Eibar – Vigo 0:0 (kon.) | Granada – Bilbao 2:0 (kon.) | Cadiz – Osasuna 0:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:0 (0:0)
Celta Vigo
Sobota 12.09.2020, 16:00 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení športoví priatelia, dnes štartuje nová sezóna španielskej futbalovej La Ligy. Vitajte pri jej sledovaní. Bližšie sa pozrieme na zápas medzi SD Eibar a Celta Vigo. Stretnutie sa začína o 16:00.

    V minulej sezóne, v ktorej kraľoval Real Madrid, sa Eibaru príliš nedarilo. Skončil na 14. mieste. Ešte horšie dopadla Celta Vigo, ktorá sa medzi elitou zachránila iba o jediný bod.
     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa, P. Oliveira, S. Álvarez, Bigas – P. León, Papakouli Diop, Expósito, Inuj – Enrich, Kike García.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Recio, Burgos, J. A. Martínez, Tejero, Atienza, Quique, Rafa, Arbilla.

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Aidoo, N. Araujo, Olaza – Yokuşlu, Tapia – Mor, Méndez, Nolito – Aspas.
    Náhradníci: Villar – Beltrán, Fontán, Sáenz, K. Vázquez, Juncà, S. Mina, Bermejo, Denis Suárez, Vadillo..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Papakouli Diop vybojoval loptu na polovici súpera, obhodil si loptu okolo obrancu, lenže nemal dostatočnú rýchlosť, aby udržal loptu na trávniku.
     
    4
    Olaza si výborne splnil defenzívne povinnosti, neohrozene sa vrhol proti strele spoza veľkého vápna a uľahčil prácu svojmu brankárovi.
     
    6
    Útok hosťujúceho celku nemal dlhé trvanie. Olaza nakopol loptu na pravé krídlo, tam ju vybojovali domáci zadáci. Eibar upokojuje rozohrávku na svojej polovici.
     
    7
    Domáci celok sa vydal do útoku, lenže center do pokutového územia bol príliš dlhý a skončil v aute.
     
    9
    Celta Vigo sa usadila na polovici domáceho Eibaru a postupnou kombináciou si hľadá cestičku do šestnástky. Nikto z hostí zatiaľ nezakončil.
     
    10
    Yokuslu fauloval Oliveira. Rozhodca odpískal priamy kop pre Eibar.
     
    11
    Olaza našiel Aspasa, ktorý vymyslel prihrávku na hranici šestnástky, odkiaľ strieľal Nolito, lenže jeho krásna strela ľavačkou nechala vyniknúť domáceho brankára!
     
    12
    Nolito sa ujal rozohrávky rohového kopu, jeho center mieril na prednú žrď, kde kraľovali obrancovia Eibaru.
     
    13
    Hostia sa dožadovali pokutového kopu za sporný zákrok na rozbehnutého Aspasa, ale rozhodca dáva jasným gestom najavo, že to penalta nebude.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Pedro Bigas (SD Eibar).
     
    16
    Aspas bránil Eibaru v rozohrávke priameho kopu. Hlavný rozhodca mu dal najavo, že najbližšie to bude už za žltú kartu.
     
    17
    Enrich si nabehol na vysoký center, lenže neuspel v hlavičkovom súboji. Lopta tak skončila u obrancov Celty. Do rozohrávky sa zapojil tiež brankár.
     
    18
    Mor si nabehol na oblúčik za obranu lenže radosť mu pokazila zdvihnutá zástavka asistenta rozhodcu – ofsajd.
     
    19
    Celta Vigo podnikla ďalšiu akciu po pravom krídle, lenže prihrávka bola príliš prudká a lopta preletela až za postrannú čiaru.Vhadzovať bude domáce mužstvo.
     
    21
    Enrich si výborne pokryl loptu na vlastnej polovici a napádajúci Tapia ho nedovoleným zákrokom poslal na trávnik. Rozohrávať bude Eibar.
     
    22
    Inuj sa krásnou kľučkou zbavil protihráča a odcentroval do šestnástky. Za loptou sa ponáhľal Enrich, ktorému k zakončeniu chýbal azda krok.
     
    23
    Mallo predĺžil hlavou loptu na polovicu Eibaru, ale nikto v modrom drese jeho úmysel nepochopil a odrazená lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    24
    Dmitrović sa musel zapojiť do rozohrávky Eibaru. Gólman domáceho celku roztiahol hru na ľavú stranu, kde však nebol nikto z jeho spoluhráčov.
     
    25
    Bigas sa na ľavej strane ihriska natlačil pred obrancu a odcentroval do veľkého vápna. Álvarez schoval loptu do náručia.
     
    27
    Eibar si vypracoval zaujímavú šancu! Expósito sa v pokutovom území oprel do odrazenej lopty, ale trafil hlavu vlastného spoluhráča, od ktorého sa lopta odrazila mimo troch žrdí!
     
    28
    Eibar znovu upokojuje rozohrávku na polovici ihriska. Domáci celok je v posledných minútach aktívnejším tímom, ale iba ťažko sa dostáva do zakončenia.
     
    29
    Pedro León poslal prudký center do šestnástky. Na päťke sa po lopte naťahoval Kike García, ale hlavou poslal loptu mimo brány.
     
    32
    Enrich podvihol loptu na hranici šestnástky, kam bežali jeho spoluhráči, ale nikto z nich sa do zakončenia nedostal.
     
    33
    Eibar skvelo napádal rozohrávku Celty Vigo na jej polovici. Futbalisti domáceho celku sa dokonca dostali k lopte, ale center z pravej strany nenašiel adresáta.
     
    34
    Mor dostal prihrávku do blízkosti pokutového územia, naviedol si loptu do streleckej pozície, jeho pokus ľavačkou presvišťal okolo vzdialenejšej tyčky.
     
    35
    Méndez zahodil doposiaľ najväčšiu šancu dnešného zápasu! Hosťujúci hráč si nabehol na prihrávku za obranu, chcel prehodiť brankára, lenže bránu minul!
     
    36
    Celta Vigo predviedla ďalšiu zaujímavú akciu po pravej strane. Aspas odcentroval z pravej strany do pokutového územia, kam sa ponáhľal Mendéz, ktorému chýbali dva kroky.
     
    37
    Celta Vigo sa v posledných minútach tlačí do útoku. Mendéz znovu potiahol akciu po pravom krídle lenže nedokázal osloviť rozbehnutého Aspasa.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Nolito (Celta Vigo).
     
    39
    Celta Vigo predviedla riskantnú rozohrávku na pravej strane. Napádajúci Enrich iba tesne nedočiahol na prudkú prihrávku smerujúcu na domáceho stopéra.
     
    40
    Eibar kombinuje na vlastnej polovici, drží loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľa.
     
    41
    Tempo hry v posledných minútach opadlo. Ani jeden z tímov sa v závere prvého polčasu nikam neponáhľa a nechce urobiť chybu.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Sergio Álvarez (SD Eibar).
     
    44
    Už to vyzeralo, že sa Celta dostane do šance. Mendéz potiahol loptu po pravej strane a hľadal Aspasa, ktorý sa k lopte dostal, ale jeho strelu zablokoval obranca.
     
    45
    Hostia sa v závere polčasu nasťahovali na polovicu súpera, lenže nepresnou kombináciou sa sam pripravili o možnosť zaútočiť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme sa gólu nedočkali. Domáci Eibar vstúpil do stretnutia o niečo aktívnejšie, ale Expositovu strelu zrazil vlastný spoluhráč mimo troch žrdí. Na druhej strane mohol otvoriť skóre Méndez, ale jeho pokus o lob minul bránu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Aspas potiahol akciu hosťujúceho celku stredom hracej plochy, pätičkou prihral Morovi, ktorý sa pokúsil o zakončenie vonkajším priehlavkom, lenže trafil obrancu.
     
    48
    Inuj šprintoval za prihrávkou na ľavú stranu, lenže loptabola na japonského hráča príliš rýchla a Inuj ju už nestihol na trávniku.
     
    50
    V úvode druhého polčasu sa bojuje hlavne pri postranných čiarach. Nasleduje jedno autové vhadzovanie za druhým.
     
    51
    Celta Vigo zahrávala piaty rohový kop dnešného zápasu. Hostia sa pokúsili udrieť po prudkom centri. Méndez zostal osamotený na zadnej žrdi, ale bránu z dobrej pozície netrafil!
     
    52
    Aidoo sa po ďalšom rohu zjavil pri centri na päťku, lenže sám zostal natoľko prekvapený, že nedokázal usmerniť loptu do siete!
     
    53
    Eibar je v úvode druhého polčasu hodne ospalý a prakticky sa nedostáva na polovicu súpera. Naopak Celta Vigo sa derie do útoku.
     
    55
    Mallo si vymenil prihrávku s Aidoom, ktorý zatiaľ hrá vyborný zápas. Mladý stopér našiel dlhým nákopom rozbehnutého Aspasa.
     
    57
    Eibar sa vydal do rýchleho protiútoku po pravej strane. Po prihrávke sa o krásnu strelu postaral Expósito, ktorého strela minula bránu iba o pár centimetrov!
     
    58
    Álvarez si dal pozor na nadýchaný center z pravej strany a ukryl loptu do rukavíc.
     
    61
    Bigas sa z tridsiatich metrov oprel do odrazenej lopty. Jeho strela síce preletela medzi stopérmi, lenže lopta zaplávala vo vzduchu a skončila nad brvnom.
     
    62
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Takaši Inuj, prichádza Damian Kądzior.
     
    65
    Pedro León si nabehol na prihrávku, zakončil pravačkou, ale jeho skákavý pokus minul bránu Celty asi o dva metre.
     
    66
    Domáci Eibar stupňuje svoj tlak, ale nikto z hráčov zatiaľ nie je schopný zakončiť medzi tri žrde. Celta sa prevažne iba bráni.
     
    68
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Sergi Enrich, prichádza Recio.
     
    69
    Celta Vigo zatiaľ bráni vskutku pozorne. Hostia si dali pozor na kombináciu domácich a vybojovali vhadzovanie.
     
    71
    Nolito sa striasol brániaceho hráča, dostal sa na hranicu pokutového územia a zakončil. Jeho delovku zrazil obranca mimo brány.
     
    72
    Méndez predviedol parádnu individuálnu akciu, dostal sa do šestnástky, ale Dmitrović predviedol skvelý zákrok a zachránil svoj tím!
     
    73
    Mor zakončil mimo brány.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Lucas Olaza (Celta Vigo).
     
    77
    Hostia sa pokúsili zaútočiť pomocou vysokého nákopu na polovicu súpera, lenže lopta doletela iba do miest, kde kraľovali domáci zadáci.
     
    78
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Brais Méndez, prichádza Miguel Baeza.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Okay Yokuşlu (Celta Vigo).
     
    Eibar sa usadil na polovici súpera, lenže jeho kombinácia bola opäť nepresná. Hra je v závere dnešného súboja poriadne rozkúskovaná.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Papakouli Diop (SD Eibar).
     
    84
    Mor potiahol loptu na polovicu súpera, kde si ju výborne pokryl telom a nechal sa faulovať. Hostia budú rozohrávať.
     
    85
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Pedro León, prichádza Rafa.
     
    86
    Striedajúci Rafa dostal prihrávku do ťažkej pozície a nedostal loptu do pokutového územia.
     
    87
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Emre Mor, prichádza Santiago Mina.
     
    88
    Papakouli Diop vletel do súboja úplne zbytočne s moc veľkou intenzitou a po druhej žltej karte musí do spŕch!
     
    89
    Celta Vigo zahrávala priamy kop. Jeho rozohrávky sa chopil Olaza, lenže jeden z futbalistov Celty si pomohol vysokou nohou.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+2
    Hostia ešte rozohrajú priamy kop.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec. Eibar nakoniec berie jeden bod za bezgólovú remízu s Celtou Vigo. (17:52:25)

    Daniela Mesíková

    Góly:

    Karty:   14. Bigas (EIB), 43. S. Álvarez (EIB), 83. Papakouli Diop (EIB) – 38. Nolito (CVG), 75. Olaza (CVG), 79. Yokuşlu (CVG)   88. Papakouli Diop (EIB)


    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa, P. Oliveira, S. Álvarez, Bigas – P. León (85. Rafa), Papakouli Diop, Expósito, Inuj (62. Kądzior) – Enrich (68. Recio), Kike García.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Recio, Burgos, J. A. Martínez, Tejero, Atienza, Quique, Rafa, Arbilla, Kądzior.

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Aidoo, N. Araujo, Olaza – Yokuşlu, Tapia – Mor (87. S. Mina), Méndez (78. Baeza), Nolito – Aspas.
    Náhradníci: Villar – Beltrán, Fontán, Sáenz, K. Vázquez, Juncà, S. Mina, Bermejo, Denis Suárez, Vadillo, Baeza.