Fulham – Arsenal 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 1:0 (kon.) | Liverpool – Leeds 4:3 (kon.)
West Ham – Newcastle 0:2 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:0 (1:0)
Southampton FC
Sobota 12.09.2020, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Crystal Palace FC a Southampton FC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 16:00.

    Po reprezentačnej prestávke sa rozbiehajú už aj najsledovanejšie európske futbalové súťaže. Tento víked začína nový ročník anglickej Premier League. Titul bude obhajovať Liverpool, ako však dobre vieme, táto súťaž vie byť veľmi vyrovnaná a ťažko niečo dopredu predpovedať.

    Crystal Palace FC
    Domáci celok je už tradičný účastník tejto súťaže. V uplynulom ročník získalo Crystal Palace 43 bodov a skončilo na 14. mieste. Odkedy sa však súťaž dohrávala tak sa domácim po prestávke nedarilo, inak by sa umiestnili aj výrazne vyššie v tabuľke. Crystal zrejme aj v tomto roku bude okupovať skôr stred tabuľky.

    Southampton FC
    Aj hostia už tradične hrajú v Anglicku najvyššiu futbalovú súťaž. Southampton v minulom ročníku nazbieral 52 bodov a umiestnil sa 11. mieste. Tento celok dlho bojoval o prípadnú pohárovú Európu, záver dohrávanej súťaže mal výborný, ale napokon miestenku do Európskej ligy nezískal.

    Kedže ide o prvý zápas v novom ročníku súťaže, ťažko hľadať favorita. Verme, že uvidíme kvalitné stretnutie, sledujte náš online prenos!
     
    Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom futbalu! Dnes štartuje nový ročník anglickej Premier League a Selhurst Park v Londýne bude hostiť stretnutie medzi Crystal Palace FC a Southampton FC. Uvidíme, ako sa aktérom tohto zápasu podarí vstúpiť do nového ročníka.
     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Kouyaté, Dann (C), T. Mitchell – A. Townsend, McArthur, James McCarthy, Schlupp – Zaha, J. Ayew

    Náhradníci: Hennessey – Kelly, Woods, Milivojević, Meyer, Eze, Batshuayi.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Smallbone, Ward-Prowse (C), Romeu, Redmond – Adams, Ings

    Náhradníci: Forster – Vestergaard, Vokins, Djenepo, S. Long, Obafemi, Tella.

    Rozhodčí: J. Moss
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas na Selhurst Park sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia, ktorí dnes hrajú v bielych dresoch, domáci v modrých. Futbalisti budú musieť odohrať toto stretnutie bez divákov.
     
    2
    Southampton aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách a pokúša sa o postupný prienik na útočnú polovicu. Domáci sa zatiaľ nesnažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    3
    Hosťujúci celok sa už prebojoval na útočnú polovicu a zhrával aut v tesnej blízkosti pokutového územia. Po zrazenej lopte bude nasledovať úvodný rohový kop a postará sa oň Southampton.
     
    4
    Na centrovanú loptu od rohovej zástavky si najvyššie vyskočil Stephens, ale chýbala tomu potrebná razancia a brankár Guaita si pripísal prvý ľahký zákrok na svoje konto.
     
    5
    Zakrátko hostia pokračovali v ďalšom útočnom ťažení, ale Ingsova prihrávka do pokutového územia putovala len k domácemu brankárovi.
     
    6
    V úvode zápasu je Southampton aktívnejší a aj naďalej operuje s loptou na svojich kopačkách. Domáci sa tak musia brániť, ale výraznému tlaku nečelia.
     
    7
    Na pozore sa teraz znova musel mať domáci brankár, ale dlhý pas pred jeho bránu mu nenarobil žiadne problémy a loptu pohodlne prevzal do svojich rukavíc.
     
    8
    Sledovali sme peknú kombináciu hosťujúceho celku, ale center z ľavej strany sa stal ľahkou korisťou domácej defenzívy. Následne sa zrodil rýchly brejk Crystal Palace a domáci získavajú prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    9
    Ten však hosťujúca defenzíva zvládla ubrániť a následne sa snaží s loptou na kopačkách založiť rýchly protiútok. Domáci ale výborne obsadzujú stred poľa.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka v Selhurst Parku je už minulosťou. Zatiaľ čakáme na prvú výraznejšiu šancu v tomto zápase, oba tímy sa po zisku lopty snažia hrať aktívne.
     
    11
    Hra sa musela prerušiť, na ihrisku zostal ležať Stephens. Futbalista Southamptonu sa po ošetrení dostáva späť na nohy a musí odísť za postranú čiaru.
     
    12
    Brankár hosťujúceho celku A. McCarthy rozohráva loptu na svojich spoluhráčov, ktorí sa snažia niečo vymyslieť cez postupnú rozohrávku smerom dopredu.
     
    13
    Crystal Palace dal gól!
    Máme tu otvárací gól tohto stretnutia a postaral sa oň domáci celok! Crystal Palace výborne atakoval rozohrávku súpera, následne sa zrodil rýchly brejk, ktorý potiahol Townsend až do pokutového územia. Odtiaľ poslal presný center na druhú stranu a WILFRIED ZAHA nezaváhal – 1:0!
    13. Wilfried Zaha (CRP) - 1:0
     
    14
    Pomerne krátko sme čakali na prvý presný zásah. Uvidíme, ako to ovplyvní zvyšok prvého polčasu, na rade je teraz hosťujúci celok, ktorý musí doťahovať náskok svojho dnešného súpera.
     
    15
    Southampton pochopiteľne na nič nečaká a okamžite sa pokúša o rýchlu odpoveď. Futbalisti v bielych dresoch sa rozostavili s loptou na útočnej polovici.
     
    16
    Domáci celok však výborne bráni svoje územie pred pokutovým územím a súpera do zakončenia nepúšťa. Southampton to bude mať dnes v Londýne veľmi náročné.
     
    17
    Tento útok hosuťjúceho celku prerušil postraný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. Crystal Palace tak môže pohodlne rozohrať loptu na svojej polovici ihriska.
     
    18
    K lopte sa už dostáva Southampton, ale hostia majú problémy s prechodom na útočnú polovicu. Uvidíme, kedy príde po strelenom góle aj ďalšia zaujímavá príležitosť.
     
    19
    Postupne sa už hostia dostávajú na útočnú polovicu, ale ihneď čelia vysokému napádaniu rozohrávky. Domáci od úvodného výkopu pracujú v obrane veľmi organizovane.
     
    20
    Hostia si však musia dávať pozor na prípadné rýchle brejky zo strany domácich. Crystal Palace ukazuje, že nemá v pláne len brániť tento tesný náskok.
     
    21
    Od streleného gólu však čakáme na ďalšiu zaujímavú príležitosť. Aj tá gólová bola vôbec hneď prvá veľká šanca a hneď skončila aj gólom.
     
    22
    Crystal Palace ubránil tento výpad súpera a získava loptu na svoje kopačky. Medzičasom sa dostávame za polovicu úvodného dejstva, sledujeme bojovný futbal z oboch strán.
     
    23
    Individuálne sa teraz pokúšal presadiť Ings, ale nepodarilo sa mu prejsť cez obranu súpera. Uvidíme, čo smerom dopredu teraz vymyslí domáci celok.
     
    24
    Oba celky sa snažia neúnavne napádať rozohrávku svojho dnešného súpera. Aktéri zápasu sa však často prezentujú aj nepresnými prihrávkami.
     
    25
    Domáci získali rohový kop a na pozore sa musel mať hosťujúci brankár! Dann si nabehol na výborný center, na bránkovej čiare si však A. McCarthy svoju úloho splnil a podržal svoj tím!
    25. Scott Dann (CRP)
     
    26
    No a Southampton sa presúva na útočnú polovicu a pokúša sa niečo zaujímavé vymyslieť. Hostia všk stále nemajú veľa priestoru na manévrovanie s loptou.
     
    27
    Crystal Palace vytláča súpera preč zo svojej polovice ihriska. Tlak hostí však narastá, ale v pdostate ešte tento celok nemal vyloženú gólovú šancu.
     
    28
    Bertrandova prihrávka do pokutového územia domácich nebola nijak nebezpečná. Následne už sledujeme rozohrávku domáceho tímu, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať.
     
    29
    Teraz sa v útoku pripomenul aj domáci celok, Zaha si nabehol za obranu súpera, ale dlhá nakopnutá lopta ho nenašla. Southampton na nič nečaká a okamžite sa snaží otočiť hru na druhú stranu.
     
    30
    Polhodina v Selhurst Parku je už minulosťou. Domáci tím aj naďalej vyhráva 1:0 po presnom zásahu Zahu!
     
    31
    Townsend, ktorý mal prsty v prvom góle domácich sa snažil rozvinúť rýchlu útočnú akciu, ale pomohol si nedovoleným zákrokom a tak loptu stráca.
     
    32
    Na druhej strane musel zasahovať brankár Guaita, ale proti hlavičke od Ingsa nemal žiadnu ťažkú prácu. Crystal Palace sa teraz prezentuje postupnou rozohrávkou smerom dopredu.
     
    33
    Jeden z hráčov domácich zahral pred pokutovým územím súpera rukou a tak útok Crystal Palace nemohol pokračovať.
     
    34
    Postupná rozohrávka hosťom smerom dopredu teraz nevyšla, lopta putovala za postranú čiaru a aut tak získavajú domáci futbalisti.
     
    35
    Necelých desať minút zostáva do konca prvého polčasu. Crystal Palce by rád udržalo aspoň toto tesné vedenie do prestávky, hostia sa snažia vyrovnať.
     
    36
    Domáci celok zahrával priamy kop na útočnej polovici. Hneď trojica hráčov Crystal Palace sa dostala pred bránu súpera v snahe zakončiť, ale jednalo sa o ofsajd.
     
    37
    Ayew potiahol loptu do pokutového územia hosťujúceho celku, následne ešte trval menší tlak domáceho tímu, ale už sme nič zaujímavého nevideli.
     
    38
    Southampton sa pokúsil o rýchly prechod na útočnú polovicu, ale po nepresnej prihrávke loptu stráca. Domáci sa teraz nemajú kam ponáhľať.
     
    39
    Nepresná prihrávka od domácich putovala k brankárovi McCarthymu. Ten následne bol pod tlakom, ale dokázal presne rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    40
    Hostia obliehali pokutové územie svojho dnešného súpera, ale napokon tam ani loptu nedostali. Domáci robia všetko preto, aby si tesný náskok do prestávky udržali.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Jeff Schlupp (Crystal Palace FC).
     
    42
    A. McCarthy musel vysoko zo svojej brány, aby bol pri lopte ako prvý. To sa mu aj podarilo, Crystal Palace však môže skúsiť znova zaútočiť.
     
    43
    Dostávame sa do záverečnej časti prvého polčasu. Otázkou tak zostáva, či sa ešte do prestávky bude meniť predbežný stav tohto zápasu.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    45
    Domáci Dann s musel mať na pozore, ale kapitán Crystal Palace dokázal zblokovať nebezpečnú loptu na rohový kop. Následný center od rohovej zástavky nič zaujímavého neponúkol.
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavujú 2 minúty!
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo v Selhurst Parku je už minulosťou. Napokon sme boli svedkami jedného presného zásahu, postaral sa oň domáci Zaha. Sledovali sme veľmi bojovný futbal z oboch strán, ale ďalšie výrazné gólové šance neprichádzali. Crystal Palace tak momentálne vyhráva nad Southamptonom 1:0, uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas!

    Druhý polčas sa začne približne o 17:05.
     
    Oba celky sú už spočločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jan Bednarek, prichádza Jannik Vestergaard.
     
    46
    Druhý polčas na Selhurst Parku je už v plnom prúde, výkop patril domácemu celku. Southampton musí doťahovať náskok svojho dnešného súpera.
     
    47
    Do zaujímavej príležitosti na skórovanie sa dostával Redmond, ale jeho strela putovala len do miest, kde stál pripravený brankár Guaita.
     
    48
    Hostia sa tak snažia hrať ihneď aktívne, aby sa im podarilo čo najskôr vyrovnať a zabojovať tak aj o prípadné víťazstvo v tomto zápase.
     
    49
    Southampton sa usadil na útočnej polovici a snaží sa súpera dostať pod tlak. Domáca defenzíva je však aj naďalej veľmi pozorná.
     
    50
    Ale pozor! Hosťujúci Walker dostáva červenú kartu po zákroku na Mitchella! Hlavný rozhodca však ešte skonzultuje túto situáciu s VAR!
    50. Kyle Walker-Peters (SOT)
     
    50
    Kyle Walker-Peters napokon dostáva len žltú kartu! Hlavný rozhodca Moss sa išiel pozrieť na video a odvolal tak červenú kartu.
     
    51
    Určitú dobu sa tak nehralo, čo sa určite odzrkadlí aj na nadstavenom čase. Crystal Palce aj naďalej drží tesné vedenie, hostí čaká náročná úloha.
     
    52
    Southampton hrá tak aj naďalej s 11 hráčmi. Hostia sa pokúšajú pokračovať v aktivite a ohrozovať pokutové územie svojho dnešného súpera.
     
    53
    Prípadné vyrovnanie mal teraz na kopačke Adams, ale brankár domácich Guaita podržal svoj celok! Toto bola prvé väčšie zaváhanie domácej obrany, zostalo však nepotrestané.
     
    54
    Crystal Palace zaviezlo loptu čo najďalej od svojej brány a snaží sa kombinovať na polovici súpera. Aj pre domácich bude boj o tri body ešte veľmi náročný.
     
    55
    Southampton však rýchlo získava loptu spať na svoje kopačky a ihneď sa presúva na útočnú polovicu. Domáci sa tak musia znova brániť.
     
    56
    Guaita si pohodlne berie dlhý center do svojich rukavíc, s rozohrávkou lopty sa pochopiteľne nikam neponáhľa.
     
    57
    Ani Ingsova aktivita neprináša vyrovnávajúci gól, Guaita si prebral ďalšiu ľahkú loptu. Finálnu fázu budú musieť hostia čo najrýchlešie zlepšiť.
     
    58
    Žltú kartu dostáva James McCarthy (Crystal Palace FC).
     
    59
    Domáci sa pokúšajú vysoko napádať súperovu rozohrávku. Southampton následne pod tlakom robí chyby a stráca lopty.
     
    60
    Hodina zo stretnutia v Selhurst Parku je už minulosťou. Crystal Palace FC aj naďalej drží tesné vedenie o jeden gól po presnom Zahovom zásahu!
     
    61
    Sledovali sme aktivitu od Walker-Peters, ale jeho následné zakončenie bránu domácich nijak neohrozilo.
     
    62
    James Ward-Prowse hlavou predĺžil loptu pred bránu domáceho celku, ale brankár Guaita si pripisuje ďalší ľahký zákrok a tak aj naďalej drží čisté konto.
     
    63
    Ani táto centrovaná lopta pred domácu bránu nepriniesla žiadne nebezpečenstvo. Crystal Palace sa v druhom polčase viacej bráni, ale stále to domáca defenzíva zvláda.
     
    64
    Stále sú tu veľké nepresnosti zo strany hosťujúceho celku, ktoré znamenajú, že sa hostia nedostávajú do ideálnych streleckých príležitostí.
     
    65
    Momentálne je pri lopte domáci celok, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať. Času do konca stretnutia je ešte dosť, ťažko tak niečo teraz predpovedať.
     
    66
    Dlhá nakopnutá lopta na polovicu domácich sa stala ľahkou korisťou pre futbalistov Crystal Palace.
     
    67
    Zatiaľ ani jeden z trénerov nepristúpil k ďalším výmenám na ihrisku. Možno noví hráči na ihrisku by mohli priniesť potrebné oživenie a dodať hre lepšiu myšlienku.
     
    68
    Hosťujúci futbalista Adams padol v pokutovom území súpera, penalta sa však nepíska. Hlavný rozhodca Moss všetko dobre videl a nemusí pristúpiť ani ku konzultácii s VAR.
     
    69
    Southampton je určite futbalovejším v druhom polčase, ale želané ovocie v podobe vyrovnávajúceho gólu to stále neprináša.
     
    70
    Ďalší nevydarený útok zo strany hosťujúceho celku a nasledovať bude len odkop od domácej brány. Guaita dnes zatiaľ predvádzal len ľahšie zákroky.
     
    71
    Celkovo sme doposiaľ v tomto stretnutí veľa šancí nevideli. Tá najväčšia sa skončila gólom a to je pre domáci celok to najpodstatnejšie.
     
    72
    Po dlhšej dobe sa do útoku dostal aj domáci celok, ktorý chce primárne udržať loptu čo najdlhšie na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľať.
     
    73
    Ings padol pred pokutovým územím na zem a Southampton získava priamy kop z veľmi zaujímavej pozície.
     
    74
    Priamy pokus ohroziť bránu súpera si vzal na starosť Ward-Prowse, ale jeho pokus nebol nebezpečný. Crystal Palce tak stále drží tesné vedenie o jeden gól.
     
    74
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McCarthy, prichádza Luka Milivojević.
     
    75
    Pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto zápasu. Southampton sa pokúša streliť vyrovnávajúci gól, ale ťažko sa dnes presadzuje cez pozornú defenzívu súpera.
     
    76
    Domáci sa dostali na útočnú polovicu, ale nič zaujímavého nepredviedli. Hostia vysokým napádaním získavajú loptu na svoje kopačky.
     
    77
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza William Smallbone, prichádza Moussa Djenepo.
     
    78
    Dlhšiu dobu sme na ihrisku nič zaujímavého nevideli. Domácemu tímu to určite nijak nevadí, stále je bližšie k zisku troch bodov a úspešnému štartu do novej sezóny.
     
    79
    Aktivita hosťujúceho Schluppa prináša rohový kop. Ten však domáci celok dokázal ubrániť a momentálne drží loptu na svojich kopačkách.
     
    80
    Približne desať minút zostáva do konca tohto stretnutia. Bude sa ešte meniť skóre?
     
    81
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jeff Schlupp, prichádza Eberechi Eze.
     
    82
    Po peknej útočnej akcii sa domáci celok radoval z druhého gólu, o ktorý sa postaral znova Zaha, ale gól zrejme platiť pre ofsajd nebude!
     
    83
    Gól napokon pre ofsajd neplatí! Aj naďalej tak domáci celok vyhráva 1:0!
     
    84
    Southampton má tak ešte nádej získať v tomto zápase aspoň jeden bod. Hosťom sa však aj naďalej v útoku vôbec nedarí.
     
    85
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Che Adams, prichádza Shane Long.
     
    86
    Kapitán hostí po faule vybojoval pre svoj celok priamy kop. Domáci sa musia brániť, možno príde aj k priamemu ohrozeniu brány.
     
    87
    Aj sa tak stalo, sám Ward-Prowse sa ujal rozohrávky, ale jeho pokus smeruje vysoko nad bránu súpera.
     
    88
    Čas na vyrovnanie sa hosťom rýchlo kráti. Domáci sa snažia po získaní lopty držať hru čo najďalej od svojej brány, nemusia sa nikam ponáhľať.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu a tak aj tohto zápasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    90
    Po tomto útoku hostí končí lopta pri domácom brankárovi. Ten sa s rozohrávkou nikam neponáhľa, čas už hrá proti hosťujúcemu celku.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje 6 minút!
     
    90+2
    Crystal Palace nepúšťa súpera do žiadnej šance a vyzerá to, že tri body napokon zostanú doma.
     
    90+3
    Domáci Eze centroval do pokutového územia hostí a vybojoval pre svoj celok rohový kop. Toto presne domácim futbalitsom vyhovuje.
     
    90+4
    Rohový kop domáceho tímu nič zaujímavého neponúkol, čo však určite nijak tomuto celku nevadí. Southampton už nemá veľa času k dispozícii.
     
    90+5
    Gólovú poistku mal teraz na kopačke Zaha, ale v dobrej pozícii trafil len bočnú sieť!
     
    90+6
    Ale predsa len si hostia mohli z tohto zápasu odniesť aspoň jeden bod! Výborný center do pokutového územia domácich padol na hlavu Ingsa, ale ten poslal svoj pokus len do stredu brány, kde stál pripravený brankár Guaita, ktorý však mal čo robiť, aby pokus súpera vyrazil do bezpečia!
    90+6. Vicente Guaita (CRP)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas už žiadny presný zásah neponúkol. Crystal Palace aj keď bol miestami pod tlakom, tak v obrane zvládal všetko výborne a nedovolil súperovi v tomto zápase skórovať. Najväčšiu príležitosť mali hostia v nadstavenom čase, ale brankár Guaita podržal svoj celok. Domáci futbalisti tak úspešne vstúpili do novej sezóny, získavajú tri body! Southampton si na bodový zápis bude musieť počkať do ďalšieho kola.

    Ďakujem za pozornosť, prajem pekný zvyšok soboty! (18:00:18)

    Miroslav Revaj

    Góly: 13. Zaha

    Karty:   41. Schlupp (CRP), 58. James McCarthy (CRP) – 50. Walker-Peters (SOT)


    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Kouyaté, Dann (C), T. Mitchell – A. Townsend, McArthur, James McCarthy (74. Milivojević), Schlupp (81. Eze) – Zaha, J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – Kelly, Woods, Milivojević, Meyer, Eze, Batshuayi.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek (46. Vestergaard), Bertrand – Smallbone (77. Djenepo), Ward-Prowse (C), Romeu, Redmond – Adams (85. S. Long), Ings.
    Náhradníci: Forster – Vestergaard, Vokins, Djenepo, S. Long, Obafemi, Tella.

    Rozhodca: J. Moss