Kvalifikácia na VC Toskánska Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) (kon.)
koniec zavodu
Kvalifikácia na VC Toskánska

Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)

Sobota 12.09.2020, 15:00 • Trať: Mugello, Toskánsko, Itálie • Formula 1
     
    Žltá vlajka v závere ovplyvnila prípadný posledný súboj o pole position, ktoré napokon získava Lewis Hamilton! Druhý skončil jeho tímový kolega Bottas a tretie miesto patrí Verstappenovi.

    Uvidíme, čo nám prinesie zajtrajšia VC Toskánska, či sa zrodí prípadné ďalšie veľké prekvapenie, alebo v nej zvíťazí Hamilton, či jeho tímový koelga Bottas.

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok soboty! (16:08:32)
     
    Konečné poradie:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Albon (Red Bull), 5. Leclerc (Ferrari), 6. Pérez (Racing Point), 7. Stroll (Racing Point), 8. Ricciardo (Renault), 9. Sainz (McLaren), 10. Ocon (Renault), 11. Norris (McLaren), 12. Kvjat (AlphaTauri), 13. Räikkönen (Alfa Romeo), 14. Vettel (Ferrari), 15. Grosjean (Haas), 16. Gasly (AlphaTauri), 17. Giovinazzi (Alfa Romeo) 18. Russell (Williams), 19. Latifi (Williams), 20. Magnussen (Haas).
     
    Koniec závodu.
     
    00:00
    Tretia časť kvalifkácie sa práve skončila!
     
    01:15
    Je vyvesná žltá vlajka, zatiaľ nemáme informácie, prečo sa tak stalo.
     
    02:05
    Jazdci sa postupne dostanú do svojich posledných meraných časov. Vyzerá to, že pole position si predsa len vybojuje Hamilton.
     
    02:45
    Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že by sa už toto poradie nemuselo meniť. Uvidíme, či niečo prinesú posledné minúty dnešnej kvalifikácie.
     
    03:00
    Pozrime sa teda v závere kvalifikácie na celkové poradie: amilton, Bottas, Verstappen, Albon, Pérez, Stroll, Ricciardo, Leclerc, Sainz a Ocon.
     
    04:30
    Už sa jazdci vracajú z boxov späť na trať a sme tak v záverečnej časti dnešnej kvalifikácie. Na čele je stále Hamilton, ohrozí ešte niekto tohto pretekára?
     
    05:15
    Peréz sa už dostal na trať a všetci ostatní sú v boxoch. Tento pretekár tak má momentálne celú časť trate len pre seba a pokúsi sa odjazdiť čo najlepší čas.
     
    06:20
    Vyzerá to, že táto dvojica sa na trať dostane až v záverečnej časti. Je to určite zaujímavý ťah a uvidíme, či sa im podarí vybojovať lepšie konečné umiestnenie.
     
    07:00
    Spomínaný Hamilton ešte zašiel do boxov, rovnako tak spravil aj Stroll. Ocon a Sainz sa stále nedostali na trať, prvý menovaný je však pripravený čoskoro vyraziť.
     
    08:25
    Lewis Hamilton je momentálne na čele preteku. V jeho závese zostávajú Bottas a Verstappen.
     
    09:40
    Spomínaná dvojica sa stále nedostala na trať, čo je troška prekvapením. Je jasné, že o pole position nemajú nárok bojovať, ale o čo najlepšie umiestnenie bojvoať budú musieť.
     
    10:35
    Esteban Ocon a Sergio Pérez sa však zatiaľ na trať nedostali. Čoskoro tu bude prvé merané kolo poslednej tretej časti kvalifikácie.
     
    10:50
    Takmer všetci jazdci hneď v úvode poslednej časti sa dostali na trať. Podľa očakávania tak uvidíme tradičné mená v boji o pole position: Bottas, Hamilton, Verstappen, Sainz a Stroll.
     
    11:10
    Sme v závere dnešnej kvalifikácie. Kto si teda vybojuje pole position? Dozveime sa to v nasledujúcich chvíľach.
     
    12:00
    Tretia časť kvalifikácie sa práve začala!
     
    Vettel naokon nezvládol samotný záver druhej časti a prepadol sa až na 14. miesto. Zo zoznamu mien, ktoré nepostúpili do tretej časti je Norris určite prekvapením.

    Miroslav Revaj