Čerepovec – Novosibirsk 2:1 (kon.) | D. Moskva – S.Moskva 1:3 (kon.) | Dinamo Minsk – Ufa 3:4 (kon.)
CSKA Moskva – Barys 3:1 (kon.) | Omsk – Chabarovsk 8:2 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
Spartak Moskva
cz Pondelok 07.09.2020, 18:00 • VTB Arena, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:33:56)
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:16
    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:16
    Lukáš Radil (SPM) 1+0, 5 střel, čas na ledě 19:34
    Michal Čajkovský (DMS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:07
    Martin Bakoš (SPM) 0+1, 1 střela, čas na ledě 23:48
     
    Střely na bránu: Dynamo – 28, Spartak – 25.
     
    Dynamo Moskva po dvou třetinách vedlo v derby nad Spartekm rozdílem jednoho gólu, ovšem hosté v závěrečné třetině předvedli parádní obrat. Vše nastartoval gól při vlastním oslabení, který zásluhou skvělého presinku Nikonceva a přihrávce Juňkova potrestal Dmitrij Višněvskij. Obrat dokonali svěřenci kouče Znarokse v 52. minutě, to pro změnu využili přesilovou hru, z pravého kruhu skóroval Jori Lehterä. V samotném závěru pečetil vítězství Spartaku gólem do prázdné svatyně Čech Lukáš Radil.

    Spartak po porážkách s Jaroslavlí a Jekatěrinburgem poprvé bodoval, Dynamo naopak stále na svůj premiérový zisk čeká, za sebou má ovšem o jedno utkání méně, než soupeř.
     
    Konec zápasu.
    59:49 Lukáš RADIL - 1:3
     
    59:49
    Spartak právě vstřelil branku!
    Definitivní razítko na vítězství Spartaku dává jedenáct vteřin před koncem zápasu LUKÁŠ RADIL. Český forward zachoval chladnou hlavu a kotouč poslal do odkryté klece.
     
    59:41
    Šipačov dlouho otálel se zakončením, které obětavě zblokoval zakleknuvší Zachar Šablovskij. Následnou dělovku od modré kryl pozorný Bespalov.
     
    59:05
    Vhazování před brankářem Bespalovem, brána Dynama zůstává prázdná. Domácí zkoušejí powerplay!
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:39
    Bitva za domácí brankou také zabrala několik sekund. Ve finále Dmitrij Kagarlickij bruslí přikopl černou gumu Grigorjevovi.
     
    58:15
    Hra kolem středového kruhu, ta Spartaku naprosto vyhovuje. Několik cenných vteřinek udržel Arťjom Serikov, jehož bez úspěchu osekával Alanov.
     
    57:28
    Nyní hostující strážce svatyně šel do pokleku a dobře, udělal, utažená Šipačovova střela zápěstím jej trefila do pravého ramene.
     
    57:09
    Takhle to určitě nepůjde. Michail Grigorjev z velkého úhlu, navíc naslepo nahazoval na bránu. Připravený brankář nemusel zasahovat, střela šla mimo.
     
    56:48
    Nikita Bespalov mohl rozehrávat, v jeho okruhu nebyl žádný z protihráčů. Gólman se však rozhodl neriskovat, puk zakryl lapačkou.
     
    56:30
    Tresty obou hříšníků jsou u konce, pokračujeme v tradičním počtu pět na pět. Dynamu se bleskově krátí čas, možná brzy uvidíme hru bez brankáře.
     
    55:42
    Dobré čtení hry ukázal Nikita Sokolov. Dobře vytušil, kam bude Šipov rozehrávat, holí puk vypíchl do střední třetiny.
     
    55:27
    Andrej An. Mironov chtěl vystřelit, jenže neměl kudy. Pokusil se tedy alespoň obtočit bránu, ale také neúspěšně, málo zahnul hokejku.
     
    54:59
    Hokejisté v tmavě modrých dresech pokračují ve vyvíjení obrovského tlaku, do závěru viditelně pošetřili dost sil. Spartak se brání zuby nehty.
     
    54:30
    Bude se hrát ve čtyřech, na ledě nyní bude podstatně více prostoru. Za vzájemnou potyčku míří na trestnou Jegor Zajcev a Martin Bakoš.
     
    53:56
    Chytrá varianta Robina Hanzla, který sice bruslil za bránou, avšak zkusil brankáře trefit od zad, jestli se puk neodrazí do brány. Bočarov zareagoval dobře.
     
    53:21
    Bočarov zachytil vysoký oblouček do lapačky, a protože měl prostor, tak rozehrál. Dynamo nepotřebuje přerušení hry, potřebuje soka držet pod tlakem.
     
    52:49
    Tlak domácích pokračuje! Odražený kotouč doputoval příhodně na hůl Šipačova, Bespalov se blýskl parádním zákrokem vyrážečkou!
     
    52:14
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Dmitrij Kagarlickij. Sám najel do třetiny z levého mantinelu, nacpal se před bránu, avšak nedokázal zakončit.
    51:01 Jori LEHTERÄ - 1:2
     
    51:01
    Spartak právě vstřelil branku!
    Obrat přichází, po gólu v oslabení Spartak skóruje i v přesilovce! Do pravého kruhu dostal nabito JORI LEHTERÄ, povedenou ránou k bližší tyči překonal bezmocného Bočarova. Asistence: Emil Djuse a Martin Bakoš.
     
    50:20
    Spartak má možnost dosáhnout obratu! Andrej Sergejev nataženou holí překřížil cestu Cyplakovovi, který na holi uklouzl. Dvě minuty za podrážení.
     
    50:13
    Za vlastní brankou zklidňuje hru Michail Grigorjev. Obránce nechává dostřídat celou útočnou trojici svého celku.
     
    49:24
    Buly v útočné třetině dopadlo dobře pro Robina Hanzla. Český forward čistě vyhrál puk na Višněvského, střela proletěla těsně vedle.
     
    49:08
    Po třech minutách bez přerušení rozhodčí musel fouknout do píšťalky. Roman Ljubimov nahodil na brankáře, jenž raději podržel touš ve výstroji.
     
    48:59
    V útočném pásmu si zahráli na chvilku rovněž hosté. Z velkého úhlu vypálil Anatolij Nikoncev, Bočarov byl u své tyčky přilepený na jedničku.
     
    48:30
    Domácí okamžitě chtějí zpět těžce vydřené vedení. Ale soupeř se zatáhl více do defenzivy, což je hned znát, Jaškina zastavil Sokolov.
     
    47:37
    Potrestaný hráč Spartaku je zpátky na ledové ploše. Svého prohřešku určitě litovat nebude, nebýt něj, možná Spartak vůbec nevyrovná.
     
    46:30
    Samozřejmě pokračuje přesilová hra domácího mužstva. To nyní musí být hodně psychicky dole, protože dlouho drželo nulu a přišlo o ni při vlastní přesilovce.
    45:52 Dmitrij VIŠNĚVSKIJ - 1:1
     
    45:52
    Spartak právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Presující Nikoncev získal puk v útočném pásmu, přihrávkou našel Juňkova, a ten ještě v mezikruží našel lépe postaveného DMITRIJE VIŠNĚVSKÉHO. Jeho bomba skončila pod břevnem! Asistence: Michail Juňkov a Anatolij Nikoncev.
     
    45:37
    Moskevské Dynamo disponuje výhodou přesilové hry. Na trestnou odjel za podražení Zachar Šablovskij. Za vzájemnou potyčku pak inkasovali za hrubost dvě minuty Sokolov a Zajcev.
     
    44:40
    Přečíslení dva na dva domácí nevyřešili úplně ideálně. Andrej Alexejev posílal žabičku Jefremovovi, jemuž v klíčový moment nadzvedl hokejku Sokolov.
     
    44:05
    Výbornou práci odvedl Andrej Zubarev. Bek hostí vybruslil s Bryzgalovem až k pravému mantinelu, odkud útočník nic nevymyslel.
     
    43:39
    Skoro to vypadá, jako by Dynamu zbylo více sil, Spartak v úvodu třetí třetiny zatím vůbec nestíhá. Ivan Muranov s přehledem obešel dva soupeře.
     
    43:24
    Presující Dmitrij Kagarlickij nadělal velké starosti obraně. Nakonec získal kotouč do své moci a nabil na modrou Šipovovi, který trefil obránce.
     
    42:43
    Snaha o založení rychlého protiútoku selhala. Zachar Šablovskij adresoval dlouho nahrávku Lehterovi, jenž na ni nedosáhl. Zakázané uvolnění.
     
    42:12
    Domácí hráči si zatím s velkým přehledem brání obrannou třetinu, soupeř do ní marně hledá cestu. Cyplakova beci skřípli do kleští.
     
    41:50
    Nikita Bespallov mohl pro bránu za volným kotoučem, avšak rozhodl se to celé nechat na obraně. Měl štěstí, Nikita Sokolov stihl touš o něco dříve než Alexejev.
     
    41:27
    Sparta v plném počtu, okamžitě vrhl síly do útoku. Maxim Cyplakov ovšem nabral příliš velkou rychlost, nestihl zabrzdit a narazil do brány soupeře, kterou vychýlil z původního postavení.
     
    40:50
    Hokejisté v tmavě modrých dresech již nic převratného dokázat nevymysleli. Jegor Alanov hledal napříč celým pásmem Hietanena, ale našel jenom Lehteru.
     
    40:45
    Začala závěrečná dvacetiminutovka dnešního střetnutí! Domácí Dynamo do ní nastupuje v početní výhodě, která potrvá ještě půl minuty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:46.
     
    Střely na bránu po druhé třetině: Dynamo – 20, Spartak – 18.
     
    Dynamo Moskva po druhé třetině vde v derby nad Spartakem 1:0. Bezbrankový stav prolomil ve 32. minutě Vladislav Jefremov, který využil parádní nahrávky Alexejeva a přesunujícího se gólmana dokázal propálit. Sledujeme velmi atraktivní a vyrovnanou podívanou, ve třetí části můžeme očekávat velké drama.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Gólman Spartaku teď vůbec nevěděl, kde se pohybuje puk. Domácí této situace ovšem využít nedokázali, Ivan Muranov z velkého úhlu minul poloprázdnou svatyni.
     
    39:13
    Dmitrij Kagarlickij mohl střílet, ale úmysl si ještě rozmyslel a nabil na levý kruh Alexejevovi. Bespalov dokázal natáhnout pravý beton, do něhož touš narazil.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:42
    Zbytek třetiny, pokud nepadne, gól, dohraje Dynamo v početní výhodě. Po šarvátce, která se strhla po přerušení hry, rozhodčí vylučují pouze Robina Hanzla za krosček.
     
    38:18
    Jejich snahy zastavil Nikita Sokolov. Bek předvedl velmi dobré čtení hry, svojí pořádně dlouhou hokejkou zastavil nahrávku směřující k Alanovovi.
     
    37:50
    Což platilo jenom na chvíli. Maxim Cyplakov spolu s Nikoncevem přejeli útočnou modrou v rámci pravidel a opět vymýšlejí, jak vstřelit druhou branku.
     
    37:30
    Až Nikita Sokolov dokázal Sparta vysvobodit z enormního tlaku. Po mantinelu úspěšně dostal černou gumu alespoň do středního pásma.
     
    36:59
    Aktivita vedoucího mužstva neutuchá. Vadim Šipačov počkal a v ideální moment poslal puk do jízdy Šipova, dělovka ze zápěstí skončila na plexisklu.
     
    36:12
    První přesilovka, která opravdu stála za to. Přesto moskevské Dynamo neskóroval, Nikita Bespalov totiž převedl několik velmi dobrých a jistých zásahů.
     
    35:51
    Aktivita hokejistů v tmavě modrých dresech pokračovala. Po závaru v předbrankovém prostoru touš získal Juuso Hietanen, brankáře napálil do masky.
     
    35:16
    Dlouhé vteřiny Dynamo kombinovalo v útočné třetině bez jediného střeleckého pokusu. Nakonec vystřelil Dmitrij Jaškin do levého betonu Bespalova.
     
    34:26
    Hloupé vyloučení Ruslana Novruzova, který si nenechal líbit čistý hit od protihráče. Mimo dění jej pak srazil k zemi, útočník již sedí na trestné lavici.
     
    34:05
    Hlavní rozhodčí přerušil hru, na ledě totiž zůstal ležet po tvrdém střetu Michail Juňkov, který se drží za levé rameno. Naštěstí vstal bez cizí pomoci.
     
    33:18
    Strážce svatyně Spartaku musel být zase v pozornosti. Anatolij Nikoncev místo přihrávky téměř z nulového úhlu střílel, ale prostor u bližší tyčky netrefil.
     
    33:02
    Hosté si ovšem musí nadále dávat pozor na zadní vrátka. Do těch nyní vnikl Jegor Bryzgalov. Bespalov dobře změnil úhel a připsal si důležitý zákrok.
     
    32:32
    Moskevský Sparta ohromně zvýšil tempo, nechce svému městskému konkurentovi darovat ani metr ledu. Jori Lehterä u vrcholku pravého kruhu těsně přestřelil.
     
    32:02
    Spartak chce pochopitelně co nejdříve odpovědět. Robin Hanzl ještě přihrál do lepší pozice stojícímu Bakošovi, bekhendová rána skončila ve výstroji brankáře.
    31:12 Vladislav JEFREMOV - 1:0
     
    31:12
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Střelecké mizérie prolomena, do vedení jde Dynamo! Alexejevovi na první pokus přihrávka nevyšla, ale touš se k němu vrátil. Na druhý pokus už našel volného VLADISLAVA JEFREMOVA, jenž i s notnou dávkou štěstí propálil gólmana z voleje mezi betony! Asistence: Andrej Alexejev.
     
    30:10
    Přehoupli jsme se do druhé poloviny základní hrací doby. Stále čekáme na první branku zápasu, v posledních okamžicích má mírne navrch Dynamo.
     
    29:48
    Vjačeslav Kuljomin zkušeně počkal a pak zadovkou posunul puk za sebe na Šipačova. Gólmn moc neviděl, jenže útočník ho trefil.
     
    29:27
    Další dva zákroky v krátkém časovém sledu. Ivan Bočarov nejprve vyrazil lapačkou puk nad bránu, poradil si i s projektilem z levého kruhu.
     
    28:27
    Bočarov na druhé straně nechce být zahanben. I on předvedl pohledný zákrok, proti pokusu z mezikruží Cyplakova úspěšně máchnul lapačkou.
     
    28:10
    Domácí hokejisté přidali na střelecké aktivitě, prakticky kdykoliv mohou, tak vystřelí. Nikita Bespalov působí jistým dojmem, pokryl i zakončení Šipačjova.
     
    27:54
    Přerušení, následuje komerční přestávka. Od modré vypálil Roman Ljubimov, Bočarov puk jenom vyrazil před sebe. Dorážce zabránil Hietanen.
     
    27:12
    Ruslan Novruzov si vyměnil touš s Rylovem a pokračoval v pohybu vpřed. Narazil až na Alanova, jenž byl posledním bránícím hráče Dynama.
     
    26:56
    Jori Lehtera je zpět na ledové ploše, i tuto přesilovou hru Spartak Moskva přestál poměrně v klidu. Může zase usilovat o vedoucí gól.
     
    26:18
    Za brankou kvedla s kotoučem Maxim Cyplakov. Nikdo se nenabízel, proto zkusil obtočit bránu. Avšak neuspěšně.
     
    25:40
    Přesilovky obou celků jsou zatím hodně mizerné. Dynamo disponovalo výhodou útočné třetiny, jenže beze střely jej opustilo.
     
    25:13
    Vítězný buly v útočném pásmu, jenže obrana Spartaku se velmi dobře rozestavila. Kombinace proto začíná od dvojice obránců na modré.
     
    24:56
    Velmi zbytečný zákrok ve středním pásmu, na lavici hanby putuje Jori Lehterä. Forward držel obránce moc dlouho a místo výhody Spartak oslabuje, minimálně na dvě minuty.
     
    24:32
    Hlavní rozhodčí se již chystal zapískat icing, ale Dmitrij Kagarlickij nakoenc v rychlostním souboji přebruslil soupeře a jemným nahozením vybojoval vhazování v útočné třetině.
     
    24:03
    Dmitrij Jaškin ukázal důraz za branou soupeře. Na mantinel přišpendlil Djuseho, čímž jej vyřadil ze hry, jenže situaci vyřešil jeho kolega Sokolov.
     
    23:38
    Ivan Muranov marně hledal prostor ke střele, proto raději zvolil jistou variantu, předal puk na modré osamocenému Serikovovi. Slabá střela brankáře nepřekvapila.
     
    23:13
    Na druhý pokus formace kolem slovenského útočníka pásmo získala. Z poměrně velkého úhlu vyzkoušel štěstí Lukáš Radil, Bespalov zůstal v pozoru.
     
    22:32
    Martin Bakoš se snažil, avšak v blízkosti středového kruhu mu vystavil tvrdou stopku Nikita Sokolov. Krásný, navíc čistý hit.
     
    22:13
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Tentokráte zaútočili domácí, jmenovitě Ilja Šipov po levé lajně. Střela zápěstím rozvlnila ochrannou síť.
     
    21:23
    Marná snaha Joriho Lehtery v boji o střelecký zakončení. Finský útočník měl pramálo šancí proti trojici dobře postavených protihráčů.
     
    21:03
    A zase icing. Anatolij Nikoncev nastartoval své motory příliš pozdě, velkou ztrátu na v klidu bruslícího beka Grigorjeva nesmazal.
     
    20:32
    Poměrně brzy sledujeme přerušení hry. Maxim Cyplakov nedokázal zachytit rychlou přihrávku Lehtery, píská se zakázané uvolnění.
     
    20:15
    Odstartovala prostřední dvacetiminutovka, doufejme, že se v ní dočkáme i prvního gólu. Úvodní buly třetiny ovládl Vadim Šipačov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    Skončila první třetina zápasu mezi Dynamem Moskva a Spartakem Moskva, v níž jsme gól neviděli. Ze začátku měli více ze hry hosté, avšak bezbrankový stav nezlomili, přestože měli i půlminutovou přesilovku pěti proti třem. Ve druhé polovině třetiny přidali na aktivitě domácí, avšak ani nedokázala prostřelit zeď v podobě gólmana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    S koncem Višněvského trestu pálil z pravého kruhu Dmitrij Jaškin. Gólman včas přilepil levý beton na tyč, puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    19:04
    Konečně střela. Pas zpoza brány prošel přes chumel hokejistů k Andreji Sergejevovi. Ten měl dostatek času i prostoru, přesto napálil puk vší silou přímo do Bespalova.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:44
    Hra přerušena, na vině ofsajd. Šipačjov odjíždí na střídačku se sklopenou hlavou, právě on přejel modrou dříve než s pukem jedoucí spoluhráč.
     
    18:16
    Druhá, opět marná snahy Dynama o probojování se alespoň do náznaku nějaké příležitosti. Nahození Grigorjeva srazil až za modrou Sokolov.
     
    17:42
    Vadim Šipačov dokázal vyhrát buly, Dynamo tím získalo pozici v útočné třetině. Jenže Dmitrij Jaškin ztratil puk v souboji s Nikoncevem.
     
    17:36
    V závěru první třetiny ještě jedno vyloučení na straně hostů. Dmitrij Višněvskij si nepohlídal hůl, kterou do obličeje trefil Kagarlického.
     
    16:49
    Ten nepřichází. Od modré střílel do houfu těl Michail Grigorjev, o dorážku se přihlásil Andrej Alexejev. Nikita Bespalov drží čistý štít.
     
    16:06
    Poměrně dlouho plyne hra bez přerušení. Ta se po úvodní části třetiny velmi vyrovnala, důležitým by mohl být pro utkání první gól.
     
    15:59
    Tak ne. Dmitrij Kagarlickij vypíchl kotouč pasivně stojícímu Šablovskému a vydal se do přečíslení. Žabičku do jízdy Bryzgalov trestuhodně minul.
     
    15:28
    Tomu ovšem černá guma utekla až za modrou čáru, proto musela formace Spartaku o několik metrů zacouvat. Celý útok začíná odznovu.
     
    14:42
    Prudká nahrávka na Joriho Lehteru, který se vůbec nesnažil zpracovávat touš ze vzduchu. Raději si pro něj dojel k mantinelu a přihrál na modrou Sokolovovi.
     
    14:03
    Tlak domácího mužstva z posledních chvil neutichá. Z levého mantinelu nejprve střílel Hietanen, zprava pak Šipov. Obě rány proletěly vedle.
     
    13:38
    Naopak po pravém křídle vystartoval aktivní Dmitrij Jaškin. Zkusil se natlačit na střed až před gólmana, v čemž mu zabránil Zachar Šablovskij.
     
    13:27
    Ani třetí přesilovku v průběhu jedné třetiny Spartak nevyužil. Defenziva Dynama zamkla vstup do vlastní defenzivy, Bočarov byl bez práce.
     
    12:53
    Roman Ljubimov je na ledě, Sparta nyní disponuje zkrácenou přesilovou hrou. Zatím hosté ale nevyužili anu o dva hráče. Jak si povedou teď?
     
    12:13
    Poprvé v zápase sledujeme hru čtyř proti čtyřem. Maxim Cyplakov nabízel před bránu puk najíždějícímu Lehterovi, který přiložil hůl k ledu pozdě.
     
    11:23
    Chvilku se zdálo, že si také Dynamo vyzkouší přesilovku dvou hráčů na ledě. Jenže opak je pravdou, upadnuvší Šipov dostává dvě minuty za nafilmovaný pád.
     
    11:12
    Pěkná kombinační akce, těch přihrávek ale bylo ve finále až moc. Martin Bakoš místo střely ještě přihrával obsazenému Radilovi.
     
    10:35
    Český útočník Dmitrij jaškin vybojoval první přesilovou hru pro domácí. Pěkně si pustil kotouč kolem Ljubimova, jenž soka zahákoval.
     
    10:15
    Dmitrij Kagarlickij splnil cíl, vybojoval buly v útočné třetině. Od levého mantinelu nahodil na gólmana a Vladislav Jefremov mu následně neumožnil rozehrát.
     
    10:10
    Přehoupli jsme se do druhé poloviny první dvacetiminutovky. Sparta působí živějším dojmem, na svou první opravdu velkou šanci však čeká.
     
    09:31
    Strážce svatyně moskevského Dynama musel být zase v pozoru. Středem kluziště na něj najížděl Anatolij Nikoncev, kapitán pálil přímo na střed.
     
    09:16
    Hodně volného prostoru dostal na levé straně Emil Djuse. Puk si připravil a vystřelil příklepem. Bočarov dobře viděl, s pokusem si poradil.
     
    08:49
    Domácí mužstvo chce zklidnit poněkud rozháranou hru. Jenže nejde na to tím nejlepším způsobem, Jegor Alanov zavinil zakázané uvolnění.
     
    08:06
    Maxim Cyplakov zkoušel presovat, avšak snaha přišla vniveč. Juuso Hietanen zachoval jakožto zkušený bek chladnou hlavu, po mantinelu našel osamoceného spoluhráče.
     
    07:54
    Po delší době okusili pobyt v útočném pásmu i hokejisté Dynama, a sice elitní lajna. Vadim Šipačov nabil Sergejevovi, Bespalov skvěle zakročil vyrážečkou.
     
    07:08
    Který však nemusel zasahovat. Neustále dělal pohyby z jedné tyči ke druhé, jak puk létal všude možně. Do středního pásma jej poslal Grigorjev.
     
    06:49
    Spartak zatím působí aktivnějším dojmem, což je pochopitelně zapříčiněno i dvojnásobnou a klasickou početní převaha. Hra plyne opět před Bočarovem.
     
    06:32
    U konce je také druhý trest Vjačeslava Kuljomina. Forward si určitě musel oddechnout, že jeho prohřešek za vlastní bránou zůstal nepotrestán.
     
    05:23
    Obránce Ivan Muranov již je nějakou řádku vteřin zpátky na ledě. Ihned se zapojil do bránění oslabení a byl to právě on, kdo vyhodil přes všechny čáry.
     
    05:01
    Postupnými krůčky blíže a blíže se dostávali hokejisté Spartaku k bráně. Na sebe vzal celou situaci Nikoncev, ovšem Bočarov mu dobře zmenšil úhel a zasáhl.
     
    04:28
    Hosté budou mít k dispozici skoro půlminutovou přesilovku pěti proti třem! Hlavní rozhodčí vylučuje Kuljomina za sekání.
     
    04:06
    Spartak zatím hraje velmi zdařilo přesilovku. Více volného prostoru využil k zakončení z vrcholku levého kruhu Nikoncev, trefil jen pravý beton Bočarova.
     
    03:48
    Daší úspěšný zákrok Ivana Bočarova. Ten po celou dobu na touš dobře viděl, Střelu Djuseho vyrazil pravým ramenem.
     
    03:27
    Červeno-bílí se okamžitě usadili v pásmu. Po sérii několika přihrávek nahazoval zleva Serikov, Lehtera ztečoval puk jen do gólmana.
     
    02:57
    Poprvé v utkání se vylučuje, první přesilovou hru si zahraje Spartak. V útočné třetině si zbytečným přidržením pomohl Ivan Muranov.
     
    02:15
    Nahození za bránu gólmana Chomčeva pohlídal Zachar Šablovskij. Před dotírajícím Šipovem poslal kotouč po mantinelu.
     
    01:58
    Ale ne na dlouho. Dmitrij Jaškin totiž při snaze o kličku ztratil puk z hole, načež jej získal do své moci pozorný bek Nikita Sokolov.
     
    01:16
    V hledišti už od úvodních okamžiků probíhá souboj obou kotlů. Hlasitější je pochopitelně ten Dynama. To je nyní usazeno před bránou soupeře.
     
    00:40
    První útok patřil hostům. Do pásmazavezl puk Roman Ljubimov, jenž před brankou hledal Cyplakova, ten byl dobře pohlídán obránci.
     
    00:10
    Zápas je v plném proudu, pojďme na něj! Domácí Dynamo hraje v tmavě modrých dresech, jeho městský konkurent oblékl červeno-bílou kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, An. Sergejev, Mironov (A), J. Zajcev, Grigorjev, Bojkov, Alanov – Kagarlickij, Šipačov (C), Jaškin – Brjukvin (A), Šipov, Tarasov – Alexejev, Jefremov, V. Kuljomin – Bryzgalov, Pankratov, Muranov.

    Spartak Moskva: Bespalov (Chomčenko) – D. Višněvskij, Djuse, Kutějkin, Rylov (A), Sokolov, Zubarev, Serikov – Širokov (A), Lehterä, Radil – Nikoncev (C), R. Hanzl, Bakoš – Cyplakov, Ljubimov, Fjodorov – Šablovskij, Juňkov, Novruzov.

    Rozhodčí: Gašilov, Romasko – Lazarev, Šalagin.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS)
    Robin Hanzl (SPM)
    Lukáš Radil (SPM)
    Michal Čajkovský (DMS)
    Július Hudáček (SPM)
    Martin Bakoš (SPM)
     
    Spartak Moskva

    Moskevský Spartak bude chtít městskému konkurentovi určitě vrátit loňskou porážku 2:4 na zápasy v osmifinále play-off. Nic na tom nemění ani fakt, že právě po této části byla KHL zrušena. Jenže ani Znaroksova družina nemá vůbec dobrou formu. V pěti přípravných utkáních zvítězila dvakrát a v první dvou kolech nového ročníku nejprve prohrála vysoko 2:7 v Jaroslavli, následně 0:1 v Jekatěrinburgu.
     
    Dynamo Moskva

    Dynamo Moskva v loňské sezóně určitě patřilo do úzkého výčtu klubů, které měly zálusk na titul. Avšak pandemie koronaviru všechno změnila, a proto se teď sveřenci kouče Kirkunova musí zaměřit na nový ročník. V přípravě odehrálo Dynamo devět zápasů s negativní bilancí tří výher a šesti porážek. Prohra přišla i v úvodním kole na ledě Omsku těsným výsledkem 1:2.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný pondělní podvečer! Vítám vás při sledování druhého kola ruské KHL, u zápasu mezi Dynamem Moskva a Spartakem Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 32. Jefremov (Alexejev) – 46. D. Višněvskij (Juňkov, Nikoncev), 52. Lehterä (Djuse, Bakoš), 60. Radil


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, An. Sergejev, Mironov (A), J. Zajcev, Grigorjev, Bojkov, Alanov – Kagarlickij, Šipačov (C), Jaškin – Brjukvin (A), Šipov, Tarasov – Alexejev, Jefremov, V. Kuljomin – Bryzgalov, Pankratov, Muranov.
    Spartak Moskva: Bespalov (Chomčenko) – D. Višněvskij, Djuse, Kutejkin, Rylov (A), Sokolov, Zubarev, Serikov – Širokov (A), Lehterä, Radil – Nikoncev (C), R. Hanzl, Bakoš – Cyplakov, Ľubimov, Fjodorov – Šablovskij, Juňkov, Novruzov.

    Rozhodca: Gašilov, Romasko – Lazarev, Šalagin

    Diváci: 2 430