Španielsko – Ukrajina 4:0 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 1:1 (kon.)
koniec
Španielsko
4:0 (3:0)
Ukrajina
Nedeľa 06.09.2020, 20:45 • Estádio Alfrédo di Stéfano, Madrid • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 4
Predzápasové kurzy
     
    Španielsko malo stretnutie pod kontrolou od prvej do poslednej minúty a poľahky v Lige národov tento duel proti Ukrajine vyhralo 4:0. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:36:02)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Roman Jaremčuk mal najväčšiu a vlastne jedinú šancu hostí v zápase. Útočník Ukrajiny dostal pas pred päťku, kde sa dokázal otočiť. Mohol to poslať prudko do siete, zakončil slabo, David de Gea nemal vážnejší problém.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Viktor Kovalenko (Ukrajina).
     
    89
    Dani Olmo si našiel centrovanú loptu na prvej žrdi, hlavičkoval k tej druhej. Dobre postavený Olexandr Zinčenko zrazil tento pokus na rohový kop. Ten presvišťal celou päťkou, dvojica Španielov ho minula a Pau Francisco Torres mieril nad.
     
    88
    Óscar Rodríguez si chcel spraviť priestor na pravom krídle. Oklamal síce prvého protihráča, no fauloval ho Ruslan Malinovskyj a Španieli získali priamy kop.
     
    87
    Španieli sa už naozaj zabávajú futbalom. Posúvajú si loptu z nohy na nohu a snažia sa dohrať duel bez najmenších problémov.
     
    86
    Anssumane Fati si nabiehal do päťky, center Jesúsa Navasa ho nenašiel. Loptu objavil vo svojom náručí brankár Andrij Pjatov.
     
    85
    O výhre španielskeho favorita je dávno rozhodnuté. Posledné minúty sa v podstate môžu len dohrávať, avšak domáci chcú naďalej útočiť.
    84. Ferrán Torres (ESP) - 4:0
     
    84
    Španielsko dalo gól!
    Jesús Navas poslal sprava parádny center pred päťku. Loptu síce odhlavičkoval obranca Serhij Kryvcov, lenže iba do miest, kde sa nachádzal FERRÁN TORRES. Ten z voleja zakončil krásne tesne ponad trávnik do siete Pjatova. Mladá posila Manchestru City v druhom stretnutí za áčko Španielska strieľa svoj prvý gól.
     
    83
    Óscar Rodríguez sa nepresadil k strele pred pokutovým územím, o loptu ešte aj prišiel. Španielsko ju okamžite získalo späť a kombinuje ďalej.
     
    82
    Ukrajina rozohrala na krátko, následná kombinácia priniesla zrazený center. Loptu si ešte našiel Olexandr Zinčenko, individuálne sa nepresadil.
     
    81
    Viktor Cygankov si nabehol do päťky, kde ho zaujímavo hľadal Bohdan Mychajličenko. Mladý obranca Eric García v poslednej chvíli odkopával loptu na roh.
     
    80
    Viktor Kovalenko dostal loptu na pravé krídlo a aj keď to vyzeralo na možný brejk, tak prihrávka išla dozadu. Akcia hostí sa hneď zastavila.
     
    79
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Andrij Jarmolenko, prichádza Viktor Kovalenko.
     
    78
    Center z rohového kopu spadol na hranicu päťky. Lopta sa odrazila do bránky, na čiare reflexívne zareagoval a fantasticky zasiahol Andrij Pjatov. Zároveň sa Anssumane Fati dožadoval penalty, podľa rozhodcu faulovaný nebol.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Ruslan Malinovskyj (Ukrajina).

    Matej Kubove

    Góly: 3. Ramos (pen.), 29. Ramos, 32. Fati, 84. F. Torres

    Karty:   37. Rodri (ESP) – 77. Malinovskyj (UKR), 90. Kovalenko (UKR)


    Španielsko: de Gea – Navas, Ramos (C) (61. García), P. Torres, Reguilón – Merino, Rodri (69. Óscar Rodríguez), Th. Alcântara – Olmo, G. Moreno (74. F. Torres), Fati.
    Náhradníci: Simón, Arrizabalaga – García, Gayá, D. Llorente, Carvajal, Ruiz, Busquets, Óscar Rodríguez, F. Torres, Rodrigo.

    Ukrajina: Pjatov (C) – Tymčyk, Kryvcov, Matvijenko, Mychajličenko – Charatin (64. Sydorčuk), Malinovskyj, Zinčenko – Jarmolenko (79. Kovalenko), Marlos (56. Cygankov), Jaremčuk.
    Náhradníci: Buščan, Lunin – Plastun, Sobol, Konopljanka, Sydorčuk, Kovalenko, Cygankov, Júnior Moraes, Suprjaha, O. Karavajev.