Kvalifikácia na VC Talianska Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes) (kon.)
koniec zavodu
Kvalifikácia na VC Talianska

Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)

Sobota 05.09.2020, 15:00Formula 1
     
    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa! (16:03:39)
     
    Víťazom kvalifikácie pred zajtrajšou VC Talianska sa stal pretekár Mercedesu Lewis Hamilton, ktorý napokon zvládol boj so svojim kolegom Bottasom, ktorý sa musí uspokojiť s druhým miestom. Náročný boj o tretie miesto napokon zvládol lepšie Sainz, ktorý si ho vybojoval v závere kvalifikácie.
     
    Koniec závodu.
     
    00:00
    Tretia časť kvalifikácie sa práve skončila!
     
    00:40
    Pérez sa tak musí uspokojiť so štvrtým miestom, Verstappen uzatvára prvú päticu pretekárov.
     
    01:30
    Výborné kolo odjazdil aj Carlos Sainz, ktorý drží tretie miesto. Vyzerá to, že už mo ho nikto nevezme.
     
    02:10
    Predsa len sa Bottas ešte dostal pred Hamiltona, ale bolo to na veľmi malú chvíľu! Hamilton napokon výrazne zabral a zajazdil výborné kolo s časom: 1:18,887!
     
    03:25
    Hamilton si postupne vylepšuje svoju pozíciu aj naďalej a vyzerá to, že sa stane víťazom dnešnej kvalifikácie.
     
    04:00
    Prvé tri miesta: Hamilton, Bottas a Peréz. Verstapen to však zrejme ešte skúsi v boji o tretie miesto.
     
    05:35
    Zástavku v boxoch majú pretekári za sebou a sú späť na trati, aby absolvovali záver dnešnej kvalifikácie.
     
    06:25
    Problémy so svojim vozidlom hlási Stroll, ktorý v zátačke vyšiel na obrubník a cez tímovú vysielačku hlásil, že ho zrejme poškodil.
     
    07:40
    Posledné desiate miesto momentálne patrí Albonovi, ktorému je dodatočne jedno merateľné kolo zrušené.
     
    08:10
    Ako však už bolo spomenuté, bude tu zaujímavý boj o tretie miesto. To momentálne patrí Perézovi, na neho sa však tlačí Verstappen.
     
    09:35
    Na prvých dvoch miestach došlo len na malú chvíľu k zmene, ale Hamilton je aj naďalej prvý a druhý je Bottas. Ústrednú dvojicu z Mercedesu nemá stále kto ohroziť.
     
    10:30
    Všetci desiati jazdci, ktorí sa dostali do tretej časti kvalifikácie sú spolu na trati a za sebou majú dva merateľné kolá.
     
    11:50
    Sme v poslednej časti dnešnej kvalifikácie. Zatiaľ to vyzerá, že o prvé miesto si to podľa očakávania rozdajú jazdci Mercedesu, ale zaujímavý môže byť ešte súboj o tretie miesto medzi Sainzom a Perézom.
     
    12:00
    Tretia časť kvalifikácie sa práve začala!
     
    V závere druhej časti kvalifikácie prebehol ešte súboj medzi Perézom a Sainzom, ktorý dopadol lepšie pre Španiela a skončil na treťom mieste.
     
    Do tretej časti kvalifikácie nepostupujú:

    Kvyat, Ocon, Leclerc, Magnussen, Räikkönen
     
    00:00
    Druhá časť kvalifikácie sa práve skončila!
     
    00:50
    Toto je moment, ktorý môže Daniela Ricciarda mrzieť! Nezvládol vozidlo a končí mimo trate! Zostáva mu dúfať, že to jeho postup do tretej časti neohrozí!
     
    03:18
    Po krátkej zástavke v boxoch sú pretekári späť na trati. Je tu záver druhej časti kvalifikácie. Kto napokon nepostúpi do tej poslednej fázy?
     
    04:35
    Na konci prvej časti kvalifikácie zaujal moment, keď Ocon zablokoval Räikkönena. Prichádza správa, že traťoví komisári budú ešte tento moment preskúmavať.
     
    05:27
    Postupune sa pretekári vracajú späť na trať. Ako to teda býva zvykom, skôr to bude boj o posledné postupové priečky. Snáď niečo zaujímavé ešte druhá časť kvalifikácie ponúkne.
     
    06:35
    Na hrane postupu do tretej časti kvalifikácie je momentálne Albon. Bude však ešte musieť zviesť tvrdý boj, aby sa dostal do poslednej fázy.
     
    07:40
    V týchto chvíľach je na trati veľký pokoj, jazdci sú v boxoch. Uvidíme, či zvyšok druhej časti kvalifikácie ešte ponúkne niečo zaujímavé.
     
    08:45
    Momentálne by do tretej časti kvalifikácie nepostúpili: Kvyat, Ocon, Leclerc a Magnussen a k ním ešte spomínaný Räikkönen.
     
    09:10
    Na chvoste druhej časti kvalifikácie je Räikkönen, čo zrejme nebude prekvapením. Uvidíme, či niekto z posledných priečok ešte dokáže prekvapiť.
     
    10:00
    Mohli sme sledovať boj o tretie miesto, ktorý zvládol nedávno spomínaný Peréz, ktorý sa dostáva pred Sainza, ale len o päť sekúnd.
     
    11:10
    Ale pozor! Hamilton sa dostáva na prvé miesto a podarilo sa mu vytvoriť nový kvalifikačný rekord, jeho meraný čas je: 1:19,092!
     
    12:40
    Peréz sa však už opäť derie hore, tento mexický pretekár je v poslednej dobe celkom úspešný a hlavní favoriti si musia na neho dávať veľký pozor.
     
    13:15
    Takže na prvom mieste máme zatiaľ fínskeho pretekára Bottasa, druhý je jeho tímový kolega Hamilton. O slovo sa prihlásil Verstappen, ktorý má v pláne potrápiť spomínanú dvojicu.
     
    14:35
    Do druhej časti kvalifikácie sa už v úvode zapája hneď viecero jazdcov a medzi nimi aj hlavní favoriti Hamilton a Bottas.
     
    14:50
    Sme už v druhej časti dnešnej kvalifikácii. Na trať sa postupne dostane 15 najlepších jazdcov z prvej časti a uvidíme, kto nepostúpi do tej druhej.
     
    15:00
    Druhá časť kvalifikácie sa práve začala!
     
    Sklamaním v prvej časti kvalifikácie je určite Vettel, ktorý začal veľmi dobre, ale napokon sa prepadol.
     
    Do druhej časti kvalifikácie nepostupujú:

    Romain Grosjean, Sebastian Vettel, Antonio Giovinazzi, George Russell a Nicholas Latifi.
     
    00:00
    Prvá časť kvalifikácie na VC Talianska sa práve skončila!
     
    00:25
    Dráma v poslednej chvíli! Räikkönen sa skúšal dostať cez Ocona, ale ten ho zablokoval a tak fínsky jazdec nemal už žiadnu šancu! Do druhej časti kvalifikácie však postupuje.
     
    01:30
    V závere prvej časti kvalifikácie ešte prebieha tvrdý boj, často to veru nevidíme. Uvidíme, kto sa teda do druhej časti už nedostane, tam to bude veľmi zaujímavé.
     
    02:20
    Väčšina jazdcov z boxov sa vrátila späť na trať, výnimku tvoria Sergio Peréz, Carlos Sainz a Max Verstappen. Majú dobré časy a tie by mali stačiť na postup do druhej časti.
     
    02:31
    Sme už v záverečnej časti prvej kvalifikácie. Je jasné, že ešte prebehne boj o posledné postupové priečky do druhej časti, hore je to prakticky rozhodnuté.
     
    04:20
    Pozrime sa teda, kto by ešte za súčastného stavu nepostúpil do druhej časti: Grosjean, Giovinazzi, Russell a Latifi by museli nasledovať Vettela.
     
    05:05
    Výrazme smerom dole sa prepadol Vettel, ktorý má odjazdené len tri merateľné kolá a jeho čas stačí na predbežné 17. miesto, ktoré je však nepostupové!
     
    06:20
    Lecrec bol teraz dlhšie sám na trati, väčšina pretekárov išla do boxov. Mal tak dostatok času si vylepšiť svoju pozíciu, ale momentálne to stačí len na 11. priečku.
     
    07:35
    Pomaly sa dostávame do záverenčej časti prvej časti kvalifikácie, ktorá je bez väčší prekvapení. Hamilton a Bottas na prvých dvoch priečkach a prakticky ich už nemá kto ohroziť.
     
    08:30
    Po Leclercovi si bude musieť merateľné kolo zopakovať aj Stroll, ktorý rovnako porušil pravidlá!
     
    09:24
    Ústredná dvojica z Mercedesu stále na prvých dvoch priečkach, to určite nie je žiadným veľkým prekvapením. Racing Point sa bude spoliehať na Peréza, ktorý drží tretiu priečku.
     
    10:55
    Dlho sa však táto trojica na svojich miestach neohriala. Naplno sa už v tejto prvej časti rozbehli Bottas a Hamilton, obaja zvolili strednú sadu pneumatík.
     
    11:10
    Na prvé miesto sa tak posunul Vettel, druhý je Grosejan a tretia priečka patrí Russelovi. Prvá trojica má za sebou tri merateľné kolá.
     
    12:55
    Je tu prvá zaujímavá správa z trate! Leclerc musí absolvovať znova merateľné kolo, pretože sa previnil proti pravidlám a to určite nie je nič príjemné.
     
    13:16
    Na trati sú už všetci jazdci, ktorí absolvujú prvú časť kvalifikácie. Každý už odjazdil aspoň jedeno kolo, ústredná trojica má za sebou už tri spomínané merateľné kolá.
     
    14:10
    Ďalšia čast prvej kvalifikácie prebieha veľmi rýchlo a dokonca už avizujeme tri merateľné kolá. Na čele je momentálne Leclerc, druhý je Vettel a tretí Magnussen.
     
    15:00
    Niektorí jazdci už majú za sebou prvé merateľné kolo. Sú medzi nimi Giovinazzi, Räikkönen, Russel, z mien, ktoré by mali skončiť na popredných miestach to je Leclerc.
     
    16:35
    Ako prvý sa dnes na trať dostáva Giovinazzi, za ním však už vídime aj ďalšiu partiu jazdcov. Najväčší favoriti zatiaľ zostávajú v boxoch.
     
    17:50
    Zatiaľ sa na trať nedostal ani jeden z jazdcov, zatiaľ všetci čakajú v boxoch. Povedzme si tak niečo k podmienkam na trati, v Taliansku panuje príjemné slnečné počasie.
     
    18:00
    Prvá časť kvalifikácie na VC Talianska sa práve začala!
     
    Závod práve odštartoval.
     
    Všetko je už na dnešnú kvalifikáciu pripravené, čoskoro by sa na trať mali dostať prví pretekári.
     
    Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom F1! Dnes je na programe kvalifikácia pred zajtrajšou VC Talianska a dozvieme sa tak presné poradie na štartovacom rošte. Čo sa týka ešte tréningov, tak v dvoch prípadoch triumfoval Bottas a raz Hamilton. Práve fínsky jazdec dominoval aj v dnešom poslednom tréningu a opäť so svojim tímovým kolegom Hamiltonom bude patriť medzi hlavných favoritov kvalifikácie aj následnej VC.
     
    Vítam všetkých priaznivcov F1! V nedeľu pokračuje kalendár VC a jednotliví pretekári sa presunú do Talianska, kde ich čaká ôsmy závod tohto ročníka. Ešte pred samotnou VC sú na programe jednotlivé tréningy a sobotná kvalifikácia, ktorá určí poradie na štartovacom rošte.

    Víťazom predchádzajúcej VC Belgicka sa stal minulý týždeň Hamilton, ktorý usel aj v kvalifikácii a tak vyhral tento pretek systémom štart-cieľ. Zatiaľ platilo až na jednu výnimku, že kto vyhral kvalifikáciu, tak vyhral aj ten hlavný závod. Kto si teda vybojuje pole position na VC Talianska? Sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Závod sa začne o 15:00.

    Miroslav Revaj