Kolář – Popko 2:1 (kon.) | Lacko – Ferreira Silva sk 2:0 (kon.)
Otte – Rosol 2:0 (kon.)
koniec
Zdeněk Kolář
Zdeněk Kolář
2
5 6 7  
Dmitrij Popko
Dmitrij Popko
1
7 4 5  
cz Štvrtok 03.09.2020, 10:09 • Centrální kurt, TK SC Ostrava (CZE) • Challenger Ostrava - Ostra Group Open by Moneta (antuka) • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Zdeněk Kolář na challengeru v Ostravě postoupil už do čtvrtfinále. V dnešním osmifinálovém klání svedl úspěšnou tříhodinovou bitvu s Kazachem Dmitrijem Popkem, jehož porazil 5:7, 6:4 a 7:5.

    První set se zpočátku vyvíjel ve prospěch Koláře. Ten vletěl do zápasu skvělým tenisem, rychle vedl 4:1 s výhodou dvou brejků, ale poté začal kupit chyby a ztratil devět z deseti následujících her.

    Zdeněk Kolář zápas nezabalil a vrátil se zpátky do hry. Ve druhé sadě se strhla řežba o každý gem, Čech proměnil dva z deseti brejkbolů a za stavu 4:4 sebral sokovi podání potřetí, načež na servisu proměnil třetí setbol.

    Rozhodující třetí sada trvala déle než hodinu. Dmitrij v ní utekl do vedení 5:3, jenže zápas dopodávat nedokázal, ačkoli měl výhodu mečbolu. Naopak přišel o dvě podání v řadě a Kolář při skóre 6:5 svůj jediný mečbol využil.

    Rodák z Bystřice nad Perštejnem bude mít ve čtvrtfinále příležitost oplatit Němci Ottemu hladké vyřazení krajana Rosola.

    To je od nás z dnešního tenisového maratónu vše. Děkujeme za pozornost, na počtenou! (13:27:05)
     
    Konec zápasu
    2:1; 7:5 - Zdeněk Kolář
     
    7:5
    Je konec! Podání ven z dvorce totiž Dmitrij bekhendovým returnem vrátil do sítě. Kolář postupuje do čtvrtfinále!
     
    40-30
    Mečbol! Po servisu ven z dvorce následoval úder na opačnou stranu. Popko doběhl k míčku pozdě, v předklonu střílel za základní lajnu.
     
    30-30
    Rozhodovaly centimetry! Zdeněk chtěl jít znovu dopředu, jenže soupeř mu zahrál chytře pod nohy. Domácí tenista v nouzi zkusil stopvolej, jenž těsně nepřekonal síť.
     
    30-15
    Rodák z Bystřice nad Perštejnem si teď musel pořádně oddechnout. Po podání naběhl k síti, kde umístil smeč přesně na základní čáru. Dmitrij reagoval bekhendem do pásky.
     
    15-15
    Vzápětí přichází chyba v podání českého tenisty. Stalo se tak poté, co jej Popko zatlačil do obrany delším returnem.
     
    15-0
    Eso na kříž je skvělým začátkem veledůležitého gemu.
     
    6:5
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    6:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:1; 6:5 - Zdeněk Kolář
     
    6:5
    Ano, třetí brejkbol už Kolář využil a bude to on, kdo půjde podávat do zápasu! Kazachstánec podruhé za sebou trefil jenom síť.
     
    A-40
    Tak snad do třetice. Popko předvedl zbytečnou nevynucenou chybu okamžitě po servisu, forhend napálil pod pásku.
     
    40-40
    Třetí shoda, hra se hodně protahuje. Dmitrij zachoval v těžké chvíli chladnou hlavu, forhendem po lajně postavil protivníka do role diváka.
     
    A-40
    Druhý brejkbol v průběhu jednoho gemu. Dmitrij pod velkým tlakem chtěl naivně zkrátit hru, míček ukončil svoje putování v síti.
     
    40-40
    Konečně se Zdeňkovi povedlo zahrát povedený return. Bekhendem míček umístil o kousek před lajnu, soupeř v záklonu zaváhal.
     
    40-A
    Znovu vysoký return, po kterém Dmitrij smečoval na střed na základní čáru, zatím Kolář běžel doleva.
     
    40-40
    Dmitrij zatím nepřipouští další ztrátu servisu. Kratší return potrestal bez servítek, bekhendem na volnou levou polovinu.
     
    A-40
    Zdeněk získává brejkbol! A to i navzdory faktu, že se soupeř vydal dopředu. Dobrým forhendem na tělo úspěšně vytloukl bloky.
     
    40-40
    Shoda. Dmitrij vyprodukoval příliš vysoký bekhend proti dlouhému returnu soka. Kolář počkal na odskok balónu a forhendem zabil výměnu.
     
    30-40
    Gembol nebo brejkbol? Platí první možnost. Popko získal tlak zdařilým prvním servisem, po následném forhendu Čech střílel mimo dvorec.
     
    30-30
    Rodák z Bystřice nad Perštejnem znovu sahá po brejkbolu. Soupeř mu situaci pořádně ulehčil, útočný bekhend nastřelil do středu sítě.
     
    15-30
    Hodně slabého druhého podání využil Zdeněk k oběhnutí returnu na forhend, jímž nechytatelně trefil levý roh.
     
    0-30
    Technický výměna, fiftýn opět patří Popkovi. Kolář po delší době vyzkoušel kraťas, avšak míček skoro vůbec nevyletěl, skončil na pásce.
     
    0-15
    Teď bude důležitý opravdu každý fiftýn. Jedenáctou hru odstartoval lépe Popko, jenž se vydal na síť. Snahu o prohoz zhatila síť.
    1:1; 5:5 - Zdeněk Kolář
     
    5:5
    Máme vyrovnáno! Kazachstánec ještě dokázal vrátit těžký bekhend, jenže vzápětí musel běžet na druhou stranu kurtu. Balónek stihl, ale chyboval.
     
    40-30
    Popko si ještě vynutil prodloužení. Ráz výměny určil parádní forhend po lajně s dobrou délkou, po němž zahrál Dmitrij nedostižitelný stopvolej.
     
    40-15
    Výborná ofenzivní práce vede k zisku dvou gembolů. Kolář trpělivě držel protivníka pod tlakem, ten nakonec musel kapitulovat.
     
    30-15
    Druhé eso v gemu, třetí v celém zápase.
     
    15-15
    Kolář dovolil vlastní chybou soupeři srovnat. Dobře viděl volné místečko v pravém rohu, avšak trefil deblový koridor.
     
    15-0
    Eso na téčko.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:1; 4:5 - Zdeněk Kolář
     
    4:5
    Popko nedokázal zápas doservírovat, šanci však má ještě na returnu. Devátou hru ukončil nevynucenou bekhendovou chybou.
     
    A-40
    Po mečbolu brejkbol! Kazachstánec pořádně podcenil nabíhaný forhend, čehož soupeř využil k ráně pod nohy. A Dmitrij chyboval.
     
    40-40
    Pokračujeme dál! Dmitrij hrál na jistotu, a to se nevyplatilo. Zdeněk naopak útočil a tvrdým forhendem k záladní lajně přinutil soka k zaváhání.
     
    30-40
    Přímý bod po servisu na tělo. Mečbol.
     
    30-30
    Bude se hrát o mečbol, ale zároveň také o brejkbol. Kolář chtěl útočit po pravé straně, bohužel jeho úmysl zastavila páska.
     
    30-15
    Return skončil přesně na základní lajně. To Popka vykolejila, forhend musel hrát ve velkém záklonu. Následným bekhendem napálil síť.
     
    15-15
    Výborně. Zdeněk sázel útočné rány ze strany na stranu, obranný bekhend Dmitrije doletěl o pár centimetrů za základní čáru.
     
    0-15
    Hráči bojují doslova jako lvi. Sledovali jsme další veledlouhou výměnu, na jejímž konci se Kolář vydal k síti, ale bekhendovým volejem zasáhl pásku.
    1:1; 3:5 - Dmitrij Popko
     
    3:5
    Kolář šel po servisu na síť, avšak Popko byl u returnu včas a křižným bekhendem protivníkovi vytkloukl bloky! Za okamžik půjde podávat na vítězství.
     
    30-40
    Kazachstánec disponuje možná rozhodujícím brejkbolem. Ve velmi dlouhé rozehře hráli tenisté převážně bekhendy a bohužel to byl Zdeněk, kdo jako první zkazil.
     
    30-30
    Kolář trefuje třetí dvojchybu.
     
    30-15
    S těžkou situací se rodák z Bystřice nad Perštejnem vypořádal skvěle. Protivník mu poslal míček chytře pod nohy, Zdeněk přesto proměnil bekhend ve vítězný úder.
     
    15-15
    Skóre je srovnané. Jak je již zvykem, Kolář útočil, soupeř bránil. Nalitý forhend však domácí hráč napálil pod pásku.
     
    15-0
    Výborná obrana nakonec Popkovi nebyla nic platná. Poté, co s časovou rezervou doběhl kraťas, nedokázal poslat balónek přes síť.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:1; 3:4 - Dmitrij Popko
     
    3:4
    Třetí gembol Dmitrij proměnil v zisk hry. Zdeněk znovu plnil roli aktivnějšího tenisty, bohužel z forhendu minul vymezený prostor.
     
    30-40
    Kolář bojuje. Vytrvale posílal přesné rány k základní čáře a nakonec soupeře přinutil kapitulovat. Popko hrál bekhendem pod pásku.
     
    15-40
    Sedmý gem ještě nekončí. Kazachstánec chtěl rychle zabíjet z druhého odpalu, forhend spadl do deblového koridoru.
     
    0-40
    Dmitrij má náběh na čistou hru. Protivníka zase nechal útočit, ten zapsal nevynucenou chybu, tentokráte z bekhendu.
     
    0-30
    Rodák z Petrohradu zase začal hrát na jistotu, a to se vyplácí. Naopak Zdeněk chybuje víc a víc, forhend zastavila síť.
     
    0-15
    Už v době odpalu Kolář věděl, že forhendu dal příliš velkou délku. Balónek doletěl za základní lajnu o dobrý metr.
    1:1; 3:3 - Dmitrij Popko
     
    3:3
    Začínáme prakticky zase od nuly. Kolář znovu chyboval druhým úderem po servisu, pro změnu forhendem pálil do území pro debl.
     
    40-A
    Třetí brejkbol po velké chybě domácího tenisty. Ten okamžitě po servisu sáhl k bekhendovému čopu, jenž doplachtil za postranní čáru.
     
    40-40
    Jdeme do shody. Popko zariskoval na returnu, avšak Zdeněk jej dokázal vrátit do odkryté levé části kurtu. Následoval Popkův bekhend v záklonu do autu.
     
    30-40
    První příležitost úspěšně odvrácena. Rodák z Bystřice nad Perštejnem posadil bekhend na lajnu, Kazachstánec reagoval příliš dlouhým úderem.
     
    15-40
    Dva brejkboly, Dmitrij má velkou šanci vrátit se do zápasu. Sokem nabíhajícím k síti se nenechal vůebc rozhodit, bekhendem jej prohodil.
     
    15-30
    Přímý bod po servisu ven z kurtu.
     
    0-30
    Popko bojuje. Riskantní forhend mu vyšel, balónek ještě lízl lajnu. Čech si ještě nechal přezkoumat situaci umpirovým rozhodčím, bezúspěšně.
     
    0-15
    Cesta za potvrzením brejku nezačíná příliš slavně. Bekhend od základní čáry Kolář napálil do středu sítě.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:1; 3:2 - Zdeněk Kolář
     
    3:2
    Brejk je na světě! V delší rozehře Popka rozhodil o něco kratší bekhend Zdeňka. Kazachstánec zasáhl forhendem míček opravdu mizerně.
     
    40-30
    Třetí bod v řadě přináší Kolářovi brejkbol! Forhendem po lajně Dmitrij naběhl k síti, následný volej umístil za základní lajnu.
     
    30-30
    Takhle by to určitě šlo. Vytrvalá ofenziva přinesla kýžené ovoce. Poté, co Zdeněk hrál u sítě bekhend kros, vracel Popko do zámezí.
     
    15-30
    Velké štěstí teď stálo při Kolářovi. Balónek po jeho forhendovém returnu poskočil na pásce a spadl na polovinu soka.
     
    0-30
    Úmysl dobrý, ale realizace se nepovedla. Kolář vyzkoušel zkrácení hry, kterému dnes přineslo již několik důležitých fiftýnů, nyní zaúřadovala páska.
     
    0-15
    Servis na kříž, bekhendový return nepřeletěl síť.
    1:1; 2:2 - Zdeněk Kolář
     
    2:2
    Popko viděl volný pravý roh a ačkoli musel hrát pod velkým úhlem, zkusil tam balónek poslat. Trefil však pouze aut.
     
    40-30
    Hra ještě pokračuje. Dmitrij rozhodil konkurenta kratším forhendovým returnem, po němž domácí hráč chyboval úderem ze stejné strany.
     
    40-15
    Přímý bod po chytrém podání na tělo. Dva gemboly.
     
    30-15
    Kazachstánec ukázal rychlé nohy, avšak ani to mu nestačilo. V hluboké obraně zahrál proti voleji vysoký míček, soupeř neměl se smečí žádné potíže.
     
    15-15
    Přímý bod po servisu ven z kurtu.
     
    0-15
    Forhendová přestřelka pro Popka. Kolář musel hrát poslední úder v mírném předklonu, což se okamžitě projevilo. Míček zastavila páska.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:1; 1:2 - Dmitrij Popko
     
    1:2
    Který třiadvacetiletý hráč využívá. Protivníkovi zahrál zdařilý míček na tělo, Zdeněk poslal bekhend o kousek vedle boční čáry.
     
    30-40
    A do třetice. I teď Kolář trefil returnem pouze pásku. Gembol.
     
    30-30
    Ale vzápětí si pomáhá dalším přímým bodem.
     
    30-15
    Tenista z Kazachstánu se vlastními chybami dostává do problémů. Podání zvládl na výbornou, forhendem trefil deblový koridor.
     
    15-15
    Přímý bod po servisu do soupeřova bekhendu. Return skončil v síti.
     
    15-0
    Dmitrij Popko zapisuje sedmou dvojchybu.
    1:1; 1:1 - Zdeněk Kolář
     
    1:1
    Skvěle! Další výborný servis, pro zmenu ven z dvorce, po němž rodák z Bystřice nad Perštejnem naběhl k síti. Bekhendový volej poslal do volné levé části kurtu.
     
    A-40
    Přímý bod po podání na kříž.
     
    40-40
    Zatím zpytovat svědomí nemusí, protože hru zase vyrovnal na shodu. Agresivní forhend poslal bezchybně do levého rohu, Zdeněk trefil míček rámem rakety.
     
    A-40
    Po sérii brejkbolů přichází gembol. Dmitrij moc nevynucených chyb na kontě nemá, tato z bekhendu by ho ještě mohla hodně mrzet.
     
    40-40
    Ta to bylo těsné. Po servisu ven z kurtu pálil Kolář forhendem do stejného prostoru. Popko jen sledoval, jak míček padá na boční lajnu.
     
    40-A
    Kolář znovu zkusil technický úder, jenž mu ale vůbec nesedl. Čopovaný bekhend zastavila síť.
     
    40-40
    Paráda. Zdeněk si nepřipustil tíhu okamžiku a vykouzlil další kraťas, který Popko sice stihl, ale Čech posléze s klidem poslal míček na volnou polovinu.
     
    40-A
    Popko získává třetí příležitost. Kolář hodně uspěchal forhend po returnu, který hrál brzy po odskoku. Nevynucená chyba.
     
    40-40
    Druhý odvrácený brejkbol v gemu, osmý celkově. Dmitrij snad poprvé v setu útočil, jenže nalitý forhend vystřelil mimo vymezené území.
     
    30-40
    Gem pokračuje. Kazachstánec byl nyní zatlačen až moc do defenzivy, za bekhendovým krosem konkurenta běžel marně.
     
    15-40
    Dva brejkboly! Popko ve třetím setu výrazně zlepšil přesnost svých úderů. Kolář bušil do soupeře, nakonec sám zkazil forhend.
     
    15-30
    Jenže vzápětí zbytečná nevynucená chyba. Popko pouze returnoval, načež Zdeněk zahrál forhend za základní lajnu.
     
    15-15
    Na tohle už rodák z Petrohradu nestačil! Kolář z bekhendové strany vykouzlil parádní kraťas, balónek spadl těsně za pásku.
     
    0-15
    Popko hraje přesně to, co potřebuje. Vytrvale brání a čeká na zaváhání soupeře, které teď přišlo forhendem.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:1; 0:1 - Dmitrij Popko
     
    0:1
    Přímý bod po servisu ven z dvorce. Úvodní gem rozhodující sady jde za Popkem.
     
    30-40
    Místo brejkbolu gembol. Bekhendovou přestřelku opanoval Kazachstánec, jeho protivník poslal bekhend pod pásku.
     
    30-30
    To je škoda. Zdeněk měl náběh na dva brejkboly, bohužel útočným forhendem trefil území pro čtyřhru. Kolář si jde vyměnit raketu.
     
    30-15
    Kolář zase útočil a tentokrát se dočkal získaného fiftýnu. Popkův obranný bekhend po lajně skončil v deblovém koridoru.
     
    15-15
    Dlouhá výměna na konto rodáka z Petrohradu. Ten si trpělivě počkal na chybu soupeře, Kolář pálil o pár čísel za základní lajnu.
     
    15-0
    Kolář zatlačil protivníka do defenzivy returnem k základní čáře. Tenista z Kazachstánu následně přepálil z bekhendu.
     
    0:0
    Začíná třetí set.
    1:1; 6:4 - Zdeněk Kolář
     
    6:4
    Přímým bodem z podání proměňuje Zdeněk Kolář třetí setbol a dotahuje velký obrat do úspěšného konce.
     
    A-40
    Popkův křížný prohoz dopadl do koridoru, na světě je setbol číslo 3.
     
    40-40
    Neskutečná přetahovaná pokračuje, Kolář těsným autem zahazuje další setbol.
     
    A-40
    Po podání přišla vítězná rána do rohu z forhendu.
     
    40-40
    Další brejkbol odvrací Zdeněk z druhého podání.
     
    40-A
    Popko našel skulinku a propálil Koláře po čáře.
    0:1; 5:4; 40-40 - Dmitrij Popko
     
    40-40
    Při setbolu však hned po podání pálí ukvapeně do sítě.
     
    A-40
    Bombou z forhendu do rohu dvorce získává Zdeněk Kolář setbol!
     
    40-40
    Přímý bod likviduje i druhý brejkbol.
    0:1; 5:4; 30-40 - Zdeněk Kolář
     
    30-40
    Neuvěřitelně dlouhou výměnu získává díky dalšímu z řady úspěšných kraťasů český hráč.
     
    15-40
    Popko zahrál výborný forhend napříč kurtem, Kolář odpovídá bekhendem do koridoru pro čtyřhru.
     
    15-30
    Ve forhendové přestřelce od základních čar nakonec chybuje jako první Kolář.
     
    15-15
    Kolář se po druhém podání natlačil na síť a bere fiftýn.
     
    0-15
    Na příjmu začíná lépe tenista z Kazachstánu.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:4
    Zápas jako na houpačce, teď má vrch český tenista. Soupeř mu pomohl dvojchybou a Kolář může servírovat na zisk setu.
     
    40-15
    Nevynucená chyba Dmitrije Popka a dva brejkboly.
     
    30-15
    Míček i přes druhý servis získává Popko.
    0:1; 4:4; 30-0 - Zdeněk Kolář
     
    30-0
    Kolář skvěle oběhal hřiště a na závěr předvedl proti úderu na tělo nechytatelný stopvolej.
     
    15-0
    Popko přetáhl úder dva metry za čáru.
     
    4:4
    Přímý bod z podání a v gemu vítězí Kolář.
     
    40-30
    Smečí z mírného záklonu boduje Zdeněk Kolář.
    0:1; 3:4; 30-30 - Dmitrij Popko
     
    30-30
    Dmitrij Popko nasadil nejvyšší rychlost a se stopvolejem si poradil bravurním křížným prohozem.
     
    30-15
    Rozběhaný Kolář vybírá bekhend do sítě.
     
    30-0
    Práce pro rozhodčího na umpiru po Kolářově voleji. Po delší debatě ukazuje, že se míček otřel o čáru a opravuje původně hlášený aut.
     
    15-0
    Dokonale trefený růžek kurtu, Zdeněk zatíná pěst.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:1; 3:4 - Zdeněk Kolář
     
    3:4
    Popkovi prasátko nazvedlo míček, naopak Kolářovi pomohlo k brejku!
     
    A-40
    Dělový forhend přináší Kolářovi neuvěřitelný desátý brejkbol za poslední tři gemy.
     
    40-40
    Po servisu ven z kurtu zakončil Popko bez problémů po vzdálenější lajně.
     
    40-30
    Rozhodčí seběhl z umpiru a potvrzuje Kolářovi hlášený aut. Dvěma prsty ukazuje, jak malý kousek to opět byl.
     
    40-15
    Další dvojchybou nabízí Popko domácímu hráči dva brejkboly.
     
    30-15
    Dvojchyba ruského rodáka.
     
    15-15
    Dmitrij Popko ukazuje soupeři rámem místo dopadu míčku, které bylo opravdu kousíček za základní čarou.
     
    15-0
    Parádní vítězný forhend po čáře předvedl český tenista.
     
    2:4
    Po druhém podání se Kolář vyhazuje z forhendu a třetímu brejkbolu již nedokázal čelit.
    0:1; 2:3; 30-40 - Zdeněk Kolář
     
    30-40
    Nesmírně dlouhou výměnu rozeskl Zdeněk v pravý čas čopovaným kraťasem.
     
    15-40
    První hrozbu Kolář odvrací bombou ven z kurtu.
     
    0-40
    Třetí nevynucená chyba v řadě, tentokrát v podobě křížného bekhendu, a také Popko má porci tří brejkbolů.
     
    0-30
    Další příliš dlouhý forhend z Kolářovy rakety.
     
    0-15
    Čech přitlačil do forhendu, ten bohužel dopadl těsně za základní čáru.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Zdeněk Kolář se vrací do hry, při čtvrtém brejkbolu v tomto gemu spáchal Popko dvojchybu.
     
    A-40
    Následuje čtvrtý brejkbol v řadě, Popkova dělová rána se do rohu kurtu nevměstnala.
     
    40-40
    A stejně jako v minulém gemu Popko i třetí brejkbol likviduje. Kolářův return letí daleko mimo.
    0:1; 1:3; A-40 - Zdeněk Kolář
     
    A-40
    Odbytý forhend letí daleko za čáru a nabízí Kolářovi třetí brejkbol v této hře.
     
    40-40
    Proti opakovaným tvrdým forhendům do rohu kurtu nakonec Čech nenašel protizbraň.
     
    A-40
    Popko rozděloval míče do obou stran, ale Kolář všemu odolal a sám vytáhl z repertoáru winner po čáře.
     
    40-40
    Další neproměněný brejkbol, Kolář totiž nasměroval tenisák do sítě.
     
    A-40
    Kolář se natlačil k síti, ale velmi nepřesný míček ani nemusel odehrát a získal brejkbol.
    0:1; 1:3; 40-40 - Zdeněk Kolář
     
    40-40
    Zdeněk Kolář si vychutnal hezky podebraný kraťas.
     
    30-40
    Dmitrij Popko si soupeře povodil z rohu do rohu a v nemožné pozici nemohl Kolář trefit jinam než do sítě.
     
    30-30
    Nyní naopak výměna od základní čáry ostravské antuky končí Kolářovým úderem do sítě.
     
    30-15
    Přetažený forhend z Popkovy rakety.
     
    15-15
    Přímý bod.
     
    15-0
    Popko nevyužil výbornou příležitost k prohozu, mohl si vybrat strany, míček však posílá do sítě.
     
    1:3
    Po podání Zdeněk přešel na síť, snadno zakončuje do protějšího rohu a snižuje čistou hrou.
     
    40-0
    Podání na kříž vyústilo v přímý bod.
     
    30-0
    V běhavé výměně posílá Popko míček do sítě.
     
    15-0
    Domácí tenista si trpělivě počkal na příležitost a umístěnou trefou přinutil soupeře k nepřesnosti.
     
    0:3
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    0:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:3
    Popko přežil tři brejkboly a vítězí v tomto možná klíčovém gemu. Po podání přešel k síti a úder na tělo odvrací stopvolejem do růžku.
     
    40-A
    Brilantním prohozem po čáře si rodák z Petrohradu vybojoval výhodu.
    0:1; 0:2; 40-40 - Dmitrij Popko
     
    40-40
    V krásné výměně Zdeněk odolal smeči, ale následující kraťas nedokázal doběhnout. Ani třetí brejkbol neproměňuje.
     
    A-40
    Pokus číslo 3. Popko pod tlakem sotva trefuje síť.
     
    40-40
    Kazach servíruje ven z kurtu a na stejné místo vzápětí střílí vítězný úder, zatímco se domácí hráč přesouval do středu.
     
    A-40
    Další brejkbol pro Koláře po příliš dlouhém obranném úderu Dmitrije Popka.
     
    40-40
    Přímým bodem z podání se Popko dotahuje na shodu.
     
    40-30
    Přece jen je tu brejkbol! Kolář správně pouští tenisák přes rameno za čáru.
     
    30-30
    Míček letí pro změnu do deblového koridoru po Kolářově levici.
     
    30-15
    Zdeněk Kolář v dobře rozehrané výměně přitáhl soupeře k síti, jenže křížný bekhend obouruč končí v těsném autu.
     
    30-0
    Popkův forhend se do kurtu nevešel o centimetry.
     
    15-0
    Záblesk vzpomínek na úvodní gemy zápasu. Kolář vypálil křížný bekhend na podélnou čáru.
     
    0:2
    Hned po podání se Kolář ustřeluje o několik metrů a odevzdává další servis.
     
    15-40
    Český tenista diktoval tempo výměny, což znehodnotil nepovedeným bekhendem, jenž sotva doletěl k síti.
    0:1; 0:1; 15-30 - Dmitrij Popko
     
    15-30
    Po tvrdém forhendu se vydal Kolář blíže k síti, Popko ho však bravurně prohazuje zpoza rohu kurtu po bližší lajně.
     
    15-15
    Rodák z Bystřice nad Pernštejnem si protihráče rozebral a jen sleduje míček, letící až k bariéře.
     
    0-15
    Dmitrij Popko mířil Kolářovi na tělo a jeho odpověď ze záklonu směřuje za čáru.
     
    0:1
    Třetí gembol Popko proměňuje, jeho forhend do růžku vrací Kolář do sítě.
     
    30-40
    Český tenista dostal soupeře pod tlak a ranou ze středu kurtu jej donutil k chybě.
     
    15-40
    Zdeněk Kolář vypálil vítězný return po lajně.
     
    0-40
    Pro těžký umístěný míček stihl Kolář doklouznout, ale vybírá jej do autu.
     
    0-30
    Vzápětí střílí Popko eso.
     
    0-15
    Do druhého setu vstupuje lépe reprezentant Kazachstánu. V dlouhé mezihře po druhém podání vybrali oba tenisté několik velmi těžkých míčů, nakonec se nevynucené chyby dopouští Zdeněk Kolář.
    0:1; 5:7 - Dmitrij Popko
     
    5:7
    Popko prohazuje Koláře, který se vydal k síti, a po velkolepém obratu získává úvodní sadu.
     
    30-40
    První setbol je odvrácen, dlouhou výměnu ukončil Popkův výrazný aut.
     
    15-40
    Vzápětí přichází druhá dvojchyba do série a dva setboly zadarmo.
     
    15-30
    První dvojchyba Zdeňka Koláře.
     
    15-15
    Následnou rozehru zvládl Kolář bez chybičky a naopak se dočkal nepřesnosti z protější strany.
     
    0-15
    Těžko říct, co se s českým tenistou stalo, ale po parádním představení v úvodu zápasu teď páchá vyloženě školácké chyby.
     
    5:6
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    5:6
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:6
    Nevynucená chyba zhatila Kolářův tlak v další dlouhé výměně. Popko využívá až šestý gembol.
     
    40-A
    V delší přestřelce kazí Zdeněk Kolář.
    0:0; 5:5; 40-40 - Zdeněk Kolář
     
    40-40
    Ani pátý gembol nevyšel, Kolářovi pomohlo při returnu prasátko.
     
    40-A
    Kolář tlačil z forhendu, ale nakonec trefuje pásku.
     
    40-40
    Dvojchyba po značně kuriózním pokusu o druhý servis.
     
    40-A
    Přímý bod a výhoda Popko.
     
    40-40
    Popko chtěl zakončit hned po podání do protipohybu, míček se však stočil těsně vedle singlového kurtu.
     
    30-40
    Druhá dvojchyba Dmitrije Popka.
     
    15-40
    Tenisté se dlouho navzájem proháněli po kurtu, výměnu rozsekl až po delším čase zdařený kraťas Zdeňka Koláře.
     
    0-40
    Přímý bod z tvrdého podání na téčko.
     
    0-30
    Rus v kazašských službách se blýskl dělovým winnerem ven z kurtu.
     
    0-15
    Dmitrij Popko byl u sítě včas a snadno zatloukl.
    0:0; 5:5 - Zdeněk Kolář
     
    5:5
    Kolář opět udolal soupeře od základní čáry a čistou hrou se vrací do zápasu.
     
    40-0
    Tentokrát dopadl Popkův bekhend křížem do deblového prostoru.
     
    30-0
    Další výměna měla navlas stejný průběh i výsledek.
     
    15-0
    Z rohu kurtu vybral Popko těžký míč forhendem jen do sítě.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Esem potvrzuje Dmitrij Popko obrat z 1:4 na 5:4.
     
    15-40
    A pro změnu příliš dlouhý úder z rakety českého tenisty.
     
    15-30
    Kolář trefuje síť.
     
    15-15
    Obecenstvo povzbuzuje domácí žebříčkovou trojku po prudké ráně, kterou Popko vrací do autu.
     
    0-15
    "Hraaaj!" rozezněl se Ostravou Zdeňkův naštvaný řev. Pokus o kraťas končí vymletou antukou od rámu jeho rakety.
    0:0; 4:4 - Dmitrij Popko
     
    4:4
    Zdeněk Kolář po skvělém startu úplně vypadl z tempa a kazí další jednoduchý míč. Začínáme od nuly.
     
    30-40
    Tak pozor, další brejkbol a možnost dotáhnout se na 4:4 pro kazašského tenistu.
     
    30-30
    Velmi nepovedený obouručný bekhend končí v polovině výšky sítě.
     
    30-15
    Přímý bod.
    0:0; 4:3; 15-15 - Zdeněk Kolář
     
    15-15
    Popko sice vybral další kraťas, ale nedokázal Koláře propálit u sítě.
     
    0-15
    Oproti začátku zápasu Kolář začíná častěji kupit chyby, i nyní nasměroval forhend do sítě.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Síť na straně českého tenisty, který už vede jen o gem.
     
    30-40
    Popko podal po dvou tečích pásky a jedné chybě až na čtvrtý pokus, následně těsně přestřeluje.
     
    15-40
    Další přímý bod pro Popka.
     
    15-30
    Po sérii ztracených míčků vypálil Kolář vítězný úder obouruč.
     
    0-30
    Koláův return dopadl kousíček za čáru, což potvrdil i hlavní rozhodčí po obhlídce místa činu.
     
    0-15
    165. tenista světa střílí první eso.
    0:0; 4:2 - Dmitrij Popko
     
    4:2
    Jeden brejk si bere Popko zpět. V zatím nejdelší výměně zápasu vystihl Kolářův stopbal a kontrakraťasem podél sítě využívá brejkbol.
     
    15-40
    Dva brejkboly pro Rusa v kazašských službách! Kolář si ho chvíli vodil po kurtu, ale poté pálí do sítě.
     
    15-30
    Popko returnuje za hranice kurtu.
     
    0-30
    Dlouhou výměnu ukončil příliš přetažený forhend Zdeňka Koláře.
     
    0-15
    Páska zadrnčela na Kolářově straně.
     
    4:1
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    4:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:1
    Další brejk ve prospěch Zdeňka Koláře! Ten se natlačil až k téčku a vypálil nechytatelný forhend do rohu.
     
    40-30
    Škoda, Zdeněk v dobře rozehrané výměně přetáhl úder za základní čáru.
    0:0; 3:1; 40-15 - Zdeněk Kolář
     
    40-15
    Odvážnému štěstí přeje! Další kraťas Popko doběhl a jeho úder vrátil Kolář jen nalívkou na raketu, jenže rodák z Petrohradu volejem těsně minul odkrytou část dvorce.
     
    30-15
    Dmitrij Popko snižuje přímým bodem.
     
    30-0
    První přechod k síti dopadl dobře, Kolář zvládl těžký stopvolej.
     
    15-0
    Zdeněk Kolář vyškolil protihráče forhendem do protipohybu.
     
    3:1
    Vítězný forhend ven z kurtu dopadl na podélnou čáru, kazašský reprezentant byl bez šance.
     
    40-15
    Pod hrozbou čisté hry Popko opět zabral a přinutil Koláře k chybě.
     
    40-0
    Obranný úder Dmitrije Popka letí obloučkem metr za.
    0:0; 2:1; 30-0 - Zdeněk Kolář
     
    30-0
    Další krásný kraťas předvedl domácí hráč z forhendu.
     
    15-0
    Po druhém podání zaútočil Kolář ven z kurtu a Popkova odpověď směřuje do koridoru pro čtyřhru.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Nevynucená chyba Zdeňka Koláře od základní čáry ukončila gem.
     
    30-40
    V přestřelce od základní čáry poskočil Kolářův bekhend po pásce, k jeho smůle dopadl zpět.
    0:0; 2:0; 30-30 - Zdeněk Kolář
     
    30-30
    Naopak křížný return ze Zdeňkovy rakety, zahraný obouručným bekhendem, byl zabijácký.
     
    15-30
    Kolářův forhend sice skončil přesně na lajně, jenže šlo o hranici deblového prostoru.
     
    15-15
    Čároví mlčeli, tak si vzal slovo hlavní rozhodčí a zahlásil Popkovi těsný aut.
     
    0-15
    Přímý bod zapisuje také Dmitrij Popko.
     
    2:0
    Přímým bodem z podání potvrzuje český tenista brejk.
     
    40-15
    Kolářův nepovedený forhend končí v síti.
     
    40-0
    Pro velký úspěch Čech okopíroval postup z první výměny této hry. Popko tentokrát k míčku doběhl, ale vyškrábl jej do sítě.
     
    30-0
    První eso potvrdil umpirový rozhodčí zblízka.
     
    15-0
    Po podání roztleskal Zdeněk Kolář publikum dokonalým kraťasem.
    0:0; 1:0 - Zdeněk Kolář
     
    1:0
    Zdeněk Kolář se vypořádal s prudkým servisem a následným vítězným forhendem do růžku bere soupeři podání.
     
    40-15
    V dlouhé přestřelce od základní čáry poslal Popko tvrdý míč na lajnu, který Kolář vybírá jen do sítě.
     
    40-0
    Tři brejkboly pro domácího tenistu po první dvojchybě soupeře.
     
    30-0
    Zdeněk Kolář si důrazným returnem připravil pozici, kterou následně využívá vítěznou dělovkou po čáře.
     
    15-0
    Popkův bekhend od základní čáry zastavuje páska.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    Oba tenisté jsou již na kurtu. Zdeněk Kolář vyhrál los a zvolil si příjem.
     
    Oba hráči se utkali před rokem v úvodním kole challengeru v Sibiu a Zdeněk Kolář svého soupeře smetl 6:1, 6:2.
     
    Dmitrij Popko (ATP 165.) je jen o dva týdny mladší ruský tenista, který reprezentuje Kazachstán a v posledním vydání žebříčku postoupil na své kariérní maximum. Zasloužilo se o to semifinále na druhém z pražských challengerů, v němž Popko po velkém boji podlehl Rusu Karacevovi 4:6, 7:5, 5:7.
     
    Zdeněk Kolář (ATP 225.) po koronavirové přestávce absolvoval oba pražské turnaje a shodně v nich přes dva soupeře došel do osmifinále. Před týdnem na Spojích podlehl Nizozemci Haasemu hladce 3:6, 2:6.
    V Ostravě se hraje pouze s 32 účastníky a Kolář se musel do hlavní soutěže probít přes kvalifikaci, v prvním kole poté porazil tuniského veterána Džazírího 6:3, 7:5.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    Karel Jedlička

    Milan Huppert

    čas zápasu: 3:03

    3. set: 1:08

    Kolář Popko
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    48 126 117 44
    najdlhšia séria získaných bodov
    4 5 5 5
    Setboly
    1 4 3 1
    Mečboly
    1 1 1 1
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:30 1:08 1:11 0:26
    Esá **
    3 4 3 0
    Dvojchyby **
    1 3 7 1
    udržané podania
    4 / 6
    67 %
    10 / 17
    59 %
    9 / 17
    53 %
    3 / 6
    50 %
    Odvrátené brejboly
    6 / 8
    75 %
    12 / 19
    63 %
    12 / 20
    60 %
    2 / 5
    40 %
    body pri vlastnom podaní
    25 / 46
    54 %
    61 / 112
    54 %
    66 / 131
    50 %
    23 / 46
    50 %
    body po 1. podaní *
    41 / 71
    58 %
    45 / 87
    52 %
    body po 2. podaní *
    20 / 41
    49 %
    21 / 44
    48 %
    úspešnosť 1. podania *
    63 %
    66 %
    úspešnosť 2. podania *
    93 %
    84 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    3 / 5
    60 %
    8 / 20
    40 %
    7 / 19
    37 %
    2 / 8
    25 %
    body pri súperovom podaní
    23 / 46
    50 %
    65 / 131
    50 %
    51 / 112
    46 %
    21 / 46
    46 %
    body po príjme 1, podania *
    0 %
    0 %
    body po príjme 2. podania *
    0 %
    0 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 3. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Zdeněk Kolář
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 09.10.1996
    Vek: 27 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 185 cm
    Hmotnosť: 76 kg

    Dmitrij Popko
    Štát: Kazachstan
    Dátum narodenia: 24.10.1996
    Vek: 27 rokov
    Držanie: pravák