Boston – Tampa Bay 1:3 (kon.)
koniec
Boston Bruins
1:3 (0:1, 0:2, 1:0) Stav série: 1:3
Tampa Bay Lightning
cz Sobota 29.08.2020, 18:25 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Semifinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Boston Bruins bude v příštím zápase odvracet konec sezóny, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:08:10)
     
    Československá stopa v utkání:

    Jaroslav Halák (Boston) 23 zákroků, 88,5% úspěšnost zákroků
    Zdeno Chára (Boston) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:13
    Ondřej Kaše (Boston) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:20
    David Pastrňák (Boston) 0+0, 6 střel, čas na ledě 20:57
    David Krejčí (Boston) 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:10

    Erik Černák (Tampa) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:40
    Ondřej Palát (Tampa) 2+0, 5 střel, čas na ledě 18:42
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Ondřej Palát (TBL) 2+0
    2. Nikita Kučerov (TBL) 0+2
    3. Andrej Vasilevskij (TBL) 29 zákroků, 96,7 úspěšnost zákroků
     
    Sledovali jsme utkání, v němž byla Tampa lepším celkem a zaslouženě vyhrála. Hostující celek tak bude moci v příštím zápase sérii ukončit a postoupit do konferenčního finále. Pokud bude Boston chce sérii zvrátit, musí být efektivnější a hlavně agresivnější před oběma brankami. Ve střetnutí se dvakrát trefil český útočník Ondřej Palát, který si řekl o hvězdu v zápase. Naopak na druhé straně se trápí David Pastrňák, kterému se nepovedlo procedit do branky ani jednu ze šesti střel.

    Střely na branku: 30:26.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Victor Hedman držel kotouč a vůbec se nerozpakoval. Chtěl puk posunout ven z pásma, ale poslal jej až na zakázané uvolnění.
     
    58:37
    Boston Bruins si bere oddechový čas a vhazovat se po něm bude ve středním pásmu. Jaroslav Halák rozhodně do branky nepůjde!
     
    58:37
    Ondřej Kaše se nacházel před brankou a pokusil se o bekhendový blafák. Jenomže Andrej Vasilevskij se natáhl a rodáka z Kadaně vychytal. Následně Erik Černák vyhodil puk do středního pásma, kde jej na střídačku srazil Patrice Bergeron.
     
    57:48
    Jaroslav Halák už míří na střídačku a Boston pouští do hry šestého bruslaře! Domácí tým potřebuje vstřelit rychlý gól.
     
    57:30
    Ondřej Kaše zavezl puk do pásma a předal jej na Krejčího. Následně vystřelil Torey Krug, který nechal vyniknout ruského brankáře.
     
    56:13
    Kotouč na branku nahazoval Victor Hedman, ale pokus vyrazil Jaroslav Halák. Za dorážkou ještě mířil Alex Killorn, ale byl tísněn soupeřem.
     
    55:16
    Čas se Bostonu rychle krátí, Tampa je blízko dalšímu vítězství.
     
    54:35
    Ondřej Palát se proháčkoval přes dva soupeře, ale třetí už ho hrál do těla a zastavil jej. Tampa pak puk získala zpátky, jenomže Erik Černák nemířil přesně.
     
    53:31
    Z vrcholu levého kruhu se napřáhl Zdeno Chára, jehož pokus příklepem zamířil nad branku, Boston začíná utahovat šrouby.
     
    52:50
    Od modré čáry vystřelil Matt Grzelcyk, jehož pokus zastavil nejspíš Ondřej Kaše, který se vydal tečovat. Boston pokračuje v tlaku před brankou Tampy.
     
    51:58
    Před branku Bruins se dostal Blake Coleman, který si přehodil kotouč na bekhend a z otočky mířil k pravé tyči. Jaroslav Halák vykopl beton a černou gumu zastavil.
     
    51:24
    Jakmile se Boston dostane do útočného pásma, okamžitě přijde důrazné napadání hráče s pukem. To se stalo nyní a Tampa je znovu u kotouče.
     
    Střely na branku: 28:24.
     
    51:03
    David Pastrňák obešel Michaila Sergačjova a okamžitě vystřelil. Také šestou střelu českého útočníka zastavil pozorný Andrej Vasilevskij.
     
    50:00
    Deset minut zbývá Bostonu, aby se zápasem něco udělal. Navíc se v tomto střídání musí bránit, navíc Tampa má na ledové ploše nejúdernější formaci.
     
    49:21
    Z osy hrací plochy pálil autor jediného gólu na straně Bostonu! Tentokrát Jake DeBrusk nezamířil přesně a musí bruslit rychle zpátky.
     
    48:48
    Ondřej Kaše si nahodil puk do útočného pásma, ale soupeř mu postavil do cesty tělo. Tampa znovu posouvá rychle černou gumu do středního pásma.
     
    48:25
    Branku obkroužil Patrick Maroon, jenž nahrnul černou gumu do vápna, odkud byla odpálena. Následně ještě od modré čáry vystřelil Michail Sergačjov, kterého vychytal Jaroslav Halák.
     
    Střely na branku: 28:22.
    47:04 Jake DEBRUSK - 1:3
     
    47:04
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědům se podařilo snížit a vykřesat naději! Na pravé straně se uvolnil JAKE DEBRUSK, jenž vypálil a kotouč se schoval mezi nohami Ondřeje Kašeho. Tentokrát Andrej Vasilevskij nereagoval a poprvé v zápase kapituloval. Asistence: Charlie Coyle a Matt Grzelcyk.
     
    46:34
    Dalším pokusem se prezentoval Torey Krug, jehož pumelici od modré čáry zastavila branková konstrukce! Ruský brankář má štěstí na své straně.
     
    45:59
    Na modré čáře se znovu nacházel David Pastrňák, jehož nahození zastavil mezi kruhy Victor Hedman. Švédský obránce okamžitě poslal kotouč pryč z vlastního pásma.
     
    45:31
    Znovu se na levém kruhu nacházel David Pastrňák, který mířil do horní části branky. Andrej Vasilevskij se výborně přesunul a českou hvězdu znovu vymazal.
     
    45:05
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Luke Schenn – 2 min., hákování).
     
    45:05
    Drzý David Pastrňák si to namířil mezi obránce a už to vypadalo, že udělá kličku brankáři. Ovšem Pasta byl znovu faulován a Boston bude hrát další přesilovou hru.
     
    44:39
    Brandon Carlo se rychle otočil v pravém kruhu pro vhazování a nepřesně vystřelil. Tampa je v obraně výborná!
     
    44:01
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Nick Ritchie – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Barclay Goodrow – 5 min., bitka).
     
    44:01
    Barclay Goodrow se jde mstít, jelikož chce soupeři vrátit faul ze druhé periody! Nick Ritchie skončil na hrací ploše a bitku jasné prohrál!
     
    43:29
    Od modré čáry vystřelil Kevin Shattenkirk , jenž trefil soupeře a reparát byl zase nepřesný. Puku se pak zmocnil Ondřej Palát, který jej poslal za branku.
     
    43:07
    Tampa Bay Lightning zastavila soupeře na vlastní modré čáře, ale puk zahrála na další icing!
     
    42:43
    Kotouč mířil přes celou šířku na levou stranu, kde se nacházel David Pastrňák. Český útočník vystřelil z jedničky, ale branku minul – tady by Andrej Vasilevskij rozhodně nebyl!
     
    42:31
    David Krejčí přihrával před branku, kde operoval Brad Marchand. Ruský maskovaný muž znovu zasáhl.
     
    42:16
    Na levé straně dostal trochu prostoru Torey Krug, jehož pokus vyrazil Andrej Vasilevskij před sebe a ještě ve vzduchu ji schoval do lapačky – pěkný moment ruského gólmana.
     
    41:36
    Bostonu se v početní výhodě moc nedaří, soupeři se znovu podařilo vyhodit a také prostřídat unavenou čtveřici na ledové ploše.
     
    41:10
    David Krejčí neprocpal kotouč před branku, a tak Tampa přihrála na hráče, jenž naskočil z trestné lavice. Zach Bogosian se napřáhl z pravé strany, ale Halák vyrazil černou gumu do ochranné sítě.
     
    40:54
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Blake Coleman – 2 min., hákování).
     
    40:33
    V oslabení ujížděl sám na Haláka Blake Coleman, který mířil mezi betony, jenomže slovenský brankář mezeru rychle zacelil.
     
    40:05
    Pokračujeme třetí třetinou, ve které bude mít Boston ještě minutu z přesilové hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Tampa dnes hraje opravdu skvěle a zaslouženě vede o tři zásahy! Navíc se ve skvělém světle předvádí Andrej Vasilevskij, jenž ve druhé části zmařil několik dobrých příležitostí soupeře. Do druhé periody ale lépe vstoupil Boston, jenž měl převahu, ale ztroskotal právě na ruském brankáři. Následně přesně zamířil znovu Ondřej Palát, jehož ve dlouhé přesilové hře napodobil Victor Hedman. Pokud chtějí Bruins myslet na vítězství, musí v poslední části najít recept na dávání gólů.

    Střely na branku: 19:20.
    Střely na branku ve druhé třetině: 10:12.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:03
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Zach Bogosian – 2 min., držení).
    38:04 Victor HEDMAN - 0:3
     
    38:04
    Tampa právě vstřelila branku!
    Pětiminutová přesilová hra je konečně proměněna! Od modré čáry se napřáhl VICTOR HEDMAN, jehož pokus přizvedla noha Pära Lindholma a puk obloučkem zapadl za brankovou čáru. Tady byl slovenský brankář bezbranný. Asistence: Tyler Johnson a Nikita Kučerov.
     
    37:45
    Znovu přečíslení Tampy končí zákrokem slovenského brankáře! Tyler Johnson mířil pod horní tyčku, jenomže Jaroslav Halák zasáhl.
     
    36:57
    Konečně se domácímu celku podařilo vyhodit a prostřídat unavenou čtveřici hráčů. David Krejčí byl hráčem, jenž Bruins osvobodil.
     
    36:24
    Zdeno Chára nevyhodil kotouč a Tampa znovu hrozila! Sám na Haláka se vydal Alex Killorn, jehož pokus zacinkal na pravou tyčku!
     
    35:40
    Od pravého mantinelu se napřáhl Kevin Shattenkirk, jehož pokus byl nepřesný. Tampa je stále u kotouče a kombinuje v útočném pásmu.
     
    34:35
    Český útočník Ondřej Palát si nabruslil na osu hrací plochy, kam mu přihrál Brayden Point. Zakončení dvougólového střelce mířilo k pravé tyči, Jaroslav Halák vyrazil.
     
    33:43
    Ondřej Palát místo střely přihrával na druhou stranu, po chvíli se Bruins podařilo posunout černou gumu alespoň do středního pásma.
     
    Střely na branku: 18:16.
     
    33:32
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Nick Ritchie – 5 min., vražení na hrazení).
     
    33:32
    Nick Ritchie trefil Yanni Gourde v době, kdy o něm hráč Tampy vůbec nevěděl. Hlavní rozhodčí už si prohlížejí záznam hry. Dobrou zprávou je, ze Gourde míří mimo hrací plochu po svých – drží se za levé rameno!
     
    33:25
    Štírek David Krejčí se chtěl protáhnout do útočného pásma, ale u mantinelu byl zastaven. Na řadě je znovu Tampa, jenomže na hrací ploše zůstal ležet Yanni Gourde, jehož dohrál Nick Ritchie. Tohle bylo jasné vražení na hrazení!
    32:47 Ondřej PALÁT - 0:2
     
    32:47
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tohle byla akce, která bude Boston možná mrzet! Anthony Cirelli nabil českému spoluhráči, jehož pumelici zastavila až síť Halákovy branky. ONDŘEJ PALÁT dává druhou branku v dnešním střetnutí a míří za první hvězdou utkání. Asistence: Nikita Kučerov.
     
    31:41
    Za obranu soupeře si najel Brandon Carlo, jenž dostal přihrávku mezi kruhy. Obránce Bruins mířil nahoru, jenomže Andrej Vasilevskij zakročil ramenem a podržel Tampu Bay ve vedení.
     
    Střely na branku: 16:14.
     
    31:28
    Snadné nahození přišlo od levého mantinelu. Victor Hedman totiž zkusil pozornost Jaroslava Haláka, jenž hru přerušil. Na řadě je další reklamní přestávka.
     
    30:59
    Sice padla jediná branka, ale sledujeme výborný zápas plný šancí. Boston je aktuálně natlačen před vlastní branku.
     
    30:10
    Více než polovina zápasu je minulostí a stále je oč hrát! Boston musí znovu dotahovat a z pohledu českých hráčů by bylo dobře, kdy dnes zvítězil.
     
    Střely na branku: 16:13.
     
    29:57
    Hra se aktuálně přelévá ze strany na stranu, další zakončení Tampy bylo nepřesné. Z levé strany totiž pálil vedle zadní tyče Alex Killorn.
     
    29:20
    Tampa znovu vyrazila do protiakce a znovu Halákovi pomohla branková konstrukce! Cédric Paquette byl na ose a mířil příliš přesně!
     
    27:55
    Na konci přesilové hry ještě přišla střela z velké dálky, která až k brankáři Bostonu nedošla. Následně domácí celek posunul hru do středního pásma a vystřídal.
     
    27:05
    Z levého kruhu vystřelil Nikita Kučerov, jehož pokus tečoval obránce Charlie McAvoy. Slovenský brankář nechal u první tyčky beton, jímž zasáhl a zachránil Boston od další inkasované branky.
     
    26:06
    Hra se rychle přesunula zleva napravo, kde se nacházel Ondřej Palát. Pokus českého útočníka znovu vyrazil Jaroslav Halák.
     
    25:46
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Connor Clifton – 2 min., krosček).
     
    25:27
    Od červené čáry nahodil puk za branku Brandon Carlo, jenže Tampa si situaci pohlídala a okamžitě poslala černou gumu do středního pásma.
     
    24:42
    Brandon Carlo ztratil kotouč před vlastní modrou čárou. Do akce se tak hnal Tyler Johnson, jehož pokus byl obráncem sražen za branku.
     
    Střely na branku: 14:9.
     
    24:09
    Dalším hráčem, jenž se tlačil před branku byl Joakim Nordström, který se pokusil o dlouhou kličku. Ruský brankář kotouč trefil a následně jej zalehl.
     
    23:32
    Vypadá to, že Boston přeřadil na vyšší rychlost a začínají přicházet velké šance. Jenomže Andrej Vasilevskij se rozchytal k velkému výkonu.
     
    23:07
    Před brankou Tampy vznikla nepřehledná situaci, jelikož se před branku tlačil Karson Kuhlman, jenž byl sražen Schennem. Následně ještě dorážel Joakim Nordström, avšak ruské gólman znovu vytáhl zákrok betonem.
     
    22:28
    Kotouč mířil do druhé vlny, odkud přišlo zakončení do protipohybu brankáře. Andrej Vasilevskij předvedl další reflex a pokus vyrazil.
     
    22:00
    Na pravém kruhu se nacházel Brad Marchand, který se snažil rychle zakončit, avšak jeho pokus zastavila hůl Victora Hedmana.
     
    21:08
    David Pastrňák z modré čáry přihrával na levou stranu, kde se nacházel David Krejčí. Jeho pokus z jedné sice přišel z úhlu, ale mířil k první tyči. Andrej Vasilevskij předvedl svou rychlost a kotouč vyrazil.
     
    20:20
    Boston Bruins se pokusil o rychlou rozehrávku, která byla nepřesná a kotouč skončil icingem, vhazování je před Halákem.
     
    20:10
    Pokračujeme druhou třetinou, Boston Bruins hraje přesilovou hru. Ovšem vhazování vyhrála Tampa a Victor Hedman okamžitě vyhodil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme třetinu, do které opticky lépe vstoupil Boston, jenomže nechával vzadu okénka a jedno z nich bylo využito! Tampa několikrát zahrozila přečíslením a následně se z předbrankového prostoru prosadil Ondřej Palát. Od té doby byli hostující hráči nebezpečnější, což umocnily také přesilovky. Bostonu se už v první části nepovedlo vyrovnat.

    Střely na branku: 9:8.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Erik Černák – 2 min., hrubost).
     
    19:59
    Máme tu pěstní souboj, do kterého se postupně přidávali další hráči. Nejaktivnějšími byli David Pastrňák a Erik Černák, jelikož český útočník šťoural pod lapačku ruského gólmana.
     
    19:43
    Medvědům se přeci povedlo vyhodit, ovšem Tampa se k puku rychle vrátila. Její rozehrávka byla nepřesná a skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    19:02
    Domácí celek vyhrál souboj v rohu kluziště, jenže nevyhodil. Dobře zapracoval Victor Hedman, jenž drží Tampu v útočné třetině.
     
    18:19
    Bostonu se znovu povedlo vystřídat, jelikož vyhodil přes všechny čáry. Tampa už má z druhé přesilovky pouze minutu.
     
    17:45
    Ondřej Palát se snažil projít do útočného pásma, ale u mantinelu jej zastavil Zdeno Chára. Slovenský obránce posunul černou gumu do středního pásma.
     
    Střely na branku: 9:7.
     
    17:29
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Nick Ritchie – 2 min., napadení).
     
    17:00
    Kevin Shattenkirk stojí před vlastní brankou a dlouho čekal až mu spoluhráči vystřídají. Tampa následně vyslala nepřesnou přihrávku.
     
    16:18
    Úvodní perioda se blíží ke konci a Boston mohl myslet na další útočnou akci. Ovšem hráči Tampy znovu soupeře zastavili hned za modrou čárou.
     
    15:42
    Na druhé straně se střelou přes obránce prezentoval Ondřej Kaše, jehož pokus vyrazil ruský brankář ke spoluhráčům.
     
    14:42
    Zakončení od modré čáry bylo před brankou zastaveno. Kotouč si našel Ondřej Palát, jehož pokus zastavil znovu skvělý Halák. Za dorážkou ještě mířil Brayden Point, ale nestihl to.
     
    14:07
    Postupem času je Tampa lepším celkem a hlavně výborně napadá. Na pravé straně navíc nezpracoval puk Nick Ritchie, a tak je tu další zakázané uvolnění Bruins.
     
    13:44
    Domácí mužstvo je v plném počtu! Ve stejném momentu se před branku nacpal Brayden Point, který mířil po ledě do branky. Jaroslav Halák na dvakrát hru přerušil.
     
    12:46
    Boston Bruins získal černou gumu u zadního mantinelu a vyhodil jej přes všechny čáry. Zbývá už jen polovina z oslabení.
     
    12:14
    Na pravém kruhu se znovu nacházel Ondřej Palát, který se ihned napřáhl, avšak vyprášil pouze beton slovenského brankáře v barvách Bruins.
     
    Střely na branku: 7:4.
     
    11:44
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brandon Carlo – 2 min., sekání).
     
    10:41
    Domácímu mužstvu se nevydařila přihrávka, a tak jsou posláni za vlastní brankou. Druhý pokus Bruins dopadl úplně stejně, Tampa výborně brání střední pásmo.
     
    09:38
    Po přihrávce z rohu se před brankou Tampy zjevil Patrice Bergeron, jenž z jedničky zakončil. Jeho pokus se do prostoru tří tyčí nevešel a trefil jen oblouk branky.
    08:59 Ondřej PALÁT - 0:1
     
    08:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Brayden Point vymíchal vedle branky soupeře a následně našel před brankou českého spoluhráče. ONDŘEJ PALÁT pak zamířil do levé šibenice, kde tentokrát Halák nemohl být. Tampa tak jde do vedení, čemuž chtěl Boston zamezit. Asistence: Brayden Point.
     
    08:33
    Tyčka zachránila slovenského brankáře! Victor Hedman nahazoval puk od modré čáry a orazítkoval pravou tyč!
     
    07:38
    Torey Krug přejel z vlastního pásma až do útočného, kde se snažil přihrávat na pravou stranu. Puk na spoluhráče neprošel a Tampa vyráží do neutrální zóny.
     
    Střely na branku: 6:2.
     
    07:09
    Na modré čáře se srazili Zdeno Chára a David Krejčí, a tak hráči Tampy šli do přečíslení. Po přihrávce mířil pod horní tyčku Nikita Kučerov, ovšem Jaroslav Halák se skvěle přesunul a vyrážečkou zachránil situaci.
     
    06:25
    Boston Bruins vyslal přihrávku po mantinelu, která nikoho v černém nenašla. Pro zakázané uvolnění se bude vhazovat po levici slovenského maskovaného muže.
     
    06:04
    Individuální akcí se prezentoval Chris Wagner, který kličkou obešel Hedmana. Následně mu pod nohy skočil druhý z beku, ale vylučovat se nebude.
     
    05:20
    Nick Ritchie si protečoval černou gumu do útočného pásma, ale dobruslil jej Victor Hedman. Obránce Tampy byl tentokrát šikovnější a hosté mohou jít do akce.
     
    04:40
    Nikita Kučerov si u mantinelu vyšlápl na obra Cháru a získal černou gumu. Tampa následně nepřesně vystřelila od modré čáry, Halák může být v klidu.
     
    04:04
    Tampa Bay Lightning znovu nahodila puk za branku slovenského gólmana, oba celky znovu střídají.
     
    03:31
    První formace Bruins je znovu na hrací ploše! Zprava se střelou švihem činil David Pastrňák, jenomže v souboji osmaosmdesátek vyhrál ruský gólman.
     
    03:09
    Hráči Tampy jeli ve dvou na jediného beka! Celou akci na sebe vzal Barclay Goodrow, který mířil do vzdálenější šibenici. Jaroslav Halák zasáhl vyrážečkou a podržel Boston!
     
    02:52
    Tentokrát za modrou čáru zajel Karson Kuhlman, jehož pokus sice mířil pod horní tyč. Avšak Andrej Vasilevskij zasáhl lapačkou a přerušil hru.
     
    02:05
    Na levé straně upaloval do útoku Jake DeBrusk, který vystřelil z kruhu pro vhazování. Jeho pokus byl přizvednut nad branku, Boston ještě chvíli byl v akci, ale nic nevytěžil.
     
    01:22
    Erik Černák z pozice obránce zajel až za branku a následně přihrával mezi kruhy. Snažení slovenského beka bylo zhaceno, a tak se znovu střídá.
     
    00:42
    Tampa Bay Lightning nahodila kotouč za branku soupeře a vydala se střídat. Charlie McAvoy také čekal až vystřídají jeho spoluhráči.
     
    00:10
    Jdeme na to! Patrice Bergeron a Yanni Gourde se postavili na úvodní vhazování, vítězem je útočník Bostonu. Domácí celek nahodil puk na zadní mantinel, kde souboj prohrál.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Halák (Vladař) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – O. Kaše, Krejčí (A), DeBrusk – Kuhlman, Coyle, N. Ritchie – Wagner, P. Lindholm, Nordström.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, Bogosian, Coburn, L. Schenn – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Paquette, Maroon.
     
    Brankáři
    Po nepříjemnosti s Tuukkou Raskem, který opustil veškeré dění, se jedničkou Bruins stal Jaroslav Halák. Tento slovenský brankář má zatím 90,3% úspěšnost zákroků s průměrem 2,91 obdržených branek na zápas. Na opačné straně je oporou Lightning Andrej Vasilevskij, jehož procentuální úspěšnost je na hodnotě 92,4. Průměr obdržených branek na zápas je také lepší než u protivníka, a to pouhých 2,06.
     
    Předchozí zápasy série
    První bod v sérii putoval za hokejisty Bruins, kteří dokázali vyrovnaný zápas vyhrát poměrem 3:2. Druhý zápas série byl taktéž vyrovnaný, když rozhodnou muselo až prodloužení, ve kterém utkání rozuzlil český útočník Ondřej Palát ve prospěch hokejistů Lightning. Třetí a zároveň zatím poslední zápas byl ve znamení jasné dominance Tampy, která vyhrála rozdílem třídy, a to výsledkem 1:7.
     
    Nejproduktivnější hráči obou celků v play off:
    1. Brad Marchand 7+2
    2. David Krejčí 3+7
    3. David Pastrňák 2+7

    1. Brayden Point 6+9
    2. Nikita Kučerov 4+10
    3. Alex Killorn 4+3
     
    Týmy Bostonu a Tampy se dnes střetnou ve čtvrtém zápase této série. Výhodnější výchozí pozici mají hokejisté Lightning, kteří vyhráli dva ze tří předchozích střetů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 48. DeBrusk (Coyle, Grzelcyk) – 9. Palát (B. Point), 33. Palát (Cirelli, Kučerov), 39. Hedman (T. Johnson, Kučerov)


    Boston Bruins: Halák (Vladař) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – O. Kaše, Krejčí (A), DeBrusk – Kuhlman, Coyle, N. Ritchie – Wagner, P. Lindholm, Nordström.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačov, Bogosian, Coburn, L. Schenn – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Paquette, Maroon.

    Rozhodca: Charron, Lee – MacPherson, Devorski
    Boston 1 4 Tampa Bay
    #1 Pondelok 24.08.2020 • 02:15
    Tampa Bay - Boston 2:3
    #2 Streda 26.08.2020 • 01:10
    Tampa Bay - Boston 4:3 koniec po predl.
    #3 Štvrtok 27.08.2020 • 02:00
    Boston - Tampa Bay 1:7
    #4 Sobota 29.08.2020 • 18:25
    Boston - Tampa Bay 1:3
    #5 Utorok 01.09.2020 • 01:10
    Tampa Bay - Boston 3:2 koniec po predl.