Tampa Bay – Boston 4:3 (po pr.) | Vegas – Vancouver 2:5 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Tampa Bay Lightning
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0) Stav série: 1:1
Boston Bruins
cz Streda 26.08.2020, 01:10 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Semifinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu semifinále Východní konference. Od jedné hodiny se můžeme těšit na druhý díl série mezi Tampou Bay Lightning a Bostonem Bruins!
     
    Boston Bruins

    O klubu z Massachusetts se krátce po restartu sezóny hodně mluvilo. Boston v základní části ovládl nabitou Východní konferenci, avšak ve skupině o nasazení do play-off budil velké rozpaky. Bruins prohráli generálku s Columbusem a pak i všechny tři skupinové zápasy s Flyers, Lightning a Capitals. S ostrým startem sezóny už se však svěřenci Bruce Cassidyho rozjeli, byť po úvodním vítězství nad Carolinou přišli o brankářskou jedničku Raska. Boston nakonec postoupil s prvního kola s jedinou porážkou a teď už není pochyb o tom, že se s ním musí v boji o Stanley Cup naplno počítat.

    Nejproduktivnější hráči v play-off:
    • D. Krejčí – 10 bodů (3+7)
    • B. Marchand – 9 bodů (4+5)
    • P. Bergeron – 7 bodů (2+5).
     
    Tampa Bay Lightning

    Už to bude bezmála jedenáct měsíců od doby, kdy Tampa zahájila probíhající sezónu velmi rozpačitým dojmem. Po několika týdnech se každopádně rozjela a opět začala připomínat to suverénní mužstvo ze základní části ročníku 2018/19. Lightning nakonec vyšplhali tabulkou Východní konference až na druhé místo, když před nimi zůstal jen aktuální rival z Bostonu. Na druhé příčce pak skončili i po nástupu do bubliny, když ve skupině o umístění nestačili jen na Philadelphii. Pak už následovala ostře sledovaná odveta za loňské play-off proti Columbusu, se kterým floridský celek tentokrát ztratil pouze jeden z pěti zápasů. Trenéru Jonu Cooperovi nadále schází kapitán Stamkos a český obránce Rutta.

    Nejproduktivnější hráči v play-off:
    • B. Point – 11 bodů (5+6)
    • N. Kučerov – 9 bodů (2+7)
    • V. Hedman – 5 bodů (3+2).
     
    1. zápas

    Tampě Bay vstup do série druhého kola příliš nevyšel. Tým Bostonu v čele s brankářem Jaroslavem Halákem dokázala přestřílet, avšak na startu třetí třetiny prohrávala po gólech Coylea, Pastrňáka a Marchanda už 0:3. Slovenského gólmana Bruins připravil o nulu až Victor Hedman, který dvěma góly zařídil pro závěrečnou minutu velké drama, nicméně na vyrovnání už se Lightning nezmohli.

    Tampa Bay – Boston 2:3
    Branky a nahrávky:
    49. Hedman (B. Point, Palát), 59. Hedman (Shattenkirk, T. Johnson) – 19. Coyle (Carlo, Marchand), 25. Pastrňák (Krejčí, Krug), 42. Marchand (Pastrňák, Bergeron).
     
    Československá stopa v sérii:

    Erik Černák (TBL)

    Obránce, 23 let, 0+1

    Jan Rutta (TBL)
    Obránce, 30 let, nenastoupil

    Ondřej Palát (TBL)
    Útočník, 29 let, 0+3

    Jaroslav Halák (BOS)
    Brankář, 35 let, 92,1% úspěšnost

    Daniel Vladař (BOS)
    Brankář, 23 Let, nenastoupil

    Zdeno Chára (BOS)
    Obránce, 43 let, 0+1

    Ondřej Kaše (BOS)
    Útočník, 24 let, 0+4

    David Krejčí (BOS)
    Útočník, 34 let, 3+7

    David Pastrňák (BOS)
    Útočník, 24 let, 2+4.
     
    Tampa se dnes musí obejít bez zkušeného obránce McDonagha, místo kterého na soupisku přibyli hned dva jiní zadáci – Luke Schenn a Braydon Coburn. Kvůli tomu nezbylo místo na útočníka Verhaeghea.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Bogosian, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, Černák, Coburn, L. Schenn – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Paquette, Maroon.

    Boston Bruins: Halák (Vladař) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand (A) – O. Kaše, Krejčí, DeBrusk – Bjork, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Kuraly, Nordström.

    Rozhodčí: Dwyer, Hebert – Barton, Berg.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Coburn hrál ve svém prvním střídání v play-off velmi důležitou roli. Po jeho nahození do Halákova levého betonu nepříjemně doráželi Coleman a Gourde.
     
    00:51
    Pastrňák se neprobil přes útočnou modrou. Chvíli předtím se jeho Boston provinil zakázaným uvolněním.
     
    01:43
    A další zakázané uvolnění Bruins, kteří se v úvodních vteřinách nemohou dostat skrz střední pásmo.
     
    01:52
    Hedman nadvakrát nahazoval od modré. Poprvé trefil protihráče a posléze jen zadní mantinel za brankou Jaroslava Haláka.
     
    02:14
    Icing s pořadovým číslem tři v podání Bostonu. Na ledě proto musí zůstat útok vedený Davidem Krejčím.
     
    02:30
    Krejčí vyhrál buly pro DeBruska, který vyrazil kupředu, ale s Hedmanem na zádech vystřelil z levého kruhu vedle vzdálenější tyče.
     
    02:45
    Po soubojích na krátkém mantinelu skončil puk v rukavici Haláka, který se rozhodl přerušit hru za cenu vhazování po své levici.
     
    03:03
    Halák zřejmě neviděl na pokus Coburna. Vadit mu to ale nemuselo, protože kotouč proletěl hodně vedle jeho levé tyče.
     
    03:14
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston se po velkém závaru na brankovišti raduje z vedoucího zásahu! Všechno začalo smůlou Bogosiana, kterému se na útočné modré zlomila hokejka. Bjorkova střela z protiútoku byla nepřesná, ovšem NICK RITCHIE hodně důrazným způsobem prostrčil puk přes Vasilevského beton do sítě. Asistence: Anders Bjork.
    03:14 Nick RITCHIE - 0:1
     
    03:26
    Trenéři Lightning si nevzali výzvu pro možné nedovolené bránění brankáři, a tak hráči v modrém musí od čtvrté minuty dotahovat jednogólové manko.
     
    04:04
    První lajna Bostonu jenom bránila, a tak po krátkém vyhození Patrice Bergerona raději zamířila na střídačku.
     
    04:56
    Brayden Point to zkusil individuálně, ale defenziva Bostonu se o něj u pravého kruhu čistým způsobem postarala.
     
    05:17
    Floridský klub rychle srovnává na 1:1! Gourde vrátil puk ze zadního mantinelu na modrou čáru Coburnovi, jehož nahození hokejkou protečoval Barclay Goodrow a Jaroslav Halák už nestačil nijak zareagovat.
    05:17 Gólová teč Goodrowa nemohla platit pro ofsajd
     
    05:17
    Tento gól už se prozkoumávat bude. Podle Bruins gólové akci předcházel ofsajd!
     
    05:17
    Bleskům se může stát osudným, že Point hodně vlažným tempem odjížděl na střídačku, zatímco jeden z jeho spoluhráčů nahazoval puk ze středního pásma.
     
    05:04
    Point skutečně nestihl odjet z útočného pásma, takže gólová teč Goodrowa neplatí a čas se vrací o několik vteřin nazpátek.
     
    05:32
    Poměrně brzy začínají pracovat také emoce. Paquette se příliš nesnažil zabrzdit před vyjetým Halákem, což se spoluhráčům slovenského gólmana samozřejmě nelíbilo.
     
    05:32
    Cédric Paquette je potrestán dvěma minutami za sekání, zatímco Matt Grzelcyk menším trestem za hrubost. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    06:08
    Černák zastavil Marchandův průnik podél levého mantinelu. Tampa se přestěhovala do útočného pásma, kde u hrazení tvrdě bojuje Cirelli.
     
    06:28
    Victor Hedman dobrovolně vybruslil ven z útočné třetiny Bolts. Oba týmy tím dostávají hodně času na prostřídání.
     
    06:50
    David Krejčí před nárazem do mantinelu šikovně vysunul Pastrňáka, který v brejku dvou na jednoho střílel z pravé strany, ale Vasilevskij zvládl kotouč vytěsnit.
     
    07:05
    Pastrňák naslepo centroval do brankoviště, od kterého se Krejčí zrovna vzdaloval, takže Vasilevskij jednoduše schoval puk do náruče.
     
    07:32
    Oba týmy v plném počtu.
     
    07:39
    Obklíčený Ondřej Palát sice vystřelil, ale hokejka blízko stojícího Kruga srazila kotouč zcela mimo hrací plochu.
     
    08:04
    Hedman dával zpoza levého kruhu zajímavou nabídku na teč. Kučerov puk jen těsně netrefil a to výrazně usnadnilo život zasahujícímu Halákovi.
     
    08:27
    Další zákrok pro Haláka, který se přilepil ke své pravé tyči a nenechal se překvapit pokusem Gourdea z ostrého úhlu.
     
    09:01
    Charlie Coyle dostal Boston z menšího tlaku. U červené čáry ho však složil Coburn a Tampa se může chystat podniknout další útok.
     
    09:46
    Zhruba v polovině první třetiny je pískán už čtvrtý icing Bostonu, který prohrává ve statistice střel na branku 4 – 7.
     
    10:21
    Hedmanova přihrávka napříč středním pásmem neprošla přes Marchanda. Clifton poté neúspěšně vyvážel puk vstříc Vasilevskému.
     
    10:54
    Kuraly posunul puk na Wagnera a ten ho od útočné modré prošťouchl až do brankoviště Vasilevského, který před menší strkanicí přerušil hru.
     
    11:02
    Úvod zápasu je hodně rozkouskovaný. Svým icingem tomu hned po skončení reklamní přestávky napomohl také tým Tampy Bay.
     
    11:29
    Hedman se objevil uprostřed útočného tria. Kučerov přihrávku k mantinelu ale nezpracoval a to celé útočné snažení Tampy výrazně zkomplikovalo.
     
    12:04
    Teď byla k vidění pro změnu nepřesná rozehrávka na Gourdea, díky které si zaútočil Boston a Clifton vyprášil Vasilevského lapačku nahozením zpoza pravého kruhu, které nepříjemně tečoval Shattenkirk.
     
    12:25
    Nick Ritchie si nenápadně vybruslil do lepšího palebného úhlu, ale z nevelké vzdálenosti ruského gólmana ve službách Lightning nepropálil.
     
    12:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts podruhé slaví vyrovnání, které jim už nikdo a nic nevezme! Na své poměry neuvěřitelnou akci předvedl Bogosian, který si vzal puk v hloubi pole, poté se parádně prosmýkl mezi Carlem s Krugem a včasně načasovaným pasem vyzval ke skórování BLAKEA COLEMANA, který vpádu trefil mezeru mezi betony přesouvajícího se Haláka. Asistence: Zach Bogosian, Barclay Goodrow.
    12:42 Blake COLEMAN - 1:1
     
    13:46
    Nikita Kučerov zavezl puk do útočného pásma, ale pak jenom slabě vystřeli švihem do dlaně připraveného Jaroslava Haláka.
     
    13:51
    Hedman napřáhl zpoza levého kruhu bezprostředně po vhazování, ale rozměry Halákovy branky mu ke skórování v žádném případě nestačily.
     
    14:59
    Palát se u levého mantinelu dostal přes Carla a nabil do pravého kruhu Kučerovovi, který však vypálil do bránícího Kruga.
     
    15:40
    Yanni Gourde přijel do předbrankového prostoru o chloupek později, takže po krátké příhře od Kučerova zakončovat nemohl.
     
    16:21
    Konečně se hraje delší dobu bez přerušení. Hned je to znát i na tempu, hra se rychle přesouvá z jednoho konce na druhý.
     
    16:55
    Velká přetlačovaná za Halákem dopadla lépe pro Boston, který dostal puk alespoň do prostoru mezi modrými čarami.
     
    17:09
    Marchand se díky šťastnému odrazu ve středním pásmu dostal do zajímavé situace. Z osy hřiště nahrál Pastrňákovi, jehož střelu Vasilevskij vyrazil nad mantinely.
     
    17:15
    Alex Killorn se neúspěšně natahoval po kotouči. Místo něj trefil svou holí tvář Marchanda, což znamená menší trest a přesilovku pro Boston.
     
    17:41
    První čtvrtinu oslabení Tampa zvládla s velkým přehledem. Po vyhození přes všechny čáry je puk u pracoviště Jaroslava Haláka.
     
    18:02
    David Krejčí byl odtlačen od kotouče a Bolts díky tomu opět vyhodili. Od Haláka rozjíždí novou akci Torey Krug.
     
    18:25
    Další vyhození Černáka na sebe nenechalo dlouho čekat. Hlavní přesilovkové komando Bruins odjíždí a pouští na led Ondřeje Kašeho a spol.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Lightning v plném počtu.
     
    19:17
    Bostonu se první přesilovka vůbec nepovedla. Grzelcykova propagační střela zpoza levého kruhu přišla na svět až po návratu vyloučeného Killorna.
     
    19:59
    Palát už neměl čas na projetí středním pásmem. Halák si jeho dalekonosné nahození zkontroloval a stal se tím posledním, kdo se v první části dotkl kotouče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Bruins nezahájili cestu za druhou výhrou v sérii vůbec zle. Už ve čtvrté minutě je dostal do vedení Nick Ritchie, kterému se vyplatil velký důraz v brankovišti. Tampa zanedlouho srovnala, jenže nechytatelná teč Goodrowa nemohla být uznána pro předchozí ofsajdové postavení ležérně se vracejícího Pointa. Ve třinácté minutě už Bolts rovnali regulérním způsobem – parádní akci důrazného obránce Bogosiana dotáhl do gólového konce Blake Coleman.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 11 – 9
    Zablokované střely soupeře: 2 – 5
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využité přesilové hry: 0/0 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 46 % – 54 %
    Bodyčky: 16 – 22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Sean Kuraly byl bez podpory spoluhráčů. Puk nahodil za branku a tam si ho vzal nikým neobtěžovaný Andrej Vasilevskij.
     
    21:15
    Marchand našel z krátkého mantinelu Bergerona, který ihned pálil z pravého kruhu. Vasilevskij puk vyrazil a měl trochu štěstí, že ho Pastrňák nemohl dorážet do poloprázdné branky.
     
    21:51
    David Krejčí se ukázal svižnou střelou zápěstím. Ta ale byla nepřesná a po rychlém otočení hry musel do akce i přerušující Halák.
     
    22:02
    Brayden Point vyhrál buly na Kučerova, který nabil volnému Černákovi, jenže slovenský obránce z dobré pozice branku minul.
     
    22:46
    Schennova střela od modré zjevně letěla mimo. Halák se pro kotouč přesto natáhl a ze své lapačky už jej nepustil.
     
    22:57
    I v úvodu druhého dějství je hra poměrně často přerušovaná. Další hvizd nastal kvůli tomu, že puk vyletěl na jednu ze střídaček.
     
    23:34
    Patrick Maroon nechal puk za sebou a o pár vteřin později se pro změnu zapomněl v odpískaném ofsajdu. Během hvizdu si neodpustil menší políček Cliftonovi.
     
    23:46
    Krugova přihrávka letěla mimo dosah Wagnerovi, který sice zabojoval v rychlostním souboji, ale zakázanému uvolnění už nezabránil.
     
    23:55
    Rozhodčí svůj výrok nakonec opravili a nařídili buly ve středovém kruhu. To vyhrál Gourde, ale do šance se přesto dostal Boston a jmenovitě Wagner, jenž z mezikruží těsně přestřelil.
     
    24:37
    Bergeron přihrával z otočky od pravého mantinelu na zadní tyč. Tam byl Marchand, který ani nadvakrát nedostal puk skrz Vasilevského za brankovou čáru.
     
    25:14
    Killorn posunul puk lehce doprava na Johnsona, který je zatím dosti nevýrazný. Teď na tom nic nezměnil, slabá ranka nemohla Haláka zaskočit.
     
    25:47
    Erik Černák se s pukem na bekhendu posunul až dovnitř levého kruhu, nicméně krajan v brance Bostonu ho pravým ramenem vychytal.
     
    26:21
    Point byl v rohu hřiště snadno odzbrojen. Wagner se posléze daleko nedostal, protože u levého mantinelu narazil do urostlého Zacha Bogosiana.
     
    26:40
    Také Tampa se dočkala první početní výhody. Za seknutí Kučerova je na trestnou lavici vyhozen Sean Kuraly.
     
    26:56
    Lightning v předchozích šesti zápasech nevyužili třináct přesilovek v řadě. Ta čtrnáctá začala rychlým vyhozením soupeře.
     
    27:20
    Bergeron s Marchandem Tampu k ničemu nepustili. A poté raději zmizli na střídačku, ke které je to ve druhé třetině z obranného pásma dost daleko.
     
    27:44
    Killorn se do branky o velký kus netrefil. Chára posunul puk na Carla a tan ho přes celou délku hřiště vyhodil.
     
    28:22
    Po spoustě soubojů u mantinelu převzal puk Hedman. Halák střelu z osy hřiště vyrazil před sebe, kde nebyl nikdo připraven dorážet.
     
    28:40
    Bruins v plném počtu.
     
    29:01
    Tampa je i ve druhém utkání série střelecky aktivnější. Teď má na kontě 16 pokusů, zatímco Boston 11.
     
    29:30
    Vynikající obranná práce Carla, který přes sebe nepustil mrštného útočníka Goodrowa. Ten by se jinak ocitl sám před Halákem.
     
    30:19
    Ritchie dostal od Coylea přihrávku do pravého kruhu, ale dobře postavený Luke Schenn kotouč do Vasilevského brankoviště projít nenechal.
     
    30:35
    Ještě jeden blok, který na úkor Kruga zaznamenal Paquette. O malou chvíli později byl puk odražen do plachtou překrytého hlediště.
     
    30:52
    Michail Sergačjov lehce projel středem hřiště, ale Halák si jeho střelu z vrcholku levého kruhu pohlídal. Na řadu přichází reklamní přestávka.
     
    31:03
    Pastrňák u modré zablokoval nahození Sergačjova a rozjel tím protiútok Bostonu, který si však žádné zakončení na Vasilevského klec nepřipravil.
     
    31:45
    Další střela Tampy, která nepůsobila příliš nebezpečným dojmem. V tomto případě se o ni postaral zkušený obránce Kevin Shattenkirk.
     
    32:01
    Teď už to bylo z pohledu Tampy zajímavější. Halák Shattenkirkův nástřel zpoza kruhu na poslední chvíli vytěsnil pravým betonem.
     
    32:48
    Gourde chtěl vystřelit golfákem bez přípravy, jenže se mu v klíčový okamžik zlomila hokejka. Na druhé straně pak Vasilevského po delší době protáhl Kaše.
     
    33:10
    Krejčího nepřesnou přihrávku dojel v rohu jako první Coburn, který přenechal rozehrávku na Bogosianovi, jenže jeho pas doletěl až k Halákovi.
     
    33:40
    Marchand od obranné modré nastartoval Pastrňáka, který se odpoutal od Sergačjova, ale zakončením jednoruč puk přes Vasilevského pravý beton nedostal.
     
    34:14
    Ondřej Palát u své střídačky zasáhl Cliftona hokejkou do obličeje. O menším trestu není sporu a Boston si tak podruhé vyzkouší hru pět na čtyři.
     
    34:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi využívají přesilovou hru! Torey Krug na modré čáře přenesl těžiště hry k vrcholku levého kruhu, odkud David Pastrňák mířil k vzdálenější tyči. Tam stál BRAD MARCHAND s ideálně nastavenou bruslí a tou precizně přesměroval kotouč do sítě. Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand.
    34:33 Brad MARCHAND - 1:2
     
    35:10
    Clifton podpořil útok střelou z pravého křídla. Vasilevskij ale zakročil a obránce Bostonu se kvůli tomu musí bleskově vracet zpět.
     
    35:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    Do modrých dresů oděné mužstvo okamžitě reaguje na inkasovaný gól! Velký podíl na tom má Point, který elegantními kličkami na malém prostoru ošálil několik hráčů a přihrávkou do pravého kruhu našel Shattenkirka, jehož střelu protečoval k vzdálenější tyči NIKITA KUČEROV. Asistence: Kevin Shattenkirk, Brayden Point.
    35:29 Nikita KUČEROV - 2:2
     
    36:13
    Johnsonovi byl vypíchnut puk ve chvíli, kdy už byl připraven pálit z osy hřiště. Pastrňák poté vyhodil do Vasilevského brankoviště, takže se icing nepískal.
     
    36:42
    Po akci Paláta se v prostoru mezi kruhy zjevil Point, ale Halák svůj tým tentokrát podržel. Hned vzápětí Krejčí srazil ránu Kučerova.
     
    37:40
    Muži v pruhovaném opět posílají Tampu do oslabení. Victoru Hedmanovi se vymstilo držení Kuralyho ve středním pásmu.
     
    38:02
    Puk si našel Schenna a ten ho neomylně vyhodil z obranného pásma Tampy až do toho útočného.
     
    38:25
    Krug udržel puk na modré, jenže Pastrňák následný pas přes šířku hřiště nezpracoval. Bruins se tím připravili o několik cenných vteřinek z přesilovky.
     
    38:51
    Pastrňák měl spoustu času na přípravu střely z levého kruhu, kde byl úplně sám. K ničemu to ale nebylo, český útočník minul bližší tyč.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:36
    Erik Černák vydoloval puk pro Goodrowa, který ještě jednou vyhodil a definitivně tím ukončil oslabení Tampy.
     
    39:40
    Lightning v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství bylo v mnoha ohledech podobné tomu prvnímu. Tampa zaznamenala více střel na branku, ale do vedení se přesto nedostala. Těsný náskok si v čase 34:33 totiž vypracoval Boston, za který se v přesilové hře fotbalově prosadil Brad Marchand. Stav 2:1 každopádně nevydržel ani minutu, protože Kučerov na druhé straně ztečoval Shattenkirkovu střelu mimo Halákův dosah. I po čtyřiceti minutách tedy platí nerozhodný stav a utkání zůstává naprosto otevřené.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 23 – 16 (11:9, 12:7)
    Zablokované střely soupeře: 6 – 11
    Trestné minuty: 8 – 4
    Využité přesilové hry: 0/1 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 52 % – 48 %
    Bodyčky: 28 – 35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Connor Clifton ve středním pásmu dohrál Goodrowa a vysloužil si vcelku zbytečný dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    40:55
    V první přesilovkové formaci Tampy opět chybí Hedman. Místo něj hraje Sergačjov, kterému teď nevyšlo nahození od modré čáry.
     
    41:08
    Další projektil Sergačjova opět letěl mimo tři tyče. Puk si našli hráči Bostonu a odpravili jej pryč z obranného pásma.
     
    41:40
    Michail Sergačjov dvakrát nabil Palátovi do pravého kruhu, jenže obránci Bostonu obě rány českého útočníka zablokovali.
     
    42:14
    Lightning vyprodukovali během svého náporu spoustu střel. Halák přesto moc práce neměl, zasahovat musel až proti střele Pointa z pravé strany.
     
    42:30
    Charlie McAvoy vyrazil v oslabení na útočný výlet. Zakončení z nulového úhlu na pokoření Andreje Vasilevského však nestačilo.
     
    42:35
    Bruins v plném počtu.
     
    43:15
    Kevin Shattenkirk si zahrál na útočníka, avšak Carlo jeho střelu z osy kluziště přesměroval do prostoru nalevo od Halákovy klece.
     
    43:47
    Krejčí se svými křídly vydolovali puk u zadního mantinelu. Těžit z toho mohl Krug, kterého ruský strážce branky Tampy Bay s jistotou vychytal.
     
    44:28
    Alex Killorn bez podpory spoluhráčů zaútočil po pravé straně. V rohu mu však upadla z rukou hokejka a to byla voda na mlýn pro bránícího Zdena Cháru.
     
    44:52
    Menší zaváhání Sergačjova se snažil využít Charlie Coyle, ale Vasilevskij si u levé tyče zakončení podél brankové čáry pohlídal.
     
    45:46
    Paquette v důležitém souboji jeden na jednoho neobešel Kruga. Boston rychle otočil hru na druhý konec kluziště a to donutilo Vasilevského přerušit hru.
     
    46:16
    Marchand si na červené čáře neprohodil puk kolem noh obránce. V opačném případě by se utrhl do samostatného úniku.
     
    46:50
    Kevin Shattenkirk dnes se střelbou rozhodně nešetří. Další rána z pravé strany letěla do horní poloviny branky a nadělala Halákovi nemalé potíže.
     
    46:57
    V životní formě hrající Goodrow přihrával z pravého kruhu před branku, ale Coleman kotouč za Jaroslava Haláka neposunul.
     
    47:29
    Nordströma zastavil v postupu hvizd čárového rozhodčího, kterému neunikl ofsajd Bostonu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    47:55
    Braydon Coburn navázal na Schennovu nepřesnou střelu zpoza pravého kruhu, jenže ani on puk do prostoru Halákovy branky nevměstnal.
     
    48:35
    Marchandův pas byl pro Pastrňáka dlouhý. Icing se ale nepíská a první lajna Bostonu může pokračovat v boji v útočném pásmu.
     
    48:53
    Bergeronova střela neprošla přes Hedmana. McAvoy už Vasilevského branku ohrozil, ale dlouholetá opora v brance Tampy jistě zakročila.
     
    49:09
    David Krejčí vyhrál buly za sebe pro Grzelcyka, který dobře natáhl zápěstím a jen o pár centimetrů minul ze svého pohledu pravou tyč. Bolts si pomohli vyhozením na icing.
     
    49:25
    Vasilevskij se rozhodl hrát hokejkou. Puk do bezpečí ale nedostal a naopak se musel rychle vrátit do brankoviště kvůli střele DeBruska z pravého mantinelu.
     
    50:02
    Point vystihl křižný pas na Wagnera, který se už rozjížděl ve středním pásmu. Takto má Hedman čas na rozehrávku zpoza vlastní branky.
     
    50:32
    Connor Clifton střílel z ostrého úhlu na přední tyč. Vasilevskij u ní byl včas a kotouč navíc letěl mimo prostor branky.
     
    50:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning jdou poprvé v sérii do vedení! Skvěle to udělal zejména Victor Hedman, který z obranného pásma vyslal do úniku BLAKEA COLEMANA a ten střelou z mezikruží procedil puk mezi nohama klekajícího Haláka za brankovou čáru. Asistence: Victor Hedman.
    50:40 Blake COLEMAN - 3:2
     
    51:43
    Tampa se znovu usadila v útočném pásmu. Carlo tam neudržel puk na hokejce a musel se spolehnout na Haláka, na kterého se řítil Killorn.
     
    52:03
    Bergeronova formace neměla klid na kombinaci v útočném pásmu. Puk nakonec vyletěl pryč ze hřiště a na programu bude reklamní přestávka.
     
    52:17
    Černák zahrál důrazně do těla Marchandovi, který souboj neustál a Lightning alespoň na chvíli vyexportovali puk do středního pásma.
     
    52:46
    Krug trefil od modré hned první překážku. Kvůli hrozícímu brejku se pohotově vrátil a teď už startuje novou akci svého Bostonu.
     
    53:21
    Chára v obranné třetině přilepil na mantinel Pointa. Kotouč vydolovali hráči v modrém, jenže ti ho záhy poslali na hokejku českého veterána Krejčího.
     
    54:08
    Kotouč teď létá z jedné strany na druhou. Často ale mění svého majitele a ve výsledku se toho zas tak moc důležitého neděje.
     
    54:45
    Obrana Tampy pracuje s blížícím se koncem třetí třetiny opravdu výborně. Jejich soupeřům neprochází prakticky žádné přihrávky na útočné polovině.
     
    55:22
    Kuralyho přihrávka z prvního doteku trochu překvapila Nordströma. Švédský útočník puk na ose hřiště nezpracoval a Lightning se díky tomu lehce ubránili.
     
    55:48
    Marchandova střela letěla jen do zadního mantinelu. Pastrňák trefil pouze Kuralyho a Carlova dorážka z dálky také neměla gólový efekt.
     
    56:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    Klub z Massachusetts zamkl Tampu u Vasilevského brankoviště a z nastalého zmatku přece jenom vytěžil vyrovnání na 3:3! Pastrňák z mezikruží přihrál doleva na Kuralyho, který pohotově hledal na zadní tyči BRADA MARCHANDA a ten stihl zvednout puk nad levý beton ruského gólmana. Asistence: Sean Kuraly, David Pastrňák.
    56:02 Brad MARCHAND - 3:3
     
    56:47
    Vasilevskij raději přerušil hru poté, co na něj ze středního pásma nahazoval kus černé gumy Joakim Nordström.
     
    57:38
    Kučerov ztratil stabilitu při rychlém obratu na pravém křídle. Tampa se musí vracet do vlastního pásma, kde probíhá forčeking Bostonu.
     
    58:22
    Bogosian si rozmyslel střelu zpoza pravého kruhu a ještě předal puk Kučerovovi, kterému se postavil do cesty David Krejčí.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:20
    Victor Hedman se vydal do útoku po pravé straně, ovšem Carlem bráněný Cirelli se k jeho bekhendové přihrávce nedostal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Také ve třetí třetině daly oba týmy po jednom gólu. Boston musel vůbec poprvé v sérii dotahovat, když Haláka v Hedmanem vytvořeném úniku překonal Coleman. Lightning měli hru dlouho pod kontrolou, v jednu chvíli se ale ocitli pod obrovským tlakem a z toho vyústilo vyrovnání Marchanda. Vítěze velmi důležitého zápasu tak poznáme až v prodloužení.
     
    Statistiky po 3. třetině:
    Střely na branku: 31 – 24 (11:9, 12:7, 8:8)
    Zablokované střely soupeře: 18 – 23
    Trestné minuty: 8 – 6
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 52 % – 48 %
    Bodyčky: 43 – 43.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:24
    Killorn si stahovačkou připravil zakončení z vrcholku levého kruhu. O rychlý konec prodloužení se ale nepostaral, puk se zastavil ještě před Halákem, kde soupeřili Krug a Cirelli.
     
    60:54
    Z podobného místa to zkoušel i Kučerov, kterému dal Point ideální křižný pas do jízdy. Rozhodnutí nebylo daleko, ruský útočník minul bližší tyč jen o centimetry.
     
    61:15
    Ondřej Palát není v útoku tak nebezpečný jako jeho dva kolegové z útoku. Nyní mu však byla započítaná teč, kterou Haláka rovněž nepřekonal.
     
    62:21
    Kučerov z levé strany asi nestřílel, ale puk i tak zaplul až do Halákovy lapačky. Bolts jsou mnohem aktivnější i na začátku prodloužení.
     
    62:50
    McAvoy byl Kučerovem lehce zahákován v obranném pásmu Bostonu. Rozhodčí ale zůstali v klidu, v prodloužení budou vylučovat jen minimálně.
     
    63:24
    Alex Killorn zprava centroval do ohně, jenže Johnson ani na několikero pokusů puk za Halákova záda neprotlačil.
     
    63:58
    Pastrňák si musel počkat na spoluhráče. Po modré nakonec přihrál Krugovi, který z delší vzdálenosti netrefil Vasilevského branku.
     
    64:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning vítězí! Patrick Maroon si vzal puk za brankou a po rychlém obratu zkoušel ve spolupráci s Gourdem najít skulinku u Halákovy pravé tyče. Zkušený gólman si v tento okamžik ještě poradil, ale na dorážku ONDŘEJE PALÁTA už byl krátký. Český útočník zároveň celou akci začal vyraženou střelou z pravého kruhu. Asistence: Yanni Gourde, Patrick Maroon.
    64:40 Ondřej PALÁT - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Boston měl dvakrát dobře nakročeno k tomu, aby v sérii odskočil do vedení 2:0 na zápasy. Na góly Ritchieho a Marchanda však našli odpověď Coleman s Kučerovem a od té doby už mnohem lépe vypadala Tampa. Coleman ji svým druhým gólem dostal poprvé v sérii do vedení, které později zrušil Marchand, ovšem Ondřej Palát v páté minutě prodloužení přece jenom rozhodl o důležité výhře Lightning.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 40 – 25 (11:9, 12:7, 8:8, 9:1)
    Zablokované střely soupeře: 18 – 27
    Trestné minuty: 8 – 6
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 48 % – 52 %
    Bodyčky: 43 – 47.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Blake Coleman (TBL)
    2+0
    2. Ondřej Palát (TBL) 1+0
    3. Brad Marchand (BOS) 2+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 18:42
    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 4 střely, čas na ledě 20:10
    Jaroslav Halák (BOS) 65 minut, 36 zákroků, 4 góly, 90,0%
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:27
    Ondřej Kaše (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:30
    David Krejčí (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 18:31
    David Pastrňák (BOS) 0+2, 6 střel, čas na ledě 21:50.
    Andrej Vasilevskij vychytal v dresu Tampy 22. vítězství v play-off, čímž vylepšil rekord Bena Bishopa a Nikolaje Chapibulina.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:24:43)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 13. Coleman (Bogosian, Goodrow), 36. Kučerov (Shattenkirk, B. Point), 51. Coleman (Hedman), 65. Palát (Gourde, Maroon) – 4. N. Ritchie (Bjork), 35. Marchand (Pastrňák, Krug), 57. Marchand (Kuraly, Pastrňák)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Bogosian, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačov, Černák, Coburn, L. Schenn – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Paquette, Maroon.
    Boston Bruins: Halák (Vladař) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand (A) – O. Kaše, Krejčí, DeBrusk – Bjork, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Kuraly, Nordström.

    Rozhodca: Dwyer, Hebert – Barton, Berg
    Tampa Bay 4 1 Boston
    #1 Pondelok 24.08.2020 • 02:15
    Tampa Bay - Boston 2:3
    #2 Streda 26.08.2020 • 01:10
    Tampa Bay - Boston 4:3 koniec po predl.
    #3 Štvrtok 27.08.2020 • 02:00
    Boston - Tampa Bay 1:7
    #4 Sobota 29.08.2020 • 18:25
    Boston - Tampa Bay 1:3
    #5 Utorok 01.09.2020 • 01:10
    Tampa Bay - Boston 3:2 koniec po predl.