Dijon – Angers 0:1 (kon.) | Lille – Rennes 1:1 (kon.)
koniec
Lille OSC
1:1 (1:0)
Stade Rennes
cz Sobota 22.08.2020, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Ve Francii se rozjela nová sezoně a Ligue 1 má na programu první kolo. My budeme sledovat duel mezi Lille a Rennes. Mírným favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak to celé dopadne a kdo získá první body v novém ročníku.
     
    Lille OSC

    Domácí celek skončil v minulé sezoně, která byla předčasně ukončena, na čtvrtém místě. Celek Lille si tedy vybojoval účast v Evropské lize, kde je nasazen přímo do základní skupiny. Nutno dodat, že celek Lille ztratil pouze jeden bod na třetí Rennes, který bude v kvalifikaci bojovat o Ligu mistrů. V přípravě domácí odehráli pět utkání, dvakrát vyhráli a třikrát prohráli.
     
    Stade Rennes FC

    Jak již bylo napsáno, tak hostující celek obsadil v předčasně ukončené sezoně třetí pozici a bude bojovat o Ligu mistrů, což je pro hosty obrovský úspěch. Nutno ale dodat, že hosté předváděli v minulé sezoně velmi dobré výkony. V přípravě se hostům poměrně dařilo, tak uvidíme, jak si povedou na hřišti Lille.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Lille – Rennes 1:0
    Rennes – Lille 1:1
    Rennes – Lille 3:1
    Rennes – Lille 2:1
    Lille – Rennes 3:1
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Botman, Reinildo – André, Xeka – Ikoné, Sanches, Bamba – David.
    Náhradníci: Chevalier – D. Bradarić, Araújo, Djaló, Pied, Lihadji, B. Yılmaz, Yazıcı, Soumaré.

    Stade Rennes FC: Mendy – Boey, Aguerd, Da Silva (C), Maouassa – N'Zonzi, Bourigeaud, Martin – Raphinha, Niang, Terrier.
    Náhradníci: Salin – Camavinga, Del Castillo, Gboho, Gelin, Hunou, Tait, Soppy, Truffert.

    Rozhodčí: Turpin – Gringore, Danos.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Lille hned v úvodu tohoto zápasu rozjelo kombinaci u vlastního pokutového území. Poprvé se k míči dostal také brankář Maignan, který rozehrál do strany na Mandavu.
     
    4
    K vidění byl první nedovolený zákrok, o který se postaral napadající obránce Boey. Naopak se na zemi ocitl domácí André, který sám rozehrál první volný kop.
     
    5
    Hostující zadák Aguerd velice přesně přenášel hru na osamoceného Maouassu, který mu okamžitě vrátil zpět. Rennes poprvé v utkání v klidu kombinuje.
     
    6
    Mendy byl zahnán do úzkých, přesto se mu ale povedlo odklidit míč na opačnou stranu hrací plochy. Tam to příliš nevyšlo Aguerdovi, od kterého šel balón do autu.
     
    7
    Dalekonosné autové vhazování před malým momentem předvedl Mandava, který ovšem dokázal najít pouze pozorného Boeyho. Lille se přesto udrželo na míči.
     
    8
    Už to vypadalo, že se do šance dostane Boey, avšak přihrávka na tohoto hráče byla nakonec příliš dlouhá. Včas z branky vystartoval Maignan, který míč podržel.
     
    9
    Po kratší době tu máme další nedovolený zákrok, po kterém zůstali na zemi hráči z obou táborů. Hůře to zřejmě odnesl domácí André, jenž se drží za temeno.
     
    10
    Už se opět pokračuje ve hře, v pořádku se zdá být také hostující středopolař N'Zonzi. Mezitím Rennes dokázalo rozehrát, avšak rychle o balón přišlo.
     
    11
    Kombinace na pravém křídle nakonec přinesla centr do pokutového území, kde se ovšem nacházel pouze hostující Da Silva, jenž vyvezl balón do bezpečí.
     
    12
    Domácí celek se kombinací přesunul na vlastní polovinu, kde režíroval hru Xeka. Soupeř ovšem velice dobře napadá rozehrávku, k zisku balónu to zatím nevede.
     
    13
    Do rozehrávky se v krátkém časovém sledu zapojil také hostující brankář Mendy, který si dal záležet. Nakonec si vybral volného Aguerda, jenž i nadále váhá.
     
    14
    První střelecký pokus tohoto zápasu obstaral hostující Raphinha, který si zničehonic utvořil celkem dost prostoru. Jeho rána levou nohou ovšem minula branku.
     
    15
    Rutinní práce pro brankáře Mendyho, který si pohlídal poskakující balón. Ten se mu před dotírajícím Ikoném povedlo sevřít do náruče a následně rozehrát pryč.
     
    16
    Na pořadu dne byla standardní situace pro hráče Rennes. K rozehrávce se nakonec postavil Bourigeaud, jehož kroucená nabídka nakonec putovala mimo dosah spoluhráčů.
     
    17
    Hrací předmět opět doskákal ven z hrací plochy, Sanches totiž na něj nedosáhl. Rennes tak vhazovalo z pravé strany, zatím sledujeme poklidnou kombinaci.
     
    18
    Velký kus práce odvedl hostující Aguerd, který si dokázal pohlídat naběhnuvšího Sanchese. Před soupeřem navíc odkopl do zámezí, vhazovat bude Boey.
     
    19
    Hra se bleskovým způsobem přesunula na pravé křídlo, kde měl celkem málo času na práci s míčem Boey. Hostující zadák to zvládl a rozehrál na N'Zonziho.
     
    20
    Rennes se přesto kombinací vrátilo na vlastní obrannou polovinu, kde se v současné době stará o rozehrávku Aguerd. Naopak domácí celek vzorně napadá.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme vyrovnanou podívanou, na první velkou šanci stále čekáme.
     
    22
    Sledovali jsme další standardní situaci Rennes, na kterou si v tomto případě naskočil urostlý N'Zonzi. Jeho hlavička o zem nakonec skončila v rukavicích Maignana.
     
    26
    Lille se směrem kupředu probíjelo přes levou stranu, kde se ovšem David nedokázal prodrat kolem dvojice protihráčů. Výsledkem je alespoň zisk autového vhazování.
     
    27
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali hned dva auty domácích. Po tom druhém se k míči dostal Mandava, kterého u postranní lajny tvrdě dojel Raphinha.
     
    28
    Avizovanou standardku si nakonec na sebe vzal Sanches, který svůj centr kroutil směrem do malého vápna. Tam ovšem kraloval Mendy, který boxoval do autu.
     
    29
    Domácí hráči jsou v posledních minutách aktivnější, výsledkem byl zisk rohového kopu. Sanches to zkoušel na přední tyč, před Xekou ale odvracel Maouassa.
     
    30
    Do pokutového území se dokázal prodrat hostující Niang, který to nakonec zkoušel tvrdou střelou pravou nohou. Ta ovšem skončila pouze na kopačce Botmana.
     
    31
    Je za námi třetina hry, nicméně na první výraznější příležitost stále čekáme. Před malým momentem to v obraně zvládl Da Silva, který za sebe nepustil Ikoného.
     
    32
    Po hodně dlouhé době se k výkopu od své branky postaral domácí brankář Maignan, který dlouhým pasem zkoušel najít Davida, před kterým zasahoval Aguerd.
     
    33
    Poté byl k vidění sympatický pokus o centr z pravé strany, na který si na hranici malého vápna naskočil David. Jeho prodloužení skončilo pouze u brankáře.
     
    34
    Fonte tak dlouho váhal s přihrávkou, až nakonec vracel míč na kopačku brankáře Maignana. Lille hledá cestičku na druhou stranu, hosté velmi dobře brání.
     
    35
    Poněkud hodně prostoru měl kolem sebe talentovaný Sanches, kterému střela pravou nohou absolutně nesedla. Míč se stočil několik metrů vedle branky FC.
     
    35
    Tak pozor, to je obrovský malér pro hostující celek! Kriminálním zákrokem vletěl do protihráče hostující Boey, který kopačkou zasáhl Mandavu do hlavy. Je z toho přímá červená karta!
    35. Červená karta
     
    37
    Pochopitelně se několik desítek vteřin hrát nebude, navíc se na zemi nachází oba hráči. O trochu hůře na tom je právě Boey, u kterého jsou také nosítka.
     
    38
    Boey je pořádně otřesen, nakonec toto utkání opouští na nosítkách. Rennes přesto bude dohrát v početní nevýhodě, Lille tak má hodně času na první branku.
     
    39
    Navíc si rozehrávku volného kopu opět vzal na starost Sanches, který ani tentokráte nenašel nikoho ve stejném dresu. Aguerd odkopával daleko do bezpečí.
     
    40
    Lille právě vstřelilo branku!
    Je tu dvojitá rána pro Rennes, které krátce po červené kartě inkasuje! Fantastickou kolmicí mezi obránce se prezentoval domácí středopolař Xeka, kterému se velice přesně povedlo najít naběhnuvěšího JONATHANA BAMBU. Druhý jmenovaný se dostal před brankáře Mendyho, kterého propálil velice důraznou střelou pravou nohou.
    40. Jonathan BAMBA - 1:0
     
    41
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Jonas Martin, přichází Brandon Soppy.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    43
    Tak to je neuvěřitelné! Raphinha se dostával k hranici pokutového území, kde byl skluzem poslán na trávník. Nejprve to vypadalo na čistý zákrok, jenomže sudí nakonec vytasil červenou kartu pro Mandavu. Síly na trávníku se tak srovnají!
    43. Červená karta
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+2
    Rennes mohlo rozehrávat standardní situaci zhruba metr od pokutového území. Bourigeaud cpal svůj centr do malého vápna, tam ovšem zakročil pozorný Fonte.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nám nakonec přinesl jednu branku. Celkem dlouhou dobu jsem sledovali nezáživnou podívanou, přičemž jsme zajímavé věci sledovali až ke konci poločasu. Nejprve se nechal vyloučit hostující Boey, který kriminálním zákrokem sestřelil Mandavu. Lille přesilovou hru využilo velice rychle, pár minut poté totiž obraně pláchl Bamba, který svůj celek poslal do průběžného vedení o jednu branku. Lille přesto koncovku poločasu zas tak nezvládlo, červenou kartu vyfasoval také Mandava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Xeka, přichází Domagoj Bradarić.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nedovolený zákrok, kterým se prezentoval napadající Terrier. Rozehrávky volného kopu se nakonec ujme Maignan.
     
    49
    Jeho dalekonosný výkop směřoval k opačnému pokutovému území, kde se do hlavičkového souboje pouštěl Ikoné. Mnohem výše do vzduchu vystoupal Da Silva.
     
    50
    Botman vyvezl balón až ke středovému kruhu, kde si ke spolupráci vybral vedle postaveného Andrého. Lille rozjelo kombinaci ještě na vlastní obranné polovině.
     
    51
    Na opačné straně se povedlo velice přesně roztáhnout hru Aguerdovi. O nahrávku si u postranní lajny řekl střídající Soppy, který ovšem balón rychle vracel zpět.
     
    52
    Rennes si nakonec vybojovalo autové vhazování, po kterém pravou nohou centroval do pokutového území Terrier. Jeho vzdušnou nabídku si ale našel Botman.
     
    53
    Velice sympatickým zakončením se prezentoval Sanches, který to zkoušel z dobrých pětadvaceti metrů od branky. Rána pravou nohou prolétla těsně nad břevnem.
     
    54
    Rychlý přechod na druhou stranu přinesl hostujícímu celku rohový kop. Po nečekaném odrazu se do míče opřel Bourigeaud, který ovšem trefil pouze soupeře.
     
    55
    U rohového praporku se povedlo čistým způsobem zakročit Soppymu, který odvracel míč vysoko do útrob stadionu. Lille tak bude moci vhazovat z levé strany.
     
    56
    Domácí celek znovu rozehrával z útočné poloviny, i přesto se Sanches rozhodl pro zpětnou nahrávku směrem na Andrého. Lille pochopitelně nikam nespěchá.
     
    57
    Už to vypadalo, že se Bradarićovi povede převzít těžkou nahrávku, nakonec mu ale balón uskočil za brankovou čáru. Brankář Mendy okamžitě obstaral odkop.
     
    58
    Na druhé straně musel bleskově pracovat s míčem brankář Maignan, který nakonec odkopával daleko do zámezí. Maouassa ihned obstaral autové vhazování.
     
    59
    Moc nechybělo k tomu, aby Bamba ukořistil riskantní nahrávku na pravou stranu. Soppy se k míči dostal jako první, v opačném případě by z toho byla šance Lille.
     
    60
    V krátkém časovém sledu jsme viděli další faul, tentokráte z dílny hostujícího celku. N'Zonzi byl v souboje o míč příliš pozdě, Sanches rozehrává standardku.
     
    61
    Terrier se pokoušel proniknout přes levou stranu, jenomže tam mu cestičku vpřed přesekl pozorný Celik. Domácí obránce si zasloužil potlesk poloprázdného stadionu.
     
    62
    Bourigeaud si potáhl míč na pravou nohu, což přineslo polovysokou nabídku do pokutového území. Tam si na jeho centr počkal Botman, který odehrál míč.
     
    63
    Do protiútoku se pokoušel vydat David, jenomže převzetí prudké nahrávky nebylo v pořádku. Rennes to pochopitelně stačilo, Mendy ihned rozehrál do strany.
     
    64
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Eduardo Camavinga.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Flavien Tait.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Raphinha, přichází Romain Del Castillo.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Burak Yılmaz.
     
    65
    Je za námi více než hodina hry, druhý poločas tak trochu navazuje na ten první. Lille je mnohem častěji u balónu, směrem dopředu by spíše potřeboval hrát soupeř.
     
    69
    Celik si dal s provedením autového vhazování celkem dost načas. Nakonec se mu na druhé straně povedlo najít Ikoného, který prodlužoval směrem za sebe.
     
    70
    Camavinga se pokoušel na levém křídle nastartovat Soppyho, avšak druhý jmenovaný sotva odcentroval před brankovou čárou. Míč přesto skončil pouze v zámezí.
     
    71
    Ukázkové zpracování balónu předvedl Tait, který poté na zadní tyči dokázal najít Camavingu. Před ním číhala poloprázdná branka, jenomže odskok míče nakonec znemožnil lépe zakončit.
     
    72
    Lille tak určitě spadl kámen ze srdce, první vyložená šance soupeře tak neskončila v brance. Maignan navíc nemusel zasahovat, sám se chystá o odkopu.
     
    73
    Yilmaz nedokázal uspět v dalším hlavičkovém souboji, přesto se jeho celek udržel na útočné polovině. Celik se dostal až k postranní lajně, kde přihrál nepřesně.
     
    74
    Vysoký pas se snášel mezi hostující obránce, přičemž na jistotu odehrál balón pozorný Da Silva. Odražený míč navíc rychle sebral Tait, který rozjel kombinaci.
     
    74
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Je tu zasloužená vyrovnávací branka v podání hostujícího mužstva! Nejprve si jeden z domácích málem vstřelil vlastní branku, avšak míč nakonec směřoval vedle tyče. Výsledkem byl rohový kop pro Rennes, na který si dokázal naskočit Camavinga. Jeho prodloužení si na zadní tyči našel DAMIEN DA SILVA, který na dlouhou nohu přeci jenom našel místečko v brance.
    74. Damien Da Silva - 1:1
     
    76
    Rennes tak mohlo těžit z povedených posledních minut, naopak domácí celek téměř přestal hrát. Máme tu tedy pořádnou zápletu, do konce zbývá hodně času.
     
    77
    Po rozehrávce se opět k míči dostalo Rennes, které zkoušelo přenést hru na pravou stranu. Tam se sice nacházel Tait, avšak hostující hráč se dopustil faulu.
     
    78
    Na opačné straně se za obranu dostával Bradarić, kterému se nakonec povedlo odcentrovat. Jeho centr lehce tečoval Da Silva, měl by z toho být rohový kop.
     
    79
    Nakonec ale není, dle sudího se o teč nejednalo. Mendy tak opět rozehrával od své branky, jenomže jeho spoluhráči nedokázali uspět u středového kruhu.
     
    80
    Po dlouhé době rozruch před hostující brankou, který ovšem hodně rychle ukončil pozorný Da Silva. Právě střelec vyrovnávací branky dokázal odhlavičkovat míč.
     
    81
    Před námi je závěrečná desetiminutovka, stav zápasu je i nadále nerozhodný. Rennes je momentálně aktivnější, dočkáme se vedoucí branky jednoho z týmů?
     
    82
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Ikoné, přichází Boubakary Soumaré.
     
    83
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Renato Sanches, přichází Luiz Araújo.
     
    84
    Střídající Araújo se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do útočné akce, která málem skončila až v síti! Tvrdá rána nakonec směřovala kousek vedle.
     
    85
    Ani na druhé straně zas tak moc nechybělo! Maouassa nebezpečně centroval z levé strany, přičemž ve skluzu zakončoval pouze do tyče Terrier.
     
    86
    Příliš dlouhou nahrávku adresoval hostující Soppy, který tak našel pouze připraveného Botmana. Lille se osvobodilo odkopem, soupeř tak bude opět vhazovat.
     
    87
    Da Silva chytrou nahrávkou mezi obránce dokázal oslovit naběhuvšího del Castilla, který se již dostával do šance. Zakončení přesto zablokoval poslední zadák.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Flavien Tait (Stade Rennes FC).
     
    89
    Do konce tohoto zápasu nezbývá zrovna moc času, zanedlouho se rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zcela určitě se ještě dočkáme nastavení.
     
    90
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází Yusuf Yazıcı.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Již nám běží druhá minuta nastaveného času, u míče je hostující celek. Ten zkoušel další vysoký odkop na druhou stranu, kde se v souboji prosadil domácí Botman.
     
    90+3
    Vypadá to, že nám tento zápas žádnou další branku již nenabídne. Do konce totiž nezbývá zrovna moc času, navíc se nacházíme kousek od středového kruhu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:16.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Druhý poločas byl spíše v režii hráčů Rennes, kterým se nakonec povedlo srovnat krok. O vyrovnávací branku se postaral obránce Da Silva, který zakončoval na zadní tyči. Lille se ve druhém dějství směrem dopředu vytratilo, neustále totiž naráželo na připravenou obranu soupeře. Rennes si počínalo mnohem lépe, avšak i tak je dělba bodů zřejmě zaslouženým řešením. (22:53:27)

    David Suchý

    Góly: 40. Bamba (Xeka) – 74. Da Silva (Camavinga)

    Karty:   87. Tait (REN)   43. Reinildo (LIL) – 35. Boey (REN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:16.
    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Botman, Reinildo – André (90. Yazıcı), Xeka (46. D. Bradarić) – Bamba, Sanches (83. Araújo) – David (64. B. Yılmaz), Ikoné (82. Soumaré).
    Náhradníci: Chevalier – D. Bradarić, Araújo, Djaló, Pied, Lihadji, B. Yılmaz, Yazıcı, Soumaré.

    Stade Rennes: Mendy – Boey, Aguerd, Da Silva (C), Maouassa – N'Zonzi, Bourigeaud (64. Camavinga), Martin (41. Soppy) – Raphinha (64. Del Castillo), Niang (64. Tait), Terrier.
    Náhradníci: Salin – Camavinga, Del Castillo, Gboho, Gelin, Hunou, Tait, Soppy, Truffert.

    Rozhodca: Turpin – Gringore, Danos