Vyšehrad – Dukla Praha 0:3 (kon.) | Prostějov – Blansko 1:1 (kon.) | Třinec – Líšeň 2:3 (kon.)
koniec
FK Třinec
2:3 (2:1)
SK Líšeň 2019
cz Sobota 22.08.2020, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    V brněnském týmu došlo ke změně. Za Málka nastoupil Minařík.
     
    90+2
    Po faulu na Ševčíka uviděl žlutou kartu Jiří Janoščín.
     
    88
    Třinečtí unikali po pravé straně, to se nelíbilo Rolinkovi a zatáhl za brzdu. Za svůj počin uviděl žlutou kartu.
     
    84
    Brejk Líšně, po levé straně utekl Rolinek, přihrál po zemi před bránu, kam si naběhl Machálek a jemným dotekem usměrnil míč k levé tyči, kde se natáhl Pastornický a balón vyrazil vedle tyče!
     
    81
    Další hromadné střídání. Trenér Habanec stáhl Zlatohlávka a místo něj nasadil Vaňka, v líšeňském celku hřiště opustili Krška se Szotkowským a místo nich přišli Rolinek s Bednářem.
     
    80
    Celbovu střelu hráči Líšně zastavili a zahájili protiútok, po kterém se do zakončení dostal Szotkowski, obešel posledního obránce, ale střelou do středu brány našel pouze brankáře Pastornického!
     
    77
    Další střídání na domácí straně. Lukáše Ciencialu vyměnil Erik Puchel.
     
    74
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Tak to je překvapení! Líšeň rozjela rychlou akci z levé strany, Szotkowski přihrál do středu na Machálka, ten uviděl na pravé straně volného DAVIDA KRŠKU, který si zpracoval přihrávku a prudkou polovysokou střelou uklidil míč do třinecké brány – 2:3!
     
    73
    Trenér Valachovič sáhl ke změně v útoku. Jana Silného nahradil Tomáš Machálek.
     
    68
    Celba z pravé strany nádherně odcentroval na Attaha, ten nikým nestrážený se pokusil o hlavičku, ale míč mezi tři tyče neusměrnil! Třinečtí se chytli za hlavy.
     
    67
    Omasta si naběhl na centr ze středu pole, brankář Vítek míč podběhl a třinecký záložník měl před sebou prázdnou bránu, avšak hlavou minul.
     
    62
    Trojité střídání na třinecké straně. Utkání skončilo pro Šteinhübla, Akulinina a Stáňu, jejich místa zaujali Weber, Attah a Omasta.
     
    57
    Po rohovém kopu Zlatohlávka a sérii odrazů se míč ocitl před malým vápnem u Foltyna, který z otočky orazítkoval břevno líšeňské brány!
     
    55
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Na stadionu Rudolfa Labaje je znovu vyrovnáno! Pašek z pravé strany odcentroval na vzdálenější tyč, kde se do střely položil MAREK MATOCHA a střelou z voleje vyrovnal na 2:2!
     
    52
    Šance na druhé straně! Szotkowski pálil z pravé strany ke vzdálenější tyči, ale minul branku! Diváci si na tribuně hluboce oddechli.
     
    48
    Po centru Celby se dral k hlavičce Cienciala, ale neuspěl. O pár chvil později fauloval Tkadlece a inkasoval žlutou kartu.
     
    44
    Tvrdý úder schytal od Ševčíka Stáňa. Za protesty uviděl žlutou kartu hostující Pašek.
     
    43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané překvapili obranu Líšně ze standardní situace! Javůrek rozehrál přímý kop polovysokým centrem k bližší tyči, kam si naběhl JAKUB HABUSTA a lehkou tečí usměrnil míč po zemi k levé tyči! Překvapený brankář Vítek nestihl na střelu obránce zareagovat – 2:1!
     
    34
    Rozběhnutého Stáňu zastavil za cenu faulu Jeřábek a uviděl žlutou kartu.
     
    27
    Po autu Kršky se míč dostal v pokutovém území k Matochovi a ten střelou z otočky pod břevno nechal vyniknout Pastornického. Třinecký gólman vyrazil štiplavou střelu nad bránu.
     
    20
    Líšeň je při chuti. Po centru Szotkowského z levé strany zkoušel hlavičkovat Silný, neuspěl, vzápětí se neprosadil ani dobíhající Pašek, jeho pokus odrazil některý z třineckých hráčů vedle branky!
     
    19
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Třinečtí si nepohlídali ofsajdovou hranici, ze středu zálohy přilétla přihrávka na MARKA SZOTKOWSKÉHO, který rychlou střelou po zemi do středu branky nedal Pastornickému šanci – 1:1!
     
    18
    Krška hodil míč z autu do pokutového území, tam se kolem obránce vymotal Silný, přihrál vedle sebe, kde byl Szotkowski, který prudce vypálil na třineckou branku, gólman Pastornický si s pokusem extřineckého hráče poradil a míč vyrazil vedle brány!
     
    11
    Habusta se opřel do míče z nějakých pětadvaceti metrů, brankář Vítek se natáhl a konečky prstů vytlačil míč vedle brány.
     
    8
    Na druhé straně zahrozili domácí! Ciencialův centr prolétl kolem tísněného Akulinina až ke Stáňovi, který napálil skákavý míč do pravé tyče!
     
    4
    Třinec právě vstřelil branku!
    CHRISTIÁN ŠTEINHÜBEL zvolil střelu po zemi do levé poloviny brány, brankář Vítek skočil k druhé tyči, a tak na světelné tabuli svítí skóre 1:0!
     
    2
    Tak to je vstup! Brankář Vítek zaváhal v souboji s Akulininem, ukrajinský útočník si před gólmanem píchl míč a nechal se faulovat. Rozhodčí Černý odpískal pokutový kop!

    Igor Mainka

    Góly: 4. Šteinhübel (pen.), 43. Habusta – 19. Szotkowski, 55. Matocha, 74. Krška

    Karty:   48. Cienciala (TRI), 90+2. Janoščín (TRI) – 34. Jeřábek (LIS), 44. Pašek (LIS), 88. Rolinek (LIS)


    FK Třinec: Pastornický – Celba, Habusta, Janoščín (C), Javůrek – Šteinhübel (62. Weber), Foltyn – Stáňa (62. Omasta), Zlatohlávek (81. R. Vaněk I.), Cienciala (77. Puchel) – Akulinin (62. Attah).
    Náhradníci: Ciupa – Attah, R. Vaněk I., Puchel, Weber, Šuľa, Omasta.

    SK Líšeň 2019: Vítek – Tkadlec, O. Ševčík (C), Jeřábek – Kučera – Pašek, Matocha, Málek (90+3. Minařík), Krška (81. Rolinek) – Silný (73. T. Machálek), Szotkowski (81. Bednář).
    Náhradníci: Veselý – Bednář, Minařík, Chládek, T. Machálek, Fall, Rolinek.

    Rozhodca: Černý – Kotík, Dresler.

    Diváci: 355