Karabach – FK Sileks 4:0 (kon.) | Légia Varšava – Linfield 1:0 (kon.) | Dinamo Brest – Astana 6:3 (kon.)
Celtic – Reykjavík 6:0 (kon.) | CZ Belehrad – Europa 5:0 (kon.)
koniec
Dinamo Brest
6:3 (4:1)
FC Astana
cz Utorok 18.08.2020, 20:00 • GOSK «Brestkiy» • Liga majstrov (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání 1. předkola Ligy mistrů mezi Dinamem Brest a FC Astana.
     
    Kvůli pandemii koronaviru se předkola evropských pohárů odehrají jen na jedno utkání!
     
    FC Astana

    FC Astana je tradiční účastník evropských pohárů. V posledních letech se představila třeba ve skupině Evropské ligy spolu s pražskou Slavií či Jabloncem. Pro Astanu se však naskýtá jiný problém. Před dnešním předkolem dlouho nesehrála soutěžní utkání. Naposledy se představila patnáctého března na trávníku Kaspij Aktau, kde dokázala zvítězit 3:2. Poté došlo v Kazachstánu k přerušení soutěží. Astana navíc nesehrála ani případný duel. Nad rozehraností kazašského celku tak visí velký otazník.
     
    Dinamo Brest

    Dinamo Brest si účast v předkole Ligy mistrů zajistilo triumfem v posledním dohraném ročníku běloruské ligy. Ten ale přišel už v prosinci, jelikož v zemi, kterou nyní ovládají demonstrace, se hraje systémem jaro podzim. V novém rozehraném ročníku se Dinamo už tolik nedaří. Po kompletních devatenácti kolech má na kontě jen dvacet devět bodů a patří mu devátá pozice. Na pohárového příčky už dalších devět bodů ztrácí. V posledním kole navíc padlo 0:1 na hřišti Soligorsku.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Brest: Ignatěvič – Juzepčuk, Chačeridi, Gabi, Pečenin – Tweh, Kisljak, Sedko – Diallo, Milevskij, Gordějčuk
    Náhradníci: Bykov, Krivec, Pavlovec, Savickij, Tretjak, Veretilo, Vitus

    FC Astana: Něpogodov – Rukavina, Šimunovič, Radakovič, Šomko – Majevskij – Tomasov, Ebong, Sotiriou, Bejsebekov – Ščetkin
    Náhradníci: Barsegjan, Jerić, Percjuk, Postnikov, Rotariu, Sigurjonsson, Žalmukan.
     
    Oba týmy už jsou na trávníku. Brest bude hrát v bílém, zatímco Astana oblékne žlutou sadu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Astana obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Kazašský celek bude chtít potvrdit roli favorita a zajistit si postup do druhého předkola.
     
    2
    Rukavina potáhl míč vpřed po pravém křídle. Posila hostujícího celku se drala vpřed individuálním způsobem, ale zatím získala jen vhazování.
     
    3
    Dinamo Brest se poprvé pokusilo zaútočit pomocí nákopu na polovinu soupeře. Gordějčuk za míčem sice vysprintoval, ale zadáci ve žlutém měli k míči blíže.
     
    4
    Domácí celek se hned v úvodu dnešního souboje dostal do zakončení. Z ostrého úhlu zakončoval ve skluzu aktivní Diallo, jehož ránu ukryl hostující brankář do rukavic.
     
    5
    Domácí obránci si dávali přednost ve vlastním pokutovém území a málem nabídli Astaně nebezpečnou příležitost. Nebezpečí hasil na poslední chvíli Gabi.
     
    6
    Astana předvedla další nebezpečný výpad. Na centr z levé strany si v pokutovém území naskočil Tomasov, který míč netrefil čistě a trefil jen obránce.
     
    7
    Dinamo se pokusilo překvapit obranu Astany nákopem mezi obránce ve žlutém, jenže nikdo v bílém dresu domácího celku pobídku nepochopil.
     
    8
    Ignatěvič vystartoval z branky až na hranici pokutového území, kde bez problémů schoval do rukavic nepřesnou přihrávku za obranu.
     
    9
    Domácí brankář se musel znovu zapojit do rozehrávky svého mužstva. Gólman Dinama nakopl míč na levou stranu, kde si Tweh pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    10
    Gordějčuk se sice dostal k přihrávce za obranu kazašského celku, jenže akci domácího mužstva zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    11
    Stopeři Astany uklidňují rozehrávku postupnou kombinací v zadních řadách. Nikdo z domácího fotbalistů rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    12
    Tomasov se v hlavičkovém souboji na polovině hřiště opřel loktem do soupeře a podle hlavního rozhodčího se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    13
    Na další prudkou přihrávku za obranu Astany si brousil zuby rychlonohý Tweh, jenže ani on si nedal pozor na své postavení a nechal se lapit v ofsajdu.
     
    14
    Hostující brankář si pohlídal další přihrávku za obranu kazašského celku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Fotbalisté kazašského celku mohou rozjet další akci.
     
    15
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Dinamo Brest se v úvodu utkání dostává do vedení! Tweh potáhl míč vpřed po levém křídle, odcentroval před branku a dobíhající MICHAIL GORDĚJČUK ve skluzu napálil míč do sítě!
    15. Michail GORDĚJČUK - 1:0
     
    17
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Domácí celek okamžitě přidává také druhou branku. Rychlonohý KIRILL PEČENIN dostal moře volného prostoru na levé straně hrací plochy a přízemní střelou na přední tyč překvapil statického brankáře!
    17. Kirill PEČENIN - 2:0
     
    19
    Astana se až nyní po delší době podívala do útoku, jenže akce kazašského celku skončila nepřesnou přihrávkou mezi obránce Dinama.
     
    20
    Ščetkin si počkal na centr z pravé strany, jenže v pádu nedokázal usměrnit své zakončení mezi tři tyče domácí branky.
     
    22
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Neskutečný výkon domácího celku! Dinamo rychle přidává i třetí zásah a velmi výrazně se přibližuje k postupu do dalšího předkola! MICHAIL GORDĚJČUK se ve vápně postaral o druhou branku!
    22. Michail GORDĚJČUK - 3:0
     
    24
    Majevskij se středem hřiště probil do blízkosti pokutového území, jenže jeho zakončení zpoza velkého vápna prolétlo kolem branky.
     
    25
    Milevskij zbytečně dohrál jednoho z rozběhnutých soupeřů a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval žlutou kartu.
     
    27
    Exhibice mohla pokračovat! Sedko utekl obránci na pravém křídle, předložil zpětnou přihrávku do velkého vápna, ale dobíhající Gordějčuk placírkou minul branku!
     
    28
    Astana se usadila v blízkosti pokutového území soupeře, jenže hráči ve žlutém jsou velmi nepřesní v prostoru před velkým vápnem.
     
    29
    Zadáci domácího Dinama nyní kombinují s míčem na kopačkách na vlastní polovině. Fotbalisté Astany sice zvýšili presink, ale nemohou se dostat k míči.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina velmi zajímavého utkání. Běloruský celek vlétl do utkání jako velká voda a vytvořil si vedení 3:0. Astana má před sebou velkou porci práce.
     
    31
    Bejsebekov se dostal k míči na levé straně, ale podle hlavního rozhodčího si při zpracování pomohl rukou. Rozehrávat z vlastní poloviny bude Dinamo.
     
    32
    Sedko vhazoval na levé straně, ale zadáci Astany rychle vystoupili a získali míč pro sebe. Kazašský celek se sice snaží hrát ofenzivně, ale vůbec se mu nedaří v kombinaci.
     
    33
    Kisljak se v blízkosti pokutového území pustil do souboje o odražený míč, ve kterém si pomohl nedovoleným zákrokem. Dinamo může uklidnit rozehrávku.
     
    34
    Kweh dostal parádní přihrávku do běhu na polovinu soupeře, jenže ve velké rychlosti si míč předkopl příliš blízko k obránci, který jej odstavil od míče.
     
    35
    Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Percuk, přichází Barsegjan.
     
    36
    Hostující Astana zahrávala přímý kop na polovině domácího celku. Vysoký centr sice přiletěl do pokutového území, ale pozorný brankář jej ukryl do rukavic.
     
    37
    O exekuci dalšího centru do pokutového území se postaral střídající Barsegjan, ale i tentokrát našel jen prostor, kde číhal připravený brankář Dinama.
     
    38
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Dinamo ještě před přestávkou přidává i čtvrtý zásah a prakticky rozhoduje o svém postupu do druhého předkola! PAVEL SEDKO dostal přihrávku za obranu, byl zcela osamocený na hranici velkého vápna a střelou na zadní tyč rozvlnil síť!
    38. Pavel SEDKO - 4:0
     
    40
    Astana sice zahrávala rohový kop, jenže jeho exekuce se hostům vůbec nepovedla. Slabá hlavička od zadní tyče našla cestu do rukavic brankáře.
     
    41
    Domácí brankář Ignatěvič na poslední chvíli vystartoval ven z branky, položil se pod nohy rozběhnutého soupeře a schoval míč do rukavic. Skvělý výběh domácího brankáře.
     
    42
    Zadáci běloruského mužstva už v závěru prvního poločasu hrají s míčem na kopačkách a chtějí dohrát první půli s čistým kontem. Naopak hosté se ženou do útoku.
     
    43
    Tweh uspěl v hlavičkovém souboji na polovině soupeře, jenže od jeho hlavy se míč odrazil pouze k obráncům ve žlutých dresech. Astana vzápětí rychle přišla o míč.
     
    44
    Domácí celek dnes zdobí bojovnost! Hostující útočník Ebong se v pokutovém území dostal do skvělé pozice, jenže technickou střelu mu obětavým pádem zablokoval jeden ze stoperů!
     
    45
    Radakovič prošel po pravém křídle do blízkosti pokutového území, kde jej nedovoleným způsobem atakoval domácí obránce Gabi. Astana ještě rozehraje přímý kop.
     
    45+1
    Astana právě vstřelila branku!
    Kazašský celek se ještě před přestávkou dočkal snížení! Z úctyhodné vzdálenosti se do míče opřel MARIN TOMASOV a jeho dělovka zapadla do dolního rohu domácí branky!
    45+1. Marin TOMASOV - 4:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali fantastický ofenzivní fotbal! Domácí Dinamo Brest vlétlo do utkání jako velká voda a po dvou brankách Gordějčuka a zásahu Pečenina vedlo po dvaceti minutách o tři branky. Čtvrtý zásah navíc přidal procházkou hostující obranou Sedko! Až v závěru první půle se prosadila také Astana, když dělovkou z velké vzdálenosti udeřil Tomasov!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dinamo Brest obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Běloruský celek v něm bude chtít navázat na fantastický výkon z první půle.
     
    47
    Astana se ihned po změně stran vydala do útoku. Šimunovič prosvištěl po levém křídle do blízkosti pokutového území, ale jeho centr prolétl velkým vápnem bez teče.
     
    48
    Šimunovič nakopl míč za obranu soupeře, jenže na míč si naběhl pouze Ebong, který si v době kopu nepohlídal své postavení a nechal se lapit v ofsajdu.
     
    49
    Dinamo se také poprvé dostalo až do pokutového území. Hostující obránce nechtěl riskovat a raději zakopl míč na rohový kop.
     
    50
    Běloruský celek z následného rohového kopu nezahrozil. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde kralovali obránci ve žlutých dresech.
     
    51
    Něpogodov si dal pozor na nebezpečné zakončení z ostrého úhlu a vyrazil míč mimo tři tyče. Fotbalisté kazašského celku už opět rozjíždějí útočnou akci.
     
    52
    Tomasov znovu zakončil zpoza hranice pokutového území. Autor hostující branky střílel levačkou, nicméně jeho pokus srazil obránce na roh.
     
    53
    Astana právě vstřelila branku!
    Astana se pomaličku vrací zpátky do utkání! Hostující celek totiž dokázal udeřit po rohovém kopu! Na prudký centr si k přední tyči naběhl DORIN ROTARIU, který hlavou poslal míč pod břevno!
    53. Dorin ROTARIU - 4:2
     
    55
    Po další standardní situaci zakončoval zpoza hranice velkého vápna aktivní Tomasov, kterému tentokrát rána vůbec nesedla. Domácí brankář mohl zůstat klidný.
     
    56
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Dinamo dokázalo v pravou chvíli otupit sílící tlak hostujícího celku! Po akci vedené po pravém křídle dostal přihrávku do velkého vápna ABDOULAYE DIALLO, který na druhý pokus překonal brankáře!
    56. Abdoulaye DIALLO - 5:2
     
    58
    Astana se snažila bleskově odpovědět z rohového kopu, jenže zakončení Radakoviče hlavou prosvištělo kolem přední tyče domácí svatyně.
     
    59
    Běloruský celek už se znovu vydal do útoku a kombinuje v blízkosti pokutového území Astany. Svěřenci Michala Bílka teď brání v pevném bloku.
     
    60
    Je za námi hodina hry i po přestávce zatím pokračují gólové hody. Astana je sice aktivnější, ale nadále si není schopna pokrýt mezírky v zadních řadách.
     
    61
    Ebong byl faulován v blízkosti pokutového území a vytěžil pro kazašský celek přímý kop z dobré pozice. Domácí defenziva musí vyhlásit stav nebezpečí.
     
    62
    Exekuce přímého kopu se ujal vyhlášený technik Tomasov, který zakončoval levou nohou, ale jeho technická rána prolétla vysoko nad břevnem.
     
    63
    Hra je přerušena! Jeden z fotbalistů hostujícího celku zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za bolavou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    65
    Až nyní se znovu pokračuje ve hře! Astana se dlouhým nákopem vydala do útoku, jenže na pravé straně přišel o míč Tomasov, který si ukousl příliš velké sousto.
     
    66
    Astana se znovu dostala do pokutového území. Hostující celek procedil míč z pravé strany až na malé vápno, jenže nikdo ve žlutém nestačil vypálit.
     
    67
    Centr od rohového praporku znovu přiletěl na přední tyč, kde si na centr naskočil Rotariu, jenže jeho hlavička prolétla kolem vzdálenější tyčky.
     
    69
    Diallo neustál souboj na hranici velkého vápna a dožadoval se odpískání nedovoleného zákroku. Hlavní rozhodčí měl souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    70
    Rotariu si brousil zuby na prudký přízemní centr z levé strany, jenže jeden z domácích obránců před ním stačil vystartovat a špičkou kopačky odehrál míč na tribunu.
     
    71
    Tomasov se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči, jenže při zpracování mu balón brnkl o ruku, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu.
     
    72
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Gordějčuk, přichází Savickij.
     
    73
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Kisljak, přichází Krivec.
     
    74
    Tomasov poslal dobrý centr z pravé strany do pokutového území, jenže nikdo ve žlutém dresu na jeho střílenou pobídku nedosáhl.
     
    75
    Astana se snaží útočit, jenže akce kazašského celku berou brzkého konce na nohách obránců soupeře. Fotbalisté Dinama brání po změně stran pozorně.
     
    76
    Zadáci domácího celku uklidňují rozehrávku na vlastní polovině. Nikdo z fotbalistů ve žlutých dresech teď akci Dinama neatakuje.
     
    77
    Diallo ve velké rychlosti potáhl míč na hranici pokutového území, kde si míč zasekl kolem statického obránce, ale placírkou rozvlnil jen boční síť!
     
    78
    Rotariu si skvěle pokryl míč v blízkosti pokutového území a jeden z domácích fotbalistů jej na poslední chvíli stáhl k zemi.
     
    79
    Astana zahrávala další přímý kop z pravé strany hrací plochy. Nadýchaný centr tentokrát přiletěl na přední tyč, kde se k němu nedostal nikdo ve žlutém.
     
    80
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává ležet otřesený po jednom z předchozích soubojů a drží se za nos. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    82
    Domácí brankář si dal pozor na centr z levé strany a bez problémů schoval svůj centr do rukavic. Gólman Brestu si připsal snadný zákrok.
     
    83
    Dynamo se usadilo na polovině Astany a hraje s míčem na kopačkách. Fotbalisté v bílém už nikam nespěchají a snaží se otupit snahu soupeře.
     
    84
    Diallo si naběhl na průnikovou přihrávku za obranu soupeře, jenže si nepohlídal své postavení a nechal se lapit v ofsajdové pasti.
     
    86
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Milevskij, přichází Bykov.
     
    87
    Diallo se pod tlakem ocitl na vlastní polovině, kde vypomohl spoluhráčům z obrany a odkopl míč před rozběhnutým soupeřem vysoko na tribunu.
     
    88
    Astana právě vstřelila branku!
    Astana se krátce před koncem dočkala branky naděje! Přihrávku do pokutového území dostal ABZAL BEJSEBEKOV a přízemním střelou nedal gólmanovi šanci!
    88. Abzal BEJSEBEKOV - 5:3
     
    90
    Dobře hrající Tomasov se následně opřel do míče zpoza hranice pokutového území, ale jeho rána levačkou skončila v rukavicích brankáře.
     
    90
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Dinamo dnes nepřipouští jakékoliv drama! ABDOULAYE DIALLO si v pokutovém území naběhl na přihrávku z levé strany a z malého vápna doklepl míč do sítě!
    90. Abdoulaye DIALLO - 6:3
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Tomasov střílel z ostrého úhlu z pravé strany, jenže jeho technický projektil minul vzdálenější tyč domácí svatyně.
     
    90+3
    Astana se v závěru sympaticky vydala do útoku, jenže akce hostujícího celku na pravé straně skončila nepřesnou přihrávkou mezi obránce domácího mužstva.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dinamo Brest zvládlo neskutečnou přestřelku a v 1. předkole Ligy mistrů poráží Astanu vysoko 6:3. Domácí Dinamo Brest vlétlo do utkání jako velká voda a po dvou brankách Gordějčuka a zásahu Pečenina vedlo po dvaceti minutách o tři branky. Čtvrtý zásah navíc přidal procházkou hostující obranou Sedko! Až v závěru první půle se prosadila také Astana, když dělovkou z velké vzdálenosti udeřil Tomasov! Po změně stran za Astanu po rohu rychle snížil střídající Rotariu, ale Brest odpověděl za dvě minuty brankou Dialla. Astana se poté tlačila do útoku, jenže zásahu se dočkala až krátce před koncem z kopačky Bejsebekova. Na jeho zásah ale znovu našel odpověď Diallo.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (21:53:22)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 15. Gordějčuk (Tweh), 17. Pečenin, 22. Gordějčuk (Pečenin), 38. Sedko (Milevskij), 56. Diallo, 90. Diallo (Sedko) – 45+1. Tomasov, 53. Rotariu (Tomasov), 88. Bejsebekov (Tomasov)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:8.
    Dinamo Brest: Ignatěvič – Juzepčuk, Chačeridi, Gabi, Pečenin – Tweh, Kisljak (73. Krivec), Sedko – Diallo, Milevskij (86. Bykov), Gordějčuk (72. Savickij)
    Náhradníci: Bykov, Krivec, Pavlovec, Savickij, Tretjak, Veretilo, Vitus

    FC Astana: Něpogodov – Percuk (35. Barsegjan), Šimunovič, Radakovič, Šomko – Majevskij – Tomasov, Ebong, Sotiriou, Bejsebekov – Ščetkin (53. Rotariu)
    Náhradníci: Barsegjan, Jerić, Percjuk, Postnikov, Rotariu, Sigurjonsson, Žalmukan