Arizona – Colorado 1:7 (kon.) | Carolina – Boston 3:4 (kon.) | Vancouver – St. Louis 1:3 (kon.)
Montreal – Philadelphia 0:2 (kon.) | Dallas – Calgary 2:1 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
1:3 (0:1, 1:2, 0:0) Stav série: 2:2
St. Louis Blues
cz Utorok 18.08.2020, 04:30 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • Štvrťfinále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Vancouverem Canucks a St. Louis Blues.
     
    Předchozí duely série

    St. Louis – Vancouver 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
    Branky a nahrávky: 17. Perron (B. Schenn, Pietrangelo), 30. Schwartz – 5. Horvat (Q. Hughes, J. T. Miller), 29. E. Pettersson, 46. Stecher (Pearson, Boeser), 49. Horvat (Pearson), 60. J. T. Miller (Boeser, Ch. Tanev)

    St. Louis – Vancouver 3:4 po prodl. (0:1, 1:1, 2:1 – 0:1)
    Branky a nahrávky: 39. R. O'Reilly (Perron, Pietrangelo), 50. Blais, 60. Perron (Pietrangelo, Tarasenko) – 8. Horvat (Ch. Tanev), 34. Pearson (E. Pettersson, Boeser), 46. E. Pettersson (Boeser, J. T. Miller), 66. Horvat (Q. Hughes)

    Vancouver – St. Louis 2:3 po prodl. (0:0, 2:2, 0:0 – 0:1)
    Branky a nahrávky: 22. J. T. Miller (E. Pettersson, Q. Hughes), 39. E. Pettersson (Roussel) – 29. Faulk (Thomas, Blais), 39. Perron (R. O'Reilly, Sanford), 76. B. Schenn (R. O'Reilly, Gunnarsson).
     
    Hokejisté St. Blues po přestávce způsobené koronavirem prolomili své trápení až ve třetím utkání série, které v noci z neděle na pondělí ovládli v prodloužení. Obhájce Stanley Cupu tak zatím Vancouver nepustil k mečbolům. Naopak Vancouver v play-off podává skvělé výkony. Canucks v předkole vyřadili Minnesotu 3:1 na zápasy. Úvodní dva duely série proti St. Louis zvládl Vancouver díky skvělým výkonům Horvata a Quinna Hughese. Ve třetím duelu však St. Louis nasadilo do branky Allena a radovalo se z vítězství.
     
    Předpokládané sestavy:

    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – Stecher, Edler, Ch. Tanev, Q. Hughes, Jo. Benn, Fantenberg – Boeser, J. T. Miller, E. Pettersson – L. Eriksson, Horvat, Pearson – Virtanen, B. Sutter, Roussel – MacEwen, Beagle, Motte.

    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Pietrangelo, Gunnarsson, Parayko, Scandella, Faulk, Dunn – Perron, R. O'Reilly, Schwartz – Bozak, B. Schenn, Kyrou – Blais, Thomas, Sanford – MacEachern, J. de La Rose, Sundqvist..
     
    Jak už je za oceánem zvykem, duel začne o několik minut později.
     
    Oba týmy už nastupují na led. Vancouver bude hrát v modrém, zatímco obhájci Stanley Cupu obléknou bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká a kanadská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    St. Louis uspělo na úvodním vhazování dnešního souboje. Celek vedený jako hostující se ihned vydal do útoku, ale rozhodčí po šesti sekundách přerušil hru kvůli zakázanému uvolnění.
     
    00:20
    Další icing hostujícího celku. St. Louis zatím v úvodních sekundách dnešního souboje není schopné založit útok přesnou přihrávkou vpřed.
     
    01:05
    Tanner Pearson projel po levém křídle do útočného pásma, kde se dobrou kličkou zbavil obránce, jenže jeho rána od hrazení byla sražena do rohu kluziště.
     
    01:28
    Hostující celek si z tlaku Vancouveru znovu pomohl jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Allenem.
     
    02:02
    První ostřejší zákrok si musel připsat také brankář Vancouveru. Jacob Markström si povyjel proti dělovce od modré čáry a schoval puk do lapačky.
     
    02:26
    Brock Boeser protečoval kotouč ven z obranného pásma. Vancouver se následně dostal až před soupeřovu klec, jenže nikdo v modrém nezakončil.
     
    03:09
    Bo Horvat dostal krásnou přihrávku mezi kruhy, odkud pohotově zakončil zápěstím, ale k jeho smůle trefil jen brusle prvního stojícího obránce v bílém.
     
    03:23
    Vancouver si zahraje první přesilovku. Vince Dunn dostává dvě minuty za podrážení.
     
    04:00
    Obránce St. Louis vybojoval kotouč v rohu obranného pásma a z otočky jej bez váhání vyhodil přes všechny čáry za klec Vancouveru. Kanadský celek musí začít znovu.
     
    04:35
    Jacob Markström vyjel ven z branky a vypomohl svým spoluhráčům s urychlením rozehrávky z obranného pásma. Vancouveru se zatím v přesilovce nedaří.
     
    05:02
    Počet hráčů na ledě se vyrovná! Dvě minuty za podrážení vyfasoval Alexander Edler.
     
    05:23
    Hosté v plném počtu.
     
    06:10
    Brayden Schenn si udělal prostor na pravém kruhu v útočném pásmu a zakončil forhendem. Jeho pokus ale srazil obětavý obránce až k mantinelu.
     
    06:21
    Tyler Bozak si sjel do střelecké pozice a dostal se do zakončení. Jacob Markström jeho pokus bezpečně viděl a s přehledem ukryl puk do lapačky.
     
    07:02
    Domácí v plném počtu.
     
    07:35
    Vancouver se usadil v útočném pásmu, jenže kombinace hokejistů v modrých dresech byla velmi nepřesná. Kotouč nakonec opustil třetinu.
     
    08:10
    Christopher Tanev udělal velký oblouk ve středním pásmu a uklidnil rozehrávku Canucks. Oba týmy mezitím stačily poslat na led čerstvé síly.
     
    08:35
    Thatcher Demko na modré čáře napálil kotouč do útočného pásma, jenže tam nebyl nikdo v modrém dresu Vancouveru. Obrana Blues puk hravě získala.
     
    09:08
    Ryan O'Reilly si sjel na přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud okamžitě zakončil zápěstím. Jacob Markström jeho pokus vytěsnil ramenem nad břevno.
     
    09:30
    Sammy Blais se v souboji v rohu obranného pásma natlačil před útočníka Vancouveru, který jej následně dohrál hodně ostrým způsobem.
     
    09:56
    Vancouver si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za zdržování hry dostává David Perron.
     
    10:15
    Vancouver už rozjel přesilovkový kolotoč v útočném pásmu. Hráči St. Louis se zatím skvěle pohybují a nenechávají soupeřům v modrých dresech prostor na střelbu.
     
    10:40
    Až nyní se hokejistům St. Louis podařilo vyhodit kotouč za modrou čáru. Horvat tečoval nahození jen k hráči v bílém, který neváhal s odpovědí.
     
    11:05
    Hokejisté Vancouveru se sami nepřesnou kombinací zahnali ven z útočného pásma. Unavené kvarteto hráčů v bílém může odjet střídat.
     
    11:56
    Hosté v plném počtu.
     
    12:03
    Jacob Markström si na opačné straně ledové plochy musel dát pozor na zakončení z levé strany. Brankář Canucks s přehledem ukryl puk v lapačce.
     
    12:30
    Bo Horvat nahodil puk z levé strany ledové plochy směrem na branku Blues, nicméně jeho pokus prosvištěl kolem levé tyče a skončil u obránců.
     
    13:10
    Alexander Edler si za brankou dal pozor na nahození z pravé strany hrací plochy. Domácí hokejisté poté počkal na vystřídání svých spoluhráčů a rozjel útočnou akci.
     
    13:35
    Allen za brankou počkal na odražený kotouč a bez problémů jej rozehrál na levou stranu. Brankář Blues našel Perrona, který o puk přišel na červené čáře.
     
    14:07
    Vancouver si zahraje už třetí přesilovku. Dvě minuty za krosček dostává Mackenzie MacEachern.
     
    14:20
    Allen si dal před brankou pozor na nebezpečnou teč a raději přikryl kotouč lapačkou. Vhazuje se po pravé ruce brankáře St. Louis.
     
    15:00
    Blues vybojovali kotouč v obranném pásmu a bez váhání jej vyhodili přes všechny čáry za branku Vancouveru. Kanadskému celku se zatím v přesilovkách nedaří.
     
    15:20
    Brock Boeser sekl přes hokejku jednoho ze soupeřů a dostává dvě minuty.
     
    16:07
    Hosté v plném počtu.
     
    16:28
    Alex Pietrangelo udržel kotouč v útočném pásmu, z jehož pravé strany nahodil puk před branku, jenže nikdo v bílém jeho pobídku nedokázal tečovat.
     
    16:43
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Obhájce Stanley Cupu se dostává do vedení! Blues uspěli na vhazování před brankou Vancouveru. Ihned přišla tvrdá rána od modré čáry, po které se puk od zadního mantinelu odrazil do prostoru, kde stál RYAN O´REILLY, který jej doklepl do sítě! Asistence: Alex Pietrangelo.
    16:43 Ryan O'REILLY - 0:1
     
    17:25
    Blues jsou po vstřelení úvodní branky pořádně nabuzení! Marco Scandella zakončil ve velké rychlosti z pravé strany, ale trefil jen lapačku pozorného brankáře.
     
    17:27
    A máme tady potyčku! Sammy Blais a Antoine Roussel se do sebe pustili v obranném pásmu Vancouveru. O něco lépe na tom byl hráč Canucks, který soupeře poslal k ledu.
     
    18:00
    Jordan Kyrou se skvěle vrátil s rozjetým soupeřem, kterému se vrhl pod nohy a obětavou rybičkou mu odpálil kotouč až někam ke hrazení.
     
    18:35
    David Perron nabral rychlost ve středním pásmu a ještě stačil dojet vlastní nahození do pásma útočného. Nikdo v bílém dresu mu však nepřijel pomoci.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:35
    Tanner Pearson se v útočném pásmu dostal k volnému kotouči, jenže z otočky jej nahodil jen do rohu ledové plochy, kde následně uspěli zadáci Blues.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější obhájci Stanley Cupu! Vancouver byl sice v úvodní periodě o něco aktivnější, ale Canucks nedokázali využít ani jednu z trojice přesilovek. Allen si připsal jedenáct jistých zákroků. Naopak St. Louis udeřilo v závěru třetiny, když se v přesilovce prosadil Ryan O'Reilly. Do šaten se proto odchází za stavu 0:1.
     
    Střely na branku: 11 – 13
     
    Další třetina začne přibližně v 05:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Vancouver uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Kanadský celek se ihned vydal do útoku, ale zatím se nedostal do zakončení.
     
    20:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Vancouver se krátce po startu druhé části dočkal vyrovnání! Alexander Edler nahodil puk od modré čáry a J.T.MILLER jej krásnou tečí uklidil za záda bezmocného Allena! Asistence: Alexander Edler.
    20:40 J. T. Miller - 1:1
     
    20:49
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Colton Parayko – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    21:10
    Vancouver se usadil v útočném pásmu a vyslal několik tvrdých střel. Ani jedna z nich však nemířila mezi tři tyče. Hosté puk následně vyhodili.
     
    21:35
    Allen si musel dát pozor na další zakončení od modré čáry. Hostující brankář měl dobře zakrytý výhled, ale nakonec kotouč vykopl levým betonem.
     
    22:00
    Až nyní se hráči St. Louis dostali k odraženému kotouči a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry za branku Canucks. Vancouver zatím hraje svou nejlepší přesilovku.
     
    22:40
    Hosté v plném počtu.
     
    23:05
    Parayko se po návratu z trestné lavice vydal na výlet do útočného pásma. Hráč Blues měl proti sobě hned dva obránce, které nedokázal oklamat.
     
    23:30
    Brankář Allen znovu vyjel za svou klec, aby spoluhráčům pomohl s rozehrávkou z obranného pásma. Vancouver ale skvěle napadá a získává odražené puky.
     
    24:05
    Christopher Tanev se včas vrátil do obranného pásma a odehrál puk před dotírajícím Davidem Perronem. Hokejisté v modrém ve druhé části kralují dění na ledě.
     
    24:32
    Sammy Blais si sjel na přihrávku na modrou čáru, odkud vyslal tvrdou ránu příklepem! Jeho dělovka prosvištěla těsně vedle brankové konstrukce!
     
    25:10
    Mackenzie MacEachern ustál souboj za brankou soupeře, přihrál podél mantinelu na modrou čáru, jenže nikdo v bílém následně nedokázal zakončit.
     
    25:34
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. St. Louis v posledních minutách otupilo tlak Vancouveru a samo se tlačí do útočného pásma. Sledujeme obrovskou bitvu.
     
    26:10
    Vince Dunn číhal na levé straně ledové plochy na přihrávku z pravé strany, jenže jeden z obránců Vancouveru se stačil vrátit a špičkou hole puk vypíchl.
     
    26:24
    Až nyní se hra přerušuje! Jacob Markström si poradil se zakončením Braydena Schenna z ostrého úhlu a schoval puk ve své výstroji. Vhazuje se po jeho levici.
     
    26:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis si bere zpět své ztracené vedení! Po souboji v rohu útočného pásma dostal přihrávku na kruh RYAN O´REILLY, který si puk přehodil na bekhend a zakončil přesně pod břevno! Asistence: David Perron.
    26:52 Ryan O'REILLY - 1:2
     
    27:10
    Brayden Schenn se po levém křídle tlačil do útočného pásma, ale podle čárového rozhodčího projel do pásma ještě před kotoučem. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    27:28
    Vancouver je po druhé brance soupeře poněkud zaskočený. Hráči v modrém mají nyní velké problémy se založením kombinace od obranného pásma.
     
    28:01
    Jacob Markström vytáhl další důležitý zákrok. Brankář Vancouveru měl dobře zakrytý výhled, ale přesto ukryl kotouč do své lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    28:15
    Na opačné straně vyřešil Allen závar před svou klecí, když bez větších problémů přikryl kotouč lapačkou. Oba brankáři dnes působí jistým dojmem.
     
    28:25
    Blues si zahrají další přesilovku. Alexander Edler dostává dvě minuty za podrážení.
     
    29:05
    Jacob Markström si poradil s nebezpečnou tečí po nahození od modré čáry a špičkou betonu poslal kotouč mimo tři tyče! Hosté stále drží útočné pásmo.
     
    29:25
    Až nyní se hokejistům Vancouveru podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry a unavená čtveřice hokejistů v modrých dresech peláší na střídačku.
     
    30:03
    Ryan O'Reilly se před brankou Canucks natahoval po nebezpečném nahození z pravé strany útočného pásma, ale k hattricku mu scházelo pár centimetrů.
     
    30:25
    Domácí v plném počtu.
     
    31:06
    Oskar Sundqvist si na levé straně útočného pásma přehodil puk na forhend, nicméně jeho zakončení zápěstím zablokoval dobře postavený obránce.
     
    31:25
    Brock Boeser upadl po kontaktu s hokejkou napadajícího soupeře, nicméně rozhodčí nebudou vylučovat. Hráči Canucks se na sudí hodně zlobí.
     
    32:10
    Colton Parayko neustál souboj v rohu útočného pásma a po kontaktu s obráncem se poroučel k zemi. Ani v tomto případě se vylučovat nebude.
     
    32:32
    Jaden Schwartz se prokličkoval do útočného pásma, kde se chtěl zbavit Boesera, jenže hokejista Vancouveru jeho pohyb vystál a nenechal soupeře zakončit.
     
    33:05
    Brayden Schenn napadal rozehrávku Canucks v útočném pásmu. Nikdo v bílém dresu mu ale nepřišel pomoci a hokejisté Vancouveru puk odehráli.
     
    33:51
    Jake Allen si připsal další snadný zákrok proti zakončení z ostrého úhlu. Jeden z hráčů Vancouveru poté situaci zbytečně dohrál. Za brankou se strhla pořádná mela, do které se zapojilo hned osm hráčů.
     
    33:51
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Zack MacEwen – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    34:14
    Alex Pietrangelo dostal nabito na modrou čáru, odkud vyslal tvrdou ránu příklepem, jenže jeho pokus mířil jen do prostoru, kde stál pozorný Jacob Markström.
     
    34:35
    St. Louis se usadilo v útočném pásmu, ale hráči Vancouveru skvěle vystupují proti neobsazeným soupeřům. Obhájce Stanley Cupu se nedostává ke střelbě.
     
    34:59
    Bude se znovu vylučovat. Oscar Fantenberg dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    35:10
    Vancouver se na úvod dvojnásobného oslabení ubránil za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry. St. Louis ale okamžitě spěchá kupředu.
     
    35:47
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Obhájce Stanley Cupu dvojnásobnou početní převahu využívá a odskakuje na rozdíl dvou branek! Po rychlé kombinaci nahazoval kotouč ALEX PIETRANGELO a podle všeho jeho nahození propadlo až do sítě. Dotírající Schenn už se puku zřejmě nedotkl. Asistence: Ryan O´Reilly, David Perron.
    35:47 Alex PIETRANGELO - 1:3
     
    36:20
    Právě Pietrangelo dostal další přihrávku na modrou čáru, odkud vyslal dělovku příklepem, ale pro změnu vůbec netrefil branku.
     
    36:59
    Domácí v plném počtu.
     
    37:10
    Marco Scandella dostal přihrávku do velké rychlosti ve středním pásmu, bekhendem se dostal na modrou čáru, jenže nikdo v bílém mu nepomohl.
     
    37:35
    Troy Stecher zavezl puk až do útočného pásma, kde jej nahodil do rohu ledové plochy, ale odražený puk následně získali obránci v bílých dresech.
     
    38:10
    Brayden Schenn se po souboji u mantinelu rychle otočil a rozehrál na levou stranu. Jeden z hráčů Vancouveru jej navíc u hrazení dost ostře dohrál.
     
    38:45
    Jaden Schwartz se na levé straně dostal k odraženému puku, nicméně jeho dělovka skončila u dobře postaveného obránce. Vancouver se alespoň snaží střely blokovat.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:30
    Jacob Markström má v závěru druhé třetiny moře práce! Brankář Vancouveru musel řešit další nebezpečnou teč. Tentokrát puk udržel v lapačce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Prostřední perioda byla na góly mnohem bohatější. Vancouver srovnal krátce po jejím startu zásluhou Millera. St. Louis poté přečkalo oslabení a samo udeřilo, když se podruhé v utkání prosadil Ryan O´Reilly. Od té doby byli obhájci Stanley Cupu znovu mnohem aktivnější a dočkali se i třetí branky, kterou přidal Alex Pietrangelo. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:3.
     
    Střely na branku: 16 – 30
     
    Další třetina začne přibližně v 6:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    St. Louis uspělo na úvodním vhazování třetí třetiny, ve které si bude chtít pohlídat svůj náskok a vyrovnat stav série na 2:2.
     
    40:35
    Alex Pietrangelo si sjel na zadovku do útočného pásma a pohotově zakončil zápěstím. Jeho projektil tečoval obránce v modrém mimo tři tyče.
     
    41:10
    Colton Parayko nahodil puk bekhendem před branku. Jacob Markström zariskoval a vyjel proti puku. Gólman Vancouveru kotouč špičkou hole vypíchl.
     
    41:35
    Marco Scandella si najel na přihrávku do útočného pásma, jenže z ostrého úhlu se mu nepodařilo zakončit. Vancouver je od začátku třetí periody pod tlakem.
     
    42:10
    Justin Faulk spěchal za vlastním nahozením do útočného pásma. Hokejista St. Louis byl u kotouče o krok později než obránce, který jej odehrál.
     
    42:35
    Jay Beagle dojel nahození do útočného pásma, jenže proti sobě měl přesilu obránců St. Louis, kteří jej rychle odstavili od kotouče.
     
    43:10
    Brock Boeser uklidnil rozehrávku Vancouveru za vlastní brankou a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Ve třetí třetině se zatím stále hraje bez přerušení.
     
    43:41
    Jay Beagle rozjel další útočnou akci Vancouveru, jenže Canucks puk pouze nahodili za branku soupeře a raději vyrazili střídat. Čerstvé síly posílá na led i kouč Blues.
     
    44:20
    Zachary Sanford projel s pukem na hokejce do útočného pásma, jenže jej zapomněl za sebou a už neměl dostatek času pro zakončení.
     
    44:44
    St. Louis mohlo definitivně rozhodnout! Mezi kruhy se k volnému kotouči dostal Sammy Blais, jehož dělovku dokázal Jacob Markström reflexivně vyrazit!
     
    45:06
    Až nyní se po strhujících pěti minutách poprvé ve třetí části přerušuje hra. Brankář Canucks po dalším střeleckém pokusu udržel puk mezi betony.
     
    45:32
    Vancouver si zahraje další přesilovou hru. Dvě minuty za vysokou hůl dostává Brayden Schenn.
     
    46:00
    Hokejisté St. Louis po dobrém bloku získali v obranném pásmu odražený kotouč a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry až za branku Vancouveru.
     
    46:32
    Christopher Tanev vyslal tvrdou střelu z pravé strany útočného pásma, ale Allen byl pozorný a puk bez větších problémů vyrazil k mantinelu.
     
    47:00
    Blues znovu vybojovali kotouč ve svém obranném pásmu a hravě jej vyhodili za branku Canucks. Vancouveru se dnes v přesilových hrách vůbec nedaří.
     
    47:32
    Hosté v plném počtu.
     
    48:10
    Ryan O'Reilly objel s kotoučem na hokejce branku Vancouveru a od mantinelu zkusil překvapit brankáře. Jacob Markström jeho pokus vyrazil betonem.
     
    48:35
    Zack MacEwen se v útočném pásmu protlačil k odraženému kotouči, zadovkou jej poslal mezi kruhy, jenže tam nebyl nikdo v modrém dresu Canucks.
     
    49:10
    Vancouver znovu uklidňuje rozehrávku v obranném pásmu. Oba trenéři stačili na ledovou plochu vyslat čerstvé síly.
     
    49:28
    Brayden Schenn zavezl puk do útočného pásma, kde jej o něj připravil Oscar Fantenberg, který puk bez větších problémů vyhodil bekhendem do pásma středního.
     
    50:05
    J. T. Miller operoval s kotoučem na hokejce v útočném pásmu. Autor jediné branky kanadského celku poté zakončil z mezikruží, ale Allen jeho ránu vyrazil do ochranné sítě.
     
    50:24
    Loui Eriksson střílel od modré čáry, jenže trefil jen vystupujícího soupeře a ještě se musel rychle vracet, aby zastavil rodící se protiútok soupeře.
     
    51:02
    Quinn Hughes ve velké rychlosti vypálil příklepem, nicméně jeho dělovka prosvištěla nad břevnem hostující klece a jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    51:29
    Brock Boeser si sjel na přihrávku na modrou čáru, krásnou kličkou se prosmýkl kolem obránce, jenže už neměl dostatek sil na zakončení.
     
    52:10
    Alex Pietrangelo protečoval vyhození ven z obranného pásma. St. Louis se brání s velkým přehledem. Vancouveru už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    52:35
    Jacob Markström urychlil rozehrávku v obranném pásmu a přiklepl kotouč na hokejku rozjetého spoluhráče. Akce Vancouveru ale skončila už u červené čáry.
     
    53:10
    J. T. Miller bekhendem nahodil puk do útočného pásma, kam spěchali hned dva hokejisté v modrých dresech. Vancouver pokračuje v útočné snaze.
     
    53:24
    Po souboji ve středním pásmu vypadl kotouč na střídačku St. Louis Blues. Rozhodčí nařídil vhazování ve středním pásmu.
     
    53:53
    Kanadský celek může zdramatizovat závěr duelu v přesilovce. Dvě minuty za sekání vyfasoval Vince Dunn.
     
    54:10
    Quinn Hughes si srovnal puk na modré čáře a zakončil zápěstím. Jeho pokus ale neprošel až k brance St. Louis. Allenovi pomohli zadáci.
     
    54:38
    Ryan O'Reilly vyvezl puk do středního pásma a ještě se vydal napadat rozehrávku kanadského celku. Vancouver má problémy se založením útoku.
     
    55:15
    Sammy Blais dostal prostor na levé straně, ale nevyhodil puk. Naopak J. T. Miller zakončil zápěstím, nicméně jeho pokus prosvištěl kolem vzdálenější tyče.
     
    55:53
    Hosté v plném počtu.
     
    56:05
    Tanner Pearson dojel přihrávku do rohu útočného pásma, odkud přihrál mezi kruhy, nicméně nikdo v modrém dresu se kvůli zásahu obránce k zakončení nedostal.
     
    56:32
    Na opačné straně ledové plochy útočil rozjetý Ryan O'Reilly, jenže jeho rána zápěstím z velké rychlosti nemířila mezi tři tyče branky Vancouveru.
     
    57:10
    St. Louis se usadilo v útočném pásmu, kde sbírá cenné vteřinky k dobru. Vancouver potřebuje hrát na opačném konci ledové plochy.
     
    57:25
    Jacob Markström už je na střídačce! Kanadský celek zkouší zdramatizovat duel v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:10
    Jake Virtanen střílel od modré čáry, ale obránci St. Louis jeho pokus srazili mimo tři tyče. Kanadský celek nadále drží útočné pásmo a hledá si prostor pro zakončení.
     
    58:39
    Na straně St. Louis se ještě bude vylučovat! Carl Gunnarsson dostává dvě minuty za sekání.
     
    58:39
    Trenér Vancouveru si vyžádal oddechový čas!
     
    59:10
    J. T. Miller vyslal přízemní nástřel do prostoru před brankou, kde stáli hned tři hokejisté Vancouveru, ale ani jeden z nich puk neusměrnil do sítě.
     
    59:30
    St. Louis se osvobodilo vysokým vyhozením puku do středního pásma. Vancouver se navíc nestačil dohodnout a Canucks tak přišli o cenné vteřinky.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! St. Louis zvládlo čtvrtý duel série s Vancouverem a vítězí 3:1. Obhájci Stanley Cupu se do vedení dostali v první třetiny, kdy se prosadil Ryan O'Reilly. Hned v úvodu druhé části ale vyrovnal J. T. Miller. Za Blues ale rychle odpověděl znovu Ryan O'Reilly a ještě před druhou přestávkou přidal třetí branku Alex Pietrangelo Alex Pietrangelo. Ve třetí části si St. Louis své vedení hravě pohlídalo. Vancouver dnes zradily přesilové hry, ve kterých se kanadský celek trápil.
     
    St. Louis dnešním vítězstvím srovnalo stav série na 2:2.
     
    Střely na branku: 23 – 37
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ryan O´Reilly (STL) 2+1
    2. Alex Pietrangelo (STL) 1+1
    3. Jacob Markström (VAN) 34 zákroků., 3 góly, 91,9%
     
    Československá stopa v utkání:

    Do utkání nezasáhl nikdo z českých a slovenských hokejistů.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (07:19:25)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 21. J. T. Miller (Edler) – 17. R. O'Reilly (Pietrangelo), 27. R. O'Reilly (Perron), 36. Pietrangelo (R. O'Reilly, Perron)


    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – Stecher, Edler, Ch. Tanev, Q. Hughes, Jo. Benn, Fantenberg – Boeser, J. T. Miller, E. Pettersson – L. Eriksson, Horvat, Pearson – Virtanen, B. Sutter, Roussel – MacEwen, Beagle, Motte.
    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Pietrangelo, Gunnarsson, Parayko, Scandella, Faulk, Dunn – Perron, R. O'Reilly, Schwartz – Bozak, B. Schenn, Kyrou – Blais, Thomas, Sanford – MacEachern, J. de La Rose, Sundqvist.

    Rozhodca: Sutherland, Luxmore – Cherrey, Murchison
    Vancouver 4 2 St. Louis
    #1 Štvrtok 13.08.2020 • 04:30
    St. Louis - Vancouver 2:5
    #2 Sobota 15.08.2020 • 00:40
    St. Louis - Vancouver 3:4 koniec po predl.
    #3 Pondelok 17.08.2020 • 04:30
    Vancouver - St. Louis 2:3 koniec po predl.
    #4 Utorok 18.08.2020 • 04:30
    Vancouver - St. Louis 1:3
    #5 Štvrtok 20.08.2020 • 04:30
    St. Louis - Vancouver 3:4
    #6 Sobota 22.08.2020 • 03:45
    Vancouver - St. Louis 6:2