Inter – Doneck 5:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
5:0 (1:0)
Šachtar Doneck
Pondelok 17.08.2020, 21:00 • Düsseldorf Arena, Düsseldorf • Európska liga • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    V piatok (21.8.) o 21:00 sa vo finále Európskej ligy 2019/20 v Kolíne nad Rýnom stretnú FC Sevilla a Inter Miláno.
     
    86
    Inter Miláno si už záver stretnutia vychutná. Mohol to byť poltucet. Sebastiano Esposito potiahol loptu v situácii dvoch proti jednému. Eriksenovi neprihral, zasekol si obrancu aj brankára a v obrovskej možnosti trafil bočnú sieť.
     
    85
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Romelu Lukaku, prichádza Sebastiano Esposito.
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Marcelo Brozović, prichádza Stefano Sensi.
    83. Romelu Lukaku (INM) - 5:0
     
    83
    Inter dal gól!
    "Nerazzuri" pôjdu do piatkového finále proti Seville výborne naladený. ROMELU LUKAKU bol dnes dlho skvele bránený, ale v závere ožil. Znova dostal loptu do behu, Davit Chočolava ho nezastavil ani rukami. Belgičan ušiel pred Pjatova a prekonal ho.
     
    81
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Lautaro Martínez, prichádza Christian Eriksen.
     
    80
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Danilo D'Ambrosio, prichádza Victor Moses.
    78. Romelu Lukaku (INM) - 4:0
     
    78
    Inter dal gól!
    Lautaro Martínez prestrčil loptu do pokutového územia tak, že ROMELU LUKAKU bol úplne voľný a po trávniku trafil k žrdi. Andrij Pjatov bol znova prikrátky. Belgičan sa trafil v EL desiatykrát po sebe, čím zlepšil svoj rekord.
     
    75
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Marlos, prichádza Jevhen Konopljanka.
    74. Lautaro Martínez (INM) - 3:0
     
    74
    Inter dal gól!
    LAUTARO MARTÍNEZ bude na 99 percent hrdinom tohto semifinále, nakoľko sa presadil už druhýkrát. Znova prišla chyba v rozohrávke Šachtaru a Argentínčan zamieril spred pokutového územia technicky k žrdi. Andrij Pjatov ostal bez šance.
    72.
     
    72
    Romelu Lukaku dostal dobrú loptu do behu a z hranice pokutového územia strieľal cez jedného z obrancov. Andrij Pjatov išiel rýchlo na trávnik a dokázal loptu zastaviť.
     
    66
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Ashley Young, prichádza Cristiano Biraghi.
    64. Danilo D'Ambrosio (INM) - 2:0
     
    64
    Inter dal gól!
    Romelu Lukaku síce center z rohového kopu netrafil, ale na zadnej žrdi pri malom vápne si Mykola Matvijenko nedal pozor, čo využil ku gólovej hlavičke DANILO D'AMBROSIO.
    62.
     
    62
    Dodô necentroval, Šachtar presunul hru na ľavé krídlo. Až potom prišiel pas presne na malé vápno, kde defenzíva Interu zabudla, že tam je aj Júnior Moraes. Ten sa dostal k hlavičke a doslova trafil Handanoviča.
     
    59
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Alan Patrick, prichádza Manor Solomon.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Taison (Šachtar Doneck).
     
    49
    Andrij Pjatov bol vyššie z bránky a to chcel využiť Lautaro Martínez. Pokúsil sa o oblúčik, avšak ukrajinský gólman jednou rukou vyrazil na roh.
     
    44
    Nakoniec dostal Marcos Antônio druhú šancu a tentoraz z hranice šestnástkového poloblúka mieril iba niekoľko centimetrov nad brvno bránky Handanoviča.
     
    34
    Nicoló Barella poslal prudkú strelu z rohu pokutového územia a mieril veľmi dobre. Andrij Pjatov teraz svoj tím zákrokom podržal.
    26.
     
    26
    Obrovská šanca pre Inter! Center zľava si našiel na malom vápne Danilo D'Ambrosio, ale zrazil sa s ním Romelu Lukaku. Lopta sa odrazila tesne vedľa bránky, dorážal ešte Lautaro Martínez, lenže tomu sa mával ofsajd.
    19. Lautaro Martínez (INM) - 1:0
     
    19
    Inter dal gól!
    Úvodný presný zásah stretnutia prichádza z prvého zakončenia. Andrij Pjatov rozohral zle. Jeho pas si našiel Nicoló Barella, prihral doprava, odkiaľ centroval Danilo D'Ambrosio a LAUTARO MARTÍNEZ hlavou z hranice päťky otvára skóre.

    Matej Kubove

    Góly: 19. Lautaro Martínez, 64. D'Ambrosio, 74. Lautaro Martínez, 78. R. Lukaku, 83. R. Lukaku

    Karty:   58. Taison (SAC)


    Inter Miláno: Handanovič (C) – Godín, de Vrij, Bastoni – D'Ambrosio (80. Moses), Barella, Brozović (85. Sensi), Gagliardini, Young (66. Biraghi) – R. Lukaku (85. S. Esposito), Lautaro Martínez (81. Eriksen).
    Náhradníci: D. Padelli – Biraghi, Valero, Candreva, Eriksen, S. Esposito, Moses, Pirola, Ranocchia, Alexis Sánchez, Sensi, Škriniar.

    Šachtar Doneck: Pjatov (C) – Dodô, Kryvcov, Chočolava, Matvijenko – Antônio, Stepanenko – Marlos (75. Konopljanka), Patrick (59. Solomon), Taison – Júnior Moraes.
    Náhradníci: Trubin – Bolbat, Bondar, Cipriano, Tetê, Dentinho, Fernando, Maycon, Konopljanka, Kovalenko, Solomon, Pichaljonok.