B. Bystrica – Trebišov 6:1 (kon.) | L. Mikuláš – Šamorín 3:0 (kon.) | Púchov – Bardejov 3:0 (kon.)
Podbrezová – Slovan Bratislava U21 1:0 (kon.) | Skalica – Dubnica 2:0 (kon.)
koniec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
3:0 (2:0)
FC ŠTK 1914 Šamorín
Sobota 15.08.2020, 17:00 • Štadión MFK Tatran Liptovský Mikuláš • MONACObet liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítame vás pri sledovaní sobotňajšieho zápasu 3. kola celoštátnej II. futbalovej ligy, kde domáci tím MFK Tatran Liptovský Mikuláš privíta na svojom štadióne FC ŠTK 1914 Šamorín. Stretnutie má výkop o 17:00.

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš v druhom kole odohral zápas proti Bradejovu na štadióne súpera. Diváci sa jediného gólu stretnutia dočkali až v 67. minúte, keď sa z pokutového kopu presadil Serenčin a domáci Bardejov tak zvíťazil najtesnejším výsledkom 1:0. Liptovský Mikuláš je po prvých dvoch kolách v II. lige zatiaľ bez bodu po dvoch inkasovaných góloch.

    FC ŠTK 1914 Šamorín si v predchádzajúcom kole zmeral sily s Popradom. Po prvom polčase bol stav zápasu nerozhodný 1:1, po góloch Čuntu a Matallanu. V druhom dejstve už góly strielal len Šamorín. V 53. minúte poslal svoj tím do vedenia opäť Čunta. Na záverečných 3:1 upravil pred koncom stretnutia z pokutového kopu opäť Čunta a zavŕšil tak svoj har-trick. Šamorín si tak v druhom kole pripísal do tabuľky prvé tru body sezóny a v tabuľke im zatiaľ patrí ôsme miesto.

    Posledný vzájomný zápas (15. kolo, II. futbalová liga, 2019/2020):

    FC ŠTK Šamorín – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:0 (1:0)
    Góly: 45. Pončák (pok. kop), 55. Rymarenko, 90. Zuberu
    ŽK: 63. Zuberu – 45. Gábriš, 60. Bartoš, 87. Kačerík
    Rozhodcovia: Straka – Ádam, Košecký
    Diváci: 420
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Luksch – Janec, A. Krčík, Kačerík, Gerát, Bartoš, Staš, Štrba, Voško, Laura, D. Krčík
    Náhradníci: Mikušiak, Kováč, Václavík, Lišivka, Porubän, Chansoo, Chanyoung

    FC ŠTK Šamorín: Valach – Fuják, Marič-Bjekič, Oinkonomou, Jančo, Pančík, Čunta, Veselovský, P. Nagy, Baez, Mezovský
    Náhradníci: Rymarenko, Leginus, SLebodník, Bubák, Boateng, L.Nagy, Méry

    Rozhodca: Ďurčo – Budáč, Hrebeňár.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Liptáci založili útočnú akciu po ľavej strane. Loptu si narazil Gerát s Kačeríkom, no ten loptu nestihol dobehnúť a hráči Šamorína loptu poslali mimo nebezpečenstva.
     
    3
    V prvých troch minútach boli pri lopte najmä domáci hráči, no do streleckej príležitosti sa im aj napriek pekným kombináciám dostať nepodarilo.
     
    4
    Priamy kop hostí z pravej strany zahrával Baez. Lopta preletela pokutovým územím a skončila za čiarou. Liptáci môžu v pokoji rozohrávať.
     
    5
    Na útočnej polovici sú opäť hostia, no na ich kopačkách je veľa nepresností a pre domácich tak zatiaľ ich útoky neboli hrozbou.
     
    7
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Krásna rýchla akcia domácich sa končí prvým gólom stretnutia. Laura dobehol dlhú loptu po pravej strane a prízemným centrom sa lopta pred bránu dostala na TOMÁŠA STAŠA, ktorý strieľa prvý gól Liptovského Mikuláša v tejto sezóne.
    7. STAŠ - 1:0
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    9
    Liptáci po strelenom góle ožili a neustále sa rýchlymi útokmi tlačia pred bránu Šamorína.
     
    10
    Po Bartošovom priamom kope z pravej strany sa k hlavičke dostal Voško. Ten bol dobre bránený a bránu hostí ohroziť nedokázal.
     
    11
    Laura sa presadil medzi protihráčmi pred pokutovým územím. V dobrej pozícii sa ale rozhodol pre prihrávku, ktorej sa hráči Šamorína zmocnili a loptu odkopli.
     
    12
    V podobnej situácii ako Laura sa ocitol Staš, ktorý upresnostnil strelu. Brankárovi Valachovi lopta z rúk vypadla, no na druhýkrát ju zobral do svojej moci.
     
    14
    Opäť rýchla akcia domácich. Kačerík sa pekne uvoľnil po ľavje strane. Jeho center z vnútra pokutového územia dokázali obrancovia Šamorína poslať mimo nebezpečenstva.
     
    16
    Liptáci sú zatiaľ aktívnejším tímom a obranu hostí trápia rýchlymi akciami. Tentokrát na ľavej strane Janec perfektne našiel Kačeríka, no ten sa v pokutovom území nepresadil a k centru sa nedostal.
     
    18
    Po centra Lauru z prvej strany sa lopta dostala ku Kačeríkovi, ktorý okamžite loptu poslal na Staša. Ten sa v dobrej pozícii pokúsil o zakončenie hlavou, no brankár Vlach bol pozorný a lopta skončila v jeho rukaviciach.
     
    20
    Prvá väčšia príležitosť hostí. K dlhej nekopnutej lopte sa dostal Pančík, ktorého si neustrážil Janec. Pančíkova strela z pokutového územia letela len vysoko nad bránu Lukscha.
     
    21
    Striedanie v tíme FC ŠTK Šamorín: z ihriska odchádza Pančík, prichádza Rymarenko.
     
    23
    Hráči Šamorína sú s loptou na vlasntej polovici a prihrávajú si v obranných radoch.
     
    23
    Napokon pokus Šamorína o založenie akcie skončil neúspešne po dlhej nepresnej priihrávke na polovicu Liptovského Mikuláša.
     
    26
    Dávid Krčík sa dlhou loptou z vlastnej polovice pokúsil nájsť Voška na hranici pokutového územia. Ten si loptu sklepol, no následne o ňu prišiel.
     
    27
    MFK Tatran Liptovský Mikuláš teraz Šamorínu v pokutovom území zavaril, no aj napriek viacerým pokusom lopta napokon skončila iba za bránou súpera.
     
    28
    Opäť podobná akcia ako pre minútou, no domáci znova zaváhali a svoju príležitosť využiť nedokázali. Liptovský Mikuláš pokračuje v rýchlej kombinačnej hre.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Laura (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    32
    Priamy kop domácich zahrával Kačerík. Lopta perfektne našla hlavu Dávida Krčíka, no jeho zakončenie nebolo ideálne a hostia v pokoji loptu poslali mimo nebezpečenstva.
     
    34
    Opäť výborná rýchla akcia domácich. Na jej konci sa v pokutovom území dostal k prudkej strele Adam Krčík. Valach loptu vyrazil za bránkovú čiaru. Rohový kop Liptáci využiť nedokázali a o loptu prišli.
     
    36
    Domáci sú pri každej lopte o krok skôr a hosťom odoberajú prihrávky už na ich polovici.
     
    38
    Po dlhšej dobe akcia hostí. Z pravej strany poslal center pred bránu Lukscha Veselovský. Lopta prešla celým pokutovým územím, no nenašla kopačku hráča Šamorín. Lopty sa opäť zmocnili hráči Liptovského Mikuláša.
     
    40
    Voško sklepol loptu na hranici pokutového územia. Do pokutového územia poslal perfektnú loptu na Bartoša, no ten dlho váhal a napokon jeho zakončenie Valach chytá.
     
    42
    Pri lopte sú hráči Šamorína. Domáci ich rozhrávku aktívne napádajú a nechcú ich pustiť cez polovicu ihriska.
     
    43
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Kačerík sa dostal po ľavej strane na hranicu pokutového územia, loptu poslal na Geráta. Ten následne našiel pred šestnástkou RICHARDA BARTOŠA, ktorý krásnou strelou prekonáva brankára Šamorína.
    43. BARTOŠ - 2:0
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase je stav zápasu 2:0, keď sa najprv v 7. minúte presadil Tomáš Staš tesne pred koncom prvého polčasu v 43. minúte strelil gól Richard Bartoš. Liptáci tak zaslúžene zatiaľ vyhrávajú rozdielom dvoch gólov po rýchlom a kombinačnom futbale.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hostia začali v druhom polčase peknou akciou. Na jej konci bol Leginus v dobrej streleckej príležitosti, ale Liptáci sa veľmi dobre ubránili a lopta skončila v rukaviciach brankára Lukscha.
     
    47
    Na druhej strane sa po ľavej strane pekne uvoľnil Kačerík, no na jeho center Laura nedotiahol a k lopte sa dostávajú hráči Šamorína.
     
    50
    Krásna rýchla akcia domácich. Bartoš na pravej strane uvoľnil Lauru. Ten sa na hranici pokutového územia rozhodol pre center na hlavu Voška, no tomu chýbalo k zakončeniu pár centimetrov.
     
    52
    Bartoš si pred pokutovým územím narazil loptu s Voškom a následne ju poslal na Lauru. V poslednej chvíli dokázali hostia zakročiť a loptu mu vypichli.
     
    54
    Bartoš odobral súperovi loptu na polovici Šamorína a následne ju poslal na Lauru, ktorý z prvej prihrával na Voška. Hostia stihli opäť zakročiť a prihrávku v poslednej chvíli zachytili.
     
    56
    Veľká šanca domácich na zníženie stavu stretnutia. Po krásnej akcii sa k lopte pred Valachom dostal Jančo. Jeho zakončenie dokázali domáci v hodine dvanástej zastaviť.
     
    58
    Domáci zachytili prihrávku hostí pred pokutovým územím Šamorína. Po sérii prihrávok sa k nebezpečnému centru dostal Voško. Hostia dokázali aj túto situáciu zachrániť.
     
    59
    Domáci v poslednej minúte viackrát hosťom v pokutovom území zavarili. Po viacerých strelách a zakončeniach zostáva stav zápasu zatiaľ nezmenený 2:0.
     
    62
    Druhý polčas má zatiaľ podobný priebeh ako prvé dejstvo. Liptáci sú na útočnej polovici nebezpečný a hostí nepúšťajú na vlasntú polovicu. Hostia sa o útočnej šance dostávajú sporadicky, no takmer vždy Liptákom pohrozia nebezepčnou strelou.
     
    64
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Priamy kop domácich z ľavej strany zahrával Tomáš Staš. Loptou perfektne v pokutovom území našiel osamoteného DÁVIDA KRČÍKA, ktorý posiela svoj tím do trojgólového vedenia.
    64. D. KRČÍK - 3:0
    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    66
    Prečíslenie Liptovského Mikuláša. Laura prihrával z pravej strany a pred bránou mal osamoteného Voška. Rozhodol sa pre prihrávku na Bartoša, ale ten bol dobre bránený a zakončiť sa mu nepodarilo.
     
    68
    Pri lopte sa dlhšiu dobu držia hostia. No opäť sú to len prihrávky v zadných radoch. Hostia majú znovu problém prejsť cez polovicu ihriska.
     
    70
    Hra sa mierne upokojila a hrá sa najmä v strede hracej plochy. Pri lopte sa držia častejšie hráči hostí.
     
    71
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Staš, prichádza Kováč.
     
    71
    Striedanie v tíme FC ŠTK Šamorín: z ihriska odchádza Jančo, prichádza L. Nagy.
     
    73
    Domáci držia loptu na súperovej polovici, no nikam sa neponáhľajú a majú loptu na svojich kopačkách.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Čunta (FC ŠTK Šamorín).
     
    76
    Hostia sa po nepresnej prihrávke dostali do rýchleho protiútoku. K strele z hranice pokutového územia sa dostal Leginus. Toto zakončenie bolo veľmi nepresné a Luksch môže v pokoji rozohrávať.
     
    78
    Dnešné stretnutie sleduje 570 divákov.
     
    79
    Hra mierne stratila na tempe. Liptáci držia loptu na svojich kopačkách a hostia pôsobia odovzdaným dojmom.
     
    81
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Janec, prichádza Porubän.
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Kačerík, prichádza Chanyoung.
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Laura, prichádza Chansoo.
     
    82
    Striedanie v tíme FC ŠTK Šamorín: z ihriska odchádza Baez, prichádza Slebodník.
     
    83
    Po vystriedaní domáci opäť ožili. Sériu útokov po ľavej a pravej strane ťahala kórejská dvojica Chansoo a Chanyoung, no do streleckej príležitoti sa domáci nedostali.
     
    85
    V strelekcej príležitosti sa ocitol Porubän a Voško. Obe strely odkázali hostia zblokovať a lopta skončila mimo ihriska.
     
    86
    Rohový kop z pravej strany zahrával Chansoo. Lopta padla do pokutového územia, no hostia túto situáciu dobre ustrážili a loptu odkopli.
     
    87
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Bartoš, prichádza Václavík.
     
    89
    Rohový kop Šamorína z ľavej strany zahrával Ladislav Nagy. Hostia sa k šanci nedostali a lopta opäť skončila mimo ihriska.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Liptovský Mikuláš napokon v dnešnom zápase víťazí výsledkom 3:0. V druhom polčase na záverečných 3:0 vsietil gól po rohovom kope Dávid Krčík. Liptáci sa tak zaslúžene do tabuľky pripísali plný bodový zisk. Týmto sa s vami lúčim a prajem pekný zbytok dňa. (18:47:37)

    Michael Hruška


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ŠTK 1914 Šamorín. Viac informácií tu.

    Góly: 7. Staš, 43. Bartoš, 64. D. Krčík

    Karty:   30. Laura (LMI) – 76. Čunta (SAM)


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Luksch – Janec, A. Krčík, Kačerík, Gerát, Bartoš, Staš, Štrba, Voško, Laura, D. Krčík
    Náhradníci: Mikušiak, Kováč, Václavík, Lišivka, Porubän, Chansoo, Chanyoung

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Valach – Fuják, Marič-Bjekič, Oinkonomou, Jančo, Pančík, Čunta, Veselovský, P. Nagy, Baez, Mezovský
    Náhradníci: Rymarenko, Leginus, SLebodník, Bubák, Boateng, L.Nagy, Méry

    Rozhodca: Ďurčo – Budáč, Hrebeňár

    Diváci: 570