Tampa Bay – Columbus 3:2 (po pr.) | Dallas – Calgary 2:3 (kon.) | Vegas – Chicago 4:1 (kon.)
Boston – Carolina 4:3 (po pr.) | Washington – NY Islanders 2:4 (kon.) | Colorado – Arizona 3:0 (kon.)
koniec po predl.
Boston Bruins
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0) Stav série: 1:0
Carolina Hurricanes
cz Streda 12.08.2020, 17:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Štvrťfinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
    81:13 Patrice BERGERON - 4:3
     
    81:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins rozhodují na začátku druhé části prodloužení! Postarala se o to jejich první lajna. Po spolupráci s Bradem Marchandem měl na levém křídle prostor David Pastrňák. Ten v přesilové situaci 2 na 1 oslovil PATRICE BERGERONA, jenž z pravé strany střílel na vzdálenější tyčku do protipohybu přesouvajícího se Mrázka. Asistence: David Pastrňák a Brad Marchand.
     
    79:30
    Prudká rána Patriceho Bergerona z pravé strany těsně minula vzdálenější tyčku Mrázkovy branky!
     
    78:24
    Velká šance pro Boston! Na trestnou lavici odchází Brady Skjei, který v pádu podrazil Charlieho Coylea.
     
    69:56
    Další příležitost Bruins! David Kaše se prosadil přes Nečase a poslal před branku nabídku, kterou tečoval vedle tyčky David Krejčí!
     
    69:21
    Zajímavé střídání Bostonu. To zakončil Chris Wagner, který se dostal ke kotouči na levé straně útočného pásma a zápěstím mířil k bližší tyčce. Mrázek však zasáhl vyrážečkou, touš odrazil do hlediště.
     
    64:08
    Šance Canes. Andrej Svečnikov přebruslil na levém křídle Kruga a vypálil vedle vzdálenější tyčky Raskovy branky!
     
    58:22
    Po přihrávce Kašeho mohl nasměrovat Bruins k vítězství Charlie McAvoy! Jeho rána z osy kluziště však skončila zřejmě i s přispěním ramene Petra Mrázka nad břevnem!
     
    55:30
    Na druhé straně poslal Krejčí bekhendovou přihrávkou dopředu Jakea DeBruska. Ten dojel až před Mrázka a geniální přihrávkou mezi chrániči brankáře vracel Krejčímu. Ten před odkrytou brankou nedosáhl na kotouč!
    49:49 Haydn FLEURY - 3:3
     
    49:49
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Po bitvě u hrazení se puk dostal na modrou čáru k HAYDNOVI FLEURYMU. Ten ho nahodil na branku a poměrně nenápadný pokus prošel nad lapačkou Raska až do brankové síťky. Finský brankář neměl ideální výhled a reagoval pozdě – 3:3. Asistence: Vincent Trocheck.
     
    46:51
    Bergeron poslal v oslabení do šance Brada Marchanda. Ten jel na branku z pravé strany, zkoušel to k bližší tyčce, Mrázek byl ale připraven!
     
    45:12
    Dvě minuty za držení dostal Jérémy Lauzon. Přesilovka pro Carolinu!
     
    44:22
    Charlie McAvoy připravil šanci pro Chrise Wagnera. Ten si počkal na přihrávku u levé tyčky ze svého pohledu, ke které se ale Mrázek přemístil včas!
    40:59 David KREJČÍ - 3:2
     
    40:59
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins vstoupili do třetí třetiny velkým tlakem! Kašeho ještě vychytal Mrázek, ale o chvíli později už gólu nezabránil ani on. Střelu Ondřeje Kašeho vykopl pravým betonem k DAVIDOVI KREJČÍMU, který si ho doslova vychutnal. Český útočník Bostonu zamíchal před svým krajanem s kotoučem a forhendem ho zasunul do odkryté části branky – 3:2. Asistence: Ondřej Kaše a Charlie McAvoy.
     
    36:34
    Coyle našel od zadního mantinelu na slotu zcela volného Anderse Bjorka. Mrázek ale stačil lehce povyjet a útočník Bruis pálil jen do jeho betonů!
     
    34:07
    Oboustranné vyloučení. Jordan Staal je vyloučen za vysokou hůl, Charlie Coyle za následné oplácení a stejný přestupek.
     
    31:54
    Andrej Svečnikov je vyloučen za seknutí do Pastrňáka. Přesilovka Bostonu začne po reklamní pauze.
     
    28:51
    Šance také na druhé straně! Kdyby se Morgan Geekie zorientoval rychleji, mohl zakončovat do prázdné branky. Nakonec poslal z otočky puk jen do betonů Raska, který se mezi tím stačil přemístit.
    27:57 Matt Grzelcyk orazítkoval jednou střelou břevno i tyčku.
     
    27:57
    Medvědi teď mají neskutečnou smůlu! Puk se po ráně Matta Grzelcyka odrazil od břevna do tyčky a zpět do hry!
    27:17 DeBrusk nedokázal trefit prázdnou branku Caroliny.
     
    27:17
    Výborné střídání druhé formace Bruins! Bylo tam několik šancí, tu největší měl Jake DeBrusk, který nedokázal po krásném pasu Krejčího trefit zcela odkrytou branku!
    24:59 Brock MCGINN - 2:2
     
    24:59
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes vyrovnávají ve vlastním oslabení! Přihrávku Davida Pastrňáka vystihl BROCK MCGINN, který se dostal do samostatného úniku a po bekhendové kličce překonal Raska – 2:2. Bez asitence.
     
    24:38
    A hráčská lavice Canes navíc dostává dvě minuty za neúspěšnou trenérskou výzvu!
     
    24:38
    Bruins se radovali z gólu, ale Carolina ještě využívá možnost trenérské výzvy! Rod Brind'Amour reklamuje, že situaci předcházela Ritchieho přihrávka rukou.
    24:38 Charlie COYLE - 2:1
     
    24:38
    Bruins právě vstřelili branku!
    Gól platí! Vysoký puk sklepával před brankou rukavicí k ledu Nick Ritchie. Mrázek se ho snažil přikrýt lapačkou, ale neměl ho pod kontrolou, čehož využil Anders Bjork, který ho vydoloval a CHARLIE COYLE střílel do odkryté klece. Bez asistence.
     
    24:26
    David Krejčí získal ve střední pásmu puk a založil tak přečíslení 2 na 1. To nakonec český útočník vyřešil nahrávkou na Jakea DeBruska, který trefil z pravého kruhu tyčku!
     
    21:42
    Ondřej Kaše se vracel s Hamiltonem, který si najížděl do zajímavé střelecké pozice. Raději zadáka Hurricanes strhl k ledu a je vyloučen za držení.
    17:45 David PASTRŇÁK - 1:1
     
    17:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Bergeron vyhrál v útočném pásmu buly pro Marchanda, který od levého mantinelu poslal přesný pas na vzdálenější tyčku, kam si najel DAVID PASTRŇÁK a nejlepší střelec základní části kotouč umístil nad přesouvajícího se Mrázka – 1:1. Asistence: Brad Marchand a Patrice Bergeron.
    13:02 Joel EDMUNDSON - 0:1
     
    13:02
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni se ujímají vedení! Warren Foegele zavezl podél pravého mantinelu puk do útočného pásma, kde následovala série rychlých přihrávek. Po té finální od Teräväinena pálil z osy kluziště JOEL EDMUNDSON, který se trefil pod vyrážečku brankáře Raska. Asistence: Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho.
    12:10 Krejčího tečované nahození vylekalo Mrázka.
     
    12:10
    David Krejčí nahazoval puk do ohně od modré čáry. Hrací předmět byl za letu tečován a a obloučkem směřoval za záda Petra Mrázka. Brankář Caroliny ho ještě stačil škrtnout vyrážečkou a tím možná zabránil gólu!
     
    09:25
    Charlie McAvoy podrazil Morgana Geekieho a Carolina tak má k dispozici dvě minuty přesilové hry!
     
    04:20
    Po střele Jakea DeBruska, která byla zablokována, si našel odražený puk David Pastrňák. Za svého krajana v brance Canes Petra Mrázka ho však nedostal!
     
    03:24
    Za faul loktem je vyloučen Nino Niederreiter. Bruins si zahrají první přesilovku.
     
    Vzhledem k prodloužení zápasu mezi Tampou a Columbusem bylo utkání o den odloženo. Hrát se bude ve středu od 17:00 našeho času!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 18. Pastrňák (Marchand), 25. Coyle, 41. Krejčí (O. Kaše, McAvoy), 82. Bergeron (Pastrňák, Marchand) – 14. Edmundson (T. Teräväinen, Aho), 25. B. McGinn, 50. H. Fleury (Trocheck)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Lauzon, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – O. Kaše, Krejčí (A), DeBrusk – Bjork, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Kuraly, Nordström.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Edmundson, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Dzingel – B. McGinn, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Geekie, Niederreiter.

    Rozhodca: Lee, Charron – Brisebois, Cormier
    Boston 4 1 Carolina
    #1 Streda 12.08.2020 • 17:00
    Boston - Carolina 4:3 koniec po predl.
    #2 Piatok 14.08.2020 • 02:00
    Boston - Carolina 2:3
    #3 Sobota 15.08.2020 • 18:20
    Carolina - Boston 1:3
    #4 Utorok 18.08.2020 • 02:00
    Carolina - Boston 3:4
    #5 Streda 19.08.2020 • 22:20
    Boston - Carolina 2:1