Nitra – Slovan Bratislava 0:5 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 2:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Pohronie 2:2 (kon.)
Michalovce – Trnava 0:2 (kon.) | Senica – Žilina 0:4 (kon.)
koniec
FK Senica
0:4 (0:0)
MŠK Žilina
Sobota 08.08.2020, 19:00 • FK Senica • Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase to bola gólová kanonáda v podaní futbalistov Žiliny. Musíme však konštatovať, že pre Senicu je tento výsledok veľmi krutý, pretože do prvého inkasovaného gólu bola hra vyrovnaná a práve Senica mohla ísť do vedenia, ale Didiba zahodil veľkú šancu. O žilinské góly sa postupne postarali Ďuriš, Par a dvakrát sa do streleckej listiny zapísal Bichakhchyan.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého sobotného večera! (20:47:47)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
     
    89
    Ofsajd zastavuje tento útočný výpad Senice. Sme v samom závere tohto zápasu, čoskoro tu bude údaj o nadstavenom čase.
     
    88
    Priamy kop sme teraz videli aj na druhej strane, Piroskov center však spoluhráči nevedeli úspešne spracovať.
     
    87
    Domáci sa previnili nedovoleným zákrokom a tak hostia zahrávali priamy kop na útočnej polovici. Po jeho realizácii končí lopta v rukaviciach brankára Fryštáka.
     
    86
    Žilina by určite chcela tento zápas vyhrať na nulu, bola by to čerešnička na torte a výborný vstup do nového ligového ročníka.
     
    85
    Po tomto útoku hosťujúceho celku bude nasledovať len odkop od Fryštákovej brány.
     
    84
    Už je teda jasné, že Žilina si domov povezie tri body. Do prvého gólu to bolo vyrovnané a kto vie, ako by sa to vyvíjalo ďalej, keby domáci Didiba premenil veľkú šancu.
     
    83
    Žilina dala gól!

    Demolácia Senice pokračuje ďalej! Sluka potiahol rýchly útok Žiliny, následne vyslal presný center do pokutového územia a tam krásnou hlavičkou upratal loptu do siete VAHAN BICHAKHCHYAN, čím sa už druhýkrát zapisuje do listiny strelcov – 0:4!
     
    82
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Patrik Myslovič, prichádza Enis Fazlagić.
     
    81
    Hosťujúci celok zahrával rohový kop, ktorý realizoval nakrátko, ale loptu napokon Žilina stráca.
     
    80
    Do konca druhého polčasu zostáva z toho riadneho hracieho času desať minút, Žilina vyhráva 3:0 a zrejme sa tak už toto stretnutie bude len dohrávať.
     
    79
    Žilina dala gól!

    Tretí gól v domácej bráne a toto už zrejme znamená definitívne rozhodnutie! Na hranici pokutového územia si prebral loptu nový muž na ihrisku VAHAN BICHAKHCHYAN a krásnym spôsobom ju upratal do siete – 0:3!
     
    78
    Pomaly sa blíži záverečná čas tohto zápasu a domáca Senica aj naďalej prehráva o dva góly. Bude z toho ešte dráma, alebo to už Žilina bez problémov dotiahne do víťazstva?
     
    77
    Po prízemnom centri do pokutového územia domácich nasledoval len útočný faul, Senica tak rozohráva loptu.
     
    76
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Dávid Ďuriš, prichádza Matúš Rusnák.
     
    75
    Individuálnym spôsobom sa snažil presadiť Kaprálik, ale napokon sa cez obranu súpera nedostal. Žilina je však aj naďalej usadená na útočnej polovici.
     
    74
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Dominik Duda, prichádza Daniel Filip Mašulovič.
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Marko Totka, prichádza Jurica Bajić.
     
    73
    Po tomto útočnom výpade hosťujúceho celku bude nasledovať len odkop od senickej brány. Žilina v posledných chvíľach zvláda pohodlne dianie na ihrisku.
     
    72
    Na hranici pokutového územia sa poľahky dostal do zakončenia Myslovič, ale jeho pokus smeruje vysoko nad bránu Senice. Brankár Fryšták sa oprávnene hnevá na svojich spoluhráčov.
     
    71
    Už dlhšiu dobu po tej zahodenej šanci sa domácim nedarí presadiť v útoku, Žilina sa po zisku lopty rýchlo presúva na polovicu svojho dnešného súpera.
     
    70
    Lopta po rohovom kope putovala len do rukavíc brankára Fryštáka. Senica sa okamžite snaží o prechod na polovicu súpera.
     
    69
    Rýchly brejk súpera odvrátila Senica na rohový kop, hostia sa s jeho rozohrávkou samozrejme nikam neponáhľajú.
     
    68
    Dnešné stretnutie sleduje 1238 divákov.
     
    67
    Ale určite to domáci ešte nechcú vzdať, priestor a čas na dva góly tu určite je. Žilina však v tejto chvíli bráni svoje územie výborne a súpera do žiadnej šance nepúšťa.
     
    66
    Počas rozsiahleho striedania prebehla aj krátka prestávka na občerstvenie. Senica má pred sebou náročnú úlohu, na súpera má manko dvoch gólov.
     
    65
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jakub Paur, prichádza Dawid Kurminowski.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Patrik Iľko, prichádza Adrián Kaprálik.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Ján Bernát, prichádza Vahan Bichakhchyan.
     
    65
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Damien Marie, prichádza Tomáš Šalata.
     
    64
    Žilina dala gól!

    Krutá rana pre Senicu, ale domáci v krátkom slede inkasujú aj druhý gól v tomto zápase! JAKUB PAUR sa dostal pohodlne k lopte v pokutovom území, podišiel bližšie k bráne súpera a krásnym spôsobom až takým futstalovým do horného rohu brány prekonáva Fryštáka – 0:2!
     
    63
    Senica rozohráva loptu zo svojej polovice ihriska, následne sa snaží o postupný prechod do útoku. Žilina sa teraz snaží obsadzovať stred poľa.
     
    62
    Myslovič zahrával ďalší žilinský rohový kop, po ktorom sa hostia usadili pred pokutovým územím, ale je to bez želaného efektu.
     
    61
    No ale hostia pokračujú vo svojej aktivite a držia hru ďaleko od svojej brány. Uvidíme, či Senica ešte dokáže reagovať na tento stav, času má ešte dostatok.
     
    60
    Hodina zo stretnutia v Senici je minulosťou. Pred malou chvíľou sa potvrdilo staré známe pravidlo nedáš-dostaneš, Žilina je vo vedení o jeden gól a tak je na rade Senica.
     
    59
    Žilina dala gól!

    Máme tu otvárací gól tohto stretnutia! Žilina zahrávala rohový kop a po ňom sa raduje z prvého gólu v novej sezóne, keď najprv nevydarená hlavička Paura našla pri tyčke Sluku, jeho zakončenie nebolo presné, ale k odrazenej lopte sa dostal DÁVID ĎURIŠ a pohodlne ju z blízka upratal do siete – 0:1!
     
    58
    Na útočnej polovici sme sledovali snahu hosťujúceho celku niečo vymyslieť, ale senická defenzíva je v posledných chvíľach zápasu veľmi pozorná.
     
    57
    Obrovská šanca Senice! Didiba nasadil krásne jasličky Kiwiorovi, následne sa dostal pred Petráša, ale jeho strela tesne míňa bránu súpera, azda každý zo Senice už loptu videl v sieti, ale pri Žiline stáli všetci svätí!
     
    56
    Žilina odvrátila rohový kop do bezpečia, ale ešte nemá loptu vo svojej moci.
     
    55
    Na druhej strane sme sledovali zrazený prízemný center do pokutového územia Žiliny a tak ešte Senica získava za veľkého potlesku rohový kop.
     
    54
    Centrovaná lopta putovala len do rukavíc brankára Fryštáka, pomerne rýchlo však Senica loptu stráca a znova tak sledujeme ťaženie Žiliny.
     
    53
    Piroskova prihrávka napokon smerovala do ofsajdu, Žilina rozohráva loptu zo svojej polovice ihriska a snaží sa o prechod do útoku.
     
    52
    Zrodil sa rýchly brejk domácich, ale loptu na hranicu pokutového územia odvrátila žilinská defenzíva do bezpečia. Senica však môže ešte pokračovať vo svojom tlaku.
     
    51
    Ešte to vyzerá na zaujímavý druhý polčas, ale strelený gól či už na jednej alebo druhej strane by určite pomohol hru ešte viac oživiť.
     
    50
    Z domácich tribún smeroval veľký potelsk smerom k futbalistom Senice, takmer dve minúty držali v poriadnom tlaku svojho dnešného súpera.
     
    49
    Senica sa po rohovom kope usadila pred pokutovým územím a poriadne podkúrila pod žilinský kotol. Defenzíva hostí nebola v týchto chvíľach najistejšia.
     
    48
    Mohlo to byť 1:0! Domáci Duda krásne prenikol do pokutového územia, po Minárikovom zaváhaní sa Duda dostal do veľkej šance, ale trafil len výborného Petráša a lopta putuje na rohový kop!
     
    47
    Žilina sa ihneď presúva na útočnú polovicu, spoza hranice pokutového územia pálil Ďuriš, ale jeho pokus bol zblokovaný. Následne sa Iľko ocitol v ofsajde.
     
    46
    Druhý polčas v Senici je už v plnom prúde, výkop patril hosťom zo Žiliny. Ani jeden z trénerov nespravil žiadnu zmenu v zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Úvodné dejstvo v Senici je už minulosťou, gólu sme sa napokon nedočkali. Senica ale aj Žilina mali po jednej veľkej príležitosti, ale v oboch prípadoch zvonila konštrukcia brány. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, domáci vedeli zahroziť rýchlymi brejkami. Žilina viacej kombinovala na útočnej polovici, ale ani ona nenašla recept na defenzívu súpera.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 20:00.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
     
    45
    Rohový kop si domáci celok postrážil. Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní, čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    44
    Na útočnej polovici sa teraz usadila Žilina, ktorá sa ešte snaží niečo zaujímavé vymyslieť. To sa aj podarilo Vallovi, ktorý ale miesto strely zvolil prihrávku a tú Senica odvracia na rohový kop.
     
    43
    Senica si musela dať pozor vo svojom pokutovom území, ale všetky nebezpečné lopty domáci futbalisti zblokovali do bezpečia.
     
    42
    V závere prvého polčasu pozorne pracujú defenzívy na oboch stranách, zatiaľ to teda vyzerá, že jedine v Senici nepadne gól v prvých 45 minútach.
     
    41
    Necelých päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Dočkáme sa do prestávky presného zásahu?
     
    40
    Toto bol pekný útočný výpad domáceho celku, svoju individuálnu akciu zakončil Šimčák len do bočnej siete Petrášovej brány.
     
    39
    Spoza pokutového územia sa do zakončenia dostal Vallo a po zraznej strele nasledoval ďalší žilinský rohový kop. Po ňom však prišiel len útočný faul od Jakuba Paura.
     
    38
    Bernátov center od rohovej zástavky bol nepresný, Žilina však ešte zostáva usadená na útočnej polovici.
     
    37
    Žilina zastavila rýchly brejk súpera, následne sa hostia presúvajú na útočnú polovicu. Senica sa stihla vrátiť so všetkými hráčmi a po Ďurišovom zakončení bude nasledovať ešte rohový kop.
     
    36
    Ale lopta už putuje na senické kopačky, domáci sa teraz do útoku moc nehrnú. Uvidíme, čo nám prinesie zvyšok prvého polčasu.
     
    35
    Senica sa previnila nedovoleným zákrokom a Žilina získava priamy kop na útočnej polovici. Center však nebol úspešný, ale hostia aj naďalej zostávajú pri lopte.
     
    34
    K odrazenej lopte sa dostal Yenne, ktorý poslal pekný oblúčik na Dudu, ale ten sa ocitol v jasnom ofsajde a tak jeho zakončenie bolo zbytočné.
     
    33
    Prízemný Dudov center do pokutového územia hostí odvrátila defenzíva Žiliny do bezpečia, nasledovať však bude ešte tretí senický roh.
     
    32
    Žiline nevyšiel pokus o rýchly protiútok, Senica rozbieha kombináciu na svojej polovici a zapája sa do nej aj brankár Fryšták.
     
    31
    Polhodina zo stretnutia v Senici je už minulosťou, stále je to bez gólov na oboch stranách, aj keď oba celky mohli skórovať, proti však bola konštrukcia brány.
     
    30
    Zakrátko domáci zahrávali aj svoj druhý rohový kop. Ten však dopadol podobne ako ten prvý, lopta sa stala ľahkou korisťou žilinskej defenzívy.
     
    29
    Následne Piroska zahrával prvý rohový kop Senice v tomto zápase. Lopta však bola nepresná a Žilina sa už presúva smerom dopredu.
     
    28
    Na druhej strane potom Piroska posielal loptu do pokutového územia Žiliny, ale defenzíva šošonov túto situáciu zvládla. Senica však stále operuje na útočnej polovici.
     
    27
    Center do pokutového územia pokryl Didiba a hlavou poslal loptu do rukavíc domáceho brankára Fryštáka.
     
    26
    Momentálne je pri lopte domáca Senica, ktorá sa snaží niečo vymyslieť cez postupnú rozohrávku. Žilina však ihneď napáda rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    25
    Oba celky sa občerstvili, vypočuli si pokyny od trénerov a môže sa pokračovať v prvom polčase. Zatiaľ čakáme na úvodný presný zásah.
     
    24
    Hlavný rozhodca tohto stretnutia Michal Smolák dáva pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku.
     
    23
    Žilina mala možnosť zahrávať priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Na svoje plecia to zobral Paur, jeho strela ponad múr však končí na tribúne. Nasledovať bude odkop od Fryštákovej brány.
     
    22
    Domáci Didiba tvrdo fauloval pred pokutovým územím Sluku a ten zostáva ležať na trávniku. Hra je v tejto chvíli prerušená.
     
    21
    Zakrátko sa však domáci Yenne dostal do ďalšieho zakončenia, z hranice pokutového územia však posiela loptu na žilinskú bránu. Senica reklamovala roh, ale bude to napokon odkop od Petrášovej brány.
     
    20
    Na podobné momenty si hostia musia dávať pozor, bola to nekoncentrovanosť v defenzíve. Pri lopte je teraz Žilina, ktorá sa snaží odpoveď útočnou akciou.
     
    19
    Po dlhom aute až do pokutového územia je tu veľká šanca pre Senicu! K odrazenej lopte sa dostal Yenne a jeho zakončenie aj za prispenia zákroku Petráša končí na tyčke! Na šance je to tak 1:1!
     
    18
    Center do pokutového územia hostí našiel len hlavu Valla, ktorý loptu udvrátil do bezpečia. Senica však ešte môže skúsiť niečo vymyslieť, k dispozicii má autové vhadzovanie.
     
    17
    Vallo posielal loptu do pokutového územia súpera, črtala sa tam šanca na gól, ale Paur už nestihol loptu spracovať. Zrejme by sa však aj tak jednalo o ofsajd.
     
    16
    Zo strany domácich prišlo nepresné zakonťenie zo strednej vzdialenosti, ani v tomto prípade Petráš zasahovať nemusel.
     
    15
    Na obraze hry sa stále nič nemení, aj naďalej je pri lopte častejšie Žilina, ktorá sa snaží o prechod na polovicu súpera. Senica nie je moc aktívna v pressingu.
     
    14
    Po nacvičenom signáli poslal Myslovič loptu na hranicu pokutového územia, Bernátove zakončenie z voleja je však nepresné a nasledovať bude odkop od Fryštákovej brány.
     
    13
    K lopte sa dostal Bernát a snažil sa pred pokutovým územím nájsť svojou prihrávkou Iľka, čo sa mu však nepodarilo. Po krátkom tlaku získava Žilina rohový kop.
     
    12
    Žilina sa po krátkej dobe znova usadila na útočnej polovici, ale teraz hostia ťažko hľadajú recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    11
    Nepresný prechod domácich na útočnú polovicu, lopta končí za postranou čiarou a nasledovať bude odkop od Petrášovej brány. Brankár Žiliny zatiaľ nemusel nič riešiť.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka v Senici je už minulosťou. Zatiaľ mala najbližšie ku gólu Žilina, ale domáci celok zachránila konštrukcia brány a v jednom prípade aj brankár Fryšták.
     
    9
    Konečne sa k lopte dostáva aj Senica a po zrazenej prihrávke získava autové vhadzovanie na polovici súpera. Uvidíme, či aj domáci teraz niečo zaujímavé vymyslia.
     
    8
    Zakrátko sa zrodil ďalší rýchly útok Žiliny no a aj po ňom sa strelou prezentoval Iľko, v tomto prípade mieril mimo tri žrde a Fryšták bude rozohrávať loptu od svojej brány.
     
    7
    Prvá veľká šanca v tomto zápase! Paur potiahol útok hostí, následne našiel presnou prihrávkou Iľka, ale jeho obaľovačka končí len na tyčke! Následne sa k odrazenej lopte dostal Ďuriš a aj on mal priestor na skórovanie, napokon však mierim mimo brány súpera!
     
    6
    Domáci na nič nečakajú a okamžite vysoko napádajú súperovu rozohrávku. Žilina už dlhšiu dobu drží loptu na svojich kopačkách a presúva sa dopredu.
     
    5
    Senici prechod na útočnú polovicu nevyšiel a hostia v zadných radoch rozbiehajú ďalšiu kombináciu, ktorou by chceli preraziť rovnako do útoku.
     
    4
    V pokutovom území sa k drazenej lopte dostal Myslovič, ale cez obrancu súpera sa nedostal a už je v držaní lopty Senica. Hostia teraz pohrozili súperovi menším náporom.
     
    3
    Zakrátko sa hostia znova presúvajú na útočnú polovicu, domáci brankár Fryšták vyboxoval center pred jeho bránu a Žilina získava svoj prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    2
    Žilina si potom musela dať pozor v pokutovom území, čo hostia zvládli a zrodil sa rýchly brejk hostí. Ďuriš poslal loptu na Paura, ktorý zakončoval k tyčke, ale úspešný zákrok si pripisuje domáci brankár Fryšták.
     
    1
    Prvý polčas v Senici je už v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom, ktorí nastupujú v modro-červenej kombinácii dresov, hostia majú na sebe dresy žltej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes sa začína po krátkej pauze nový ročník našej Fortuna ligy a od 19tej hodiny privíta Senica na svojom trávniku Žilinu. V úvodnom kole je ťažké určit úlohu favorita, Senica prešla výraznou obmenou a podľa odborníkov môže byť dokonca čiernym koňom súťaže, aj so žilinskými mladíkmi sa počíta do bojov o popredné priečky. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Fryšták – Ólafsson, Didiba, Nemec, Šimčák – Addo – Marie, Totka, Piroska (C), Yenne – Duda

    Náhradníci: Slančík – Lukáčik, Mašulovič, Barbora, Kučera, Bajić, Šalata

    MŠK Žilina: Petráš – Vallo, Minárik, Kiwior, Sluka – Bernát, Gono, Myslovič – Ďuriš, Paur (C), Iľko

    Náhradníci: Teplan – Kopas, Kaprálik, Bichakhchyan, Fazlagić, Rusnák, Kurminowski

    Rozhodca: Michal Smolák – František Ferenc, Marek Galo – Marek Mastiš
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FK Senica a MŠK Žilina. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:00.

    Len nedávno sa skončila uplynulá sezóna našej Fortuna ligy a po krátkej pauze je tu jej ďalší ročník! Odohrá sa v nezmenenom formáte, po rozdelení súťaže bude prvá šestka bude hrať o postup a tá druhá o udržanie sa v súťaži. Menoslov účastníkov sa takisto nezmenil.

    FK Senica:
    Domáci celok bojoval v uplynulom ročníku o udržanie sa v tejto súťaži, čo však napokon v skupine o záchranu zvládol a celkovo obsadila Senica konečnú 9. priečku. Uvidíme, ako sa domácim bude dariť v tejto sezóne, prienik do prvej šestky by bol určite veľkým úspechom. V príprave sa Senici darilo výborne, domáci prehrali len posledný zápas so Slováckom.

    MŠK Žilina:
    Hostia napokon v uplynulej sezóne obsadili konečné druhé miesto a čaká ich tak účasť v predkole Európskej ligy. Žilina prešla počas prestávky veľmi turbulentným obdobím, klub bol v likvidácii a opustilo ho hneď niekoľko opôr. Súťaž napokon Žilina úspešne dohrala, klub sa dostal z likvidácie a s mladíkmi v zostave to tento klub skúsi aj v tejto sezóne.

    Hneď na úvod sezóne sa veľmi ťažko určuje pozícia favorita. Verme, že uvidíme kvalitné stretnutie, sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 59. Ďuriš, 64. Paur, 79. Bichakhchyan, 83. Bichakhchyan


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 8:7. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:13.
    FK Senica: Fryšták – Ólafsson, Didiba, Nemec, Šimčák – Addo – Marie (65. Šalata), Totka (74. Bajić), Piroska (C), Yenne – Duda (74. Mašulovič).
    Náhradníci: Slančík – Lukáčik, Mašulovič, Barbora, Kučera, Bajić, Šalata.

    MŠK Žilina: Petráš – Vallo, Minárik, Kiwior, Sluka – Bernát (65. Bichakhchyan), Gono, Myslovič (82. Fazlagić) – Ďuriš (76. Rusnák), Paur (C) (65. Kurminowski), Iľko (65. Kaprálik).
    Náhradníci: Teplan – Kopas, Kaprálik, Bichakhchyan, Fazlagić, Rusnák, Kurminowski.

    Rozhodca: Michal Smolák – František Ferenc, Marek Galo – Marek Mastiš

    Diváci: 1238