Nitra – Slovan Bratislava 0:5 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 2:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Pohronie 2:2 (kon.)
Michalovce – Trnava 0:2 (kon.) | Senica – Žilina 0:4 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:2 (2:0)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
Sobota 08.08.2020, 19:00Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:55:10)
     
    FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa nakoniec vyrovnalo a berie bod. Hrdinom sa stal James Weir, hostia navyše zahodili penaltu. Avšak, nebyť červenej karty pre Orávika, tak to domáci nepustia, pretože mali duel jasne vo svojich rukách.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Pohronie dalo gól!
    V úplnom závere za ruku hráča domácich dostalo Pohronie priamo kop z výbornej pozície na zakončenie. JAMES WEIR debutuje vo Fortuna lige nádhernou strelou do rohu bránky. Adrián Chovan ostal bez šance.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Jozef Menich (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    90+2
    Zlaté Moravce držia loptu na útočnej polovici ihriska, kde sa snažia zbierať čas. Pohronie sa nevie dostať pred Chovana.
     
    90+1
    Šťastie skúsil z diaľky Peter Mazan, ktorý dnes zahodil okrem penalty aj ďalšie obrovské šance a určite si ich bude vyčítať. Tentoraz mieril vysoko nad.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza David Bangala, prichádza Patrik Jacko.
     
    88
    James Weir vyslal spred pokutového územia krásnu strelu k žrdi. Adrián Chovan ju vyrazil pred seba a Peter Mazan dnes zahadzuje ďalšiu šancu, prestrelil prakticky prázdnu bránku.
     
    88
    Vladimír Tkáč nedostal presnú prihrávku na hrot ofenzívy, nemohol prejsť do protiútoku. Tá situácia vyzerala dobre, keďže mal aj podporu.
     
    87
    Pohronie posiela do pokutového územia Zlatých Moraviec jednu loptu za druhou, všetky ale domáci futbalisti odkopávajú preč.
     
    86
    Dávid Haspra po príchode na ihrisko takmer rozvlnil sieť. Po rozohrávke rohu na krátko prišiel center na zadnú žrď, domáceho hráča v poslednej chvíli odkopom odstavil od lopty Dominik Špiriak.
     
    85
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Kovaľ, prichádza Dávid Haspra.
     
    84
    Pohronie dalo gól!
    ALIEU FADERA využil otvorený priestor pred pokutovým územím súpera na strelu ľavačkou. Tá sama o sebe by asi nepreverila výrazne Chovana, avšak nešťastne ju do protipohybu gólmana tečoval Menich.
     
    83
    Vladimír Tkáč fauloval Mazana, obaja si ešte vymenili niekoľko slov. Do šarvátky táto situácia neprešla. Pohronie prešlo dopredu po pravom krídle, loptu znova zachytil po centri Chovan.
     
    82
    Bernard Petrák poslal zľava prudký center, Peter Mazan ho nedokázal zakončiť a Jozef Menich poslal rezolútny odkop na útočnú polovicu.
     
    81
    Fauly: 18 – 12
     
    80
    Žltú kartu dostáva Denis Duga (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    79
    Žltú kartu dostáva Dominik Špiriak (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    78
    Peter Mazan mal ďalšiu šancu, keďže strieľal spred päťky. Aj za pomoci teču minul vzdialenejšiu žrď. Vzápätí centroval z rohu James Weir, všetko ukončil ofenzívny faul.
     
    77
    James Weir rozohral štandardku signálom. Namiesto centru prihral po trávniku, odbehol si Peter Mazan a prudko pálil do rohu bránky. Skvele zareagoval Adrián Chovan.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Martin Kovaľ (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    76
    Martin Kovaľ nezachytil center do pokutového územia, loptu si uchmatol Alieu Fadera a Pohronie prešlo dopredu. David Bangala chcel centrovať, tesne vedľa šestnástky ho fauloval Martin Kovaľ. Takmer z toho bola druhá penalta, uvidíme priamy kop.
     
    75
    Dnešné stretnutie sleduje 1361 divákov.
     
    74
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Filip Balaj, prichádza Vladimír Tkáč.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Tomče Grozdanovski (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    73
    Alieu Fadera prestrčil loptu do pokutového územia súpera, kde si nabiehal Patrik Blahút, ale skôr bol pri nej brankár Adrián Chovan.
     
    72
    Denis Duga sa dostal k odrazenej lopte pred pokutovým územím súpera. Jeho pokus z voleja smeroval vysoko nad bránku Repiského.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Pohronie využiť presilovku a so stretnutím ešte niečo urobiť?
     
    70
    Žltú kartu dostáva Martin Chren (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    69
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Richard Župa, prichádza Viktor Vondryska.
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Kojo Matić, prichádza Bernard Petrák.
     
    68
    Znova to skúšal James Weir. Z nejakých 20 metrov vyslal strelu do stredu bránky. Lopta sa odrazila od trávnika priamo do rukavíc Chovana.
     
    67
    Cédric Badolo centroval po rozohrávke rohu na krátko. Pas smeroval do malého vápna, vo vzduchu dominoval Matej Moško a loptu dostal preč.
     
    66
    James Weir dostal loptu pred hranicou pokutového územia. Veľmi dobrú streleckú pozíciu využil na technický pokus zrazený na rohový kop.
     
    65
    Martin Kovaľ poslal veľmi dobrý center pred päťku, kde naskakoval Jozef Menich. Namiesto lopty trafil súpera, fauloval Pavlíka.
     
    64
    Martin Kovaľ centroval z ľavého krídla, lopta prepadla na pravú stranu ihriska. Dávid Hrnčár získal rohový kop pre Zlaté Moravce.
     
    63
    Hostia majú loptu na svojej polovici ihriska, kde sa snažia založiť akciu, no presing Zlatých Moraviec robí značné problémy.
     
    62
    Pohroniu velí momentálna situácia byť aktívnym tímom, o čo sa hostia aj snažia. Zatiaľ ale Chovana výraznejšie neohrozili.
     
    60
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Tomáš Ďubek, prichádza Martin Chren.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Filip Balaj (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    59
    David Bangala centroval sprava dosť zle, nakoľko spoluhráčov neobjavil a loptu si bez problémov našiel brankár Adrián Chovan.
     
    58
    Posledné minúty boli dosť napäté na všetkých stranách barikády, skóre sa však nemenilo. Každopádne, Pohronie bude hrať do konca stretnutia, ak sa nič nestane, presilovku po vylúčení Orávika.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Patrik Blahút (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    56
    Tomče Grozdanovski sa stal terčom veľmi tvrdého faulu. Domáci hráči okamžite na rozhodcom a žiadajú možno aj červenú kartu pre faulujúceho hráča. Podľa všetkého to ale bude iba žltá. Medzitým je Grozdanovski ošetrovaný.
     
    55
    Zodpovednosť na seba zobral Peter Mazan, no zlyhal. Kopol to dobre, k žrdi, lenže tam sa Adrián Chovan stihol včas vrhnúť a jednou rukou guľatý nezmysel vyrazil.
     
    54
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Peter Orávik (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    54
    O niekoľko sekúnd neskôr už ale penaltu hostia získali. Obranca Petr Pavlík ostal hore po rohovom kope, v súboji ho fauloval Peter Orávik. Ten uvidí aj druhú žltú v stretnutí.
     
    54
    Po rozohrávke rohového kopu na krátko si to Alieu Fadera nasmeroval priamo do pokutového územia. Po sklze jedného z bekov išiel na zem, penalta sa nepískala.
     
    53
    Patrik Blahút sa na krídle veľmi pekne uvoľnil a mohol centrovať do päťky. Pas mu vôbec nevyšiel, Alieu Fadera ešte získal roh.
     
    51
    Cédric Badolo udržal loptu na hracej ploche a namieril si to pred pokutové územie, kde nepresne prihrával. Tým jeho akcia skončila.
     
    50
    Alieu Fadera získal loptu a naviezol ju pred šestnástku domácich. Patrik Blahút sa dosť poponáhľal a prudko mieril k žrdi. Nebola to však pozícia, odkiaľ by sa dal Chovan výraznejšie ohroziť.
     
    49
    Zdá sa, že obraz hry sa po zmene strán meniť nebude. Zlaté Moravce sú naďalej nesmierne aktívne a nebezpečné.
     
    48
    Dávid Hrnčár poslal sprava fantastický center do päťky. Martin Repiský za loptou nešiel, minul ju aj Filip Balaj a voľný Martin Kovaľ zakončil vo veľkej šanci dosť nepresne.
     
    47
    Domáci prešli dopredu po pravom krídle, kde získali roh. Tomáš Ďubek centroval na prednú žrď, kde loptu posúval Jozef Menich. Následne sa k tomuto stopérovi pas vrátil, avšak nožničkami mieril vedľa.
     
    46
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Anton Sloboda, prichádza Tomče Grozdanovski.
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Patrik Abrahám, prichádza Alieu Fadera.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zlaté Moravce boli v prvom polčase lepším tímom a zaslúžene vyhrávajú. V krátkom rozostupe sa presadili Tomáš Ďubek a Dávid Hrnčár. Hráči Pohronia sa musia výrazne zlepšiť, ak chcú so stretnutím ešte niečo urobiť.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45
    Cédric Badolo sa chcel rozbehnúť zo stredu poľa na pravé krídlo, zoťal ho Anton Sloboda a môže byť nesmierne rád, že teraz nedostal žltú kartu.
     
    44
    Pohronie získalo priamy kop tesne vedľa šestnástky súpera. James Weir ľavačkou nasmeroval loptu do malého vápna, tam bol najlepšie postavený Adrián Chovan.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Jozef Menich (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    42
    Tomáš Ďubek centrom z rohového kopu zahrozil celkom výrazne, keďže prudký pas smeroval do päťky. Vo vzduchu ale boxoval do bezpečia Martin Repiský.
     
    41
    Dávid Hrnčár mal dnes už asi piatykrát trestuhodne veľa priestoru na pravom krídle, kadiaľ prešiel do šestnástky. Prudko prihrával do päťky, kde bol Tomáš Ďubek. Na roh pred ním odkopol Dominik Špiriak.
     
    40
    Martin Kovaľ takmer vystihol prihrávku na brankára hostí, Martin Repiský však bol pri lopte skôr a okamžite ju posunul na Špiriaka.
     
    38
    Tomáš Ďubek centroval zľava pred malé vápno Pohronia, kde smerovali dvaja jeho spoluhráči. Dobre si odskok lopty od trávniku vypočítal Martin Repiský a loptu chytil.
     
    37
    Tomáš Ďubek veľmi dobre napádal rozohrávku Pohronia. Chyby takmer spravili Petr Pavlík a Martin Repiský, obaja loptu posúvali od nohy v posledných chvíľach.
     
    36
    Pohronie malo k dispozícii priamy kop. Center z pravého krídla si bez problémov zo vzduchu do rukavíc stiahol Adrián Chovan.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Peter Orávik (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    34
    Patrik Abrahám si až príliš jednoducho prehodil loptu z krídla pred šestnástku. Vyslal tvrdý pokus, zrazil mu ho obranca Matej Moško.
     
    33
    Tomáš Ďubek sprava dostal center do veľkého vápna. Bol voľný, ešte prihrával na biely bod, kde šiel Martin Kovaľ. Ten strieľal vo výskoku ponad sklzujúceho Špiriaka nad.
     
    32
    Filip Balaj skončil po tvrdšom zákroku na hracej ploche, faul sa nepískal. Pohronie prešlo do protiútoku, hostia sa sami vystavili do ofsajdu.
     
    31
    Tomáš Ďubek si sprava naviezol loptu k pokutovému územiu, kde ju ešte posúval na Balaja. Toho prepadol James Weir, čisto útočníka odzbrojil a navyše bol aj faulovaný.
     
    30
    Polhodina zápasu je za nami. Zlaté Moravce majú všetko pod kontrolou, zatiaľ čo Pohronie ešte výraznejšie nepreverilo brankára Chovana.
     
    29
    Chvíľu sa hrať nebude, nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    28
    Tomáš Ďubek centroval z priameho kopu. Cez dvojicu súperov síce dokázal hlavičkovať Matej Moško, lenže mieril dosť nepresne nad bránku Repiského.
     
    27
    Filip Balaj si telom pokryl loptu a chcel ju poslať na krídlo pre Hrnčára, zozadu ho zrazil na trávnik Peter Mazan.
     
    26
    Martin Kovaľ prestrčil loptu do šestnástky, Filip Balaj nakoniec nemal dostatok času ani priestoru. Telom ho odstavil čisto Dominik Špiriak.
     
    25
    Filip Balaj si potiahol loptu pred pokutové územie, zrazeným pokusom vybojoval roh. Tomáš Ďubek predviedol signál, keď centroval mimo šestnástky. Peter Orávik neprestrelil protihráčov, tá lopta sa ale poodrážala dosť zaujímavo, až išla do bránky. Včas zareagoval Martin Repiský.
     
    24
    Martin Kovaľ takmer získal loptu od Bangalu a mohol šprintovať do ďalšej veľkej šance. Nakoniec domáci mladík fauloval, súpera si potiahol rukami.
     
    23
    Hosťom sa na pravom krídle nepodarilo vymyslieť vôbec nič, po nepresnej prihrávke bude vhadzovať loptu späť do hry Peter Orávik.
     
    22
    Zlatomoravskí hráči si štart sezóny 2020/21 nemohli predstavovať ideálnejšie. Stále nemáme za sebou ani štvrtinu stretnutia, no zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa mal obrázok hry meniť.
     
    21
    Zlaté Moravce dali gól!
    ViOn predviedol takmer identickú akciu ako pri prvom presnom zásahu. Tomáš Ďubek vyslal kolmicu na ľavé krídlo, Dávid Hrnčár okamžite po trávniku centroval do šestnástky a rýchly MARTIN KOVAĽ ušiel obrancom. Prvým dotykom zblízka prekonáva Repiského.
     
    19
    Zlaté Moravce boli v doterajšom priebehu zápasu určite o dosť aktívnejšie, čiže do vedenia sa dostali zaslúžene. Uvidíme, aká bude odpoveď od Pohronia.
     
    18
    Zlaté Moravce dali gól!
    Dávid Hrnčár nabral rýchlosť na krídle a poslal prudkú prízemnú loptu do päťky. Tú si síce nenašiel Martin Kovaľ, keďže ju pred ním vyrazil Martin Repiský, lenže iba do miest, kde sa nachádzal TOMAŠ ĎUBEK a ten z prvej zamieril pod brvno.
     
    17
    Anton Sloboda a David Bangala sa stretli v tvrdšom súboji. Africký obranca si držal chrbát, avšak bude v poriadku a môže pokračovať v hre. Pískal sa faul práve na neho.
     
    16
    Vhadzovať bude tiež David Bangala, nakoľko nákop na domácej strane bol nepresný a letel mimo vymedzený priestor hracej plochy.
     
    15
    Peter Orávik prechádzal dopredu po krídle, kde mu lopta bola odkopnutá do autu. Skúsený futbalista vhadzoval a znova sa môže pokúsiť niečo vymyslieť.
     
    14
    Do pokutového územia Pohronia prišiel nepresný pas, lopta skončila za bránkou. Rozohrávať tak môže Martin Repiský.
     
    12
    Patrik Blahút si nabehol na pravé krídlo, kde mal veľa otvoreného priestoru. Lopta však bola o niečo dlhšia ako mala byť, a tak ju odkopol Jozef Menich.
     
    11
    Žltú kartu dostáva Patrik Abrahám (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    10
    James Weir centroval z priameho kopu, aj keď lopta bola takmer na polovici. Pas bývalého hráča Manchestru United, ktorý raz nastúpil aj za áčko v Premier League, odvrátil na roh Menich.
     
    9
    David Bangala bol pri lopte skôr ako Martin Kovaľ. Obranca Pohronia ju prepustil za čiaru a bude vhadzovať. Po uvedení guľatého nezmyslu späť do hry prišiel znova faul od Kovaľa.
     
    8
    Začiatok stretnutia sprevádza aj veľké množstvo nedovolených zákrokov. Ďalším sa prezentoval James Weir a to v strede ihriska.
     
    7
    Cédric Badolo pritvrdil v strede poľa. Aj keď loptu získal, tak sa mu píska faul. Dosť nepríjemný nákop inkasoval Anton Sloboda. Ten bol dnes faulovaný už tretíkrát.
     
    6
    Nakopnutá lopta na hrot domácej ofenzívy nebola presná, poľahky sa k nej dostal brankár Martin Repiský.
     
    5
    Anton Sloboda končí na trávniku, v snahe získať loptu ho fauloval obranca hostí David Bangala.
     
    4
    Zlaté Moravce pokračujú v aktívnom úvode, získali druhý roh. Nízky center hostia poslali preč a dokonca prešli do protiútoku. Prihrávku do päťky od Blahúta odkopával Anton Sloboda.
     
    3
    Po centri z rohu prišla hlavička, postaral sa o ňu Jozef Menich. Mieril nad bránku Repiského, väčšia nebezpečenstvo sa nezrodilo.
     
    2
    Martin Kovaľ dostal výbornú prihrávku pred päťku. Jeho technický pokus zrazil na rohový kop Patrik Blahút.
     
    1
    Výkop stretnutia obstaral Tomáš Ďubek. Zlaté Moravce nastupujú v bielych dresoch, hostia sú v žlto-modrom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Menich, Moško, Orávik – Sloboda, Duga – Hrnčár, Ďubek (C), Kovaľ – Balaj.
    Náhradníci: Jeck – Chren, Grozdanovski, Tkáč, Haspra, Šmatlák, Mihálik.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Repiský – Bangala, Pavlík (C), Špiriak, Župa – Badolo, Mazan, Weir, Blahút – Matić, Abrahám.
    Náhradníci: Dovec – Vondryska, Jacko, Fadera, Kramár, Petrák, Kasan.

    Rozhodca: Dohál – Pozor, Košecký – Gemzický.
     
    FC ViOn Zlaté Moravce

    ViOn chce v novej sezóne 2020/21 do svojho kádra zapracovať mladých hráčov, tabuľkové ciele nie sú definované, ale určite bude snahou tímu vyhnúť sa boju o záchranu. Do tímu prišlo niekoľko posíl, výrazná bude v podobe útočníka Balaja. Ostávajú Branislav Pindroch, Martin Chren, Anton Sloboda, Denis Duga, Ďubek i Peter Orávik. Pokračujú aj Čögley, Michal Pintér či Martin Tóth, ale hosťovania skončili Adriánovi Chovanovi, Jakubovi Švecovi, Martinovi Kovaľovi, Borisovi Cmiljaničovi, Markovi Kelemenovi, Davidovi Hrnčárovi a Andrásovi Mészárosovi. Skončili tiež Antonio Asanovič, Martin Válovčan a Dávid Richtárech.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa

    Minulosezónny nováčik sa v závere zachránil a v novom ročníku chce skončiť najhoršie desiaty, aby sa vyhol baráži a hlavne priamemu zostupu. Odišlo sedem hráčov – Ján Hatok, Ján Dzurík, Ismar Tandir, Matej Luksch, Roland Gerebenits, Michal Obročník a Matúš Mikuš. Namiesto nich dorazili Erik Kramár, Dominik Špiriak, David Bangala, Bernard Petrák, Peter Chríbik, Martin Repiský, Samuel Dovec či Ryan Lindsay. V príprave Pohronie porazilo Trenčín, remizovalo s Banskou Bystricou a Spartakom Trnava.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.

    Góly: 18. Ďubek, 21. Hrnčár (Kovaľ) – 84. Fadera, 90+4. Weir

    Karty:   35. Orávik (ZMO), 43. Menich (ZMO), 60. Balaj (ZMO), 70. Chren (ZMO), 73. Grozdanovski (ZMO), 76. Kovaľ (ZMO), 80. Duga (ZMO), 90+3. Menich (ZMO) – 11. Abrahám (POH), 57. Blahút (POH), 79. Špiriak (POH)   54. Orávik (ZMO)

    Nepremenená penalta: 55. Mazan (POH), brankár Chovan zneškodnil


    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Menich, Moško, Orávik – Sloboda (46. Grozdanovski), Duga – Hrnčár, Ďubek (C) (60. Chren), Kovaľ (85. Haspra) – Balaj (74. Tkáč).
    Náhradníci: Jeck – Chren, Grozdanovski, Tkáč, Haspra, Šmatlák, Mihálik.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Repiský – Bangala (89. Jacko), Pavlík (C), Špiriak, Župa (69. Vondryska) – Badolo, Mazan, Weir, Blahút – Matić (69. Petrák), Abrahám (46. Fadera).
    Náhradníci: Dovec – Vondryska, Jacko, Fadera, Kramár, Petrák, Kasan.

    Rozhodca: Dohál – Pozor, Košecký – Gemzický

    Diváci: 1361