Nitra – Slovan Bratislava 0:5 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 2:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Pohronie 2:2 (kon.)
Michalovce – Trnava 0:2 (kon.) | Senica – Žilina 0:4 (kon.)
koniec
FC Nitra
0:5 (0:4)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 08.08.2020, 18:00 • Štadión pod Zoborom, Nitra • Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Marian Chobot, prichádza Patrik Danek.
     
    81
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Joeri de Kamps, prichádza Alen Ožbolt.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Armen Hovhannisyan, prichádza Jakub Tancík.
     
    79
    Nonovu strelu spoza šestnástky tečoval hlavou Záhumenský k pravej tyči vlastnej brány a brankár Šípoš musel loptu výborným zákrokom vyraziť.
     
    73
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Aleksandar Čavrić, prichádza Rafael Ratão.
     
    73
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Ibrahim Rabiu, prichádza Nono.
     
    69
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Šefčíka sklzom dostáva Joeri de Kamps (ŠK Slovan Bratislava). Nitra bude mať v krátkom časovom slede druhý priamy kop z ľavej strany polovice hostí.
     
    65
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Dávid Strelec, prichádza Dávid Holman.
     
    65
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Vasil Božikov, prichádza Kenan Bajrić.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Ondrej Vrábel, prichádza Lukáš Fabiš.
     
    63
    Žltú kartu za podkopnutie rozbehnutého Božikova v strede poľa dostáva Armen Hovhannisyan (FC Nitra).
     
    59
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Čavrića ostrým sklzom zozadu dostáva Ondrej Vrábel (FC Nitra). Čavrić sa dvíha z trávniku len veľmi pomaly, bude ale zrejme v poriadku.
     
    59
    Chobot posunul na hranici šestnástky Hovhannisyanovu prihrávku z pravej strany do druhej vlny na Šefčíka, ktorý z prvej vystrelil k ľavej tyči. Gólman Slovana Šulla vyrazil tento pokus.
     
    55
    Strelec pekne vysunul za obranu Nitry Medveda, ktorý sa dostal do samostatného úniku. Ten potom zakončil sám pred brankárom Šípošom strelou po zemi tesne mimo pravej tyče domácej brány.
     
    49
    Slovan dal gól!
    Slovan pokračuje v deštrukcii Nitry a strieľa už piaty gól! Lopta sa ocitla v šestnástke domácich v závare a Čavrić sa k nej dostal. Zakončenie sa mu cez dvojicu obrancov domáceho celku nevydarilo a Chobot mu loptu vypichol, tá sa ale odrazila k ŽANOVI MEDVEDOVI, ktorý ju z otočky strelou po zemi nasmeroval k ľavej tyči Šípošovej brány. Aj keď si domáci brankár na pomalú Medvedovu strelu siahol, tak loptu pri jej ceste do siete už zastaviť nedokázal. Asistencia: Aleksandar Čavrić.
     
    45+1
    Čavrić dostal prihrávku za obranu na pravú stranu šestnástky Nitry a z ostrého uhla tvrdo vystrelil k bližšej tyči. Domáci brankár Šípoš dokázal jeho pokus zlikvidovať.
     
    45
    Slovan dal gól!
    Hostia vedú už o štyri góly! De Marco nacentroval z ľavého krídla na zadnú tyč, kde sa pri zakončení pošmykol Medved. Loptu ale zasiahol tak, že sa dostala medzi obrancov Nitry priamo k voľnému DÁVIDOVI STRELCOVI a ten ju efektnou pätičkou usmernil do siete domácej brány. Asistencia: Žan Medved.
     
    42
    Slovan dal gól!
    Hostia vedú už o tri góly! Lopta sa po zablokovanej Strelcovej strele odrazila za šestnástku k Rabiuovi. Ten vystrelil vonkajším nártom ľavačkou a obranca Nitry DANIEL MAGDA pri snahe o odhlavičkovanie lopty tečoval hrací predmet do protipohybu brankára Šípoša.
     
    37
    Slovan dal gól!
    Hostia po skvelom rýchlom protiútoku navyšujú svoj náskok! Mustafičovu strelu zablokoval obranca hostí a Slovan okamžite po zisku lopty nakopol hrací predmet na útočnú polovicu. Tam sa k nemu dostal Moha, ktorý nacentroval do šestnástky medzi stopérov Nitry na IBRAHIMA RABIUHO a ten stehnom tečoval loptu k ľavej tyči Šípošovej brány. Asistencia: Rharsalla Moha.
     
    31
    Chobot presnou prihrávkou na prednú tyč našiel v šestnástke Slovana voľného Hovhannisyana, ktorý strelou po zemi z prvej tesne minul Šullovu bránu.
     
    26
    Moha sa po ľavom krídle rozbehol okolo Podhorina a prízemnou prihrávkou do druhej vlny hľadal nabiehajúcich spoluhráčov. Medved bol prirýchly a k lopte sa nedostal, Čavrić ale dokázal aspoň zo záklonu vystreliť vysoko nad Šípošovu bránu.
     
    15
    Čavrić vysunul do šestnástky na pravú stranu Mohu, proti ktorému ale vybehol brankár Šípoš a ten mu loptu vyrazil spod nôh.
     
    12
    Slovan dal gól!
    Hostia po veľkých zmätkoch v domácej obrane otvárajú skóre! Čavrićov center z pravej strany tečoval Magda i Podhorin a loptu po teči kapitána Nitry musel reflexívne nohou vyraziť brankár Šípoš. Lopta sa však po jeho zákroku odrazila priamo k ŽANOVI MEDVEDOVI, ktorý si strelou do odkrytej domácej brány bez problémov otvoril gólový účet v novej sezóne. Bez asistencie.
     
    11
    Abenov nákop na rozbehnutého Medveda usmernil do behu útočníka Slovana nechtiac obranca Magda a Medved potom z ostrého uhla trafil pravú tyč Šípošovej brány.
     
    1
    Už po zhruba 20 sekundách dostáva prvú žltú kartu zápasu za držanie prenikajúceho protihráča za dres Samuel Šefčík (FC Nitra).

    Michal Sadlek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 12. Medved, 37. Rabiu (Moha), 42. Magda (vla.), 45. Strelec (Medved), 49. Medved (Čavrić)

    Karty:   1. Šefčík (NIT), 59. Vrábel (NIT), 63. Hovhannisyan (NIT) – 69. de Kamps (SBA)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:11.
    FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin (C), Magda, Záhumenský – Mustafič, Vrábel (63. Fabiš) – Šefčík, Faško, Chobot (88. Danek) – Hovhannisyan (81. Tancík).
    Náhradníci: Búš – Fabiš, Franko, Danek, Tancík.

    ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Medveděv, Abena, Božikov (C) (65. Bajrić), De Marco – de Kamps (81. Ožbolt), Rabiu (73. Nono) – Čavrić (73. Ratão), Strelec (65. Holman), Moha – Medved.
    Náhradníci: Ružinský – Ožbolt, Ratão, Nono, Holman, Lovat, Bajrić.

    Rozhodca: Ziemba – Poláček, Jánošík

    Diváci: 2 536