Bohemians – Jablonec 0:0 (kon.) | Hr. Králové – Chlumec n/C 3:0 (kon.) | Třinec – Opava 1:1 (kon.)
Dukla Praha – Teplice 4:5 (kon.) | Karviná – Líšeň 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 2:2 (kon.)
Č. Budějovice – Táborsko 4:0 (kon.) | Jihlava – Brno 1:2 (kon.) | Ústí n. L. – Dukla Praha 1:0 (kon.)
Bohemians – Žižkov 2:0 (kon.) | Zlín – Prostějov 1:2 (kon.) | Honvéd Budapešť – Ostrava 1:2 (kon.)
Pardubice – Sigma Olomouc 1:1 (kon.) | Maribor – Slovácko 2:1 (kon.) | Slavia – Fehérvár 3:1 (kon.)
koniec
FC Vysočina Jihlava
1:2 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
cz Sobota 08.08.2020, 11:00 • Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
    86. Přichystal (BNO) - 1:2
     
    86
    Brno právě vstřelilo branku!
    Nepřesnosti budou možná stát Jihlavu výhru v zápase! Na pravém křídle zachybovala jihlavská defenziva a byl z toho rychlý brejk, který táhl po levé straně Vintr. V ideální čas pak našel JAKUBA PŘICHYSTALA a ten už v nastalé situaci nezaváhal – 1:2!
    83. ŠUMBERA - 1:1
     
    83
    Brno právě vstřelilo branku!
    V Jihlavě je srovnáno! Centr z pravého křídla nezachytil první hráč v náběhu, ŠIMON ŠUMBERA jako druhý hráč v náběhu ale již ano a bez problémů přímo proti brance umístil míč za Lancmanova záda, který byl v tomto případě bezmocný – 1:1!
    75. MIKUŠ - 1:0
     
    75
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Čtvrthodiny před koncem se Jihlava dostává do vedení! RAJMUND MIKUŠ táhl míč po levém křídle, postupně se stáhl blíže na osu a střelou po zemi k bližší tyči překvapil Šustra, který jenom pozoroval jak jde míč do branky – 1:0!
    64. Zbrojovka nevyužila ani jednu šanci na otevření score
     
    64
    Brno zatlačilo ve vápně a těžko říci, jakou lepší situaci na gól chce! Nejprve vyplul míč na levém křídle pro Vintra, který ale zblízka nedokázal Lancmana překonat. Od gólmana se balon odrazil příhodně pro Šumberu, který se přiblížil téměř prázdné brance a vystřelil, jeho pokus však zastavila hlava Růžičky, jenom kousek před brankovou čárou!
     
    59
    A i při rohovém kopu nebyli domácí daleko od gólu, Červ trkl do míče hlavou, ale s opačným zakroucením, než by znamenalo gólový zásah!
    57. Moravcova střela skončila mimo bránu
     
    57
    Dynamický druhý poločas pokračuje a nyní to byly rovnou tři šance! První měl na starosti brněnský Moravec, jehož střela z levého křídla křížem na delší tyč nakonec proskákala pouze podle pravé tyče!

    Jihlava okamžitě kontrovala a Arroyo využil výborné přihrávky za obranu, šel sám na branku a svůj pokus nasměroval jenom do vybíhajícího Šustra. Domácí ale v tlaku zůstali a další tvrdou střelu obstaral Mikuš, nakonec byl z toho rohový kop!
    55. Chybu Šustra nevyužil ekvádorský záložník Arroyo
     
    55
    Nyní zachyboval v brance Brna Šustr, podběhl centr, který získal Arroyo a z ostrého úhlu chtěl uklidit míč do kasy, zadní tyč ale těsně minul a ani tentokrát se tak nemění skóre!
     
    54
    Svoboda připravil pro Jihlavu další akci, tentokrát na jeho krásný centr zleva naskakovali hned dva hráči, ani jeden však nedokázal trefit balon ze vzduchu!
     
    51
    Brno předvedlo útočný výpad, který nakonec byl dost nebezpečný! Na pravém křídle si totiž jeden z hráčů Zbrojovky poradil s obráncem, stáhl si míč na osu a vystřelil, Lancman nadvakrát pokus zpracoval.
    48. Hladík poslal míč pouze nad břevno
     
    48
    Tutovku mělo duo Přichystal – Hladík! Prvně jmenovaný šel sám na branku a střelu po zemi nasměroval pouze do Lancmana, který vyrazil míč na Hladíka. Ten nikoho za sebou neměl a měl mnoho času, pokus však poslal nad kasu!
    35. Floder vystihl přihrávku Smejkala
     
    35
    Tomáš Smejkal měl na noze první gól zápasu! Na levé straně propadla obrana Zbrojovky a Smejkal se otevřeným prostorem řítil sám na branku, tváří v tvář Floderovi chtěl situaci ještě vyšperkovat nahrávkou na spoluhráče, což brněnský gólman zastavil včas!
    20. Číž podržel Jihlavu dvěma skvělými zákroky
     
    20
    Domácí brankář měl nyní dva důležité zákroky! Poprvé se vyznamenal proti rychlému útoku Zbrojovky, který zakončoval Koudelka, střelu na dlouhou tyč ale Číž vykopl nohou. Z odraženého míče pramenila další střela Zikla, jeho bomba nakonec značí rohový kop Brna.

    Tomáš Kalas

    Góly: 75. Mikuš – 83. Šumbera, 86. Přichystal


    FC Vysočina Jihlava: Číž (46. Lancman) – Vlček, Štefánek, Vedral (46. Pojezný), Křišťál (46. Svoboda) – Lacko (46. Červ), Tureček – Smejkal, Ritter (46. Mikuš), Žilák (60. Čáp) – Klobása (46. Arroyo)
    Náhradníci: Lancman – Pojezný, Červ, Svoboda, Arroyo, Růžička, Chok, Mikuš

    FC Zbrojovka Brno: 1. poločas: Floder – Šural, Dreksa, Bariš, Moravec – Koudelka, Vaněk, Čermák, Ševčík – Zikl, Růsek
    2. poločas: Šustr – Šural, Dreksa, Bariš, Moravec, Šumbera, Přichystal, Hladík, Jambor, Štěpanovský, Vintr

    Náhradníci: Šustr – Štepanovský, Vintr, Šumbera, Jambor, Přichystal, Hladík

    Rozhodca: Machač – Dobrovolný, Hájek

    Diváci: 200