Boston – Tampa Bay 2:3 (kon.) | Dallas – Colorado 0:4 (kon.) | Montreal – Pittsburgh 4:3 (kon.)
Chicago – Edmonton 4:3 (kon.) | Minnesota – Vancouver 0:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 3:1 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
4:3 (1:2, 2:1, 1:0) Stav série: 2:1
Pittsburgh Penguins
cz Štvrtok 06.08.2020, 02:15 • Scotiabank Arena, Toronto, ON • Play-off NHL • Predkolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    45:33 Jeff PETRY - 4:3
     
    45:33
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tohle už tady dnes jednou bylo! Pittsburgh se ubránil přesilovce, hráč se vrátil a led, ale v pokračující hře Montreal skóroval! Danault s Chiarotem dostali puk na levý kruh na hokejku JEFFA PETRYHO a ten z úhlu nachytal Murrayho, vypálil a kotouč směřoval směrem nad pravé rameno brankáře a následně (zřejmě) od masky Murrayho se odrazil pod víko.

    JEFF PETRY už vstřelil v této sérii jeden vítězný gól, když rozsekl v prodloužení první duel. Teď může klidně přidat další vítěznou trefu. Asistence: Ben Chiarot, Phillip Danault.
    35:50 Paul BYRON - 3:3
     
    35:50
    Montreal právě vstřelil branku!
    Pittsburgh už byl kompletní. Nicméně Montreal srovnává! PAUL BYRON obešel obránce a přihrál zleva na hokejku Suzukiho, ten zakončoval křížem do pravé nohy Murrayho. Puk se od ní odrazil na hokejku PAULA BYRONA a ten otočkou kolem vzdálenější tyče procedil puk přes levý beton Murrayho za čáru. PAUL BYRON využil toho, že Crosby tou dobou měl u zadní tyče plné ruce práce s Domim. Asistence: Nick Suzuki, Shea Weber.
    30:13 Jonathan DROUIN - 2:3
     
    30:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal se dostává na kontakt! Weber nahrál z pozice pravého beka na levého obránce Chiarota a ten nastřeloval puk do ohně, Armia sváděl s Rustem a u zadní tyče nastavil hokejku JONATHAN DROUIN a umístil ho do horního rohu brány za bezmocného Murrayho. Tomu nepomohl Schultz, právě on neuhlídal bývalého útočníka Tampy. Asistence: Ben Chiarot, Shea Weber.
    25:34 Teddy BLUEGER - 1:3
     
    25:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak tenhle gól jde za Metem. Ten nejprve prohrál jeden na jednoho na pravém kruhu s Tanevem, Tanev přihrál zprava pod sebe, Aston-Reese si sjel do druhé vlny, jeho pokus ještě vyrazil Price nohou, ale při následně Mete nepokryl dorážku TEDDYHO BLUEGERA a lotyšský útočník (zřejmě) mezi nohama brankáře Montrealu vstřelil svou první branku v kariéře v play-off NHL. Asistence: Zach Aston-Reese, Brandon Tanev.
    09:39 Jason ZUCKER - 1:2
     
    09:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pens otáčí vývoj první třetiny a přidávají druhou trefu v přesilovce! Marleau dobře clonil při zakončení od modré čáry, odražený puk našel Rust, dobře se zorientoval mezi kruhy a nahrál z otočky na pravou stranu, načež JASON ZUCKER vymetl kratší šibenici směrem na lapačku gólmana – 1:2. Asistence: Bryan Rust, John Marino.
    08:40 Patric HÖRNQVIST - 1:1
     
    08:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Malkin poslal střílenou nahrávku z pravého kruhu na levou stranu mezi Armiou a Weberem a PATRIC HÖRNQVIST se položil do zakončení z první po pravé ruce brankáře. Pittsburgh využívá svou první přesilovku v zápase. Asistence: Jevgenij Malkin, Sidney Crosby.
    04:57 Shea WEBER - 1:0
     
    04:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    Povedená akce Habs končí prvním gólem zápasu! Byron najel do druhé vlny na přihrávku Lehkonena, který zabrzdil na pravém kruhu. Byron zakončil do pravé vykopnuté nohy Murrayho. SHEA WEBER dorážel pro změnu do levého betonu brankáře soupeře. Dojíždějící Kotkaniemi chtěl procpat kotouč mezi nohama Murrayho do sítě. To se nepovedlo, ale puk se odrazil na levou stranu a SHEA WEBER měl před sebou odkrytou bránu.

    Mike Sullivan si vzal challenge a dožadoval se odvolání gólu, protože se domníval, že Kotkaniemi zasáhl Matta Murrayho v brankovišti, kde by měl být gólman chráněný. Sudí ale gól uznali a Sheary musí na trestnou lavici. Asistence: Artturi Lehkonen, Paul Byron.

    Vít Muzikář

    Góly a asistencie: 5. S. Weber (Lehkonen, Byron), 31. Drouin (Chiarot, S. Weber), 36. Byron (Suzuki, S. Weber), 46. Petry (Chiarot, Danault) – 9. Hörnqvist (Malkin, Crosby), 10. Zucker (Rust, Marino), 26. Blueger (Aston-Reese, B. Tanev)


    Montreal Canadiens: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Mete, Ouellet – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Drouin – Byron (A), Kotkaniemi, Lehkonen – Evans, Domi, Weise.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, J. Schultz, J. Johnson – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Hörnqvist, Lafferty, Marleau – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

    Rozhodca: Rehman, Pollock – Devorski, Alphonso.
    Montreal 3 1 Pittsburgh
    #1 Nedeľa 02.08.2020 • 02:00
    Pittsburgh - Montreal 2:3 koniec po predl.
    #2 Utorok 04.08.2020 • 02:20
    Pittsburgh - Montreal 3:1
    #3 Štvrtok 06.08.2020 • 02:15
    Montreal - Pittsburgh 4:3
    #4 Piatok 07.08.2020 • 22:00
    Montreal - Pittsburgh 2:0