Doneck – Wolfsburg 3:0 (kon.) | Kodaň – Başakşehir 3:0 (kon.) | Manchester United – Linz 2:1 (kon.)
Inter – Getafe 2:0 (kon.)
koniec
Šachtar Doneck
3:0 (0:0)
VfL Wolfsburg
Streda 05.08.2020, 18:55 • Olympijský štadión, Kyjev • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.
     
    Šachtar Doneck

    Ukrajinský tím dohral sezónu 19. júla a s 23 bodovým náskokom vyhral majstrovský titul. Ročník by si mohol predĺžiť aj v Európskej lige, keďže prvé stretnutie proti nemeckému súperovi vyhral na jeho pôde 2:1, čo je výrazná výhoda do odvtedy.

    VfL Wolfsburg

    VfL ukončil Bundesligu na siedmom mieste, takže ho bude čakať predkolo o EL v sezóne 2020/21. Teraz má pred sebou náročnú úlohu. Šachtaru musí streliť aspoň dva góly a nemôže inkasovať ani raz, alebo vyhrať o minimálne gól pri troch a viac strelených zásahov, keďže v prvom zápase doma prehral 1:2.
     
    Úvodné zostavy:

    Šachtar Doneck: Pjatov (C) – Dodô, Kryvcov, Chočolava, Matvijenko – Antônio, Stepanenko – Marlos, Patrick, Taison – Júnior Moraes.
    Náhradníci: Trubin – Dentinho, Tetê, Konopljanka, Solomon, Kovalenko, Maycon, Bolbat, Pichaljonok, Bondar, Fernando, Cipriano.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Brooks, Pongračić, Tisserand – Brekalo, Arnold, X. Schlager, Roussillon – Ginczek, Weghorst, Joao Victor.
    Náhradníci: Pervan, Kasten – Klaus, Gerhardt, Guilavogui, Siersleben, Horn, Justvan, Marmúš.

    Rozhodca: Ivan Kružliak – Branislav Hancko, Peter Bednár (všetci SVK).
     
    Stretnutie dnes rozhoduje slovenská trojica Ivan Kružliak, Branislav Hancko a Peter Bednár.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Šachtar Donetsk nastupuje v tradičných oranžovo-čiernych dresoch, hostia sú kompletne v zelenom prevedení.
     
    2
    Ukrajinský tím začína akciu na vlastnej polovici ihriska, ale pas dopredu vyriešil obranca Marcel Tisserand.
     
    3
    Wolfsburg získal rohový kop. Center však smeroval do päťky, kde sa nachádzal iba brankár Andrij Pjatov.
     
    4
    Júnior Moraes dostal nepríjemný zásah do ruky, okamžite potrebuje ošetrenie. Uvidíme, či bude schopný pokračovať v hre, no asi áno.
     
    5
    Serhij Kryvcov sa ako prvý dostal k lopte na hrot ofenzívy z pohľadu hostí, útočník Wout Weghorst v bežeckom súboji neuspel.
     
    6
    Marcel Tisserand si musel dať veľký pozor, pretože loptu mu takmer zobral Taison. Nakoniec môže Wolfsburg začína akciu v pokoji.
     
    7
    Wout Weghorst nedostal presnú prihrávku do šestnástky súpera, lopta prešla mimo ihriska. Rozohrávať bude môcť Andrij Pjatov.
     
    8
    Jérôme Roussillon síce dostal presný center na ľavú stranu šestnástky, ale jeho pokus zrazil na rohový kop Marcos Antônio.
     
    9
    Wolfsburg rozohral roh na krátko, následný pas zrazil Marcos Antônio a Xaver Schlager z dorážky mieril veľmi slabo a nepresne.
     
    10
    VfL Wolfsburg sa v prvých desiatich minútach snaží hrať aktívne, avšak Šachtar Doneck je v prvom rade zodpovedný v zadných radoch.
     
    11
    Alan Patrick potiahol loptu až pred šestnástku súpera. Nakoniec prihral pod seba a Marcos Antônio zakončoval z nejakých 20 metrov vysoko nad.
     
    12
    Dodô si síce spracoval dlhý pas na pravom krídle, pri rozvinutí akcie ho zastavilo ofsajdové zakončenie.
     
    13
    Koen Casteels predviedol prvý vážnejší zákrok, pretože prudko k žrdi tesne nad zemou strieľal Alan Patrick. Šachtar ešte získal roh, center odvrátil Marin Pongračić.
     
    15
    Davit Chočolava rozohral na Taisona, ten loptu hneď stratil. Wolfsburg si to namieril kolmo do vápna, kde loptu nespracoval Wout Weghorst.
    15.
     
    16
    Wolfsburg síce získal priamy kop, avšak centrovanú loptu si bez väčších problémov stiahol do rukavíc brankár Andrij Pjatov.
     
    17
    Šachtar Doneck je zatiaľ v defenzíve veľmi pozorný. Ani ďalšia akcia hostí sa neujala, keď sa pod tlak dostal Daniel Ginczek a potom o loptu aj prišiel.
     
    18
    Marcel Tisserand síce vyhral súboj telo na telo, nakoniec fauloval. Loptu pre domácich vybojoval Marlos.
     
    19
    Wout Weghorst a Daniel Ginczek sa nedostali k nákopu pred pokutové územie Šachtaru, pred touto dvojicou odkopával Davit Chočolava.
     
    20
    Šachtar vymyslel výbornú akciu stredom hracej plochy. Júnior Moraes dostal prihrávku medzi obrancov a posunul loptu za Casteelsa. Ešte pred čiarou odkopával sklzom Marin Pongračić.
     
    21
    Domáci síce získali priamy kop, no ten rozohrali zle. Marcos Antônio dostal zlú prihrávku na krátko, vzápätí sa ukrajinský tím vytlačil preč.
     
    23
    Joao Victor dostal loptu na pravé krídlo a poslal prudký center do malého vápna. Ten bol poriadne nebezpečný, nakoniec ho nezasiahol žiadny hráč, či už na domácej alebo hosťujúcej strane.
     
    24
    Marcel Tisserand si nabehol na pravé krídlo, pas na jeho osobu bol veľmi nepresný. Vhadzovať teda môže Mykola Matvijenko.
     
    25
    Marcos Antônio faulovaný, loptu teda nestratil. Previnil sa voči nemu Josip Brekalo, ktorý ho potkol.
     
    26
    Taison naviezol z krídla loptu do pokutového územia. Na jeho pravej strane bol voľný Marlos. Zakončenie tohto krídelníka išlo do žrde!
    26.
     
    27
    Joao Victor sa veľmi pekne dostal cez dvoch hráčov z vlastnej polovice na tú útočnú, jeho akciu zastavil faulom obranca Taras Stepanenko.
     
    28
    John Anthony Brooks si nabehol do päťky na center z priameho kopu. Ten síce hlavičkoval, no dobre bránený mieril vysoko nad brvno bránky Pjatova.
     
    29
    Marin Pongračić veľmi dlho váhal s rozohrávkou a to hlavne preto, že nemal komu prihrať. Nakoniec sa dostal pod tlak, a tak si vybral brankára Casteelsa.
     
    30
    Marlos centroval pred šestnástku Wolfsburgu. Loptu si našiel Marcos Antônio, kvôli malému priestoru na manévrovanie o ňu poľahky aj prišiel.
     
    31
    Davit Chočolava zrazil centrovanú loptu od Ginczeka, bude to roh pre hostí. Ďalší pas na zadnú žrď minul John Anthony Brooks, takže nezakončil.
     
    32
    Lopta sa ešte nejaký čas pohybovala pred šestnástkou Šachtaru. Prišli ďalšie dva centre, z ktorých nezapršalo. Andrij Pjatov ten posledný vyriešil.
     
    33
    Mykola Matvijenko si ako ľavý bek zbehol do pokutového územia. Až k nemu prepadol center z pravého krídla. Ukrajinský bek strieľal z prvej poriadne prudko, Koen Casteels reflexívnym zákrokom výrazne podržal Wolfsburg.
    33.
     
    34
    Júnior Moraes si nabehol pred päťku. Bol z uhlu, čiže skúsil krížny pokus. Minul bránku. Keby ale videl, že má voľného spoluhráča pred úplne prázdnou bránkou, mohlo byť skóre otvorené.
    34.
     
    35
    Jérôme Roussillon obdržal zo stredu poľa parádnu kolmicu za obranu a zľava sa rútil do šestnástky. V poslednom momente, kedy išiel prihrávať, stratil rovnováhu, pretože sa pošmykol. Tým akcia skončila.
     
    36
    Zhruba desať minút ostáva do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?
     
    37
    Šachtar Doneck získal priamy kop spred pokutového územia súpera. Do lopty sa oprel Marlos, jeho prudká rana trafila múr.
     
    39
    Domáci hráči držia loptu v strede ihriska a nikam sa neponáhľajú. Takýto obraz hry im vyhovuje. Wolfsburg slabo napáda.
     
    40
    Alan Patrick sa veľmi pekne uvoľnil okolo Schlagera a poslal pas na pravé krídlo. Na Doda to bolo pridlhé, päťku bude zahrávať Koen Casteels.
     
    41
    Júnior Moraes sa síce uvoľnil v strede poľa, v snahe pokračovať dopredu mu po nose capol Maximilian Arnold.
     
    43
    Marlos zahrával rohový kop. Jeho center odrazil do päťky. Na chvíľu voľný Júnior Moraes loptu nedokázal zakončiť, zamotala sa mu pod nohami.
     
    44
    Dodô mal poriadne veľa času aj priestoru na pravom krídle. To mohol využiť na dobrý center, loptu nasmeroval veľmi zle, úplne mimo svojich spoluhráčov.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Xaver Schlager si nabehol do pokutového územia súpera, kde mohol mať veľkú šancu. Vo vzduchu pred ním vyhral súboj Mykola Matvijenko.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden tréner nestriedal cez prestávku, takže oba celky nastupujú tak ako duel začali.
     
    48
    Marcel Tisserand si síce spracoval pas na pravé krídlo, lenže lopta mu ušla od nohy mimo ihriska. Navyše sa pískal aj ofsajd.
     
    49
    Marlos sa veľmi pekne predral až do pokutového územia, kde prihral a Júnior Moraes mohol byť sám pred Casteelsom. Síce aj bol, no z uhlu, pretože prihrávka bola trochu prudšia. Belgický brankára aj tak vytiahol dobrý zákrok.
     
    50
    Taison vyskúšal zakončenie z nejakých 25 metrov. Prudký pokus nasmeroval presne do miest, kde sa nachádzal Koen Casteels.
     
    51
    Marlos sa po pravom krídle dostal zo stredu poľa do šestnástky súpera. Nestačil mu Jérôme Roussillon, lenže brazílsky ofenzívny hráč prihrávkou našiel len Casteelsa.
     
    52
    Aktívny Marlos sa vymotal cez dvoch súperov na hranicu šestnástky a znova zakončoval. Opäť si jeho pokus našiel brankár Koen Casteels.
     
    53
    Strely: 10 – 5
    Strely na bránku: 5 – 0
     
    54
    Taison dostal krásnu loptu za obranu súpera a išiel sám na brankára. Jeho krížna strela tesne minula vzdialenejšiu žrď.
    54.
     
    55
    Wolfsburg mal k dispozícii rohový kop. Centrovaná lopta síce nebola zlá, avšak Daniel Ginczek fauloval brankára Pjatova.
     
    56
    Davit Chočolava a Xaver Schlager sa stretli v tvrdšom súboji, no faul sa nepískal. Wolfsburg získal autové vhadzovanie.
     
    57
    Žltú kartu dostáva John Anthony Brooks (VfL Wolfsburg).
     
    58
    Júnior Moraes potreboval po tvrdom súboji s Brooksom ošetrenie, dnes už jeho druhé v zápase. Znova bude v poriadku.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Serhij Kryvcov (Šachtar Doneck).
     
    61
    Hostia získali priamy kop tesne pred pokutového územia súpera. Maximilian Arnold poslal tvrdú ranu pod brvno, brankár Andrij Pjatov ju vyrazil do bezpečia.
     
    62
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Daniel Ginczek, prichádza Umar Marmúš.
     
    63
    Josip Brekalo posunul loptu po ľavom krídle, kde bol poľahky zastavený Umar Marmúš. Okamžite ho odzbrojil Serhij Kryvcov.
     
    64
    Marlos vymyslel krásnu kolmicu na hranicu pokutového územia, kde si ju prebral Júnior Moraes a strieľal. Iba do miest, v ktorých sa nachádzal Koen Casteels.
     
    65
    VfL Wolfsburg bude zahrávať pokutový kop!
     
    66
    Celé to však malo byť úplne inak, pretože Davit Chočolava fauloval, no ten dotyk s nohami Joaa Victora prišiel meter alebo dva pred šestnástkou. Slovenský rozhodca si ide pozrieť záznam cez systém VAR.
     
    67
    Penalta sa naozaj kopať nebude, pretože kontakt prišiel pred šestnástkou, ale Davit Chočolava uvidel červenú kartu, keďže nebyť jeho faulu, tak Joao Victor ide sám na Pjatova.
    67. Davit Chočolava (SAC)
     
    69
    Wolfsburg mal k dispozícii priamy kop tesne spred pokutového územia. Josip Brekalo poslal tvrdú ranu, nanešťastie pre neho do stredu bránky, kde sa nachádzal Andrij Pjatov.
    69.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Wolfsburg má veľkú šancu, keďže hrá presilovku, ale potrebuje dva góly. Ako to dnes dopadne?
     
    70
    Presilovka nemeckého tímu veľmi rýchlo končí. John Anthony Brooks namiesto lopty kopol do Júniora Moraesa. Americký stopér inkasuje svoju druhú žltú v stretnutí, čo znamená červenú.
    70. John Anthony Brooks (WOF)
     
    71
    Žltú kartu dostáva Xaver Schlager (VfL Wolfsburg).
     
    72
    Marcos Antônio sa individuálne pekne dostal až do pokutového územia, tam proti presile o loptu prišiel. Získal ju brankár Koen Casteels.
     
    73
    Taison strieľal z hranice pokutového územia. Slabá a nepresná strela išla vedľa priestoru troch žrdí Casteelsa.
     
    74
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Marcos Antônio, prichádza Viktor Kovalenko.
     
    75
    Xaver Schlager vo vápne súpera na seba stiahol pozornosť, lopta sa od neho dostala do druhej vlny a Umar Marmúš vo výbornej pozícii trafil obrancu pred sebou.
     
    76
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Josip Brekalo, prichádza Josuha Guilavogui.
     
    77
    Maximilian Arnold centroval z priameho kopu do päťky, kde lopta prepadla a Wout Weghorst hlavičkoval z metra do Pjatova. Vzrušenie zbytočné, ešte predtým zahral rukou Marcel Tisserand.
     
    78
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Marlos, prichádza Manor Solomon.
     
    79
    Manor Solomon si spracoval pas na pravom krídle, potom prihral iba smerom dozadu. Domáci sa usadili v strede poľa.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Wolfsburg so zápasom ešte niečo urobiť? Potrebuje ale aspoň dva góly.
     
    81
    Josuha Guilavogui sa individuálne prebíjal v strede poľa, kde mu loptu vypichol Júnior Moraes. Nakoniec brazílsky útočník o guľatý nezmysel tiež rýchlo prišiel.
     
    82
    Dodô si nabehol na pravé krídlo, jeho center do druhej vlny odvrátil Marcel Tisserand. Akcia Šachtaru pokračovala, domáci získali rohový kop.
     
    83
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Jérôme Roussillon, prichádza Felix Klaus.
     
    84
    Manor Solomon sa vrátil na svoju polovicu, kde loptu získal a chcel dostať dopredu, no bol faulovaný. Previnil sa Marcel Tisserand.
     
    85
    Felix Klaus dostal krásny pas do pokutového územia, prebral si ho na hruď a mohol zakončovať vo veľkej šanci. Nakoniec mu loptu odkopol Taras Stepanenko a navyše sa hráč hostí nachádzal v ofsajde.
     
    86
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Taison, prichádza Jevhen Konopljanka.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg).
     
    88
    Jevhen Konopljanka sa po ľavom krídle dostal k šestnástke a poslal prudký pas do päťky. Júnior Moraes ho v dobrej pozícii nezakončil, bol prikrytý.
     
    89
    Doneck dal gól!
    JÚNIOR MORAES si dnes gól zaslúžil určite najviac, pretože vytrpel množstvo tvrdých zákrokov na jeho osobu. Manor Solomon na pravom krídle prihral cez dvojicu protihráčov, Dodô poslal loptu po trávniku na biely bod a Moraes zakončil z prvej presne.
    89. Júnior Moraes (SAC) - 1:0
     
    90
    Nadstavuje sa 6 minút.
     
    90+1
    Doneck dal gól!
    Hostia už prakticky odišli mentálne a teraz bránili ako dorastenci. Jevhen Konopljanka dostal loptu za obranu, potiahol ju k šestnástke, kde sa na neho pozerali štyria zadáci. Prihral po pravej ruke a MANOR SOLOMON krížnym pokusom prekonal Casteelsa.
    90+1. Manor Solomon (SAC) - 2:0
     
    90+3
    Doneck dal gól!
    Ďalšie obrovské zaváhanie v defenzíve hostí. Josuha Guilavogui dostal do pozície posledného katastrofálnu prihrávku, loptu mu vypichol JÚNIOR MORAES a svoj individuálny "úprk" na Casteelsa zakončil jednoduchou kľučkou a strelou do prázdnej bránky.
    90+3. Júnior Moraes (SAC) - 3:0
     
    90+4
    Napriek tomu, že ešte pred niekoľkými minútami to vyzeralo na vyrovnaný výsledok, teraz je z toho rozdiel triedy. Wolfsburg sa už vidí v šatni.
     
    90+5
    Hráči Wolfsburgu už v podstate ani nebehajú, iba sa dohráva. Nákop na hrot ofenzívy hostí si našiel Pjatov.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    VfL Wolfsburg dnes smerom dopredu neukázal vôbec nič, zatiaľ čo Šachtar Doneck podal v defenzíve skvelý výkon a v závere súpera potrestal tromi gólmi. Ukrajinský majster tak postupuje do štvrťfinále. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:50:55)

    Matej Kubove

    Góly: 89. Júnior Moraes, 90+1. Solomon, 90+3. Júnior Moraes

    Karty:   60. Kryvcov (SAC) – 57. Brooks (WOF), 71. X. Schlager (WOF), 87. Arnold (WOF)   70. Brooks (WOF)   67. Chočolava (SAC)


    Šachtar Doneck: Pjatov (C) – Dodô, Kryvcov, Chočolava, Matvijenko – Antônio (74. Kovalenko), Stepanenko – Marlos (78. Solomon), Patrick, Taison (86. Konopljanka) – Júnior Moraes.
    Náhradníci: Trubin – Dentinho, Tetê, Konopljanka, Solomon, Kovalenko, Maycon, Bolbat, Pichaljonok, Bondar, Fernando, Cipriano.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Brooks, Pongračić, Tisserand – Brekalo (76. Guilavogui), Arnold, X. Schlager, Roussillon (83. Klaus) – Ginczek (62. Marmúš), Weghorst, Joao Victor.
    Náhradníci: Pervan, Kasten – Klaus, Gerhardt, Guilavogui, Siersleben, Horn, Justvan, Marmúš.

    Rozhodca: Ivan Kružliak – Branislav Hancko, Peter Bednár (všetci SVK)
    12.03.2020
    Wolfsburg - Doneck 1:2

    Góly: 48. Brooks (Brekalo) – 17. Júnior Moraes, 73. Antônio

    Karty:   18. Weghorst (WOF), 56. Steffen (WOF), 71. Brooks (WOF)

    Nepremenená penalta: 45+2. Weghorst (WOF), mimo – 22. Kovalenko (SAC), brankár Casteels zneškodnil

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:7.