Toronto – Columbus 3:0 (kon.) | Winnipeg – Calgary 2:6 (kon.) | NY Rangers – Carolina 1:4 (kon.)
Vancouver – Minnesota 4:3 (kon.) | Florida – NY Islanders 3:2 (kon.) | Arizona – Nashville 4:1 (kon.)
Boston – Tampa Bay 2:3 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
4:3 (1:1, 2:0, 1:2) Stav série: 1:1
Minnesota Wild
cz Streda 05.08.2020, 04:45 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • Predkolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Kevin FIALA - 4:3
     
    59:51
    Minnesota právě vstřelila branku!
    8 sekund před koncem přichází kontaktní gól Minnesoty! Staal vyhrál buly na Dumbu, který puk posunul ke KEVINOVI FIALOVI a ten ranou na lapačku prostřelil Markströma. Tomu dobře stínil Zach Parise – 4:3. Asistence: Matt Dumba a Eric Staal.
     
    58:25
    A už se tak stalo, Minnesota má na ledě šest bruslařů!
    57:33 Kevin FIALA - 4:2
     
    57:33
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild snižují a lehce dramatizují závěr! Z pravého kruhu vypálil KEVIN FIALA, který pověsil kotouč k bližší tyčce Markströmovy branky – 4:2. Asistence: Eric Staal a Zach Parise.
     
    55:00
    Síly na ledě se vyrovnají! Za vysokou hůl je vyloučen Kevin Fiala.
     
    53:26
    Tlak Minnesoty pokračoval i po skončení přesilovky a z toho rezultoval další faul Vancouveru. Tyler Myers se vrací na trestnou lavici a to znovu za krosček.
     
    53:00
    A proti dělovce Kevina Fialy předvedl efektní zákrok Jacob Markström, který kotouč směřující těsně nad jeho levý beton sbalil do lapačky!
     
    51:07
    Přesilovka pro Minnesotu a možná jedna z posledních šancí pro Divočáky s utkáním ještě něco udělat. Tyler Myers před brankou krosčekoval Greenwaye a za to dostal dvě minuty.
     
    48:57
    J. T. Miller s Louim Erikssonem najížděli na jediného obránce. Zakončení vyšlo na druhého jmenovaného, který však při střele zlomil hokejku! Materiál ho zradil ve velmi nevhodnou dobu.
    46:22 Bo HORVAT - 4:1
     
    46:22
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tuhle přesilovku už Kosatky využívají! Do rány Quinna Hughese od modré čáry vložil mezi kruhy hůl BO HORVAT, který kotouč tečoval mimo dosah brankáře Stalocka. Zdá se, že po dnešku bude stav série srovnán na 1:1 na zápasy. Asistence: Quinn Hughes a J. T. Miller.
     
    45:03
    Wild se ve třetí třetině sami brzdí nedisciplinovaností! Brad Hunt sekl Petterssona a usedá na trestnou lavici.
     
    44:27
    Ou, tohle bylo hodně nepříjemné! Jake Virtanen svou bombou z osy hřiště sestřelil spoluhráče Antoina Roussela, který se snažil clonit před brankou. Francouzský útočník to schytal někam do helmy a led opustil za pomoci spoluhráčů.
     
    44:15
    Zatím dobrá přesilovka Canucks! Boeser našel krásnou zadovkou Eliase Petterssona, který zakončoval pravého betonu Stalocka. Brankář Wild pak pokryl i rány Horvata a opět Petterssona!
     
    43:05
    Alex Galchenyuk podrazil Petterssona a Vancouver bude hrát přesilovku!
     
    42:07
    Oba celky už jsou v plném počtu. Pettersson teď připravil šanci pro Quinna Hughese, který z mezikruží nepřekonal Stalocka!
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Tyler Myers – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jared Spurgeon – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:27
    Ryan Donato sekl před očima rozhodčího Virtanena a posílá tak Minnesotu do čtyř.
     
    34:20
    Dvakrát zahrozily Kosatky! Brock Boeser si nejprve vyměnil puk s Eliasem Petterssonem, objel brankáře Stalocka, ale z ostrého úhlu už nedokázal zasunout za jeho záda. Poté tečoval Millerovu nabídku těsně před hostujícím brankářem Jay Beagle, ovšem kotouč je pod Stalockem. Reklamní přestávka.
     
    29:18
    Christopher Tanev dostává dvě minuty za sekání. Přesilovka pro Minnesotu.
    28:42 Brock BOESER - 3:1
     
    28:42
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks navyšují svůj náskok! Do nahození Alexandra Edlera dokázal před Stalockem vložit hokejku Elias Pettersson tak šikovně, že puk sklepl k BROCKOVI BOESEROVI a ten ho zblízka posílal do zcela odkryté klece – 3:1. Asistence: Elias Pettersson a Alexander Edler.
    26:01 Šance Staala, Markström byl proti vyrovnání.
     
    26:01
    Ve velké šanci se ocitl Eric Staal! Ten zakončoval z bezprostřední blízkosti, ovšem pravý beton Markströma byl proti vyrovnání skóre!
    23:01 J. T. Miller - 2:1
     
    23:01
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky jdou podruhé v zápase do vedení! Postaral se o to J. T. MILLER, který na levém křídle zavezl puk do útočného pásma, dostal se s ním až na kruh pro vhazování a zápěstím se nádherně trefil do vzdálenější šibenice Stalockovy branky. Ten tak dostává i druhý gól v tomto zápase nad lapačku. Bez asistence.
     
    20:43
    Přesilovka pro Minnesotu. Za podrážení je potrestán Troy Stecher.
    17:16 Luke KUNIN - 1:1
     
    17:16
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Divočáci se prosazují ve vlastním oslabení! Zach Parise nahrál na levou stranu LUKEOVI KUNINOVI, který se dostal ke střele a Markström na kotouč, který směřoval k bližší tyčce, nedosáhl – 1:1. Asistence: Zach Parise a Ryan Suter.
     
    15:32
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild: Jordan Greenway – 2 min., sekání.
     
    13:31
    Mikko Koivu fauloval při vhazování Antoina Roussela a zbytečně tak Wild oslabuje.
     
    08:25
    Obrovská šance Canucks! Elias Pettersson nahrával Brockovi Boeserovi před poloodkrytou branku, ovšem Alex Stalock se stačil hodně rychle přemístit!
     
    07:27
    Jordan Greenway se pustil do Antoina Roussela, který nejevil o strkanici přílišný zájem. Za hrubost je tedy vyloučen pouze hráč Wild.
     
    04:31
    Druhé vyloučení na straně Vancouveru. Nedovoleným bráněním se provinil Troy Stecher.
     
    03:50
    Joel Eriksson Ek mohl vyrovnat! Jeho první střelu vyrazil Markström a dorážku z ostrého úhlu švédský útočník mezi tyče nenasměroval.
     
    00:43
    Za hákování je vyloučen Brock Boeser. Uvidíme přesilovku Minnesoty.
    00:24 Tanner PEARSON - 1:0
     
    00:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky jdou do vedení už po 24 sekundách hry! Střela Boa Horvata z pravé strany přesná nebyla, ovšem od zadního mantinelu odražený kotouč si našel TANNER PEARSON, který z pravého kruhu zamířil zápěstím do bližšího horního růžku nad lapačku překvapeného brankáře Stalocka. Parádní střela. Asistence: Bo Horvat a Alexander Edler.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 1. Pearson (Horvat, Edler), 24. J. T. Miller (E. Pettersson), 29. Boeser (E. Pettersson, Edler), 47. Horvat (Q. Hughes, J. T. Miller) – 18. Kunin (Parise, Suter), 58. Fiala (E. Staal, Parise), 60. Fiala (Dumba, E. Staal)


    Vancouver Canucks: Markström (Domingue) – Ch. Tanev (A), Q. Hughes, Stecher, Edler (A), T. Myers, Fantenberg – L. Eriksson, Horvat (C), Pearson – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Ferland, B. Sutter, Roussel – Virtanen, Beagle, Motte.
    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Soucy, Hunt – Fiala, E. Staal, Greenway – Kunin, J. Eriksson Ek, Parise (A) – Zuccarello, Galchenyuk, M. Foligno – Hartman, M. Koivu (C), Donato.

    Rozhodca: Mclsaac, Rooney – Cherrey, Murchison
    Vancouver 3 1 Minnesota
    #1 Pondelok 03.08.2020 • 04:30
    Vancouver - Minnesota 0:3
    #2 Streda 05.08.2020 • 04:45
    Vancouver - Minnesota 4:3
    #3 Štvrtok 06.08.2020 • 20:30
    Minnesota - Vancouver 0:3
    #4 Sobota 08.08.2020 • 05:01
    Minnesota - Vancouver 4:5 koniec po predl.