Arsenal – Watford 3:2 (kon.) | Burnley – Brighton 1:2 (kon.) | Crystal Palace – Tottenham 1:1 (kon.)
Everton – Bournemouth 1:3 (kon.) | Chelsea – Wolverhampton 2:0 (kon.) | Leicester – Manchester United 0:2 (kon.)
Manchester City – Norwich 5:0 (kon.) | Newcastle – Liverpool 1:3 (kon.) | Southampton – Sheffield Utd. 3:1 (kon.)
West Ham – Aston Villa 1:1 (kon.)
koniec
Newcastle United
1:3 (1:1)
Liverpool FC
Nedeľa 26.07.2020, 17:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Newcastle United – Liverpool FC. Stretnutie záverečného 38. kola anglickej Premier League sa začne o 17:00.
     


    Newcastle United

    Newcastle je asi rád, že už má dlhšie zaistenú záchranu, jeho forma v posledných týždňoch je totiž priam katastrofálna. Z posledných siedmich zápasov vyhral jediný a z posledných piatich duelov vyťažil len dva body. Doma vyhral naposledy ešte v prvom zápase po reštarte sezóny nad Sheffieldom (3:0). V tabuľke je však na 13. mieste a pred 18. Watfordom má desaťbodový náskok. Tím slovenského reprezentačného brankára Martina Dúbravku dopláca predovšetkým na mizernú útočnú produktivitu, len tri tímy totiž strelili menej gólov ako „straky“. Doma patrí Newcastle medzi priemer Premier League, na vlastnom ihrisku ale prehral za celú sezónu len štyri zápasy.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Newcastle – West Ham 2:2
    Manchester City – Newcastle 5:0
    Watford – Newcastle 2:1
    Newcastle – Tottenham 1:3
    Brighton – Newcastle 0:0
     


    Liverpool FC

    Liverpool sa po dlhom čakaní konečne stal anglickým majstrom a hráči si asi tento triumf užívajú do sýtosti, pretože v posledných šiestich ligových zápasoch utrpeli viac prehier ako za celý doterajší priebeh sezóny. Ich titul je ale úplne zaslúžený a druhý Manchester City na „The Reds“ stráca priepastných 18 bodov. Útok Liverpoolu je druhým najproduktívnejším v súťaži (82 strelených gólov), ešte lepší sú ale hostia v obrane, ktorá je najlepšou v Premier League (32 inkasovaných gólov). I v tabuľke zápasov vonku je Liverpool najlepším celkom, avšak všetky tri svoje porážky utrpel na cudzích ihriskách.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Liverpool – Aston Villa 2:0
    Brighton – Liverpool 1:3
    Liverpool – Burnley 1:1
    Arsenal – Liverpool 2:1
    Liverpool – Chelsea 5:3
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí výrazne v prospech Liverpoolu, ktorý zo 49 zápasov proti Newcastleu v Premier League vyhral 28, prehral 11 a 10 sa ich skončilo remízami. Newcastle vyhral nad Liverpoolom naposledy ešte v decembri 2015 (2:0) a odvtedy ťahá proti „The Reds“ sériu šiestich ligových zápasov za sebou bez výhry. Prvý vzájomný súboj v tomto ročníku vyhral doma Liverpool 3:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    1.10.2017: Newcastle – Liverpool 1:1
    3.3.2018: Liverpool – Newcastle 2:0
    26.12.2018: Liverpool – Newcastle 4:0
    4.5.2019: Newcastle – Liverpool 2:3
    14.9.2019: Liverpool – Newcastle 3:1
     
    Dnešný zápas sa, rovnako ako všetky ostatné zápasy anglickej Premier League po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Dúbravka – Manquillo, F. Fernández, Rose – Lazaro, Shelvey (C), bin Tálib, Almirón, Ritchie – Saint-Maximin, Gayle.
    Náhradníci: Darlow – Joelinton, Carroll, Hayden, S. Longstaff, Watts, Muto, Young, Yedlin.

    Liverpool FC: Alisson – N. Williams, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Milner (C), Wijnaldum, Keïta – Oxlade-Chamberlain, Origi, Minamino.
    Náhradníci: Adrián – Elliott, Alexander-Arnold, Fabinho, Firmino, Jones, Mané, M. Salah, Shaqiri.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Mainwaring.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Newcastle bude hrať v tradičných čiernobielych dresoch, Liverpool v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Newcastle United dal gól!
    Domáci bleskurýchlo otvárajú skóre! Po faule Liverpolu v strede poľa okamžite rozohral pasom za zaskočenú obranu hostí Shelvey a DWIGHT GAYLE, ktorý si na jeho prihrávku nabehol, prekonal i trochu so šťastím vybehnutého brankára Alissona.
    1. Dwight Gayle (NEW) - 1:0
     
    3
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách a od svojich obrancov na vlastnej polovici zakladajú svoj postupný útok.
     
    4
    Liverpool sa posunul na útočnú polovicu, stále ale kombinuje v úctivej vzdialenosti od Dúbravkovej brány. Domáci zatiaľ veľmi dobre držia obranné postavenie.
     
    5
    Nepresná prihrávka na Oxlade-Chamberlaina skončila za bránkovou čiarou. Martin Dúbravka vrátil odkopom od svojej brány loptu do hry, v strede poľa ju však vybojovali hostia.
     
    6
    Tí tak znovu prechádzajú k svojmu postupnému útoku. Ten sa pokúsil zrýchliť Joe Gomez, individuálny prienik mu ale ukončil sklzom Ritchie.
     
    7
    Wijnaldum preniesol hru na ľavé krídlo, odkiaľ centroval Robertson. Jeho nákop zablokoval Lazaro, lopta sa ale k ľavému obrancovi Liverpoolu vrátila a ten ju tak mohol posunúť na spoluhráčov dozadu.
     
    8
    Už zhruba tri minúty sledujeme prakticky neprerušený postupný útok Liverpoolu. Domáci sa okrem rýchlej gólovej akcie k hraciemu predmetu ešte poriadne ani len nedostali.
     
    9
    Liverpool naďalej oblieha obranu Newcastleu, do blízkosti pokutového územia sa ale cez zoradené domáce obranné šíky nie a nie dostať.
     
    10
    Až teraz získali domáci konečne loptu pod svoju kontrolu a hneď sa pokúsili o rýchly protiútok. Za nákopom na polovicu Liverpoolu si nabiehal Shelvey, loptu však napokon na hracej ploche dobehnúť nedokázal.
     
    11
    Ritchie po autovom vhadzovaní vysunul do nábehu Almiróna, toho ale čistým spôsobom zastavil Williams.
     
    12
    Všetci hráči Newcastleu sa tak znovu zatiahli na vlastnú polovicu a výrazne prehusťujú priestor pred vlastnou šestnástkou. Liverpoolu sa opäť nepodarilo preraziť tento val postupnou kombináciou a po nepresnej prihrávke Milnera loptu stráca.
     
    13
    Liverpool získal po odkope jedného z hráčov Newcastleu autové vhadzovanie na útočnej polovici. Williams si pri ňom v podstate narazil loptu s Wijnaldumom.
     
    14
    Keïta sa pokúsil prejsť individuálne do šestnástky Newcastleu a takmer sa mu to i podarilo, už v pokutovom území ho ale za seba nepustil pozorný Fernández.
     
    15
    Lopta sa potom dostala na ľavé krídlo k Milnerovi, ktorý ale preváhal ideálnu chvíľu na center. Manquillo k nemu dokázal zacúvať a vypichol mu loptu do autu.
     
    17
    Van Dijk si spracoval Dúbravkov odkop a hneď loptu nakopol na rozbehnutého Origiho. Ten túto prihrávku nedokázal dobehnúť.
     
    18
    Ďalší nákop predviedol Milner, ktorý hľadal rozbehnutého Williamsa. Tomu sa podarilo loptu spracovať a podržať ju pri šestnástke Newcastleu.
     
    19
    Bez cudzieho zavinenia spadol v strede poľa na trávnik bin Tálib. Vypadá to na svalové zranenie domáceho hráča.
     
    20
    Ošetrovanie bin Táliba pokračuje. Hráči oboch tímov sa medzitým občerstvujú pri svojich striedačkách.
     
    21
    Bin Tálib krívajúc odišiel mimo hracej plochy a uvidíme, či sa ešte vráti do hry. Na trávniku medzitým prebieha ďalšia postupná kombinácia Liverpoolu.
     
    22
    Origi sa dostal k lopte pred šestnástkou Newcastleu a hneď vystrelil, jeho pokus ale zablokoval Fernández.
     
    23
    Odrazená lopta sa vrátila k Origimu, ktorý ju posunul na spoluhráčov do strany. Newcastle je pod obrovským tlakom, jeho obrana ale zatiaľ nepovolila majstrovi vôbec nič.
     
    24
    Milner pred šestnástkou posunul loptu doprava na Williamsa, ktorý si ju navádzal na ľavačku. Pri náprahu na strelu mu ale hrací predmet odkopol Rose.
     
    25
    Fernández vystihol kolmicu na Origiho a založil rýchly protiútok domácich. Shelvey hneď vysunul na ľavom krídle do nábehu Saint-Maximina, tomu však lopta odskočila.
     
    26
    Hneď ju ale v súboji s Williamsom vybojoval naspäť pod svoju kontrolu a posunul ju dozadu k Ritchiemu. Jeho center odhlavičkoval zo šestnástky Liverpoolu van Dijk.
     
    27
    Alisson vybehol pred vlastné pokutové územie, aby odkopol pred rozbehnutým Saint-Maximinom loptu do autu. Domácim sa potom kombinácia nevydarila a prihrávka na Gayleho skončila na kopačkách brankára Liverpoolu.
     
    28
    Minamino napriahol zo strednej vzdialenosti a vôbec nie zle. Jeho strelu k pravej tyči musel výborným zákrokom vyraziť Martin Dúbravka.
     
    29
    S centrom hostí od rohovej zástavky si domáca obrana poradila, hostia ale loptu rýchlo získali naspäť a môžu tak pokračovať v obliehaní domáceho pokutového územia.
     
    30
    Center Oxlade-Chamberlaina odkopol Fernández. Jeho spoluhráči nedokázali loptu podržať a rýchlo ju odovzdali hosťom, ktorí znovu stupňujú svoj tlak.
     
    32
    Shelvey pasom na ľavé krídlo vysunul Almiróna, ktorý hneď centroval do šestnástky na nabiehajúceho Gaylea. Pred ním loptu odhlavičkoval do autu van Dijk.
     
    33
    Ritchie našiel na pravej strane pokutového územia Fernándeza, ktorý z pomerne ostrého uhla vystrelil k bližšej tyči. Brankár Alisson musel jeho strelu vyraziť na rohový kop.
     
    33
    Prvú žltú kartu dostáva za zakopnutie lopty po odpískaní ofsajdu Federico Fernández (Newcastle United). Toto bola skutočne hlúpa karta...
     
    35
    Liverpool sa po krátkom prerušení svojich útočných akcií vracia na útočnú polovicu a znovu tak sledujeme jeho dnes klasický postupný útok.
     
    36
    Keïta vystrelil z veľkej diaľky, jeho pokus ale skončil výrazne mimo Dúbravkovej brány.
     
    37
    Rose zrazil na pravej strane na trávnik Robertsona. Priamy kop pre Liverpool.
     
    38
    Robertsonov center obrana Newcastleu s menšími problémami vyriešila, lopta sa ale opäť vrátila na kopačky hráčov v červenom. Liverpool tak opäť stupňuje svoj tlak.
     
    38
    Liverpool dal gól!
    Je vyrovnané! Oxlade-Chamberlain sa elegantne presadil na pravej strane a presne nacentroval na VIRGILA VAN DIJKA. Ten bol síce v obkľúčení medzi domácich obrancami, i tak ale dokázal loptu hlavou poslať vysokým oblúkom ponad bezmocného Dúbravku do siete.
    38. Virgil van Dijk (LIV) - 1:1
     
    41
    Wijnaldum zaviezol loptu pred šestnástku Newcastleu a posunul ju doprava na voľného Oxlade-Chamberlaina. Ten si ju naviedol na pravačku a tvrdou strelou tesne minul pravý horný roh Dúbravkovej brány.
     
    42
    V hlavičkovom súboji o loptu po odkope Dúbravku od vlastnej brány fauloval Oxlade-Chamberlain v hlavičkovom súboji Gaylea. Domáci posunuli loptu dozadu a teraz si ju prihráva ich obranná trojica.
     
    43
    Domáci sa prekombinovali na útočnú polovicu a Almirón opäť dostal kolmú prihrávku na ľavé krídlo za obranu Liverpoolu. Tentokrát ale nemohol pokračovať, pretože vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    44
    Liverpool odpovedá svojim ďalším postupným útokom. Všetci hráči Newcastleu sú vo vzdialenosti maximálne 35 metrov od Dúbravkovej brány.
     
    45
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    45+1
    Origimu sa pokus o individuálny prienik nevydaril, loptu ale udržal a posunul ju dozadu. Od obrancov Liverpoolu tak začína ďalší pokus o prienik do šestnástky.
     
    45+2
    Milnerov center sprava odhlavičkoval Fernández. K lopte sa za šestnástkou dostal Minamino, ktorý vystrelil priamo do stredu brány na pripraveného Dúbravku.
     
    45+3
    Prvý polčas akoby sa len dohrával. Hostia síce naďalej majú loptu na svojich kopačkách, dopredu akoby sa v posledných desiatkach sekúnd už ale nehnali a skôr čakajú na hvizd hlavného rozhodcu.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci otvorili skóre už po niekoľkých desiatkach sekúnd, keď zaskočil hostí Gayle. Od hráčov Newcastleu to ale bolo smerom dopredu prakticky všetko a takmer celý polčas sa odohrával na ich polovici. Dobre fungujúca obrana domáceho celku Liverpoolu veľa nedovolila, nakoniec ale čisté konto neudržala, keď Dúbravku v bráne domácich prekonal presnou hlavičkou van Dijk. Uvidíme, či tímy zmenia nejak svoju hru do druhého polčasu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 23 % : 77 %
    Strely na bránu: 2:3
    Strely mimo: 0:2
    Rohy: 2:1
    Ofsajdy: 2:0
    Rohy: 2:1
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Allan Saint-Maximin, prichádza Joelinton.
     
    47
    Domáci po nepresnom nákope rýchlo prišli o loptu a okamžite sa museli zatiahnuť dozadu. Po krátkej kombinácii pred šestnástkou Newcastleu strieľal Williams, ktorý z prvej poslal loptu na tribúnu za Dúbravkovou bránou.
     
    48
    Williamsov center sprava bol zablokovaný na rohový kop. Na center z neho si nabehol van Dijk, ktorý hlavičkoval priamo do rúk brankára Dúbravku.
     
    49
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Nabíll bin Tálib, prichádza Sean Longstaff.
     
    50
    Origiho zasiahol jeden z hráčov Newcastleu pri jeho prieniku do tváre. Hlavný rozhodca ale zákrok nevyhodnotil ako faul a hra pokračuje postupným útokom Liverpoolu.
     
    51
    Joelinton potiahol loptu po ľavom krídle k šestnástke Liverpoolu, vrátil ju dozadu k Shelveymu a ten ju z prvej pristavil na strelu striedajúcemu Longstaffovi. Ten z prvej minul Alissonovu bránu.
     
    52
    Liverpool sa po tomto krátkom útoku Newcastleu vrátil na útočnú polovicu a znovu sa snaží postupnou kombináciou nájsť medzery v obrannom postavení domácich hráčov.
     
    53
    Origimu odskočila pri spracovávaní kolmej prihrávky do šestnástky lopta a v súboji o ňu potiahol na trávnik Fernándeza. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    54
    Origi si znovu spracovával loptu na polovici Newcastleu, tentokrát bol ale faulovaným on. Získava tak priamy kop pre Liverpool.
     
    55
    Hostia ho rozohrali po zemi do strany a znovu radšej prešli k postupnému útoku. Domáci ich ale následne vytlačili až na ich polovicu a tam ich zatiaľ držia.
     
    56
    Držanie lopty: 25 % : 75 %
     
    57
    Druhý polčas sa zatiaľ odohráva vo veľmi pomalom tempe. Po kombinácii Liverpoolu teraz sledujeme postupnú kombináciu Newcastleu, ktorá ale tiež nevedie k ničomu nebezpečnému.
     
    59
    Už je ale hra naspäť tam, kde sa dnes predovšetkým odohráva – na polovici Newcastleu. Robertsonov center z ľavej strany zablokoval Lazaro, odrazenú loptu ale získali naspäť hostia.
     
    59
    Liverpool dal gól!
    Hostia otáčajú skóre! Robertson sklepol za seba pas van Dijka na ľavé krídlo na DIVOCKA ORIGIHO. Ten si tesne pred šestnástkou naviedol loptu na pravačku a krásnou prízemnou technickou strelou ju zakrútil k ľavej tyči Dúbravkovej brány.
    59. Divock Origi (LIV) - 1:2
     
    61
    Po dlhšej dobe mal loptu na kopačkách i brankár Liverpoolu Alisson, hneď ju ale presným nákopom na útočnú polovicu rozohral na Robertsona.
     
    62
    Liverpool sa vedúcim gólom poriadne upokojil. Hostia už sa nemusia tlačiť dopredu a jeho kombinácia nie je tak priamočiará, ako ešte pred malou chvíľou.
     
    63
    Shelvey získal loptu blízko stredového kruhu, podržal ju a potom... ju veľmi nepresne prihral Fernándezovi. Po autovom vhadzovaní získavajú guľatý nezmysel na kopačky hostia.
     
    64
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Divock Origi, prichádza Mohamed Salah.
     
    64
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Takumi Minamino, prichádza Sadio Mané.
     
    64
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Roberto Firmino.
     
    65
    Striedajúci Salah sa hneď po svojom príchode na trávnik zapojil do kombinácie, keď skúsil prihrávkou z prvej vysunúť za obranu Newcastleu Maného. Ten nedokázal prudký pas dobehnúť.
     
    67
    Liverpool má ale i tak zápas pevne pod kontrolou. Domáci nepredstavujú v druhom polčase smerom dopredu absolútne žiadnu hrozbu.
     
    68
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    70
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Dwight Gayle, prichádza Andy Carroll.
     
    70
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Miguel Almirón, prichádza Isaac Hayden.
     
    71
    Firmino vysunul výbornou kolmicou za obranu Newcastleu Salaha, s ním sa ale dobre vrátil Fernández, ktorý mu sklzom už vo vlastnej šestnástke strelu zablokoval.
     
    72
    Center z rohu Liverpoolu spadol do stredu šestnástky Newcastleu, domácim sa ho ale nakoniec podarilo odkopnúť do bezpečia. Liverpool po autovom vhadzovaní pokračuje v obliehaní pokutového územia domácich.
     
    74
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Danny Rose, prichádza Kelland Watts.
     
    75
    Strely: 3:12
    Strely na bránu: 2:5
     
    75
    Fernández odhlavičkoval nákop na Salaha, k lopte sa ale na krídle dostal Williams. Center mladého pravého obrancu Liverpoolu potom zablokoval Manquillo.
     
    76
    Manquillo odkopol pred Salahom loptu na rohový kop. Center z neho letel do bránkoviska, odkiaľ ho do autu odhlavičkoval Fernández.
     
    77
    Firmino sa pri snahe o sólový prienik z ľavého krídla zamotal v kľučkách a o loptu prišiel. K Manquillovi ale okamžite dostúpil Mané, ktorý ho donútil odkopnúť loptu do autu.
     
    78
    Salah si na pravej strane naviedol loptu na pravačku a vystrelil, avšak jeho pokus skončil vysoko nad Dúbravkovou bránou.
     
    79
    Firmino z prvej predĺžil prihrávku Maného do šestnástky a Keïtovi, ktorý sa za touto loptou dral, chýbal snáď jeden krok na to, aby ju zasiahol. Nakoniec skončila v rukách brankára Dúbravku.
     
    80
    Newcastle sa už akoby ani nesnažil o útočenie. Domáci hneď po zisku lopty hrací predmet len odkopáva do autu alebo na polovicu Liverpoolu a rozohrávku hostí prakticky vôbec nenapádajú.
     
    82
    Až teraz sa domáci pokúsili aspoň o akú-takú rozohrávku. Fernández na jej konci nakopol loptu na Joelintona, ktorý ale nemal šancu túto prudkú prihrávku spracovať.
     
    83
    Na trávniku zostal Williams. Zdá sa, že pravý obranca Liverpoolu má kŕče. Už k nemu bežia lekári Liverpoolu.
     
    84
    Williams odišiel za autovú čiaru a hostia budú striedať.
     
    85
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Neco Williams, prichádza Trent Alexander-Arnold.
     
    85
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Curtis Jones.
     
    86
    I záver zápasu sa odohráva na polovici Newcastleu. Hostia držia loptu pod svojou kontrolou a snažia sa kombináciou na krátke prihrávky dostať k pokutovému územiu domácich.
     
    87
    Teraz sa im to ale určite nepodarí, pretože Ritchie vystihol v strede poľa prihrávku dozadu na van Dijka. Shelvey hneď nakopol loptu na hrot útoku na Carrolla, ktorý ale hlavou loptu len tečoval pri jej lete mimo Alissonovej brány.
     
    88
    Joelinton si spracoval odkop z vlastnej polovice, pri pokuse o kľučku mu ale loptu vypichol van Dijk. Brankár Alisson hneď rozohral na opačnú stranu.
     
    89
    Liverpool dal gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! SADIO MANÉ si spracoval loptu na ľavom krídle, naviedol si ju okolo dvojice obrancov Newcastleu do šestnástky na pravačku a technickou strelou ju od vzdialenejšej tyče zakrútil do Dúbravkovej brány.
    89. Sadio Mané (LIV) - 1:3
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90+1
    Zápas sa už len dohráva. Domáci držia loptu v strede poľa, hráči Liverpoolu sú ale zoradení na vlastnej polovice a nedávajú im priestor na prienik k šestnástke.
     
    90+2
    Robertson si nabehol do šestnástky Newcastleu na van Dijkov nákop, dvojica obrancov Newcastleu ho ale dokázala pripraviť o loptu. Dúbravka potom po malej domov odkopol loptu do stredu poľa.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool ovládol druhý polčas a s prehľadom dokráčal v poslednom zápase ligovej sezóny k víťazstvu. Veľmi podobnými gólmi sa oňho zaslúžili Origi a Mané. Domáci Alissonovu bránu vôbec neohrozili a smerom dopredu nevymysleli absolútne nič, takže pre Liverpool neboli žiadnou hrozbou. „The Reds“ teda touto výhrou ukončili skvelú sezónu, v ktorej sa po dlhých desaťročiach stali majstrami a pred druhým Manchesterom City majú priepastný 18-bodový náskok. Newcastle končí tento ročník na 13. mieste tabuľky.
     
    Držanie lopty: 26 % : 74 %.
    Strely na bránu: 2:6.
    Strely mimo: 1:5.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 11:5.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu a anglickej Premier League 2019/2020 všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (19:06:58)

    Michal Sadlek

    Góly: 1. Gayle – 38. V. van Dijk, 59. Origi, 89. Mané

    Karty:   33. F. Fernández (NEW)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:5.
    Newcastle United: Dúbravka – Manquillo, F. Fernández, Rose (74. Watts) – Lazaro, Shelvey (C), bin Tálib (49. S. Longstaff), Almirón (70. Hayden), Ritchie – Saint-Maximin (46. Joelinton), Gayle (70. Carroll).
    Náhradníci: Darlow – Joelinton, Carroll, Hayden, S. Longstaff, Watts, Muto, Young, Yedlin.

    Liverpool FC: Alisson – N. Williams (85. Alexander-Arnold), Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Milner (C), Wijnaldum, Keïta (85. Jones) – Oxlade-Chamberlain (64. Firmino), Origi (64. M. Salah), Minamino (64. Mané).
    Náhradníci: Adrián – Elliott, Alexander-Arnold, Fabinho, Firmino, Jones, Mané, M. Salah, Shaqiri.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Mainwaring