Den 2: Žlutý tým (Spoje) – Červený tým (Sparta) 16:10 (kon.) | Den 2: Bílý tým (Prostějov) – Modrý tým (I.ČLTK) 19:5 (kon.)
koniec udalosti
Den 2: Bílý tým (Prostějov) – Modrý tým (I.ČLTK)

19:5

cz Piatok 24.07.2020, 10:00 • TK Agrofert Prostějov • Tenis – Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA
     
    Nyní už je to vše. S konstatováním, že poslední díl TOP ligy Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta se uskuteční ve dnech 6. a 7. srpna, se loučíme. Děkujeme za pozornost, užijte si víkend. (14:59:26)
     
    Na závěr si připomeňme souhrnně všechny páteční výsledky:

    Jiří Lehečka – Vítek Horák 6:3, 6:2
    Vitalij Sačko (UKR) – Jiří Barnát 6:4, 6:2
    Dalibor Svrčina – Vojtěch Petr 6:3, 6:1
    Linda Nosková – Darja Viďmanová 6:0, 4:6, 11:9
    Tereza Smitková – Agáta Černá 6:2, 6:3
    Ondřej Válek – Štěpán Pecák 7:5, 7:5
    Sára Bejlek – Amélie Šmejkalová 7:6(1), 7:6(7)
    Denise Hrdinková – Nikola Bartůňková 4:6, 4:6
    David Poljak – Robin Staněk bez boje
     
    14:17
    Program druhého hracího dne je v Prostějově u konce.
     
    14:17
    Dochází ještě k lehké úpravě konečného skóre. Původně plánovaný duel mezi Davidem Poljakem a Robinem Staňkem byl klasifikován jako skreč druhého jmenovaného, a tudíž putoval bod bez boje na konto bílého týmu. Ten tak vítězí 19:5, čtyřhry již následovat nebudou.
     
    13:58
    Ještě jednou ovšem připomeňme, že bílý tým se základnou v Prostějově vyhrál i své páté utkání a kolo před koncem TOP ligy Barvy pro budoucnost slaví v exhibiční soutěži smíšených družstev celkové vítězství!
     
    13:57
    Za námi je tak poslední dnešní dvouhra, po níž vede bílý tým 18:5. Čtyřhry už pravděpodobně následovat nebudou. V tuto chvíli čekáme na informaci z místa konání.
     
    13:52
    Velice vyrovnaný byl zápas mezi Sárou Bejlek (bílý tým) a Amélií Šmejkalovou (modrý tým). Šmejkalová vedla v prvním setu 5:3, v tom druhém 4:2, přesto musela dvakrát do tiebreaku. A v tom se pokaždé radovala Bejlek – nejprve výsledkem 7:1, následně 9:7.
     
    13:24
    Rovněž druhou sadu zápasu se Štěpánem Pecákem vyhrál Ondřej Válek poměrem 7:5. O podobnosti obou setů svědčí i fakt, že Pecák ten druhý vyhrál za 42 minut, na první pak potřeboval jen o minutu méně.
     
    13:07
    Teprve před chvilkou získal modrý tým svůj první páteční bod. Vděčí za něj čtrnáctileté Nikole Bartůňkové. Talentovaná dívka, jež pravidelně nastupuje také v soutěži Tipsport Elite Trophy, přehrála dvakrát 6:4 Denise Hrdinkovou. Ta ve druhém setu vedla po brejku 3:2, pak ale prohrála hned tři gemy při vlastním podání.
     
    12:44
    Po 62 minutách je u konce úvodní sada zápasu mezi čtrnáctiletou Sárou Bejlek a o rok starší Amélií Šmejkalovou. Druhá jmenovaná měla dvakrát výhodu brejku, vedení 5:3 ale v zisk sady nezužitkovala, a tak se šlo do zkrácené hry. V té jasně dominovala domácí Bejlek, jež dopřála krajance jediný bod.
     
    12:35
    Zápas mezi Davidem Poljakem a Robinem Staňkem byl vzhledem k rozhodnutému stavu série zrušen.
     
    12:30
    Čtrnáctiletá Nikola Bartůňková (modrý tým) získala úvodní sadu proti Denise Hrdinkové (bílý tým) výsledkem 6:4. Ani jeden ze svých úvodních dvou brejků nezvládla Bartůňková potvrdit na podání, po brejku za stavu 4:5 už ale potvrzovat lup nemusela. Ve druhém setu je stav vyrovnaný 3:3.
     
    12:28
    První sada zápasu mezi Ondřejem Válkem (bílý tým) a Štěpánem Pecákem (modrý tým) vyzněla lépe pro domácího tenistu. Ten ji připsal na své konto až v koncovce, když zvítězil 7:5.
     
    11:53
    Za již rozhodnutého stavu došlo ke změně v nominaci. Ondřej Válek si zahraje se Štěpánem Pecákem. Jaroslav Pospíšil a Adam Pavlásek se na kurty zřejmě nepodívají.
     
    11:35
    Dramatické střetnutí mezi Lindou Noskovou a Darjou Viďmanovou nakonec skončilo lépe pro prvně jmenovanou. Ta vstoupila do zápasu kanárem a ve druhém setu vedla 4:3, pak ale finalistka nedávného podniku Moravia Open dotáhla duel třemi získanými gemy v řadě do rozhodujícího supertiebreaku. V tom měla Viďmanová za stavu 9:7 dva mečboly, ty ale nevyužila. Naopak to byla o dva roky mladší, teprve patnáctiletá Nosková, kdo se po zisku čtyř výměn za sebou radoval z vítězství 6:0, 4:6 a 11:9.
     
    11:27
    Je to jasné! Bílý tým vítězí v TOP lize Barvy pro budoucnost i popáté a nadále drží svou neporazitelnost! Pátý bod přidala na konto celku se základnou v Prostějově Tereza Smitková. Ta poté, co v první sadě povolila Agátě Černé jen dva gemy, musela ve druhém setu dvakrát dohánět manko brejku. Rozhodující krok k vítězství pak učinila bývalá 57. hráčka planety v osmém gemu, po němž šla díky brejku do trháku a mohla následně zápas dopodávat. Smitková vyhrála 6:2 a 6:3.
     
    11:21
    Darja Viďmanová se oklepala z kanára a dovedla zápas s Lindou Noskovou do rozhodujícího supertiebreaku na deset vítězných bodů. Viďmanová se o něj zasloužila šňůrou tří gemů v řadě, kterou načala od stavu 3:4.
     
    11:19
    Bílý tým rozjel páteční den ve velkém stylu a po třetím vítězství má možnost celou sérii definitivně rozhodnout! Jiří Lehečka před malou chvílí dotáhl do vítězného konce souboj s Vítkem Horákem. Ten získal první dva gemy v utkání, posléze už ale na kurtu dominoval favorit. První sadu bral Lehečka poměrem 6:3, v té druhé pak povolil krajanovi ještě o jeden gem méně. Zápas přitom mohl ukončit o jednu hru dříve, na příjmu ale neproměnil ani jeden ze tří mečbolů. Jak se ovšem posléze ukázalo, mrzet to zástupce prostějovského celku vůbec nemuselo.

    Filip Lefenda

    Program 1. hracího dne
    Bílý tým – Modrý tým
    Jiří Lehečka – Vítek Horák 6:3, 6:2
    Vitalij Sačko (UKR) – Jiří Barnát 6:4, 6:2
    Dalibor Svrčina – Vojtěch Petr 6:3, 6:1
    Linda Nosková – Darja Viďmanová 6:0, 4:6, 11:9
    Tereza Smitková – Agáta Černá 6:2, 6:3
    Ondřej Válek – Štěpán Pecák 7:5, 7:5
    Sára Bejlek – Amélie Šmejkalová 7:6(1), 7:6(7)
    Denise Hrdinková – Nikola Bartůňková 4:6, 4:6
    David Poljak – Robin Staněk bez boje