Alavés – Barcelona 0:5 (kon.) | Valladolid – Real Betis 2:0 (kon.) | Villarreal – Eibar 4:0 (kon.)
Atlético Madrid – Sociedad 1:1 (kon.) | Espanyol – Vigo 0:0 (kon.) | Granada – Bilbao 4:0 (kon.)
Leganés – Real Madrid 2:2 (kon.) | Levante – Getafe 1:0 (kon.) | Osasuna – Mallorca 2:2 (kon.)
Sevilla – Valencia 1:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
1:0 (0:0)
Valencia CF
Nedeľa 19.07.2020, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu a LaLigy 2019/2020 všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:14:01)
     
    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 4:2.
    Strely mimo: 10:4.
    Rohy: 4:7.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 11:6.
     
    Domácim hráčom pustili hneď po konci zápasu na štadióne znelku Ligy majstrov, Sevilla si totiž dokázala v tejto sezóne vybojovať miestenku do najprestížnejšej klubovej súťaže. O jej víťazstve v poslednom zápase sezóny rozhodol krásnym gólom Reguilón a aj keď hostia mali v záverečných cca 15 minútach solídny tlak, tak domácu bránu až na ojedinelé príležitosti výraznejšie neohrozili. Domáci tak končia na štvrtom mieste tabuľky s rovnakým počtom bodov, ako má tretie Atlético Madrid. Valencia končí na deviatom mieste a v budúcej sezóne sa v európskych pohároch nepredstaví.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Sobrino sa pekne uvoľnil na ľavom krídle a zakrútil loptu na zadnú tyč, kam si nabiehal Mangala. Ten loptu nezasiahol a nakoniec skončila v rukách domáceho gólmana Bunúho.
     
    90+4
    Hostia predsa len ešte loptu udržali na svojich kopačkách a po dlhej kombinácii pred šestnástkou Sevilly napriahol k strele zo zhruba 25 metrov Kondogbia. Jeho tvrdá rana skončila mimo Bunúho brány.
     
    90+3
    I tentokrát sa hosťom podarilo s menšími problémami prejsť na útočnú polovicu. Kondogbia centrom na zadnú tyč našiel Florenziho, ktorý z voleja vystrelil tak, že lopta letela rovnobežne s bránkovou čiarou.
     
    90+2
    Domáci pri pokuse o rýchly protiútok loptu vrátili hosťom, ktorí však musia znovu založiť svoj útok od vlastnej šestnástky. Hráči Sevilly už sú zoradení v obranných líniách na vlastnej polovici.
     
    90+1
    Valencia predsa len úspešne rozohrala a dostala domácich pod tlak. Hostia obliehajú pokutové územie Sevilly prihrávkami zo strany na stranu, priestor na prienik ale zatiaľ nenachádzajú.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Domáci napádajú rozohrávku hostí veľmi vysoko a nedovoľujú im ani len dostať sa od šestnástky do stredu poľa.
     
    89
    Parejo úplne zbytočne v súboji o loptu zasiahol lakťom do chrbta Nasjrího. Hlavný rozhodca mu prekvapivo len dohovára, za tento zákrok by totiž kapitán Valencie mohol a zrejme aj mal dostať žltú kartu.
     
    88
    Florenzi nakoniec trochu zúfalým nákopom z ľavej strany posielal loptu na zadnú tyč, tam ale nebol nikto v oranžovočiernom drese a hrací predmet sa tak zakrútil za bránkovú čiaru.
     
    87
    Valencia sa v závere zápasu snaží o tlak na domácu obranu a drží loptu na útočnej polovici. Domáci ich zatiaľ úspešne držia na dištanc od Bunúho brány.
     
    86
    Brankár Valencie Doménech rozohral na Nasjrího, ktorý loptu pred šestnástkou hostí posunul na Susa. Ten si ju naviedol na ľavačku a tvrdou strelou tesne minul ľavú tyč Doménechovej brány.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Lucas Ocampos, prichádza Sergi Gómez.
     
    84
    Gameiro si nabehol do šestnástky Sevilly na kolmicu cez stred obrany domácich a z prvej strelou po zemi tesne minul pravú tyč Bunúho brány.
     
    83
    Striedajúci Nasjrí dostal prihrávku na pravú stranu šestnástky za obranu Valencie a ocitol sa sám pred brankárom Doménechom, ktorý ho ale vychytal. Hneď potom však bol domácemu útočníkovi odpískaný ofsajd, prípadný gól by tak neplatil.
     
    82
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Daniel Wass, prichádza Thierry Correia.
     
    82
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Francis Coquelin, prichádza Geoffrey Kondogbia.
     
    81
    Wass vysunul na pravom krídle do nábehu Lee Kang-ina, ktorého center na Mangalu odhlavičkoval Koundé na rohový kop.
     
    80
    Domácim sa táto hra nakoniec vypomstila, pretože Reguilón sa nechal obrať v strede poľa o loptu. Lee Kang-in ju potiahol na polovicu Sevilly a tam založil postupný útok Valencie.
     
    79
    Sevilla drží loptu pod svojou kontrolou, kombináciou v strede poľa ale skôr získava čas ako reálne útočí.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Óliver Torres, prichádza Franco Vázquez.
     
    76
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    75
    Wass pekným prienikom potiahol loptu k šestnástke Sevilly, kde ju posunul na os ihriska k Lee Kang-inovi. Striedajúci Kórejčan z prvej trafil Pareja, ktorý stál v ofsajde.
     
    74
    Soler pasom na pravé krídlo hľadal rozbehnutého Wassa, dánsky pravý obranca Valencie si ale loptu nedokázal spracovať. Hosťom to však vadiť nemusí, pretože po chybe domácich v rozohrávke loptu rýchlo získali naspäť.
     
    73
    Strely: 11:4
     
    72
    Striedajúci Lee Kang-in sa hneď zapojil do hry, keď sa k nemu dostala lopta po chybe v rozohrávke domácich. Jeho strela spoza šestnástky skončila vysoko nad Bunúho bránou.
     
    72
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Ferrán Torres, prichádza Lee Kang-in.
     
    71
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Maxi Gómez, prichádza Rubén Sobrino.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Munir, prichádza Júsuf Nasjrí.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Luuk de Jong, prichádza Suso.
     
    70
    Domáci obrancovia sa s rozohrávkou vôbec neponáhľajú a loptu si prihrávajú pred vlastnou šestnástkou. Hostia im to umožňujú neexistujúcim presingom.
     
    69
    Hostia aspoň opticky trochu vyrovnali hru a po zisku lopty sa usadili na polovici Sevilly. Wass sa pokúsil o prienik z pravého krídla, lopta mu ale pri kľučke proti Reguilónovi odskočila za bránkovú čiaru.
     
    67
    Center z rohu nasmeroval jeden z hráčov Valencie na zadnú tyč, kde loptu nedokázal vysokou nohou zasiahnuť Soler. Hrací predmet končí mimo Bunúho brány.
     
    66
    Aj hráči Sevilly sú však len ľudia a i oni urobili chybu pri rozohrávke. Soler sa rozbehol po pravom krídle k šestnástke Sevilly a zablokovaným centrom získal rohový kop.
     
    65
    Sevilla hrá vo veľkej pohode a opäť rýchlo obrala hostí o loptu. Na polovici Valencie tak sledujeme ďalší postupný útok domáceho celku.
     
    64
    Ocamposov center z rohu sklepol hlavou Diego Carlos za obrancov Valencie na Koundého, ktorý zhruba z hranice bránkoviska usmernil loptu nad Doménechovu bránu.
     
    63
    Hneď po autovom vhadzovaní nacentroval z pravého krídla na zadnú tyč Ocampos a de Jong hlavičkou nasmeroval loptu priamo na pripraveného brankára Valencie Doménecha.
     
    62
    Trojica Ocampos – Munir – Navas si na pravom krídle zahrala s obrancami Valencie bago a až po niekoľkých prihrávkach sa podarilo Florenzimu loptu odkopnúť aspoň do autu.
     
    61
    Valencia sa s pribúdajúcimi minútami doslova „vytráca“ z trávniku. Domáci majú dianie na hracej ploche plne pod kontrolou a robia si s úplne neškodným súperom, čo sa im zachce.
     
    60
    Strely: 8:2
     
    59
    Obrancovia hosťujúceho celku ale v posledných minútach robia jednu chybu za druhou a i teraz o loptu prišli. Jordán okamžitým centrom z pravej strany hľadal na zadnej tyči Munira, ktorý však pri snahe o nožničky loptu minul.
     
    58
    Florenzi však pod tlakom len odkopol loptu do stredu poľa, kde sa jej znovu zmocnili domáci. Tí si tentokrát pri zakladaní postupnej útočnej akcie neporozumeli a loptu bez boja vrátili obrancom Valencie.
     
    57
    Parejo rozohral po faule na vlastnej polovici mizerne a loptu v podstate prihral do behu Ocamposovi. Ten sa pri snahe o sólový prienik sám vytlačil do pravej strany a tam o loptu prišiel.
     
    55
    Sevilla dala gól!
    Domáci otvárajú skóre! SERGIO REGUILÓN najprv na ľavej strane šestnástky zdanlivo prišiel o loptu, hneď ju ale v súboji s Parejom získal naspäť a posunul si ju okolo dvojice protihráčov na pravačku. Presnou strelou ju potom nechytateľne poslal do ľavého horného rohu Doménechovej brány.
     
    54
    Na opačnú stranu sa po pravom krídle rozbehol Soler, ktorý sa dostal až pokutovému územiu Sevilly. Jeho center odtiaľ zastavil Reguilón a práve ľavý obranca domácich hneď loptu získal pod svoju kontrolu.
     
    53
    Navasov center spadol od obrancu Valencie medzi de Jonga a Ocamposa, Mangala ale napokon loptu odkopol aspoň za vlastnú šestnástku. Odtiaľ vystrelil po zemi Jordán, ktorý však tesne minul ľavú tyč Doménechovej brány.
     
    52
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie prenikajúceho Ferrána Torresa v možnom rýchlom protiútoku Sevilly Carlos Soler (Valencia CF).
     
    52
    Maxi Gómez dostal loptu v strede poľa a po ľavej strany vyrazil dopredu. Jeho prihrávku za obranu na rozbehnutého Gameira na posledného chvíľu zrazil na rohový kop vracajúci sa domáci obranca Koundé.
     
    51
    Na dlho si však hostia guľatý nezmysel na svojich kopačkách neužili a pod tlakom napádajúcich domácich hráčov ho odkopli len k obrancom Sevilly do stredu poľa.
     
    50
    Mangala zazmätkoval pri rozohrávke a prišiel pred vlastnou šestnástkou o loptu. Našťastie preňho fauloval v následnom súboji o loptu Coquelina Munir a hra je tak prerušená.
     
    49
    Koundému sa sólový prienik k šestnástke Valencie nevydaril, loptu ale udržal a posunul ju do strany na spoluhráčov. Sevilla opäť prechádza k postupnému útoku.
     
    48
    Munir si spracoval na ľavej strane šestnástky prihrávku od Regulóna a okamžitou strelou po zemi trafil vzdialenejšiu tyč Doménechovej brány.
     
    47
    Hostia prakticky okamžite po výkope o loptu prišli a domáci vyrazili do rýchleho protiútoku. Jordán kolmicou na pravú stranu šestnástky Valencie našiel de Jonga, ten sa ale zamotal v kľučkách a o loptu prišiel.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mala Valencia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:05.
     
    Úvod zápasu ponúkol vyrovnanú hru, postupom času ale začala výraznejšiu územnú prevahu získavať domáca Sevilla. Domáci boli aktívnejší, ich tlak sa ale rozbíjal o dobre fungujúcu obranu Valencie. Navyše pokiaľ sa už Sevillčania dostali ku gólovej príležitosti, tak ju zlikvidoval gólman „netopierov“ Doménech. Hostia toho smerom dopredu veľa nepredviedli a v druhom polčase teda určite budú chcieť aktívnejšie ohrozovať domácu bránu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 74 % : 26 %
    Strely na bránu: 2:2
    Strely mimo: 3:0
    Rohy: 2:2
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 6:4
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Domáci sa pokúsili o rozohrávku na krátko nacvičeným signálom, tá sa im ale vôbec nevydarila a Wass loptu odkopol do autu. Sevilla následne prešla ešte do jedného postupného útoku v prvom polčase.
     
    45+3
    Munira pri kľučke pred šestnástkou Valencia zozadu podkopol Dani Parejo. Priamy kop pre Sevillu.
     
    45+2
    Nakoniec poslal Diego Carlos pas na pravé krídlo na Ocamposa, Argentínčan ale nedokázal prihrávku dobehnúť a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    45+1
    Koundé zaviezol loptu na polovicu Valencie, tam ale nemal na krídle v nábehu nikoho, a tak ju musel znovu posunúť dozadu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    44
    Navasov center zablokoval Florenzi na roh. Center z rohu potom obrancovia Valencie odhlavičkovali z vlastnej šestnástky do bezpečia.
     
    43
    Jordánovu kolmicu na de Jonga odkopol z vlastnej šestnástky Gabriel. Lopta sa však znovu dostala len k obrancom Sevilly, ktorí ju hneď otočil na opačnú stranu.
     
    42
    Hostia chceli po zisku lopty prejsť do útoku, sami ale svoju akciu pokazili nepresnými prihrávkami v strede poľa. Protiútok Sevilly potom musel zastaviť taktickým faulom v strede poľa Wass.
     
    41
    Navas si na pravej strane chcel naraziť loptu s Ocamposom, ten ale jeho úmysel nepochopil a namiesto toho mu dal prudkú prihrávku do behu. Navas už loptu nedokázal dobehnúť.
     
    40
    Pri nábehu na center z rohového kopu fauloval Mangala brankára Bunúho. Ten rýchlo rozohral do stredu poľa, avšak hostia sa rovnako rýchlo zoradili do obranného postavenia a domáci musia zase útočiť „do plných“.
     
    39
    Parejo vystrelil veľmi nepríjemne na bránu a loptu letiacu po odskoku od trávnika k pravej tyči, dokázal gólman Bunú vyraziť na rohový kop.
     
    38
    Nakoniec sa o individuálny prienik stredom obrany Sevilly pokúsil Maxi Gómez, ktorého zrazil na trávnik Gudelj. Priamy kop pre Valenciu zo zhruba 30 metrov od Bunúovej brány.
     
    37
    Valencia sa po dlhšej dobe dostala na útočnú polovicu, ani jej kombinácia ale, podobne ako v prípade domácich, neprináša žiaden výrazný úspech.
     
    36
    Držanie lopty: 68 % : 32 %
     
    35
    Pri malej domov si neporozumeli Diego Carlos a brankár Bunú, ktorému obranca zobral loptu pri pokuse o odkop pred Maxim Gómezom. Diego Carlos napokon situáciu zvládol a úspešne rozohral.
     
    34
    Reguilónov center z ľavej strany preletel celou šestnástkou až na opačnú stranu k Navasovi. Kapitán Sevilly tiež centroval pred Doménechovu bránu, Gabriel ale loptu odhlavičkoval.
     
    33
    Hra pokračuje presne tam, kde skončila. Sevilla je nasťahovaná na útočnej polovici a snaží sa postupnou kombináciou prebiť k šestnástke Valencie.
     
    31
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    30
    Ďalší útok Sevilly zastavil nepresný pas Ocamposa na ľavé krídlo na Munira.
     
    29
    Munir si nabehol na pas Diega Carlosa z vlastnej polovice a z prvej z ľavej strany šestnástky vystrelil. Svojim pokusom trafil bočnú sieť Doménechovej brány.
     
    28
    Domáci už majú jasnú prevahu. Omnoho častejšie držia loptu pod svojou kontrolou, hostia ich ale úspešne vytláčajú do stredu poľa a na ich vlastnú polovicu.
     
    27
    Navasov center sprava odhlavičkovali hostia na opačnú stranu k Óliverovi Torresovi. Ten nacentroval na de Jonga, ktorý zhruba z penaltového bodu hlavičkoval mimo Doménechovej brány.
     
    26
    Po dlhšej dobe sa útočnou akciou predviedla Valencia, dlhé trvanie ale nemala. Kondogbia nedokázal nákopom z ľavej strany preniesť hru na pravé krídlo a Parejo už loptu nespracoval na hracej ploche.
     
    25
    Obrana Valencie odhlavičkovala center domácich z rohu k Reguilónovi za šestnástku, ktorému ale strela z voleja vôbec nesadla a skončila až v aute pri rohovej zástavke.
     
    24
    Ocampos si nabehol na oblúčik do šestnástky a z ostrého uhla akrobaticky vystrelil. Doménech jeho pekný pokus pre istotu zrazil pri bližšej tyči na rohový kop.
     
    23
    Center Ólivera Torresa z ľavej strany odhlavičkoval Mangala, lopta sa ale znovu vrátila na kopačky hráčov Sevilly. Tí postupne získavajú územnú prevahu a zatláčajú hostí čoraz hlbšie do obrany.
     
    22
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza Carlos Soler.
     
    21
    Gabriel nakopol loptu na Maxiho Gómeza, útočník Valencie ale prehral rýchlostný súboj s Diegom Carlosom. Guedes, ktorý sa medzitým vrátil na trávnik, zjavne nemôže pokračovať a znovu sedí na trávniku.
     
    20
    Sevilla sa po odchode Guedesa za autovú čiaru znovu usadila na polovici hostí. Zo svojho útoku ale okrem jedného mizerného centru Ocamposa z krídla, ktorý chytil brankár Doménech, nevyťažila nič.
     
    18
    Guedes veľmi zle došliapol pri vedení lopty na polovici Sevilly a bez cudzieho zavinenia sa ocitol na trávniku. Vypadá to na svalové zranenie Portugalčana a jeho vynútené striedanie.
     
    17
    Óliver Torres sa dostal po teči obrancu Valencie v šestnástke k prihrávke z pravej strany, z dobrej streleckej pozície ale namieril len priamo do pripraveného brankára Doménecha.
     
    16
    Domáci sa znovu usadili na polovici Valencie, ich kombinácia ale zatiaľ prebieha len v úctivej vzdialenosti od šestnástky hostí.
     
    15
    Navasov a potom i Ocamposov center boli zablokované a hostia otáčajú hru na opačnú stranu. Zatiaľ sa hrá v pomerne vysokom tempe, avšak prevažne v strede poľa a ani jeden z tímov nemá výraznú územnú prevahu.
     
    14
    Reguilón sa pokúsil o sólový prienik do šestnástky z ľavého krídla, dobre sa s ním ale vrátil Coquelin, ktorý mu loptu odkopol. V strede poľa sa jej potom opäť zmocnili obrancovia bielych a postupný útok Sevilly tak pokračuje ďalej prakticky bez prerušenia.
     
    13
    Nakoniec po nepresnom nákope Mangalu skončil hrací predmet u domáceho brankára Bunúho. Ten loptu rozohral na svojich obrancov a teraz tak sledujeme rozohrávku postupného útoku domáceho celku.
     
    12
    Valencia stále drží loptu na svojich kopačkách, prihráva si ju ale prevažne len obranná štvorica hostí v strede poľa.
     
    10
    Navas odhlavičkoval nákop na Torresa do autu. Hostia boli následne vytlačení z polovice Sevilly na svoju časť ihriska, o loptu ale neprišli.
     
    9
    Parejov center na prednú tyč odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Sevilly. Hostia ešte vrátili loptu „do ohňa“, v šestnástke domácich sa ale k lopte dostal z ofsajdu vybiehajúci Mangala.
     
    8
    Rozbehnutý Wass si spracoval na pravom krídle presný pas Pareja, pri spracovávaní lopty mu ju ale odkopol na rohový kop Reguilón.
     
    7
    Ocampos vysunul do nábehu na pravom krídle Navasa, ktorého center preletel cez celé bránkovisko na opačnú stranu. Tam sa k lopte opäť dostali hráči Sevilly, ktorí pokračujú vo svojom postupnom útoku.
     
    6
    Guedes vystrelil zo strednej vzdialenosti k pravej tyči, Bunú ale dokázal jeho strelu vyraziť. Domáci okamžite otočili hru na opačnú stranu a Ocamposov center z pravého krídla musel odhlavičkovať do autu Gabriel.
     
    5
    Wass si na pravej strane narazil loptu s Ferránom Torresom, jeho spätnú prihrávku už ale nedobehol na hracej ploche. Domáci gólman okamžite rozohral na krátko po zemi, jeho spoluhráčov ale vysoko napádajúci hostia o loptu obrali.
     
    4
    Sevilla mohla vyraziť dopredu, Munirovi ale lopta pri spracovávaní odskočila a v následnom súboji o ňu fauloval Gabriela. Hostia zakladajú od svojej obrannej štvorice postupný útok.
     
    3
    Hostia sa pokúsili prvýkrát zaútočiť, Gabrielov nákop na hrot útoku na Gameira bol ale príliš prudký a hrací predmet doletel až k domácemu brankárovi Bunúovi.
     
    2
    De Jong minul loptu po centri z pravej strany, tá ale i tak doletela k Munirovi, ktorý stál za ním. Munirovu strelu potom zablokoval Gabriel, odrazenú loptu ale získali domáci, ktorí pokračujú vo svojom úvodnom tlaku.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí začínajú svoj prvý postupný útok rozohrávkou od vlastných obrancov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Sevilla bude hrať v bielych dresoch, Valencia v oranžovočiernej kombinácii.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu k svojmu poslednému zápasu v tejto sezóne LaLigy.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Jordán, Gudelj, Ó. Torres – Ocampos, L. de Jong, Munir.
    Náhradníci: Díaz, Pastor – Nasjrí, Sergi Gómez, Mena, Lara, Pérez, Genaro, Rony Lopes, Suso, F. Vázquez.

    Valencia CF: Doménech – Wass, Gabriel, Mangala, Florenzi – F. Torres, Parejo (C), Coquelin, Guedes – M. Gómez, Gameiro.
    Náhradníci: Cillessen – T. Correia, Esquerdo, A. Guerrero, Guillamón, Javi Jiménez, Kondogbia, Sobrino, Soler, M. Vallejo, Lee Kang-in, Koindredi.

    Rozhodca: González – Izquierdo, Rodríguez.
     
    Dnešný zápas sa, rovnako ako ostatné zápasy španielskej LaLigy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    V minulom desaťročí bola vo vzájomných zápasoch mierne úspešnejšia Sevilla, ktorá z 20 duelov proti Valencii vyhrala osem. Valencia vyhrala sedemkrát a päťkrát sa zápas tejto dvojice skončil remízou. V posledných sezónach sa ale omnoho viac darilo Valencii, ktorá so Sevillou neprehrala šesťkrát za sebou. Prvý vzájomný zápas v tomto ročníku sa vo Valencii skončil remízou 1:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    21.10.2017: Valencia – Sevilla 4:0
    10.3.2018: Sevilla – Valencia 0:2
    8.12.2018: Valencia – Sevilla 1:1
    31.3.2019: Sevilla – Valencia 0:1
    30.10.2019: Valencia – Sevilla 1:1
     


    Valencia CF

    „Netopiere“ ešte bojujú o Európsku ligu, keď z ôsmeho miesta tabuľky strácajú na 7. Getafe bod a na 6. Real Sociedad dva body. Forma Valencie po reštarte LaLigy je však všetko možné, len nie dobrá. Z desiatich zápasov v júni a júli prehrala Valencia až päť a strelila v nich len osem gólov. Hlavným problémom Valencie v tejto sezóne bolo veľké množstvo zranených hráčov, keďže hostia mali v jednu chvíľu mimo zostavy takmer celú základnú jedenástku, a taktiež obrana. Tá je piatou najhoršou v súťaži (52 inkasovaných gólov). V zápasoch vonku je Valencia navyše štvrtým najhorším tímom LaLigy a z 18 ligových zápasov na cudzích ihriskách prehrala až 11.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Valencia – Athletic Bilbao 0:2
    Granada – Valencia 2:2
    Valencia – Valladolid 2:1
    Leganés – Valencia 1:0
    Valencia – Espanyol 1:0
     


    FC Sevilla

    Sevilla už má na ďalšiu sezónu zaistený postup do Ligy majstrov. Pred posledným kolom je na štvrtom mieste, z ktorého stráca na tretie Atlético Madrid dva body, teoreticky sa tak ešte môže posunúť o jednu priečku nahor. Villarreal stráca z piateho miesta na Sevillu nedostihnuteľných desať bodov. Sevilla je v skvelej forme, keď po reštarte súťaže neprehrala ani raz a spolu so zápasmi pred prerušením LaLigy neprehrala v 14 zápasoch za sebou. V tabuľke zápasov doma je na piatom mieste a za celú sezónu prehrala na svojom trávniku len dvakrát.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Leganés – Sevilla 0:3
    Sevilla – Eibar 1:0
    Athletic Bilbao – Sevilla 1:2
    Sevilla – Mallorca 2:0
    Real Sociedad – Sevilla 0:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu FC Sevilla – Valencia CF. Stretnutie posledného, 38. kola španielskej LaLigy sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 55. Reguilón

    Karty:   52. Soler (VAL)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:6.
    FC Sevilla: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Jordán, Gudelj, Ó. Torres (79. F. Vázquez) – Ocampos (85. Sergi Gómez), L. de Jong (71. Suso), Munir (71. Nasjrí).
    Náhradníci: Díaz, Pastor – Nasjrí, Sergi Gómez, Mena, Lara, Pérez, Genaro, Rony Lopes, Suso, F. Vázquez.

    Valencia CF: Doménech – Wass (82. T. Correia), Gabriel, Mangala, Florenzi – F. Torres (72. Lee Kang-in), Parejo (C), Coquelin (82. Kondogbia), Guedes (22. Soler) – M. Gómez (71. Sobrino), Gameiro.
    Náhradníci: Cillessen – T. Correia, Esquerdo, A. Guerrero, Guillamón, Javi Jiménez, Kondogbia, Sobrino, Soler, M. Vallejo, Lee Kang-in, Koindredi.

    Rozhodca: González – Izquierdo, Rodríguez