Alavés – Barcelona 0:5 (kon.) | Valladolid – Real Betis 2:0 (kon.) | Villarreal – Eibar 4:0 (kon.)
Atlético Madrid – Sociedad 1:1 (kon.) | Espanyol – Vigo 0:0 (kon.) | Granada – Bilbao 4:0 (kon.)
Leganés – Real Madrid 2:2 (kon.) | Levante – Getafe 1:0 (kon.) | Osasuna – Mallorca 2:2 (kon.)
Sevilla – Valencia 1:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
1:0 (0:0)
Valencia CF
Nedeľa 19.07.2020, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu a LaLigy 2019/2020 všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:14:01)
     
    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 4:2.
    Strely mimo: 10:4.
    Rohy: 4:7.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 11:6.
     
    Domácim hráčom pustili hneď po konci zápasu na štadióne znelku Ligy majstrov, Sevilla si totiž dokázala v tejto sezóne vybojovať miestenku do najprestížnejšej klubovej súťaže. O jej víťazstve v poslednom zápase sezóny rozhodol krásnym gólom Reguilón a aj keď hostia mali v záverečných cca 15 minútach solídny tlak, tak domácu bránu až na ojedinelé príležitosti výraznejšie neohrozili. Domáci tak končia na štvrtom mieste tabuľky s rovnakým počtom bodov, ako má tretie Atlético Madrid. Valencia končí na deviatom mieste a v budúcej sezóne sa v európskych pohároch nepredstaví.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Sobrino sa pekne uvoľnil na ľavom krídle a zakrútil loptu na zadnú tyč, kam si nabiehal Mangala. Ten loptu nezasiahol a nakoniec skončila v rukách domáceho gólmana Bunúho.
     
    90+4
    Hostia predsa len ešte loptu udržali na svojich kopačkách a po dlhej kombinácii pred šestnástkou Sevilly napriahol k strele zo zhruba 25 metrov Kondogbia. Jeho tvrdá rana skončila mimo Bunúho brány.
     
    90+3
    I tentokrát sa hosťom podarilo s menšími problémami prejsť na útočnú polovicu. Kondogbia centrom na zadnú tyč našiel Florenziho, ktorý z voleja vystrelil tak, že lopta letela rovnobežne s bránkovou čiarou.
     
    90+2
    Domáci pri pokuse o rýchly protiútok loptu vrátili hosťom, ktorí však musia znovu založiť svoj útok od vlastnej šestnástky. Hráči Sevilly už sú zoradení v obranných líniách na vlastnej polovici.
     
    90+1
    Valencia predsa len úspešne rozohrala a dostala domácich pod tlak. Hostia obliehajú pokutové územie Sevilly prihrávkami zo strany na stranu, priestor na prienik ale zatiaľ nenachádzajú.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Domáci napádajú rozohrávku hostí veľmi vysoko a nedovoľujú im ani len dostať sa od šestnástky do stredu poľa.
     
    89
    Parejo úplne zbytočne v súboji o loptu zasiahol lakťom do chrbta Nasjrího. Hlavný rozhodca mu prekvapivo len dohovára, za tento zákrok by totiž kapitán Valencie mohol a zrejme aj mal dostať žltú kartu.
     
    88
    Florenzi nakoniec trochu zúfalým nákopom z ľavej strany posielal loptu na zadnú tyč, tam ale nebol nikto v oranžovočiernom drese a hrací predmet sa tak zakrútil za bránkovú čiaru.
     
    87
    Valencia sa v závere zápasu snaží o tlak na domácu obranu a drží loptu na útočnej polovici. Domáci ich zatiaľ úspešne držia na dištanc od Bunúho brány.
     
    86
    Brankár Valencie Doménech rozohral na Nasjrího, ktorý loptu pred šestnástkou hostí posunul na Susa. Ten si ju naviedol na ľavačku a tvrdou strelou tesne minul ľavú tyč Doménechovej brány.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Lucas Ocampos, prichádza Sergi Gómez.
     
    84
    Gameiro si nabehol do šestnástky Sevilly na kolmicu cez stred obrany domácich a z prvej strelou po zemi tesne minul pravú tyč Bunúho brány.
     
    83
    Striedajúci Nasjrí dostal prihrávku na pravú stranu šestnástky za obranu Valencie a ocitol sa sám pred brankárom Doménechom, ktorý ho ale vychytal. Hneď potom však bol domácemu útočníkovi odpískaný ofsajd, prípadný gól by tak neplatil.
     
    82
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Daniel Wass, prichádza Thierry Correia.

    Michal Sadlek

    Góly: 55. Reguilón

    Karty:   52. Soler (VAL)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:6.
    FC Sevilla: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Jordán, Gudelj, Ó. Torres (79. F. Vázquez) – Ocampos (85. Sergi Gómez), L. de Jong (71. Suso), Munir (71. Nasjrí).
    Náhradníci: Díaz, Pastor – Nasjrí, Sergi Gómez, Mena, Lara, Pérez, Genaro, Rony Lopes, Suso, F. Vázquez.

    Valencia CF: Doménech – Wass (82. T. Correia), Gabriel, Mangala, Florenzi – F. Torres (72. Lee Kang-in), Parejo (C), Coquelin (82. Kondogbia), Guedes (22. Soler) – M. Gómez (71. Sobrino), Gameiro.
    Náhradníci: Cillessen – T. Correia, Esquerdo, A. Guerrero, Guillamón, Javi Jiménez, Kondogbia, Sobrino, Soler, M. Vallejo, Lee Kang-in, Koindredi.

    Rozhodca: González – Izquierdo, Rodríguez