West Ham – Watford 3:1 (kon.)
koniec
West Ham United
3:1 (3:0)
Watford FC
Piatok 17.07.2020, 21:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    West Hamu stačil prvý polčas na to, aby rozhodol o troch bodoch. Watford bol po zmene strán aktívnejší, ale presadil sa len raz. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:55:04)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Michail Antonio, prichádza Fabián Balbuena.
     
    90+2
    Centrovaná lopta sa neujala, defenzíva West Hamu všetko vyriešila. Domáci zvládajú záver bez väčších problémov.
     
    90+1
    Defenzíva West Hamu síce ustála prudký center pred šestnástku domáceho celku, ale bude to priamy kop pre Watford.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    89
    Watford drží loptu v strede ihriska, postupne sa snaží vyvinúť posledný tlak, no zatiaľ sa mu to nedarí podľa predstáv.
     
    88
    Michail Antonio si to priamo namieril do pokutového územia súpera, kde dokázal aj vystreliť, avšak zrazený pokus si našiel brankár Foster.
     
    86
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Danny Welbeck, prichádza Joao Pedro.
     
    85
    Center z rohového kopu sa neujal podľa predstáv domácich hráčov, defenzíva Watfordu všetko zvládla a rozohrávať bude Ben Foster.
     
    84
    Benjamin Johnson dobehol pas na pravé krídlo, okamžite sa pokúsil o center. Ten bol zrazený a nasleduje rohový kop.
     
    83
    Danny Welbeck si nabehol do päťky súpera, kde ho presne našiel center z pravej strane. Anglický útočník ale nestihol zareagovať a lopta sa od neho odrazila nad bránku.
     
    82
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Jarrod Bowen, prichádza Andrij Jarmolenko.
     
    81
    Andre Gray sa dostal k lopte v šestnástke súpera, jeho pokus prihrať pred bránku súpera bol zrazený a zakončenie sa teda nezrodilo.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Watfordu sa výrazne kráti čas, navyše po pravej strane sa snaží ísť dopredu Benjamin Johnson.
     
    79
    Łukasz Fabiański si s rozohrávkou dával na čas. Jeho odkop potom získali hráči Watfordu. Vhadzovať bude môcť obranca Adrian Mariappa.
     
    78
    Nathaniel Chalobah a Andre Gray zakombinovali na pravom krídle, do šestnástky sa nedostali, pretože všetko prerušil ofsajd od postranného arbitra.
     
    77
    Michail Antonio bojoval proti presile na ľavom krídle, nakoniec ho zastavil Nathaniel Chalobah a loptu mu aspoň odkopol mimo hraciu plochu.
     
    76
    Ismaïla Sarr si síce nabehol do priestoru, kde smeroval pas na jeho osobu, lenže telom senegalského krídelníka odstavil čistým spôsobom Christian Kabasele.
     
    75
    Pätnásť minút do konca riadneho hracieho času. West Ham drží dvojgólový náskok. Dokáže Watford so stretnutím ešte niečo urobiť?
     
    74
    Pas za obranu Watfordu síce zastavil Christian Kabasele, ale loptu posunul len pred seba a Sébastien Haller poslal ranu z voleja. Tá išla z diaľky do bránky, končekmi prstov ju posunul na roh Ben Foster.
    73. Sébastien Haller (WHU)
     
    73
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Abdoulaye Doucouré, prichádza Nathaniel Chalobah.
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Pablo Fornals, prichádza Sébastien Haller.
     
    72
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    71
    Ismaïla Sarr si to z krídla nasmeroval priamo do pokutového územia súpera. Nakoniec si dal loptu ďaleko od nohy a dvojica obrancov West Hamu ju telom pokryla tak, že ju prepustila za čiaru.
     
    70
    Po rozohrávke na krátko prišiel center na zadnú žrď, kde síce loptu zasiahol Tomáš Souček, avšak jeho pokus ešte prihrať pred bránku smeroval do ofsajdu na Antonia.
     
    69
    Declan Rice strieľal spred šestnástky súpera, jeho prudká strela bol zrazená mimo ihriska. Nasleduje roh pre West Ham.
     
    68
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Troy Deeney, prichádza Andre Gray.
     
    67
    Nákop za obranu hostí sa neujal podľa predstáv, pretože celú situáciu vyriešil Ben Foster. Ten si loptu zo vzduchu stiahol do náručia.
     
    66
    West Ham získal loptu a snaží sa posúvať sa dopredu. Momentálne kombinuje len v strede poľa, kde nebezpečenstvo nehrozí.
     
    65
    West Ham v druhom polčase v podstate len bráni. Watford sa snaží všemožnými spôsobmi, hlavne však centrami. Až na jednu situáciu domáci všetko ustáli.
     
    63
    Troy Deeney si nabehol na pravé krídlo, tam sa ale ťažká lopta od jeho kopačky dostala mimo hracej plochy a vhadzovať bude Aaron Cresswell.
     
    62
    Centrovaná lopta z priameho kopu sa neujala, defenzíva Watfordu loptu poslal odkopom do bezpečia.
     
    61
    Tom Cleverley centroval z priameho kopu do malého vápna domácich, po odkope to bude roh. Ten sa neujal a dopredu ide Jarrod Bowen, ktorý prešiel takmer do šestnástky. Tesne pred ňou fauloval Kiko Femenía.
     
    60
    Hodina stretnutia za nami. Watford je po zmene strán aktívnejší ako West Ham a posledná polhodina plus nadstavený čas teda môžu byť poriadne zaujímavé.
     
    59
    Kiko Femenía, ktorý sa po príchode Mariappu presunul na ľavú stranu obrany, centroval do malého vápna. Jeho pas síce nezasiahol nikto, avšak lopta len tesne minula priestor bránky. Takmer z toho bol kuriózny gól.
     
    58
    Adrian Mariappa vhadzoval na pravom krídle, jeho loptu defenzíva West Hamu dostala preč. Po nákope do stredu poľa fauloval Michail Antonio.
     
    57
    Angelo Ogbonna bez problémov vyriešil pas za obranu West Hamu, loptu odpálil medzi striedačkami tímov, teda za postrannú čiaru.
     
    56
    Michail Antonio sa po ľavom krídle ďaleko nedostal, Tom Cleverley mu čistým spôsobom loptu vypichol mimo ihriska.
     
    55
    Abdoulaye Doucouré sa síce dostal na ľavé krídlo, kde bojoval o loptu ako drak, lenže nakoniec sa práve od neho odrazila mimo ihriska a rozohrávať bude Łukasz Fabiański.
     
    54
    Adrian Mariappa centroval z pravého krídla do päťky West Hamu, tam sa nachádzal len Issa Diop. Vzápätí nepresne hľadal spoluhráčov aj Ismaïla Sarr.
     
    53
    Troy Deeney sa tlačil k nákopu na útočnú polovicu ihriska, loptu pred ním odvrátil Issa Diop. Watford však pokračuje v ofenzívnej aktivite.
     
    52
    Ismaïla Sarr dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, v snahe posunúť loptu sa pomýlil a Danny Welbeck sa k nej teda nedostal.
     
    51
    West Ham mal síce po prvom polčase všetko vo vlastných rukách, ale ak bude Watford pokračovať v nastolenom trende, tak ešte to môže byť poriadne zaujímavé strentutie.
    49. Troy Deeney (WAT) - 3:1
     
    49
    Tím Watford práve strelil gól!
    Hostia vstúpili do druhého polčasu ako vymenení. Ismaïla Sarr sa fantasticky zľava dostal až pred malé vápno, jeho strela trafila žrď, ale úplne voľný TROY DEENEY už loptu dorazil do bránky.
     
    48
    Christian Kabasele sa dostal k centru z rohového kopu, jeho hlavička v náročnej pozícii išla iba tesne vedľa troch žrdí bránky Fabianskeho.
     
    47
    Will Hughes centroval z pravého krídla pred bránku, tam bol najlepšie pripravený Issa Diop a loptu poslal hlavičkou do bezpečia.
     
    46
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Adam Masina, prichádza Adrian Mariappa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    West Ham si v prvom polčase totálne podmanil hru. Strelil tri góly a všetky body má vo svojej moci. Watford musí rapídne pridať, aby ešte niečo so stretnutím urobil.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
    45+2. Craig Dawson (WAT)
     
    45+2
    Kiko Femenía poslal sprava veľmi dobrú loptu. Na hranici päťky dokázal cez Diopa hlavičkovať Craig Dawson, lenže obranca "Hornets" v najväčšej šancí hostí mieril nad brvno.
     
    45+1
    Watford získal priamy kop. Will Hughes síce centroval, lenže veľmi zlý center našiel iba Issa Diop a hlavičkou dostal loptu preč.
     
    45
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    44
    Watford síce aj ďalej skúša rôzne možnosti čo vymyslieť pred šestnástkou West Hamu, no brankár Łukasz Fabiański ostáva bez zákroku.
     
    43
    Kiko Femenía centroval z pravého krídla, jeho pas bol zrazený mimo hracej plochy. Španielsky obranca môže vhadzovať aut.
     
    42
    Watford je síce pri lopte v strede hracej plochy, lenže smerom dopredu sa cez sformovaný val hráčov West Ham dostať nevie.
     
    40
    Päť minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Dokáže Watford tento duel do prestávky aspoň zdramatizovať?
     
    39
    Ismaïla Sarr sa pokúsil prejsť individuálne do pokutového územia domáceho celku, výborne presne na loptu predviedol zákrok Benjamin Johnson.
     
    37
    West Ham má zápas jasne vo svojej moci. Aj ďalej sa snaží útočiť. Watford je dnes v ofenzíve v podstate nulový.
    36. Declan Rice (WHU) - 3:0
     
    36
    West Ham United dal gól!
    Domáci znova navyšujú svoje vedenie. DECLAN RICE dostal veľa priestoru pred svojou šestnástkou a poslal krásnu technickú strelu k vzdialenejšej žrdi. Foster znova ostal bez šance.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Will Hughes (Watford FC).
     
    34
    Benjamin Johnson sa na pravom krídle ďaleko ďaleko nedostal. Jeho center bol zrazený. Lopty sa navyše tento hráč West Hamu dotkol ako posledný.
     
    33
    Angelo Ogbonna zvládol zastaviť ďalší pas za obranu West Ham, nabiehajúca dvojica Troy Deeney a Ismaïla Sarr sa teda k lopte nedostala.
     
    31
    Ismaïla Sarr si síce nabehol na pas za obranu súpera. Bol rýchly, no Angelo Ogbonna ho v poslednej chvíli dobehol a v sklze mu loptu v poslednej chvíli odkopol.
     
    30
    Jarrod Bowen rozohral roh na krátko a potom centroval. V malom vápne boli najlepšie pripravení hráči Watfordu.
     
    29
    Zatiaľ čo Creswell sa dáva dokopy a mal by byť v pohode jeho spoluhráči útočia a Adam Masina zrazil center do jeho vápna na rohový kop.
     
    28
    Aaron Cresswell ostáva na ihrisku v polohe ležiac, po jednom zo súbojov potrebuje ošetrenie. Mal by však byť v poriadku.
     
    27
    Adam Masina si nabehol do vápna súpera, poslal pas pred bránku súpera, lenže tam pred Deeneym a spol. dominovali obrancovia West Hamu.
     
    26
    Ben Foster musel ísť za loptou mimo svojej pokutové územie, avšak nákop vedľa šestnástky odkopol na tribúnu.
     
    25
    Michail Antonio sa rozbehol na ľavé krídlo, kde išiel aj obranca Christian Kabasele. Nakoniec fauloval anglický útočník West Hamu.
     
    24
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    23
    Troy Deeney fauloval v stredovom kruhu, rozohrávať tak mohol Declan Rice. Loptu poslal na krátko a West Ham môže kombinovať.
     
    22
    Adam Masina centroval z ľavého krídla, lenže jeho veľmi nepodarená lopta išla mimo dosah všetkých hráčov na ihrisku. Päťku zahrá Łukasz Fabiański.
     
    21
    Držanie lopty: 54% – 46%
     
    20
    Ismaïla Sarr sa dostal k šestnástke po pravom krídle, jeho center na zadnú žrď zakončený nebol. Faulom si pomohol Abdoulaye Doucouré.
     
    19
    Watford pri lopte v strede ihriska, kde sa snaží kombinovať. Smerom dopredu sa mu teraz nedarí posúvať sa.
     
    17
    West Ham to skúšal po ľavom krídle, tam bol prehustený priestor a do šestnástky sa lopta nedostala. Watford si už dáva vzadu veľký pozor.
     
    16
    Systém VAR rozhodool, že pokutový kop sa pískať nebude, loptu tam má West Ham.
     
    15
    Ismaïla Sarr si nabehol do šestnástky súpera, tam spadol na trávnik po kontakte so súperom. VAR rieši, či to bude penalta.
     
    13
    Michail Antonio potiahol akciu po ľavom krídle, jeho prihrávka pred šestnástku síce bola presná, ale potom prišiel pas k Fosterovi.
     
    11
    Watford je zatiaľ smerom dopredu veľmi málo aktívny a aj keď nejakú akciu má, tak končí nepresnou prihrávkou.
    10. Tomáš Souček (WHU) - 2:0
     
    10
    West Ham United dal gól!
    Fantastický úvod "Kladivárov" pokračuje. Jarrod Bowen centroval sprava na hranicu malého vápna, kde najlepšie vyskočil TOMÁŠ SOUČEK a trafil hlavičkou presne mimo dosah Fostera.
     
    9
    Žltú kartu dostáva Tom Cleverley (Watford FC).
     
    8
    Rozohrávka na krátko sa hráčom Watfordu nepodarila, domáci loptu bez problémov odkopli do bezpečia.
     
    7
    West Ham išiel do vedenia a Watford teda musí zapnúť na ofenzívnejší mód. Po centri sprava získal rohový kop.
    6. Michail Antonio (WHU) - 1:0
     
    6
    West Ham United dal gól!
    Will Hughes fauloval na svojej polovici ihriska a domáci založili akciu. Pablo Fornals prestrčil loptu pred päťku, MICHAIL ANTONIO bol veľmi zle bránený a prestrelil pomedzi nohy Fostera.
     
    5
    Ismaïla Sarr prestrčil loptu do pokutového územia súpera, tam bol ako prvý obranca Angelo Ogbonna a všetko pred Deeneym vyriešil.
     
    4
    Benjamin Johnson centroval sprava, jeho pas bol zrazený na aut. West Ham bude pokračovať v ofenzívnej aktivite.
     
    3
    Michail Antonio sa zľava posunul do šestnástky súpera, lenže na jeho ceste mu lopta tesne ušla za bránkovú čiaru, a tak bude rozohrávať Foster.
     
    2
    Kiko Femenía chcel prejsť dopredu po pravom krídle, nepodarilo sa mu ale založiť akciu, a tak prihral na svojich stopérov.
     
    1
    Hostia sa okamžite pokúsili prejsť dopredu. Nákop do šestnástky si síce našiel Ismaïla Sarr, ale lopta mu ušla mimo ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Fabiański – Johnson, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice, T. Souček – Bowen, Noble (C), Fornals – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Masuaku, Balbuena, Wilshere, Coventry, Lanzini, Jarmolenko, Anderson, Haller.

    Watford FC: Foster – Femenía, Kabasele, C. Dawson, Masina – Cleverley, Hughes – Sarr, Doucouré, Welbeck – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – Cathcart, Mariappa, N. Chalobah, Quina, Pereyra, Pedro, A. Gray, Pussetto..
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Matej Kubove

    Góly: 6. Antonio, 10. T. Souček, 36. Rice – 49. Deeney

    Karty:   9. Cleverley (WAT), 35. Hughes (WAT)


    West Ham United: Fabiański – Johnson, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice, T. Souček – Bowen (82. Jarmolenko), Noble (C), Fornals (73. Haller) – Antonio (90+4. Balbuena).
    Náhradníci: Randolph – Masuaku, Balbuena, Wilshere, Coventry, Lanzini, Jarmolenko, Anderson, Haller.

    Watford FC: Foster – Femenía, Kabasele, C. Dawson, Masina (46. Mariappa) – Cleverley, Hughes – Sarr, Doucouré (73. N. Chalobah), Welbeck (86. Pedro) – Deeney (C) (68. A. Gray).
    Náhradníci: Gomes – Cathcart, Mariappa, N. Chalobah, Quina, Pereyra, Pedro, A. Gray, Pussetto.