Eibar – Valladolid 3:1 (kon.) | Bilbao – Leganés 0:2 (kon.) | Barcelona – Osasuna 1:2 (kon.)
Real Betis – Alavés 1:2 (kon.) | Vigo – Levante 2:3 (kon.) | Getafe – Atlético Madrid 0:2 (kon.)
Mallorca – Granada 1:2 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 2:1 (kon.) | Sociedad – Sevilla 0:0 (kon.)
Valencia – Espanyol 1:0 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
1:2 (1:1)
Granada CF
Štvrtok 16.07.2020, 21:00Španielska LaLiga • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vítam všetkých fanúšikom futbalu pri online prenose z 37. kola španielskej LaLigy. Od 21:00 je na programe stretnutie medzi RCD Mallorca – Granada CF.

    Španielska LaLiga ponúkne zo svojej tohtoročnej edície ešte dve kolá. Stále nie je definitívne rozhodnuté o titule, ani o pohárových miestenkach a dokonca ešte nevieme kto súťaž bude musieť na ďalšiu sezónu opustiť. Môže sa to však všetko vykryštalyzovať po tomto kole. Na Iberostar Estadi sa uskutoční stretnutie tímov z opačných častí tabuľky.

    RCD Mallorca:
    Domáci celok je vo veľmi zložitej situácii. Momentálne má na svojom konte 32 bodov a nachádza sa na predposlednom 19. mieste, pričom má rovnaký počet bodov ako osemnáste Leganes. Na 16. a 17. mieste sa nachádza Vigo a Alaves a zhodne majú po 36 bodov. Celkovo je v hre ešte 6 bodov, takže Mallroca potrebuje vo svojich zápasoch zvíťaziť a musí sa spoliehať aj na zakopnutie súperov.

    Granada CF:
    Hosťujúci celok má takisto ešte o čo hrať. Granada má na svojom konte rovných 50 bodov a to momentálne stačí na 10. miesto. Siedme miesto v tabuľke ešte posúva do predkola Európskej ligy, na toto umiestnenie Granada stráca 4 body a tak ešte má šancu zapojovať o Európu.

    Určite nás tak čaká zaujímavé stretnutie, sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Valjent, Baba Mohammed, Raíllo, Agbenyenu – Kubo, Rodríguez, Sevilla, Cucho Hernández – Budimir

    Náhradníci: Parera – Campos, Febas, Chavarría, Lago Junior, Obrador, Prats, Romero, Salibur, Sedlar, Señé, Trajkovski

    Granada CF: Rui Silva – Díaz (C), Sánchez, J. A. Martínez, Neva – Eteki, Y. Herrera – Vico, Machís, Puertas – Soldado

    Náhradníci: Andorinha, A. Escandell – Azeez, Bastiao Dias, D. Duarte, C. Fernández, Antoñín, Köybaşı, Montoro, Rodríguez Ruiz, P. Sánchez, J. Vallejo

    Rozhodca: X. Fernández – J. Rojas, I. Ramos
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes je na programe 37. kolo španielskej LaLigy, ktoré je už predposledné v tomto ročníku. V boji o zachránu stále nie je o všekom rozhodnuté a to je práve prípad Mallorci, ktorá na svojom ihrisku hostí Grandu. Hostia ešte môžu zabojovať o Európsku ligu, v kre je stále šesť bodov. Verme tak, že dnes ešte uvidíme kvalitné stretnutie. V základnej zostave domáci nechýba slovenský reprezentant Martin Valjent, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvá polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril hosťujúcej Granade, ktorá odohrá toto stretnutie v bielych dresoch, domáca Mallorca nastupuje v dresoch červenej farby.
     
    2
    Pri súboji o loptu sa dostali do osobného stretu Budimir a Herrera. Obaja zostali ležat na trávniku a muselu prebehnúť ich krátke ošetrenie.
     
    3
    Žltú kartu dostáva Ante Budimir (RCD Mallorca).
     
    4
    Úvod stretnutia tak prerušila táto situácia, hlavný rozhodca Fernández to napokon vyhodnil ako faul domáceho futbalistu a Budimir ako prvý vidí v tomto zápase žltú kartu.
     
    5
    Aj naďalej bol pri lopte hosuťjúci celok, domáci sa pokúsili o vysoké napádanie súperovej rozohrávky a opäť sa previnili len faulom. Granada tak môže pokračovať vo svojej aktivite.
     
    6
    Hostia momentálne kombinujú v blízkosti pokutového územia svojho dnešného súpera, Mallorca sa snaží vytlačiť súpera čo najďalej od svojej brány.
     
    7
    Mallorca opäť vysoko napádala súperovu rozohrávku a napokon sme sledovali Budimirovi aktivitu v pokutovom území, k lopte sa však dostáva brankár Rui Silva.
     
    8
    Už aj domáci zahrávali svoj prvý rohový kop v tomto zápase, ale lopta končí opäť len u brankára Ruia Silvu. Postupne sa hra prelieva z jednej strany na druhú.
     
    9
    Kubov center do pokutového územia hostí musel vyboxovať brankár Rui Silva do bezpečia. V posledných minútach domáca Mallorca poriadne hryzie.
     
    10
    Na druhej strane sa už musel mať na pozore aj brankár Reina, ale Puertasovo zakončenie kryje úspešne.
     
    11
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia je už minulosťou, zatiaľ sa oba celky snažia hrať aktívne smerom dopredu.
     
    12
    Opäť sme sledovali útočnú aktivitu domáceho futbalistu Budimira, ale aj toto jeho zakončenie dokázal pokryť brankár Rui Silva.
     
    13
    Aj toto zakončenie z vnútra pokutového úzamia dokázal hosťujúci brankár úspešne pokryť. Mallorca bojuje o zotrvanie v súťaži a dnes potrebuje získať tri body.
     
    14
    Po rýchlom útočnom výpade domácich sa dostal do zakončenia Kubo, ale brankár Silva si opäť pripisuje v krátkom slede úspešný zákrok.
     
    15
    Na druhej strane sme sledovali zakončenie od Machisa, ktoré však smerovalo len do stredu brány a brankár Reina si takisto pripisuje ďalší ľahký zákrok.
     
    16
    Zatiaľ koncovka trápi oba celky. Mallorca a Granada sa aj naďalej pokúša útočiť, snáď čoskoro uvidíme aj prvé zaujímavé šance.
     
    17
    Hosťom teraz pokus o rýchly útočný výpad nevyšiel, dlhá prihrávka za obranu domácich smeruje len za postranú čiaru.
     
    18
    Mallorca sa musela stiahnuť späť na svoju polovicu ihriska, Granada sa pokúša o postupný prechod do útoku. Uvidíme, či hostia dokážu z toho vyťažiť niečo zaujímavé.
     
    19
    Momentálne Granada kombinuje na útočnej polovici, ale zatiaľ sa jej nedarí nájsť recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    20
    Mallorca dala gól!
    Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Mallorca ubránila útok zo strany svojho dnešného súpera a po zisku lopty okamžite založila rýchly brejk. K lopte sa dostal CUCHO HERNÁNDEZ, ktorý si ešte vylepšil streleckú pozíciu a z hranice pokutového územia presne zakončil k tyčke – 1:0!
     
    21
    Žltú kartu dostáva Yangel Herrera (Granada CF).
     
    22
    Dostávame sa za polovicu prvého polčasu. Mallorca strelila veľmi dôležitý prvý gól tohto stretnutia a v live tabuľke sa presúva na 18. miesto.
     
    23
    Granada sa však snaží o rýchlu odpoveď, hostia po rýchlej útočnej akcii získavajú rohový kop.
     
    24
    Domáci futbalisti pohodlne ubránili rohový kop súpera a získavajú loptu na svoje kopačky.
     
    25
    Zakrátko sa však hostia opäť dostávajú k lopte a pokúšajú sa rozbehnúť kombináciu na útočnej polovici. Mallorca sa tak opäť musí len brániť.
     
    26
    Puertasovo zakončenie pohodlne kryje brankár Reina, pripisuje si však opäť len ľahký zákrok. Mallorca sa teraz snaží držať hru čo najďalej od svojej brány.
     
    27
    Mallorca momentálne operuje na polovici súpera, drží loptu na svojich kopačkách a presne toto domáci futbalisti potrebujú.
     
    28
    Domáci celok získava rohový kop, stalo sa tak po tečovanom streleckom pokuse od Budimira.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Salva Sevilla (RCD Mallorca).
     
    29
    Rohový kop Mallorci už nič zaujímavého neponúkol, loptu na svoje kopačky získava Granada.
     
    30
    Polhodina zo stretnutia na Iberostar Estadi je už minulosťou. Aj naďalej domáca Mallorca vyhráva 1:0 po góle Cucha.
     
    31
    Hlavný rozhodca tohto zápasu Fernández dáva pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku. Oba celky si tak na malú chvíľu vydýchnu a naberú sily do zvyšku prvého polčasu.
     
    32
    Sledujeme aj oboch trénerov, ako rozdávajú pokyny svojim zverencom. Granada sa určite bude snažiť do polčasovej prestávky minimálne vyrovnať.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Iddrisu Baba Mohammed (RCD Mallorca).
     
    34
    Dianie v prvom polčase už pokračuje ďalej. Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí zvolili postupný prechod na polovicu svojho dnešného súpera.
     
    35
    Granada zahrávala rohový kop, center do pokutového územia odvrátila domáca obrana do bezpečia.
     
    36
    Sledovali sme rýchly brejk domáceho celku, ale Rodríguez nedokázal spracovať presne loptu a tak sa už do žiadneho zakončenia nedostal.
     
    37
    Hra sa opäť prelieva z jednej strany na druhú. Uvidíme, čo nám prinesie záverečná časť prvého polčasu.
     
    38
    Hosťujúci Machís sa pokúšal presadiť individuálne, ale domáci Rodríguez ho zastavil. Bolo to však nedovolene a tak Granada zostáva pri lopte.
     
    39
    Puertasov center do pokutového územia odvrátili futbalisti Mallorci do bezpečia, ale hostia aj naďalej zostávajú v útoku.
     
    40
    Teraz však domáci mali veľké šťastie, mohlo byť vyrovnané! Mallorca nezvládla situáciu vo svojom pokutovom území, k lopte sa dostal pred bránou súpera Soldado, ale jeho pokus končí na tyčke!
     
    41
    Na druhej strane sa v útoku skúšal presadiť domáci Sevilla, ale previnil sa len faulom. Domáci futbalista sa ešte hádal s rozhodcom, ale nebolo mu to nič platné.
     
    42
    V závere prvého polčasu sa Mallorca presúva na útočnú polovicu a skúša sa tam udržať čo najdlhšie. Dočkáme sa do prestávky ešte presného zásahu?
     
    43
    Granade sa po zisku lopty nedarí v prechode na útočnú polovicu. Mallorca výborne obsadzuje stred poľa.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje 6 minút!
     
    45+1
    Granada dala gól!
    Je vyrovnané! Hosťujúcemu celku sa podarilo v nadstavenom čase vyrovnať a tak sa začína v tomto zápase odznova. Tesne pred pokutovým územím sa k odrazenej lopte dostal VÍCTOR DÍAZ a jeho perfektné zakončenie zapadlo presne do siete – 1:1!
     
    45+2
    Výrazná porica minút sa ešte nadstavovala v prvom polčase. Uvidíme, či sa v úvodnom dejstve dočkáme ešte niečoho zaujímavého.
     
    45+3
    Žltú kartu dostáva Angel Montoro (Granada CF).
     
    45+4
    Oba celky chcú už hlavne prvý polčas dohrať v pokoji, zrejme sa o osude zápasu bude rozhodovať v druhom polčase.
     
    45+5
    Po zečovanom zakončení zahrávala Granada ešte rohový kop, ale ten domáci zvládli bez problémov ubrániť.
     
    45+6
    Mallorca sa v závere nadstaveného času dostáva pod tlak a hostia ešte získavajú ďalší rohový kop.
     
    45+7
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo malo napokon veľmi dlhého trvania a dočkali sme sa dvoch presných zásahov. Najprv išli domáci do vedenia zásluhou Cucha, ale hostia v nadstavenom čase vyrovnali gólom Díaza. Hra bola vyrovnaná na oboch stranách, uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:08.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Yangel Herrera, prichádza Carlos Fernández.
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza José Antonio Martínez, prichádza Domingos Duarte.
     
    47
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril domácemu celku. Tréner hostí spravil hneď dve zmeny v zostave.
     
    48
    Mallorca mohla opäť strhnúť vedenie na svoju stranu! Budimir sa dostal z hranice pokutového územia do zakončenia, ale brankár Silva si pripisuje výborný zákrok!
     
    49
    Zakrátko sa domáci znova dostávajú k lopte a pokúšajú sa kombinovať na útočnej polovici.
     
    50
    Rodríguez sa snažil presadiť individuálne, ale nepodarilo sa mu prejsť cez obranu súpera. Bol to však nedovolený zákrok, domáci teda zostávajú pri lopte.
     
    51
    Individuálne sa na druhej strane snažil presadiť aj Machís, ale ani on nič zaujímavého nedokázal vymyslieť.
     
    52
    Opäť sledujeme, ako sa hra prelieva z jednej strany na druhú. Uvidíme, kedy prídu aj ďalšie zaujímavé situácie či už na jednej alebo druhej strane.
     
    53
    Kubo bol pri svojej útočnej snahe faulovaný, Mallorca tak ešte zostáva pri lopte a môže skúsiť pokračovať vo svojej útočnej aktivite.
     
    54
    Po ďalšom faule získava domáci celok priamy kop, k jeho rozohrávke sa chystá Sevilla.
     
    55
    Na priamu strelu na bránu to však nebolo, Seviila preto centroval do pokutového územia. Ako prvý sa však k lopte dostal Silva a vyboxoval ju do bezpečia.
     
    56
    Opäť sledujeme útočné výpady na oboch stranách, ale bez presného zakončenia. Stále sa tak hrá nerozhodne 1:1.
     
    57
    Veľa nechýbalo a Granada mohla ísť do vedenia! Neva sa dosta v pokutovom území súpera k lopte, jeho zakončenie len tesne míňa priestor domácej brány!
     
    58
    Individuálne sa na druhej strane snažil presadiť Cucho, bol pri tom faulovaný a Mallorca ešte získava veľmi zaujímavý priamy kop.
     
    59
    Sevillove zakončenie bolo zblokované a lopta končí na brvne! Mallorca získava ešte rohový kop, pri troche šťastia mohli domáci opäť vyhrávať.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Martin Valjent (RCD Mallorca).
     
    61
    Hodina zo stretnutia na Iberostar Estadi je už minulosťou. Aj naďalej platí nerozhodný stav 1:1!
     
    62
    Oba celky sa však snažia hrať aktívne smerom dopredu. Uvidíme, či sa ešte dočkáme prípadných presných zásahov.
     
    63
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Antonio Raíllo, prichádza Aleksandar Sedlar.
     
    63
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Fede Vico, prichádza Angel Montoro.
     
    64
    Mallorca pokryla útočný výpad svojho dnešného súpera, domáci získavajú loptu a pokúšajú sa už odpovedať rovnakou mincou.
     
    65
    Zaujímavé zakončenie od domáceho Kuba, ale jeho pokus ide tesne mimo brány súpera! Silva bude rozohrávať loptu od svojej brány.
     
    66
    V krátkom slede sme opäť sledovali útočné ťaženie od domáceho Kuba, ktorý pre svoj celok vybojoval rohový kop.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Takefusa Kubo (RCD Mallorca).
     
    68
    Granade sa vydaril rýchly prechod na útočnú polovicu a hostia ešte majú šancu zahrávať rohový kop.
     
    69
    Granada dala gól!
    Hosťujúci celok dáva svoj druhý gól v tomto zápase a otáča tak vývoj skóre vo svoj prospech! CARLOS FERNÁNDEZ si výborne nabehol na centrovanú loptu a upratal ju do siete – 1:2!
     
    70
    Na rade sú tak teraz domáci futbalisti, ktorí musia doťahovať náskok svojho dnešného súpera a to od 20. minúty vyhrávali.
     
    71
    Sledovali sme samostatnú akciu do domáceho Cucha, jeho zakončenie končí len tesne vedľa súperovej brány.
     
    72
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Iddrisu Baba Mohammed, prichádza Aleksandar Trajkovski.
     
    72
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Lumor Agbenyenu, prichádza Lago Junior.
     
    73
    Rýchly útočný výpad od domácich, Mallorca získava rohový kop.
     
    74
    Center od domáceho Trajkovskiho odvrátil súper do bezpečia, Mallorca ešte môže pokračovať vo svojej útočnej kombinácii.
     
    75
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Roberto Soldado, prichádza Ramon Azeez.
     
    76
    Hlavný rozhodca tohto stretnutia Fernández dáva pokyn na krátku občerstvovaciu prestavku.
     
    77
    Oba celky si tak vydýchnu a môžu si vypočuť aj pokyny svojich trénerov. Určite im majú čo to do záverečnej časti zápasu povedať.
     
    78
    Dianie v druhom polčase pokračuje ďalej, opäť sa hra prelieva z jednej strany na druhú.
     
    79
    Momentálne je pri lopte Granada, ktorá sa nemusí nikam ponáhľať. Mallorca sa však snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    80
    Tak to sú obrovské nepríjemnosti pre domáci celok! Sedlar za ostrý zákrok z fleku dostáva červenú kartu a Mallorca tak bude musieť dohrávať záver zápasu s 10 hráčmi!
     
    81
    Necelých desať minút zostáva do konca druhého polčasu, určite sa bude aj niečo nadstavovať. Domáca Mallorca momentálne prehráva 1:2!
     
    82
    Ak sa pozrieme na tabuľku, je to úplne jasné. Pokiaľ dnes Mallorca nezíska tri body, stane sa ďalší celok, ktorý bude musieť LaLigu na budúcu sezónu opustiť.
     
    83
    Domáci sa snažia aj v oslabení prenikať na polovicu súpera, ale Granada sa bráni úspešne a Mallorcu do žiadnej zaujímavej akcie nepúšťa.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Cucho Hernández (RCD Mallorca).
     
    85
    Realizačný tím pri domácej striedačke ešte veľmi diskutuje, čo treba do záveru zápasu vymyslieť. Mallorca aj so slovenským reprezentantom Martinom Valjentom je v náročnej situácii.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Darwin Machís (Granada CF).
     
    87
    Granada v tejto chvíli aj naďalej výborne bráni svoje územie. Zatiaľ to teda vyzerá na zostup Mallorci do nižšej súťaže.
     
    88
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Aleksandar Trajkovski, prichádza Aleix Febas.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa už čoskoro naplní. Uričte však môžme očakávať aj nadstavený čas.
     
    90
    Juniorov center našiel hlavu Budimira, ale domáci futbalista zakončil len vedľa brány súpera.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Antonio Puertas (Granada CF).
     
    90+1
    Aj v druhom polčase sa nadstavuje 6 minút!
     
    90+2
    Zatiaľ však záverečný tlak domácich neprichádza. Mallorca je čoraz bližšie k zostupu z LaLigy.
     
    90+3
    Domáci sa postupne dostávajú na útočnú polovicu, ale nedarí sa im vyprodukovať presné zakončenie.
     
    90+4
    Granada sa dostala do rýchleho protiútoku, Fernández však nedokázal oklamať brankára Reinu a do presného zakončenia sa už ani nedostal.
     
    90+5
    Zakončenie od hosťujúceho Puertasa smerovalo len do stredu brány, kde stál prirpavený brankár Reina. Pomaly sa končí aj nadstavený čas, o osude zápasu sa zdá byť rozhodnuté.
     
    90+6
    Hostia sa radovali z tretieho gólu v tomto zápase, ale napokon po porade s VAR uzaný nebol! Antonio Puertas síce pretlačil loptu do siete, ale bolo to z ofsajdu.
     
    90+7
    Druhá červená karta pre domácich! Cucho sa tak po góle zapisuje aj do tejto štatistiky, keď vidí druhú žltú kartu v tomto zápase a to sa rovná červenej!
     
    90+8
    Mallorca po faule získala ešte jeden priamy kop na útočnej polovici. Hostia sa však ubránili a už by sa malo toto stretnutie skončiť. Dávno uplynul aj nadstavený čas.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    Druhé dejstvo na Iberostar Estadi ponúklo ešte jeden presný zásah, v 69, minúte poslal hostí do vedenia Fernández a Granada tak zvíťazila na ihrisku súpera 2:1!

    Táto prehra pre Mallorcu znamená, že minimálne na jednu sezónu musí LaLigu opustiť! Síce domáci vyhrávali v tomto zápase, ale napokon súper úspešne otočil. Granada si troma bodmi ešte polepšila v boji o Európsku ligu a o túto miestneku bude bojovať aj v poslednom kole.

    Ďakujem za pozornosť, prajem pekný zvyšok neskorého večera a dobrú noc! (23:07:36)

    Miroslav Revaj

    Góly: 20. Cucho Hernández – 45+1. Díaz, 69. C. Fernández

    Karty:   3. Budimir (MLR), 28. Sevilla (MLR), 33. Baba Mohammed (MLR), 60. Valjent (MLR), 67. Kubo (MLR), 84. Cucho Hernández (MLR) – 21. Y. Herrera (GRN), 45+3. Montoro (GRN), 86. Machís (GRN), 90. Puertas (GRN)   90+7. Cucho Hernández (MLR)   80. Sedlar (MLR)


    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Valjent, Baba Mohammed (72. Trajkovski, 88. Febas), Raíllo (63. Sedlar), Agbenyenu (72. Lago Junior) – Kubo, Rodríguez, Sevilla, Cucho Hernández – Budimir.
    Náhradníci: Parera – Campos, Febas, Chavarría, Lago Junior, Obrador, Prats, Romero, Salibur, Sedlar, Señé, Trajkovski.

    Granada CF: Rui Silva – Díaz (C), Sánchez, J. A. Martínez (46. D. Duarte), Neva – Eteki, Y. Herrera (46. C. Fernández) – Vico (63. Montoro), Machís, Puertas – Soldado (75. Azeez).
    Náhradníci: Andorinha, A. Escandell – Azeez, Bastiao Dias, D. Duarte, C. Fernández, Antoñín, Köybaşı, Montoro, Rodríguez Ruiz, P. Sánchez, J. Vallejo.

    Rozhodca: X. Fernández – J. Rojas, I. Ramos