Alavés – Getafe 0:0 (kon.) | Villarreal – Sociedad 1:2 (kon.) | Granada – Real Madrid 1:2 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
0:0 (0:0)
Getafe CF
Pondelok 13.07.2020, 19:30 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    Vítam všetkých fanúšikom futbalu pri online prenose z 36. kola španielskej LaLigy. Od 19:30 je na programe stretnutie medzi Deportivo Alavés a Getafe CF.

    Španielska LaLiga po svojom obnovení ponúkne ešte tri kolá, v hre je tak ešte deväť bodov. To, že tento ročník je veľmi vyrovnaný svedčí aj to, že stále nepoznáme víťaza, ale ani kompletnú trojicu, ktorá musí súťaž opustiť. Na Estadio de Mendizorroza nastúpia proti sebe celky z opačných častí tabuľky.

    Deportivo Alavés:
    Domáci stále nemajú isté, či si LaLigy zahrajú aj v ďalším ročníku. Alavés má momentálne na svojom konte 35 bodov a nachádza sa práve na poslednom nezostupovom mieste. Posledná forma Alavésu je katastrofálna a čaká ich ešte náročný súboj o udraženie, jednoznačne musí v zostávajúcich zápasoch bodovať.

    Getafe CF:
    Hostia sú na tom oveľa lepšie, na svojom konte majú 53 bodov a to momentálne stačí na predbežné 6. miesto. Getafe tak aj naďalej bojuje o Európsku ligu a aj tento boj bude dramatický až do samého záveru, kedže od piateho až po desiate miesto je to veľmi nabité. Getafe takisto ešte potrebuje nazbierať body.

    Čaká nás tak určite zaujímavé stretnutie, sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo Alavés: Roberto – Marín, Ely, Laguardia, Martín – Burke, Pina, García (C), Méndez – Joselu, Lucas Pérez

    Náhradníci: Castro – Camarasa, Paulino, Fejsa, Magallán, Mahmoud, R. Navarro, Pons, Rioja, Tachi, Rodríguez, Sainz

    Getafe CF: Soria – Dakonam, Cabaco, Timor, Olivera – Jason, Nemanja Maksimović, Arambarri, Cucurella – J. Molina (C), Jaime Mata

    Náhradníci: Chichizola, Lavin – Duro, Fajr, Chema, Ndiaye, Portillo, Poulolo

    Rozhodca: P. Fuertes
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes je na programe dohráva 36. kola španielskej LaLigy, ktorá ponúkne tri stretnutia. Od 19:30 sa na Estadio de Mendizorroza uskutoční súboj medzi domácim Alavés a hosťujúcim Getafe. Zatiaľ čo domáci bojujú o zotrvanie v tejto súťaži, hostia naopak hrajú o účasť v Európskej lige. Verme, že uvidíme kvalitné stretnutie a nudiť sa nebudeme.

    Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom, ktorí odohrajú toto stretntie v modro-bielych dresoch, hostia nastupujú v žltých.
     
    2
    Alavés sa ihneď pokúsilo o prechod na útočnú polovicu, ale obrana súpera zastavila tento útok. Getafe je tak už pri lopte a snaží sa takisto preniknúť smerom dopredu.
     
    3
    Getafe však momentálne kombinuje prevažne po stred ihriska, v úvode stretnutia sa nikam neponáhľa. Domáci ale na nič nečakajú a okamžite vysoko napádajú súperovu rozohrávku.
     
    4
    Domáci Ely to však teraz prehnal a píska sa faul. Getafe rozohráva loptu na svojej polovici ihriska a už sa snaží o postupný útok.
     
    5
    Po postupnom prechode do útoku sa snažil o zakončenie Jason, jeho pokus z voleja a z väčšej vzdialenosti však bránu domácich nijak neohrozil.
     
    6
    Na druhej strane sa potom individuálne snažil presadiť Martín, ale cez obranu súpera sa mu prejsť nepodarilo. Loptu tak po krátkom čase znova získava Getafe.
     
    7
    V tomto prípade sa však už jednalo o nedovolený zákrok od Cabaca a tak domáci futbalisti získavajú priamy kop na útočnej polovici. Uvidíme, ako s ním dokážu naložiť.
     
    8
    K rozohrávke priameho kopu sa postavil Pérez, ale jeho center do pokutového územia odvrátil hlavou do bezpečia Timor. Alavés ešte môže skúsiť zaútočiť.
     
    9
    Sledovali sme však rýchly útočný výpad hostí, Molina poslal loptu do pokutového územia kde sa snažil reagovať Mata, ale k lopte sa napokon nedostal.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia je už minulosťou, zatiaľ čakáme na výraznejšiu šancu či už na jednej alebo druhej strane.
     
    11
    Hra sa postupne prelieva z jednej strany na druhú, avšak je to bez zakončenia na bránu. Prácu majú tak hlavne obe defenzívy, ale nič výraznejšieho riešiť nemuseli.
     
    12
    Žltú kartu dostáva Marc Cucurella (Getafe CF).
     
    13
    Na útočnej polovici získali hostia po faule priamy kop. K jeho rozohrávke sa postavil Jason, jeho strela však smerovala len do stredu bránu, kde bol pripravený brankár Roberto.
     
    14
    Dlho netrvalo a Getafe sa znova dostáva k lopte. Uvidíme, či si hostia z menšieho náporu dokážu vytvoriť prípadnú ďalšiu možnosť na ohrozenie brány súpera.
     
    15
    Obrana Alavésu zblokovala center do svojho pokutového územia a tak ešte hostia môžu zahrávať rohový kop. Domáci sa tak musia aj naďalej brániť.
     
    16
    Po rohovom kope smerovala lopta len mimo hraciu plochu a tak ju späť do hry uvedie brankár Roberto svojim výkopom.
     
    17
    Alavés zahrávalo priamy kop, ale prízemný center od Péreza pred pokutové územei upratala obrana súpera do bezpečia. Následne ešte domáci zaútočili, ale ľahký zákrok si pripisuje brankár Soria.
     
    18
    Nedovolený zákrok je tu teraz aj na druhej strane a Getafe získava priamy kop z celkom zaujímavej pozície. Uvidíme, či dôjde k ohrozeniu brány súpera.
     
    19
    Deportivo zvládlo ubrániť túto situáciu a už získava loptu na svoje kopačky. Getafe sa tak vracia späť na svoje územie, skúša však vysoko napádať rozohrávku súpera.
     
    20
    Opäť sledujeme, ako sa hra prelieva z jednej strany na druhú, ale bez vážnejšieho ohrozenia brány.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Martín (Deportivo Alavés).
     
    22
    Medzičasom sa dostávame za polovicu prvého polčasu. Stále čakáme na prvú vážnejšiu situáciu či už na jednej alebo druhej strane.
     
    23
    Domáci Burke to teraz prehnal s aktivitou a je pískaný faul. K lopte sa dostavá Getafe, ale to zvolilo postupný prechod na polovicu svojho dnešného súpera.
     
    24
    Obe defenzívy sa teraz museli mať na pozore, zvládli však zastaviť útok súpera. Znova sme tak nič zaujímavého nevideli.
     
    25
    Do hlavičkového zakončenia pred pokutovým územím súpera sa natlačil Jason, ale obrana súpera ho veľmi dobre pokryla. Hosťujúci futbalista reklamoval faul, ale ten napokon odpískaný nebol.
     
    26
    Na druhej strane sa potom skúšal v útoku presadiť Méndez, ale ten sa ocitol len v postavení mimo hru.
     
    27
    Hosťujúci Olivera sa pokúšal odcentrovať do pokutového územia domácich, ale napokon lopta končí len mimo hraciu plochu.
     
    28
    Momentálne sledujeme aktivitu domáceho celku na útočnej polovici, ale Alavésu sa nedarí nájsť recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    29
    Getafe sa po zisku lopty pokúsilo založiť rýchly útočný výpad, ale ďalej ako po stred poľa sa futbalisti hosťujúceho celku nedostali.
     
    30
    Polhodina zo stretnutia na Estadio de Mendizorroza je už minulosťou. Stále čakáme na úvodný presný zásah.
     
    31
    Getafe sa za pomoci postupnej rozohrávky usadilo na útočnej polovici a tak sa v tejto chvílu musia domáci futbalisti brániť.
     
    32
    Hostia zahrávali aj priamy kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Alavés sa momentálne snaží vyviesť loptu čo najďalej od svojej brány.
     
    33
    Ani individuálna akcia Molinu nič zaujímavého neponúkla, Getafe sa však znova môže usadiť na polovici svojho dnešného súpera.
     
    34
    Sledovali sme center do pokutového územia domácich, postaral sa oň Timor, ale nikoho zo svojich spoluhráčov týmto spôsobom nenašiel.
     
    35
    Hosťujúci Mata takisto centroval do pokutového územia, ale ani v tomto prípade sa nikto z futbalistov Getafe do zakončenia nedostal.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Jaime Mata (Getafe CF).
     
    37
    Stále prebieha menší nápor Getafe, ale Jason si pri spracovaní lopty pomohol rukou a tak nemohli hostia vo svojej útočnej akcii pokračovať.
     
    38
    Črtala sa veľmi zaujímavá situácia pre domáci celok, ale Méndez si zle spracoval loptu a tak si hostia mohli vydýchnuť.
     
    39
    Podobne potom dopadol na druhej strane Jason, ktorý loptu síce trafil, ale uponáhlal sa so zakončením a to neprinieslo nebezpečenstvo pre bránu domácich.
     
    40
    Necelých päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Dočkáme sa do prestávky presného zásahu?
     
    41
    Budeme svedkami rohového kopu domácich, Dakonam radšej upratal loptu do bezpečia a Alavés tak môže pokračovať vo svojej aktivite.
     
    42
    Po rohovom kope však nič zaujímavého neprišlo, Getafe získava loptu na svoje kopačky a pokúša sa preniknúť na polovicu súpera.
     
    43
    Toto je prvá veľká šanca v tomto zápase! Getafe založilo rýchly útočný výpad, po ktorom sa do zakončenia dostal Cucurella a jeho pokus končí na tyčke!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavujú 2 minúty!
     
    45+1
    Už to teda vyzerá, že si na gól budeme musieť počkať do druhého polčasu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Estadio de Mendizorroza je už minulosťou, napokon sme sa gólu nedočkali. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, najväčšiu šancu mali hostia, ale krátko pred koncom prvého polčasu Cucurella poslal loptu len do konštrukcie brány.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 20:33.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas na Estadio de Mendizorroza je už v plnom prúde, výkop patril hosťujúcemu celku. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Hosťujúci Molina centroval do pokutového územia domácich, ale nikto z jeho spoluhráčov sa k lopte nedostal a domáci si tak mohli vydýchnuť.
     
    48
    Zakrátko Getafe opäť zaútočilo a výsledkom bol rohový kop. Ten však nič zaujímavého nepriniesol, Alavés získava loptu na svoje kopačky.
     
    49
    Méndez fauloval a tak lopta zostáva na kopačkách Getafe. Domáci dnes určite potrebujú bodovať, aby si polepšili v boji o záchranu, hostia naopak ešte hrajú o účasť v Európskej lige.
     
    50
    Útočný výpad Cucurella je zastavený postraným rozhodcom, ktorý signalizuje ofsajd. Alavés tak získava loptu na svojej polovici ihriska.
     
    51
    Martín centroval do pokutového územia Getafe, ale nikto z jeho spoluhráčov sa už do zakončenia nedostal.
     
    52
    Hra sa teraz odvíja v strede poľa. Stále tak čakáme na úvodný presný zásah, ktorý by mohol hru viacej otvoriť a priniesť potrebné oživenie.
     
    53
    Cucurella centroval do pokutového územia domácich, ale proti centrovanej lopte išiel brankár Roberto a prebral si ju do svojich rukavíc.
     
    54
    Následne sa domáci pokúsili o rýchly útočný výpad, ale Lucas Pérez bol prichytení v ofsajde. Getafe rozohráva loptu zo svojej polovice ihriska.
     
    55
    Zakrátko sme opäť sledovali aktivitu hosťujúceho Cucurellu, ale ani tento jeho center nám nič zaujímavého neponúkol. Dnes to zrejme gólové hody na Estadio de Mendizorroza nebudú.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Manuel García (Deportivo Alavés).
     
    57
    Hostia si museli dať pozor vo svojom pokutovom území pri aktivite Lucasa Péreza, ale napokon lopta opustila hraciu plochu a nasledovať bude odkop od Soriovej brány.
     
    58
    Na druhej strane je útočná aktivita zastavená kvôli faulu, ktorým sa previnil Cucurella.
     
    59
    Momentálne je pri lopte domáci celok, ale nedarí sa mu preniknúť smerom dopredu. Hostia výborne obsadzujú stred poľa.
     
    60
    Hodina zo stretnutia na Estadio de Mendizorroza je už minulosťou. Stále čakáme na úvodný presný zásah, nepribúda ani zaujímavých momentov.
     
    61
    Útočná snaha domácich sa končí hvizdom hlavného rozhodcu a to po faule Laguardia. Uvidíme, či teraz dokážu niečom smerom dopredu vymyslieť futbalisti Getafe.
     
    62
    Hostia zahrávali priamy kop na útočnej polovici, k centrovanej lopte sa snažil dostať Mata, ale to sa mu napokon nepodarilo.
     
    63
    Do pokutového územia Getafe vpadol Lucas Pérez, ale jeho zakončenie zblokovala obrana súpera na rohový kop!
     
    64
    Rohový kop napokon nič zaujímavého neponúkol. Stále ani jeden z trénerov nestriedal, možno noví hráči by priniesli potrebné oživenie do hry.
     
    65
    Hosťujúci Olivera si vypýtal ošetrenie. Sledujeme už pohyby na oboch striedačkách, čoskoro zrejme budeme svedkami zmien v zostave.
     
    66
    Olivera je napokon v poriadku a je späť na ihrisku. Hlavný rozhodca však zrejme ešte skúmal, či má čistý dres. Getafe získava autové vhadzovanie.
     
    67
    Znova sa hra prelieva z jednej strany na druhú, ale bez zakončenia na bránu. Ak by to dnes skončilo bezgólovou remízou, čudovať sa určite nebudeme.
     
    68
    Tak predsa len Olivera musel ešte za postranú čiaru, ale s obväzom okolo hlavy je už späť na ihrisku. Zatiaľ sa teda pokračuje v pôvodných základných jedenástkach.
     
    69
    Strelecký pokus od hosťujúceho Arambarriho bol tečovaný na rohový kop. Getafe tak ešte môže pokračovať vo svojej aktivite.
     
    70
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Dakonam, ale jeho poksu bol nepresný a bude to len odkop od Robertovej brány.
     
    71
    Oliverov center do pokutového územia domácich nebol nijak nebezpečný, Alavés sa ubránilo aj teraz a tak je to aj naďalej bez gólov na oboch stranách.
     
    72
    Getafe získalo autové vhadzovanie v blízkosti pokutového územia súpera, Cabaco tam posielal dlhú loptu, ale z jeho spoluhráčov sa nikto k nej nedostal.
     
    73
    Momentálne sú častejšie pri lopte futbalisti Getafe, ale nedarí sa im výraznejšie presadiť v útoku.
     
    74
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Oliver Burke, prichádza Paulino.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Víctor Laguardia (Deportivo Alavés).
     
    76
    Hlavný rozhodca Fuertes dáva pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku. Oba celky si tak môžu vydýchnuť a vypočiť si pokyny svojich trénerov.
     
    77
    Uvidíme, či sa s pribudajúcim časom oba celky uspokoja s remízou, alebo sa pokúsia aj zariskovať o prípadné víťazstvo.
     
    78
    Olivera zastavil rýchly útočný výpad domácich nedovolene, Alavés tak ešte môže pokračovať v kombinácii na útočnej polovici.
     
    79
    Nový muž na ihrisku Paulino centroval do pokutového územia hostí, ale nikto z jeho spoluhráčov sa do zakončenia nedostal.
     
    80
    Doposiaľ sa udiala len jedna výmena a to v tábore domácich. Uvidíme, či tréneri ešte realizujú nejaké striedania.
     
    81
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Tomás Pina, prichádza Víctor Camarasa.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Rodrigo Ely (Deportivo Alavés).
     
    83
    Približne desať minút zostáva do konca druhého polčasu plus nejaký ten nadstavený čas. Dočkáme sa v tomto zápase presného zásahu?
     
    83
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Jason, prichádza Hugo Duro.
     
    84
    Čoraz reálnejšie to teda vyzerá na deľbu bodov po bezgólovej remíze. Stále je tu však krátky čas a priestor, aby to niekto z aktérov zápasu zmenil.
     
    85
    Aj v závere zápasu sa hra preleiva z jednej strany na druhú, ale bez zakončenia na bránu. Nechajme sa teda prekvapiť, či ešte uvidíme niečo zaujímavé.
     
    87
    Getafe dalo gól!
    Napokon sme sa predsa len v tomto zápase dočkali gólu a postarali sa oň hostia! Najskôr kapitán Getafa Molina poslal v pokutovom území svoje zakončenie len do tyčky, lopta sa odrazila k voľnému HUGOVI DUROVI a ten ju parádnym spôsobom upratal do siete – 0:1!

    Ale pozor! Tento gól napokon neplatí!
     
    88
    Hlavný rozhodca Fuertes komunikoval s VAR a napokon presný zásah Dura uznaní byť nemôže, pretože ešte predtým Molina zahral v pokutovom území rukou. Alavés mal teda obrovské šťastie.
     
    89
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Víctor Laguardia, prichádza Tachi.
     
    89
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Lucas Pérez, prichádza Borja Sainz.
     
    90
    V druhom polčase sa veľmi často prerušovala hra, dlho prebiehalo ošetrovanie Olivera a aj situácia kedy sa skúmal neuznaný gól hosti. Určite sa to odrazí na nadstavenom čase.
     
    90+1
    Napokon sa nadstavuje až 9 minút!
     
    90+2
    Po neuznanom góle sme teda stále nezaznamenali žiadny presný zásah a vyzerá to na deľbu bodov, s ktorou zrejme budú oba celky spokojné.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Marc Cucurella, prichádza Amath Ndiaye.
     
    90+4
    Ofsajd zastavil tento rýchly útočný výpad domáceho celku.
     
    90+5
    Ešte sa oba celky snažia zakladať útočné akcie, ale nič zaujímavého to neponúka.
     
    90+6
    Cabaco po strete ostáva ležať na zemi, zrejme bude musieť nútene striedať.
     
    90+7
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Erick Cabaco, prichádza Florent Gregoire Poulolo.
     
    90+7
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Jaime Mata, prichádza Fajsal Fajr.
     
    90+8
    Dlhý nadstavený čas bude čoskoro minulosťou. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak body budú deliť.
     
    90+9
    Do pokutového územia domácich smeroval center, na ktorý sa snažil reagovať Maksimović, ale jeho zakončenie smeruje nad bránu súpera.
     
    90+10
    Koniec zápasu.
     
    Ani v druhom polčase gól nepadol, síce sa oň hostia v závere postarali, ale po porade s VAR bol správne odvolaný. Deportivo Alavés a Getafe CF tak získavajú po jednom bode do tabuľky za bezgólovú remízu.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera! (21:29:28)

    Miroslav Revaj

    Góly:

    Karty:   21. Martín (DAL), 56. García (DAL), 75. Laguardia (DAL), 82. Ely (DAL) – 12. Cucurella (GET), 36. Jaime Mata (GET)


    Deportivo Alavés: Roberto – Marín, Ely, Laguardia (89. Tachi), Martín – Burke (74. Paulino), Pina (81. Camarasa), García (C), Méndez – Joselu, Lucas Pérez (89. Sainz).
    Náhradníci: Castro – Camarasa, Paulino, Fejsa, Magallán, Mahmoud, R. Navarro, Pons, Rioja, Tachi, Rodríguez, Sainz.

    Getafe CF: Soria – Dakonam, Cabaco (90+7. Poulolo), Timor, Olivera – Jason (83. Duro), Nemanja Maksimović, Arambarri, Cucurella (90+3. Ndiaye) – J. Molina (C), Jaime Mata (90+7. Fajr).
    Náhradníci: Chichizola, Lavin – Duro, Fajr, Chema, Ndiaye, Portillo, Poulolo.

    Rozhodca: P. Fuertes