Manchester United – Southampton 2:2 (kon.)
koniec
Manchester United
2:2 (2:1)
Southampton FC
Pondelok 13.07.2020, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose zo zápasu 35. kola anglickej Premier League medzi Manchestrom United a Southamptonom.

    Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Southampton FC

    The Saints už prakticky o nič nejde. Sú na 12. mieste s 44 bodmi, čo znamená, že sú zachránení, no zároveň majú nulovú šancu postúpiť do európskych pohárov.

    Po reštarte futbalu sa však Southamptonu výrazne darí, keď tento celok porazil Norwich, Watford i Manchester City, remizoval s Evertonom a prehral iba s Arsenalom.

    Na Old Trafford sa určite nepredstaví štvorica Boufal, Djenepo, Tella a Valery, otázny je štart Vestegaarda. Hoci hráčom pod vedením manažéra Ralpha Hasenhüttla už o nič nejde, tak je tu stále faktor toho, že proti nim stojí gigant v podobe Manchestru United. A takéto zápasy sa jednoducho len tak nevypúšťajú.
     
    Manchester United

    Červení diabli na druhej strane bojujú o všetko. Domáce mužstvo tohto duelu môže využiť zaváhanie Chelsea a Leicestru City a po prípadnej výhre postúpiť na 3. miesto v tabuľke. Momentálne majú United na konte 58 bodov, na bronzovú pozíciu je strata dvojbodová.

    Návrat futbalu priniesol zverencom Oleho Gunnara Solskjaera 13 z 15 možných bodov, čo je najviac spomedzi tímov v Premier League. Aj preto je červená časť Manchestru v hre o Ligu majstrov.

    Už tradične budú chýbať dlhodobo zranení stopéri Jones a Tuanzebe, mimo toho žiadne nové mená na zoznam maródov nepribudli.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – N. Matić, P. Pogba – Greenwood, B. Fernandes, Rashford – Martial.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Williams, Pereira, Fred, D. James, Ighalo, McTominay, Mata.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu – Redmond, Ings, Adams.
    Náhradníci: Gunn – Ferry, P.-E. Höjbjerg, Smallbone, Vestergaard, Danso, S. Long, Obafemi, Vokins..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop obstarali hostia zo Southamptonu, dnes hrajúci v žlto-tmavej kombinácii. Manchester United v tradičnej červenej.
     
    2
    Pogbov prvý dlhý pas smeroval na Fernandesa. Bednarek sa stihol vrátiť a znegovať snahu Portugalčana.
     
    3
    Alex McCarthy sa pošmykol pri zahrávaní voľného kopu, ktorý vznikol faulom Pogbu. Aj preto si prvý raz na loptu siaha i jeho náprotivok de Gea.
     
    4
    Príliš dlhé prenesenie hry na pravú stranu na Walkera-Petersa. Southampton sa nebojí útočiť. Uvidíme, kto ako prvý ohrozí priestor brány.
     
    5
    Hostia navyše vysoko napádajú, Manchester mal teraz šťastie. Romelu sa previnil faulom a hlavný arbiter hru prerušil.
     
    6
    Pekné vykombinovanie od The Saints na vlastnej polovici. Matić si loptu predkopol až príliš silno, nasleduje brejk.
     
    7
    Výsledkom tejto snahy je center z ľavej strany od Redmonda, s ktorým španielsky gólman United nemal problém.
     
    8
    Favorit sa trochu trápi, nevie dlhšie udržať loptu na kopačkách. Presne to však robia hráči Southamptonu.
     
    9
    Ďalšia Matićova chyba, tentokrát pri pokuse o odzbrojení protihráča. Armstrong si v strede poľa skúsene podržal loptu a získal.
     
    10
    Jedna chyba a mohlo byť 1:0! Zlá reakcia od stopérov hostí, Martial vystihol loptu, šiel sám na McCarthyho, avšak nedokázal ho zo 14 metrov prestreliť. Nutno povedať, že McCarthy výborne zmenšil strelecký uhol.
    10. Anthony Martial (MAN)
     
    11
    Na druhej strane si parádne zo vzduchu spracoval loptu na ľavú kopačku Stuart Armstrong, ale prízemnou koncovkou iba preveril pozornosť de Geu.
     
    12
    Southampton dal gól! Naopak jedna chyba na domácej strane, Pogba pokazil rozohrávku, Ings získal loptu a zrazu už Redmond hľadal zľava v šestnástke STUARTA ARMSTRONGA. Útočník z voleja nepálil, loptu si na malom vápne spracoval a poľahky prekonal de Geu!
    12. Stuart Armstrong (SOT) - 0:1
     
    13
    Nedáš-dostaneš. Aj dnes to platí, Southampton si tento gól navyše zaslúžil.
     
    14
    A znovu hrozba pre obranu United. Redmond už z hranice bránkovej čiary centroval pod seba, Maguire a spol. si ale dali pozor.
     
    15
    Kapitán Manchestru si telom poradil s Ingsom, ktorý si žiadal minimálne faul. Ten sa však neudelil a domáci môžu rozohrať.
     
    16
    Rashford dáva gól, správne sa však máva ofsajd. Výborná robota od Shawa po ľavej strane, spolupráca dvoch Angličanov však bola o dobrý polmeter popredu.
    16. Anthony Martial (MAN)
     
    17
    Upozornenie pre United, že dnes šance musia premienať. Svätci sú po reštarte futbalu vo veľkej forme a to preukazujú i na Old Trafford.
     
    18
    Slabučký center čo sa týka kvality od Bruna Fernandesa, zatiaľ to domácim špílmachrom nejde.
     
    19
    Paul Pogba znovu stratil loptu pri pokuse rozohrať, tentoraz z toho smrtiaci brejk nebol. Martial na druhej strane za sebou nechal loptu, takže sa zmohol maximálne na nepodarený center.
     
    20
    Manchester United dal gól!
    Pogba s Martialom napravili svoje chyby! Dobrá robota trojice Wan-Bissaka, Fernandes a Greenwood, lopta sa dostala ku Pogbovi, ktorý našiel v šestnástke Martiala. Ten si pokryl loptu proti trojici súperov, dokonca bol aj faulovaný, no stihol posunúť prihrávku doľava. Tam už bol pripravený MARCUS RASHFORD, ktorý ranou po zemi nedal šancu McCarthymu na reakciu!
    20. Marcus Rashford (MAN) - 1:1
     
    22
    Začíname tak odznova, tak sa to má robiť v podaní domácich. Southampton sa snaží upokojiť nepriaznivý moment na hracej ploche držaním lopty.
     
    23
    Manchester United dal gól!
    Tomu sa vraví bleskový obrat! Pogba do tretice správne rozohral, posunul na Bruna, ktorý prihral ešte viac doľava. Tam si pas prebral ANTHONY MARTIAL, dostal sa do veľkého vápna a prudkou strelou na bližšiu tyč, respektíve pod brvno, posiela United do vedenia!
    23. Anthony Martial (MAN) - 2:1
     
    24
    Okamžite po góle prichádza prestávka na občerstvenie.
     
    25
    Romelu si vypomohol faulom po peknej vzťahovačke od Matića. Gólom Martiala sa Red Devils posúvajú virtuálne na 3. priečku v Premier League.
     
    26
    Na súpera si doslova povyskočil Maguire, hra je znovu prerušená. Domáci ale môžu byť spokojní, späť na koňa sa dostali expresne rýchlo.
     
    28
    Efektívna pätička Fernandesa na Pogbu, Francúz z 23 metrov pálil iba do miest, kde sa presúval Alex McCarthy. Zákrok z kategórie nutných.
     
    29
    Maguire chcel nájsť na ľavom krídle Rashforda alebo Greenwooda, nepodarilo sa mu to. Polhodina zápasu za nami a my sme už videli tri góly (a jeden z ofsajdu).
     
    30
    Za uplynulých 60 sekúnd sme žiadne útoky nevideli. Obrany oboch celkov nechceli urobiť ďalšiu chybu a šli tak na istotu.
     
    31
    Jan Bednarek včas vybehol zozadu a zneškodnil prechod do útoku svojho súpera.
     
    33
    Ďalší ukážkový protiútok po ľavej strane od Rashforda, ktorý centrom na opačnej strane našiel Greenwooda. Lopta sa dostala až k Martialovi, ten z osi ihriska tentokrát našiel iba jeden z radov na tribúne.
     
    34
    Bruno Fernandes šiel do súboja s s Walkerom-Petersom veľmi ostro, za čo sa píska proti domácemu tímu. Správne rozhodnutie.
     
    35
    Až odkop Pogbu oslobodil Manchester spod dobrej dvojminútovky Southamptonu. Hostia znovu zatlačili a je to poznať.
     
    36
    Matić mal dobrú myšlienku, no zas a znova trochu prepálil center smerom dopredu. Škoda, inak by sme videli zaujímavú kontru.
     
    37
    James Ward-Prowse si vyšliapol na Bruna. Nebol to zákerný faul, ale proti pravidlám sa proste hralo.
     
    38
    Pomalší rozbeh útoku od domácich, tí sa však už nachádzajú v útočnej tretine ihriska.
     
    39
    Wan-Bissaka zaváhal po zaváhaní stopéra súpera. Pravý obranca United nečakal, že sa k nemu dostane center z ľavej strany. Aj preto prišlo pošmyknutie, ktoré znemožnilo posile z minulého roka vypáliť na bránu.
     
    40
    Ten istý hráč o minútu neskôr nepresne vysúval po pravej strane spoluhráča. Nasleduje iba odkop od brány.
     
    41
    Nedorozumenie Fernandesa a Martiala v šestnástke, obaja chceli mať loptu. Mohlo z toho byť smrtiace zakončenie... Za vyvezenie lopty a prihrávku chválime Rashforda.
     
    42
    Z opakovaného záznamu sme sledovali nepríjemný zákrok Romelua na Greenwooda. Jasný faul Španiela, za toto mala byť jasná žltá. Nuž, VAR má možnosť upriamiť pozornosť len na červené karty.
     
    44
    Žltí sa až teraz. James Ward-Prowse držal Fernandesa niekoľko sekúnd za dres, zaslúžená karta pre kapitána The Saints.
     
    45
    Shaw zráža center Walkera-Petersa na rohový kop. Je tu teda ešte jedna šanca pre hostí na vyrovnanie pred prestávkou.
     
    45+1
    Nákop na prednú žrď, Martial hlavičku loptu za bránu pred Ingsom.
     
    45+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    45+1
    Ward-Prowse triafa aj teraz iba súperovu hlavu. Napriek tomu hostia získali loptu späť, Redmond posúval už na voľného Ingsa, no výborný sklz predviedol Lindelof.
     
    45+2
    Pridlhý center do šestnástky od Stephensa. Manchester si už toto dejstvo postráži.
     
    45+3
    Martial mohol preniknúť cez ľavú stranu, no jediné čo získal, bol faul do svojich štatistík.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Ťažkopádnejší úvod od Manchestru United, domáci sa spamätali až po otváracom zásahu Armstronga, keď naň reagovali gólami od Rashforda a Martiala. Videli sme i ďalšie šance, Alex McCarthy si však svoju robotu urobil.

    Druhý polčas sa začne približne o 22:06.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ward-Prowse si nedáva pozor a fauloval spôsobom, za ktorý mohol byť po druhej žltej vylúčený.
     
    47
    Po výmene polovíc navyše bezo zmien, obaja tréneri si ich šetria na neskôr.
     
    48
    Ings sa pošmykol na lopte. Bolo to však hlboko v poli a navyše pri postrannej čiare.
     
    49
    Nathan Redmond ukončuje priamočiaru akciu svojho celku. Prihrávka naľavo a strela mimo bránu, Redmond mohol spraviť pre presnejšie zakončenie viac.
     
    50
    Jack Stephens zostáva ležať na zemi po vzdušnom súboji s Rashfordom. Rozhodca prerušuje hru a dáva pokyn na ošetrenie obrancu hostí.
     
    51
    Zranený hráč odchádza po svojich za postrannú čiaru, čoskoro by mal byť fit na pokračovanie v zápase.
     
    52
    Armstrong s Ingsom narobili obrane United veľké problémy. Prvý menovaný si chcel vypýtať po zrážke s Maguireom penaltu, tá by však bola príliš prísna.
     
    52
    Skvelé vypichnutie lopty od Greenwooda, Fernandes vysunul dopredu Rashforda, sám však bol pritom faulovaný Jackom Stephensom. Rashford nezhodnotil brejk gólom, je z toho roh. A dodatočne i žltá karta pre Stephensa.
     
    53
    Dva rohové kopy domácim nevyšli, Manchester ale zostáva pri lopte.
     
    54
    Počet faulov od The Saints sa zvyšuje, čoskoro budeme svedkami ďalších karát.
     
    55
    Martial s Wan-Bissakom na pravom krídle neuspeli. Alex McCarthy si už stavia loptu na malé vápno.
     
    56
    Ponechaná výhoda pre domácich po ruke od Walkera-Petersa, Rashford vypálil z vyše 30 metrov a temer trafil priestor brány!
     
    56
    Dodatočnú žltú kartu po prerušení hry vidí spomínaný pravý obranca hostí Kyle Walker-Peters.
     
    57
    Slušná desaťminútovka od United po zmene strán, chýba však tomu gólová poistka. Ak čoskoro nepríde, favorit sa môže dostať do veľkých problémov.
     
    58
    Che Adams iba zahnal nedávno "žltého" Walkera-Petersa do autu. Prichádza tak ďalšia možnosť zaútočiť pre domácich.
     
    59
    Fernandes pred šestnástkou súpera nevykúzlil vôbec nič. Pogba si pri návrate späť navyše vypomohol faulom. Voľný kop zahrá brankár McCarthy.
     
    60
    Dlhý nákop dopredu, do vzduchu vyskočili Adams a Lindelof. Hosťujúci útočník fauloval domáceho stopéra. Nepríjemný zásah.
     
    61
    Hodina duelu minulosťou, stále sme nevideli ani jedno striedanie.
     
    62
    Rashford síce zastihol loptu po prisilnej prihrávke Fernandesa, avšak kvôli spádu mimo ihriska sa po ňu včas nestihol vrátiť.
     
    63
    Guľatého telesa sa tak chopil Kyle Walker-Peters a na začiatku tejto minúty strieľanou prihrávkou nenašiel žiadneho z troch spoluhráčov pred bránou de Geu! Veľká šanca na vyrovnanie zostáva nevyužitá.
     
    63
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Paul Pogba, prichádza Fred.
     
    64
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Che Adams, prichádza Shane Long.
     
    65
    Aaron Wan-Bissaka vystavil hokejový strom Armstrongovi. Možno za to mala byť aj žltá karta, arbiter však omilostil pravého obrancu Red Devils.
     
    66
    Nepresné centre od hostí, ktorí navyše strácajú loptu po zbytočnej chybe.
     
    67
    Príchodom Longa sa tlak na stopérsku dvojičku Manchestru zvýši. Na druhej strane tu bude viac miesta na protiútoky. Uvidíme, kto z tejto zmeny bude ťažiť viac.
     
    68
    Marcus Rashford vypracoval celú akciu individuálnym prienikom, vysunul Martiala, ten mu z bránkovej čiary poslal gólovú prihrávku na malé vápno, avšak odchovanec Manchestru triafa iba súpera! Neuveriteľné.
     
    69
    Shaw po rozohrávke nakrátko hľadal Maguirea, kapitán United na zadnej žrdi však na loptu nedosiahol.
     
    70
    Nasleduje prestávka na občerstvenie.
     
    70
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Stuart Armstrong, prichádza William Smallbone.
     
    71
    Tvrdé zákroky od Southamptonu pokračujú. Stephens rukou trafil Martiala, aj toto zostane nepotrestané.
     
    72
    Spolupráca Rashforda a Shawa získava pre United rohový kop. Po neúspešnom centre začína Shaw pokrivkávať, vyzerá to na členok.
     
    73
    Odniesol si to pravý členok, Shaw dnes pravdepodobne dohral.
     
    74
    Tak zatiaľ nie, Shaw odišiel po svojich mimo ihriska a po 15 sekundách je späť na ihrisku. Výborná správa pre domácich. Rohový kop už taký skvelý nebol.
     
    74
    Výsledkom toho celého bol rýchly útok Southamptonu a sklz Victora Lindelofa, ktorý znamená štandardku spoza rohovej zástavky aj pre hosťujúce mužstvo.
     
    75
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Luke Shaw, prichádza Brandon Williams.
     
    75
    Ešte pred rohom Shaw napokon zostúpil z ihriska dole, nahradil ho mladík Williams. Po centri vyskočil najvyššie do vzduchu Maguire, je po nebezpečenstve.
     
    76
    Obaja manažéri môžu striedať ešte trikrát. Walker-Peters si medzičasom pomohol potiahnutím proti Rashfordovi, musí byť však pozorný. Každý ďalší faul môže znamenať druhú žltú kartu.
     
    77
    V problémoch i Long, ktorý prebrúsil Wan-Bissaku. Som mierne prekvapený, že pri takomto tempe dohrávaných súbojov sme videli len tri žlté karty.
     
    78
    Čas plynie rýchlo, do konca stretnutia aj s nadstaveným časom zostáva ešte dobrá štvrťhodina.
     
    79
    Brandon Williams dôrazný pri postrannej čiare, nedal dýchať už bez tak vyčerpanému Walkerovi-Petersovi. Tomu bude v nasledujúcich minútach čoraz častejšie unikať Rashford.
     
    80
    Jack Stephens robí chybičku na ofenzívnej polovici, Martial loptu získava, prešprintoval ho, oklamal Bednareka, avšak pri zakončení po vyše 50-metrovom šprinte páli iba nad bránu!
     
    81
    Shane Long ukázal, prečo prišiel na ihrisko. Hlavička z ôsmich metrov, de Gea zbiera loptu u pravej tyče. Chýbal tomu väčší dôraz.
     
    82
    Southampton zahnaný až k vlastnej šestnástke, hostia však majú držanie lopty pod svojou kontrolou.
     
    83
    Lindelof odhlavičkoval center zľava pred pokutové územie, kde si loptu našiel Bruno Fernandes. Ten chcel hľadať Martiala, no došlo k nedorozumeniu, a teda aj následnej strate lopty.
     
    84
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Daniel James.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bruno Fernandes, prichádza Scott McTominay.
     
    85
    Domáci sa zatiahli do ulity a vyčkávajú, čo vymyslí Southampton. To rozhodne nie je najlepší nápad.
     
    86
    Nathan Redmond sa uvoľnil cez Matića a krížnou ranou pod brvno necháva vyniknúť Davida de Geu! Španiel drží svojich nad vodou! Roh.
     
    87
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Oriol Romeu, prichádza Michael Obafemi.
     
    87
    Martial definitívne odkopáva loptu po druhom rohu v krátkom časovom slede až ku McCarthymu.
     
    88
    Práve Alex McCarthy čítal hru pri prihrávke za obranu od Martiala. Dve minúty do konca riadneho hracieho času.
     
    89
    Long neudržal loptu po hlavičkovom súboji, Wan-Bissaka ju ale tiež zbytočne posiela na kopačky súpera.
     
    90
    Zrážka hlavami Williamsa a Walkera-Petersa. Toto nevyzerá dobre...
     
    90
    Obaja hráči vo veľkých bolestiach, horšie je na tom asi domáci žolík. Manchester môže našťastie ešte raz striedať.
     
    90+1
    Tržná rana na tvári Williamsa neveští nič dobré, malo by sa to však dať obviazať. Snáď to ale nebude nič vážne. Walker-Peters je späť na nohách.
     
    90+1
    Aj Aaron Wan-Bissaka vidí dodatočnú žltú kartu po neskoro zákroku na Bertranda.
     
    90+2
    Ošetrovanie Williamsa naďalej pokračuje, bude nutné asi aj striedanie. Stále však nepoznáme ešte údaj o nadstavenom čase.
     
    90+3
    Williams zišiel z ihriska po dobrých troch minútach.
     
    90+3
    Pôvodne sa nadstavilo päť minút, k nim ale musíme pričítať aj tri pri ošetrovaní. Williams ide rovno do šatne.
     
    90+4
    Dočasné oslabenie domácich, pre Southampton ideálna možnosť na vyrovnanie. Aktuálne v zadnej línii United sprava Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Matić a Fred.
     
    90+5
    Daniel James si splnil svoje povinnosti, vrátil sa dozadu a ešte k tomu získal vhadzovanie.
     
    90+6
    Pred nami teda ešte minimálne tri minúty...
     
    90+6
    Redmondov center zrazený na rohový kop.
     
    90+6
    Southampton dal gól! Manchester mal niekoľko možností spečatiť zápas, nestalo sa tak. Skvelý center Warda-Prowsea do šestnástky, predĺženie lopty a MICHAEL OBAFEMI sa pretlačil cez Lindelofa. Je vyrovnané!
    90+6. Michael Obafemi (SOT) - 2:2
     
    90+8
    Hostia môžu navyše ešte vyhrať. Alex McCarthy posiela loptu do poľa od vlastnej svätyne.
     
    90+8
    Obafemi teraz dostal pod tlak Matića, ktorý len tak-tak, že nestratil loptu. Ešte pokračujeme.
     
    90+9
    James fauluje pri rohovej zástavke súpera, čas sa pomaly, ale iste napĺňa.
     
    90+10
    Koniec zápasu.
     
    Manchester United si komplikuje boj o Ligu majstrov. Červení diabli doma iba remizujú po neskorom góle Obafemiho so Southamptonom 2:2. Domáci nechali hostí hrať a to sa im nevyplatilo.

    Poučenie nepriniesol ani prvý polčas, po ktorom The Saints viedli zásahom Armstronga. Silná trojminútovka s gólmi Rashforda a Martiala tak na tri body nestačila.
     
    S konštatovaním, že Manchester United nevyužil zaváhania Chelsea a Leicestru, sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera.

    Do čítania, priatelia! (23:07:22)

    Viktor Kalinács

    Góly: 20. Rashford, 23. Martial – 12. Armstrong, 90+6. Obafemi

    Karty:   90+1. Wan-Bissaka (MAN) – 44. Ward-Prowse (SOT), 52. J. Stephens (SOT), 56. Walker-Peters (SOT)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:15.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw (75. Williams) – N. Matić, P. Pogba (63. Fred) – Greenwood (84. D. James), B. Fernandes (84. McTominay), Rashford – Martial.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Williams, Pereira, Fred, D. James, Ighalo, McTominay, Mata.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Armstrong (70. Smallbone), Ward-Prowse (C), Romeu (87. Obafemi) – Redmond, Ings, Adams (64. S. Long).
    Náhradníci: Gunn – Ferry, P.-E. Höjbjerg, Smallbone, Vestergaard, Danso, S. Long, Obafemi, Vokins.

    Rozhodca: C. Kavanagh

    Diváci: Bez divákov