Den 1: Modrý tým (I.ČLTK) – Žlutý tým (Spoje) 10:4* (kon.) | Den 1: Červený tým (Sparta) – Bílý tým (Prostějov) 3:12* (kon.)
koniec udalosti
Den 1: Červený tým (Sparta) – Bílý tým (Prostějov)

3:12*

cz Štvrtok 09.07.2020, 10:00 • TK Sparta Praha • Tenis – Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA
     
    Nyní už je to skutečně vše. Děkujeme za pozornost a nezapomeňte, že zítra celá série vyvrcholí. Sledovat její fragmenty opět můžete na Onlajnech. Na viděnou. (19:00:59)
     
    Na samotný závěr si ještě zrekapitulujme všechny čtvrteční výsledky.

    Červený tým – Bílý tým
    Filip Apltauer (-) – Jiří Lehečka (617.) 1:6, 0:6
    Matthew Donald (-) – Dalibor Svrčina (858.) 2:6, 3:6
    Lucie Havlíčková (-) – Kateřina Siniaková (54.) 4:6, 2:6
    Patricie Kubíková (-) – Barbora Krejčíková (115.) 1:6, 0:6
    Barbora Palicová (-) – Anna Sisková (559.) 7:5, 6:7(5), 3:6
    Tereza Valentová (-) – Brenda Fruhvirtová (-) 7:5, 6:3
    Martin Krumich (1089.) – David Poljak (463.) 7:6(6), 1:6, 3:6
    Tomáš Macháč (256.) – Zdeněk Kolář (229.) 6:4, 6:1
    Andrew Paulson (822.) – Vitalij Sačko (UKR, 538.) 4:6, 6:3, 6:4
    Michael Vrbenský (405.) – Jiří Veselý (65.) 1:6, 6:7(5)
    Kněžková, Lavičková – Sisková, Siniaková 5:7, 2:6
    Havlíčková, Kubíková – L. Fruhvirtová, Nosková 4:6, 2:6
    Donald, Vrbenský – Kolář, Lehečka 3:6, 3:6
    Apltauer, Valentová – Poljak, Krejčíková 6:7(3), 2:6
    Bolardt, Řeháček – Sačko (UKR), Svrčina 7:6, 5:7, 4:10
     
    Bílý tým tak dnes ovládl všech pět deblů a vstoupí do druhého hracího dne s luxusním náskokem 12:3! V pátek by tam mohlo být rozhodnuto hned v úvodní vlně zápasů, ale nepředbíhejme.
     
    Dorazil poslední konečný výsledek. Antonín Bolardt s Markem Řeháčkem nedotáhli do vítězného konce dobře rozehrané klání proti dvojici Vitalij Sačko, Dalibor Svrčina. Ukrajinsko-česká dvojice zvítězila po obratu 6:7, 7:5 a 10:4.
     
    18:19
    Stále bohužel čekáme na výsledek posledního dnešního střetnutí. V tuto chvíli je jasné, že program na Spartě skončil. Výsledek zveřejníme ihned, jakmile se k nám z místa konání dostane. Děkujeme za pochopení.
    Více informací o TOP lize Barvy pro budoucnost na webu Tenisového světa.
     
    17:16
    Druhá sada už měla o poznání jednoznačnější průběh. David Poljak s Barborou Krejčíkovou, grandslamovou vítězkou, ji vyhráli díky dvěma brejkům z druhého a osmého gemu 6:2 a přidali na konto bílého týmu už jedenáctý bod.
     
    16:50
    Smíšená čtyřhra zatím vyznívá lépe pro favorizovaný pár David Poljak, Barbora Krejčíková. Ten ovšem urval zisk sady proti Filipu Apltauerovi a Tereze Valentové až skrze zkrácenou hru, neboť nebylo za dvanáct gemů k vidění žádné ztracené podání. Jediné dva brejkboly měli favorité ve třetí hře, šance ovšem nevyužili, a tak bodovali až 7:3 skrze hru zkrácenou.
     
    16:24
    Stejně jako v sérii modrého týmu se žlutým, i na Spartě získává krátce po čtvrté hodině odpolední jeden z týmů jubilejní desátý bod. Je jím bílý Prostějov, který těží z vítězství dua Zdeněk Kolář, Jiří Lehečka. Oba jmenovaní reprezentanti přehráli dvakrát 6:3 pár Matthew Donald, Michael Vrbenský.
     
    16:06
    Na Spartě už dnes zbývá zkompletovat poslední tři debly.

    15:00 Donald, Vrbenský – Kolář, Lehečka
    16:00 Apltauer, Valentová – Poljak, Krejčíková
    16:15 Bolardt, Řeháček – Sačko (UKR), Svrčina
     
    16:04
    Také ve druhé ženské čtyřhře uspěly tenistky bílého týmu z Prostějova, který tak míří za čtvrtým vítězstvím v soutěži. Lindy Fruhvirtová s Noskovou porazily dle očekávání Lucii Havlíčkovou s Patricií Kubíkovou 6:4 a 6:2.
     
    15:25
    Po výhrách v singlech zaznamenaly další úspěch i v deblu. Anna Sisková s Kateřinou Siniakovou si dle očekávání poradily ve čtyřhře s Nelly Kněžkovou a Kristýnou Lavičkovou. Favoritky v zápase, v němž se zrodilo hned jedenáct ztracených podání, zvítězily 7:5 a 6:2.
     
    15:20
    Andrew Paulson otočil duel s Vitalijem Sačkem a postaral se o důležité snížení červeného týmu. Svůj první brejk talentovaný Čech v rámci třetí sady na servisu nepotvrdil, po tom druhém, po němž vedl 5:4, ale zápas dopodával. Paulson zvítězil po obratu 4:6, 6:3 a 6:4.
     
    14:51
    Anna Sisková s Kateřinou Siniakovou získaly poměrem 7:5 první sadu proti duu Kněžková, Lavičková. Domácí tenistky měly hned třikrát výhodu brejku, ani jednou ho ale nezvládly potvrdit, a tak rozhodovala až koncovka. Od stavu 5:5 ztratily Sisková se Siniakovou jen jediný fiftýn.
     
    14:42
    David Poljak dokonal obrat proti Martinu Krumichovi. Úvodní set sice prohrál skrze tiebreak, další dvě sady už ale byly plně v jeho režii. Jak ve druhém setu, tak i v tom třetím získal tenista bílého týmu dva servisy protivníka a zvítězil tak 6:7(6), 6:1 a 6:3.
     
    14:36
    Andrew Paulson za stavu 5:2 nevyužil na returnu dva setboly, na podání ale zaváhání nepřipustil a vynutil si tak díky brejku ze čtvrtého gemu rozhodující set.
     
    14:19
    I na vedlejším kurtu by mohl rozhodnout až třetí set. Paulson totiž vede nad Sačkem 4:1 a o další gem bojuje momentálně na returnu, kde se hraje při podání soupeře shoda.
     
    14:16
    Rozjetý Poljak navazuje v rozhodujícím dějství na druhý set a vede nad Krumichem 3:1.
     
    14:10
    Před několika minutami byly rozehrány následující debly:

    Kněžková, Lavičková – Sisková, Siniaková
    Havlíčková, Kubíková – L. Fruhvirtová, Nosková
     
    13:57
    Další úspěch zaznamenává bílý tým na jednom z vedlejších kurtů, kde hraje David Poljak s Martinem Krumichem. Krumich získal v tiebreaku překvapivě první sadu, druhému setu už ale kraloval podstatně zkušenější Poljak, jenž povolil o sedm let mladšímu protivníkovi jen jeden gem.
     
    13:50
    Utkání padesát na padesát. I tak by se dalo dle kurzů sázkových kanceláří charakterizovat střetnutí mezi Andrewem Paulsonem (červený tým) a Vitalijem Sačkem (bílý tým). Alespoň tedy před jeho začátkem – momentálně již má k vítězství podstatně blíže Ukrajinec v barvách prostějovského celku. Sačko vyhrál úvodní sadu poměrem 6:4, a to přesto, že v jednu chvíli prohrával už 1:4.
     
    13:45
    K hlavním tahákům dne patřil na Spartě zápas mezi Tomášem Macháčem (červený tým) a Zdeňkem Kolářem (bílý tým). Atraktivní konfrontace dvou tenistů ze třetí stovky žebříčku ATP skončila lépe pro mladšího z Čechů. Macháč zdolal Koláře 6:4, 6:1 a uštědřil mu teprve druhou porážku z posledních devíti utkání.
     
    13:30
    Jiří Veselý neproměnil za stavu 6:5 ve druhém setu na příjmu tři mečboly, mrzet ho to ale nakonec nemusí. Výhru nad Michaelem Vrbenským urvala česká jednička skrze zkrácenou hru, v níž se poprvé střídaly strany za nerozhodného skóre 3:3, následně už se ale hrálo dle not Veselého. Ten za stavu 6:4 první mečbol na returnu neproměnil, na podání už si ale vedl lépe a zvítězil 6:1 a 7:6(5). Prostějov jde díky tomu do pětibodového trháku.
     
    13:16
    Dva povedené obraty předvedl v prvním setu Martin Krumich proti Davidu Poljakovi. Druhý jmenovaný, jenž platí za velkého favorita, podával za stavu 5:4 na ukončení sady, Krumich si ale dobře načasovaným brejkem vynutil tiebreak. V tom znovu prohrával 3:5, nakonec ale zvítězil 8:6. Sedmnáctiletý tenista Sparty tak trochu překvapivě získal první set pro sebe, resp. červený tým.
     
    13:10
    Michael Vrbenský vedl nad Jiřím Veselým ve druhém setu 5:3. Za stavu 5:4 podával na zisk sady, na servisu ale neuhrál jediný fiftýn. Vzápětí si mohl vzít Vrbenský výhodu brejku v maratonském jedenáctém gemu zpět, svůj brejkbol ale nevyužil. A tak je na tom rázem lépe Veselý, jenž vede 6:5 a má jistý minimálně tiebreak.
     
    12:50
    Anna Sisková dokonala obrat a zvítězila po více než dvou a půl hodinovém boji nad Barborou Palicovou 5:7, 7:6(5) a 6:3. Do třetí sady přitom vstoupila lépe Palicová, která rychle vedla 2:0.
     
    12:25
    Maratonské utkání mezi Barborou Palicovou a Annou Siskovou musí rozhodnout až třetí set. Druhá jmenovaná ukořistila druhou sadu skrze tiebreak nejtěsnějším možným rozdílem 7:5.
     
    12:24
    Sedmnáctiletý Dalibor Svrčina v duelu s o rok mladším Matthewem Donaldem nezaváhal. Výsledkem 6:2 a 6:3 prodloužil svou momentální vítěznou šňůru na čtyři utkání.
     
    12:12
    Jiří Veselý zatím na kurtu dominuje, v první sadě zápasu s Michaelem Vrbenským ztratil jen jeden gem. Vítěz nedávného podniku O pohár prezidenta ČTS střádá až příliš velké množství nevynucených chyb.
     
    12:00
    Tereza Valentová dotáhla dobře rozehraný zápas proti Brendě Fruhvirtové skutečně do vítězného konce a připisuje na konto červeného týmu první bod! Mladší ze sester Fruhvirtových byla v souboji dvou hráček ročníků 2007 obrovskou favoritkou, přesto prohrála 5:7 a 3:6. Připomínám, že v úvodním setu podávala Fruhvirtová za stavu 5:3 na zisk dějství. Ve druhém setu pak stačila Fruhvirtová reagovat na rychlý brejk Valentové a srovnat na 2:2, ve zbytku setu ale ztratila servis ještě dvakrát, zatímco Valentová již nikoliv.
     
    11:55
    Svůj duel již rozehráli Michael Vrbenský s Jiřím Veselým. Česká jednička vede po rychlém brejku 3:1.
     
    11:42
    A další konečný výsledek hned vzápětí. Rovněž Barbora Krejčíková ztratila jediný gem a porazila dle očekávání Patricii Kubíkovou 6:1, 6:0. Po triumfu vítězky nedávného podniku ve Starých Splavech tak vede Prostějov už 3:0.
     
    11:40
    Roli obrovského papírového favorita splnil Jiří Lehečka, jenž přidal na konto bílého týmu druhý bod. Osmnáctiletý reprezentant, jenž je 612. singlistou světa, dopřál o dva roky mladšímu Filipu Apltauerovi jen jediný gem (6:1, 6:0).
     
    11:23
    Kateřina Siniaková porazila v rámci TOP ligy Barvy pro budoucnost teprve patnáctiletou Lucii Havlíčkovou 6:4 a 6:2. Nutno ovšem říci, že zápas to byl dlouhou dobu vyrovnaný. Havlíčková se v obou sadách zmocnila shodně prvního brejku a vedla 3:1, resp. 2:0. V závěru ale přeci jen nebojácně hrající člence červeného týmu odešla přesnost úderů, čehož favoritka z elitní šedesátky náležitě využila. Siniaková zakončila duel šesti získanými gemy v řadě a splnila svou "povinnost". Bílý tým tak na Spartě vede.
     
    11:03
    I na vedlejším kurtu se zatím rýsuje překvapení na úkor bílého týmu. Jeho členka Brenda Fruhvirtová servírovala za stavu 5:3 na zisk první sady, poté ale její soupeřka Tereza Valentová získala čtyři gemy v řadě a dokonala tak povedený obrat.
     
    11:00
    Svůj první set již vyhrál i červený tým. Už na své šesté vítězství v rámci Barev pro budoucnost útočí šestnáctiletá Barbora Palicová. A zatím si vede dobře, když favorizovanou Annu Siskovou přetlačila v koncovce úvodní sady 7:5. Sisková, jež platí za 559. hráčku světa, nahradila v nominaci na poslední chvíli Lindu Fruhvirtovou.
     
    10:52
    Nečekaně vyrovnaný je zatím souboj mezi Kateřinou Siniakovou a teprve patnáctiletou Lucií Havlíčkovou! Havlíčková v první sadě dokonce vedla 3:1, nakonec ale po boji padla s členkou elitní světové šedesátky 4:6.
     
    10:10
    Program úvodního hracího dne v areálu TK Sparta Praha právě začíná.
     
    Do dnešních dvouher byly nominovány tyto dvojice:

    10:00 Filip Apltauer (-) – Jiří Lehečka (617.)
    10:00 Matthew Donald (-) – Dalibor Svrčina (858.)
    10:00 Lucie Havlíčková (-) – Kateřina Siniaková (54.)
    10:00 Patricie Kubíková (-) – Barbora Krejčíková (115.)
    10:00 Barbora Palicová (-) – Linda Fruhvirtová (822.)
    10:00 Tereza Valentová (-) – Brenda Fruhvirtová (-)
    11:30 Martin Krumich (1089.) – David Poljak (463.)
    11:30 Tomáš Macháč (256.) – Zdeněk Kolář (229.)
    11:30 Andrew Paulson (822.) – Vitalij Sačko (UKR, 538.)
    11:30 Michael Vrbenský (405.) – Jiří Veselý (65.)
     
    Český tenisový svaz o pravidlech soutěže:
    Každé utkání se bude skládat z 29 zápasů. Utkání se hraje dvoudenní.

    První den se odehraje 6 mužských dvouher, 4 ženské dvouhry, 2 mužské čtyřhry, 2 ženské čtyřhry a 1 mix. Druhý den se hraje stejná porce zápasů, vyjma mixu.

    Tým, který získá 15 bodů vyhrává utkání. Za rozhodnutého stavu se dohrávají dvouhry, pokud se kapitáni nedomluví jinak.

    Kapitáni nominují dvouhry dle soupisky hráče a hráčky na pozice 1-6, resp. 1-4. První den se odehrají dvouhry takto: 5 vs 6, 3 vs 4, 2 vs 1. Druhý den 6 vs 6, 5 vs 5, atd. Čtyřhry se nominují do 30 minut po skončeních dvouher, na nominaci čtyřher mají kapitáni „volnou ruku.“ Mixa první den nominují kapitáni nejpozději do 15 minut po skončení čtyřher.
     
    Hosté zatím v soutěži nenašli přemožitele a jsou po třech kolech stoprocentní. Červení nasbírali o jedno vítězství méně, prohráli jen vzájemné střetnutí s bílým týmem, a to propastným rozdílem 18:3 na zápasy.
     
    Příjemné čtvrteční dopoledne. Na kurtech pražské Sparty se dnes uskuteční už čtvrtý díl tenisové TOP ligy Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA, v rámci kterého se střetne domácí červený tým s bílým týmem z Prostějova.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Filip Lefenda

    Program 1. hracího dne
    Červený tým – Bílý tým
    Filip Apltauer (-) – Jiří Lehečka (617.) 1:6, 0:6
    Matthew Donald (-) – Dalibor Svrčina (858.) 2:6, 3:6
    Lucie Havlíčková (-) – Kateřina Siniaková (54.) 4:6, 2:6
    Patricie Kubíková (-) – Barbora Krejčíková (115.) 1:6, 0:6
    Barbora Palicová (-) – Anna Sisková (559.) 7:5, 6:7(5), 3:6
    Tereza Valentová (-) – Brenda Fruhvirtová (-) 7:5, 6:3
    Martin Krumich (1089.) – David Poljak (463.) 7:6(6), 1:6, 3:6
    Tomáš Macháč (256.) – Zdeněk Kolář (229.) 6:4, 6:1
    Andrew Paulson (822.) – Vitalij Sačko (UKR, 538.) 4:6, 6:3, 6:4
    Michael Vrbenský (405.) – Jiří Veselý (65.) 1:6, 6:7(5)
    Kněžková, Lavičková – Sisková, Siniaková 5:7, 2:6
    Havlíčková, Kubíková – L. Fruhvirtová, Nosková 4:6, 2:6
    Donald, Vrbenský – Kolář, Lehečka 3:6, 3:6
    Apltauer, Valentová – Poljak, Krejčíková 6:7(3), 2:6
    Bolardt, Řeháček – Sačko (UKR), Svrčina 7:6, 5:7, 4:10