Eibar – Leganés 0:0 (kon.) | Mallorca – Levante 2:0 (kon.) | Bilbao – Sevilla 1:2 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
2:0 (1:0)
Levante UD
Štvrtok 09.07.2020, 19:30Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    Vítam všetkých fanúšikom futbalu pri online prenose z 35. kola španielskej LaLigy. Od 19:30 je na programe stretnutie medzi RCD Mallorca a Levante UD.

    Španielska LaLiga po svojom obnovení ponúkne ešte štyri kolá, stále nie je o všetkom rozhodnuté. Je to otvorené na všetkých frontoch: titul, pohárová Európa a zotrvanie v súťaži. Na Iberostar Estadi uvidíme stretnutie tímov z opačných častí tabuľky.

    RCD Mallorca:
    Domáce mužstvo, v ktorého základnej zostave pravidelne figuruje Martin Valjent, má na svojom konte 29 bodov a nachádza sa momentálne na 18. mieste, ktoré znamená zostup. Na 17. miesto stráca Mallorca šesť bodov a tak pred sebou veľmi náročnú úlohu, musí v zostávajúcich zápasoch bodovať a to najlepšie za tri body. V posledných zápasoch sa Mallorce vôbec nedarilo, ale odohrala ich s tímami z hornej polovice tabuľky.

    Levante UD:
    Hosťujúce mužstvo má na svojom konte 43 bodov a nachádza sa tak na 12. mieste. Levante na pohárovú Európu stráca 8 bodov a má teda ešte šancu skúsiť zabojovať o miestneku pre kvalifikáciu do Európskej ligy, ale skôr je to v rovine teórie. Po prestávke sa hosťom v zbieraní bodov darí., nehrajú pod tlakom a záver súťaže môžu dohrať v pokoji.

    Mallorca, ktorá bojuje o záchranu tak má väčšiu motiváciu do tohto zápasu, ale aj hostia ešte majú v podstate o čo hrať. Snáď teda uvidíme zaujímavé stretnutie, sledujte náš online prenos!
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes je na programe 35. kola španielskej LaLigy a to ponúkne súboj medzi Mallorcou a Levante. Domáci futbalisti majú do konca sezóny pred sebou náročný boj o záchranu, hostia ešte skúšajú naháňať šancu na pohárovu Európu. V základnej zostave domácich pochopiteľne nechýba slovenský reprezentant Martin Valjent. Verme, že uvidíme kvalitné stretnutie, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Valjent, Raíllo, Gámez – Kubo, Baba Mohammed, Sevilla, Rodríguez – Cucho Hernández – Budimir

    Náhradníci: Parera – Campos, Febas, Chavarría, Lago Junior, Prats, Romero, Salibur, Sastre, Sedlar, Señé, Trajkovski

    Levante UD: Aitor Fernández – Coke, Rober, Vezo, Toňo – E. Bardhi, Radoja, Melero, Campaña – Martí, Morales (C)

    Náhradníci: Koke – Blesa, C. Clerc, Ó. Duarte, Kočorašvili, S. León, B. Mayoral, Miramón, Postigo, Rochina, Hernâni, N. Vukčević

    Rozhodca: C. Grado – C. Grande, J. Jiménez
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto strenutia na Iberostar Estadi je už v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom, ktorí dnes potrebujú bodovať a to ideálne hneď za tri body.
     
    2
    Mallorca sa rýchlo presunula na útočnú polovicu a po nedovolenom zákroku získala priamy kop. Následne sa v pokutovom území k odrazenej lopte dostal Rodriguez, ale jeho pokus ide tesne vedľa hosťujúcej brány!
     
    3
    Domáci úvodný nápor stále pokračuje, boli sme svedkami rýchleho útočného výpadu, keď Kubo dostal presný center do pokutového územia, ale hlavička Cucha ide nad Fernándezovu bránu.
     
    4
    Levante sa až teraz dostalo na dlhší moment k lopte, ale svoj útočný výpad hostia nezakončili ničím zaujímavý, opäť sledujeme aktivitu futbalistov domáceho mužstva.
     
    5
    Hostia ubránili ďalší nápor súpera a presúvajú sa s loptou do stredu ihriska. Uvidíme, či sa aj Levante podarí niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    6
    Napokon sme boli svedkami len pretiahnutého centru zo strany Levante a ten preletel okolo pokutového územia domácich. Mallorca získava autové vhadzovanie na svojej polovici ihriska.
     
    7
    Momentálne sa domácim nedarí preniknúť na útočnú polovicu, sledujeme ich kombináciu pred vlastným pokutovým území, do výmeny lôpt sa zapája aj brankár Reina.
     
    8
    Tento útočný výpad domácich úspešný nebol, po nepresnej prihrávke putuje lopta za postranú čiaru a bude to odkop od Fernándezovej brány.
     
    9
    Pred domácu bránu smeroval zaujímavý prízemný center, ale Pozo odvrátil loptu do bezpečia. Ešte bude nasledovať rohový kop Levante.
     
    10
    Mallorca zvládla ubrániť rohový kop súpera úspešne a už rozbieha kombináciu, pomocou ktorej chce preniknúť smerom dopredu.
     
    11
    Úvodná desaťminútovka tohto strenutia je už minulosťou, zatiaľ čakáme na prvý presný zásah. Domáci vstúpili do zápasu aktívne, ale šance zostali nevyužité.
     
    12
    Hostia sa po zisku lopty pokúsili založiť rýchly brejk, ale lopta doputovala len k brankárovi Reinovi. Domáci následne rozbiehajú kombináciu na svojej polovici ihriska.
     
    13
    Mallorca momentálne hľadá spôsob, ako preniknúť do útoku. Levante dobre obsadzuje stred poľa, zrejme sa hostia z toho úvodného tlaku domácich poučili.
     
    14
    Spoza pokutového územia sa k strele dostal Rodríguez, ale aj tento jeho pokus smeruje mimo priestor súperovej brány. Fernández uvedie loptu späť do hry svojim odkopom.
     
    15
    Domáci zahrávali rohový kop, centrovaná lopta dopadla niekde na penaltovú značku, ale zakončenie hlavou od Budimira smeruje nad bránu súpera.
     
    16
    Na druhej strane sme potom sledovali len nepresný center hostí a tak od svojej brány bude loptu rozohrávať brankár Reina. Ani jeden z brankárov si zatiaľ žiadny väčší zákrok nepripísal.
     
    17
    Momentálne sledujeme kombináciu domáceho celku pred pokutovým územím súpera. Hostia sa tak musia mať na pozore a snažia sa dostupovať každého jedného hráča.
     
    18
    Toto je nedovolený zákrok zo strany Levante, domáca Mallorca získava priamy kop v tesnej blízkosti pokutového územia. Uvidíme, ako s ním domáci naložia.
     
    19
    K rozohrávke spomínaného priameho kopu sa postavil Sevilla, ale jeho priame ohrozenie nebolo úspešné a lopta ide tesne nad Fernándezu bránu, brankár hostí tak ani nemusel zasiahnúť.
     
    20
    Postupne sa po dlhšej dobe snažia smerom dopredu preniknúť hostia. Levante je od úvodného výkopu trocha pasívnejšie, ale zatiaľ to hosťujúci celok trápiť nemusí.
     
    21
    Rodríguez ako prvý v tomto zápase vidí žltú kartu, keď sa pretlačil s loptou do pokutového územia a tam nafilmoval pád, aby si vypýtal penaltu. Hlavný rozhodca Grado tento jeho herecký výkon aj patrične ocenil.
     
    22
    Predsa len ešte prilo ku komunikácii s VAR, ale aj videorozhodca dal za pravu svojmu kolegovi, takže penalta sa nepíska a žltá karta za filomovanie zostáva v platnosti.
     
    23
    Dostávame sa za polovicu prvého polčasu. Na gól stále čakáme, ale stále hrá Mallorca veľmi aktívne, domáci potrebujú v boji o záchranu zbierať body.
     
    24
    Tento útočný výpad si hostia postrážili a po nepresnej prihrávke zo strany súpera získavajú autové vhadzovanie na svojej polovici ihriska.
     
    25
    Postupne sa smerom dopredu častejšie dostávajú aj hostia, ktorí môžu hrať oproti domácim vo väčšom pokoji, aj keď stále majú akú takú šancu na pohárovu Európu.
     
    26
    Kombináciu domácich futbalistov pred pokutovým územím dokázala obrana Levante včas zastaviť, ale loptu na svoje kopačky hostia teraz nezískali.
     
    27
    Zo svojej polovice ihriska sa Mallorca snaží o založenie ďalšieho útočného výpad. Hostia sa tak majú na pozore a zatiaľ čakajú.
     
    28
    Mallorca teraz vyťažila len nepresnú prihrávku do pokutového územia, Levante tento menší nápor zo strany súpera opäť zvládlo.
     
    29
    Ale zakrátko domáci pokračovali v útoku a veľa nechýbalo, aby sa ujali vedenia! K lopte sa dostal na hranici pokutového územia Cucho, jeho strelu parádnym spôsobom zneškodnil brankár Fernández!
     
    30
    Polhodina zo stretnutia na Iberostar Estadi je už minulosťou, stále sa hrá bez gólov na oboch stranách. Hlavný rozhodca dal pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku.
     
    31
    Oba celky aj pozorne počúvajú pokyny svojich trénerov. Doposiaľ zrejme môže byť s výkonom svojich zverencov spokojný hlavne domáci tréner.
     
    32
    Dianie v prvom polčase už pokračuje ďalej. Uvidíme, čo nám prinesú zvyšné minúty, ktoré zostávajú do prestávky.
     
    33
    Aj po tej krátkej prestávke sledujeme hlavne aktivitu domáceho celku, Mallorca sa od úvodného výkopu aj naďalej prezentuje veľmi ofenzívnym poňatím hry.
     
    34
    Levante však všetky útoky zo strany súpera eliminuje, ale nedávno mali hostia skoro na mále, ďakovať mohli svojmu brankárovi.
     
    36
    No a toto je prvá veľká šanca hostí v tomto zápase! Centrovaná lopta do pokutového územia prepadla ku Cokemu, ktorý sa potom dostal aj do zakončenia, ale jeho gólovú strelu pod brvno výborným zákrokom tečoval Martin Valjent na rohový kop!
     
    37
    Mallorca rohový kop ustála a snaží sa vyviesť loptu ďaleko od svojej brány. No, domáci môžu ďakovať nášmu reprezentantovi, že pred malou chvíľou neinkasovali gól.
     
    38
    Potom sme na druhej strane sledovali aktivitu práve domáceho celku, Cucho našiel svojou prihrávkou na hranici pokutového územia Sevillu, ale jeho slabé zakončenie a hlavne nepresné smeruje mimo brány súpera.
     
    39
    Dostávame sa už do záverečnej fázy prvého polčasu. Stále sa hrá bez gólov na oboch stranách, ale zaujímavých momentov nám pribúda.
     
    40
    Mallorca dala gól!
    Veľká radosť na strane domácich, je tu otvárací gól stretnutia a postarala sa oň práve Mallorca! CUCHO HERNÁNDEZ si trpezlivo počkal v pokutovom území na presný center a ten potom hlavou po výskoku posiela do siete – 1:0!
     
    41
    Približne päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Domáci sa dostali do vedenia o jeden gól, na rade sú tak hostia, ktorí musia doťahovať náskok súpera.
     
    42
    Ale aj naďalej sledujeme útočné ťaženie domácich, Kubov center však obrana súpera upratala do bezpečia.
     
    43
    Podobnú situáciu sme potom sledovali aj na druhej strane, Martího center nebol nijak nebezpečný. Mallorca sa v závere prvého polčasu nemusí nikam ponáhľať.
     
    44
    Pozo posielal presný center do pokutového územia hosťujúceho celku, ale Rodríguez ani v tomto prípade nezakončil presne.
     
    45
    Čoskoro sa naplní základná hracia doba prvého polčasu. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    45+2
    Ešte sme sledovali útočnú aktivitu domácih, po zisku lopty to smerom dopredu chcú ešte skúsiť aj hostia. Prvý polčas bude čo chvíľa minulosťou.
     
    45+3
    Levante sa do útoku nedostalo, pri lopte sú tak domáci a čakajú na hvizd hlavného rohodcu, ktorý ukončí prvé dejstvo.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Iberostar Estadi je už minulosťou, napokon sme v ňom boli svedkami jedného presného zásahu. Mallorca vstúpila do zápasu veľmi aktívne a hneď v úvode mala dve zaujímavé príležitosti. Levante sa spoliehalo hlavne na rýchle brejky a po jednom z nich mohol skórovať Coke, ale výborný defenzívny zákrok predviedol slovenský reprezentant Valjent. Domáci gólovo udreli v 40. minúte a to po presnej hlavičke Cucha.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 20:34.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas stretnutia na Iberostar Estadi je už v plnom prúde, výkop patril hosťujúcemu celku, ktorý sa ihneď presúva na útočnú polovicu. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Mallorca ihneď čelila rohovému kopu súpera. Bardhiho center od rohovej zástavky na prednú tyť však defenzíva domácich upratala do bezpečia.
     
    48
    Levante vstúpilo do druhého polčasu aktívne a pokračuje vo svojom útoťnom ťažení. Cokeho prízemná prihrávka do pokutového územia bola odvrátená do bezpečia.
     
    49
    Na druhej strane sa potom do útoku dostali po prvýkrát v druhom polčase aj domáci futbalisti, zakončenie od Rodrígueza však bolo nepresné. Domáci futbalista tak aj naďalej nemá v tomto zápase presnú mušku.
     
    50
    Po nedovolenom zákroku zahrávala Mallorca priamy kop na útočnej polovici, ale Sevillov center dopadol len k futbalistom súpera a tí už získavajú loptu na svoje kopačky.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Antonio Raíllo (RCD Mallorca).
     
    52
    Sledovali sme strelecký pokus od Moralesa ale jeho strelu dokázal zblokovať Valjent a následne lopta putovala do náručia brankára Reinu.
     
    53
    Treba však konštatovať, že Levante už úvodných minútach druhého polčasu je oveľa aktívnejšie, ako tomu bolo počas celého prvého polčasu.
     
    54
    Ani tento útok domácich zmenu skóre nepriniesol, lopta končí u brankára Fernándeza, ktorý sa snažil rýchlo rozohrať na svpoluhráčov, ale jeho výkop putoval do autu.
     
    55
    Levante operovalo na útočnej polovici, ale Mallorca posiela loptu ďaleko preč od svojej brány. Hostia tak ešte budú môcť vo svojom nápore skúsiť pokračovať.
     
    56
    Zrazený center ponúkne štvrtý rohový kop Levante v tomto zápase. Domáci sa tak budú musieť aj naďalej brániť.
     
    57
    Bardhiho center od rohovej zástavky odvracia obrana domácich, Levante si môže rohový kop zopakovať.
     
    58
    Exekútorom tohto rohvého kopu bol napokon Campana, loptu si prebral brankár Reina. Levante sa tak teda sťahuje späť na svoje územie.
     
    59
    Odtiaľ sa už futbalisti hosťujúceho celku snažia znova zaútočiť. Mallorca sa snaží čo najlepšie obsadzovať stred poľa.
     
    60
    Hodina zo stretnutia na Iberostar Estadi je už minulosťou. Aj naďalej domáci futbalisti vyhrávajú 1:0 po presnom zásahu Cucha Hernándeza.
     
    61
    Levante sa podarilo založiť rýchly útočný výpad, po ktorom sa spoza pokutového územia prezentoval len nepresnou strelou Roger.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Takefusa Kubo (RCD Mallorca).
     
    63
    V posledných chvíľach sa hra prelieva z jednej strany na druhú, ale k ničomu zaujímavému to nevedie. To domácich futbalistov nemusí nijak trápiť, stále vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom.
     
    64
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza José Luis Morales, prichádza Borja Mayoral.
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Nemanja Radoja, prichádza Hernâni.
     
    65
    Ako prvý siahol k výmene v tomto zápase tréner hostí, ktorý spravil hneď dvojnásobnú zmenu. Práve noví hráči môžu priniesť potrebný impulz.
     
    66
    Mallorca to po zisku lopty skúša cez postupný prechod na polovicu súpera, domáci sa naozaj nemajú kam ponáhľať, všetko hrá zatiaľ v ich prospech.
     
    67
    Útočná snaha hostí končí len útočným faulom od Cokeho. Domáci tak rozohrávajú loptu zo svojej polovice ihriska.
     
    68
    Ani domáci teraz toho veľa v útoku nepredviedli a nasledovať bude len odkop od brány Aitora Fernándeza, keďže Martí z dobrej pozície nedokázal trafiť bránu.
     
    69
    Domáci futbalista Sevilla fauloval a len takýmto spôsobom zastavil rýchly útok súpera. Levante tak ešte získava priamy kop z celkom nádejnej pozície.
     
    70
    Pred bránu domácich smeroval len nevydarený center z priameho kopu, nikto z hráčov Levante sa do zakončenia nedostal a Reina tak bude rozohrávať od svojej brány.
     
    71
    Zakrátko sa hostia znova tlačili do útoku, ale Coke sa ocitol len v postavení mimo hru. Mallorca tak ani teraz nebola v nebezpečenstve a drží si aj naďalej svoje tesné vedenie.
     
    72
    Mallroca sa po strate lopty snaží vysoko napádať rozohrávku súpera a znepríjemňovať tak súperovi život.
     
    73
    Autor zatiaľ jediného presného zásahu Cucho sa pokúsil o strelu z hranice pokutového územia, ale nemieril presne.
     
    74
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Cucho Hernández, prichádza Aleix Febas.
     
    75
    Stále sa hostia nevedia dostať do súvislejšieho tlaku, z ktorého by mohlo prameniť vyrovnanie. Je to však aj naďalej len o jeden gól, stať sa ešte môže čokoľvek.
     
    76
    Hlavný rozhodca dáva aj v druhom polčas pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku.
     
    77
    Okrem občerstvenia si oba celky vypočujú aj pokyny od svojich trénerov, pred záverečnou časťou zápasu je o čom diskutovať.
     
    78
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Roger Martí, prichádza Rubén Rochina.
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Gonzalo Melero, prichádza Sergio León.
     
    79
    Dianie v druhom polčase pokračuje ďalej. Domáci sa nemusia nikam ponáhľať, hostia budú musieť zabrať pred záverečnou časťou tohto zápasu.
     
    80
    Približne desať minút zostáva do konca druhého polčasu, ale niečo sa bude ešte určite nadstavovať. Mallorca stále drží tesný náskok 1:0 a približuje sa k zisku dôležitých troch bodov.
     
    81
    Z priameho kopu posielal loptu na bránu domácich Bardhi, ale bolo to z veľkej diaľky a tak si Reina pripisuje ľahký zákrok a pomaly si robí zálusk na čisté konto.
     
    82
    Domaci ubránili situáciu pred svojím pokytovým územím, už sa Mallorca pokúša vyviesť loptu do bezpečia, ďaleko od svojej brány.
     
    83
    Levante sa potrebuje dostať k tlaku a dlhšie držať loptu na svojich kopačkách. Uvidíme, či sa to vôbec hosťom do konca zápasu podarí.
     
    84
    Navyše musí hosťujúci celok aj naďalej čeliť rýchlym brejkom domácich. Uvidíme, čo nám ešte záverečné minúty tohto stretnutia ponúknu.
     
    85
    Mallorca dala gól!
    Je tu druhý gól domáceho celku a to už zrejem znamená definitívu!
    TAKEFUSA KUBO zaviezol loptu do pokutového územia, jeho prvú strelu vyrazil výborným zákrokom brankár Aitor Fernández, následne sa domáci futbalisti dostali ešte do dvoch zakončení a až potom Kubo upratal loptu už do stiete – 2:0!
     
    86
    Ešte mohlo prísť predsa len zníženie, ale Rochinove zakončenie tesne míňa priestor domácej brány!
     
    86
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Takefusa Kubo, prichádza Lago Junior.
     
    88
    Blíži sa už samotný záver druhého polčasu. Mallorca vyhráva o dva góly a zrejme by tak veľmi dôležité tri body mali zostať doma.
     
    89
    Bardhi vybojoval loptu a následne ju odcentroval pred bránu domácich, zakončenie od Mayorala ide tesne nad! Mallorca si ešte rocha zahráva s ohňom.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Hernâni (Levante UD).
     
    90
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Ante Budimir, prichádza Pablo Chavarría.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje 6 minút!
     
    90+2
    Pomerne veľa nadstavil ešte hlavný rozhodca, uvidíme čo prinesú tieto nadstavené minúty.
     
    90+3
    Levante to samozrejme ešte skúša smerom dopredu, ale nedarí sa dnes hosťom presadiť sa v útoku.
     
    90+4
    Mallorca zvládla aj menší záverečný nápor súpera, tri body by už určite stratiť nemala.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas na Iberostar Estadi ponúkol ešte jeden presný zásah, v 85. minúte skóroval domáci Kubo a rozhodol tak o zaslúženej výhre svojho tímu! Mallorca veľmi tri body potrebovala, ale stále má pred sebou náročnú situáciu súvisiacu so záchranou v súťaži.

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok neskoŕeho večera! (21:27:51)

    Miroslav Revaj

    Góly: 40. Cucho Hernández, 85. Kubo

    Karty:   21. Rodríguez (MLR), 51. Raíllo (MLR), 62. Kubo (MLR) – 90. Hernâni (LVN)


    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Valjent, Raíllo, Gámez – Kubo (86. Lago Junior), Baba Mohammed, Sevilla, Rodríguez – Cucho Hernández (74. Febas) – Budimir (90. Chavarría).
    Náhradníci: Parera – Campos, Febas, Chavarría, Lago Junior, Prats, Romero, Salibur, Sastre, Sedlar, Señé, Trajkovski.

    Levante UD: Aitor Fernández – Coke, Rober, Vezo, Toňo – E. Bardhi, Radoja (64. Hernâni), Melero (78. S. León), Campaña – Martí (78. Rochina), Morales (C) (64. B. Mayoral).
    Náhradníci: Koke – Blesa, C. Clerc, Ó. Duarte, Kočorašvili, S. León, B. Mayoral, Miramón, Postigo, Rochina, Hernâni, N. Vukčević.

    Rozhodca: C. Grado – C. Grande, J. Jiménez