Eibar – Leganés 0:0 (kon.) | Mallorca – Levante 2:0 (kon.) | Bilbao – Sevilla 1:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:0 (0:0)
CD Leganés
cz Štvrtok 09.07.2020, 19:30 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu pětatřicáté kolo španělské LaLigy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy SD Eibar a CD Leganés.
     
    SD Eibar

    Fotbalisté dnes domácího Eibaru se v tabulce španělské ligy nacházejí na sedmnáctém místě se ziskem pětatřiceti bodů a jsou tak těsně nad sestupovým pásmem. Na osmnáctou pozici, jenž znamená pád o patro níže, mají náskok šesti bodů a pokud se chtějí udržet, měli by ještě rozhodně zabrat. Eibaru se v posledních dvou odehraných zápasech nedařilo, kdy nezískal ani bod. 0:2 prohrál s Osasunou, 0:1 pak se Sevillou. Dnes tak budou chtít doma plně bodovat, aby udělali další důležitý krok k záchraně. Proti Leganés budou jeho hráči mírným favoritem.
     
    CD Leganés

    Hosté z Leganés jsou na tom totiž o něco hůře. Ti už okupují sestupové místo, když jsou na devatenácté pozici a dosud zapsali osmadvacet bodů. Na svého dnešního soupeře a zároveň na místo, které zaručuje záchranu nejvyšší španělské soutěže, mají ztrátu sedmi bodů. Čtyři kola před koncem sezóny tak ještě mají nějakou šanci se udržet. Hráči Leganés po prohře 0:3 se Sevillou naposledy plně bodovali, když si výsledkem 1:0 poradili s Espanyolem. V duelu s Eibarem by tak na tříbodový zisk chtěli navázat.
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly už v listopadu, kdy zvítězil Eibar těsně 2:1 na půdě CD Leganés. Hosté tak mají dnes svému soupeři co vracet.
     
    Delegace rozhodčích

    Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit Eduardo Prieto, na čarách mu pak budou asistovat pánové Miguel Martínez a José Alcoba.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehraje bez diváků.
     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa, Burgos, Bigas, Cote – P. León, Papakouli Diop, Expósito, De Blasis – Enrich (C), Kike García.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Quique, Rafa, P. Oliveira, Cristóforo, Charles, Inuj, Tejero, Marí, Cubero, Atienza, Dufur.

    CD Leganés: Cuéllar – Rosales, Bustinza (C), Tarín, Siovas, J. Silva – Ruibal, Amadou, R. Pérez, Kévin Rodrígues – Guerrero.
    Náhradníci: Soriano, Lombo – Navarro, Mesa, Recio, Szymanowski, Awaziem, Eraso, Assalé, Gil, Aviles, Manu.

    Rozhodčí: Prieto – Martínez, Alcoba.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hráči hostů, kteří nastoupili v zelených dresech, domácí pak v kombinaci modré a červené barvy.
     
    1
    Roberto Rosales poslal míč za postranní čáru a Eibar pak odehrál autové vhazování.
     
    2
    Po nepřesné střele Aitora Ruibala následoval odkop od branky Marka Dmitroviće a domácí celek tak může znovu začít pokus dostat se na polovinu Leganés.
     
    3
    V hlavičkovém souboji došlo k faulu domácího hráče a Eibar zahraje volný přímý kop.
     
    3
    Pedro León po nacvičeném signálu poslal balon přes zeď, ale ten poté srazila obrana hostů do bezpečí. K ohrožení Cuéllarovy branky tak nedošlo.
     
    4
    Další nedovolený zákrok a na zemi se ocitl Pedro León. Znovu tak budou domácí hráči na míči.
     
    5
    Z vlastní poloviny pak volný kop zahrál sám Pedro León, avšak jeho celek branku soupeře znovu neohrozil. Eibar ale vybojoval další standardní situaci v podobě rohového kopu.
     
    6
    Centr do pokutového území odvrátil kopačkou Roberto Rosales a míč pak zaletěl až před velké vápno Eibaru. Hosté tak pokračují v útočné akci.
     
    7
    Roberto Rosáles po faulu domácích zahrával první volný kop pro hosty. Dlouhý balon se pak stočil k přední tyči, kde chtěl zakončit Unai Bustinza, ale nakonec míč netrefil.
     
    8
    Fauly na obou stranách se to jenom hemží, opět se provinil domácí Eibar a u míče jsou hráči Leganés.
     
    8
    Na levé straně neudržel míč na kopačce Miguel Ángel Guerrero a domácí hráči tak mají k dispozici další autové vhazování.
     
    9
    Hlavičkovanou nakonec vyhráli hosté a okamžitě se přemístili ze své poloviny na tu domácí, Rubén Pérez ale neprošel skrze obranu Eibaru a po zisku míče jdou zase dopředu domácí.
     
    10
    Další nepřesná rozehrávka hostů znamenala ztrátu balonu a do akce se pokoušeli jít zase fotbalisté Eibaru. Ovšem i jim se nedařilo a záhy o míč přišli.
     
    11
    Marko Dmitrović rozehrál míč nakrátko a má ho jeden z domácích beků, jenž už zakládá další útok svého celku.
     
    12
    Pedro León se hnal do individuální akce, ze které poté zakončil, ale mezi tři tyče míč neposlal. Nyní tak bude mít odkop k dispozici Iván Cuéllar.
     
    13
    Autové vhazování zahrál hostující Kévin Rodrígues, jenž poslal míč až k tyči soupeřovy brány, nikdo z jeho spoluhráčů však nedokázal přesněji zakončit.
     
    14
    Iván Cuéllar sebral balon, který se ocitl u jeho brankoviště a hned ho odkopl hodně daleko. Hosté tak mohou dirigovat další rozehrávku míče a pokusí se ohrozit soupeřovu bránu.
     
    15
    Opět z toho nebyla žádná vážná situace, zatím jsme se po patnácti minutách hry nedočkali nějaké velké šance, skóre je tak stále bezbrankové.
     
    16
    Náznak šance domácích, Kike García hlavičkoval z levé strany, ale proti němu byl zákrok hostujícího brankáře Ivána Cuéllara.
     
    17
    Unai Bustinza poslal k zemi Kikeho Garcíu dost nečistým zákrokem, po kterém nemůže následovat nic jiného, než první žlutá karta zápasu a volný kop pro Eibar.
     
    18
    Jenže tuto standardní situaci hosté odvrátili do zámezí a ještě budou domácí zahrávat autové vhazování.
     
    19
    Roberto Correa hlavičkoval ze strany směrem k brance Cuéllara, ovšem dobře se postavil před jeho brankoviště Unai Bustinza a nebezpečnou akci odvrátil do bezpečí a mimo ohrožení hostujícího brankáře.
     
    20
    Hráči Eibaru byli opět nebezpeční před Ivánem Cuéllarem, Ibrahim Amadou však nebezpečí uhasil a kopačkou poslal míč za zadní čáru. Rohový kop pro hráče Eibaru.
     
    21
    Ani z této standardní situace nezapršelo a na úvodní přesný zásah zápasu si tak musíme znovu ještě počkat.
     
    22
    Jonathan Silva dostal míč před velké vápno, kde ho zachytil Miguel Ángel Guerrero, ale druhý jmenovaný pak přihrál dozadu a akci tak hosté začínají prakticky od začátku.
     
    23
    Střely na branku: 1 – 0
    Držení míče: 50% – 50%
     
    24
    O další střelu se postarali domácí hráči, kteří po zisku balonu rychle otočili hru před soupeřovo branku, ale jejich pokus byl zastaven pozorným Ivánem Cuéllarem.
     
    25
    Na to se opět do akce vydali hosté z Leganés, ale pro Marka Dmitroviće nebylo problém míč získat a nyní si ho už rovná k dalšímu odkopu od svého zařízení.
     
    26
    Roberto Rosales usměrňoval směrem na Dmitroviće míč po centru od Jonathana Silvy, ale neúspěšně.
     
    26
    Marko Dmitrović se nyní mezi třemi tyčemi hodně protáhl, když střelu z pravé strany špičkou rukavice vyškrábl na rohový kop.
     
    28
    Hosté začínají více vystrkovat růžky, po levé straně se před velké vápno protáhl Jonathan Silva, ale o balon byl obrán. Hosté se tak museli vracet zpět před vlastní branku, aby zastavili další akci Eibaru.
     
    29
    Z vlastní poloviny se pokoušejí domácí projít před branku hostů, obrana Leganés jim však dělá notné problémy.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi, stále jsme se úvodní branky nedočkali. Uvidíme, zda se ještě v první části hry podaří někomu skórovat.
     
    31
    Teď přichází krátká pauza na občerstvení hráčů.
     
    32
    Pokračuje se dále, míč mají hosté a zahrají další autové vhazování.
     
    33
    Kike García se sice dostal ke střele v pokutovém území, zablokoval ho ale obránce hostů Rodrigo Tarín a pomohl tak svému brankáři, který nemusel zasahovat.
     
    34
    Marko Dmitrović šel hodně daleko od své brány a kousek před půlící čárou rozehrál další akci domácích. Jenže ti se zatím nedostali před branku Ivána Cuéllara.
     
    35
    Kike García si šel pro další střelu, ale zblízka na hostujícího brankáře znovu nevyzrál. Následuje tak další Cuéllarův odkop.
     
    37
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní jsou u míče hosté a jdou do další akce.
     
    38
    Unai Bustinza si na své statistické konto zapsal další dobrý obranný zákrok, když nepustil míč na Ivána Cuéllara po střele Papakouliho Diopa.
     
    39
    Jonathan Silva si seběhl dovnitř pokutového území a pohotovou levačkou pak zakončoval k bližší tyči. Jeho pokus ale nezamířil za Dmitrovićova záda.
     
    40
    Volný kop zahrál Roberto Rosales a u levé tyče Dmitroviće zakončoval hlavou Dimitris Siovas, ale balon nakonec skončil jen vedle branky domácího celku.
     
    41
    Dlouhý nákop před hostující velké vápno provedl Esteban Burgos, ovšem nikdo z jeho spoluhráčů se k balonu nedostal. Ten tak pohodlně získávají zase hosté z Leganés.
     
    43
    Rodrigo Tarín srazil hlavou míč do zámezí po střele domácího hráče. Ten bude zahrávat autové vhazování.
     
    44
    Další dobrý obranný zákrok Rodriga Tarína, který tak zastavil další slibně se rodící šanci domácího Eibaru.
     
    45
    Uprostřed pokutového území si našel míč z rohového kopu Papakouli Diop, ale jeho následný pokus neměl takovou razanci, aby branku hostů ohrozil.
     
    45
    Nastavovat se budou ještě dvě minuty navíc.
     
    45+2
    Souboj o míč uprostřed hřiště vyhráli hosté a ještě se tak pokusí projít před Dmitroviće, kterého by rádi prostřelili.
     
    45+3
    Ještě jeden rohový kop zahrají domácí hráči a poté už asi hlavní sudí tuto část hry ukončí.
     
    45+3
    Ne, domácí ze standardní situace vůbec nevystřelili na Cuéllara a je tu konec bezbrankového prvního poločasu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločasu duelu mezi Eibarem a Leganésem. Ten nenabídl žádný gól a ani žádnou velkou šanci, která by mohla vést k přesnému zakončení. Oba gólmani tak zatím drží svá čistá konta a uvidíme, co nám hráči předvedou ve druhé půli, která začne přibližně ve 20:35.
     
    Střely na branku: 1 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned na začátku druhého poločasu se do soupeře tvrdě opřel Papakouli Diop a dostává žlutou kartu. Hosté zahrají volný přímý kop.
     
    47
    Nic z toho nebylo a následuje pouze odkop od branky Marka Dmitroviće.
     
    48
    Domácí drží míč na polovině Leganésu a snaží se jakkoli ohrozit brankáře Ivána Cuéllara. Ten je zatím ale bez práce.
     
    49
    Dalekonosný centr, který se snášel do pokutového území, odvrátil jeden z domácích do bezpečí. Marko Dmitrović tak nebyl opět ohrožen.
     
    50
    Stále je to bez většího nasazení, oba týmy mají snahu otevřít účet zápasu, ale do nebezpečných akcí se vůbec nedostávají.
     
    52
    Hostující brankář potřeboval ošetření a chvíli se nehrálo. Teď už hra pokračuje dále, domácí bojovali o balon, který nakonec nezískali.
     
    53
    Hostující Siovas zvedl svou nohu vysoko a zasáhl s ní koleno soupeře. Hlavní rozhodčí tak tasí další žlutou kartu.
     
    55
    A záhy ji dostává také domácí Correa, jenž zezadu poslal k zemi hostujícího hráče.
     
    56
    Cote si sbíhal do pokutového území, kde ale zakročila připravená obrana hostů.
     
    57
    Následoval odkop od hostující branky, který provedl Iván Cuéllar a do akce tak mohou projít znovu hráči Leganés, kteří by potřebovali vsítit branku vzhledem k jejich záchranářským pracem.
     
    58
    Další nepřesná střela a akce hostů skončila velmi rychle. Teď už se zase na polovinu soupeře stěhují hráči domácího Eibaru.
     
    60
    Hodina hry je pryč a nepohledný fotbal ze strany obou celků pokračuje i nadále.
     
    61
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Aitor Ruibal, přichází Javi Eraso.
     
    62
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Roberto Correa, přichází Sebastián Cristóforo.
     
    62
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Pedro León, přichází Takaši Inuj.
     
    62
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Sergi Enrich, přichází Charles.
     
    63
    Takaši Inuj centroval míč do pokutového území, tam ho ale hostující bek srazil hlavou mimo ohrožení Ivána Cuéllara.
     
    64
    A znovu čerstvá síla na hřišti Takaši Inuj zabojoval o balon, který nakonec srazil zpět na kopačky hostů Ibrahim Amadou.
     
    65
    Po zákroku Ivána Cuéllara skončil balon za zadní čárou a domácí mají rohový kop.
     
    66
    Kiké García si seběhl k bližší tyči a jeho hlavičkové zakončení končí mimo tři tyče. Následuje tak další odkop od branky Ivána Cuéllara.
     
    68
    Nůžkami naservíroval míč na Garcíu Pablo De Blasis, ale následně pak se domácí stejně před branku soupeře nedostali.
     
    69
    Kike García teď odvrátil na autové vhazování míč po centru Erasa a hosté zůstanou na polovině domácích a budou se snažit o další zakončení před Dmitrovićem.
     
    70
    Na malou domů poslal Dmitrovićovi míč Pedro Bigas a domácí celek tak zakládá další akci z hloubi vlastní poloviny.
     
    73
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Kike García, přichází Quique.
     
    73
    Jonathan Silva zůstal ležet na trávníku s bolestivou grimasou a asi bude potřeba jeho ošetření. Nutno podotknout, že ho domácí hráč zasáhl příliš ostře.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Charles (SD Eibar).
     
    75
    Na řadě je další pauza na občerstvení.
     
    77
    Hra pokračuje dále odkopem od domácí branky. Do útoku tak mohou vyrazit znovu hráči Eibaru.
     
    78
    Po další neúspěšné akci domácích následoval odkop Ivána Cuéllara a ten posílá Leganés do další akce. Už se blíží závěr zápasu a stav je stále nerozhodný.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, dočkáme se přesného zásahu?
     
    81
    Hosté se neustále tlačí na polovinu Eibaru, ovšem nedokáží si lépe přihrát. Další jejich akce, která se rodila celkem slibně, končí ztrátou míče.
     
    82
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Miguel Ángel Guerrero, přichází Roger Assalé.
     
    84
    Marko Dmitrović nyní musel zasahovat proti střele hostů, která ale nebyla nijak nebezpečná. Poté brankář Eibaru odkopl míč hodně daleko od své branky.
     
    86
    Takaši Inuj už se mohl dostávat po levé straně do pokutového území. Akci domácích však zastavil sudí, protože hostující Bustinza byl faulován a ocitl se na zemi s bolestivou grimasou.
     
    87
    Nyní následuje odkop od hostující brány.
     
    89
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Unai Bustinza, přichází Chidozie Awaziem.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Iván Cuéllar (CD Leganés).
     
    90
    Další ošetřování, nyní na straně hostujícího brankáře Cuéllara.
     
    90
    Nastavovat se bude ještě sedm minut navíc.
     
    90+2
    Charles se dostával do zakončení před hostující brankou, ale okamžitě na to směřovali na opačnou stranu hosté. Následně pak si podobně počínal i Kévin Rodrígues.
     
    90+4
    No stále se nic podstatného na hřišti neděje, zápas po celou dobu nenabídl žádnou kvalitní podívanou, spíše je to přetahovaná o míč a kouskování hry.
     
    90+4
    Tohle rozhodně oku diváka nelahodí.
     
    90+5
    Volný přímý kop pro hosty, ten zahrál Kévin Rodrígues, ale centr poslal jen těsně vedle tyče domácí branky.
     
    90+6
    Na druhé straně pak zaúřadovali domácí hráči, ale Diopův pokus zaletěl jen vysoko nad branku soupeře.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Celkem nudná podívaná a špatný výkon obou celků nakonec znamenal, že jsme se v utkání nedočkali nejen žádných velkých šancí, ale ani žádného gólu. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou a oba celky se tak rozešly smírně a zapsaly každý po bodu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 1:6. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 21:13.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehrálo bez účasti diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:28:31)

    Vendula Zdražilová

    Góly:

    Karty:   46. Papakouli Diop (EIB), 55. R. Correa (EIB), 74. Charles (EIB) – 17. Bustinza (LGS), 53. Siovas (LGS), 89. Cuéllar (LGS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 1:6. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 21:13.
    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa (62. Cristóforo), Burgos, Bigas, Cote – P. León (62. Inuj), Papakouli Diop, Expósito, De Blasis – Enrich (C) (62. Charles), Kike García (73. Quique).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Quique, Rafa, P. Oliveira, Cristóforo, Charles, Inuj, Tejero, Marí, Cubero, Atienza, Dufur.

    CD Leganés: Cuéllar – Rosales, Bustinza (C) (89. Awaziem), Tarín, Siovas, J. Silva – Ruibal (61. Eraso), Amadou, R. Pérez, Kévin Rodrígues – Guerrero (82. Assalé).
    Náhradníci: Soriano, Lombo – Navarro, Mesa, Recio, Szymanowski, Awaziem, Eraso, Assalé, Gil, Aviles, Manu.

    Rozhodca: Prieto – Martínez, Alcoba