Sivasspor – Yeni Malatyaspor 0:1 (kon.) | Trabzonspor – Antalyaspor 2:2 (kon.) | Alanyaspor – Galatasaray 4:1 (kon.)
Göztepe – Ankaragücü 2:2 (kon.)
koniec
Sivasspor
0:1 (0:0)
Yeni Malatyaspor
cz Streda 08.07.2020, 17:30 • Yeni 4 Eylül Stadyumu, Sivas • Turecká Superliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:33:28)
     
    Máme za sebou utkání 31. kola turecké Superligy mezi Sivassporem a Malatyasporem, který přinesl velmi překvapivý výsledek. Sestupem ohrožený Malatyaspor totiž zvítězil na půdě soupeře díky jednomu jedinému gólu. Ten padl v 68. minutě, kdy se parádní ránou z dvaceti metrů trefil k levé tyči Afriyie Acquah. Před brankářem balón zaplaval, Samassa neměl šanci zasáhnout.

    V nervózní koncovce již favorit vyrovnat nedokázal a zavařil si tak v boji o evropské poháry. Náskok na čtvrtou Galatasaray zůstává dvoubodový, ta však má svůj zápas teprve před sebou. Malatyaspor se naopak vyhoupl ze sestupových vod na třináctou pozici, vyhráno ovšem ještě zdaleka nemá.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:16.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+9
    V závěru neudržel nervy na uzdě náhradník Mustafa Akbaş. Ten nejspíše protestoval proti době nastaveného času, sudímu to dal najevo pořádně od plic. Uğurlu doběhl ke střídačce a obránci v roušce udělil žlutý kartónek.
     
    90+8
    Tak nakonec ano. Arbitr ještě nechal rozehrát brankáře, jehož dlouhý nákop prodlužoval Petar Škuletić do země nikoho, na střídačce Malatyasporu mezitím nervózně stojí celá střídačka.
     
    90+7
    S největší pravděpodobností je hotovo. Afriyie Acquah zabojoval a u rohového praporku vybojoval faul na svou osobu. Sivasspor nemá čas na další útok.
     
    90+6
    Gólman Fabien Farnolle po výskoku špatně došlápl. Ke strážci hostující svatyně jsou přivoláni lékaři, nastavený čas bude s největší pravděpodobností o několik vteřin prodloužen.
     
    90+5
    Jenže Aaron Appindangoyé byl moc agresivní při výskoku. Opřel se rukama do Miny, sudí tento prohřešek domácímu stoperovi neopustil.
     
    90+4
    Vydřeným třem bodům přiblížil hosty Issam Chebake. Jeho obranný skluz proti Kılınçovi vyšel na jedničku, avšak nebezpečí pokračuje, neboť má Sivasspor výhodu rohu.
     
    90+3
    Čerstvý Moryké Fofana nyní samostatně presoval na polovině Sivassporu. Osmanpaşovi způsobil velké potíže, stoper pod tlakem nahrál až gólmanovi.
     
    90+2
    Aaron Appindangoyé zasáhl při výskoku loktem do zad Umuta Buluta. Arbitr píská faul, forward si navíc poleží a pošetří tak další cenné vteřinky.
     
    90+1
    Ze skrumáže v šestnáctce Malatyasporu mohl profitovat Yasin Öztekin. K němu totiž doputoval balón, který turecký fotbalista napálil vysoko nad horní tyč.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    90
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Murat Yıldırım, přichází Moryké Fofana.
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Robin Yalçın, přichází Vidar Kjartansson.
     
    89
    Yitighan Güveli si všiml vyběhnuvšího gólmana domácích, a proto ho zkusil z poloviny hřoště dlouhým nákopem přelobovat. Avšak balón o velký kus minul cílové zařízení.
     
    88
    Po faulu Djerleka měli hosté k dispozici standardku v blízkosti soupeřovi šestnáctky. Pojistka nepřišla, balón sebral ze vzduchu brankář.
     
    87
    Středopolař Mert Hakan Yandaş se drží za hlavu. Otevřeným prostorem hledal Fernanda, jenže ten nepochopitelně zůstal stát, Farnolle bude kopat od brány.
     
    86
    Koné si pohrál s Hadebem, aby následně do lajny nahrál Kılınçovi. Toho zklamal první dotek, balón získal Mina.
     
    85
    Podle rozhodčího váhal Fabien Farnolle váhal s odkopem příliš dlouho. Výsledkem je žlutá karta, ta ovšem gólmanovi za dané situace určitě nevadí.
    84. Hlavička Koného rozezvonila břevno
     
    84
    Není to gól! Mustapha Yatabaré chytře prodloužil Yandaşův centr za sebe, avšak Arouna Koné nastřelil břevno! Před Appindangoyém vzápětí kulatý nesmysl vyboxoval do bezpečí Farnolle.
     
    83
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Mustapha Yatabaré, přichází Armin Djerlek.
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Isaac Cofie, přichází Yasin Öztekin.
     
    82
    Vyrovnat budou mít domácí hráči ze standardní situaci. Mert Hakan Yandaş totiž nastřelil ruku Buluta, čehož si hlavní rozhodčí i asistent všimli.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Blíží se obrovské překvapení, neboť o Evropu bojující Sivasspor prohrává na domácím stadiónu se sestupem ohroženým Malatyasporem.
     
    80
    Do vnitra pokutového území obdržel nahrávku Fernando. Sedmadvacetiletý útočník se sice obtočil kolem Miny, jenže pak vysoko přestřelil.
     
    79
    Postavení mimo hru připravilo Buluta o možnost definitivně rozhodnout o vítězství Malatyasporu. Za Appindangoyém byl v době přihrávky o dobré dva metry.
     
    78
    Polovysoký pas Marcela Goiana z levé strany naslepo přizvedl za sebe Mustapha Yatabaré. Konému šel balón za paty.
     
    77
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Gökhan Töre, přichází Yitighan Güveli.
     
    76
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Uğur Çiftçi, přichází Petar Škuletić.
     
    75
    Umut Bulut dobře dostoupil Fernanda, přihrávku na něj posunul špičkou kopačky mimo dosah brazilského hráče. Následuje autové vhazování.
     
    74
    Odvážnému štěstí přeje. Mert Hakan Yandaş si troufl na souboj proti třem protihrráčům, avšak Karím Háfiz předvedl výborný obranný skluz.
     
    73
    Pokračuje kombinační hra červeno-bílých. Ta ovšem probíhá převážně kolem středového kruhu, v blízkosti šestnáctky je zahuštěný prostor.
     
    72
    Je sympatické, že Malatyaspor nadále hraje i do ofenzivy. Byl to Gökhan Töre, kdo uběhl s míčem na kopačkách dobrých třicet metrů, než se dopustil útočného faulu.
     
    71
    Svěřenci kouče Calimbaye okamžitě zaveleli do útoku. Z levé strany odcentroval Goiano, jenže Koné při snaze o nůžky trefil do ramene Chebakeho. Jasný faul.
     
    70
    Domácí zažívají šok. Sice byli aktivnějším mužstvem, ale teď musí dvacet minut před koncem dotahovat. Čas ještě mají, musí ale výrazně zpřesnit hru.
    68. Afriyie ACQUAH - 0:1
     
    68
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Takhle se bojuje o záchranu v nejvyšší soutěži! Hlavní rozhodčí citlivě ponechal výhodu po zákroku na Waltera, jenž i v pádu dokázal nahrát AFRIYIEMU ACQUAHOVI. Rána ghanského záložníka z dvaceti metrů pořádně zaplavala, Samassa jen bezmocně sledoval, jak míč spadl do sítě!
     
    67
    Sami se naopak vydali na průzkum útočné poloviny. Afriyie Acquah poslal dopředu Robina Yalçına, pas z pravé strany sebral do rukavic Samassa.
     
    66
    Malatyaspor hraje na své poměry skvěle do defenzivy. Kontry průběžně třetího celku tabulky prozatím likvidují bez větších potíží.
     
    65
    Varianta dlouhého autového vhazování znamenala jen a pouze ztrátu balónu. Emre Kılınç sprintoval ze všech sil, přesto míč zpracoval až v zámezí.
     
    64
    Gólman Farnolle hledal dlouhým nákopem Gökhana Töreho. Toho našel, avšak Turek neustál souboj tělo na tělo s protihráčem.
     
    63
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Mitchell Donald, přichází Rémi Walter.
     
    62
    Mustapha Yatabaré měl před sebou volnou cestu směrem k brankáři, jenže v pohybu ho zastavil zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd útočníka z Mali.
     
    61
    Hodina z utkání je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Calimbayovi svěřenci jsou jednoznačně aktivnějším mužstvem, chybí však ideální řešení finální fáze.
     
    60
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Erdoğan Yeşilyurt, přichází Fernando.
     
    59
    Středem hřiště se proháčkoval skrze dvěma protihráči Mert Hakan Yandaş. Akce skončila právě u něj, průnikový pas na Koného zastavil skluzující Hadebe.
     
    58
    Caner Osmanpaşa moc dobře věděl, že balón na hrací ploše nemá šanci stihnout. Za postranní čárou pak míč smolně nakopl do jednoho z členů realizačního týmu Malatyasporu, následovala okamžitá omluva.
     
    57
    Zvoní tyč! Na nadýchaný centr Kılınçe si naskočil nejlepší střelec mužstva Mustapha Yatabaré, jehož hlavička trefila levou část brankové konstrukce.
     
    56
    Další prohřešek, opět na hostující straně. Mitchell Donald může být rád, že vyvázl bez karty, protože Yatabarého podrazil při slibně se vyvíjejícím brejku domácích.
     
    55
    Exekuce rohu se chopil Erdoğan Yeşilyurt. Přetažený centr vracel do ohně Aaron Appindangoyé, před brankou se nejvýše vyšplhal do vzduchu Mina.
     
    54
    První rohový kop ve druhé půli obstará Sivasspor. V obležení dvou protihráčů udělal Isaac Cofie to nejlepší, co v danou chvíli mohl, nastřelil jednoho z nich.
     
    53
    Opět musel hlavní rozhodčí písknout do píšťalky, tentokráte po faulu Merta Hakana Yandaşe, který na polovině hřiště tvrdě srazil k zemi Acquaha.
     
    52
    Trenér Karaman si může zhluboka oddechnout, neboť pilíř středové řady pokračuje ve hře bez známky zranění. Lékaři tentokráte zůstali na svém místě.
     
    51
    Zničehonic zůstal sedět na hřišti Murat Yıldırım, držící se za pravý kotník. Spoluhráč Yalçın zakopl balón do autu, hra je přerušena.
     
    50
    Konečně i hosté zahrozili. Gökhan Töre vyzkoušel pozornost gólmana z velkého úhlu, Mamadou Samassa v klidu zakročil.
     
    49
    Fotbalisté Malatyasporu jako by hlavami byli ještě v šatně. V prvních okamžicích druhé půle totiž za soupeřem zaostávají, a to především v rychlosti.
     
    48
    A domácí okamžitě podnikli útočný výpad po levé straně. V jeho finále vyslal Cofie centr, Mustapha Yatabaré jen těsně nedoskočil.
     
    47
    Zatímco hostující trenér o poločasové přestávce neudělal žádnou změnu a sestavu vyslal zpět na trávník v původním rozpoložení, tak kouč Sivassporu Calimbay jedno střídání provedl, defenzivně laděného Aksoye nahradil útočník Koné.
     
    46
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Fatih Aksoy, přichází Arouna Koné.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po prvním poločase:
    Držení míče: 61%-39%. Střely na bránu: 1:2. Střely mimo: 1:2. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 2:7.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:33.
     
    Skončil první poločas zápasu mezi Sivassporem a Malatyasporem, v němž jsme na gól čekali marně. K vidění je zatím poměrně nudné utkání bez výraznějších šancí, tu jedinou měl na svědomí Yalçın, ale jeho zakončení z otočky vyrazil Samassa. Sivasspor sice vstřelil gól, avšak ten nemohl být uznán kvůli ofsajdovému postavení Yatabarého.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Jako klíště stínil Murat Yıldırım svého osobního strážce Yatabarého. Forwardova snaha o odvážnou kličku se nesetkala s úspěchem.
     
    45+1
    Narážečka mezi Kılınçem a Cofiem vyřadila ze hry tři hráče Malatyasporu. První jmenovaný této skutečnosti nevyužil, mizernou přízemní nahrávku poslal přímo ke kopačkám bránícího fotbalisty.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    44
    Erdoğan Yeşilyurt nyní pohledem propichuje Yandaşe, jeho pas měl k přesnosti daleko. Záložník se na dálku omlouvá spoluhráči zdviženou rukou.
     
    43
    Snaha se Mustaphovi Yatabarému upřít nedá, avšak Teenage Hadebe ukázal velké zkušenosti. Soka udržel na zádech dobrých deset metrů, pro Malatyaspor vybojoval odkop od brány.
     
    42
    Momentu překvapení chtěl využít Emre Kılınç. Po chybě Miny pálil hned z druhého doteku zhruba z dvacet metrů a jen těsně minul volný prostor u levé tyče.
     
    41
    Pravděpodobnější je momentálně druhá varianta. Calimbayova družina sice tlačí soupeře na jeho vlastní polovině, jenže efektivita se zatím rovná nule.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se gólu nebo půjdou celky do kabin za bezbrankového stavu?
     
    39
    Středopolař Murat Yıldırım udělal úspěšnou kličku Cofiemu, jenže pak si moc předkopl balón proti Osmanpaşovi. Stoper si před soka dal tělo a nechal míč dokutálet do autu.
     
    38
    Sivasspor pokračuje v trpělivé kombinační hře. Avšak prolomit pevnou defenzivu soupeře je velmi složité, jen těžko hledat volného hráče v červeno-bílém dresu.
     
    37
    Gökhan Töre umí i do obrany. Zkušený křídelník nejprve získal míč proti Çiftçimu, aby následně vybojoval faul proti Aksoyovi.
     
    36
    Gól skutečně neplatí. Nejlepší střelec Sivassporu se nacházel za posledním obráncem snad o špičku nosu, opravdu rozhodovaly milimetry.
     
    35
    Hlavní arbitr Uğurlu si ještě nechává celou situaci posvětit od videorozhodčího. Opakované záběry ukazují, že to bylo velice těsné!
     
    34
    Domácí vstřelili gól, avšak vůbec se z něj neradovali, protože nad hlavu pomezného ihned vyletěl praporek signalizující ofsajdové postavení Yatabarého.
     
    33
    Stoper Teenage Hadebe poslal dlouhým nákopem do brejku Gökhana Töreho. Toho ovšem zradilo zpracování, v opačném případě by postupoval z úhlu sám na bránu.
     
    32
    Emre Kılınç se elegantně proháčkoval přes dva hráče do šestnáctky, odkud vypálil podél stojícího Miny. Fabien Farnolle mohl zůstat v klidu, rána šla nad.
     
    31
    Úmysl dobrý, realizace nic moc. Afriyie Acquah vyslal moc prudký pas středem hřiště, před Donaldem schoval kulatý nesmysl do rukavic brankář.
     
    30
    Půl hodina ze zápasu je minulostí, i nadále platí bezbrankové skóre. Sivasspor ovšem potřebuje plný počet bodů, pokud chce pojistit třetí místo v tabulce.
     
    29
    Karta rovněž na druhé straně. Teenage Hadebe podrazil Erdoğana Yeşilyurta bez zjevné snahy hrát balón. Stoper proti rozhodnutí sudího vůbec neprotestuje.
     
    28
    V posledních minutách marně čekáme na nějakou větší šanci. Pár střel sice k vidění bylo, jenže v tutovce byl jen Umut Bulut.
     
    27
    Vysoký centr ze středu pole obdržel Umut Bulut. Turek v těsném obležení dvou protihráčů přišel o balón, Aaron Appindangoyé následně nahrál do lajny.
     
    26
    přichází první žlutá karta. Forward Mustapha Yatabaré úplně zbytečně zajel na polovině hřiště do Acquaha. Zde nebylo co řešit.
     
    25
    Můžeme pokračovat. Zápas obnovil rozehráním autového vhazování Mert Hakan Yandaş, adresáta Yatabarého donutil k chybě těsně dostoupivší bek Chebake.
     
    24
    Máme tu polovinu poločas, což znamená jediné, pauzu na občerstvení. Hlavní rozhodčí naznačil oběma táborům, aby se šli napít ke střídačkám.
     
    23
    Vzápětí si domácí strážce svatyně vybral slabší chvilku, neboť v rukavicích neudržel slabý přízemní pas Hafíze. Měl velké štěstí, že balón skončil u jeho spoluhráče.
    22. Se střelou Yalçına si Samassa poradil
     
    22
    Mamadou Samassa se zasloužil o to, že skóre je i nadále bezbrankové! Do vnitra šestnáctky dostal ideální pas Robin Yalçın, ránu záložníka z otočky však brankář vyrazil do bezpečí.
     
    21
    Pohledná individuální akce v podání Acquaha, ten doběhl s balónem na kopačce až na kraj šestnáctky. přízmením pasem oslovil Buluta, technický pokus z jedničky proletěl kousek vedle pravé tyčky.
     
    20
    Parádním průnikovým pasem se prezentoval Fatih Aksoy. V defenzivě propadl Mina, což mělo za následek šanci Yatabarého. Nejlepší střelec Sivassporu ovšem nezakončil, čistým skluzem jej odzbrojil Hadebe.
     
    19
    Dlouho si Malatyaspor míče neužil. Teenage Hadebe totiž ukázal výborné oko, již předem věděl, kam bude Afriyie Acquah přihrávat.
     
    18
    Až příliš to přehnal s útočnou agresivitou Erdoğan Yeşilyurt. Yalçına okopával jako brambory, sudí musel přerušit hru a domácího křídelníka pokárat.
     
    17
    Zatímco Arturo Mina šel do hlavičkového souboje, tak Mustapha Yatabaré zůstal stát. To mělo za následek tvrdý náskok stopera do stojícího soupeře, který arbitr vyhodnotil jako nedovolený.
     
    16
    Od rohového praporku odcentroval do prostoru penalty Murat Yıldırım. O zakončení se hlásil Umut Bulut, jenže Aaron Appindangoyé ho přehlavičkoval.
     
    15
    Marcelo Goiano jakožto bek ztratil míč v souboji s Donaldem. Holandský fotbalista se vydal do protiútoku, který posléze sám zakončil, křižnou ránu Samassa vyrazil za cenu rohu.
     
    14
    Svěřenci kouče Calimbaye se viditelně dostatečně zahřáli a začínají přebírat iniciativu střetnutí. Dobrý úmysl Aksoye a jeho průnikovou přihrávku v posledním okamžiku vystihl Hadebe.
     
    13
    Premiérový rohový kop domácí rozehráli mizerně. Erdoğan Yeşilyurt narazil Mertu Hakanu Yandaşovi, jehož centr doletěl do zámezí.
     
    12
    V pozoru nyní musel být také Fabien Farnolle. Dalekonosný projektil Yatabarého padal pod břevno, gólman balón vyrazil nad něj.
     
    11
    Chyba v rozehrávce Malatyasporu, dopředu vystartoval Emre Kılınç. Sám si troufl do trojice protivníků, stopku mu vystavil až ten třetí, jímž byl Mina.
     
    10
    První pokus směřující mezi tři tyče měl na svědomí Gökhan Töre. Křídelník obešel Aksoye a technicky pálil na zadní tyč, avšak střela postrádala razanci, Samassa zapsal do statistik poklidný zákrok.
     
    9
    Poprvé musel hlavní rozhodčí výrazněji zasáhnout do utkání, to když v hlavičkovém souboji trefil Mitchell Donald do obličeje Çiftçiho.
     
    8
    Za dlouhým nákopem Cofieho vystartoval gólman Fabien Farnolle, který si ale nezakřičel a stoper Meza, otočený zády k brankáři, šel po míči. Mezi spoluhráči došlo ke střetu, naštěstí pro Malatyaspor uhasil celou situaci druhý ze stoperské dvojice Hadebe.
     
    7
    Velké problémy měl Isaac Cofie proti Acquahovi, o balón nakonec přišel. Ghanský hráč chtěl rozjet okamžitý brejk, jenže po levé lajně zastavil Goiano.
     
    6
    Rychle na druhou stranu. Pěknou narážečku na středu předvedli Mert Hakan Yandaş s Mustaphou Yatabarém, první jmenovaný pak vypálil z hranice šestnáctky vysoko nad.
     
    5
    Tentokráte to fotbalisté hostujícího mužstva vyzkoušeli zleva. Afriyie Acquah si navedl kulatý nesmysl do palebné pozice, následně ovšem trefil dobře blokujícího soka.
     
    4
    Issam Chebake přenesl na pravou stranu, kde na míč číhal Gökhan Töre. Turek, jenž si minulé kolo odpykával trest kvůli červené kartě, ztroskotal na Yandaşovi.
     
    3
    Sledujeme opatrný začátek z obou stran. Byli to hráči Sivassporu, kteří kombinovali v blízkosti středového kruhu, až Aaron Appindangoyé poslal malou domů gólmanovi.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Fotbalisté Malatyasporu pro dnešek zvolili bílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi – Aksoy, Cofie, Yandaş – Yeşilyurt, M. Yatabaré, Kılınç.
    Náhradníci: M. Yıldırım, Şaşal Vural – Camara, Djerlek, Fernando, Koné, Öztekin, Papp, Škuletić, Yardımcı.

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina, Hadebe, Háfiz – Yalçın, Acquah – Töre, Donald, M. Yıldırım – Bulut.
    Náhradníci: Damlu – Akbaş, Fofana, Güveli, Ildiz, Kaş, Kjartansson, Ndayishimiye, Walter.

    Rozhodčí: Uğurlu – Sezertam, Çimen.
     
    Yeni Malatyaspor

    Fotbalisté Malatyasporu řeší úplně jiné starosti, než jejich středeční soupeř. Potácí se totiž bezmocně v sestupových vodách, avšak ještě není ani zdaleka nic ztraceno. Patnáctý Konyaspor disponuje jednobodovým náskokem, čtrnáctý Kayserispor dvěma a třináctý Denizlispor třemi. Může se tedy stát, že po jednom odehraném kole zase může být vše úplně jinak.

    Jenže svěřenci kouče Karamana se topí v krizi už delší dobu. V předešlých patnácti ligových utkáních totiž zvítězili pouze jednou (!), minulý týden doma po velké bitvě porazili 2:1 Göztepe. Následovala smolná prohra 2:3 s Fenerbahce, kde vítěz vstřelil poslední dvě branky až v samotném závěru, v sobotu pak Malatyapor hrál 0:0 s Gençlerbirliği. Ani střelecky to letos není žádná slova, což ukazuje tabulka střelců, nejlepší Umut Bulut s Thievym Bifoumou mají po šesti gólech.
     
    Sivasspor

    Sivasspor je jedním z nejpříjemnějších překvapení letošního ročníku turecké nejvyšší soutěže. Nachází se totiž na krásném třetím místě, což znamená, že by si v příštím roce zahrál Evropskou ligu. Družina kouče Calimbaye se musí dívat hlavně za sebe, druhý Trabzonspor má totiž náskok sedmi bodů. Avšak čtvrtá Galatasaray zaostává o pouhé dva body, Fenerbahce s Besiktasí pak shodně o čtyři.

    Mužstvo čeká na výhru už tři zápasy. Po remíze v Konyasporu přišla překvapivá domácí porážka s Kayserisporem, v neděli pak Sivasspor uhrál bezbrankovou remízu na půdě Kasimpasy. Ofenzivu táhne především Mustafa Yatabaré, zkušený čtyřiatřicetiletý útočník z Mali má na kontě už 12 ligových tref.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný středeční podvečer! Vítám vás při sledování 31. kola turecké Superligy, u zápasu mezi Sivassporem a Yeni Malatyasporem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Milan Huppert

    Góly: 68. Acquah (Walter)

    Karty:   26. M. Yatabaré (SIV) – 29. Hadebe (YMA), 85. Farnolle (YMA), 90+9. Akbaş (YMA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:16.
    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi (76. Škuletić) – Aksoy (46. Koné), Cofie (83. Öztekin), Yandaş – Yeşilyurt (60. Fernando), M. Yatabaré (83. Djerlek), Kılınç.
    Náhradníci: M. Yıldırım, Şaşal Vural – Camara, Djerlek, Fernando, Koné, Öztekin, Papp, Škuletić, Yardımcı.

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina, Hadebe, Háfiz – Yalçın (90. Kjartansson), Acquah – Töre (77. Güveli), Donald (63. Walter), M. Yıldırım (90. Fofana) – Bulut.
    Náhradníci: Damlu, Akşit – Akbaş, Fofana, Güveli, Ildiz, Kaş, Kjartansson, Ndayishimiye, Walter.

    Rozhodca: Uğurlu – Sezertam, Çimen