Manchester City – Newcastle 5:0 (kon.) | Sheffield Utd. – Wolverhampton 1:0 (kon.) | West Ham – Burnley 0:1 (kon.)
Brighton – Liverpool 1:3 (kon.)
koniec
Sheffield United
1:0 (0:0)
Wolverhampton Wanderers
Streda 08.07.2020, 19:00 • Bramall Lane • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Po záverečnom hvizde zavládla na strane Sheffieldu United obrovská radosť, pretože Egan v úplnom závere vrátil toto mužstvo do boja o európske poháre. Zo siedmeho miesta stráca nováčik práve na Wolves už iba bod. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:58:22)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. John Egan (SHU) - 1:0
     
    90+3
    Tím Sheffield Utd. práve strelil gól!
    Domáci si berú tri body v úplnom závere. Center z rohového kopu si našiel na hranici malého vápna obranca JOHN EGAN a prudkým pokusom nedal žiadnu šancu Patríciovi.
     
    90+3
    Obrovská šanca pre domácich. Center sprava si našiel Richairo Živković, ktorý strieľal do dvojice obrancov. Vzápätí mal dorážku Ben Osborn, ale skvele zasiahol Rui Patrício.
    90+2. Ben Osborn (SHU)
     
    90+2
    Oliver Norwood namiesto centru prihral na ľavú stranu šestnástky po zemi, avšak Osborn defenzívu Wolves následným centrom neprekvapil. Sheffield United mal ešte roh, ktorý sa hosťom podarilo odvrátiť.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Enda Stevens centroval zľava do veľkého vápna a Matt Doherty v snahe zraziť tento pas zahral rukou. Domáci získali priamy kop vhodný na center.
     
    89
    George Baldock centrom sprava našiel iba súpera Matta Dohertyho. Tomu sa síce lopta zamotala pod nohami, nakoniec ju odkopol do bezpečia.
     
    88
    Richairo Živković nespracoval pas na ľavé krídlo. Medzitým mal menšie zdravotné problémy obranca Jack O'Connell. Bude v poriadku.
     
    87
    Hosťujúci hráči sú pri lopte a posúvajú si ju z nohy na nohu. Sheffield United ale svoju šestnástku bráni veľmi dobre.
     
    85
    Raúl Jiménez si to zľava namieril pred šestnástku, kde ešte mohol prihrávať na spoluhráčov, ale strieľal sám a veľmi nepresne.
     
    84
    Strely: 4 – 6
     
    83
    Center z rohu na zadnú žrď sa vôbec neujal. Sheffield United síce ostal pri lopte, ale vrátil ju až na vlastnú polovicu hracej plochy.
     
    82
    Chris Basham centroval z pravej strany. Jeho pas tečovala dvojica hráčov Wolves, a tak to bude roh pre domácich.
     
    81
    Do konca riadneho hracieho času ostáva desať minút a dnes nadstavenie asi nebude veľmi vysoký. Dočkáme sa nejakého gólu?
     
    80
    Richairo Živković naviezol loptu cez otvorený priestor až pred vápno súpera, jeho prudká strela ale skončila nad bránkou Ruia Patrícia.
     
    79
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Adama Traoré, prichádza Leander Dendoncker.
     
    78
    Adama Traoré centroval sprava pred päťku. Tam loptu minul Doherty a dvojica Jimenéz – Jota sa už k dorážke nedostala.
    77. George Baldock (SHU)
     
    77
    Richairo Živković je na ľavej strane aktívny. Tentoraz centroval pred päťku, kde si nabehol obranca George Baldock. Jonny ho neustrážil najlepšie, ale hlavička Baldocka išla vedľa troch žrdí. Aj tak to bola dobrá šanca.
     
    76
    Sheffield United veľmi dobre napádal rozohrávku hostí, tí sa nemohli dostať z vlastnej polovice. Nakoniec ale Jonny nakopol jedného zo súperov a rozohrávať päťku môže Rui Patrício.
     
    75
    Oliver Norwood poslal iba veľmi nízky center a útočník Raúl Jiménez loptu na dvakrát odkopol do bezpečia.
     
    74
    Richairo Živković sa silou-mocou držal pri lopte na ľavom krídle, kde ho fauloval Willy Boly. Sheffield United získal pozíciu na skrátený roh.
     
    73
    Jonny Castro prestrčil loptu po krídle ďalej k šestnástke domácich, pred Raúlom Jimenézom sklzom odkopával obranca Egan.
     
    72
    Adama Traoré sa po pravom krídle krásne dostal k centru pred bránku. Raúl Jiménez ale nezakončil, pretože loptu odvrátil Jack O'Connell.
     
    71
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Billy Sharp, prichádza Richairo Živković.
     
    70
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    69
    Diogo Jota si tentoraz pýtal pokutový kop, pretože v šestnástke Sheffieldu išiel po kontakte s Eganom na trávniku. Pokutový kop sa zahrávať nebude.
     
    68
    Adama Traoré síce prestrčil loptu do vápna súpera, ale tá sa od obrancu odrazila do iného smeru, ako si nabiehali Jota a Jimenéz.
     
    67
    Domáci sa pokúsili o dve kolmice do vápna Wolves, ale obe defenzíva zastavila. Teraz to hostia zvládli veľmi dobre.
     
    66
    Sheffield United s loptou kombinuje na útočnej polovici ihriska. Momentálne sa ale nevie dostať na dostrel bránky Patrícia.
     
    65
    Podobná akcia nevyšla ani na opačnej strane. Dlhý nákop k vápnu Sheffieldu United si skrotil gólman Dean Henderson.
     
    64
    Willy Boly si dal pozor na nákop k jeho pokutovému územiu. Hlavou prihral brankárov a Rui Patrício všetko vyriešil.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Enda Stevens (Sheffield United FC).
     
    62
    George Baldock prešiel dopredu po krídle, potom prihral na Bashama. Ten ale nenašiel presne Bergeho a Wolves okamžite otočili hru na opačnú stranu.
     
    61
    Conor Coady dnes poslal už asi tretí pas zo stredu poľa na krídlo, ale ani jeden ešte nebol presný. Odkopávať od bránky teda bude môcť Dean Henderson.
     
    60
    Hodina stretnutia je za nami a na prvý gól v tomto zápase stále čakáme. Dočkáme sa dnes takéhoto okamihu?
     
    59
    Adama Traoré centroval sprava do prvého obrancu pred sebou. Lopta sa ale nakoniec odrazila do Španiela, a tak bude rozohrávať brankár Henderson.
     
    58
    Enda Stevens poslal z ľavého krídla parádny prudký center do päťky, kde išli Sharp aj Mousset, avšak obaja loptu tesne minuli. Toto mohla byť obrovská šanca.
     
    56
    Obranca Boly dostal center preč zo svojej šestnástky, loptu odvrátil mimo ihriska. Sheffield United tak po aute môže hrať ďalej.
     
    55
    Basham sa dostal k pasu do pokutového územia Wolves, okamžite o loptu prišiel. Po jeho páde sa penalta nepíska. Hostia prešli dopredu, ale Jimenéz dopadol rovnako ako Basham.
     
    54
    Ben Osborn prihrával pred vápno hostí presne, lenže prihrávka dozadu prerušila útočnú akciu. Hráči Sheffieldu United napriek tomu ostávajú na útočnej polovici.
    53. Billy Sharp (SHU)
     
    53
    Billy Sharp dostal krásny pas za obranu, vo vápne sa uvoľnil okolo posledného beka a prudko vystrelil do siete. Hviezdu domáceho celku ale zastavil ofsajd a gól teda neplatí.
     
    52
    João Moutinho centroval z priameho kopu do päťky. Obranca Jack O'Connell poslal loptu pred seba a Rubén Neves strieľal z dorážky nad.
     
    51
    Raúl Jiménez faulovaný na útočnej polovici ihriska, získal pre Wolves priamy kop vhodný na center pred bránku Hendersona.
     
    50
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Oliver McBurnie, prichádza Lys Mousset.
     
    49
    Wolverhampton Wanderers kombinuje na vlastnej polovici ihriska a postupne sa snaží dostať dopredu.
     
    48
    George Baldock centroval sprava, ale Rui Patrício loptu bez problémov zachytil a rozohral. So situáciou nemal žiadne starosti.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak, ako duel aj odštartovali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    João Moutinho dostal prihrávku pred pokutové územie súpera, z prvej vystrelil prudko, no dosť nepresne.
     
    45+1
    Domáci získali rohový kop. Oliver Norwood poslal center na zadnú žrď, odkiaľ loptu hráči Wolves dostali do bezpečia.
     
    45
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    44
    Enda Stevens sa po ľavom krídle dostal k prudkému centru pred bránku súpera, ale dobre postavený Coady loptu poslal odkopom do bezpečia.
     
    43
    Matt Doherty sprava neposlal ideálny center, jeho loptu defenzíva Sheffieldu United zrazila na autové vhadzovanie a akcia Wolves teda pokračuje.
     
    42
    V týchto chvíľach sledujeme dosť veľa nepresností na jednej aj druhej strane hracej plochy. Momentálne sú pri lopte hráči Wolves.
     
    40
    Diogo Jota si hľadal streleckú pozíciu na hranici pokutového územia, čo sa mu nepodarilo. Následnú prihrávku si našiel len Henderson.
     
    39
    Hostia spravili pri rozohrávke chybu. Osborn sa okamžite snažil poslať loptu pred bránku Patrícia, trafil jedného z obrancov Wolves, a tak to nevyšlo.
     
    38
    Ben Osborn prešiel po ľavom krídle k pokutovému územiu súpera, dostal sa k centru, ale Sharp nezakončil medzi tri žrde.
     
    37
    Oliver McBurnie vyskočil vyššie ako obranca Romain Saïss, ale škótsky útočník lakťom zasiahol marockého obrancu. Píska sa faul, karta to nebude.
     
    36
    Rubén Neves mal pred pokutovým územím otvorený priestor, a tak skúsil strelu. Mieril asi meter nad brvno bránky Hendersona.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?
     
    34
    Priamy kop aj pre domácich. Oliver Norwood centrom našiel iba futbalistov Wolves, tí loptu odkopli do stredu poľa.
     
    33
    Raúl Jiménez mal trochu priestoru pri šestnástke súpera, a tak do nej vošiel. Prudko centroval pred bránku, ale tam sa nachádzal iba Dean Henderson.
    32. Rúben Neves (WOS)
     
    32
    Wolverhampton Wanderers získal priamy kop z výbornej pozície na strelu. Záložník Rubén Neves poslal krásnu strelu a Hendersona zachránilo brvno.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Jack O'Connell (Sheffield United FC).
     
    29
    Jonny Castro prihral z ľavého krídla na pravé. Adama Traoré centroval na zadnú žrď a Jota hlavičkoval iba k Hendersonovi.
     
    28
    Rui Patrício vykopával z rúk na pravé krídlo. Matt Doherty jeho dlhý pas nemal najmenšiu šancu dostihnúť. Vhadzovať môžu domáci.
     
    27
    Pas za obranu domáceho celku znova nie je úspešný. K lopte sa dostal iba brankár Henderson. Obranca Coady to nevymyslel dobre.
     
    26
    Enda Stevens veľmi dobre vystúpil zo svojej pozície a zrazil prihrávku Matta Dohertyho na aut. Wolves pokračujú v kombinácii.
     
    25
    Opäť sa hrá. Wolves držia loptu na útočnej polovici a postupne sa snažia prejsť smerom dopredu, ale zatiaľ sa im to nedarí.
     
    23
    Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    22
    Dean Henderson zachytil pas do jeho pokutového územia. Poslal loptu dopredu, kde Baldock zrazeným centrom nezískal ani roh. Nakoniec sa lopta odrazila od McBurnieho.
     
    21
    Oliver McBurnie sa síce po krídle ďaleko nedostal, ale získal aspoň aut pre svoj tím a Sheffield môže pokračovať v aktivite.
     
    20
    Do päťky domáceho celku priletel veľmi dobrý center, pričom lopta pred bránkou ešte spadla. Nakoniec ju odkopol dobre postavený Egan.
     
    18
    Oliver McBurnie sa tentoraz k lopte po centri zľava dostal a poslal aj hlavičku. Nebola dosť prudká, takže Rui Patrício si dal pozor.
     
    17
    Center tentoraz na domácej strane, ale tiež odvrátený. Dnešnému stretnutiu zatiaľ dominujú defenzívy.
     
    16
    Z rohového kopu nebezpečenstvo neprišlo a dopredu sa môžu posúvať futbalistu Sheffieldu United.
     
    15
    Wolverhampton Wanderers sa dostal do peknej akcie na ľavom krídle. Loptu jeho hráči dostali do šestnástky, no uvidíme len roh.
     
    14
    Adama Traoré sa sprava dostal do pokutového územia, prihral pred päťku, kde sa vo veľkej šanci nachádzal Raúl Jiménez, ale jeden z obrancov mu loptu v poslednej chvíli odkopol.
     
    12
    Wolves vymysleli svoju prvú ofenzívnu akciu, avšak centrovaná lopta z ľavého krídla nenašla nikoho v oranžovom.
     
    11
    Billy Sharp sa nedostal k pasu do šestnástky Wolves, navyše ho zastavilo aj ofsajdov postavenie.
     
    10
    Desať minút stretnutia je za nami. Sheffield United vstúpil do stretnutia aktívnejšie a lopta sa teda pohybuje hlavne na polovici Wolves.
     
    9
    Oliver Norwood hľadal vo vápne súpera Baldocka, loptu pred ním na roh odvrátil Jonny Castro. Center z rohu poslal práve Nordwood, domáci sa k zakončeniu nedostali.
     
    8
    João Moutinho poslal veľmi dobrý pas za obranu domáceho celku, kde si nabehol Raúl Jiménez. Ako prvý sa ale k lopte dostal Dean Henderson.
     
    7
    Prvá ofenzívna akcia Wolves nevyšla. Loptu na krídle získal Baldock a snažil sa ju vyviesť dopredu. Nakoniec si neporadil s prihrávkou.
     
    6
    Ben Osborn centroval pred bránku hostí, dobre postavený Coady loptu odvrátil do bezpečia. Sheffield však znova kombinuje.
     
    5
    Jack O'Connell prihráva na ľavé krídlo, tam sa nedokázal presadiť Ben Osborn. Akcia domácich bude pokračovať po autovom vhadzovaní.
     
    4
    Sheffield United je v úvode aktívnejším tímom. Drží sa pri lopte na útočnej polovici ihriska, ale k strele sa jeho hráči zatiaľ nedostali.
     
    3
    Španielsky ofenzívny hráč Wolves bude v poriadku a môže pokračovať v hre. Medzitým sa po pravom krídle snažia prejsť dopredu domáci hráči.
     
    2
    Adama Traoré v snahe pokryť si loptu končí na trávniku držiac si rameno. V súboji s ním bol obranca Enda Stevens.
     
    1
    Domáci Sheffield United nastupuje v tradičných červeno-bielych dresoch, hostia majú už typické oranžové prevedenie. Favorita dnes hľadať ťažko.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Sheffield United FC: D. Henderson – Basham, Egan, O'Connell – Baldock, S. Berge, Norwood, Osborn, Stevens – McBurnie, Sharp (C).
    Náhradníci: Moore – Robinson, Rodwell, R. Živković, Lundstram, L. Freeman, Mousset, Jagielka.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Doherty, Neves, Moutinho, J. Castro – Diogo Jota, Traoré – Jiménez.
    Náhradníci: Ruddy – Dendoncker, Gibbs-White, Campana, Buur, Vinagre, Podence, Jordao, Kilman..
     
    Sheffield United FC

    Nováčik poškuľuje po Európskej lige, aj keď spadol na deviate miesto, kde má 48 bodov. Šiesty Wolves vlastní o štyri viac, čiže tento súboj môže poriadne veľa napovedať. Sheffield od reštartu odohral už päť zápasov. Najskôr remizoval, potom dvakrát prehral zhodne 0:3 s Newcastle aj Man. United, no tešil sa z troch bodov proti Tottenhamu. Naposledy remizoval s Burnley. Najlepší strelec Lys Mousset sa presadil šesťkrát.

    Wolverhampton Wanderers

    Wolves majú reálnu šancu znova si zahrať v Európskej lige a pri troche šťastia aj v Lige majstrov. Na šiestej priečke majú 52 bodov, piaty Manchester United vlastní o tri viac a štvrtá Chelsea ich má 57, pričom tretí Leicester 58. Wolverhampton naposledy prehral proti Arsenalu 0:2, čo bol prvý duel bez bodu po reštarte. Zverenci Nuna Espirita Santa predtým porazili West Ham, Bournemouth aj Aston Villu so skóre 4:0. Raúl Jiménez strelil v lige 15 gólov, celkovo už 24.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Matej Kubove

    Góly: 90+3. Egan

    Karty:   30. O'Connell (SHU), 63. Stevens (SHU)


    Sheffield United: D. Henderson – Basham, Egan, O'Connell – Baldock, S. Berge, Norwood, Osborn, Stevens – McBurnie (50. Mousset), Sharp (C) (71. R. Živković).
    Náhradníci: Moore – Robinson, Rodwell, R. Živković, Lundstram, L. Freeman, Mousset, Jagielka.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Doherty, Neves, Moutinho, J. Castro – Traoré (79. Dendoncker), Diogo Jota – Jiménez.
    Náhradníci: Ruddy – Dendoncker, Gibbs-White, Campana, Buur, Vinagre, Podence, Jordao, Kilman.