Eibar – Osasuna 0:2 (kon.) | Sociedad – Espanyol 2:1 (kon.) | Real Madrid – Getafe 1:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
2:1 (0:1)
RCD Espanyol Barcelona
Štvrtok 02.07.2020, 19:30 • Reale Arena, San Sebastian • Španielska LaLiga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Real Sociedad San Sebastian – RCD Espanyol Barcelona. Stretnutie 33. kola španielskej LaLigy sa začne o 19:30.
     


    Real Sociedad San Sebastian

    Real Sociedad dlho bojoval o Ligu majstrov, po reštarte súťaže ale získal len jeden bod a posledné štyri ligové zápasy za sebou prehral. V tabuľke sa tak zosunul až na ôsme miesto a na 4. Sevillu stráca už 10 bodov. Problémom pre Real Sociedad je po reštarte hlavne neproduktívny útok, ktorý bol pred ním jedným z najlepších v súťaži. Po obnovení súťaže však strelili domáci za päť zápasov len tri góly. Doma patrí Real Sociedad medzi podpriemerné tímy LaLigy, dnes má ale proti poslednému tímu súťaže ideálnu možnosť na vylepšenie tejto bilancie.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Real Sociedad – Osasuna 1:1
    Alavés – Real Sociedad 2:0
    Real Sociedad – Real Madrid 1:2
    Real Sociedad – Celta Vigo 0:1
    Getafe – Real Sociedad 2:1
     


    RCD Espanyol Barcelona

    Jeden z najtradičnejších tímov španielskej LaLigy už je jednou nohou v nižšej súťaži. Espanyol je v tabuľke posledný a na 17. Celtu Vigo stráca šesť kôl pred koncom už 10 bodov. Po reštarte súťaže začal Espanyol dobre, keď zdolal Alavés 2:0, potom ale strelil už za ďalšie štyri zápasy len jeden gól a získal jediný bod. Práve katastrofálna útočná produktivita je asi hlavným dôvodom postavenia Espanyolu v tabuľke, len Leganés totiž strelilo menej gólov ako barcelonský klub (26 strelených gólov). I obrana však patrí medzi najhoršie v súťaži (51 inkasovaných gólov). Espanyolu sa však vonku paradoxne darí viac ako doma a v tabuľke zápasov vonku patrí medzi priemerné tímy.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Espanyol – Alavés 2:0
    Getafe – Espanyol 0:0
    Espanyol – Levante 1:3
    Real Betis – Espanyol 1:0
    Espanyol – Real Madrid 0:1
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v minulom desaťročí spolu stretli v 19 vzájomných ligových zápasoch a vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Realu Sociedad, ktorý vyhral osemkrát. Espanyol vyhral šesťkrát a päť zápasov sa skončilo remízami. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral v Barcelone Real Sociedad 3:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    23.10.2017: Real Sociedad – Espanyol 1:1
    11.3.2018: Espanyol – Real Sociedad 2:1
    14.1.2019: Real Sociedad – Espanyol 3:2
    18.5.2019: Espanyol – Real Sociedad 2:0
    22.9.2019: Espanyol – Real Sociedad 1:3
     
    Dnešný zápas sa, rovnako ako všetky zápasy španielskej LaLigy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, odohrá bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Zaldúa, D. Llorente, Le Normand, Monreal – Januzaj, Zubeldia, Merino, Oyarzabal (C) – Portugués, José.
    Náhradníci: Remiro, Zubiaurre – A. Elustondo, Muñoz, Zurutuza, Gorosabel, Isak, Ödegaard, Roberto López, Djouahra, Aranbarri, Zubimendi.

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – V. Gómez, Espinosa, Cabrera, Vilà – Melendo, David López (C), Roca, Embarba – Melamed – de Tomás.
    Náhradníci: Olazábal – Pedrosa, V. Sánchez, Naldo, Lej, Darder, Calleri, Javi López, Vargas, F. Calero, Lozano, Campuzano.

    Rozhodca: Martínez – Rojas, Ramos.
     
    Oba tímy vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Real Sociedad bude hrať v modrobielych dresoch, Espanyol v tmavozelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci a okamžite prišiel prvý nákop Realu Sociedad na hrot útoku. Po útočnom faule domáceho hráča ale Espanyol loptu získal.
     
    2
    De Tomás zrazil pri napádaní veľmi nepríjemne na trávnik Llorenteho. Ten zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    3
    Značne otrasený Llorente odišiel za autovú čiaru, zdá sa ale, že je v poriadku. Domáci nakopli loptu na útočnú polovicu, tam ale o ňu rýchlo prišli.
     
    4
    Januzaj podržal loptu na útočnej polovici a preniesol ju vysokým pasom na ľavé krídlo. Center Monreala obrana Espanyolu odvrátila do bezpečia a v súboji o odrazenú loptu fauloval Januzaj.
     
    5
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Domáci zo svojho prvého poriadneho útoku otvárajú skóre! Monreal si nabehol na výborný pas na ľavé krídlo za obranu Espanyolu a presným centrom na hranicu bránkoviska nakopol loptu na WILLIANA JOSÉHO. Ten ju prudkou hlavičkou usmernil za chrbát brankára Diega Lópeza.
     
    7
    Gól ale nakoniec po konzultácii s videoasistentom nebol uznaný! José bol v momente Monrealovho centru v ofsajde.
     
    8
    Domáci začínajú získavať postupne územnú prevahu a po faule Melenda na Januzaja budú mať priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    9
    Sám faulovaný Januzaj štandardku rozohral, ale jeho veľmi nepresný a vysoký center skončil až za bránkovou čiarou.
     
    10
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Skóre zo svojho prvého útoku nakoniec otvárajú hostia! Center z rohu na prednú tyč obrana Realu Sociedad odvrátila mimo vlastnej šestnástky, lopta sa ale dostala na ľavé krídlo k Embarbovi. Ten nacentroval do šestnástky znovu a tentokrát presne na hlavu DAVIDA LÓPEZA, ktorý loptu nasmeroval k pravej tyči Moyovej brány.
     
    11
    Držanie lopty: 78 % : 22 %
     
    12
    Domáci sa snažili o okamžitú odpoveď a hneď po výkope sa usadili na útočnej polovici. Zo svojej útočnej akcie ale nevyťažili nič a po nepresnej kolmici na Josého skončila lopta u brankára Diega Lópeza.
     
    14
    Hostia sa usadili na útočnej polovici a Embarba sa pokúsil na konci ich postupnej kombinácie o individuálny prienik po pravom krídle. Ten sa mu nevydaril a loptu si nechtiac predkopol za bránkovú čiaru.
     
    15
    Domáci hneď otočili hru na opačnú stranu, hostia sú však už zoradení na vlastnej polovici a Real Sociedad tak musí útočiť „do plných“.
     
    16
    Espanyolu sa podarilo vytlačiť domácich na ich polovicu, loptu ale získať nedokázal. Real Sociedad ju ale napokon nepresným nákopom na Januzaja odovzdal obrancom barcelonského klubu.
     
    17
    David López nakopol loptu za domácu obranu na de Tomása, proti nemu ale včas vybehol brankár Moyà, ktorý loptu chytil.
     
    18
    Januzaj potom na opačnej strane hľadal centrom z pravej strany nabiehajúceho si Josého, pred ním však loptu zrazil k svojmu brankárovi Espinosa. Brankár Espanyol loptu hneď vyhodil do stredu poľa.
     
    19
    Realu Sociedad sa od inkasovaného gólu nedarí dostať do zaujímavej streleckej pozície. Hra sa síce odohráva na polovici Espanyolu, do šestnástky sa ale domáci nedokážu prebiť.
     
    20
    Zaldúa si na pravom krídle narazil loptu s Januzajom a centroval už takmer z bránkovej čiary, znovu však dokázal obranca Espanyolu loptu odkopnúť.
     
    21
    Januzaj sa nechal vyprovokovať mimo hry de Tomásom a zasiahol ho rukou do tváre. Útočník Espanyolu zákroku poriadne pridal a hlavný rozhodca, ktorému tento zákrok unikol, sa ho snaží ohodnotiť na základe debaty s asistentom.
     
    22
    Nakoniec sa situácia vyriešila len dohovorom. Loptu potom dostali na kopačky domáci hráči, ktorí pokračujú v kombinácii na útočnej polovici.
     
    23
    Portugués chcel prejsť individuálne po ľavej strane, lopta mu ale odskočila. Našťastie pre domácich ju ešte udržal a posunul dozadu na obrancov.
     
    24
    Real Sociedad má stále loptu pod svojou kontrolou, prihráva si ju však len obranná štvorica v strede poľa. Smerom dopredu to domácim zatiaľ jednoducho nejde...
     
    25
    Zaldúa sa nepresadil na pravej strane a o loptu prišiel. Domáci ale hneď vyrazili do presingu a loptu znovu získali naspäť na svoje kopačky.
     
    26
    Zubeldia už sa na to asi nemohol pozerať a trochu zúfalým nákopom za obranu sa pokúsil vysunúť do nábehu Josého. Ten prudký pas nespracoval a lopta skončila u brankára Espanyolu Diega Lópeza.
     
    27
    Hostia tak mohli po dlhej dobe zaútočiť a po faule Januzaja v hlavičkovom súboji s Melamedom získavajú priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    28
    Embarbov center zastavil hneď prvý brániaci hráč Realu Sociedad a okamžite nakopol loptu dopredu. Melamed túto prihrávku zastavil a hneď loptu odkopol.
     
    29
    Januzaj vysunul z pravého krídla do šestnástky Espanyolu Zaldúu, jeho prihrávku ale zrazil Cabrera na prvý rohový kop domácich v zápase.
     
    30
    Domáci predviedli veľmi zaujímavú rozohrávku rohového kopu. Všetci hráči sa natlačili takmer na bránkovú čiaru a Januzaj nacentroval na prednú tyč. Prvý hráč Realu Sociedad, ktorým bol Llorente, loptu jemne tečoval a tá sa zakrútila do brvna brány hostí.
     
    31
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    33
    Hra pokračuje ďalšou útočnou akciou domáceho tímu na polovici súpera.
     
    34
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Llorenteho ostrým sklzom do členka Nico Melamed (RCD Espanyol Barcelona).
     
    35
    Domáci sa znovu nasťahovali na útočnú polovicu, znovu ale ich kombinácia prebieha len v úctivej vzdialenosti od šestnástky Espanyolu. Útok Realu Sociedad je dnes zatiaľ úplne bezzubý.
     
    37
    Žltú kartu za stiahnutie Melenda na trávnik potiahnutím za dres dostáva Igor Zubeldia (Real Sociedad San Sebastian).
     
    38
    Hostia po dlhšej dobe prenikli na polovicu Realu Sociedad a dokázali sa tam usadiť. Ani ich útok ale nič nebezpečného nepriniesol a skončil sa stratou lopty po nepresnej prihrávke.
     
    39
    Januzajov center sprava odhlavičkoval Espinosa a aj keď Melamed o loptu prišiel, tak ani tentokrát sa domáci nikam nedostali. Sami sa totiž nepresnou prihrávkou vytlačili až do rohu ihriska.
     
    40
    Real Sociedad musel svoj postupný útok začať od vlastných obrancov a nakoniec sa lopta znovu dostala na pravé krídlo k Januzajovi. Jeho vysoký center skončil v náručí brankára Espanyolu Diega Lópeza.
     
    41
    Obraz hry sa vôbec nemení. Domáci majú stále veľkú územnú prevahu, nič z nej ale nedokážu kvôli prehustenej obrane hostí vyťažiť.
     
    42
    Januzaj vysunul na pravom krídle Zaldúu, ktorý prihrávkou do druhej vlny našiel v strede šestnástky Josého. Ten strieľal z prvej, loptu ale nasmeroval vysoko nad bránu Diega Lópeza.
     
    43
    Na trávniku zostal v strede ihriska bez cudzieho zavinenia ležať Januzaj. Okamžite sú pri ňom lekári Realu Sociedad, ktorí ho ošetrujú.
     
    44
    Januzaj asi utrpel nejaké svalové zranenie a odišiel za autovú čiaru. Na trávniku medzitým prebieha kombinácia Espanyolu na vlastnej polovici.
     
    45+1
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Adnan Januzaj, prichádza Martin Ödegaard.
     
    45+1
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    45+2
    Embarba sa na pravom krídle prekľučkoval k centru a nakopol loptu na de Tomása. Ten sa k hlavičke síce pretlačil, tiesnený obrancom ale hrací predmet nadvihol len do výšky.
     
    45+3
    Po rýchlej kombinácii strieľal na opačnej strane spoza šestnástky Portugués, jeho prízemná strela ale skončila napokon výrazne mimo Lópezovej brány.
     
    45+4
    I posledná nadstavená minúta sa odohráva na polovici Espanyolu. Zaldúa sa znovu dostal k centru z pravého krídla, znovu ale bol jeho nákop zablokovaný.
     
    45+5
    Center Ödegaarda z rohu vyboxoval brankár Espanyolu Diego López do hráčov v šestnástke, od ktorých sa lopta odrazila za ňu k Portuguésovi. Ten z voleja trafil len hráčov v pokutovom území.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci vstúpili do zápasu dobre, keď hneď zo svojho prvého útoku strelil gól José, tento gól ale následne kvôli jeho ofsajdu nebol uznaný. Keď o pár minút neskôr otvoril skóre na opačnej strane David López, tak sa začalo obrovské trápenie Realu Sociedad, ktorý potvrdil, prečo má aktuálne asi najhoršiu formu zo všetkých tímov LaLigy. Domáci mali obrovskú územnú prevahu a drvivá väčšina času sa odohrávala na polovici Espanyolu, okrem brvna po Januzajovom rohu sa ale nedostali vôbec k ničomu. Do druhého polčasu tak budú musieť hráči Realu Sociedad niečo zmeniť, ak nechcú prehrať piatykrát za sebou.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 63 % : 37 %
    Strely na bránu: 0:1
    Strely mimo: 4:0
    Rohy: 2:1
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 8:6
     
    Druhý polčas sa začne približne o 20:37.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Igor Zubeldia, prichádza Martín Zubimendi.
     
    46
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Nico Melamed, prichádza Sergi Darder.
     
    47
    Hra pokračuje prakticky presne tam, kde skončila. Domáci sa opäť nasťahovali na útočnú polovicu a postupným útokom sa snažia nájsť medzeru v obrannom postavení hostí.
     
    48
    Zaldúov center odhlavičkoval Cabrera a Merino potom prehral súboj o odrazenú loptu. Hostia rýchlo vyrazili na opačnú stranu a center de Tomása z pravej strany musel chytiť brankár Moyà.
     
    49
    Zaldúov center znovu odhlavičkoval Cabrera. Hostia potom donútili domácich k prihrávkam dozadu a dokonca i k malej domov na brankára Moyu.
     
    50
    David López po zisku lopty nakopol hrací predmet na de Tomása, ktorý sa rozbehol k šestnástke pomedzi stopérov Realu Sociedad. Útočník Espanyolu prebehol asi 30 metrov, než mu pred vlastnou šestnástkou odkopol loptu Le Normand.
     
    50
    Žltú kartu za podkopnutie Melenda v strede poľa dostáva Martín Zubimendi (Real Sociedad San Sebastian).
     
    52
    Monreal si nabiehal za pasom na krídlo, vybiehal ale z ofsajdovej pozície. Hostia mohli rozohrať svoj útok, loptu však mizernou rozohrávkou odovzdali naspäť domácim.
     
    53
    Domácim sa stále nedarí prebiť sa do blízkosti Lópezovej brány a navyše začínajú z oboch strán pribúdať fauly.
     
    54
    Zaldúa centroval z pravej strany, Oyarzabal ale nezmyselne sklepával loptu do priestoru, kde boli len obrancovia Espanyolu. Tí loptu hneď nakopli na opačnú stranu.
     
    55
    De Tomás, ktorý hrá osamotený na hrote útoku Espanyolu, sa znovu rozbehol k šestnástke domácich, i tentokrát ho ale dokázali obrancovia Realu Sociedad obrať.
     
    56
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Domáci konečne využívajú svoj tlak a tento gól už bude platiť! Oyarzabal dostal výbornú kolmicu od Merina na ľavú stranu útočnej polovice za obrancov Espanyolu a presným prízemným centrom do šestnástky posunul loptu na nabiehajúceho WILLIANA JOSÉHO. Ten zblízka v sklze nasmeroval hrací predmet za chrbát brankára Diega Lópeza.
     
    58
    Domácich gól povzbudil a hneď dostali hostí znovu pod tlak. Portugués si však pri pokuse o kolmicu na Ödegaarda s nórskym spoluhráčom neporozumel a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    59
    Strely: 7:1
     
    60
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Oscar Melendo, prichádza Wu Lej.
     
    61
    Embarba potiahol loptu v rýchlom protiútoku Espanyolu na polovicu Realu Sociedad a pred šestnástkou domácich ju posunul na de Tomása. Ten vystrelil po zemi k pravej tyči Moyovej brány, domáci brankár si ale s jeho pokusom poradil.
     
    62
    Hra sa teraz trochu upokojila. Loptu majú naďalej pod kontrolou domáci, avšak zatiaľ len v strede poľa.
     
    63
    Monrealov center z ľavej strany odvrátili obrancovia Espanyolu na opačnú stranu a po teči Cabreru sa lopta dostala naspäť k Monrealovi. Ten z voleja vystrelil mimo Lópezovej brány, už predtým ale bol odpískaný faul Josému.
     
    64
    Hostia získali po odvážnom Embarbovom prieniku po ľavej strane rohový kop, center z neho ale bez problémov vyriešila obrana Realu Sociedad.
     
    65
    Domáci sa teraz s rozohrávkou nikam neponáhľali a takmer sa im to vypomstilo, keď Monrealovi odskočila lopta. Nakoniec sa ale Realu Sociedad rozohrávka vydarila.
     
    66
    Zubimendi zaviezol loptu na polovicu Espanyolu, kde ho zozadu zrazil na trávnik kapitán hostí David López. Priamy kop pre domácich zo zhruba 40 metrov.
     
    67
    Ödegaardov center odhlavičkoval jeden z hráčov Espanyolu a hostia sa snažia svojou postupnou kombináciou prebiť sa na polovicu domácich. Zatiaľ sa im to nedarí.
     
    68
    Hostia získali rohový kop, z neho ale k ničomu nebezpečnému nedošlo. De Tomás totiž fauloval pri nábehu na center Le Normanda.
     
    69
    Ödegaard napriahol k strele zo strednej vzdialenosti, loptu ale poslal len na tribúnu za Lópezovou bránou.
     
    71
    Rýchly protiútok Realu Sociedad zastavil výborným obranným zákrokom pred Portuguésom Espinosa. Ten loptu hneď nakopol za obranu domácich, kde však vybiehal Lej z ofsajdu.
     
    72
    Gómez zablokoval Monrealov center z ľavej strany na rohový kop. Ödegaard z neho nacentroval do stredu šestnástky na Le Normanda, ktorý loptu hlavičkoval nad Lópezovu bránu.
     
    73
    Hosťom sa po odkope brankára Diega Lópeza nepodarilo loptu vybojovať a znovu tak môžu kombinovať na polovici súpera domáci.
     
    74
    Espanyol však vysunul veľmi nezvykle vysoko svoj presing a vytlačil domácich až pred ich pokutové územie. Loptu napokon hostia získali, avšak až po útočnom faule Melenda.
     
    75
    Vilà podrazil na pravom krídle Portuguésa. Domáci rozohrali priamy kop signálom na hranicu šestnástky, odkiaľ strieľal Zaldúa, pravý obranca Realu Sociedad ale trafil len v ofsajde stojaceho Josého.
     
    76
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    79
    Monreal dostal skvelú prihrávku na ľavú stranu šestnástky od Merina, z ostrého uhla ale vystrelil len do vybehnutého brankára Diega Lópeza. Následný center z rohu domácich obrana hostí odhlavičkovala do bezpečia.
     
    80
    Darder podrazil v rýchlom protiútoku prenikajúceho Zubimendiho. Hlavný rozhodca mu mohol dať pokojne kartu, nakoniec mu ale len dohovára.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Willian José, prichádza Alexander Isak.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Joseba Zaldúa, prichádza Aritz Elustondo.
     
    82
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Adrián Embarba, prichádza Jonathan Calleri.
     
    83
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza David López, prichádza Víctor Sánchez.
     
    83
    Domácim sa podarilo preniknúť do otvorenej obrany Espanyolu a Monreal centrom z pravej strany našiel na zadnej tyči striedajúceho Isaka. Tomu však zakončenie nesadlo a loptu slabým zakončením poslal priamo do rúk brankára Diega Lópeza.
     
    84
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Domáci otáčajú skóre! Oyarzabal v šestnástke sklepol hruďou center z pravej strany a do lopty sa oprel striedajúci ALEXANDER ISAK. Tvrdou prízemnou strelou z voleja poslal hrací predmet nechytateľne za chrbát bezmocného brankára Diega Lópeza.
     
    86
    Hostia už sa musia vrhnúť dopredu a preto vyrazili veľmi vysoko proti rozohrávajúcim obrancom Realu Sociedad. Domáci museli loptu odkopnúť na polovicu Espanyolu.
     
    87
    De Tomás vybojoval loptu pre Calleriho, ktorý ju potiahol na pravú stranu šestnástky Realu Sociedad. Oblúčikom na opačnú stranu hľadal potom de Tomása, ten ale nemal šancu túto prihrávku zasiahnuť.
     
    88
    Domáci chceli potom vyraziť do otvorenej obrany hostí, hráči Espanyolu sa ale nakoniec dokázali včas vrátiť a znovu prehustiť priestor okolo vlastného pokutového územia. Real Sociedad tak prechádza k postupnému útoku.
     
    89
    Domáci zatiaľ zvládajú záver zápasu skvele a hostí vôbec nepúšťajú k lopte. Tí za nimi musia behať zo strany na stranu, aby pokrývali všetky voľné priestory.
     
    90
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Raúl de Tomás, prichádza Victor Campuzano.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Espanyol sa snaží o záverečný tlak a po zisku lopty ju hostia zaviezli na útočnú polovicu. Dobre organizovaní domáci ich však nateraz vytlačili naspäť na ich časť ihriska.
     
    90+2
    Roca nakopol loptu na útočníkov Espanyolu, tí ju ale získať nedokázali, a tak ju domáci odkopli na polovicu hostí. Tam si ju pod tlakom napádajúcich domácich hráčov prihráva obranná štvorica hosťujúceho tímu.
     
    90+3
    Ďalšiu útočnú aktivitu pokazil zbytočným útočným faulom, už zrejme z frustrácie, na Le Normanda Roca. Domáci obranca si v tejto chvíli samozrejme trochu poleží na trávniku...
     
    90+4
    Hostia sa predsa len ešte raz dokázali usadiť sa na polovici Realu Sociedad a takmer všetci sa natlačili do šestnástky domácich. Dlhé autové vhadzovanie Gómeza ale obrancovia domáceho tímu odhlavičkovali a zdá sa, že tým sa zápas skončí.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Real Sociedad predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon a napokon sa mu podarilo zápas otočiť. Hostia boli pod veľkým tlakom, ktorý nevydržali a aj keď nepustili domácich do veľkého množstva príležitostí, tak s blížiacim sa záverom zápasu začali odpadávať zrejme i kondične. Espanyol navyše smerom dopredu nepredviedol takmer nič a dnešným výkonom len podčiarkol svoju skutočne tragickú útočnú produktivitu. Vďaka gólom Josého a Isaka sa tak Real Sociedad dočkal prvej výhry po reštarte súťaže a v tabuľke sa posunul na priebežné siedme miesto. Espanyol je už takmer naisto zostupujúcim tímom, z posledného miesta stráca päť kôl pred koncom sezóny na 17. Celtu Vigo desať bodov.
     
    Držanie lopty: 63 % : 37 %.
    Strely na bránu: 4:3.
    Strely mimo: 5:1.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 11:15.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:36:24)

    Michal Sadlek

    Góly: 56. José, 84. Isak – 10. David López

    Karty:   37. Zubeldia (RSC), 50. Zubimendi (RSC) – 34. Melamed (ESB)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:15.
    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Zaldúa (82. A. Elustondo), D. Llorente, Le Normand, Monreal – Januzaj (45+1. Ödegaard), Zubeldia (46. Zubimendi), Merino, Oyarzabal (C) – Portugués, José (82. Isak).
    Náhradníci: Remiro, Zubiaurre – A. Elustondo, Muñoz, Zurutuza, Gorosabel, Isak, Ödegaard, Roberto López, Djouahra, Aranbarri, Zubimendi.

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – V. Gómez, Espinosa, Cabrera, Vilà – Melendo (60. Lej), David López (C) (83. V. Sánchez), Roca, Embarba (82. Calleri) – Melamed (46. Darder) – de Tomás (90. Campuzano).
    Náhradníci: Olazábal – Pedrosa, V. Sánchez, Naldo, Lej, Darder, Calleri, Javi López, Vargas, F. Calero, Lozano, Campuzano.

    Rozhodca: Martínez – Rojas, Ramos