Sereď – Nitra 1:0 (kon.) | Pohronie – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Michalovce – Trnava 2:2 (kon.)
Senica – Trenčín 1:3 (kon.)
koniec
ŠKF Sereď
1:0 (0:0)
FC Nitra
Sobota 27.06.2020, 17:00 • FC ViOn Zlaté Moravce, a. s. • Niké liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose zo zápasu 3. kola Fortuna ligy skupiny o udržanie. O dôležité body budú bojovať ŠKF iClinic Sereď a FC Nitra.

    Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    FC Nitra

    Nitrania môžu ďakovať rozhodcom, že tri kolá pred koncom majú na posledné Pohronie náskok piatich bodov. Práve rozhodcovia ovplyvnili duel pod Zoborom, v ktorom Nitra hostila Senicu. Skoro hodinu hry domáci dobývali bránu súpera, no bol to až verdikt arbitrov, ktorý rozhodol o tom, že negól Šefčíka v skutočnosti gólom bol. Ktovie, ako by to celé dopadlo, ak by bolo rozhodnutie iné.

    Každopádne tak Nitra získala tri body, zostala síce na 11. mieste, no v prípadne výhry v Seredi a najlepšie remízy Pohronia proti Moravciam môže oslavovať záchranu v najvyššej súťaži.
     
    ŠKF iClinic Sereď

    Štyri zápasy bez triumfu, z toho posledné dva len remízy. Sereď mohla mať poistenú miestenku do ďalšieho ročníka, no v nadstavbe si delila body najprv so Senicou a potom s Pohroním. Práve na Pohronie má ŠKF k dobru sedem bodov. Domácim tak stačí vyhrať, čím si jednak zabezpečia udržanie a s veľkou pravdepodobnosťou prinajhoršom i desiate miesto v tabuľke, ktoré im aktuálne aj patrí.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠKF iClinic Sereď: Kanurić – Morong, Ba, Michalík, Hučko (C) – Rorič, Duranski – Iván, Pankarićan, Vuk – Špehar.
    Náhradníci: Yakubu – T. Dabó, Adekuoroye, Jarovič, Potoma, Vucenović, Slaninka.

    FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin (C), Němčaninov – Magda, Faško, De Jesus Nascimento, Šefčík, Muleme – Vrábel – Ristovski.
    Náhradníci: Búš – Augusto, Kóša, Javorčić, Hambálek, Fabiš, Kuliš.

    Rozhodca: Peter Kráľovič – Erik Weiss, Peter Kováč.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Od začiatku sa k lopte hlási Nitra, ktorá kombinuje skôr pri čiarach.
     
    3
    Vuk hľadal Pankarićana pri ataku z ľavého krídla. Center od Vuka pod seba, Faško sa ale včas vrátil a prihrávku zneškodnil.
     
    4
    Iván sa už-už mohol dostať do zakončenia, avšak vo finálnom okamihu šla lopta od neho príliš ďaleko.
     
    5
    Pankarićan s prvou strelou spoza šestnástky, úspešne ju zrazila defenzívna línia Nitry. Lopta sa odrazila až do autu.
     
    6
    Nevydarený Ivánov center z hĺbky poľa z voľného kopu. Po prvých dvoch minútach sa Sereď prebrala a do svojich rúk vzala iniciatívu.
     
    7
    Tento nákop už Ivánovi vyšiel. Bolo to už po rohovom kope, ktorý slovenský hráč sám vybojoval. Nitra sa oslobodila až teraz, keď sa píska nedovolený zákrok Vuka na Mulemeho.
     
    9
    Ondrej Vrábel sa dostal do zakončenia, keď hlavou mieril na bránu, no včas zasiahol skúsený stopér Ľubomír Michalík. Roh aj na druhej strane.
     
    9
    Magda sa k lopte po centri spoza rohovej zástavky nedostal, Adnan Kanurić už rozohráva nakrátko na svojich obrancov.
     
    11
    Ani Pankarićan, ani Špehar nedokázali včas vypáliť spred malého vápna. Obom chýbal potrebný balans, napokon ale Špehar dostal loptu nad bránu. Toto bola veľká šanca.
    11. Filip Pankarićan (SER), Dino Špehar (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    12
    Dlhý aut pred Kanurića, sklepnutie lopty pre Ondreja Vrábela, no ten sa do lopty oprel tak, že ju poslal nepresne mimo bránu.
     
    14
    Kuník nestačil na Vuka, tomu však nevychádzajú centre z ľavej strany. Krídelník Serede musí vymyslieť niečo iné, keďže na jeho 20-metrové prihrávky Nitrania stíhajú reagovať.
     
    15
    Peter Kráľovič iba dohovára Špeharovi, ktorý zozadu priam zostrelil Daniela Jesúsa. Útočník Serede môže byť rád, že za to nebola žltá karta.
     
    16
    Strelecký pokus Nitranov z väčšej vzdialenosti, celok spod Zobora sa len zastreľuje.
     
    17
    Teraz sa role vymenili a Daniel Jesús zastavil Špehara nedovoleným spôsobom. Štandardka z pravej strany pre ŠKF, jej exekútorom bude Alex Iván.
     
    18
    Nuž, ale ani toto nebolo vôbec dobré. Bez problémov sa Nitra ubránila a dokonca bude aj vhadzovať.
     
    19
    Podhorin na istotu za postrannú čiaru, sledujeme opatrné obdobie tohto zápasu. Stále sme nevideli poriadnu strelu do priestoru troch žrdí.
     
    20
    Tvrdé osobné súboje, tretí z nich sa končí rukou Ivána v tvári Mulemeho. Hlavný arbiter na to celé videl jasne a aj teraz ešte odpustil žltú kartu pre hráča Serede.
     
    21
    Zlá rozohrávka nakrátko, zisk lopty, no ani kolmica za obranu Nitry sa nemala čím chváliť. Dávid Šípoš sa chopil lopty, jeho rozohrávka však mierili iba do autu...
     
    22
    Nepresnosti a kúskovanie hry, nesledujeme príliš atraktívny duel. Šípošov dlhý nákop dopredu, Ristovski predĺžil na Vrábela, ale bolo to pridlhé.
     
    23
    Iván si loptu po prenesení hry spracoval, obhodil si Mulemeho a zakončil z vyše dvadsiatich metrov. Šípoš v bráne Nitry bez problémov zasiahol.
     
    24
    Ofsajdové postavenie hostí, rozohrávku na dlhú vzdialenosť si vyskúša aj Adnan Kanurić.
     
    25
    Iván síce zašiel dozadu a zabránil Mulememu v prieniku, ale prihrávkou dozadu dostal pod tlak Djiby Bu, ktorý už nedokázal zabrániť rohovému kopu.
     
    26
    Lopta letela na prednú žrď. Štandardky dnes tímom vôbec nejdú a ani táto nebola výnimkou. Hráči si v tejto minúte môžu užiť prestávku na občerstvenie.
     
    28
    Po minúte pauzy sa už hrá, Špehar hlavičkoval zadnou časťou hlavy prekvapivo do priestoru brány, bol však pri tom aj atakovaný a pýtal si za to penaltu. Nedeje sa tak.
     
    30
    Ondrej Vrábel loptu odkopol po prerušení hry, hlavný rozhodca si to asi nevšimol. Na túto situáciu upozorňovali aj diváci – bez úspechu.
     
    31
    Druhú polhodinu načíname rohovým kopom Serede, pri lopte stojí kto iný ako Alex Iván.
     
    32
    No a Alex Iván to síce kopol lepšie, našiel spoluhráča, no od neho sa lopta odrazila do brejku pre Nitru. Samotný Iván nestíhal na Nitrana, poťahal ho za dres, za čo vidí prvú žltú kartu.
     
    33
    Samuel Šefčík so zdravotnými problémami, pravdepodobne je to vyrazený dych. Šefčík šiel radšej na niekoľko chvíľ dole z ihriska a zveril sa do opatery svojich lekárov.
     
    34
    Dlhý aut predĺžený hlavou a Špehar nevydarenými nožničkami loptu netriafa. Navyše sa pritom pískal útočný faul.
     
    35
    Maj Rorič ani na dvakrát neprekonáva Šípoša. Krásna akcia zľava, sklepnutie lopty pre Roriča, ktorý nabehol z druhej vlny, avšak z deviatich metrov triafa iba nitrianskeho gólmana! Nevyšlo to ani s dorážkou, hostia prežili klinickú smrť.
    35. Maj Rorič (SER), Dávid Šípoš (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    36
    Šefčík po dvoch minútach znovu na trávniku. Budeme sledovať, ako sa budú vyvíjať aj striedania, obaja tréneri ich majú k dispozícii po päť.
     
    37
    Vuk opäť nenašiel nikoho v šestnástke, Muleme loptu tiež ideálne netrafil, no celé to zaklincoval Iván. Sereď mala istý rohový kop, avšak domáci krídelník si zbytočnou prácou odoprel zahrávať ďalšiu štandardku. Fanúšikovia rozhodne spokojní neboli.
     
    38
    Adam Morong páli halfvolejom mimo brány, Muleme pre istotu hlavičkoval loptu preč z vápna. Sereď chce otvoriť skóre, predsa len však tomu niečo chýba.
    38. Adam Morong (SER), Isaac Muleme (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    40
    Nitra to väčšinou skúša dlhými loptami a inak to nebolo ani teraz. Ristovski si loptu nespracoval, guľaté teleso sa od neho odráža za bránu Kanurića.
     
    41
    Až na občasné záblesky sa deje to isté. Sereď dobýva šestnástku Nitry, ale domáci sa nevedia dopracovať ku kvalitnejšej koncovke či koncovej prihrávke.
     
    42
    Bolo tomu tak aj teraz, Špeharova lopta z pravého krídla len preletela ponad bránu Dávida Šípoša.
     
    44
    Vrábel si vypýtal faul na deliacej čiare. Posledné slovo v prvom dejstve tak asi bude patriť hosťom.
     
    45
    Tak to aj mohlo byť, Magdov prudký nákop sprava odvrátil Michalík. Pred Kanurića smerovala trojica futbalistov v bielych dresoch.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nie príliš atraktívny zápas ukázal dve šance Serede. Najmä Rorič s ňou mal naložiť lepšie, veď strely z desiatich metrov nemôžu končiť v strede brány. Nitra veľa vpredu nepredviedla a aj preto panuje zaslúžený bezgólový stav.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Sereď dala gól!
    Predsa len tu máme gól po štandardke. Iván to kopol na prednú žrď, kam si nabehol DINO ŠPEHAR, ktorý zdolal v súboji Podhorina, čím si vytvoril dostatok miesta na zakončenie a to už skončilo v sieti!

    Asistencia: Alex Iván.
    47. Dino ŠPEHAR - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    49
    Adnan Kanurić iba vyrazil strelu Ristovskiho spoza šestnástky. Celú situáciu dosledoval Daniel Junio De Jesus Nascimento, ktorý loptu dobehol, ale z niekoľkých metrov iba preloboval bránu! Toto bude hostí riadne mrzieť!
    49. Daniel Junio De Jesus Nascimento (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    50
    Môžeme byť ale radi, že sa to rozbehlo. Za štyri minúty sme toho videli viac ako za celý prvý polčas. Nitra musí prevziať iniciatívu, inak si môže zavariť v boji o záchranu. Pohronie sa totiž v paralelne hranom stretnutí dostalo do vedenia.
     
    51
    Milan Ristovski bojoval o loptu ako lev, ani to ale neznamenalo zisk rohového kopu. Kanurić bude mať každou ďalšou minútou viac a viac roboty.
     
    52
    Muleme napriahol z ľavého krídla a trafil priestor brány. Kanurić si s týmto hravo poradil.
     
    53
    Hučko sa nepredral cez Kuníka, navyše sa proti domácemu kapitánovi píska ofenzívny faul.
     
    54
    Daniel Magda s veľkým prehľadom poslal hlavou malú domov. Šípoš sa s rozohrávkou neponáhľa, čochvíľa budeme svedkami prvého striedania.
     
    55
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Filip Pankarićan, prichádza Denis Potoma.
     
    56
    Nie ideálne vhadzovanie od Hučka. Lopta letela prakticky priamo na kopačku hostí.
     
    57
    Daniel Jesús si vypýtal faul na vrchole stredového kruhu. Nitra po inkasovanom góle aktívnejšia a tak by to aj malo byť.
     
    58
    Vuk povyzvŕtal Magdu, preniesol hru na druhú stranu a tam sa jej chopil Morong. Pekný výlet pravého obrancu sa končí pred veľkým vápnom, kde mu vystavil stopku nitriansky obranca.
     
    59
    Hlavičkový biliard vyhrali hostia, ktorí rozohrávajú až od brankára.
     
    59
    Šefčík fauluje Roriča, hlavný arbiter videl všetko zblízka detailne a jasne.
     
    60
    Tidiane Djiby Ba skvelým sklzom znemožnil, aby si Ristovski prebral prihrávku ešte z vlastnej polovice.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Ondrej Vrábel, prichádza Tomáš Hambálek.
     
    62
    Snahu Nitre nemožno uprieť, no je to presnosť, čo predposlednému mužstvu tabuľky chýba.
     
    64
    Sereď sa teraz nevie dostať k lopte, domáci sú donútení brániť svoje veľké vápno.
     
    65
    Ťažká zrážka dvoch hráčov Serede a jedného Nitrana, pokračuje sa ďalej bez prerušenia. Deje sa tak až po faule Kuníka na Špehara.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Samuel Šefčík, prichádza Lukáš Fabiš.
     
    67
    Tímy majú za sebou občerstvovaciu prestávku v druhom polčase. Uvidíme, ktorý tréner dodal svojim zverencom dôležitejšie informácie.
     
    68
    Defenzívny záložník Daniel Jesus vypomáha pri postrannej čiare, o moment neskôr získava Sereď rohový kop.
     
    69
    Po rohovom kope zostáva ležať v pokutovom území stopér ŠKF Tidiane Djiby Ba. Opora zadných radov Serede sa pomaly dvíha z trávnika.
     
    70
    Magda hlavou predĺžil loptu ku bránkovej čiare, no tam Fabiš fauloval Djiby Bu, ktorý opäť s problémami pri vstávaní zo zeme.
     
    71
    Tak až teraz občerstvenie v druhom polčase. Po ňom uvidíme na trávniku nového muža. Bude ním Slaninka.
     
    71
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Alex Iván, prichádza Martin Slaninka.
     
    72
    Adnan Kanurić upozornený rozhodcom, ktorý mu dáva najavo, že pri rozohrávaní musí byť rýchlejší.
     
    73
    O minútu neskôr musel ísť Kanurić vysoko z brány, aby zabránil útoku Nitry. A urobil dobre.
     
    74
    Duranski poslaný na zem, Sereď úspešne šetrí sekundy pri každom prerušení hry.
     
    75
    Zbytočná strela od Magdu z možno aj 35 metrov. Nitru môže tešiť maximálne fakt, že loptu získala veľmi rýchlo späť.
     
    76
    Dnešné stretnutie sleduje 298 divákov.
     
    77
    Muleme hľadal spoluhráča pred Kanurićom, nikoho však nenašiel. Skúsený Hučko hlavou posiela loptu na roh.
     
    77
    Center nachádza hlavu Němčaninova, obranca Nitry hlavičkuje hodný kus nad brvno svätyne ŠKF.
     
    78
    Výborná robota od Moronga, ktorý získal loptu proti Mulememu. Slaninka vyštartoval do brejku, na jeho konci trafil iba protihráča. Je z toho roh.
     
    79
    Slaninkov center, Vuk páli iba do zhluku tiel. Všetko je stále otvorené.
     
    80
    Rohový kop aj na opačnej strane. Kanurić si vybehol po center a s pokojom ho zbiera do náruče.
     
    81
    Načali sme záverečnú desaťminútovku. Obaja tréneri ešte môžu striedať, využijú však túto možnosť?
     
    82
    Vuk si dobre zasekol Daniela na bránkovej čiare, avšak dnešným zvykom je nepresná finálna prihrávka, čo bolo realitou aj v tomto prípade.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Isaac Muleme, prichádza Anté Kuliš.
     
    84
    Sereď drží loptu ďaleko od vlastnej brány. Nitra ani výrazne nepressuje, čo ju môže stáť drahocenný čas.
     
    85
    Špehar fantasticky podržal loptu a zastavil hru. Bol sám vpredu, tak počkal na podporu spoluhráčov a získal dôležité sekundy k dobru.
     
    86
    Nitre akoby odchádzali sily. Hostia sa hýbu ťažkopádne a teraz si ešte aj pomohli faulom.
     
    87
    Veľmi pomalá rozohrávka od Nitry. Toto nevyzerá ako tím, ktorý by chcel vydolovať ešte bod.
     
    88
    Ristovski proti trojici súperov stráca loptu až po niekoľkých sekundách. Naľavo mal spoluhráča, legionár v drese Nitry ale tento moment na prihrávku preváhal.
     
    90
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Maj Rorič, prichádza Bankole Adekuoroye.
     
    90
    Záverečná zmena v poslednej minúte riadneho hracieho času. My tak už netrpezlivo čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Martin Slaninka pätičkou po centri sprava donútil Šípoša ku zákroku na bližšej pravej tyči! Mohlo byť rozhodnuté, no Nitra stále živí nádej aspoň na bod.
    90. Martin Slaninka (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Denis Potom sa predral cez viacerých hráčov pri svojom prieniku, avšak zakončeniu chýbal dôraz...
     
    90+2
    Hučko vhadzuje na ofenzívnej polovici, lopta je ďaleko od Kanurića.
     
    90+3
    Morong nepustil súpera k lopte, pravý obranca Serede dnes predviedol bravúrny výkon. Nitra fauluje vzápätí na deliacej čiare, je asi po všetkom.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Sereď udržala tesné vedenie, ktoré získala v druhej minúte po zmene strán po góle Špehara. Nitra bezzubá, bez šancí sa góly strieľajú len veľmi ťažko.

    Týmto víťazstvom sa Sereď zároveň udržala vo Fortuna lige aj pre nasledujúcu sezónu, zatiaľ čo na Nitru čaká pravdepodobne rozhodujúci duel budúci víkend na domácej pôde proti Pohroniu. Nitrania majú po dnešku na posledné miesto dvojbodový náskok.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa.

    Do čítania, priatelia! (18:56:31)

    Viktor Kalinács


    Hľadáme spravodajcu pre tím ŠKF Sereď. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 47. Špehar (Iván)

    Karty:   32. Iván (SER)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:17.
    ŠKF Sereď: Kanurić – Morong, Ba, Michalík, Hučko (C) – Rorič (90. Adekuoroye), Duranski – Iván (71. Slaninka), Pankarićan (55. Potoma), Vuk – Špehar.
    Náhradníci: Yakubu – T. Dabó, Adekuoroye, Jarovič, Potoma, Vucenović, Slaninka.

    FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin (C), Němčaninov – Magda, Faško, De Jesus Nascimento, Šefčík (66. Fabiš), Muleme (83. Kuliš) – Vrábel (61. Hambálek) – Ristovski.
    Náhradníci: Búš – Augusto, Kóša, Javorčić, Hambálek, Fabiš, Kuliš.

    Rozhodca: Peter Kráľovič – Erik Weiss, Peter Kováč

    Diváci: 298