Aston Villa – Wolverhampton 0:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
0:1 (0:0)
Wolverhampton Wanderers
Sobota 27.06.2020, 13:30 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Vítam všetkých fanúšikom futbalu pri online prenose z 32. kola anglickej Premier League! Od 13:30 je na programe stretnutie medzi Aston Villa FC a Wolverhampton Wanderers.

    Anglická Premier League pokračuje 32. kolom a to ponúkne stretnutia na Villa Park v Birminghame, kde sa proti sebe stretnú celky z opačných častí tabuľky.

    Aston Villa FC:
    Domáci futbalisti sú momentálne v komplikovanej situácii. Na svojom konte majú len 27 bodov a nachádzajú sa tak na predposlednom mieste. Spodok tabuľky je však veľmi vyrovnaný a zrejme sa tak o záchranu bude bojovať až do záverečného kola. Po prestávke sa však Aston Ville moc nedarí, porebuje nutne zbierať víťazstvá.

    Wolverhampton Wanderers:
    Hosťujúci futbalisti majú iné starosti. Wolverhampton má na svojom konte 49 bodov a nachádza sa na slušnom 6. mieste, pričom hostia sú stále v hre o pohárovu Európu. Aj po prestávke pokračuje Wolverhampton v skvelej forme, o motiváciu majú hostia stále postarané.

    Postavenie v tabuľke stavia do úlohy favorita hosťujúci celok. Domáci, ale aj hostia majú o čo hrať a tak verme, že uvidíme zaujímavé stretnutie. Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: Nyland – Konsa, Hause, Mings, Targett – Nakamba – Douglas Luiz, Grealish (C), Hourihane – Davis, Samatta

    Náhradníci: Reina – N. Taylor, A. Almuhammadí, Drinkwater, J. McGinn, Trézéguet, El Ghazi, Jota, Vassilev

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Doherty, Dendoncker, Neves, Moutinho, J. Castro – Jiménez, Diogo Jota

    Náhradníci: Ruddy – Vinagre, Kilman, Buur, Jordao, Podence, Gibbs-White, Neto, Taylor

    Rozhodca: Pawson – Bennett, Nunn
     
    Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom futbalu! Dnes je na programe 32. kolo anglickej Premier League, v ktorej je už o titule rozhodnuté, ale stále hrá sa aj o zvyšné priečky tabuľky. Villa Park prinesie zaujímavé stretnutie, kde domáci celok stále bojuje o záchranú, naopak hostia bojujú o pohárovú Európu. Verme, že budeme svedkami zaujímavého súboja.

    Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril domácim, ktorí odohrajú toto stretnutie vo fialových dresoch. Hostia nastupujú dnes v oranžových.
     
    2
    Aston Villa sa ihneď po výkope presúva na útočnú polovicu, ale defenzíva súpera zatiaľ všetko zvládla a súpera k ničomu vážnému nepúšťa.
     
    3
    Smerom dopredu sa už snažili preniknúť aj hostia, ale rovnako nič zaujímavého nevymysleli. Úvodné minúty zápasu sú však v opatrnom tempe.
     
    4
    Momentálne sledujeme výmenu lôpt medzi domácimi futbalistiami, ďalej ako po stred poľa to vša nie je. Hostia ihneď vysoko napádajú rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    5
    Útočný výpad domácich úspešný nebol, bude to len odkop od brány Patrícia. Ako už bolo viackrát spomenuté, oba celky stále majú o čo hrať.
     
    6
    Dianie na ihrisku sa muselo prerušiť, na zemi ostal ležať domáci Targett, ktorý si vyžiadal ošetrenie. Pri postranej čiare sa pre istotu rozcvičuje Taylor.
     
    7
    Hra už plynie ďalej, Targett išiel za postranú čiaru a mal by sa napokon vrátiť späť na ihrisko. Následne sme sledovali útočnú kombináciu hostí, ale lopta končí len pri brankárovi Nylandovi.
     
    8
    Ani Aston Ville teraz pokus o rýchly útočný výpad nevyšiel, Wolverhampton vhadzuje na svojej polovici ihriska.
     
    9
    Hostia skúšali preniknúť smerom dopredu, ale Jonny fauloval a tak je lopta prisúdená domácim futbalistom. Aston Villa sa tak po krátkej dobe opäť pokúša presadiť na útočnej polovici.
     
    10
    Úvodná desať minútovka vo Villa Parku je už minulosťou. Zatiaľ čakáme na prvú zaujímavejšiu situáciu v tomto zápase.
     
    11
    Targett opäť ostáva ležan na zemi a pri postranej čiare sa už bude realizovať vynútené striedanie v tábore domácich. Taylor už dostáva pokyny od jedného z asistentov trénera.
     
    11
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Matt Targett, prichádza Neil Taylor.
     
    12
    Defenzíva Wolverhamptonu sa teraz musela mať na pozore, ale zvládla situáciu pred svojim pokutovým územím a už vyváža loptu do bezpečia.
     
    13
    Aston Villa po nedovolenom zákroku zahrávala priamy kop z celkom zaujímavej pozície, ale pretiahnutý center len preletel pokutovým územím a bude to odkop od Patríciovej brány.
     
    14
    Boli sme svedkami prvého rohového kopu, ktorý zaobstaral domáci celok. Po centrovanej lopte od rohovej zástavky prišlo len nepresné zakončenie a Wolverhampton vyrazil do rýchleho brejku, loptu však pred pokutovým územím súpera stratil.
     
    15
    Zakrátko sa domáci opäť presúvajú s loptou na kopačkách na polovicu súpera. Wolverhampton znova vysoko napáda rozohrávku súpera.
     
    16
    Domáci futbalisti boli vytlačení až na svoje polovicu ihriska. Aj tam musia čeliť vysokému napádaniu zo strany súpera.
     
    17
    Na útočnej polovici sa jeden z domácich previnil nedovoleným zákrokom a tak je lopta prisúdená hosťujúcemu celku, ktorý teraz až tak aktívny smerom dopredu nie je.
     
    18
    Žltú kartu dostáva Tyrone Mings (Aston Villa FC).
     
    19
    Wolverhampton zahrával priamy kop z hranice pokutového územia a toto zrejme môžme označiť za prvý zaujímavejší moment stretnutia! Na prízemný center pred bránu si zbehol Jimenez, ale jeho slabá hlavička putovala len do miest, kde stál prirpavený brankár Nyland.
    19. Raúl Jiménez (WOS)
     
    20
    Aston Villa sa následne presúva na útočnú polovicu, ale stále nevie nájsť recept na pozornú defenzívu súpera. Wolverhampton neúnavne aj naďalej vysoko napáda rozohrávku súpera.
     
    21
    Toto je len nepresná prihrávka zo strany domácich, lopta putuje za postranú čiaru a autové vhadzovanie v strede poľa získavajú hostia.
     
    22
    Dostávame sa približne za polovicu úvodného dejstva. Stále je to bez gólov na oboch stranách, zatiaľ sa o jediný svetlý moment postarali hostia, ale Nyland až tak vážne zasahovať nemusel.
     
    23
    Častejšie sa však do útoku dostávajú domáci futbalisti, ale nedarí sa im vo finálnej fáze. Wolverhampton naopak v defenzíve vyniká.
     
    24
    To hostia naopak hrozia z rýchlych brejkov! Po jednom z nich loptu získal Doherty, krásne sa uvoľnil v pokutovom území súpera, ale loptu posiela z nádejnej pozície len do bočnej siete!
     
    25
    Hlavný rozhodca Pawson dal pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku. Oba celky si tak vydýchnu a môžu si vypočiť pokyny od svojich trénerov.
     
    26
    Prvý polčas vo Villa Parku pokračuje ďalej. Väčšia aktivita je na strane domácich, ale o dva svetlé momenty sa postarali naopak hostia, ktorí bojujú o pohárovú Európu.
     
    27
    Priostruje sa aj v osobných súbojoch o loptu. Zatiaľ však bola udelená len jedna žltá karta, po jednom zo zákrokov sa však hra musela znova prerušiť.
     
    28
    Domáci Nakamba sa po tvrdom strete nevie zdvihnúť zo zeme a je v opatere lekárov. Toto zrejme bude druhé vynútené striedanie pre domáci celok.
     
    29
    Napokon však Nakamba bude v zápase pokračovať. Od hlavného rozhodcu dostal povolenie, že sa môže vrátiť späť na trávnik.
     
    30
    Polhodina zo stretnutia vo Villa Parku je už minulosťou. Stále je to bez gólov na oboch stranách, dve zaujímavé šance mali hostia.
     
    31
    Nedovolený zákrok zo strany hosťujúceho celku, domáci získavajú priamy kop na útočnej polovici.
     
    32
    Aj v tomto prípade to však bol len pretiahnutý center, ktorý preletel pokutovým územím súpera a nič zaujímavého neponúkol.
     
    33
    Na útočnej polovici sa teraz usadili hostia, ktorí sa pokúšajú rozbehnúť zaujímavú kombináciu, ktorá by prípadne viedla až do nebezpečného zakončenia.
     
    34
    Wolverhampton mal výhodu rohového kopu, ale domáci ho zvládli ubrániť a následne ustáli aj menší nápor zo strany svojho dnešného súpera.
     
    35
    Toto bol len útočný faul zo strany domácich a tak nemôžu vo svojej akcii pokračovať. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti prvého polčasu, dočáme sa gólu ešte v prvom dejstve?
     
    36
    Wolverhampton je momentálne pri lopte, ale kombinuje len na svojej polovici ihriska. Aston Villa ihneď napáda túto rozohrávku.
     
    37
    Grealish získal loptu a spoza pokutového územia vyslal tvrdú strelu, ktorá však smerovala len do stredu bránu a tak si brankár Patrício pripisuje pohodlný zákrok.
    37. Jack Grealish (ASV)
     
    38
    Následne sme sledovali rýchly útočný výpad hosťujúceho celku, ale ten už nič zaujímavého neponúkol. Nyland bude rozohrávať od svojej brány.
     
    39
    Wolverhampton sa po zisku lopty presúva na útočnú polovicu, ale svojou kombináciou ťažko hľadá recept na prekonanie defenzívy súpera.
     
    40
    Necelých päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Stále je to bez gólov na oboch stranách, zmení sa to do prestávky?
     
    41
    Sledovali sme rýchly útočný výpad hosťujúceho celku, ale Jota v nádejnej pozícii bránu súpera len prestrelil!
     
    42
    Prebieha už záverečná časť prvého polčasu. Celkom sa to rozbehlo na oboch stranách, prípadný gól do šatne by bol do druhého dejstva výborným impulzom.
     
    43
    Aston Villa teraz nebezpečne operovala v pokutovom území súpera, ale hostia to dokázali vyriešiť a napokon si ľahký zákrok pripisuje brankár Patrício!
     
    44
    Základná hracia doba prvého polčasu sa čoskoro naplní. Bolo tam však ošetrovanie a vynútené striedanie, určite sa tak niečo bude nadstavovať.
     
    45
    Domáci získali ešte priamy kop na útočnej polovici, ale rozohrali ho veľmi zle a z ich strany potom prichádza len nedovolený zákrok.
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    45+2
    Na pozore sa teraz musel mať brankár domácich Nyland, ale pozorne čítal hru a pri lopte bol skorej ako súper.
     
    45+3
    Už to teda vyzerá, že si na góly budeme musieť počkať do druhého polčasu.
     
    45+4
    Wolverhampton ešte nebezpečne kombinuje pred pokutovým územím, nadstavený čas tak ešte stále pokračuje.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo vo Villa Parku je už minulosťou, gól sme napokon nevideli. Domáci hrali v úvode zápasu aktívnejšie, ale zaujímavé šance mali hostia. Hra sa potom postupne vyrovnávala, ale vyloženú gólovú situáciu sme nevideli, brankári si pripísali na svoje kontá len ľahké zákroky.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 14:37.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop mali hostia. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Wolverhampton ihneď okupovala pokutové územie súpera, ale prízemný center bol nepresný a bude to len odkop od Nylandovej brány.
     
    48
    Na druhej strane sme potom boli svedkami rohového kopu, ale zakončenie hlavou od Hourihaneho smerovala len vedľa brány súpera.
     
    49
    Hostia zastavili rýchly útok domácich nedovolene, Aston Villa získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    50
    Center pred bránu hostí z priameho kopu vyslal Hourihane, ale brankár Patrício vyrazil loptu do bezpečia a následne ju na svoje kopačky získavajú futbalisti Wolverhamptonu.
     
    51
    Následne ani hostia v útoku nijak zaujímavo nepochodili, pri lopte sú tak domáci a zo svojej polovice sa snažia založiť ďalší útočný výpad.
     
    52
    Wolverhampton sa dostal do rýchleho brejku, následne operoval s loptou na kopačkách na polovici súpera. Ani v tomto prípade sme nič zaujímavého nevideli.
     
    53
    Aston Villa už zahrozila v pokutovom území súpera, ale defenzíva hostí upratala loptu do bezpečia. Domáci tak ešte môžu vo svojom nápore pokračovať.
     
    54
    Hra sa postupne prelieva z jednej strany na druhú, ale nič zásadné neprichádza. Dnes sa na toto stretnutie obe defenzívy výborne pripravili.
     
    55
    Rýchly útočný výpad súpera hostia úspešne pokryli, ale Aston Villa aj naďalej zostáva pri lopte a snaží sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    56
    Center pred bránu hostí skončil len v náručí brankára Patrícia. Ten už rýchlo rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.
     
    57
    Možno prípadné striedanie, by mohlo obom táborom pomôcť vylepšiť finálnu fázu. Sledujeme intenzívne rozcvičovanie nahrádníkov na oboch stranách.
     
    58
    Momentálne už dlhšiu dobu držia hostia loptu na svojich kopačkách a kombinujú na polovici súpera. Domáci na nič nečakajú a ihneď napádajú túto rozohrávku.
     
    59
    Na rhanicu pokutového územia súpera centroval domáci Grealish, ale nikoho zo svojich spouhráčov nenašiel. Hostia teda znova skúšajú kombinovať.
     
    60
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Conor Hourihane, prichádza John McGinn.
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Ezri Konsa, prichádza Ahmad Almuhammadí.
     
    60
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Adama Traoré.
     
    61
    Hodina zo stretnutia vo Villa Parku je už minulosťou. Stále je to bez gólov na oboch stranách.
     
    62
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Je tu úvodný presný zásah tohto stretnutia a ten prichádza v 62. minúte! Hostia zahráli ukážkový rýchly útočný výpad, následne sa na hranici pokutového územia dokázal v skrumáži správne zorientovať LEANDER DENDONCKER a presne umiestnenou strelou k tyčke otvára skóre tohto zápasu – 0:1!
    62. Leander Dendoncker (WOS) - 0:1
     
    63
    Na rade je teda domáci celok, ktorý musí doháňať náskok svojho dnešného súpera. Uvidíme, ako tento gól hostí ovplyvní zvyšok celého stretnutia.
     
    64
    Hostia sa po zisku lopty teraz nemusia nikam ponáhľať. Wolverhamptonu by tri body z ihriska súpera určite výrazne pomohli v boji o pohárovú Európu.
     
    65
    Aston Villa sa snaží po strate lopty aj naďalej vysoko napádať rozohrávku súpera. Wolverhampton však výrazne nechybuje, cíti šancu na trojbodový zápis do tabuľky.
     
    66
    Sledovali sme prechod hostí na útočnú polovicu, po zrazenom centri získava hosťujúci celok rohový kop, s ktorého rozohrávkou sa neponáhľa.
     
    67
    Toto bol veľmi dobre zahratý rohový kop! Na center pred domácu bránu si najvyššie vyskočil Dendoncker, ale z dobrej pozície tesne míňa priestor brány a druhýkrát sa tak zatiaľ do streleckej listiny nezapísal!
     
    68
    Hlavný rozhodca Pawson tak ako aj v prvom polčase, tak aj teraz dáva pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku.
     
    69
    Veľmi družná debata prebieha v realizačnom tíme domáceho celku. Aston Villa je stále namočená v boji o záchranu a doma si nemôže dovoliť body strácať.
     
    70
    Momentálne je však pri lopte Wolverhampton, ktorý pohodlne kombinuje v strede ihriska. Zatiaľ hrá všetko v prospech tochto celku.
     
    71
    Aston Villa sa už postupne snaží vyvíjať veľký nápor na bránu súpera, ale defenzíva Wolverhamptonu je v tomto zápase stále pozorná a domácich do žiadnej šance nepúšťa.
     
    72
    Postupne sa domáci dostávajú bližšie k pokutovému územiu. Stále majú však veľké problémy sa presadiť cez defenzívu svojho dnešného súpera.
     
    73
    Je tu faul zo strany hosťujúceho celku, domáci získavajú priamy kop na útočnej polovici.
     
    74
    Na centrovanú loptu pred bránu súpera sa snažil reagovať Hause, ale jeho zakončenie hlavou bolo veľmi nepresné a brankár Nyland tak zasahovať nemusel.
     
    75
    Častejšie teda držia loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, ale nedarí sa im výraznejšie sa presadiť v útoku.
     
    76
    Aston Villa si musí dávať pozor na rýchle brejky zo strany súpera. Wolverhampton dokáže hráť rýchlo smerom dopredu ale aj dozadu.
     
    77
    Nový muž na ihrisku Traore sa snažil rozvinúť útočnú akciu hostí, ale stopku mu vystavil postraný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd.
     
    78
    Domáci sa snažia rýchlo presúvať na útočnú polovicu, ale stále žiadny veľký tlak neprichádza. Hostia majú tak aj naďalej nakročené k zisku troch bodov z tohto zápasu.
     
    79
    Ale teraz sú pri lopte hostia, ktorí pohodlne rozvijajú kombináciu na polovici súpera. Wolverhampton sa nemusí nikam ponáhľať.
     
    80
    Dlhú dobu strávili teraz hostia v blízkosti pokutového územia súpera, nazbierali tak cený čas a rýchlo sa vracajú späť do obrany.
     
    81
    Necelých 10 minút zostáva do konca tohto stretnutia. Príde ešte k zmene skóre?
     
    82
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Marvelous Nakamba, prichádza Trézéguet.
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Keinan Davis, prichádza Anwar El Ghazi.
     
    83
    Aston Villa zahrávala priamy kop, ale ten žiadnu šancu domácim neprienisol. Čas teraz plynie v prospech hosťujúceho celku.
     
    84
    Toto bol len ďalší nevydarený center pred bránu hostí, nikto z domácich sa do zakončenia nepretlačil.
     
    85
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Raúl Jiménez, prichádza Pedro Neto.
     
    86
    Wolverhampton vyviezol loptu na polovicu súpera, kde ju však stráca a rýchlo sa tak musí vrátiť späť do obrany.
     
    87
    Stále neprichádza záverečný tlak domácich. Hostia teda aj naďalej pohodlne držia svoje tesné vedenie o jeden gól a tak aj čisté konto.
     
    88
    Wolverhampton v týchto chvíľach s loptou na kopačkách a hru drží ďaleko od svojej brány.
     
    89
    Domáci sa presúvajú s loptou na útočnú polovicu, už musia celú svoju snahu a sily sústrediť do útoku. Podarí sa im vyrovnať?
     
    90
    Základná hracia doba druhého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje 5 minút!
     
    90+2
    Hosťom sa darí držať hru ďaleko od svojej brány, už sa sústreďujú výlučne na bránenie tohto výsledku.
     
    90+3
    Aj tak to nie je taký nápor, ako by domáci futbalisti potrebovali. Už to teda zatiaľ vyzerá, že Aston Villa doma bodovať nebude.
     
    90+4
    Wolverhampton s loptou na kopačkách, zrejme už nič zaujímavého v tomto zápase neuvidíme.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva João Moutinho (Wolverhampton Wanderers).
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme sa už gólu dočkali, hostia o svojom víťazstve rozhodli v 62. minúte, keď sa gólovo presadil Dendoncker. Až tak záživné stretnutie to dnes vo Villa Parku nebolo, domáci nedokázali na svojej pôde bodovať a boj o záchranu si tak komplikujú, naopak hostia sú stále v hre o pohárovú Európu.

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok dňa! (15:31:42)

    Miroslav Revaj

    Góly: 62. Dendoncker

    Karty:   18. Mings (ASV) – 90+5. Moutinho (WOS)


    Aston Villa FC: Nyland – Konsa (60. A. Almuhammadí), Hause, Mings, Targett (11. N. Taylor) – Nakamba (82. Trézéguet) – Douglas Luiz, Grealish (C), Hourihane (60. J. McGinn) – Davis (82. El Ghazi), Samatta.
    Náhradníci: Reina – N. Taylor, A. Almuhammadí, Drinkwater, J. McGinn, Trézéguet, El Ghazi, Jota, Vassilev.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Doherty, Dendoncker, Neves, Moutinho, J. Castro – Jiménez (85. Neto), Diogo Jota (60. Traoré).
    Náhradníci: Ruddy – Vinagre, Kilman, Buur, Jordao, Podence, Gibbs-White, Neto, Taylor, Traoré.

    Rozhodca: Pawson – Bennett, Nunn