Alavés – Osasuna 0:1 (kon.) | Sociedad – Vigo 0:1 (kon.) | Real Madrid – Mallorca 2:0 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
0:1 (0:0)
Osasuna Pamplona
cz Streda 24.06.2020, 19:30 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španielska LaLiga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu jednatřicáté kolo španělské LaLigy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Deportivo Alavés a CA Osasuna.
     
    Deportivo Alavés

    Fotbalisté dnes domácího Alavésu jsou v tabulce španělské ligy na třináctém místě a dosud získali pětatřicet bodů a osm kol před koncem sezóny jsou tak v klidném středu. Na sestupovou pozici mají náskok devíti bodů, takže ještě budou muset nějaké body nasbírat, aby si svou pozici udrželi a mohli tak v klidu dohrát soutěž. Alaves po domácí výhře 2:0 nad Realem Sociedad tříbodový zisk nezopakoval na půdě Celty de Vigo, kde prohrál hrozivých 0:6. Dnes tak budou jeho hráči chtít zase získat nějaké body, aby tento debakl odčinili.
     
    CA Osasuna

    A zápas to asi bude hodně vyrovnaný, protože půjde o souboj dvou sousedů v tabulce se shodným počtem bodů. Hráči Osasuny jsou dvanáctí a také mají pětatřicet bodů. Výše postaveni jsou jen díky lepšímu skóre. I oni ještě chtějí nasbírat body, aby postoupili o nějaký ten stupínek výše. Po vysoké domácí prohře 0:5 s Atléticem Madrid padla Osasuna i venku, když 0:2 prohrála s Valencií. Dnes tak hosté budou chtít tyto dvě prohry po sobě odčinit a na půdě soupeře se pokusí bodovat.
     
    Vzájemná utkání

    První duel v probíhající sezóně vyzněl lépe pro Osasunu, která na domácí půdě vyhrála 4:2. Hosté tak mají svému soupeři dnes co vracet.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehraje bez diváků.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Ely, R. Duarte – Sainz, Camarasa, Pina, Rioja – Lucas Pérez, Joselu.
    Náhradníci: Roberto – Fejsa, López, Gutiérrez, Burke, Magallán, Marín, Tachi, Méndez, Paulino de la Fuente Gómez, García, Pons.

    CA Osasuna: Herrera – Vidal, Aridane, D. García, Lato – Oier (C) – R. Torres, Moncayola, R. García, Arnáiz – Gallego.
    Náhradníci: Pérez, Álvarez – Mérida, Brašanac, Navas, Cardona, U. García, I. Pérez, Oroz, Estupiñán, Adrián López, Barja.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Alcoba.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté jsou u míče a už s ním zkoušeli projít na polovinu hostů. Zabrzdilo je ale autové vhazování a nyní už směřují před Herreru.
     
    2
    Před brankou Osasuny však útočníci Alavésu nevymysleli žádný střelecký pokus a poprvé do útočné akce jdou hosté, kteří získali míč.
     
    2
    David García ve středu hřiště zachytil rozehrávku domácího celku a poslal míč znovu zpět před velké vápno Alavésu, ale tam si vše pohlídala obrana. Domácí tak opět přenášejí hru před Herreru.
     
    3
    Rubén García se obtočil kolem obránce Alavésu a chtěl balon nasměrovat Oierovi, ten ale na míč nedosáhl a ten končí jen v moci hráčů Deportiva Alavés.
     
    4
    Obrana domácích byla opět před Pachecem pozorná a z výskoku Duarte dostal balon daleko od jeho branky. Výrazně mu tak obranným zákrokem pomohl.
     
    5
    Jon Moncayola z levé strany poslal do pokutového území pěkný centr, ovšem jeho spoluhráč míč minul. Na druhé straně pak zaútočili domácí a vybojovali rohový kop.
     
    6
    Z této standardní situace nebylo vůbec nic a nyní to budou hráči Osasuny, kteří půjdou bleskově na opačnou stranu.
     
    7
    Nepřesná rozehrávka hostů končí míčem v zámezí a další autové vhazování tak zahraje Alavés.
     
    8
    Domácí zahráli volný přímý kop, Víctor Laguardia se dostal před malé vápno, jeho pokus levačkou ale skončil pouze mimo tři tyče. Nutno podotknout, že mu střela vůbec nesedla.
     
    9
    Na druhé straně si se střelou Gallega po zemi poradil Fernando Pacheco a ten hned míč odkopl do bezpečí.
     
    10
    Hosté se opět natlačili před branku domácích a Roberto Torres vyslal nebezpečnou střelu, kterou obrana domácích srazila za zadní čáru. Hosté tak zahrají svůj první rohový kop v tomto duelu.
     
    11
    Jenže po této standardní situaci Fernanda Pacheca neohrozili a ten pak odkopl balon daleko od svého zařízení.
     
    13
    Dalekonosná přihrávka z kopačky Aridaneho nenašla nabíhajícího Torrese a obrana Alavésu tak neměla sebemenší problém dostat míč na svou stranu.
     
    14
    Enric Gallego se srazil s protihráčem ve vzdušném souboji a na hřišti se ocitl s bolestivou grimasou. Je ale v pořádku a hned pokračuje ve hře.
     
    15
    Neúspěšný útok Osasuny, Fernando Pacheco si srovnal míč a odkopl od své branky. Jenže to se mu moc nepovedlo a hosté balon zachytili a bleskově tak vrátili hru před jeho bránu.
     
    16
    Beci domácích však včas zakročili a narušili rozehrávku Osasuny, která tedy nemohla na Pacheca vyslat žádnou střelu.
     
    17
    Torres měl problémy s přihrávkou Rubéna Garcíi a míč skončil v zámezí. další vhazování tak provedou domácí fotbalisté.
     
    18
    Domácí mají k dispozici volný kop.
     
    19
    Centr z pravé strany však nedoletěl k žádnému domácímu hráči. Posléze se k míči dostali opět hráči Alavésu a hosté zakopli balon do zámezí.
     
    20
    Další nepřesnosti na straně Alavésu, jeho hráči svou akci nedotáhli do zdárného konce a je z toho jen odkop od branky Sergia Herrery.
     
    21
    A na druhé straně se opakovala podobná situace a i Fernando Pacheco získal možnost odkopu míče od své svatyně.
     
    22
    Domácí měli ponechanou výhodu po faulu hostů, ale do ohrožení soupeřovy branky se nedostali. Hosté tak mohli v poklidu otočit hru na opačnou stranu.
     
    23
    Alavésu se nepovedlo projít přes zhuštěnou obranu soupeře a zatím se tak domácí hráči nedostali před Herreru, kterého by mohli v jeho brance zaskočit.
     
    24
    Dalekonosná střela Víctora Laguardieho zaletěla přímo do rukavic Sergia Herrery a ten pak vrátil míč do hry na kopačky svých spoluhráčů, kteří už spěchají na opačný konec hřiště.
     
    25
    Enric Gallego se utrhl a nabíhal si před velké vápno, kam směřovala i přihrávka od Roberta Torrese, nakonec u míče byl dříve Rodrigo Ely a souhru hostů překazil.
     
    27
    Hlavičkovaná vyzněla lépe pro hosty, kteří se po krátké chvilce zase dostali na polovinu Alavésu, ale obrana znovu vše dobře pokryla a nedovolila hostům zakončit.
     
    28
    Rubén García vyslal vzdušný míč směrem k brance Alavésu a Pacheco si na něj sáhl. Balon skončil za zadní čárou a hosté zahrají rohový kop.
     
    28
    Před Fernandem Pachecem pak vznikl menší závar, ale sám brankář Alavésu to vyřešil po svém a z výskoku ukryl míč do rukavic.
     
    29
    Na půlící čáře byl faulován hostující hráč a u míče zůstali hosté. Torres poslal balon na pravou stranu Latovi, ale druhý jmenovaný pak domácí svatyni jen přestřelil.
     
    30
    Po třiceti minutách hry jsme se nedočkali úvodní branky zápasu a to ani žádné velké šance na obou stranách. Zatím tedy fotbal nenabízí příliš pohlednou podívanou.
     
    30
    Nyní je na řadě krátká občerstvovací pauza.
     
    32
    Hra pokračuje dále, míč mají na svých kopačkách hosté a z půlky hřiště se tak pokusí projít na polovinu svého soupeře.
     
    33
    Míč pro domácí, ti zahrají další autové vhazování.
     
    34
    Jeden z domácích hráčů nezpracoval dobře balon, který mu poté odskočil a rázem ho získala obrana Osasuny, která už ho poslala daleko od branky Sergia Herrery.
     
    35
    Rubén García poslal průnikovou přihrávku na nabíhajícího spoluhráče, ale postranní sudí viděl ofsajd a zdvihl svůj praporek. Míč pro domácí celek.
     
    36
    Oier nezachytil centr od Torrese, hosté se sice ještě zdrželi na polovině Alavésu, ale nakonec pak znovu o míč přišli a dopředu tak mohou projít zase hráči alavéského Deportiva.
     
    37
    Lucas Pérez číhal v pokutovém území a tam směřovala i přihrávka z levé strany, ovšem u ní byl dříve obránce David García a celou akci domácích tak dobrým obranným zákrokem zmařil.
     
    38
    Oier nakopl soupeře do stehna a sudí okamžitě tasí žlutou kartu, vůbec první v tomto duelu.
     
    39
    Rubén García se prokličkoval obranou domácích, ale nakonec se ke střele před Fernandem Pachecem nedostal.
     
    40
    Nacho Vidal posunul míč na Oiera, ten pak založil další hostující akci, na jejímž konci byla nepřesná střela Roberta Torrese.
     
    41
    Tak tohle byla největší šance zápasu. Joselu se u malého vápna dostal ke střele hlavou a míč poslal jen těsně nad břevno hostující branky! Hráči Osasuny si tak mohli oddychnout.
     
    43
    Nyní o sobě dali vědět hosté, Rubén García vysunul Roberta Torrese, ale druhý jmenovaný nedokázal dopravit míč mezi tři tyče a další akce hostů je ta tam.
     
    44
    Oier dostal míč na spoluhráče, který se z otočky chtěl dostat blíže vápnu soupeře, ale byl faulován. Hosté tak zahrají volný přímý kop.
     
    45
    Bylo to z větší vzdálenosti, Torres tedy standardní situaci zahrál nakrátko, ale nakonec se do šance fotbalisté Osasuny nedostali.
     
    45
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    45+1
    Znovu byli hosté aktivní na polovině Alavésu, ale opět se nedostali do vážnějšího zakončení. Poté soupeř Osasunu vytlačil na její vlastní polovinu.
     
    45+2
    Hráči Alavésu zahrají rohový kop.
     
    45+3
    Na centr od rohového praporku si naskočil Rubén Duarte a po jeho hlavičce hosté znovu zasáhli a dostali míč do bezpečí za cenu dalšího rohového kopu.
     
    45+3
    Znovu nemusel Herrera do zákroku a po jeho odkopu pak už hlavní sudí zřejmě první poločas ukončí.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas duelu mezi Alavésem a Osasunou je minulostí. V něm jsme se nedočkali žádné branky a vůbec první velká šance se zrodila až v jednačtyřicáté minutě.To domácí Joselu ve slibné šanci kousek před malým vápnem hlavičkoval jen nad břevno soupeřovy branky. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně ve 20:35.
     
    Střely na branku: 0 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba celky vstoupily do druhého poločasu v nezměněných sestavách, ani jeden trenér tak zatím neposlal na hřiště čerstvé síly.
     
    47
    Roberto Torres v souboji o míč se soupeřem dostal míč za postranní čáru a na začátku druhé části hry tak domácí zahrají standardku v podobě autového vhazování.
     
    47
    Rubén Duarte nadvakrát posílal míč na spoluhráče, ale hostující Nacho Vidal ho poslal zase do zámezí. Domácí celek tak zůstane na polovině hostů minimálně do dalšího vhazování.
     
    48
    Na druhé straně se hosté neprocpali skrze obranu domácích a ti tak mohli bleskurychle zase otočit hru na opačnou stranu.
     
    49
    Ximo Navarro fauloval hostujícího hráče a nyní budou u míče zase hráči Osasuny.
     
    50
    Rubén García nabral na pravé straně rychlost, šel do rychlostního souboje s Ximem Navarrem, ale neuspěl. Míč mu utekl do zámezí a je tu další autové vhazování pro Alavés.
     
    51
    Rubén Duarte si podržel míč a poté ho poslal na levou stranu pro Borju Sainze, ten ale ve skluzu dostal míč jen do zámezí.
     
    53
    Další žlutá karta pro Osasunu. Tentokráte ji od hlavního rozhodčího vyfasoval Lato, který přidržel soupeře a poté ho poslal k zemi.
     
    54
    Držení míče: 53% – 47%
     
    55
    Lucas Pérez si naběhl na vzdušný centr a u bližší tyče zakončil. Branku soupeře pak minul jen o kousek. Další domácí šance, ale stav skóre se stále nemění!
     
    57
    Domácí se zase natlačili před hostující branku, kde ale obrana Osasuny nedovolila žádnou střelu. Sergio Herrera tak byl bez práce.
     
    58
    Autové vhazování teď zahráli znovu domácí hráči a zůstali tak na polovině hostů. Tentokráte ale branku Sergia Herrery neohrozili. Na druhé straně si pak podobně počínali také hosté před Pachecem.
     
    60
    Hodina hry je pryč a stále na ukazateli skóre svítí stav 0:0. Zatím tak stále pokračuje podobný styl hry, jako tomu bylo v prvním poločase.
     
    61
    Rodrigo Ely tvrdě srazil k zemi Josého Arnáize a také on dostává žlutou kartu, pro Alavés vůbec první.
     
    62
    Hosté se poprvé ocitli ve velké šanci. Aridane se zjevil těsně před brankou domácích, ale z velmi těsné blízkosti ji trestuhodně minul! Sám se poté chytal za hlavu.
     
    63
    Na druhé straně centroval míč do blízkosti hostující branky Víctor Camarasa, ale nabíhajícího spoluhráče nevyzval, neboť obrana hostů míč zachytila.
     
    64
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Ve čtyřiašedesáté minutě se poprvé mění skóre a hosté jdou do vedení. Enric Gallego chtěl přihrát míč na levou stranu pokutového území, ten se ale odrazil od domácího hráče a LATA pak tvrdou ránou poslal míč ke vzdálenější tyči – 0:1.
     
    66
    Domácí tak musejí dohánět jednobrankové manko a nyní se pokoušeli překonat hostujícího brankáře, ale jejich úmysl se jim nepovedl.
     
    68
    Vypadá to, že domácí celek bude jako první, který sáhne ke střídání. U střídačky už dává novému hráči pokyny.
     
    70
    Aridane jistil nepřesný míč z kopačky Elyho a poté ho od své branky odkopl Sergio Herrera. Posílá tak spoluhráče do další útočné akce na druhé straně.
     
    72
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Oliver Burke.
     
    73
    Oliver Burke se hned zapojil do hry a začal akci domácího celku. Jeho přihrávka před velké vápno však byla zastavena obranou Osasuny.
     
    74
    David García zapsal obranný zákrok po tom, co se před branku Herrery blížil soupeř a poslal raději míč do zámezí.
     
    75
    Fernando Pacheco se musel mezi třemi tyčemi co otáčet, když musel hasit nebezpečí proti další šanci hostujícího celku. Poté balon poslal na opačnou stranu.
     
    76
    Následuje další pauza na občerstvení hráčů.
     
    78
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rodrigo Ely, přichází Adrián Marín.
     
    78
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Borja Sainz, přichází Edgar Méndez.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, ještě se i určitě bude něco nastavovat. Hosté stále drží těsný náskok a snaží se přidat pojistku, domácí jsou proti a naopak se snaží o vyrovnání.
     
    81
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Darko Brašanac.
     
    81
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Pervis Estupiñán.
     
    82
    Domácí hráči zahráli další rohový kop, po něm však nikdo nedokázal nejvýše naskočit na balon, aby ho poslal na branku soupeře. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    83
    Aktivní domácí celek se zase pokoušel přelstít Sergia Herreru, ale tomu pomohla pozorná obrana Osasuny, která pak dostala míč na opačnou stranu.
     
    84
    Pervis Estupiñán se dostal do zakončení před brankou Pacheca, ale jeho pokus byl sražen za zadní čáru. Hosté tak zahrají rohový kop.
     
    85
    Víctor Laguardia pak zakročil proti dorážce jednoho z hostů a výrazně pomohl Pachecovi, který tak nemusel vůbec do zákroku.
     
    85
    Žlutou kartu dostává David García, jenž si nevybíravě počínal proti hostujícímu hráči. Další karta pro hostující tým.
     
    85
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Víctor Camarasa, přichází Manuel García.
     
    87
    Autové vhazování zahrál hostující Nacho Vidal a hosté se tak pokusí zůstat na polovině domácího celku, který se naopak bude snažit akci Osasuny odvrátit.
     
    88
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází José Arnáiz, přichází Fran Mérida.
     
    89
    Torresova střela šla sice směrem k domácí brance, tam byl ale připravený Fernando Pacheco a další akci hostů tak zastavil.
     
    90
    Nastavovat se bude ještě pět minut navíc.
     
    90+2
    Enric Gallego se napřáhl levačkou ke střele, místo toho ale nechtěně kopl soupeře, za což se mu okamžitě omlouvá.
     
    90+3
    Faul na domácího hráče a Alavés zahrával volný kop. Bylo to z velké dálky, hráči Deportiva pak Herreru neohrozili.
     
    90+4
    Zápas se už jen dohrává. Hosté nikam nespěchají a svůj slibný jednobrankový náskok se snaží bránit, domácím se naopak nedaří nepříznivý stav srovnat.
     
    90+5
    Brašanac zasekl míč před velkým vápnem a poté ho nasměroval k brance soupeře, tam ale byla proti obrana, která srazila míč do bezpečí.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nepříliš zajímavý zápas skončil těsnou výhrou hostů, kteří se prosadili ve čtyřiašedesáté minutě díky přesné trefě Lata a tento výsledek pak vydržel až do závěrečného hvizdu hlavního sudího. V duelu jsme zaevidovali jedinou střelu na branku, a to byla zároveň i ta gólová. Ofenzivní zápas to rozhodně nebyl, nicméně hosté získali důležité tři body do tabulky, naopak domácí na svém hřišti nezískali ani jeden bod.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 0:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:14.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehrálo bez diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:29:33)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 64. Lato

    Karty:   61. Ely (DAL) – 38. Oier (OSS), 53. Lato (OSS), 85. D. García (OSS)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 0:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:14.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Ely (78. Marín), R. Duarte – Sainz (78. Méndez), Camarasa (85. García), Pina, Rioja (72. Burke) – Lucas Pérez, Joselu.
    Náhradníci: Roberto – Fejsa, López, Gutiérrez, Burke, Magallán, Marín, Tachi, Méndez, Paulino de la Fuente Gómez, García, Pons.

    Osasuna Pamplona: Herrera – Vidal, Aridane, D. García, Lato – Oier (C) – R. Torres, Moncayola (81. Brašanac), R. García (81. Estupiñán), Arnáiz (88. Mérida) – Gallego.
    Náhradníci: Pérez, Álvarez – Mérida, Brašanac, Navas, Cardona, U. García, I. Pérez, Oroz, Estupiñán, Adrián López, Barja.

    Rozhodca: Hernández – Naranjo, Alcoba