Levante – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Valladolid – Getafe 1:1 (kon.) | Barcelona – Bilbao 1:0 (kon.)
koniec
Real Valladolid
1:1 (1:1)
Getafe CF
Utorok 23.06.2020, 19:30 • Estadio Municipal José Zorrilla, Valladolid • Španielska LaLiga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Real Valladolid – Getafe CF. Stretnutie 31. kola španielskej LaLigy sa začne o 19:30.
     


    Real Valladolid

    Valladolid je síce pomerne ďaleko od zostupových pozícií, záchranu ale stále istú nemá. Pred týmto súbojom je na 15. mieste tabuľky so sedembodovým náskokom pred 18. Mallorcou. Jeho forma po koronavírusovej prestávke zatiaľ nie je zlá, keď z troch zápasov vyťažil štyri body. Ukázala sa v nich i najsilnejšia stránka Valladolidu, ktorou je obrana. Len šesť tímov totiž inkasovalo celkovo menej gólov ako tento klub (35 inkasovaných gólov). Útok je však po Leganés druhým najmenej produktívnym v LaLige (25 strelených gólov) a práve útočná produktivita je dôvodom nízkeho postavenia Valladolidu v tabuľke. Doma je Valladolid tretím najhorším tímom súťaže, na vlastnom trávniku ale prehráva minimálne. Až osem zo 14 domácich zápasov Valladolidu sa totiž skončilo remízami.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Real Sociedad – Valladolid 1:0
    Valladolid – Athletic Bilbao 1:4
    Leganés – Valladolid 1:2
    Valladolid – Celta Vigo 0:0
    Atlético Madrid – Valladolid 1:0
     


    Getafe CF

    Getafe sa po reštarte súťaže príliš nedarí a aj keď stále bojuje o Ligu majstrov, tak z piateho miesta stráca na štvrté Atlético Madrid už štyri body. Po obnovení súťaže Getafe ešte nevyhralo a posledné dva domáce zápasy proti o záchranu bojujúcim tímom Eibaru a Espanyolu len remizovalo. Spolu so zápasmi pred prerušením LaLigy nevyhralo Getafe už štyrikrát za sebou. Hlavným dôvodom je neproduktívny útok, ktorý strelil za posledných sedem ligových zápasov len štyri góly. Naopak obrana je celkovo štvrtou najlepšou v súťaži (28 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku je Getafe piatym najlepším tímom najvyššej španielskej súťaže.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Mallorca – Getafe 0:1
    Getafe – Celta Vigo 0:0
    Granada – Getafe 2:1
    Getafe – Espanyol 0:0
    Getafe – Eibar 1:1
     


    Vzájomné zápasy

    V minulom desaťročí sa tieto dva kluby postavili proti sebe v LaLige deväťkrát a mierne vychádza zo vzájomnej bilancie ako lepší tím Getafe, ktoré trikrát Valladolid porazilo, dvakrát s ním prehralo a štyri zápasy sa skončili remízami. Getafe neprehralo s Valladolidom posledné štyri zápasy za sebou a v prvom vzájomnom súboji tejto sezóny vyhralo doma 2:0.

    Posledných 5 vzájomných zápasov v LaLige:
    31.8.2013: Valladolid – Getafe 1:0
    1.2.2014: Getafe – Valladolid 0:0
    31.8.2018: Getafe – Valladolid 0:0
    14.4.2019: Valladolid – Getafe 2:2
    15.12.2019: Getafe – Valladolid 2:0
     
    Tento zápas sa, rovnako ako všetky zápasy španielskej LaLigy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, odohrá bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Fernández, Karim, Nacho Martínez – Plano, Alcaraz, Fede, T. Villa – Ünal, Guardiola.
    Náhradníci: Caro – Sánchez, Ben Arfa, Olivas, Hervías, Fernandes, De la Fuente, Antoñito, K. Pérez, Alende López.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Etxeita, Olivera – Nyom, Nemanja Maksimović, Arambarri, Cucurella – Jaime Mata, Duro.
    Náhradníci: Chichizola – Ndiaye, Portillo, Chema, Poulolo, Ángel Rodríguez, Jason, Fajr, Timor, J. Molina.

    Rozhodca: Grado – Lahoz, Devis.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Valladolid bude hrať vo fialovobielych dresoch, Getafe v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia hneď po výkope vyrazili do útoku, Cucurellovi ale pri snahe o prienik po ľavej strane lopta odskočila a následne hostia faulovali domácich.
     
    2
    Domáci sa pokúsili odpovedať nákopom na hrot útoku, tam sa však k lopte dostali len obrancovia Getafe. Tým sa ale rozohrávka nevydarila a k hraciemu predmetu sa dostal Alcaraz.
     
    3
    Hostia vysokým presingom vytlačili domácich na ich polovicu, o loptu ich ale pripraviť nedokázali. Valladolid sa tak následne postupnou kombináciou vrátil na útočnú polovicu.
     
    4
    Po faule na Guardiolu získali domáci priamy kop z ľavej strany útočnej polovice. Za centrom na opačnú stranu si nabiehal Moyano, z ostrého uhla ale nakopol loptu len za Soriovu bránu.
     
    5
    Hostia sa prvýkrát usadili na útočnej polovici a snažia sa svojou postupnou kombináciou nájsť medzeru v obrannom postavení domáceho celku.
     
    6
    Domáca obrana zablokovala strelu Maksimovića z hranice šestnástky a potom i strelu Arambarriho. Odrazenú loptu však získali na svoje kopačky hostia, ktorí pokračujú vo svojej útočnej akcii.
     
    7
    Domáci vytlačili hostí až k ich šestnástke a nakoniec po nepresnom nákope Nyoma získavajú loptu.
     
    8
    Domáci však nedokázali podržať loptu po výkope brankára Masipa a hostia sa tak znovu mohli nasťahovať na útočnú polovicu.
     
    9
    Getafe získalo svoj prvý rohový kop v zápase. Center z neho letelo na zadnú tyč, kde sa však k lopte nedokázal dostať nikto v modrom.
     
    10
    Hostia sa však dostali i tak k lopte a majú teraz výraznú územnú prevahu. Hra sa odohráva na polovici Valladolidu.
     
    11
    Domáci získali loptu, hneď ju však obrancovia Valladolidu museli odkopnúť kvôli vysoko napádajúcim hosťom. Po odkope Fernándeza sa navyše ocitol Ünal v ofsajde.
     
    12
    Getafe sa tak opäť vracia na útočnú polovicu, kde rozvíja svoju postupnú kombináciu. Domáci sú zoradení pred vlastným pokutovým územím v obrannom postavení.
     
    13
    Po faule na Nyoma získali hostia priamy kop. Ten rozohral Damián Suárez prihrávkou na os ihriska po zemi na Maksimovića, ktorý vystrelil mimo Masipovej brány.
     
    15
    Po predošlej aktivite Getafe sa hra teraz trochu zasekla v strede poľa, kde si oba tímy rýchlo striedajú kontrolu nad loptou.
     
    16
    Nakoniec vyšiel zo série súbojov víťazne hosťujúci celok, ktorý sa opäť dokázal usadiť na polovici Valladolidu. Jeho útok skončil nepresnou prihrávkou Oliveru na Cucurellu, po ktorom sa lopta dostala do autu.
     
    17
    Cucurella stiahol pred vlastnou šestnástkou na trávnik Ünala. Priamy kop pre Valladolid z dobrej streleckej pozície.
     
    18
    Guardiola zakrútil loptu z priameho kopu vysoko nad Soriovu bránu.
     
    19
    Strely: 2:4
     
    20
    Hra sa v posledných minútach poriadne pritvrdila, predovšetkým zo strany Getafe. Domáci získavajú ďalší priamy kop, tentokrát z ľavej strany útočnej polovice.
     
    21
    Center Nacha Martíneza odkopol Jaime Mata rezolútne do autu. Domáci sa po následnom autovom vhadzovaní dokázali usadiť na polovici hostí.
     
    22
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za faul lakťom vo vzdušnom súboji proti Arambarrimu Enes Ünal (Real Valladolid).
     
    23
    Žltú kartu dostáva za faul lakťom v hlavičkovom súboji s Villom Allan Nyom (Getafe CF).
     
    25
    Hostia sa po niekoľkých minútach, ktoré sa odohrávali na ich polovici, dokázali prekombinovať na polovicu Valladolidu. Domáci však zatiaľ hrajú veľmi disciplinovane a po nepresnom nákope Dakonama lopta končí u domáceho gólmana Masipa.
     
    26
    Brankárovi Valladolidu sa ale nákop nevydaril a hostia ju prakticky okamžite získali. Po dravom prieniku Nyoma po pravom krídle získali rohový kop.
     
    27
    Center z rohu letel do šestnástky, kde sa však pri zakončení Nyom pošmykol. V súboji o odrazenú loptu vletel Arambarri do Guardiolu, ktorý ho takmer trafil vysokou nohou do hlavy. Našťastie sa však napokon nič vážnejšie nestalo.
     
    28
    Arambarri získal loptu na vlastnej polovici, pri pokuse o sólový prienik po ľavom krídle si ale hrací predmet nechtiac predkopol za autovú čiaru.
     
    29
    Hostia ju však i tentokrát získali vysokým presingom, útok Getafe ale zbrzdil tvrdým zákrokom na Karima Mata. Domáci obranca zostáva ležať na trávniku, nejedná sa však o nič vážneho.
     
    30
    V krátkom časovom slede letelo z pravej strany do šestnástky Valladolidu niekoľko zaujímavých centrov, všetky však dokázali domáci obrancovia odkopnúť do bezpečia.
     
    31
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    34
    Hra pokračuje postupným útokom Valladolidu na polovici Getafe. Ünal sa snažil prejsť do šestnástky individuálne, to sa mu ale nevydarilo. Po nákope na opačnú stranu sa potom ocitol v ofsajde Villa.
     
    35
    Držanie lopty: 46 % : 54 %
     
    36
    Hostia sa po krátkom útoku domácich znovu vrátili na útočnú polovicu. Center Damiána Suáreza obrana Valladolidu odvrátila na opačnú stranu, kde sa lopta dostala ku Cucurellovi. Jeho prihrávku na Matu potom zastavil Fernández, ktorý hrací predmet odkopol až na polovicu Getafe.
     
    37
    Po nepresnom nákope na útočníkov Getafe sa guľatý nezmysel dostal k brankárovi Masipovi. Ten pred Matom hneď odkopol loptu na útočnú polovicu, kde fauloval vo vzdušnom súboji Cucurella Moyana.
     
    38
    Nacho Martínez nakopol loptu na Guardiolu, ktorý sa však sám vytlačil nepresným spracovaním za autovú čiaru. Hostia tak prakticky bez boja získali loptu naspäť pod svoju kontrolu.
     
    39
    Aktívny Duro bol faulovaný pred šestnástkou Valladolidu a získal tak pre svoj tím priamy kop zo vzdialenosti zhruba 25 metrov od Masipovej brány.
     
    40
    Arambarri vystrelil zo štandardnej situácie vysoko nad Masipovu bránu.
     
    41
    Getafe dalo gól!
    Hostia otvárajú skóre! Mata predĺžil center za seba na Dura, ktorému loptu tvrdo vypichol Fernández. Tá sa však odrazila naspäť k JAIMEMU MATOVI, ktorý si ju v šestnástke Valladolidu spracoval a tvrdou strelou k bližšej tyči prestrelil domáceho brankára Masipa.
     
    43
    Domáci sa snažia prebiť na útočnú polovicu, cez prehustený stred poľa sa ale nie a nie dostať.
     
    44
    Z ničoho nič sa dostal k lopte po odkope svojho spoluhráča Jaime Mata, ktorý sa rozbehol smerom na Masipovu bránu. Svoj samostatný únik zakončil strelou, ktorú Masip vyrazil do tyče, prípadný gól by ale kvôli ofsajdu strelca zatiaľ jediného gólu zápase neplatil.
     
    45
    Cucurella po rohovom kope nacentroval do šestnástky, kde sa lopta odrazila po hlavičke Etxeitu od tváre Ünala k Matovi. Jeho strelu zblízka zrazil obranca Valladolidu tesne mimo pravej tyče svojej brány.
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    45+1
    Hostia majú v tejto chvíli drvivý tlak. Najprv centroval Cucurella z rohu na zadnú tyč na Dura, ktorého volej zrazila obrana Valladolidu na ďalší rohový kop. Jeho rozohrávka však už úspešná nebola a domáci sa konečne dostali k lopte.
     
    45+2
    Záver prvého polčasu sa tak odohráva na polovici Getafe, kde domáci svojou útočnou akciou získali rohový kop.
     
    45+3
    Alcarazov center do šestnástky odhlavičkoval jeden z obrancov Getafe, lopta sa však vrátila „do ohňa“ a Dakonam zrazil zozadu vo vlastnom pokutovom území na trávnik Ünala. Penalta pre Valladolid!
     
    45+3
    Žltú kartu za penaltový faul na Ünala dostáva Djené Dakonam (Getafe CF).
     
    45+5
    Real Valladolid dal gól!
    Domáci v úplnom závere prvého polčasu vyrovnávajú! ENES ÜNAL poslal brankára Soriu do pravej strany a strelou po zemi k ľavej tyči penaltu s istotou premenil.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas veľa zaujímavých momentov nepriniesol, v závere sme sa ale predsa len dočkali gólov. Najprv otvoril skóre za Getafe Jaime Mata, v nadstavenom čase ale dokázal vyrovnať premeneným pokutovým kopom Enes Ünal. Celkovo však boli aktívnejším tímom hostia, ktorí sa cez výborne organizovanú obranu domácich nedostali až na strelený gól prakticky k ničomu. Uvidíme, ako dva góly v závere prvého dejstva ovplyvnia hru oboch tímov v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 47 % : 53 %
    Strely na bránu: 1:1
    Strely mimo: 1:3
    Rohy: 1:5
    Ofsajdy: 2:1
    Fauly: 4:10
     
    Druhý polčas sa začne približne o 20:36.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mal domáci tím. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Dakonam trochu zazmätkoval pred napádajúcim Ünalom a takmer sa sám vytlačil za bránkovú čiaru. Napokon sa mu ale podarilo pred domácim útočníkom loptu odkopnúť aspoň do autu.
     
    48
    Domáci získali rohový kop a po ňom si vypracovali veľkú gólovú príležitosť. Center sa dostal do šestnástky ku Karimovi, ktorého strelu z voleja tečoval na poslednú chvíľu tesne mimo vlastnej brány jeden z brániacich hráčov Getafe.
     
    49
    Žltú kartu za podrazenie Arambarriho v nádejnom rýchlom protiútoku Getafe dostáva Salisu Karim (Real Valladolid).
     
    50
    Jaime Mata sa s loptou otočil v šestnástke Valladolidu okolo Fernándeza a vystrelil tak, že lopta oblúčikom spadla na brvno.
     
    51
    Domáci mohli hneď odpovedať svojim útokom, keď sa dokonca trojica hráčov Valladolidu dostala za obranu Getafe. Guardiolu parádne vychytal brankár Soria, následne ale bol domácim odmávaný ofsajd.
     
    52
    Getafe rýchlo rozohralo na opačnú stranu a hostia sa nasťahovali pred pokutové územie Valladolidu. Ich útok končí nepresným centrom Cucurellu z ľavého krídla.
     
    53
    Ďalší útok Getafe zase pre zmenu zastavil útočný faul napádajúceho Matu na rozohrávajúceho Karima.
     
    54
    A ďalší faul zo strany Getafe. Tentokrát bol vinníkom Damián Suárez a nedovolený zákrok sa odohral už na polovici hostí.
     
    55
    Nacho Martínez nakopol loptu na zadnú tyč na Karima, ktorý ju už v sklze nedokázal zasiahnuť na hracej ploche. Brankár Soria rýchlo odkopol loptu na opačnú stranu.
     
    56
    Oliverov center z pravej strany chytil pripravený brankár Masip. Ten sa s rozohrávkou neponáhľa a loptu podržal vo vlastnej šestnástke.
     
    57
    Žltú kartu za držanie protihráča dostáva Joaquin Fernández (Real Valladolid).
     
    58
    Hostia sa opäť nasťahovali na útočnú polovicu, zo svojho útoku ale opäť nič nevyťažili. Ich akcia skončila slabým centrom Cucurellu z ľavej strany, ktorý skončil priamo v rukách brankára Masipa.
     
    60
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Toni Villa, prichádza Pablo Hervías.
     
    61
    Domáci už zhruba dve minúty v kuse držali loptu na svojich kopačkách. Prišli o ňu až po tom, čo striedajúcemu Hervíasovi nevyšla kľučka proti Cucurellovi.
     
    62
    Dakonam odhlavičkoval trochu zbrklo nákop do šestnástky Getafe na rohový kop domácich. Valladolid sa s jeho rozohrávku zatiaľ príliš neponáhľa.
     
    63
    Brankár Getafe Soria vyboxoval center z rohu na pravé krídlo, kde však Plano začal zbytočne kľučkovať. Hostia mu vypichli loptu do autu.
     
    64
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Allan Nyom, prichádza Jorge Molina.
     
    65
    Hostia odhlavičkovali center z rohu z vlastnej šestnástky dopredu a lopta sa dostala na striedajúceho Molinu, ktorý sa rozbehol do samostatného úniku. Spolu s ním sa ale vrátil Hervías, ktorý mu tvrdým, avšak čistým spôsobom vypichol loptu pred vlastnou šestnástkou.
     
    66
    Fernández zasiahol lakťom pred vlastnou šestnástkou prenikajúceho Cucurellu. Priamy kop pre Getafe zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    67
    Kvôli protestom hráčov Valladolidu sa ešte rozohrávka priameho kopu trochu posúva...
     
    68
    Nakoniec vystrelil sám Cucurella, ktorý však trafil múr z hráčov Valladolidu. Odrazenú loptu potom poslal nad Masipovu bránu Arambarri.
     
    70
    Hra sa teraz zasekla v strede poľa, kde sa hráčom Getafe nedarí preraziť vysoko napádajúcich domácich hráčov. Hostia však držia loptu na svojich kopačkách.
     
    71
    Mata zaviezol loptu k šestnástke, kde si ju narazil s Durom. Ten mu ju vrátil na pravé krídlo, odkiaľ však Jaime Mata už nedokázal presne nacentrovať.
     
    71
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Hugo Duro, prichádza Ángel Rodríguez.
     
    72
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Fede, prichádza Kiko Olivas.
     
    72
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Sergi Guardiola, prichádza Miguel De la Fuente.
     
    73
    Getafe s blížiacim sa záverom zápasu stupňuje svoj tlak, pretože v boji o Ligu majstrov si už nemôže dovoliť strácať body. Hra sa tak odohráva pred šestnástkou Valladolidu.
     
    74
    Po nedorozumení na pravom krídle sa však ocitol v ofsajde Damián Suárez. Hostia hneď po rozohrávke vysunuli svoj presing veľmi vysoko proti rozohrávajúcim domácim a loptu získali.
     
    75
    Mata nacentroval z pravej strany na zadnú tyč, kde sa dostal k hlavičke Maksimović. Jeho zakončenie spadlo vysokým oblúkom na hornú sieť Masipovej brány.
     
    76
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    79
    Hra pokračuje. Obaja brankári si nepresnými nákopmi vymenili loptu a nakoniec sa rozohrávajúci hráči Getafe ocitli pod veľkým tlakom napádajúcich hráčov Valladolidu. O hrací predmet však zatiaľ neprišli.
     
    80
    Ángel Rodríguez sa rozbehol po ľavom krídle do obrany Valladolidu, jeho prienik ale ukončil odkopom na rohový kop Nacho Martínez.
     
    81
    Cucurellov center do šestnástky odvrátila obrana Valladolidu za pokutové územie, kde sa útočným faulom previnil Maksimović. Domáci brankár Masip sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    82
    Trochu z ničoho nič sa dostal k strele spoza šestnástky Ünal, ktorého pokus po zemi k pravej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár Soria.
     
    83
    Center domácich z rohového kopu sa po teči hráča na prednej tyči odrazil do bránkoviska, kde Olivas v sklze nasmeroval loptu zblízka mimo Soriovej brány.
     
    83
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Nemanja Maksimović, prichádza Jason.
     
    83
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Marc Cucurella, prichádza Francisco Portillo.
     
    84
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Jaime Mata, prichádza David Timor.
     
    85
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu striedajúceho Jasona dostáva Rubén Alcaraz (Real Valladolid).
     
    86
    Getafe rozohralo priamy kop po zemi na pravé krídlo, odkiaľ centroval práve faulovaný Jason. Jeho center tečoval Nacho Martínez k vzdialenejšej tyči, brankár Masip sa ale dokázal premiestniť a loptu letiacu do brány vyraziť nad svoju svätyňu.
     
    87
    Soria odhlavičkoval tesne pred svojim pokutovým územím nákop do šestnástky, pritom sa ale zrazil s obrancom Dakonamom a zle došliapol. Hra je prerušená.
     
    88
    Soriovi napokon pomohli od kŕča spoluhráči a a gólman hostí sa vrátil do svojho bránkoviska. Hostia po zisku lopty vyrážajú na útočnú polovicu.
     
    89
    Portillov center do šestnástky si spracoval Ángel Rodríguez, ktorý loptu ešte posunul dozadu. Nákop na zadnú tyč vrátil pred bránu Arambarri a v hlavičkovom súboji sa zrazili hlavami Jason a Alcaraz.
     
    90
    Obaja otrasení hráči zostávajú ležať v pokutovom území Valladolidu a musia byť ošetrení.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Óscar Plano, prichádza Kike Pérez.
     
    90+3
    Oba tímy sa v závere snažia strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Hostia hneď po zisku lopty vyrazili do otvorenej obrany Valladolidu, sami sa ale zbrzdili nepresnými prihrávkami.
     
    90+4
    Striedajúci Pérez chcel vysunúť Ünala do sólového úniku, jeho nepresná kolmá prihrávka ale skončila až u brankára Getafe Soriu. Ten loptu hneď nakopol naspäť na polovicu Valladolidu.
     
    90+5
    Pri nábehu na nákop z vlastnej polovice fauloval vo vzdušnom súboji Damián Suáreza De la Fuente. Hostia znovu hneď otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    90+6
    Žltú kartu za faul lakťom tesne pred vlastnou šestnástkou na Timora dostáva Kiko Olivas (Real Valladolid). Priamy kop z dobrej streleckej pozície v úplnom závere zápasu pre Getafe.
     
    90+7
    Jason z priameho kopu minul pravú tyč Masipovej brány.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas priniesol omnoho zaujímavejší futbal ako prvé dejstvo, gól sme však napriek veľkému množstvu gólových príležitostí na oboch stranách nevideli. Getafe bolo opäť aktívnejším tímom, domáci však svojimi rýchlymi protiútokmi udržovali obranu hostí v strehu a nedovolili im vydýchnuť si. Deľba bodov je tak po priebehu zápasu zrejme zaslúžená a znamená, že Getafe nezvíťazilo ani vo štvrtom zápase po reštarte súťaže. V tabuľke zostáva na piatom mieste. Valladolid je na 15. mieste a pred 18. Mallorcou má osembodový náskok.
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 2:1.
    Strely mimo: 2:8.
    Rohy: 7:8.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 12:19.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:35:08)

    Michal Sadlek

    Góly: 45+5. Ünal (pen.) – 41. Jaime Mata

    Karty:   22. Ünal (RVL), 49. Karim (RVL), 57. Fernández (RVL), 85. Alcaraz (RVL), 90+6. Olivas (RVL) – 23. Nyom (GET), 45+3. Dakonam (GET)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:8. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:19.
    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Fernández, Karim, Nacho Martínez – Plano (90+2. K. Pérez), Alcaraz, Fede (72. Olivas), T. Villa (60. Hervías) – Ünal, Guardiola (72. De la Fuente).
    Náhradníci: Caro – Sánchez, Ben Arfa, Olivas, Hervías, Fernandes, De la Fuente, Antoñito, K. Pérez, Alende López.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Etxeita, Olivera – Nyom (64. J. Molina), Nemanja Maksimović (83. Jason), Arambarri, Cucurella (83. Portillo) – Jaime Mata (84. Timor), Duro (71. Ángel Rodríguez).
    Náhradníci: Chichizola – Ndiaye, Portillo, Chema, Poulolo, Ángel Rodríguez, Jason, Fajr, Timor, J. Molina.

    Rozhodca: Grado – Lahoz, Devis