Norimberk – Stuttgart 0:6 (kon.) | Heidenheim – Hamburger 2:1 (kon.) | St. Pauli – Regensburg 1:1 (kon.)
Darmstadt – Wiesbaden 3:1 (kon.) | Bochum – Fürth 2:2 (kon.) | Aue – Hannover 2:1 (kon.)
Sandhausen – Dynamo Drážďany 0:1 (kon.) | Osnabrück – Kiel 4:1 (kon.) | Karlsruher SC – Bielefeld 3:3 (kon.)
koniec
SV Sandhausen
0:1 (0:0)
SG Dynamo Drážďany
cz Nedeľa 21.06.2020, 15:30 • Hardtwaldstadion (Sandhausen) • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu předposlední kolo druhé německé Bundesligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy SV Sandhausen a SG Dynamo Drážďany.
     
    SV Sandhausen

    Fotbalisté dnes domácího Sandhausenu jsou v tabulce druhé Bundesligy na dvanáctém místě se ziskem čtyřiceti bodů a maji tak už jistotu záchrany. Naposledy se jim nedařilo na půdě Stuttgartu, kde padli 1:5. Dnes by rádi na tento neúspěch zareagovali ziskem jakýchkoli bodů. Proti Drážďanům to ale lehké nebude.
     
    SG Dynamo Drážďany

    Hráči Drážďan jsou v tabulce na velmi nelichotivém místě, a sice na poslední osmnácté příčce. Dosud získali osmadvacet bodů a jsou ohroženi sestupem do třetí ligy. Ovšem v posledních kolech mají ještě malou šanci se zachránit nebo alespoň vybojovat baráž. Ale jen za předpokladu, že získají šest bodů a budou spoléhat na to, že soupeři před nimi body ztratí. Závěr sezóny tak pro ně bude ještě pořádně napínavý.
     
    Vzájemná utkání

    První duel v sezóně se odehrál v prosinci loňského roku a tehdy se zrodila remíza 1:1. Oba týmy si tak body dělily.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehraje bez diváků.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Sandhausen: Fraisl – Nauber, Kister, Verlaat – Diekmeier (C), Frey, Linsmayer, Paqarada – Biada – Buhaddúz, Scheu.
    Náhradníci: Wulle – Dieckmann, Hauk, Türpitz, Zenga, Peña Zauner, Halimi, Engels, Klingmann.

    SG Dynamo Drážďany: Broll – Kreuzer, Ballas (C), Nikolaou, Ch. Löwe – Schmidt, Hartmann, Klingenburg, Terrazzino – Königsdörffer, Makienok.
    Náhradníci: Boss – Wahlqvist, Hamalainen, Hušbauer, Ebert, Atik, Horvath, Kulke.

    Rozhodčí: Kempter – Gasteier, Schütz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hráči Dynama Drážďany a hned si to namířili před branku Sandhausenu. Ovšem tam byl připraven Martin Fraisl a lehkou střelu pokryl.
     
    2
    Hned na to domácí otočili hru a donutil Dynamo zahrát míč za postranní čáru. Diekmeier tak zahraje autové vhazování a Sandhausen má šanci na polovině Drážďan zůstat.
     
    3
    Tak se také stalo, ovšem Diekmeier centroval míč už od zadní čáry a je konec domácí akci. Nyní se na druhou stranu dostávají zase hráči ve žlutých dresech, tedy hosté.
     
    4
    Biada si zpracoval míč a vystřelil na hostující branku, ale včas zakročila obrana Drážďan a ty otáčejí hru.
     
    5
    Nepřesnosti v rozehrávce domácích a toho využili hosté k bleskovému přesunu před branku Martina Fraisla. Ovšem před ní vůbec nic nevymysleli.
     
    6
    Paqarada centroval balon do pokutového území a ten nakonec letěl až před Kevina Brolla, jenž balon chytil pohotově do svých rukavic.
     
    7
    Po faulu hostů následuje volný přímý kop, který domácí celek zahraje kus před velkým vápnem.
     
    8
    Jenže míč pak přeletěl branku soupeře a je z toho pouze odkop od Brollovy brány.
     
    9
    Jesper Verlaat obehrál soupeře a poté se snažil založit další domácí akci, ale pozorní beci Drážďan je do blízkosti Martina Fraisla nepustili. Nicméně Sandhausen nadále drží polovinu hostů.
     
    10
    Florian Ballas spěchal za míčem, který se blížil hostující brance. Nakonec ho získal do své moci a pomohl tak Kevinu Brollovi, který tak byl v tuto chvíli bez práce.
     
    11
    Dennis Diekmeier zahrál další autové vhazování pro Sandhausen. Poté akce domácích pokračovala, ale střela podél brankové čáry z kopačky Biady skončila jen v autu.
     
    12
    No a na druhé straně se do ofenzivního výpadu dostal Patrick Schmidt a jeho střela pravačkou prakticky kousek od penaltového puntíku skončila jen nad břevnem Fraislovy branky.
     
    13
    Dynamo si špatně rozehrálo na polovině domácích a k míči se tak zadarmo dostal Leart Paqarada, ten také hned s balonem zamířil na opačný konec hřiště.
     
    14
    Z akce Sandhausenu nebylo vůbec nic, takže Kevin Broll si už míč rovná k dalšímu odkopu od svého zařízení.
     
    15
    Je pískáno, domácí se dopustili faulu a u míče tak budou pro následující chvíle hosté a ti na nic nečekají a směřují před velké vápno domácích.
     
    16
    Niklas Kreuzer se vydal do pokutového území, tam ale svou povedenou akci nedotáhl do zdárného konce. Míč tak má Martin Fraisl a pošle ho hodně daleko.
     
    17
    Azíz Buhaddúz se napřáhl k pěkné střele uvnitř velkého vápna, ale ta nakonec neskončila mezi třemi tyčemi. Domácí tak nebyli daleko od úvodního gólu zápasu!
    17. Buhaddúz vyslal nebezpečnou střelu
     
    19
    Hosté se vytasili s další akcí, která ale nebyla úspěšná. Znovu tak branku soupeře neohrozili.
     
    21
    Marco Terrazzino z hranice velkého vápna poslal na branku soupeře nepříjemnou střelu, tu ale obrana Sandhausenu bez větších potíží zastavila.
     
    22
    Rohový kop zahrálo Dynamo, obrovitý Simon Makienok hlavičkoval u přední tyče, ale jeho pokus šel jen nad branku domácího celku. Martin Fraisl tak v klidu může vrátit míč zpět do hry.
     
    24
    Dennis Diekmeier na druhé straně střílel na hostující svatyni, ale i Drážďany se nebezpečné situaci před Brollem ubránily.
     
    25
    Azíze Buhaddúze si opět neohlídala obrana Dynama a ten se opět prosmýkl a dostal ke střele. Tu ale okamžitě zablokoval Marco Hartmann a pomohl Brollovi, jenž nakonec nemusel hasit nebezpečí.
     
    26
    Míč je v zámezí, autové vhazování tak zahraje opět Dennis Diekmeier a domácí celek tak může zůstat u míče i nadále.
     
    27
    A v krátkém sledu po sobě si stejnou situaci Dennis Diekmeier zopakuje, tentokráte na vlastní polovině.
     
    28
    René Klingenburg byl nyní tvrdě atakován soupeřem a ten si při pádu na trávník podvrkl nohu. Hlavní sudí tak tasí první žlutou kartu zápasu a vyfasuje ji Gerrit Nauber.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Gerrit Nauber (SV Sandhausen).
     
    29
    Po standardní situaci se dostal ke střele Marco Hartmann, ovšem s jeho pokusem si domácí celek poradil.
     
    30
    Po třiceti minutách hry jsme se stále nedočkali úvodní branky a oba gólmani tak drží svá čistá konta.
     
    31
    Žlutí se také na druhé straně. Niklas Kreuzer sjel ostře ve skluzu do domácího hráče a i on vidí od hlavního sudího kartónek žluté barvy a na karty je tedy vyrovnáno.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Niklas Kreuzer (SG Dynamo Drážďany).
     
    32
    Domácí vybojovali rohový kop, který odehraje Leart Paqarada.
     
    32
    Po jeho centru do pokutového území si nejvýše vyskočil brankář Dynama Kevin Broll a dostal tak balon do bezpečí. Poté ho odkopl hodně daleko od svého zařízení.
     
    33
    Simon Makienok sice odehrál balon hlavou před velké vápno Sandhausenu, ale nikdo z jeho spoluhráčů tam nebyl. Proto domácí získali balon a pádí směrem dopředu.
     
    34
    Domácí se déle zdrželi na polovině hostů, u rohu velkého vápna se chystal k centru do pokutového území Dennis Diekmeier, ale obrana Drážďan byla proti.
     
    35
    Domácí si neporozuměli v rozehrávce a balon skončil v auto. Hosté tak budou vhazovat a mají možnost si to namířit opět před branku Martina Fraisla.
     
    36
    Leart Paqarada unikal obraně hostů až před pokutové území, ale včas za záchrannou brzdu zatáhl jeden z hostů a slibně se rodící akci Sandhausenu tak zastavil pozorným obranným zákrokem.
     
    37
    Niklas Kreuzer vyslal vzdušný centr na levou stranu, kam si nabíhal Simon Makienok, ale ten se nakonec nedostal k zakončení před Martinem Fraislem.
     
    38
    Makienok nadvakrát zakončil pravačkou, domácí balon srazili za zadní čáru a hosté tak zahrají další rohový kop.
     
    39
    Niklas Kreuzer pak sice posadil míč na hlavu Floriana Ballase, ale ten míč poslal jen vedle pravé tyče z pohledu Martina Fraisla. A nyní následuje odkop od jeho brány.
     
    39
    Jannis Nikolaou si nyní vyslechl domluvu od hlavního sudího, jelikož fauloval soupeře. A příště by to mohlo být za žlutou kartu. Domácí tak zahrají volný kop.
     
    40
    U přední tyče zakončoval hlavou Azíz Buhaddúz, ale míč zaletěl jen těsně nad spojnici hostující branky. Kevin Broll tak pošle míč dopředu a ještě tak hosté mohou zaútočit v závěru prvního poločasu.
     
    41
    Niklas Kreuzer zahrál další rohový kop pro Drážďany, ale jeho centr nevyšel a nikdo z jeho spoluhráčů na něj u přední tyče nedosáhl.
     
    42
    Makienok si vyskočil na centr z pravé strany, hlavou ho však k bližší tyči neusměrnil.
     
    43
    Martin Fraisl jen kontroloval pokus o centr od Makienoka, doběhl si pro míč a následně jej poslal až před velké vápno hostujících Drážďan.
     
    44
    Dalekonosný odkop od branky Devina Brolla a hosté mohli jít ještě o šance. Niklas Kreuzer si nabíhal k velkému vápnu, ale dobře mu sekundoval Paqarada a nedovolil mu balon odehrát.
     
    45
    Makienok přistrčil soupeře a je pískáno. Díky jeho faulu tak nyní budou u balonu domácí hráči a v závěru ještě zaútočí.
     
    45+1
    Už v nastaveném čase fauloval Robin Scheu a hosté zůstanou u míče. Zahrají volný kop, ale je to z hodně velké dálky, takže uvidíme, zda branku domácích ohrozí.
     
    45+1
    Nic z toho nebylo a to bude z této části hry vše. Sudí už nenechá balon odehrát od Fraislovy branky a píská konec prvního poločasu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. V něm jsme se nedočkali ani jedné branky, nějaké šance si však oba celky vytvořily. Ale ty neměly gólové parametry a brankáři obou týmů tak zatím hájí svá čistá konta. Uvidíme, co nám nabídne druhá půle, která by měla začít v 16:32.
     
    Střely na branku: 3 – 0
     
    Aktéři dnešního duelu se už vrátili zpět na hrací plochu a to znamená, že druhý poločas už co nevidět začne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupily oba celky beze změn, ani jeden trenér tak nesáhl k oživení hry v podobě vystřídání.
     
    47
    Domácí se dostali před hostující branku, kde ale byla připravena obrana hostů a ta dostala míč pod kontrolu. Záhy ho pak vrátil zpět do hry brankář Dynama Kevin Broll.
     
    48
    Na polovině Sandhausenu se srazili dva hráči, nejvíce to asi odnesl Gerrit Nauber, který si při pádu poranil ruku a už je ošetřován na hrací ploše.
     
    49
    Vypadá to na vykloubené rameno a ještě bude pokračovat jeho ošetření za postranní čárou. Uvidíme, zda se ještě bude moci vrátit do hry. Vzledem k tomu, že jeden z domácích už dostával pokyny na střídačce, je možné, že Nauber odstoupí.
     
    50
    Tim Kister vyslal přihrávku na Juliuse Biadu, ten ale svou střelu poslal jen vedle pravé tyče z pohledu brankáře Kevina Brolla.
     
    52
    Domácí vybojovali další rohový kop, zahraje ho Leart Paqarada.
     
    53
    Z této standardní situace ale nebylo nic a posléze se do rychlého úniku dostali hosté, ale Florian Ballas byl čistě zastaven obranou domácího celku.
     
    54
    Dlouhé autové vhazování zahráli domácí hráči, míč se ocitl v pokutovém území, ale nikdo z hráčů Sandhausenu ho nedokázal mezi tři tyče usměrnit.
     
    54
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Gerrit Nauber, přichází Roman Hauk.
     
    55
    Nauber skutečně nemůže pokračovat ve hře a musel vystřídat. Na jeho místo tak nastoupila čerstvá síla v podobě Romana Hauka.
     
    57
    Jannis Nikolaou byl domácím brankářem přistrčen a spadl na zem. To se pochopitelně hostujícímu hráči nelíbilo a směrem k sudímu se zlobil, že tuto situaci zřejmě přehlédl.
     
    59
    Domácí zahráli volný přímý kop, Paqarada ale poslal míč jen mimo tři tyče.
     
    60
    Stále jsme se po hodině hry nedočkali ani jedné branky, na tu si tedy musíme ještě počkat. Oba celky se snaží otevřít skóre zápasu, ale zatím se jim to nedaří.
     
    61
    Rohový kop zahráli hosté a hne se do zakončení těsně u Fraisla dral Simon Makienok, jeho přízemní pokus se za jeho záda nevešel.
     
    61
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Niklas Kreuzer, přichází Linus Wahlqvist.
     
    61
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Robin Scheu, přichází Enrique Peña Zauner.
     
    61
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Julius Biada, přichází Mario Engels.
     
    62
    Na levé straně unikal k velkému vápnu hostující Marco Terrazzino, ale jeho centr do velkého vápna pak nikdo z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Jesper Verlaat (SV Sandhausen).
     
    64
    Před dotírajícími hosty zakročil Tim Kister, jenž okamžitě míč poslal daleko od Fraislovy branky a poslal tak spoluhráče do další útočné akce.
     
    65
    Enrique Peña Zauner se pokusil zachytit míč, který mu proletěl kolem nohy, ale to se mu nepovedlo. Kevin Broll pak odkopl balon od své branky, ale dostal ho za postranní čáru. Následuje autové vhazování pro Sandhausen.
     
    67
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází René Klingenburg, přichází Patrick Ebert.
     
    67
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Patrick Schmidt, přichází Sascha Horvath.
     
    68
    Marlon Frey v souboji o míč zavadil o ramenou soupeře a s bolestivou grimasou pak padl na zem. Nakonec ale pokračuje a zdá se, že je v pořádku a byl jen otřesený.
     
    69
    Hostující Hartmann to nyní přehnal s tvrdostí a opřel se do soupeře, kterého poslal tvrdě na zem. Sudí tak tasí další žlutou kartu.
     
    70
    Dlouhý míč na Azíze Buhaddúze nevyšel, blíže u něho byl jeden z hostů a dostal jej na polovinu Sandhausenu. Dynamo tak na nic nečeká a znovu se pokusí ohrozit Fraislovu branku, gól by v jeho pozici byl hodně důležitý.
     
    72
    Enrique Peña Zauner inkasuje žlutou kartu za to, že po kontaktu s protihráčem svůj pád přehrál.
     
    72
    Tak pro hostujícího Löweho utkání předčasně končí. Ten totiž tvrdým zákrokem přišlápl nohu domácímu hráči a ten se ocitl na hrací ploše v nefotbalové pozici. Dynamo tak bude utkání dohrávat o deseti hráčích.
     
    74
    Leart Paqarada zezadu srazil hostujícího hráče a vyslechl domluvu od hlavního rozhodčího. Makienok pak rozehrál standardní situaci, ale z ní pak hosté nic nevytěžili.
     
    75
    A nakonec Paqarada přeci jen dostává žlutou kartu za svůj předchozí prohřešek.
     
    76
    Paqaradův centr z levé strany odhlavičkoval do bezpečí v pádu Jannis Nikolaou a hosté tak mohli vyrazit do akce. Ale počínali si velmi nepřesně a brzy o míč přišli.
     
    78
    Simon Makienok se na sebe hodně zlobí, protože sám ví, že svou střelu ze slibné vzdálenosti příliš uspěchal a míč končí mimo tři domácí tyče.
     
    79
    Leart Paqarada si srovnal míč u rohového praporku a následně ho nacentroval do pokutového území, ale tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl připraven na hlavičku.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, ještě něco hlavní sudí určitě nastaví. Na ukazateli skóre svítí pořád bezbrankový stav.
     
    80
    Patrick Ebert zahrál další volný kop takřka z půlky hřiště, v pokutovém území si vyskočil Marco Hartmann, ale nestačil vystřelit, protože se ocitl v klubku těl hráčů obou týmů a nakonec skončil s bolestivou grimasou na zemi.
     
    82
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Ransford Königsdörffer, přichází Bariş Atik.
     
    82
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Marlon Frey, přichází Erik Zenga.
     
    82
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Azíz Buhaddúz, přichází Besar Halimi.
     
    83
    Patrick Ebert se dostal ke střele z hranice velkého vápna a tu zakroutil k tyči Fraislovy branky. Ten ještě zákrokem míč jistil a poté ho dostal pod kontrolu.
    83. Ebertova pěkná střela
     
    85
    Na druhé straně pak braku hostů těsně minul Denis Linsmayer a balon skončil jen v zámezí.
     
    86
    Hosté ztratili míč a do akce se vydali zase domácí, ale před velkým vápnem je o míč připravil Atik a ten hned zamířil na opačnou stranu.
     
    87
    Kevin Broll robinsonádou zneškodnil pokus domácího hráče a notně tak svůj tým podržel. Šance na obou stranách přibývají, oba týmy chtějí strhnout vedení na svou stranu.
    87. Brollova robinsonáda
     
    88
    Patrick Ebert byl zblízka nebezpečný před Fraislem, ten na poslední chvíli dostal míč pod kontrolu a poté ho vrátil svým spoluhráčům.
     
    89
    Červenou kartu dostává Erik Zenga a také domácí celek dohraje zbytek zápasu s deseti hráči.
     
    90
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Hosté se v samotném závěru zápasu ujímají vedení. MARCO HARTMANN dostal míč na pravačku a poté zblízka dloubl do míče, který pak poslal za záda domácího brankáře – 0:1. Nyní se budou hráči Dynama snažit své vedení udržet.
    90. Marco HARTMANN - 0:1
     
    90
    Nastavovat se bude ještě pět minut navíc.
     
    90+2
    Hosté se pochopitelně nikam neženou a snaží se svůj velmi slibný výsledek hájit.
     
    90+3
    Ebert vyfasoval další žlutou kartu pro svůj tým, když se tvrdě opřel do soupeře, který se jen těžko zvedla z hrací plochy.
     
    90+4
    Na malou domů poslal míč jeden z hostů a brankář Kevin Broll pak odkopl balon až na polovinu Sandhausenu. Hosté už odpočítávají poslední vteřiny zápasu a už by si jistě přáli konec.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec v devadesáté minutě rozhodli o osudu tohoto duelu. Skóre zápasu otevřel Marco Hartmann, jenž tak v samotném závěru utkání zařídil tříbodový zisk pro hostující Drážďany, které tak ještě živí naději na to, aby nesestupovaly rovnou do druhé německé soutěže, ale aby si ještě zahrály baráž o udržení. Závěrečné kolo druhé německé Bundesligy je na programu příští neděli a bude to ještě vše hodně zajímavé.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:13. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 21:16.
     
    Vhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehrálo bez diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:29:17)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 90. Hartmann

    Karty:   28. Nauber (SDH), 62. Verlaat (SDH), 72. Peña Zauner (SDH), 75. Paqarada (SDH) – 31. Kreuzer (DRE), 69. Hartmann (DRE), 90+3. Ebert (DRE)   89. Zenga (SDH) – 72. Ch. Löwe (DRE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:13. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 21:16.
    SV Sandhausen: Fraisl – Nauber (54. Hauk), Kister, Verlaat – Diekmeier (C), Frey (82. Zenga), Linsmayer, Paqarada – Biada (61. Engels) – Buhaddúz (82. Halimi), Scheu (61. Peña Zauner).
    Náhradníci: Wulle – Dieckmann, Hauk, Türpitz, Zenga, Peña Zauner, Halimi, Engels, Klingmann.

    SG Dynamo Drážďany: Broll – Kreuzer (61. Wahlqvist), Ballas (C), Nikolaou, Ch. Löwe – Schmidt (67. Horvath), Hartmann, Klingenburg (67. Ebert), Terrazzino – Königsdörffer (82. Atik), Makienok.
    Náhradníci: Boss – Wahlqvist, Hamalainen, Hušbauer, Ebert, Atik, Horvath, Kulke.

    Rozhodca: Kempter – Gasteier, Schütz