Norimberk – Stuttgart 0:6 (kon.) | Heidenheim – Hamburger 2:1 (kon.) | St. Pauli – Regensburg 1:1 (kon.)
Darmstadt – Wiesbaden 3:1 (kon.) | Bochum – Fürth 2:2 (kon.) | Aue – Hannover 2:1 (kon.)
Sandhausen – Dynamo Drážďany 0:1 (kon.) | Osnabrück – Kiel 4:1 (kon.) | Karlsruher SC – Bielefeld 3:3 (kon.)
koniec
FC Sankt Pauli
1:1 (1:1)
SSV Jahn Regensburg
cz Nedeľa 21.06.2020, 15:30 • Millerntor Stadium • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobré odpoledně při sledování německého fotbalu! Včera jsme sledovali předposlední kolo Bundesligy, dnes nás 2. Bundesliga! Společně se mnou se pak zaměříme na zápas mezi Sankt Pauli a Regensburgem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    FC Sankt Pauli
    Sankt Pauli by si už v dnešním duelu chtěla definitivně zajistit udržení. Nachází se sice tři příčky od barážového místa, má i velký pětibodový náskok, ale udržení stále není jisté. Na to potřebuje z dnešního duelu alespoň jeden bod, o který se jistě porve. Dnešním domácím se navíc v poslední době moc nedaří, protože v posledních pěti duelech zaznamenali výhru, dvě remízy a dvě prohry. Naposledy jednoznačně padli s Hannoverem 0:4. Sankt Pauli by tak rádo odčinilo svou poslední porážku, navíc by si určitě chtělo vylepšit formu.

    Poslední tři utkání
    Hannover vs. St. Pauli – 4:0
    St. Pauli vs. Aue – 2:1
    Bochum vs. St. Pauli – 2:0
     
    SSV Jahn Regensburg
    Zato Regensburg už absolutně o nic nehraje. Nachází se na desátém místě, přičemž na sestupové pásmo má vysoký náskok, ale zase nemůže dosáhnout na pozice zajišťující postup. Jahn by si však chtěl aspoň prodloužit svou dobrou bilanci po přestávce, protože ze sedmi duelů prohrál pouze jednou, ale čtyřikrát remizoval. Celkově ale v těchto zápasech získal deset bodů, což není úplně málo. Dnešní hosté navíc naposledy porazil Karlsruhe 2:1, takže chtěli určitě vyhrát podruhé v řadě.

    Poslední tři utkání
    Regensburg vs. Karlsruhe – 2:1
    Heidenheim vs. Regensburg – 4:1
    Regensburg vs. Darmstadt – 3:0
     
    Úvodní sestavy:

    FC Sankt Pauli: Himmelmann – Zander, Östigard, Senger, Ohlsson – Viet, Sobota (C), Becker – Gyökeres – Diamantakos, Veerman.
    Náhradníci: Müller – Knoll, Avevor, Penney, Kalla, Franzke, Flum, Benatelli, Coordes.

    SSV Jahn Regensburg: Weidinger – Hein, Nachreiner, Correia, Okoroji – Stolze, Geipl, Besuschkow, Wekesser – Grüttner (C), Makridis.
    Náhradníci: Kunz – Saller, Knipping, Derstroff, Heister, Wähling, Baack, Albers Nielsen, Seydel.

    Rozhodčí: Heft – Benen, Lechner.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali domácí fotbalisté, kteří ihned zapojují do hry svého brankáře Robina Himmelmanna, který nejprve rozehrává dalekým nákopem, ale míč se k němu rychle vrátil. Napodruhé už rozehrál nakrátko.
     
    2
    Hosté velmi aktivně napadají, kvůli čemuž musel zase domácí gólman odkopávat vysoko do vzduchu. Tentokrát se to už vyplatilo, protože Max Besuschkow poté fauloval.
     
    3
    Zatím pozorujeme nepřesnosti hlavně na straně Regensburgu, který kvůli špatné kombinaci málem pustil soupeře do protiútoku, Sebastian Nachreiner však raději pro jistotu fauloval.
     
    4
    Sebastian Ohlsson posílá dopředu daleký aut, po kterém jeden z hostů opět zakopává míč za postranní čáru.
     
    5
    Jahn stále pokračuje v nepřesných přihrávkách. Přenesení hry ze strany na stranu je však extrémně složité, takže míč občas ulétne do autu.
     
    6
    Viktor Gyökeres dobře prodloužil míč až do šestnáctky, ale už zasáhl pozorný obránce, který ale zase srazil míč jen do zámezí.
     
    7
    Snad poprvé se do hry zapojuje také brankář hostů, Alexander Weidinger také napoprvé volí variantu dlouhého nákopu.
     
    8
    Regensburg se poprvé uchyluje ke kombinaci na své polovině, ale nemá ani chvíli klidu, protože Sankt Pauli napadá ve třech hráčích až u soupeřící šestnáctky.
     
    9
    Na obou stranách opět sledujeme celou řadu z nepřesností, čehož nakonec mohl těžit Viktor Gyökeres, ale ten také nedokázal ideálně přihrát.
     
    10
    První desetiminutovku ukončuje snadným zákrokem Robin Himmelmann, který následně chvílí váhá s rozehrávkou, ale nakonec opět vykopává.
     
    11
    Domácí se dostali do první větší šance zápasu! Rána z hranice šestnáctky měla opravdu slušné parametry, jenže Alexander Weidinger prokázal dobré reflexy a jistě zasáhl.
     
    12
    St. Pauli právě vstřelilo branku!
    Domácí těží ze soupeřícího zaváhání a dostávají se do vedení! Sebastian Nachreiner poslal na svého brankáře moc krátkou přihrávku, kterou stihl Henk Veerman zachytit. Míč následně nachystal pro DIMITRISE DIAMANTAKOSE, který bez problémů skóroval.
    12. Dimitris DIAMANTAKOS - 1:0
     
    14
    Regensburg má stále problémy s rozehrávkou. O míč tak zase přišel, i když tentokrát až u půlící čáry, takže z toho nic nebezpečného nebylo.
     
    15
    Hosté už se tlačili k rychlé odpovědi, jenže pas za obranu byl až moc dlouhý, takže skončil až u brankáře, který v pohodě rozehrává nakrátko.
     
    16
    Luca-Milan Zander poslal do šestnáctky nadějný centr, ke kterému se skvěle prodral Henk Veerman, ale ten hlavičkoval jen nad bránu, což znamená odkop pro gólmana.
     
    17
    Regensburg se z inkasované branky pořád oklepává. Další rozehrávka tak byla hodně špatné, protože postranní nákop skončil jen v autu.
     
    18
    Ani další nákop nebyl nikterak úspěšný. Balón je tak v moci Robina Himmelmanna, který nikam nespěchá a klidně naznačuje spoluhráčům, kam si mají pro míč přijít.
     
    19
    Domácí rozehráli svůj první roh v zápase, ale Jahn dobře střeží vzdušný prostor před svou bránou, takže žádná nebezpečná hlavička nenásledovala.
     
    20
    Dimitris Diamantakos málem skóroval podruhé! Po skvělém pasu se dostal ze všechny obránce, ale ti ho po čase doběhli, takže zakončoval z opravdu těžké pozice. Směr střely navíc dobře vystihl Alexander Weidinger, který tak zasáhl.
     
    21
    Sankt Pauli pořád jasně přehrává svého soupeře, který se tak už dlouhou dobu jenom brání. Nyní se dobrým zákrokem prezentoval Andreas Geipl.
     
    22
    Domácí se po autu už k ničemu nedostali, takže další útočné snažení musí začínat ze své půlky. Postupně se tak posouvají dopředu přes pravou stranu.
     
    23
    Marcel Correia končí po souboji v péči ošetřovatelé a nevypadá to s ním dobře. Asi bude muset střídat.
     
    24
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Marcel Correia, přichází Tim Knipping.
     
    25
    Viktor Gyökeres chtěl přenést hru na druhou stranu, ale až potom co kopl do míče si všiml, že tam nemá žádného spoluhráče. Balón tak končí za pomezní čárou.
     
    27
    Regensburg právě vstřelil branku!
    Hosté zničehonic vyrovnávají a opět začínáme od nuly! Centr z levé strany dokázal Sebastian Ohlsson vyrazit jen k OLIVERU HEINOVI, který si míč ideálně nachystal na levačku a hranice šestnáctky vypálil k levé tyči. Robin Himmelmann si sice na míč sáhl, ale srazil si ho jen do sítě.
    27. Oliver HEIN - 1:1
     
    28
    Sankt Pauli se pokouší o rychlou odpověď, ale Regensburg chce alespoň chvíli udržet vyrovnaný stav, takže do obrany dává vše co má, což se zatím vyplácí.
     
    30
    Sebastian Stolze se prezentuje docela zákeřným zákrokem, který je mu samozřejmě odpískán, ale aspoň pro tentokrát se vyhnul kartě.
     
    31
    Sebastian Stolze hrál okamžitě zase proti pravidlům. Nyní si při zpracovávání míče pomohl rukou, což také od hlavního rozhodčího nezůstalo bez odezvy.
     
    32
    Domácí se zkoušeli prosadit pomocí nákopu za obranu, který dobíhal jeden z forvardů, ale rychlejší byl bránící hráč, který svému brankáři umožnil bezpečný odkop.
     
    33
    Viktor Gyökeres je zatím asi nejvýraznějším hráčem na hřišti. Opět držel míč na levé straně, následně vybídl ke střele Finna Oleho Beckera, který tak také učinil, ale mířil jen do rukavic brankáře.
     
    34
    Hra už se začíná zpomalovat, nikdo nechce v závěru poločasu chybovat. Teď si domácí jen tak přihrávají na své polovině a vyčkávají na nějaký náběh útočníků.
     
    35
    Waldemar Sobota se dobře dostal až na hranici šestnáctky, odkud se pokusil o technické zakončení, které bylo velmi nebezpečné. Nakonec však skončilo jen těsně vedle pravé tyče.
     
    36
    Regensburg si vybojoval výhodu rohového kopu. Max Besuschkow však svým centrem nachází jen hlavu soupeřícího beka, který sklepává míč pro svého spoluhráče.
     
    37
    Luca-Milan Zander se málem sám dostal přes tři protihráče, jeden z nich ho ale na poslední chvíli zastavil nedovoleným zákrokem, což znamená přímý kop pro domácí.
     
    38
    Sankt Pauli však nakonec rozehrálo jen nakrátko a potom se stáhlo zpět na svou polovinu. Po chvíli se však rychle vrací dopředu přes pravou stranu.
     
    39
    Henk Veerman dokázal přetažený centr vrátit před bránu. Tam nejprve zaúřadoval obránce a následně brankář Alexander Weidinger, který tak přerušil hru.
     
    40
    Tentokrát se o přesný vzdušný pas pokusil Christian Viet, ale žádný ze spoluhráčů to vůbec nečekal, takže balón doskákal až za brankovou čáru.
     
    41
    Domácí v závěru poločasu hosty docela svírají, už skoro pět minut se hraje jen na jejich útočné polovině. Po špatně rozehraném autu se však Jahn přece jen osvobozuje.
     
    42
    Regensburg už chce dohrát první půli v co největším klidu, ale soupeř mu to rozhodně neumožňuje. Velmi aktivně napadá, díky čemuž má zpět míč pod kontrolou.
     
    43
    Hosté se po úspěšné defenzivě ještě dokonce vydávají dopředu. Do vápna však přišel jen nepřesný centr, který domácí obránci bez problémů odvrátili.
     
    44
    Sankt Pauli už toho má také relativně dost, dopředu tak jenom nakopává. Při následném hlavičkovém souboji se Henk Veerman dopustil nedovoleného zákroku, takže z toho zase nic není.
     
    45
    Tim Knipping ještě trochu zdržel hru ošetřením. Na nic vážného to ale nevypadá, protože za postranní čáru odchází po svým. Regensburg každopádně bude hrát chvíli v oslabení.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Regensburg klidně drží míč na své polovině a už spíše jenom vyčkává na hvizd hlavního rozhodčího. Ten co nevidět přijde.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.
     
    První poločas nám nabídl atraktivní podívanou, která nakonec končí smírnou remízou 1:1. Jako první se prosadilo Sankt Pauli, které dokonale potrestalo soupeřící chybu při rozehrávce. Jahn byl následně dlouhou dobu bezbranný, ale prakticky z ničeho vytěžil vyrovnání, které už pak v klidu držel. Do druhého poločasu se tak nakonec vstupuje téměř za totožné situace jako do toho prvního.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Dimitris Diamantakos, přichází Maximilian Franzke.
     
    46
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Oliver Hein, přichází Benedikt Saller.
     
    46
    Druhá půle se začíná v rychlém tempu, oba celky už se stihly podívat do útoku. Vždycky ale ztroskotaly na soupeřící defenzivě.
     
    47
    Henk Veerman dostal dobrou přihrávku do středu vápna, ale tam měl na střelu minimum prostoru, podle čehož zakončení taky vypadalo. Nakonec může být rád aspoň za roh.
     
    49
    Sankt Pauli má lepší vstup i do druhé půle, takže se hraje vyloženě na polovině Regensburgu, který však bránění víceméně v pohodě zvládá.
     
    50
    Domácí rozehrávají již druhý roh v druhém poločase. Christian Viet však míč posílá přímo do náruče Alexandera Weidingera, který prokázal dobrý přehled.
     
    51
    Jahn se po delší době přesouvá do útoku, protože poblíž půlící čáry získal aut. Po tom však o míč musí bojovat, protože domácí fotbalisté pořád velmi aktivně napadají.
     
    52
    Veškeré útočné snažení nakonec ukončuje postavení mimo hru. Sankt Pauli tak rozehrává na své polovině a ihned míří dopředu.
     
    53
    Domácí rozehrávají další roh. Ten si bere na starost Finn Ole Becker, ale ani ten v pokutovém území nenachází žádného spoluhráče.
     
    54
    Sankt Pauli si na útočné půli dělá co chce. Nakonec ale jen docela nepřesně odcentrovalo, míč tak skončil jen v rukavicích Alexandera Weidingera.
     
    55
    Jahn nerozehrál moc přesně, protože vzápětí je míč zpět u domácího brankáře, který společně se svými stopery zakládá další útok svého týmu.
     
    56
    Chima Okoroji však dobře vystihl soupeřící přihrávku, následně se dostal až téměř k levému rohového praporku, odkud odcentroval. Jeho vzdušný pas však žádného hráče v červeném dresu nenašel.
     
    57
    Souboj o míč, který se odehrál na středu hřiště nakonec dopadl lépe pro Regensburg, který toho však nedokázal využít, protože následně docela zbytečně fauloval.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Waldemar Sobota (FC Sankt Pauli).
     
    59
    Waldemar Sobota si přes střed hřiště málem našel cestu až k zakončení, o míč ho připravil až poslední hráč a to tím, že ho donutil k faulu.
     
    60
    Vstupujeme do poslední třetiny dnešního duelu, kterou odpálí odkopem Alexander Weidinger.
     
    62
    Domácím už začínají docházet nápady, dopředu tak zkusili nakopnout. To však nevyšlo, Regensburg má tyto míče dobře pohlídané.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Leo Östigard (FC Sankt Pauli).
     
    63
    Jahn může dokonat obrat z dobré standardní situace. Chima Okoroji ji řešil překvapivým a rychlým přízemním pasem, který sice skončil u jednoho ze spoluhráčů, ale ten stejně nedokázal zakončit.
     
    65
    Utkání se začíná trochu vyhrocovat. Docela zákeřně pro změnu fauluje jeden z hostů, konkrétně Benedikt Saller. Tomu hlavní sudí dává jasně najevo, že to takhle dál jít nemůže.
     
    66
    Sebastian Stolze se šikovně uvolnil na pravé straně. Míč si následně navedl až do šestnáctky, kde však končí na zemi. Žádný z domácích hráčů však nefauloval.
     
    67
    Nyní má pro změnu navrch Regensburg, který míč drží jen na své útočné polovině. Dnešní utkání je tak hodně vyrovnané a určitě se dočkáme zajímavého konce zápasu.
     
    68
    Hosté po rozehrávce svého brankáře sázejí na jistotu. Opatrně kombinují směrem dopředu a za žádnou cenu nechtějí míč ztratit.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Marvin Senger (FC Sankt Pauli).
     
    70
    Chima Okoroji posílá od rohového praporku do vápna další nebezpečný balón, ale i tentokrát domácí obrana obstála. Střelu sice dovolila, ale Maximilian Franzke mířil jen nad horní tyčku.
     
    71
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Christian Viet, přichází Luis Coordes.
     
    71
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Sebastian Stolze, přichází Julian-Maurice Derstroff.
     
    71
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Erik Wekesser, přichází Andreas Albers Nielsen.
     
    72
    Viktor Gyökeres prozkoušel pozornost Alexandera Weidingera přízemní střelou z hranice šestnáctky. Rána však byla docela dost pomalá, takže brankář bez problémů zasáhl.
     
    73
    Regensburg svého soupeře každým okamžikem svírá čím dál víc. Další nebezpečnou akci musel Leo Östigard řešit odkopem na roh.
     
    74
    Své spoluhráče nakonec uklidňuje Robin Himmelmann, který jistě lapil soupeřící centr. Následně rozehrává na nejbližšího obránce.
     
    75
    Začíná nám posledních patnáct minut duelu. Nyní je jednoznačně aktivnější Regensburg, ale od skórování druhé branky je stále docela daleko.
     
    76
    Další útok soupeře jistě zastavuje domácí brankář. Ten zase rozehrává nakrátko, přece jen odkop na druhou polovinu hřiště rozhodně není moc jistá varianta.
     
    77
    Dlouhý míč za domácí obranu se dokonce dostal až za brankovou čáru bez jediného dotyku. Robin Himmelmann tak opět rozehrává rychle nakrátko.
     
    78
    O přihrávku za defenzivu se nyní pokoušelo také Sankt Pauli, ale mělo to podobný výsledek jako před chvílí u soupeře. Míč skončil jen u brankáře, který rychle rozehrál.
     
    79
    Regensburg nikam nespěchá, i když od konce zápasu už nás dělí jen deset minut. Aktuální skóre mu relativně vyhovuje, i když samozřejmě by byl rád i za plný bodový zisk.
     
    80
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Luca-Milan Zander, přichází Jan-Philipp Kalla.
     
    80
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Viktor Gyökeres, přichází Matt Penney.
     
    81
    Domácí dobře zahušťují prostor, kvůli čemuž se hosté vůbec nemohou přiblížit k šestnáctce. Nic riskantního ale samozřejmě nezkoušejí.
     
    83
    Po dlouhé době se přerušuje hra, protože Matt Penney podklouzl, přičemž se míče dotkl s rukou. Hlavní sudí okamžitě dává míč hostům.
     
    84
    Jahn většinu času pořád drží míč na svých kopačkách, ale dopředu se moc nežene. Vypadá to tedy, že žádného dalšího gólu se nejspíš nedočkáme.
     
    85
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Max Besuschkow, přichází Tom Baack.
     
    86
    Domácí ještě rozehrávají standardku poblíž levé postranní čáry, ale ani tento centr nenabídl žádnou střeleckou pozici.
     
    87
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Waldemar Sobota, přichází Johannes Flum.
     
    88
    Sankt Pauli se ještě v závěru zápasu usazuje na útočné polovině, kde stihl získat už dva auty. Jan-Philipp Kalla tak vhazuje přímo do šestnáctky, ale tam nakonec situaci uklidňuje pozorný Alexander Weidinger.
     
    89
    Útočné snažení domácích nakonec ukončuje útočný faul na Sebastiana Nachreinera. Regensburg následně okamžitě nakopává dopředu. Julian-Maurice Derstroff se k míči dokonce dostal až za obranou, ale zakončil jen nad. Navíc byl stejně v ofsajdu.
    89. Derstroff byl jen v ofsajdu
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Poslední útok zápasu podniká Sankt Pauli, ale to kvůli nepřesné přihrávce nakonec ani nevystřelilo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas nám po tom prvním sliboval zajímavou podívanou, ale té jsme se nakonec nedočkali. Ve druhé půli totiž oba celky hrály hodně pasivně, kvůli čemuž si nikdo nedokázal vytvořit nějakou větší příležitost. Nakonec tak platí stav 1:1, který znamená bod pro oba celky. Za ten je rádo hlavně Sankt Pauli, které se díky tomu definitivně vyhne sestupu. Regensburg si zase v tabulce o jedno místo polepšil.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. (17:25:39)

    Lukáš Mihal

    Góly: 12. Diamantakos – 27. Hein

    Karty:   58. Sobota (SNP), 62. Östigard (SNP), 69. Senger (SNP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12.
    FC Sankt Pauli: Himmelmann – Zander (80. Kalla), Östigard, Senger, Ohlsson – Viet (71. Coordes), Sobota (C) (87. Flum), Becker – Gyökeres (80. Penney) – Diamantakos (46. Franzke), Veerman.
    Náhradníci: Müller – Knoll, Avevor, Penney, Kalla, Franzke, Flum, Benatelli, Coordes.

    SSV Jahn Regensburg: Weidinger – Hein (46. Saller), Nachreiner, Correia (24. Knipping), Okoroji – Stolze (71. Derstroff), Geipl, Besuschkow (85. Baack), Wekesser (71. Albers Nielsen) – Grüttner (C), Makridis.
    Náhradníci: Kunz – Saller, Knipping, Derstroff, Heister, Wähling, Baack, Albers Nielsen, Seydel.

    Rozhodca: Heft – Benen, Lechner