Belshina – Borisov 0:2 (kon.) | Vitebsk – Minsk 1:0 (kon.) | Soligorsk – Rukh Brest 1:1 (kon.)
koniec
FC Vitebsk
1:0 (1:0)
FC Minsk
cz Nedeľa 21.06.2020, 17:00 • CSK Vitebskiy • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    86
    Žlutou kartu si zblízka prohlédl domácí Kalenčuk, který zastavil soupeře v postupujícím útoku.
    85. Teverovovu hlavičku vyškrábl Veremko!
     
    85
    Neuvěřitelná možnost Ruslana Teverova brankou nekončí. Tvrdou hlavičku reflexivním zákrokem vytáhl Sergej Veremko. Sedmatřicetiletý veterán předvedl své umění.
     
    85
    Do hry půjde ještě Ukrajinec Nasibulin, naopak na střídačce už sedí Oleg Jevdokimov.
     
    83
    Na hřiště jde třetí hráč s příjmením Vasiljev. Tentokrát je to domácí záložník Ilja. Nahradí dnes dobře působícího Iona Nicolaesca, který se díky proměněné penalty stal také jediným střelcem dosavadního průběhu zápasu.
     
    83
    Vyrovnávací gól Dimitrije Ryžuka platit nemůže. Obránce Minsku sice trefil parádně do horního víka, jenže ještě předtím stál v ofsajdu.
     
    75
    Střídání na straně Vitebsku. Diego Carioca dnes odběhal velké množství kilometrů a půjde si odpočinout. Na hrací plochu naopak přichází Teverov.
     
    70
    Alexej Zaleskij nebyl v souboji se Skitovem zcela nevinně, a tak se mu ještě dostalo i žlutého trestu.
     
    68
    Střelec Chvaščinskij dnes směrem dopředu předvedl jedinou pořádnou akci. Hosté tak zkusí ofenzivu oživit Alexandrem Vasiljevem s číslem 22.
     
    66
    Anton Matvejenko už má pro dnes splněno. Na hřiště jde druhý Brazilec v mužstvu Vitebsku, a to Wanderson.
     
    64
    No a Nicolaescu po svižném signálu málem přidal svůj druhý gól v zápase. Kolem Čahovce propasíroval umístěnou střelu, která o pár desítek centimetrů minula pravou tyč Veremkovy brány.
     
    60
    Čalov musel zezadu atakovat Gribovského. Kromě zajímavé standardní situace, kterou uvidí za malou chvíli, sledoval i žlutou kartu v ruce rozhodčího.
     
    57
    Jarockij se ještě na hřišti pořádně neohřál a už vidí žlutou kartu za svůj zákrok i následné protesty na středu trávníku. Trenér s tímto chováním nemůže být spokojený.
     
    56
    První střídání hostujícího týmu před neúspěšným rohem. Hřiště opustil devatenáctiletý Sergej Sazončik, kterého nahradil Jaroslav Jarockij.
    28. Dobrá rána z úhlu vystrašila brankáře
     
    28
    A ihned přišla zajímavá možnost hostů. Oleg Karamuška hodně zaváhal s rozehrávkou a nedokázal pak dostihnout Vladimira Chvaščinského. Jeho rána šla na bránu z ostrého úhlu, přesto musel Soroko předvést těžký zákrok.
     
    20
    A z následné akce vznikla další obrovská šance. Přihrávka na Cariocu nešla do ofsajdu, Anton Matvejenko svého spoluhráče našel za nepřipravenou obranou. Jenže Brazilec už zřejmě myslel na gól a ze sedmi metrů nedokázal míč dopravit mezi tři tyče, protože hrozivě zpracoval.
    12. Ion NICOLAESCU - 1:0
     
    12
    Vitebsk právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se sebevědomě postavil moldavský snajpr ION NICOLAESCU, který skvěle umístěnou ranou do spodního levého rohu skóroval už posedmé v sezoně. Sergej Veremko se sice vrhl na správnou stranu, ale jeho ruce byly tentokrát příliš krátké. První střela a rovnou z penalty tak končí v kleci.
     
    11
    Blokujícím hráčem byl Vladimir Chvaščinskij, který za svou ruku zároveň dostává žlutou kartu.
     
    11
    Byla nařízena penalta ve prospěch Vitebsku. Po centru Nicolaesca se snažil pálit Nazarenko, který trefil pouze ruku obránce.

    Patrik Czepiec

    Góly: 12. Nicolaescu (pen.)

    Karty:   60. Čalov (VTB), 86. Kalenčuk (VTB) – 11. Chvaščinskij (FMN), 57. Jarockij (FMN), 70. Zaleskij (FMN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:8.
    FC Vitebsk: Soroko – Karamuška, Skitov, Nazarenko, Čalov, Matvejenko (66. Wanderson), Kalenčuk, Gurenko, Ksenofontov, Diego Carioca (75. Teverov), Nicolaescu (83. I. Vasiljev)
    Náhradníci: Guščenko, Kostomarov, Kac, Wanderson, Teverov, Drobyš, Fedosov, I. Vasiljev

    FC Minsk: Veremko – Ryžuk, Zaleskij, Čahovec, Priščepa, O. Vasiljev, Šramčenko, Jevdokimov (85. Nasibulin), Sazončik (56. Jarockij), Chvaščinskij (68. A. Vasiljev), Gribovskij
    Náhradníci: Leonov, Ivanov, Zinovič, Ostrouch, Alexijevič, Jarockij, A. Vasiljev, Šemruk, Nasibulin