Kasımpaşa – Fenerbahce 2:0 (kon.) | Galatasaray – Gaziantep 3:3 (kon.) | Konyaspor – Sivasspor 2:2 (kon.)
koniec
Konyaspor
2:2 (2:1)
Sivasspor
cz Nedeľa 21.06.2020, 20:00 • Torku Arena, Konya • Turecká Superliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 28. kola turecké Superligy mezi Konyasporem a Sivassporem, který skončil remízou 2:2.

    Favorizovaní hosté se dostali do vedení po půl hodině utkání, hlavičkou se trefil útočník z Pobřeží Slonoviny Arouna Koné. Avšak domácí ještě do konce prvního poločasu ukázali obrat, to když nejprve ve 37. minutě vstřelil branku Nejc Skubič, na něhož o sedm minut později navázal Deni Milošević. Dlouho se zdálo, že si Konyaspor dokráčí pro zisk veledůležitých tří bodů, jenže v poslední minutě základní hrací doby skóroval a na konečných 2:2 hlavou po centru z rohového kopu upravil střídající Petar Škuletić.

    Konyasporu bod nestačí k tomu, aby se vyšvihl pryč ze sestupových vod, zůstává na šestnáctém místě o bod za Rizesporem, který však má zápas k dobru. Sivasspor i nadále okupuje třetí příčku se ztrátou tří bodů na Trabzonspor.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:05:42)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:6.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední akci celého zápasu mělo domácí mužstvo. Nic zajímavého už ovšem nevymyslelo, přihrávce Hadžiahmetoviće se postavil do cesty Claudemir.
     
    90+4
    Za dlouhým nákopem Samby Camary zasprintoval Fernanda. Ztrátu na Nejce Skubiče ovšem smazat nedokázal, bek posléze hlavou poslal balón brankáři.
     
    90+3
    Konyaspor přidal na aktivitě do ofenzivy, bod je pro něj vzhledem k průběuu střetnutí málo. Lob za obranu v podání Jönssona dopadl do náruče Samassy.
    90+2. Daci nestrhl vítězství na stranu Konyasporu
     
    90+2
    Všechno mohlo být jinak! Zpátky na stranu domácího celku mohl strhnout vítězství Erdon Daci, který v gólovce trefil pravou nohu brankáře Samassy!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
    90. Petar ŠKULETIĆ - 2:2
     
    90
    Sivasspor právě vstřelil branku!
    Favorit v poslední minutě základní hrací doby s největší pravděpodobností vybojoval bod! Na centr od rohového praporku si naskočil PETAR SKULETIĆ, srbský forward nedal prudkou hlavičkou brankáři šanci na reakci.
     
    89
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Marcelo Goiano, přichází Samba Camara.
     
    88
    V domnění, že Erdon Daci bude pokračovat v běhu, vyslal Amir Hadžiahmetović průnikovou přihrávku za obranu. Jenže nestalo se tak, Daci se zastavil a raději se zase stáhl do defenzivy.
     
    87
    Podržet několik cenných vteřinek se na polovině hřiště povedlo Markovi Jevtovićovi. Ten na sebe navázal tři hráče, nařež středem našel ulici na volného Riada Bajiće. Jeho nahrávka již přesná nebyla.
     
    86
    Když to nejde kombinačně, tak to Claudemir zkusil z dálky. Tvrdý projektil z 25 metrů postrádal na přesnosti, balón proletěl nad.
     
    85
    Z pozice stopera až do střední zálohy se vytáhl Aaron Appindangoyé. Možná by šel ještě dále, pokud by ho nezfauloval Ugur Demirok.
     
    84
    Utkání se na malý moment přerušuje, gólmanovi Serkanovi Kirintilimu se rozvázaly tkaničky. Arbitr jasně ukazuje, že to promítne do nastaveného času.
     
    83
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Ömer Ali Şahiner, přichází Thuram.
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Deni Milošević, přichází Erdon Daci.
     
    82
    Sám na sebe vzal celou brejkovou akci Riad Bajić. Sám až do zakončení se neprobojoval, poslední obránce Caner Osmanpaşa přečetl úmysl kličky po jeho pravém boku.
     
    81
    Za dlouhým nákopem Barışe Yardımcıho se nerozběhl žádný z hráčů v červeném. Kulatý nesmysl se tím pádem stal snadnou kořistí Kirintiliho.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Sestupem ohrožený Konyaspor zatím překvapivě vede nad třetím Sivassporem, zisk tří bodů by mu situaci kolem dna tabulky výrazně zlepšil.
     
    79
    Ani dlouhý aut Uğuarä Çiftçiho nepřinesl nebezpečí pro domácí svatyni. Aaron Appindangoyé prodlužoval za sebe přímo k nohám Marina Aničiće.
     
    78
    Které zatím nevycházejí podle představ. Vysoký centr Koného měl daleko od přesnosti, adresáta Fernanda přeletěl minimálně o metr.
     
    77
    Domácí fotbalisté už hrají prakticky jen bez balónu. Soupeř jim ho vůbec nepůjčuje, sám naopak střádá plány v honbě za vyrovnáním.
     
    76
    Petar Škuletić si narazil s Goianem, aby vzápětí mohl vyslat přízemní centr do pokutového území Konyasporu. V tomto prostoru odkopl do bezpečí Deni Milošević, načež byl nebezpečně dohrán šlapákem od Fernanda. Píšťalka sudího překvapivě mlčí.
     
    75
    Třetí tým Superligy se v posledních okamžicích nebezpečně motá kolem domácí šestnáctky. Těsně za její hranicí pálil Claudemir, Brazilec zasáhl obětavě blokujícího Jevtoviće.
     
    74
    Sivasspor táhl další útočnou akci po levé straně. Armin Djerlek posunul míč na Çiftçi, který ale centrem našel pouze stopera Demiroku. Tomu zřejmě nikdo nezařval, že je sám, jinak by nehlavičkoval z jedničky do autu.
     
    73
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Yasin Öztekin, přichází Petar Škuletić.
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Ziya Erdal, přichází Barış Yardımcı.
     
    72
    Dopředu se vytahuje jen trojice hráčů v zeleno-bílých dresech, ostatní končí pohyb vpřed maximálně na polovině. Ugur Demirok dlouhým odkopem našel pouze Fernanda.
     
    71
    Riad Bajić měl na noze rozhodnutí! Fantastickou individuální akci ukázal Marko Jevtović, který se proháčkoval mezi třemi protivníky a pak nahrál pod sebe právě Bajićovi, útočník si vylámal zuby na dobře vyběhnuvším gólmanovi.
     
    70
    Ke střídání nakonec nedojde. Şahiner hned za postranní čárou vstal z nosítek a odmítl změnu v sestavě, naopak se vrátil zpátky na plac.
     
    69
    Až moc velké sousto si ukrojil Armin Djerlek. Sám se vydal do předem ztraceného souboje proti třem protihráčům. Jednoho se sice zbavil, tím však jeho pouť s míčem na kopačkách skončila.
     
    68
    S pravým stehenním svalem má problémy kapitán Ömer Ali Şahiner, dokonce je ze hřiště odnášen na nosítkách. A to znamená jediné, bude se muset střídat.
     
    67
    Svěřenci trenéra Korkmaze pochopitelně nikam nespěchají. Nyní jsme měli možnost sledovat sérii nahrávek na jejich vlastní polovině, presink hostů přišel vniveč.
     
    66
    Ömer Ali Şahiner rozhazuje rukama, píšťalka rozhodčího zůstává němá. Caner Osmanpaşa sice ve skluzu trefil nohy protihráče, avšak jako první bral míč.
     
    65
    Arouna Koné se vydal pomoci týmu do defenzivy, jenže paradoxně tím Sivassporu spíše ublížil, neboť se dopustil prohřešku na Miloševićovi.
     
    64
    Obrovské štěstí teď stálo při Amiru Hadžiahmetovići. Defenzivní záložník při snaze odkopnout míč úplně minul, s čímž naštěstí pro něj nepočítal Yasin Öztekin, jemuž selhalo zpracování.
     
    63
    Fernando se na polovině hřiště blýskl pěknou individuální akcí, když se proháčkoval skrze dvěma protihráči. Následoval pas na volného středopolaře Claudemira.
     
    62
    Hodina z utkání je pryč. Konyaspor nadále vede nad velkým favoritem rozdílem jednoho gólu, Sivassporu ovšem zbývá ještě dostatečná porce minut na to ještě s výsledkem něco udělat.
     
    61
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Levan Šengelia, přichází Marko Jevtović.
     
    60
    Na druhou stranu se rozběhl Armin Djerlek. Utekl obránci, načež se pokusil technickou ránou míč zakroutit na zadní tyč, kulatý nesmysl místo toho proletěl vysoko nad břevnem.
     
    59
    Velká šance domácích přišla vniveč. Deni Milošević krásným balónem našel před brankou úplně volného Şahiner, jenž si však vůbec neporadil se zpracováním.
     
    58
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Fatih Aksoy, přichází Armin Djerlek.
     
    57
    Naštěstí to vypadá, že oba aktéři nešťastné srážky budou schopni pokračovat ve hře. Rozhodčí je ani neposílá za postranní čáru.
     
    56
    Velmi rychle zareagoval Ugur Demirok na nepříliš povedený obranný skluz kolegy Jönssona. U míče byl dříve než Fernando, avšak oba se po odehrání balónu nepříjemně srazili hlavami. Na trávník míří lékaři.
     
    55
    Dále to jde ztěžka. Uğur Çiftçi nadýchaným pasem hledal Claudemira, toho si ovšem na jedničku s hvězdičkou postrážil Amir Hadžiahmetović.
     
    54
    Sivasspor se stále není schopný dostat do hry. Sice v současné chvíli kombinuje, ale pouze ve středovém kruhu, odkud gólu těžko dosáhne.
     
    53
    Deni Milošević vyslal do rychlého brejku po levé straně Riada Bajiće. Útočník z Bosny utekl osobnímu strážci, při zakončení trefil boční síť.
     
    52
    Centr od praporku se Yasinu Öztekinovi vůbec nepovedl. Mířil na přední tyč, kde se pohyboval pouze domácí fotbalista Ömer Ali Şahiner.
     
    51
    Nově příchozí Fernando si chytře hodil míč kolem Skubiče, autor vyrovnávacího gólu ale protivníka za svá záda nepustil. Ve skluzu odvrátil hrozící nebezpečí za cenu rohového kopu.
     
    50
    Ve vzdušném souboji si nedovolenými prostředky pomáhal Aaron Appindangoyé. Stoper se opřel o soka a díky tomu hlavičkoval on, arbitr píská faul.
     
    49
    Penaltu se pokusil nafilmovat Yasin Öztekin. Poté, co mu Jens Jönsson nastavil tělo, se Turek složil k zemi a chytl se za tvář, avšak sudí nechal správně ve hře pokračovat.
     
    48
    Po zbytek utkání si na ostřejší zákroky bude muset dávat pozor Nejc Skubič. Gruzínec obdržel žlutou kartu za zákrok na Erdala.
     
    47
    Zatímco domácí trenér o poločasové přestávce ke střídání nesáhl, tak kouč Sivassporu jednu změnu v sestavě udělal, nevýrazného Yeşilyurta nahradil Fernando.
     
    46
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Erdoğan Yeşilyurt, přichází Fernando.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:03.
     
    Statistiky po prvním poločase:
    Držení míče: 59%-41%. Střely na bránu: 3-1. Střely mimo bránu: 3-2. Rohové kopy: 1-2. Ofsajdy: 1-0. Fauly: 5-3.
     
    Skončil první poločas zápasu turecké ligy mezi Konyasporem a Sivassporem. Úvodní dějství nabídlo hned tři góly, v překvapivém vedení 2:1 se nacházejí domácí fotbalisté. Přitom do vedení se dostali hosté, to když po půl hodině střetnutí centr Öztekina z pravé strany přetavil v gólovou hlavičku Arouna Koné. Avšak svěřenci trenéra Korkmaze přispěchali s odpovědí už o sedm minut později, křižnou střelou vyrovnal pravý obránce Nejc Skubič. Obrat přišel v posledních minutách první půle, nepovedené zakončení Hadžiahmetoviće umístil do sítě Deni Milošević. Druhý poločas slibuje velkou bitvu, Sivasspor hrající o poháry rozhodně má co zlepšovat.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Hosté se v posledních vteřinách úvodního dějství ještě srazili srovnat, ale neúspěšně. Yeşilyurtův průnik po pravé lajně zastavil čistým způsobem Ömer Ali Şahiner.
     
    45+2
    Mamadou Samassa musel na zem, rána Jense Jönssona z dvaceti metrů totiž šla mezi tři tyče. Avšak postrádala na razanci, gólman neměl se zákrokem mnoho starostí.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
    44. Deni MILOŠEVIĆ - 2:1
     
    44
    Konyaspor právě vstřelil branku! V závěru prvního poločasu přichází obrat! Na pas z pravé strany si do pokutového území naběhl Amir Hadžiahmetović. Tomu rána vůbec nesedla, míč však k jeho štěstí zamířil přímo do míst, kde se pohyboval DENI MILOŠEVIĆ, a ten už neměl problém poslat míč do odkryté svatyně.
     
    43
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Guilherme, přichází Alper Uludağ.
     
    42
    Ještě před přerušením hry sehráli hráči Sivassporu zajímavou akci, jež skončila u Erdoğana Yeşilyurta, který při snaze vypálit trefil pouze Demiroka.
     
    41
    Nepříjemnost pro domácí mužstvo. Zničehonic se na trávník položil Guilherme a gestikulace na střídačku je jasná, bude se muset střídat.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo se půjde do kabin za vyrovnaného stavu?
     
    39
    Začínáme tedy prakticky od nuly. Marin Aničić chtěl zavelet k obratu, jenže jeho úmysl dlouhého nákopu nepochopil žádný z jeho spoluhráčů.
    37. Nejc SKUBIČ - 1:1
     
    37
    Konyaspor právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! A nutno podotknout, že po zásluze. Po centru Guilhermeho uzavíral celou situaci na zadní tyči NEJC SKUBIČ. A právě slovinský bek nastavil nohu do balónu, jenž se mu odrazil od holenního chrániče mimo dosah Samassy.
     
    36
    Nohama si zahrál i druhý gólman Mamadou Samassa. Hráč z Mali obdržel přihrávku od Jönssona, jehož obtěžoval Ziya Erdal.
     
    35
    Mizerného zpracování Guilhermeho na polovině hřiště okamžitě využil Riad Bajić. Toho však v ofenzivě nikdo nepodpořil, sám proti trojici útočník neuspěl.
     
    34
    Svěřenci kouče Calimbaye vážně nikam nespěchají. To názorně předvedl Fatih Aksoy, jenž se na polovině hřiště otočil a dlouhou nahrávkou našel brankáře.
     
    33
    Sivasspor se po vstřeleném gólu zatáhl více do obrany. Cíl se zdá býti jasný, udržet těsně vedení až do poločasového hvizdu.
     
    32
    Hráči v zeleno-bílém se pokusili o rychlou reakci. Za pas za defenzivu se rozběhl Ömer Ali Şahiner, ovšem skvěle zareagoval Mamadou Samassa. Gólman byl u míče první.
     
    30
    Arouna Koné jako by věděl, že dnes vstřelí gól. Vedle branky měl nachystanou roušku, kterou si nasadil, a nějaký dopis. Za tuto netradiční oslavu následně útočník z Pobřeží Slonoviny inkasoval žlutou kartu.
    30. Arouna KONÉ - 0:1
     
    30
    Sivasspor právě vstřelil branku!
    Favorit skóruje z první větší příležitosti! Po pravé straně potáhl balón Yasin Öztekin. Pravé křídlo Sivassporu posléze nacentrovalo na mezi stoperskou dvojicí volného AROUNU KONÉHO, který se krásně položil do hlavičky, se střelou k levé tyči nemohl Kirintili dělat vůbec nic.
     
    29
    Deni Milošević vyslal od levé lajny do vnitra šestnáctky nadýchaný pas, na který si naskakoval Riad Bajić. Šestadvacetiletý útočník se vyhoupl do vzduchu moc brzy, kulatý nesmysl podskočil.
     
    28
    Za hranicí šestnáctky se nedovoleném zákrokem provinil Aaron Appindangoyé. Rozhodčí nechal ve hře pokračovat, Konyaspor zůstává v držení balónu.
     
    27
    Ömer Ali Şahiner patou nabil Denimu Miloševićovi. Bosňan nevystřelil, ještě si chtěl vylepšit střeleckou pozici. To se nepovedlo, přes Çiftçi ve finále nevypálil vůbec.
     
    26
    Erdoğan Yeşilyurt předběhl svého osobního strážce a po pravé straně si všiml volného Koného. Forward dostal míč, místo centru ho však zakopl do autu.
     
    25
    Mírně aktivnějším mužstvem i nadále zůstávají možná poněkud překvapivě domácí. Narážečku středem hřiště zkusili Ömer Ali Şahiner s Jensem Jönssonem, ale úmysl jim překazil díky výbornému čtení hry Fatih Aksoy.
     
    24
    Nejc Skubič po lajně vyslal Erdala. Turek ve sprinterském měření sil porazil Guilhermeho, avšak pak nepřesně přihrával na střed Öztekinovi.
     
    23
    Na levé straně dostal dostatek volného prostoru k centru Uğur Çiftçi. Hlasitě si zařval gólman Serkan Kirintili, jenž vystartoval a kulatý nesmysl ze vzduchu bez problémů sebral do své moci.
     
    22
    Na polovině hřiště se Aaron Appindangoyé až příliš důrazně opřel do Arouny Koného, jehož doslova srazil k zemi. Jasný faul.
     
    21
    Amir Hadžiahmetović podklouzl při nahrávce, což se samozřejmě projevilo na její kvalitě. Aničićovi šel míč za paty, čehož ihned využil Erdoğan Yeşilyurt.
     
    20
    Hráči Konyasporu si přihrávali, když v tom zničehonic přišel dlouhý nákop za obranu v podání Deniho Miloševiće. Aaron Appindangoyé zareagoval na jedničku, Bajiće za záda nepustil.
     
    19
    Kam se snažil prokousat Levan Šengelia. Čtyřiadvacetiletý Gruzínec pěkně obešel Erdala, o totéž se snažil proti Şahiner, avšak proti němu již neuspěl.
     
    18
    Hosté momentálně vůbec nepresují. Domácí stoperskou dvojici nechávají hrát s klidem, pozor si dávají především kolem vlastní šestnáctky.
     
    17
    Naštěstí to zřejmě nebude tak vážné, jak se na první pohled zdálo. Ziya Erdal odešel za postranní čáru po svých a už se vehementně hlásí o návrat.
     
    16
    Velká nepříjemnost potkala Erdala. Levý křídelník podklouzl při souboji s Miloševićem a škaredě si překroutil levou nohu. Na hřiště vběhli kluboví lékaři.
     
    15
    Nákop za obranu i na druhé straně. Ani v podání Konyasporu nebyl úspěšný, neboť Amir Hadžiahmetović jako by se lekl přibíhajícího Aksoye, úplně zastavil pohyb.
     
    14
    Rukou si řekl o balón a následně se rozběhl za obranu Ziya Erdal. Yasin Öztekin jej dlouhým nákopem hledal, Erdal na míč jen těsně nedosáhl.
     
    13
    Nyní pro změnu kombinují na útočné polovině muži v červeném. Moc do ofenzivy se netlačí, přihrávky probíhají převážně kolem středového kruhu.
     
    12
    Dlouhý aut Uğuar Çiftçiho prodloužil Erdoğan Yeşilyurt za sebe, kde tušil Yasina Öztekina. Ten svedl neúspěšný střet jeden na jednoho s Jönssonem.
     
    11
    Zeleno-bílí se opět tlačí kupředu. Deni Milošević si na poslední chvíli rozmyslel centr do šestnáctky, místo toho raději přihrál na střed nikým nepokrytému Demirokovi.
     
    10
    Domácí touto akcí dali jasně najevo, že nepřišli hrát proti Sivassporu druhé housle. Hosté jsou sice favority, ale fotbal jak známo přináší spoustu překvapení.
    9. Gól Konyasporu neplatil kvůli ofsajdu
     
    9
    Domácí fotbalisté se radovali z vedoucího gólu, avšak ta byla předčasná. Po dohrání akce vyletěl nad hlavu praporek pomezního rozhodčího signalizující ofsajd. A skutečně, Riad Bajić byl v době pasu za obranou soupeře.
     
    8
    Jelikož se o faul nejednalo, tak po obnovení hry vrátili domácí balón Sivassporu, který měl balón na kopačkách v době vynucené pauzy.
     
    7
    Po hlavičkovém souboji mezi Skubičem a Yeşilyurtem zůstal na trávníku ležet druhý jmenovaný, ten totiž inkasoval tvrdou ránu hlavou do zátylku. Hra je přerušena.
     
    6
    První rohový kop obstaral Marcelo Goiano. Proti centru vyběhl dopředu Serkan Kirintili, který vyboxoval kulatý nesmysl do bezpeční vzdálenosti od své svatyně.
     
    5
    Yasin Öztekin přihrál za hranicí šestnáctky stojícímu Aaronu Appindangoyému, jehož rána z druhého doteku Kirintiliho nevystrašila, úspěšným blokem se prezentoval Jens Jönsson.
     
    4
    Už ve čtvrté minutě přichází první žlutá karta. Jejím držitelem se stává Levan Šengelia, jenž zaškobrtl, a přitom podrazil Claudemira.
     
    4
    Výborný pas za obranu vyslal Erdoğan Yeşilyurt. Yasin Öztekin sprintoval ze všech sil, dříve jak gólman ale k míči nedoběhl.
     
    3
    Defenzivní záložník Claudemir di okázal na poslední chvíli píchnout balón kolem Jonssona. Následně rozehrál do lajny na volného Erdala.
     
    2
    Fotbalisté Konyasporu vstoupili do dnešního utkání v zeleno-bílých dresech, hostující Sivasspor oblékl dresy barvy červené.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Konyaspor: Kirintili – Skubič, Demirok, Aničić, Guilherme – Jönsson, Hadžiahmetović – Şahiner, Milošević, Šengelia – Bajić.
    Náhradníci: Taşkıran – Ay, Findikli, Daci, Jevtović, Miya, Öztorun, Thuram, Ali Turan, Uludağ.

    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi – Claudemir, Aksoy – Erdal, Yeşilyurt, Öztekin – Koné.
    Náhradníci: Şaşal Vural, M. Yıldırım – Camara, Cofie, Djerlek, Fernando, Papp, Škuletić, Yardımcı, M. Yatabaré.

    Rozhodčí: Meler – Kömürcüoğlu, Kan.
     
    Sivasspor

    Sivasspor řeší o poznání příjemnější starosti. Obrovské překvapení nejvyšší turecké ligy momentálně okupuje třetí příčku, přičemž ztráta na vedoucí Basaksehir činí pouhých sedm bodů, a to má ještě lídr o jedno sehrané utkání víc. Calimbayova družina má rovněž na dosah evropské poháry, náskok na pátou Besiktas je šestibodový. Na rozdíl od svého nejbližšího soupeře Sivasspor zápas po dlouhé přestávce zvládl, na domácím stadiónu porazil Denizlispor těsně 1:0. Ofenzivu táhne Mustafa Yatabaré, jemuž se podařilo vsítit již dvanáct ligových branek.
     
    Konyaspor

    Fotbalisté Konyasporu bojují o holé přežití v nejvyšší soutěži. Poté, co loni do posledního kola bojovali o účast v evropských pohárech se nyní nacházejí na patnáctém místě o jediný bod před momentálně prvním sestupem ohroženým týmem Malatyasporem. Po tříměsíční přestávce svěřenci trenéra Korkmaze první ostrý zápas nezvládli, na půdě Genclerbirligi prohráli 1:2. Nejlepším střelcem týmu je Farouk Miya s pěti góly.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný nedělní večer! Vítám vás při sledování 28. kola turecké Superligy, u zápasu mezi Konyasporem a Sivassporem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Milan Huppert

    Góly: 37. Skubič (Guilherme), 44. Milošević (Hadžiahmetović) – 30. Koné (Öztekin), 90. Škuletić

    Karty:   4. Šengelia (KOY), 48. Skubič (KOY) – 30. Koné (SIV)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:6.
    Konyaspor: Kirintili – Skubič, Demirok, Aničić, Guilherme (43. Uludağ) – Jönsson, Hadžiahmetović – Şahiner (83. Thuram), Milošević (83. Daci), Šengelia (61. Jevtović) – Bajić.
    Náhradníci: Taşkıran – Ay, Findikli, Daci, Jevtović, Miya, Öztorun, Thuram, Ali Turan, Uludağ.

    Sivasspor: Samassa – Goiano (89. Camara), Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi – Claudemir, Aksoy (58. Djerlek) – Erdal (73. Yardımcı), Yeşilyurt (46. Fernando), Öztekin (73. Škuletić) – Koné.
    Náhradníci: Şaşal Vural, M. Yıldırım – Camara, Cofie, Djerlek, Fernando, Papp, Škuletić, Yardımcı, M. Yatabaré.

    Rozhodca: Meler – Kömürcüoğlu, Kan