Newcastle – Sheffield Utd. 3:0 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 0:0 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:2 (1:0)
Chelsea FC
Nedeľa 21.06.2020, 17:15 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.
     
    Aston Villa FC

    Celok z Birminghamu sa nachádza na devätnástom mieste tabuľky, má 26 bodov a na záchranu stráca jeden. V prvom zápase po reštarte doma remizoval proti Sheffieldu United bez gólov 0:0. Pred nútenou prestávkou kvôli koronavírusu Aston Villa prehrala štyrikrát po sebe a až desaťkrát zo 14 duelov. Najlepším strelcom je Jack Grealish so 7 gólmi.

    Chelsea FC

    Londýnsky veľkoklub sa nachádza na štvrtom mieste tabuľky, má 48 bodov. Na tretí Leicester stráca päť, piaty Manchester United má o tri menej a šiesty Sheffield United o štyri. Chelsea pred koronapauzou neprehrala tri zápasy po sebe, porazila Everton (4:0) aj Tottenham Hotspur (2:1), remizovala s Bournemouthom (2:2). Najlepším strelcom klubu je Tammy Abraham s trinástimi gólmi. Posilou "The Blues" sa má stať nemecký útočník Timo Werner z RB Lipsko.
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: Nyland – Konsa, Mings, Hause, Targett – Hourihane, Douglas Luiz, J. McGinn – El Ghazi, Davis, Grealish (C).

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, Christensen, M. Alonso – Loftus-Cheek, Kanté, Kovačić, Willian – Giroud, Mount.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáca Aston Villa nastupuje v tradičných bordových dresoch, ktoré sú doplnené o belasé prvky. Hostia sú v čiernom s oranžovým osviežením.
     
    2
    Hneď na úvod zápasu získali domáci priamy kop. Z dobrej pozície na strelu prišlo totálne zlyhanie, pretože Matt Targett centroval mimo priestor, kde mal spoluhráčov.
     
    3
    Willian sa na krídle nedostal k lopte, Tyrone Mings ju odkopol za postrannú čiaru.
     
    4
    Chelsea sa drží pri lopte v strede poľa. Zrazu ale prišla dobrá prihrávka doprava a center. Ruben Loftus-Cheek hlavičkoval z dobrej pozície tesne vedľa troch žrdí.
     
    5
    Na štadióne v Birminghame sa samé spustili zavlažovače, chvíľu sme teda museli počkať, kým ich pracovníci vo Villa Parku vypnú.
     
    6
    N'Golo Kanté nepresne centroval smerom do šestnástky súpera. Jeho loptu si nedokázal nájsť Olivier Giroud.
     
    7
    Domáci mali k dispozícii ďalší priamy kop. Jack Grealish centroval z krídla, brankár Kepa Arrizabalaga si vysoký pas bez problémov zobral do náručia.
     
    8
    Chelsea získala rohový kop. Willian centroval na hranicu päťky, tam bol dobre postavený Tyrone Mings a loptu odvrátil preč.
     
    9
    Hostia znova na útočnej polovici ihriska. Od začiatku sa zverenci trénera Lamparda snažia byť aktívni, Aston Villa zatiaľ bráni veľmi dobre.
     
    10
    Willian na pravom krídle vnikol do pokutového územia, spravil kľučku a vystrelil. Trafil iba hráčov "Villans" pred sebou.
     
    12
    Mason Mount v snahe získať loptu fauloval v strede poľa, kde nechcel o guľatý nezmysel prísť John McGinn.
     
    13
    Anwar El Ghazi na ľavom krídle odtlačil Kovačiča a centroval. Ešte predtým ale krídelník domáceho tímu Chorváta fauloval.
     
    14
    N'Golo Kanté si pomáhal faulom. Aston Villa môže rozohrávať z vlastnej polovice ihriska.
     
    15
    Anwar El Ghazi bol znova aktívny na ľavom krídle. Jeho center zrazil na rohový kop Andreas Christensen.
     
    16
    Olivier Giroud zablokoval pokus o zakončenie vo svojej šestnástke, kde sa stiahol pomôcť pri rohu Aston Villy. Hráčom Chelsea kontra nevyšla.
     
    17
    Kepa Arrizabalaga rozohrával na krátko, čo si vyslúži domácu snahu o presing. Londýnčania napriek tomu loptu udržali.
     
    18
    Antonio Rüdiger sa pokúsil poslal loptu na ľavé krídlo, po jeho nepresnom pase vhadzuje domáci bek Kortney Hause.
     
    19
    Hráči Chelsea sa usadili s loptou v strede ihriska. Domáci sú všetci jedenásti stiahnutí na svojej polovici.
     
    20
    Dvadsať minút za nami a až teraz prišla prvá strela medzi tri žrde. Mason Mount dostal priestor pred pokutovým územím a tvrdo vypálil. Örjan Nyland na všetko videl, reflexívne zasiahol.
    20. Örjan Nyland (ASV), Mason Mount (CHE)
     
    21
    Chelsea je zatiaľ jasne aktívnejšia, až pred malou chvíľou sa to ale pretavilo do nebezpečnej situácie. "The Blues" pokračujú v kombinácii.
     
    23
    Obrázok hry sa posledné minúty nemení. Hráči Chelsea si loptu posúvajú na útočnej polovici, Aston Villa je dobre stiahnutá pred vlastnou šestnástkou.
     
    24
    Mason Mount prerušil dlhú ofenzívnu snahu Chelsea zbytočným útočným faulom. "Villans" sa môžu aspoň na chvíľu upokojiť.
     
    25
    Navyše je tu krátka prestávka na osvieženie.
     
    27
    Opäť sa hrá. Marcos Alonso vhadzoval aut na ľavom krídle. N'Golo Kanté poslal loptu smerom dozadu, vzápätí išla naspäť a práve Alonso centroval. Nenašiel nikoho zo spoluhráčov.
     
    28
    Marcos Alonso to znova skúšal centrom z ľavého krídla. Tentoraz to dopadlo ešte o niečo horšie, rozohráva Örjan Nyland.
     
    29
    Chelsea opäť usadená 25 až 30 metrov od bránky Nylanda. Hostia si loptu posúvajú do šírky medzi sebou.
     
    30
    "The Blues" nevedia vymyslieť moment prekvapenia. Futbalisti Aston Villy vykrývajú všetky priestory, kadiaľ lopta môže prejsť.
     
    31
    Po pravej strane to už bolo lepšie. Willian zrýchlil na malom priestore, prudký center v malom vápne tesne minuli Ruben Loftus-Cheek aj Olivier Giroud.
     
    32
    Mason Mount poslal sprava prudký strieľaný center. Lopta smerovala na bránku, keby ju niekto tečol je to najskôr gól. Ďalší dotyk neprišiel a dobre zareagoval Örjan Nyland.
     
    33
    Mateo Kovačić mal trochu priestoru pred pokutovým územím a vyslal strelu. Dosť slabú, Örjan Nyland to mal mať pod kontrolou. Lopta smerovala priamo na gólmana, nakoniec z jeho náručia vypadla. Nyland však stihol zareagovať a zachytil ju ešte predtým, ako sa zatočila za čiaru, pretože tam aj smerovala.
     
    34
    Rýchlo na opačnú stranu. Kepa Arrizabalaga mal dosť práce, Anwar El Ghazi poslal z nejakých 20 metrov prudký pokus tesne nad zemou. Španiel sa musel natiahnuť po pravej ruke, loptu vyrazil do autu.
     
    35
    John McGinn si veľmi dobre nabehol do päťky na center z ľavého krídla. Antonio Rüdiger na neho pozabudol a záložník hlavičkou poslal loptu tesne vedľa vzdialenejšej žrdi.
     
    36
    Kortney Hause išiel poriadne tvrdo do hlavičkového súboja. Vyskočil vysoko a dokonca tak, že Olivier Giroud dostal kolenom do chrbta. Aj tak sa píska faul Francúza.
     
    37
    César Azpilicueta síce chcel pomôcť v útočení, lenže loptu si na pravej strane spracoval zle, čím sa pripravil o ideálnu pozíciu na center.
     
    38
    Ofenzívny faul ukončil akciu hosťujúceho celku. Rozohrávať bude môcť brankár Örjan Nyland.
     
    39
    Mason Mount sa na pravom krídle krásne zbavil dvojice súperov, vnikol do šestnástky a prihrával na zadnú žrď. Ruben Loftus-Cheek len tesne nedočiahol na loptu.
     
    40
    Posledných päť minút riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový okamih?
     
    41
    Matt Targett neustrážil Williana, ten si hodil loptu na ľavačku a technickým pokusom z hranice šestnástky minul bránku.
     
    43
    Aston Villa dala gól!
    Napriek tomu, že Chelsea je od začiatku lepším tímom, do vedenia idú domáci. Center z pravej strany poslal Douglas Luiz a defenzíva "The Blues" zabudla na asi troch hráčov. KORTNEY HAUSE najskôr nechal vyniknúť Kepu, ktorý loptu po strele vyrazil pred seba. Spoluhráči mu vôbec nepomohli, a tak spomínaný obranca "Villans" dorazil loptu do siete.
    43. Kortney Hause (ASV) - 1:0
     
    44
    Tento gól dáva zápasu oveľa väčší náboj. Chelsea teraz bude nútená ešte viac útočiť.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Ezri Konsa (Aston Villa FC).
     
    45+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    45+2
    Dnešné stretnutie sprevádza v posledných minútach aj dážď. Doteraz to bolo v poriadku, nič hrozné, ale teraz sa zrazu spustil poriadny lejak. Ten prehlučil aj megafóny na štadióne, z ktorých znejú fanúšikovské pokriky.
     
    45+3
    Chelsea získala roh. Domáci dostali loptu len pred šestnástku, Marcos Alonso z voleja trafil protihráčov pred sebou. Willian zahral druhý roh v krátkom slede, po ňom pálil z 20 metrov nepresne, ale tvrdo, Mateo Kovačić.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Chelsea bola futbalovejšia a mala jasne viac z hry. Aston Villa však veľmi dobre bránila a v závere udrela. Kortney Hause sa dostal k prvému zakončeniu aj dorážke. Druhé dejstvo sa začne zhruba o 18:21.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba tímy nastupujú v takých zostavách, v akých odštartovali duel.
     
    48
    Antonio Rüdiger poslal loptu na ľavé krídlo. Marcos Alonso to ale na center nemal, a tak prihral naspäť smerom dozadu.
     
    49
    N'Golo Kanté to skúsil centrom z pravej strany, našiel iba hlavu obrancu Konsu. Po ďalšej akcii získala Chelsea rohový kop.
     
    50
    Willian poslal nízky center, dobre postavený John McGinn loptu okamžite odkopol do bezpečia.
     
    51
    Ezri Konsa zastavil prihrávku na krídlo pre Mounta, loptu odkopol na vlastnú striedačku.
     
    52
    César Azpilicueta a Mason Mount zakombinovali na pravom krídle, všetko vystihol Conor Hourihane a odkopol loptu mimo ihriska.
     
    53
    Willian obdržal prihrávku do šestnástky, pätou loptu posunul pod seba. César Azpilicueta ju posunul až za bránkovú čiaru, neodcentroval ani nezískal roh.
     
    54
    César Azpilicueta sa ako obranca ocitol v pozícii útočníka. Center Williana našiel Španielovu hlavu, ten mieril vedľa.
     
    55
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Ruben Loftus-Cheek, prichádza Christian Pulisic.
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Ross Barkley.
     
    57
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Keinan Davis, prichádza Mbwana Samatta.
    57. César Azpilicueta (CHE)
     
    58
    Mbwana Samatta okamžite veľmi dobre napádal rozohrávku súpera, donútil tým Christensena loptu len odkopnúť mimo ihriska.
     
    59
    Olivier Giroud sa teraz hnevá sám na seba, pretože César Azpilicueta poslal sprava do päťky dobrý center. Francúz ho len tesne minul a potom zasiahol Nyland.
     
    60
    Chelsea dala gól!
    Frank Lampard predviedol skvelé striedanie, pretože César Azpilicueta centroval sprava do päťky, kde obrana Aston Villy úplne zabudla na ľavé krídlo a striedajúci CHRISTIAN PULISIC usmernil loptu do prázdnej bránky.
    60. Christian Pulisic (CHE) - 1:1
     
    61
    Po hodine zápase teda znova začíname odznova, keďže na výsledkovej tabuli svieti bezgólový stav. Uvidíme dnes rozhodujúci zásah?
     
    62
    Chelsea dala gól!
    Tak to je poriadne rýchla otočka hostí. Za dve minúty strelili dva presné zásahy. Tentoraz to prišlo zľava. Barkley poslal loptu do stredu, Mount si narazil s Giroudom, vzápätí Azplicueta prihral pod seba a voľný OLIVIER GIROUD trafil do rohu bránky Nylanda.
    62. Olivier Giroud (CHE) - 1:2
     
    63
    Oba góly od seba delila presne jedna minúta a 54 sekúnd. Teraz je razom na ťahu Aston Villa.
     
    64
    Olivier Giroud si v strede poľa pomáhal nedovoleným zákrokom, domáci hráči tak môžu rozohrávať.
     
    65
    Tyrone Mings sklzom priamo na loptu prerušil akciu Chelsea, hostia budú mať aut a budú pokračovať v snahe útočiť.
     
    66
    César Azpilicueta zastavil akciu Aston Villy na svojej polovici ihriska odkopom za čiaru. Domáci môžu pokračovať v hre.
     
    67
    Willian sa vrátil pomôcť svojim obrancom, čo ale nebolo najlepšie riešenie, pretože tesne vedľa vápna fauloval. "Villans" získali priamy kop.
     
    68
    John McGinn poslal parádny center z priameho kopu do malého vápna. Defenzíva Chelsea si znova nedala pozor a Kortney Hause zblízka len tesne minul brvno bránky Kepu. Mohlo byť vyrovnané.
    68. Kortney Hause (ASV)
     
    69
    Chvíľu sa teraz hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.
     
    70
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Anwar El Ghazi, prichádza Trézéguet.
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Conor Hourihane, prichádza Marvelous Nakamba.
     
    71
    Vstúpili sme do poslednej dvadsaťminútovky riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže Aston Villa so stretnutím ešte niečo urobiť?
     
    72
    Tyrone Mings si pomohol rukami, Olivier Giroud bol v snahe rozbehnúť sa stiahnutý na hraciu plochu. Chelsea tak ostáva pri lopte.
     
    73
    Jack Grealish centroval z priameho kopu nepresne, defenzíva Chelsea loptu bez väčších problémov dostala odkopom do bezpečia.
     
    75
    Chelsea je pri lopte na svojej polovici ihriska. Postupne sa jej hráči snažia vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    76
    Olivier Giroud po centri sprava nespracoval loptu a ani nevystrelil, nešťastne ju prihral priamo na Douglasa Luiza. Každopádne, protiútok Aston Ville nevyšiel.
     
    77
    Ross Barkley centroval zľava do Mingsa, ten zrazil loptu na rohový kop. Willianov center si ale našiel Örjan Nyland.
     
    78
    Domáci sa pokúsili prejsť dopredu po ľavom krídle, Trézéguet však mal zavretý priestor.
     
    79
    Tentoraz už Trézéguet centroval a znova z druhej vlny nabiehal John McGinn. Vo vzduchu pred ním dominoval Antonio Rüdiger.
     
    80
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza Tammy Abraham.
     
    81
    N'Golo Kanté si v strede ihriska pomohol faulom, na zemi po jeho zákroku skončil Jack Grealish. Blížime sa do úplného záveru a nakoľko je to len o gól, tak všetko ostáva otvorené.
     
    82
    Chelsea prešla do protiútoku, ale N'Golo Kanté dlho váhal s prihrávkou. Domáci sa teda sformovali, Ross Barkley zrazeným centrom získal aspoň roh.
     
    83
    Willian poslal presný pas pred malé vápno. Tammy Abraham hlavičkoval vedľa troch žrdí bránky Nylanda.
     
    84
    Willian mal poriadne veľa priestoru pred pokutovým územím. Vystrelil pod brvno, Örjan Nyland vytiahol loptu na roh. Nebezpečenstvo odvrátil Hause. Príde ďalší roh.
     
    Držanie lopty: 25% – 75%
     
    85
    Pokus o signál nevyšiel ideálne. Willian našiel Pulisica na hranice šestnástkového poloblúka. Američan mal problém so spracovaním, a tak trafil len McGinna.
     
    86
    Tammy Abraham sklepol loptu na hranicu šestnástky pre Williana. Brazílčan prihral pod seba, Ross Barkley pálil do prvého obrancu "Villans".
     
    87
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza John McGinn, prichádza Jota.
     
    88
    Jota mohol prvým dotykom po príchode na ihrisko vyrovnať. Dlhý nákop vedľa šestnástky Mbwana Samatta predĺžil do vápna, Andreas Christensen loptu smerujúcu na jeho nohu nepochopiteľne minul a Jota pálil cez Rudigera len tesne vedľa.
    88. Jota (ASV)
     
    89
    César Azpilicueta poslal na rohový kop center z pravého krídla. Jack Grealish hľadal loptou zo štandardky spoluhráčov na prednej žrdi, tam boli len hostia.
     
    90
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Reece James.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+3
    Chelsea zvláda záver veľmi dobre. Loptu drží pri šestnástke Aston Villy, kde bránke Kepu nebezpečenstvo nehrozí.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva N'Golo Kanté (Chelsea FC).
     
    90+4
    Jack Grealish dnes robí Kantému značnému problémy, toto nebol prvý faul Francúza na kapitána domácich. Teraz ale príde priamy kop.
     
    90+5
    Čas nám naťahuje menšia roztržka, do ktorej sa dostali Antonio Rüdiger a Jack Grealish. O chvíľu už budeme pokračovať.
     
    90+6
    Loptu si postavil Trézéguet a pokúsil sa v závere streliť gól z priameho kopu. Namieril do streud bránky, kde stál Kepa Arrizabalaga.
     
    90+6
    Žltú kartu dostáva Jack Grealish (Aston Villa FC).
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Aston Villa síce siahala na dôležité body v boji o záchranu, ale Chelsea nakoniec prekvapenie nepripustila. Na úvodný zásah Hauseho ešte z prvého polčasu reagovali v tom druhom striedajúci Christian Pulisic a rozhodnutie priniesol Olivier Giroud. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:13:51)

    Matej Kubove

    Góly: 43. Hause – 60. Pulisic, 62. Giroud

    Karty:   45. Konsa (ASV), 90+6. Grealish (ASV) – 90+4. Kanté (CHE)


    Aston Villa FC: Nyland – Konsa, Mings, Hause, Targett – Hourihane (70. Nakamba), Douglas Luiz, J. McGinn (87. Jota) – El Ghazi (70. Trézéguet), Davis (57. Samatta), Grealish (C).
    Náhradníci: Reina – Bastón, A. Almuhammadí, Trézéguet, Nakamba, Jota, Samatta, N. Taylor, Vassilev.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, Christensen, M. Alonso – Loftus-Cheek (55. Pulisic), Kanté, Kovačić (55. Barkley), Willian (90. R. James) – Giroud (80. T. Abraham), Mount.
    Náhradníci: Caballero – T. Abraham, Barkley, Emerson, Gilmour, R. James, Pedro, Pulisic, K. Zouma.