Tlačová konferencia vedenia MsHK Žilina (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Dynamo Pardubice

cz Streda 17.06.2020, 12:30Tlačové konferencie
     
    Tisková konference právě skončila. (13:00:09)
     
    Petr Dědek: "Mohu vás ujistit, že všichni agenti, kteří sem pět let nechtěli volat, tak teď volají. Nabídku máme, voláme, je to věc trenérů. Chceme, aby zde hráči byli celou sezonu nebo dvě."
     
    Petr Dědek o dalších jménech: "Ještě jsme neskončili, tým budeme doplňovat. Doplnili jsme klíčového hráče do zadních řad a koukáme i po útočnících. Vyčkáváme a nikam nespěcháme. Vedení klubu monituruje možné posily."
     
    Jakub Nakládal o složení týmu: "Nechci říkat, že budeme hrát finále nebo semifinále. Je to velké přání nás všech. Tým má na papíře obrovskou sílu, spoustu kluků znám, je tu majitel, který má jasnou představu a pevnou ruku. To je jedna z nejdůležitějších věcí. Cíle jsou nejvyšší."
     
    Jakub Nakládalo o minulé sezoně: "Sezonu jsem sledoval s velkým napětím a přistihl jsem se několikrát, že jsem spíš jako fanoušek a ne jako hokejista. Jsem rád, že tady všichni dnes můžeme sedět. Myšlenky na jiné týmy jsem neměl, debatovali jsme s manželkou dlouhou dobu, já jsem měl Pardubice v hlavě, tady jsem doma a nedokázal jsem si představit sebe v jiném dresu."
     
    Jakub Nakládal o návratu: "Moc se těším. Už když jsem před devíti lety odcházel tak už tehdy jsem říkal, že se nechci vracet jinam než sem. Viděl jsem se už s Honzou Kolářem a nyní jsem potkal pár kluků před šatnou. K týmu se připojím 18. nebo 19. července, teď trénuji s kondičním trenérem individuálně asi už sedm let. Jsme ve fázi, kdy jsem docela hodně unavený, tak doufám, že to brzo skončí."
     
    Reprezentační obránce obdržel dres s číslem 87.

    Petr Dědek: "S Jakubem Nakládalem jsme podepsali tříletý kontrakt, je ambiciózní, chce titul a je s námi správně."
     
    Novou posilou Dynama Pardubice se stává Jakub Nakládal!
     
    Nyní bude představena jedna z hlavních posil Dynama.
     
    Ondřej Heřman: "Po sportovní i obchodní stránce se snažíme neustále pracovat, abychom byli v popředí všeho. Sportovně chceme být jednoznačně do 6. místa, máme velmi kvalitní tým, zanechali jsme trenérský tým, který byl schopen pracovat. Musíme koukat jen dopředu a zajímá nás top šestka, do které chceme směřovat."
     
    Ondřej Heřman, nový předseda představenstva, o partnerech: "Jsem rád, že jsme tu v situaci, kdy vidíme, že Pardubice už nebudou tam, kde byly poslední čtyři roky. Petr Dědek je majoritní majitel, který rozumí hokeji a na tom, co jsme stihli udělat, vidíte, že jsme zachránili soutěž, stali se akcionáři, máme partnerský klub a dnes představuji nového generální partnera, který je společnost Petra Dědka DD Real."
     
    Petr Dědek: "Město od začátku hledalo strategického partnera. Od začátku se přihlásilo pět nebo šest, ve druhém kole dva. Převzít značku je nejen prestiž, ale i zodpovědnost. Všichni pochopili, že město to nepředá jen tak někomu, a proto jsme v závěru zůstali my, protože jsme řekli, jaké jsou naše reference a zázemí a máme tým, který hokeji rozumí. V lednu jsme pomohli, i když jsme nemuseli. To byly výhody, které město přesvědčily."
     
    Petr Dědek o podílu Dynama Pardubice: "Důležité je říci, že rozpočet klubu je zhruba 150 milionů korun, město přispívá více než 30 miliony. Více než polovina z toho je příspěvek na mládež. Je na bedrech managementu klubu, aby rozpočet naplnil."
     
    Martin Charvát, primátor města Pardubice: "Vrátím se do prosince roku 2019, kdy jsem měl za úkol najít nový management. Opakovaně jsem se sešel s panem Heřmanem, který říkal, že chce zachránit Dynamo a má vizi. Při jednání s panem Čonkou a Heřmanem se oba dohodli, vytvořili tandem za zády se zkušeným matadorem Dušanem Salfickým a otočili kormidlo. Doufám, že už naposledy. Dohoda se tvořila velmi tvrdě, my jsme jí následně protlačili zastupitelstvem. Pro nás je to 25letý sňatek s významnou osobou společností pana Dědka a to, co se stalo, je klíčové hlavně pro fanoušky, kteří za námi celé tři roky stáli, stáli za hráči, za klubem. Věřím, že nová spolupráce bude tou klíčovou pro to, aby Dynamo bylo znovu na vrcholu."
     
    Petr Dědek: "Našim prvním úkolem byla záchrana extraligy. Přispěli všichni. Město, které rychle zareagovalo, kroky pana Heřmana, který byl správným krizovým manažerem. Podařilo se nám doplnit hráčský kádr, ale měli jsme i štěstí, což ke sportu patří. Po skončení sezony začala jednání, nebyla krátká a jednoduchá, ale čas byl proti nám. Zvládli jsme to a jsme na konci rádi, že tu můžeme sedět.
     
    Petr Dědek: "Chceme pomoci a chceme to dlouhodobě. Smlouvy dát dohromady bylo hodně složité, úředníci magistrátu na tom strávili několik nocí a věřím, že po první vlně, kdy si nás někteří dobírají, se budou všichni radovat, že pardubický hokej získal silného investora a partu lidí, který jde hlavně o hokej. Smlouva přináší především jistotu, že pro všechny zaměstnance bude klid na práci a nebudeme politikařit. Za to děkuji."
     
    Složení nového představenstva:

    Předseda představenstva: Mgr. Ondřej Heřman

    Místopředseda: Mgr. Ivan Čonka

    Člen představenstva: Dušan Salfický

    Složení nové dozorčí rady:

    Předseda: Petr Dědek st.

    Členové: Petr Dědek ml., Aleš Cerman, JUDr. Petr Sedlatý, PaeDr. Jan Mazuch, Ing. Martin Mojžíš, Josef Paleček
     
    Petr Dědek, majoritní akcionář HC Dynamo Pardubice: "Mám velkou radost, že tu společně sedíme. Dnes přepisujeme dějiny pardubického hokeje a tím odstartujeme starou dobrou éru, při které oprášíme značku tak, jak si zaslouží. Byl dovršeno zvolení nových členů dozorčí rady, čímž se uskutečnilo správné předání moci nad Dynamem do rukou nového akcionáře."
     
    Jako hosté se tiskové konference zúčastní:

    Petr Dědek, majoritní akcionář HC Dynamo Pardubice
    Ondřej Heřman, předseda představenstva HC Dynamo Pardubice
    Martin Charvát, primátor města Pardubice

    Petr Dejnožka