Eibar – Bilbao 2:2 (kon.) | Valladolid – Vigo 0:0 (kon.) | Osasuna – Atlético Madrid 0:5 (kon.)
koniec
Real Valladolid
0:0 (0:0)
Celta Vigo
Streda 17.06.2020, 19:30Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 29. kola španielskej LaLigy. V ňom sa proti sebe postavia mužstvá Real Valladolid – Celta Vigo. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:30.

    Po prestávke spôsobenej koronavírusom pokračuje LaLigy 29. kolom. Estadio José Zorrilla bude hostiť stretnutie tímov z druhej polovice tabuľky, ktoré ešte musia o záchranu zabojovať.

    Real Valladolid:
    Domáci celok má momentálne na svojom konte 32 bodov a tak sa nachádza na 14. mieste. Po prestávke zaznamenal Valladolid veľmi dôležité víťazstvo nad Leganes a tak sú domáci zatiaľ v pokojných vodách tabuľky. Nad pásmom zostupu majú domáci náskok 7 bodov, definitívne tak ešte zachránený nie sú.

    Celta Vigo:
    Hosťujúci celok je v tabuľke nižšie, na svojom konte má 26 bodov a nachádza sa tak na 17. mieste a to len s náskokom jedného bodu pred momentálne zostupujúcom Mallorcou. Po prestáve Celta prehrala, na záchranu potrebuje získavať body v najbližších kolách.

    Oba celky teda majú o motiváciu postarané, verme teda, že uvidíme kvalitné stretnutie. Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Real Valladolid: Masip – Moyano, Fernández, Karim, Nacho Martínez – Plano, Míchel, Alcaraz, T. Villa – Ünal, Guardiola

    Náhradníci: S. Pérez – Antoñito, Olivas, Raúl García, Ben Arfa, Hervías, Sánchez, Fede, Rubio, Porro, De la Fuente, Fernandes

    Celta Vigo: Blanco – Aidoo, Murillo, N. Araujo – K. Vázquez, Beltrán, Yokuşlu, Olaza – Rafinha, Aspas – Smolov

    Náhradníci: Villar – Denis Suárez, S. Mina, Pape Diop, Sáenz, Jacobo González, Hernandez García, Sisto, Bradarić, G. Fernández, Méndez

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – Ángel Nevado Rodríguez, Javier Martínez Nicolás
     
    Oba celk sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcej Celte Vigo, ktorá sa už pokúša o svoj prvý útočný výpad.
     
    2
    Valladolid vysokým napádaním vytlačil súpera preč zo svojej polovici ihriska. Celta tak až od svojho brankára rozbieha svoju ďalšiu útočnú kombináciu.
     
    3
    K lopte sa už dostáva domáci celok, ktorý sa rovnako snaží o založenie útočnej akcie. Dodám, že oba celky ešte nemajú záchranu v lige istú a tak potrebujú bodovať.
     
    4
    Valladolid aj Celta Vigo sa snažia ihneď po strate lopty vysoko napádať súperovu rozohrávku. Momentálne sledujeme kombináciu hosťujúceho celku, ktorý sa snaží o prienik na útočnú polovicu.
     
    5
    Centrovanú loptu na hranicu pokutového územia si domáci postrážili, ale hostia ešte môžu pokračovať vo svojom útočnom ťažení.
     
    6
    Hostia ešte pokračovali vo svojom tlaku, ale Rafinha bol faulovaný a tak je ich akcia zastavená. Hosťujúci futbalista ostal potom ležať na trávniku, ale vyzerá byť v poriadku.
     
    7
    Sledovali sme rýchly brejk domácich, ktorý ťahal Ünal, ale včas bol od lopty odstavený hosťujúcou defenzívou.
     
    8
    Domáci Guardiola sa dostal aj k strele z otočky, ale loptu napálil len do obraného múru súpera.
     
    9
    Ani tento protiútok domácich žiadny úspech nepriniesol. Aj v tomto prípade tu bol včasný zásah defenzívy súpera.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia je už minulosťou. Zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu príležitosť na jednej či druhej strane, oba celky sa však snažia hrať aktívne smerom dopredu.
     
    11
    T. Villa, hrajúci v drese domáceho celku sa teraz pokúšal presadiť individuálne, ale to sa mu nepodarilo. Uvidíme, čo teraz smerom dopredu vymyslí hosťujúci celok.
     
    12
    Je tu faul zo strany hosťujúceho celku a domáci získavajú výhodu priameho kopu. Celta Vigo sa tak teraz bude musieť brániť pred svojim pokutovým územím.
     
    13
    Rozohrávku priameho kopu si vzal na starosť Martínez, ale jeho center pred bránu súpera nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov.
     
    14
    Na dlhý pas hosťujúceho celku stihol reagovať Smolov, ale nedokázal už presne zakončiť. Domáci rozohrávajú loptu zo svojej polovice ihriska.
     
    15
    Aj naďalej oba celky intenzívne napádajú rozohrávku súpera, teraz sa však kapitán hostí Aspas previnil faulom a tak Valladolid pri lope zostane.
     
    16
    Momentálne loptu na svojich kopačkách drží hosťujúci celok, ktorý sa však veľmi ťažko dostáva na útočnú polovicu.
     
    17
    Domáci zachytili rozohrávku súpera, ale dlhá nakopnutá lopta do pokutového územia nič zaujímavého neponúkla, brankár Blanco nemusel nijak zasahovať.
     
    18
    Zakrátko sa však domáci opäť dostali k lopte a po zrazenom centri získavajú svoj prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    19
    Po jeho rozohrávke domáci aj naďalej operovali v blízkosti pokutového územia súpera, na vzdialenú tyč smeroval ďalší center a aj ten je odvrátený na rohový kop.
     
    20
    Tlak Valladolidu narastá, ďalšia centrovaná lopta do pokutového územia musela byť odvrátená. Domáci stále operujú v blízkosti hosťujúceho pokutového územia.
     
    21
    A opäť bude nasledovať rohový kop Valladolidu. Hostia sú teraz pod obrovským tlakom a musia sa vyvarovať každej jednej chybe.
     
    22
    Na center od rohovej zástavky reagoval Unal, ale jeho hlavička končí len vysoko nad hosťujúcou bránou.
     
    23
    Dostávame sa za polovicu prvého polčasu. V týchto chvíľach jasne dominuje domáci celok, ktorý sa však do vyloženej gólovej šance ešte nedostal.
     
    24
    Valladolid zahrával priamy kop, po ktorom prišlo aj k zakončeniu, ale bolo to z ofsajdovej pozície. Brankár Blanco už stihol rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    25
    Domáci Nacho ostal po jednom súboji ležať na trávniku, ale už sa stavia na nohy a ochádza za postranú čiaru. Mal by teda v tomto stretnutí pokračovať ďalej.
     
    26
    Dianie na Estadio Municipal José Zorrilla pokračuje ďalej, na obraze hry sa stále nič nemení. Častejšie sú pri lopte domáci futbalisti, ale nedarí sa im presadiť v útočnom priestore.
     
    27
    Po dlhšej dobe tu bola aj útočná snaha hosťujúceho celku. Tá sa však končí len nepresnou prihrávkou, ktorá putovala za postranú čiaru.
     
    28
    Celta Vigo sa však zakrátko opäť pokúša útočiť. Uvidíme, či táto snaha hostí už bude o niečo úspešnejšia.
     
    29
    Hostia kombinovali na útočnej polovici, ale nič zaujímavého im to neponúklo. K lopte sa tak dostáva Valladolid, ktorý sa rovnako presúva na polovicu súpera.
     
    30
    Hlavný rozhodca Jesús Gil Manzano dal pokyn na občerstvenie sa. To využívajú aj obaja tréneri, aby rozdali pokyny svojim zverencom.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Okay Yokuşlu (Celta Vigo).
     
    32
    Polhodina zo stretnutia na Estadio Municipal José Zorrilla je už minulosťou. Stále čakáme na výraznejšiu šancu na jednej či druhej strane, ktorá by mohla priniesť potrebné oživenie.
     
    33
    Zo strednej vzdialenosti sme sledovali strelecký pokus od Rafinhu, ale jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop. Hostia tak ešte môžu pokračovať vo svojej aktivite.
     
    34
    Rohový kop hosťujúceho celku nič zaujímavého neponúkol, domáci sa dostávajú k lopte a pokúšajú sa o rýchly útočný výpad.
     
    35
    Ten však futbalisti Valladolidu zakončili len útočným faulom. Celta rozohráva loptu zo svojej polovice ihriska, ale zvolila postupný prechod do útoku.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Fjodor Smolov (Celta Vigo).
     
    37
    Už sa to opäť rozbieha na oboch stranách, ale žiadna výraznejšia šanca neprichádza. Uvidíme, čo nám ponúkne zvyšok prvého polčasu.
     
    38
    Priostruje sa už postupne aj v osobných súbojoch z oboch strán. Hlavný rozhodca tohto stretnutia Jesús Gil Manzano zatiaľ udelil dve žlté karty.
     
    39
    Celta Vigo teraz zakombinovala pred pokutovým územím súpera, ale až do šance to neviedlo. Následne Valladolid úspešne vyviezol loptu do bezpečia.
     
    40
    Necelých 5 minút ostáva do konca prvého polčasu. Padne v ňom presný zásah, alebo si naň budeme musieť počkať do druhého polčasu?
     
    41
    Pred bránu hosťujúceho celku smerovala centrovaná lopta, ktorú brankár Blanco vyboxoval do bezpečia.
     
    42
    Momentálne Celta Vigo kombinuje pred pokutovým územím súpera. Valladolid sa snaží vysoko dostupovať súperovu kombináciu.
     
    43
    Smolov zakončoval v pokutovom území domáceho celku, ale jeho zrazený pokus len smeroval do náručia brankára Masipa.
     
    44
    Celta Vigo zahrávala v závere prvého polčasu nebezpečný priamy kop, ale prudký center pred bránu domácich vyboxoval loptu do bezpečia brankár Masip.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavujú 2 minúty!
     
    45+1
    Záver polčasu patrí hosťujúcemu celku, ktorý sa ešte pokúša niečo zaujímavé pred prestávkou vymyslieť.
     
    45+2
    Hostia zahrávali ešte jeden priamy kop, ale ten ponúkol len nepresnú strelu nad bránu domácich. Na góly si tak musíme počkať až do druhého polčasu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Estadio Municipal José Zorrilla presný zásah neponúklo. Najprv hral aktívne domáci celok, potom záver prvého polčasu zas patril hosťom. Ani jeden z aktérov zápasu si však nedokázal vytvoriť vyloženú gólovú šancu.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 20:33.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Domáci Valladolid sa ihneď usadil na útočnej polovici a pokúša sa vymyslieť zaujímavú šancu, z ktorej by mohol otvoriť skóre stretnutia.
     
    48
    Celta ustála úvodný tlak súpera a už sa s loptou presúva na útočnú polovicu.
     
    49
    T. Villa sa skúšal presadiť individuálne, ale bol pri tom faulovaný. Domáci získavajú priamy kop z veľmi zaujímavej pozície.
     
    50
    Valladolid po jeho rozohrávke operoval pred pokutovým územím súpera, ale výsledkom tohto ťaženia bola len slabá strela, ktorú brankár Blanco kryje.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Joaquin Fernández (Real Valladolid).
     
    51
    Toto bol veľmi nebezpečný útok v podaní hosťujúceho celku, kapitán Aspas sa dostal na hranici pokutového územia do zakončenia, brankár Masip výborným zákrokom vyráža loptu na rohový kop.
     
    52
    Center na prednú tyč od rohovej zástavky hostia odvrátili na ďalší rohový kop.
     
    53
    Aj tento rohový kop domáci futbalisti ubránili a už dostávajú loptu do bezpečia. Snáď podobne zaujímavých momentov už uvidíme viacej.
     
    54
    Valladolidu pokus o rýchly prechod na útočnú polovicu nevyšiel, opäť je tak pri lopte Celta Vigo, ktorá na nič nečaká a okamžite sa presúva smerom dopredu.
     
    55
    Prízemný center okolo domácej brány len preletel, hostia sa ešte snažili pokračovať vo svojom tlaku, ale nič zaujímavého to neponúklo.
     
    56
    Hosťujúci Rafinha bol pri prechode do útoku faulovaný, takže Celta Vigo má výhodu priameho voľného kopu.
     
    57
    Kapitán domáceho výberu Moyano odvrátil center do bezpečia, hostia však ešte získavajú rohový kop.
     
    58
    Ale aj ten domáci futbalisti zvládli ubrániť a už držia loptu na svojich kopačkách.
     
    59
    Zakrátko Cela Vigo opäť operovala pred pokutovým územím svojho dnešného súpera, ale domáci sa znova dokázali ubrániť.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Rubén Alcaraz (Real Valladolid).
     
    60
    Hodina zo stretnutia na Estadio Municipal José Zorrilla je už minulosťou. Stále čakáme na otvárací zásah, je to ako na hojdačke. Raz je aktívnejší jeden celok, potom naopak druhý.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Jeison Murillo (Celta Vigo).
     
    62
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Míchel, prichádza Pablo Hervías.
     
    63
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Óscar Plano, prichádza Fede.
     
    64
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Fjodor Smolov, prichádza Denis Suárez.
     
    65
    Hra sa teraz kuskovala vlnou striedaní, uvidíme, možno to prinesie potrebné oživenie do hry.
     
    66
    Aj naďalej je to bez gólov na oboch stranách. Zatiaľ to teda pri vývoji na ihrisku vyzerá, že kto ten gól dá tak bude zrejme aj víťazný.
     
    68
    Sledovali sme rýchly protiútok zo strany domáceho celku, T. Villa sa potom dostal k strele spoza pokutového územia, ale jeho koncovka bola veľmi nepresná.
     
    69
    Hostia zahrávali priamy kop na útočnej polovici, jeho exekútorom bol Olaza, ale loptu napálil len do obranného múru.
     
    70
    Beltran si skvelo nabehol s loptou do pokutového územia, následne sa ocitol vo veľkej šanci, ale brankára Masipa nedokázal prekonať. Gólman domácich teraz zachránil svoj celok od inkasovaného gólu.
     
    71
    Bola nariadená penalta pre Celtu Vigo! Po rohovom kope zahral jeden z domácich v pokutovom území rukou a hostia majú veľkú šancu na strelenie prvého gólu v tomto zápase!
     
    72
    Loptu si na biely bod postavil Aspas, ale penaltu na gól premeniť nedokázal! Brankár domáceho celku Masip uhádol smer strely a domáci mu môžu opäť ruky bozkávať!
     
    73
    Celta je teda poriadne frustovaná. Vo veľmi dôležitej časti zápasu sa mohla ujať vedenia, ale veľkú šancu zahodila. Nuž uvidíme, ako to ovplyvní zvyšok tohto zápasu.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Sergi Guardiola, prichádza Hatem Ben Arfa.
     
    75
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Rubén Alcaraz, prichádza Waldo Rubio.
     
    76
    Zatiaľ to teda vyzerá, že v tomto zápase to gólové hody nebudú. Aj naďalej však prebieha veľký boj na ihrisku o veľmi dôležité body do tabuľky.
     
    77
    Čoraz viac sledujeme, ako sa útočné výpady striedajú na oboch stranách. Snáď sa teda ešte zaujímavej šance dočkáme a prípadne aj presného zásahu.
     
    78
    Ofajd teraz zastavil domáci celok v jeho útočnej akcii.
     
    79
    Zakrátko sa domáci znova dostávajú k lopte, ale majú veľké problémy s prechodom na útočnú polovicu.
     
    80
    Necelých 10 minút ostáva do konca tohto stretnutia. Stále čakáme na úvodný presný zásah, najbližšie k nemu mali jednoznačne hostia, ale Aspas penaltu zahodil.
     
    81
    Oba celky sa snažia hrať ešte aktívne smerom dopredu, ale narážajú na pevnú defenzívu súpera.
     
    82
    Hostia zastavili rodiaci sa útok domácich len za cenu faulu. Valladolid tak ešte zostáva pri lopte a môže skúsiť znova zaútočiť.
     
    83
    Ďalší faul zo strany Celty Vigo a to pri zakladaní útočného výpadu.
     
    84
    Predsa len domáci troška poľavujú zo svojej útočnej snahe. Pri pohľade na tabuľku a fakt, že hrajú na vlastnom ihrisku, by bol ten jeden bod pre nich prípustný.
     
    85
    Naopak Celta veľmi tie tri body potrebuje, v záchranárskych prácach je namočená viac. Uvidíme, čo nám ponúkne samotný záver tohto stretnutia.
     
    86
    Aspas sa pokúsil presadiť individuálne, ale to sa mu nepodarilo. No, hosťujúci kapitán je zatiaľ smoliarom tohto stretnutia.
     
    87
    Ani z jednej strany neprichádza poriadny záverečný impluz. Zatiaľ to teda vyzerá, že sa body budú deliť, čo bude hostiť vzhľadom na zahodenú penaltu mrzieť.
     
    88
    Valladolid sa dostáva k lopte a snaží sa ju na polovici súpera udržať na svojich kopačkách čo najdlhšie.
     
    90
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Waldo Rubio (Real Valladolid).
     
    90+2
    Už to teda vyzerá, že sa gólu v tomto zápase nedočkáme.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Kevin Vázquez, prichádza Brais Méndez.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Ani v druhom polčase sme sa gólu nedočkali, oba celky tak získavajú po jednom bode. Ten sa však Celte Vigo bude máliť, pretože hostia zahodili v 72. minúte penaltu.

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera! (21:28:34)

    Miroslav Revaj

    Góly:

    Karty:   50. Fernández (RVL), 59. Alcaraz (RVL), 90+1. Rubio (RVL) – 31. Yokuşlu (CVG), 36. Smolov (CVG), 61. Murillo (CVG)

    Nepremenená penalta: 72. Aspas (CVG), brankár Masip zneškodnil


    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Fernández, Karim, Nacho Martínez – Plano (63. Fede), Míchel (62. Hervías), Alcaraz (75. Rubio), T. Villa – Ünal, Guardiola (74. Ben Arfa).
    Náhradníci: S. Pérez – Antoñito, Olivas, Raúl García, Ben Arfa, Hervías, Sánchez, Fede, Rubio, Porro, De la Fuente, Fernandes.

    Celta Vigo: Blanco – Aidoo, Murillo, N. Araujo – K. Vázquez (90+2. Méndez), Beltrán, Yokuşlu, Olaza – Rafinha, Aspas (C) – Smolov (64. Denis Suárez).
    Náhradníci: Villar – Denis Suárez, S. Mina, Pape Diop, Sáenz, Jacobo González, Hernandez García, Sisto, Bradarić, G. Fernández, Méndez, Fontán.

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – Ángel Nevado Rodríguez, Javier Martínez Nicolás