Kolín nad Rýnom – Union Berlín 1:2 (kon.) | Düsseldorf – Dortmund 0:1 (kon.) | Hertha – Frankfurt 1:4 (kon.)
Paderborn – Brémy 1:5 (kon.) | Wolfsburg – Freiburg 2:2 (kon.) | Bayern – Mönchengladbach 2:1 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
1:2 (0:1)
1. FC Union Berlín
cz Sobota 13.06.2020, 15:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Skončilo nám utkání mezi Kolínem nad Rýnem a Unionem Berlín, ve kterém překvapil outsider tohoto zápasu. Union získal po výhře 2:1 tři body a opět odskočil bojům o záchranu. Nováček soutěže tak tři kola před koncem sezony poskočil na třináctou pozici před Augsburg. Protože Düsseldorf před malým okamžikem podlehl Dortmundu 0:1, tak Union má na barážovou a sestupovou příčku náskok sedmi bodů. Je tak velmi pravděpodobné, že v nejvyšší soutěži setrvá. Kolín zůstává na 35 bodech a dnes jej dohnal právě jeho dnešní soupeř. Pro Kolín tak platí úplně to stejné jako pro Union.

    Dnešní utkání Union zvládl velmi dobře. V prvním poločase se ujal vedení díky hlavičce Friedricha. Po změně stran sice Kolín přidal, ale branku při svém tlaku vstřelit nedokázal. Naopak gól padl na druhé straně. Gentner své spoluhráče uklidnil a berlínský tým rapidně přiblížil k výhře. Kolín si v závěru žádné vážnější šance nevytvořil, přesto v nastavení snížil. Na zisk bodu to však nestačilo.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost. Na počtenou! (17:40:20)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:17.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí se ještě natlačili kupředu a snažili se si vymodlit penaltu. Hlavní rozhodčí ale pád Marka Utha nezbaštil a pokutový kop neodpískal.
     
    90+2
    Köln právě vstřelil branku!
    Kolín nakonec opravdu snižuje! Union nezvládl poměrně banální rozehrávku z vlastní poloviny a za svou nekoncentrovanost je náležitě potrestán. Míč získal Uth, který jej okamžitě posunul na JHONA CÓRDOBU. Útočník Kolína mířil sám na brankáře a chytrým zakončením k tyči jej překonal. 1:2. Asistence: Mark Uth.
     
    90+1
    Dlouhý nákop dokázal odvrátit Marius Bülter. Balón se poté dostal do autu.
     
    90+1
    Domácí budou mít k dispozici ještě 4 minuty na to, aby s vývojem zápasu ještě něco udělali.
     
    90
    Elvis Rexhbecaj se dopustil útočného faulu. Odkopávat bude brankář Rafał Gikiewicz, který rozhodně nikam nespěchá.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Marcus Ingvartsen, přichází Joshua Mees.
     
    88
    Závěrečný tlak domácích se zatím nedostavuje. Kolín je sice častěji na míči, ovšem Union své defenzivní povinnosti zvládá s přehledem.
     
    87
    Schindler to zkoušel podobně jako před necelou minutou Modeste. Ani jeho hlavička ale neměla potřebnou razanci.
     
    86
    Schindler se na pravé straně uvolnil k centru, který však nebyl příliš přesný. Kolínští hráči to zkusili ještě z druhé strany, ale zakončení Anthonya Modesteho šlo přímo doprostřed brány.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Iljás Schirí, přichází Marco Höger.
     
    83
    Na malou chvíli se do aktivity dostal domácí celek. Modeste táhl útočnou akci středem hřiště, jenže na levé straně nevybídl Rexhbecaje přesně.
     
    82
    Z následného rohu Kroos znovu ukázal svou vytříbenou kopací techniku. Jeho centr spadl přímo na nohu Friedricha, který se však na malém vápně nezorientoval nejlépe. Zakončení stopera Unionu nebylo důrazné.
     
    81
    K míči se postavil Felix Kroos, který parádní střelou nechal vzpomenout na svého slavnějšího bratra. Jeho prudká rána mířila na přední tyč, ovšem Timo Horn se dobrým zákrokem vytáhl.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Toni Leistner (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    79
    Union pošetřil cenné vteřiny na útočné polovině. Navíc Felix Kroos byl tvrdě faulován Tonim Leistnerem. Domácí hráč si za svůj faul vyslouží žlutou kartu a berlínský tým za svou aktivitu standardní situaci.
     
    77
    Kingsley Schindler hledal ve vápně soupeře Modesteho. Útočník Kolína zkoušel vystřihnout nůžky, jenže míč až k němu nedoputoval.
     
    76
    Žlutou kartu dostává domácí záložník Iljás Schirí. Nesouhlasil totiž s verdiktem sudího a hlasitě se projevil.
     
    75
    Obrana Unionu ale znovu zafungovala jako jeden muž. Tentokrát velice dobře zapracoval Keven Schlotterbeck, jenž míč vybojoval a následně jej poslal daleko od své brány.
     
    74
    Na druhé straně musel do pozoru Friederich, jenž dokázal odvrátit centr z levé strany mimo hrací plochu. Kolín ale u míče zůstane, protože těsně u rohového praporku bude vhazovat aut.
     
    73
    Ujah si udělal prostor na pravém křídle, odkud vyslal do pokutového území velice zajímavý centr. Jeho psoluhráči ale nebyli dostatečně rychlí a na balón nakonec nedosáhli.
     
    72
    Kolín v těchto minutách ztratil svou aktivitu z počátku druhého poločasu. Union dělí necelých dvacet minut od zisku důležitých tří bodů.
     
    70
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Ken Reichel, přichází Florian Hübner.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Elvis Rexhbecaj.
     
    69
    Hosté jsou druhou brankou viditelně povzbuzení. Znovu se tlačí na útočnou polovinu.
     
    67
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Hosté jsou v tomto utkání velmi efektivní. Z dalšího rohu padá druhá branka v utkání. Trimmelův roh se sice na začátku neujal, ale Union se vzápětí díky odraženému míči dostal k dalšímu centru. Balón si v pokutovém území zpracoval CHRISTIAN GENTNER, který následnou parádní střelou pod horní tyč nedal ani tentokrát Hornovi šanci. 0:2. Asistence: Marius Bülter.
     
    66
    Hosté opět dokázali podržet míč na svých kopačkách a takticky vybojovali další kop od rohového praporku.
     
    66
    Rohový kop byl však pro brankáře Timo Horna pochoutkou. Horn rychle rozehrál.
     
    65
    Anthony Ujah sotva přišel na trávník a už byl zapojen do útočné akce. Jeho střela levačkou skončila v moci bránícího hráče. Union ale u balónu zůstane, neboť bude kopat roh.
     
    63
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Kingsley Ehizibue, přichází Kingsley Schindler.
     
    63
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Yunus Malli, přichází Felix Kroos.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sebastian Andersson, přichází Anthony Ujah.
     
    61
    Obrovskou šanci měl na kopačce Florian Kainz. Propadlý centr z pravé strany skončil právě u Kainze, který měl před sebou už jen gólmana. Polský brankář Rafał Gikiewicz ale předvedl skvostný reflex, kterým svůj tým ubránil před vyrovnáním.
     
    60
    Kingsley Ehizibue na pravé straně vápna ukázal skvělou přešlapovačku, kterou se zbavil obránce. Jeho následný přízemní centr ale skončil v náruči Gikiewicze.
     
    59
    Domácí i nadále na svého soupeře tlačí. Union je v těchto chvílích zaparkován před vlastním vápnem.
     
    58
    Kolín si vytvořil ve vápně svého soupeře zajímavou možnost. Míč získal Modeste, jenž jej okamžitě sklepl pod sebe. Vypadalo to, že Uth se dostane k zakončení, jenže na poslední chvíli byl čistým skluzem zastaven.
     
    55
    Kainzův ostrý centr propadl těsně vedle vzdálenější tyče. Brankář Rafał Gikiewicz si situací nebyl jistý, proto raději šel do zákroku.
     
    54
    Drtivé množství času ve druhém poločase zatím strávili na míči domácí fotbalisté. Union se už snaží zaměřit primárně na svou vlastní defenzívu.
     
    53
    Centr z pravé strany v pokutovém území našel rozběhnutého Modesteho, jehož hlavička zamířila nad bránu. Modeste však ofenzivní hru domácích po pauze dokázal rozhýbat.
     
    52
    Domácí se středem pole snažili zrychlit hru na pravé křídlo. Dlouhé přenesení Jonase Hectora sice bylo zablokováno, ovšem domácí středopolař byl faulován.
     
    51
    Andersson udržel míč na své kopačce u levé postranní čáry. Poté přihrál pod sebe na Mariuse Bültera, jehož centr byl včas odvrácen.
     
    50
    Florian Kainz vypálil z velké dálky vysoko nad bránu. S tímto pokusem šikovný krajní záložník Kolína jistě spokojen být nemůže.
     
    49
    Hosté míč protečovali do zámezí, takže o pár desítek sekund později se kopal také roh. Ten ale směřoval na přední tyč, kde operoval Reichel.
     
    48
    Ehizibue se snažil navést míč na střed, ale byl podkopnut Bülterem. Kolín tak vzápětí rozehraje standardní situaci z pravé strany.
     
    47
    Nic vážnějšího si ale Union nevytvořil, takže s kontrem mohou přispěchat domácí.
     
    46
    Anthony Modeste se hned v první minutě druhé půle dostal k míči, ale pomohl si faulem. Zhruba z poloviny hřiště budou rozehrávat hostující fotbalisté.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Benno Schmitz, přichází Toni Leistner.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Dominick Drexler, přichází Anthony Modeste.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely celkem: 3-4
    Střely na bránu: 2-2
    Držení míče: 57%-43%
    Rohové kopy: 2-2
    Ofsajdy: 1-1
     
    Skončil nám první poločas, který nabídl jednu branku. Hosté v úvodu byli aktivnější, ale první vážnější šanci si ve 24. minutě vytvořili domácí po zakončení stopera Czichose. Brankář Gikiewicz se ale vyznamenal. Od Kolína to však bylo víceméně vše a krátce před pauzou poslal hosty do vedení Marvin Friedrich. Jeho hlavička byla pro Horna nechytatelná. Union tak jde do kabin v lepší náladě a ve druhém poločase se pokusí o zisk velmi důležitých tří bodů.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Při rohu se ale nic zajímavého neudálo, takže kupředu míří ještě hosté.
     
    45+2
    Protože se nastavují tři minuty, tak domácí fotbalisté ještě budou moct rozehrát rohový kop, který před pár sekundami vybojovali.
     
    45+1
    Sebastian Andersson hlavičkoval po standardní situaci hostů pouze doprostřed brány, kde stál připraven Timo Horn. Domácí brankář si připsal první zákrok v utkání.
     
    45
    Union se snaží být i na úplném konci poločasu aktivní. Po levé straně to zkoušel Ingvartsen, ovšem přes pozorné beky se nedostal.
     
    44
    Jonas Hector fauloval pronikajícího Schlotterbecka. Hlavní rozhodčí vůbec poprvé v zápase vytáhl žlutou kartu. Dostal ji domácí kapitán.
     
    43
    Útočná akce domácích skončila ofsajdem. K míči se tak opět dostává Union Berlín.
     
    42
    Po útočném faulu kolínských fotbalistů bude vykopávat brankář Gikiewicz. Se svou rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    41
    Kolín se po inkasování okamžitě snažil dostat dopředu, ale v rozhodující chvíli nebyl přesný při svém průniku levou stranou.
     
    39
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Union Berlín se ujímá vedení! Rohový kop Christophera Trimmela byl kopnut naprosto ideálně do místa na malém vápně, kde hlavičkoval MARVIN FRIEDRICH. Stoper Unionu se vyšplhal do vzduchu ze všech nejvýše a razantní hlavičkou nedal Hornovi šanci. 0:1. Asistence: Christopher Trimmel.
     
    38
    Sebastian Andersson nebezpečně centroval na přední tyč. Míč nakonec propadl na hranici šestnáctky, odkud ale hosté vystřelit nedokázali.
     
    36
    Mark Uth se rychlou kličkou dokázal zbavit Friedricha, ovšem zhruba z dvaceti metrů nezamířil přesně. Jeho přízemní pokus mířil tak dva metry mimo, přestože ofenzivní hráč domácího mužstva nebyl ve špatné pozici. Rána mu nesedla ideálně.
     
    35
    Značně soubojový zápas pokračuje. Viděli jsme další nešetrné situace ve středu pole.
     
    33
    Martin Petersen svůj původní verdikt opravdu změnil a pokutový kop se kopat nebude. Rozehrávky se tak ujímá Timo Horn.
     
    32
    Penalta zatím potvrzena nebyla. Hlavní rozhodčí se běží podívat na záznam. Kdyby se opravdu penalta kopala, tak by to bylo přísné, protože Czichos svou ruku neměl daleko od těla.
     
    31
    Christian Gentner centroval do pokutového území, kde přihrávku zablokoval Rafael Czichos. Podle hlavního sudího si pomohl rukou a měla by se kopat penalta. Vše však musí potvrdit videorozhodčí.
     
    30
    Míč však putoval pouze do náruče Timo Horna, který okamžitě rozehrál na své ofenzivně laděné kolegy.
     
    29
    Kingsley Ehizibue na poslední chvíli stačil odvrátit centr hostů, který mířil na zadní tyč. Následný rohový kop Unionu rozehraje kapitán Christopher Trimmel.
     
    27
    Drexler v pádu tvrdě fauloval hostujícího stopera Kevena Schlotterbecka. Rozhodčí Petersen zatím karty nerozdává, přestože tady žlutou barvu pro Drexlera rozhodně vytáhnout mohl.
     
    26
    Domácí tým se dostává do hry. Nyní se snažil zrychlit hru, ale Union se stačil ubránit.
     
    24
    Záhy domácí rozehráli standardní situaci, která proplula až na zadní tyč, kde stál Rafael Czichos. Stoper Kolína vystřelil celkem pohotově, ale Gikiewicz ho z poměrně velkého úhlu dokázal vykrýt. Jednalo se o zatím největší šanci ke skórování v tomto duelu.
     
    23
    Úvodní centr vápno přeletěl, následně se k míči dostal Drexler, jenž okamžitě vracel do vápna. Jeho pobídku ale s přehledem lapil Gikiewicz.
     
    22
    Schirí vybojoval vůbec první rohový kop tohoto utkání. Míč si u praporku chystá Florian Kainz.
     
    21
    Yunus Malli pálil z hranice vápna mimo tři tyče domácí svatyně. Celá akce ale nakonec byla zbytečná, neboť předfinální přihrávce předcházel ofsajd.
     
    20
    Kolín se snažil při rozehrávce dostat hostující tým pod tlak, ovšem Union to na své polovině vykombinoval dobře. Míč se dostal na půlící čáru k Anderssonovi, který ale přihrávku na spoluhráče nezvládl.
     
    19
    Jhon Córdoba trochu zrychlil zatím pomalou hru Kolína. Snažil se probít mezi třemi hráči, ovšem následnou přihrávku na střed hřiště nezvládl.
     
    17
    Vypadalo to, že se hosté zásluhou Gentnera dostanou do přečíslení 4 na 3. Záložník Unionu ale nedokázal včas přihrát a míč mu navíc o chvíli později utekl mimo hrací plochu.
     
    16
    V úvodních patnácti minutách jsme viděli jen jednu střelu, kterou vyslali hosté. Sledujeme velmi opatrný úvod. Union se zatím jeví lépe.
     
    14
    Bornauw u postranní čáry skvěle přečetl úmysl Anderssona, jenž se snažil v rychlostním souboji uspět. Nakonec byl tělem odstaven.
     
    13
    Ani tentokrát se Kolín nad Rýnem nedostal k nějaké zajímavé akci. Jeden z domácích hráčů si navíc až příliš předkopl míč a poté podrážkou fauloval Christiana Gentnera.
     
    12
    Florian Kainz dostal na levém křídle hodně prostoru. Míč si navedl na střed a následně centroval na bližší tyč. Trefil však před sebou stojícího beka.
     
    11
    Bülter byl čistým způsobem atakován u levé lajny. Po krátkém ošetření hostujícího hráče budou domácí rozehrávat aut.
     
    11
    Union v úvodních minutách skvěle ucpává prostory domácích k útočení. Kolín se s rozehrávkou trápí.
     
    9
    Ken Reichel si našel místo na středu hřiště a postupnou kombinací se spoluhráči se dostal do zajímavé střelecké pozice těsně za vápnem. Vystřelit se však neodhodlal a zkoušel přihrávat zpět do levé strany. Finální fázi ale neměl přesnou.
     
    8
    Stoper Rafael Czichos předvedl potřebný důraz při hlavičkovém souboji. Kdyby tento souboj prohrál, tak by pro domácí Kolín mohlo být zle, ovšem zadák domácích odehrál míč do autu.
     
    7
    Další dlouhý míč opět lapil Rafał Gikiewicz. Polský brankář má v úvodních minutách zápasu celkem jednoduchou práci.
     
    5
    Marius Bülter se dostal k odraženému míči a z poměrně dobré pozice v levé straně šestnáctky mířil na zadní tyč. Střela mu však nesedla a zamířila zhruba dva metry vedle vzdálenější tyče. Union však předvedl první zajímavý náznak a také poprvé vystřelil.
     
    4
    Na půlící čáře došlo k poměrně ostrému faulu. Marvin Friedrich nešetrně sestřelil rozběhnutého Floriana Kainze. Vše se však zatím obešlo bez žluté karty.
     
    3
    Opět se domácí fotbalisté snažili pomocí dlouhého nákopu dostat k první střele. Brankář Rafał Gikiewicz ale stáhl balón ze vzduchu do své náruče.
     
    2
    Drexlerovo dlouhé přenesení hry hledalo na hranici pokutového území Córdobu. Útočník Kolína však hlavičku prohrál.
     
    1
    Utkání začalo mírnou aktivitou domácího celku. Hostující brankář Gikiewicz musel už dvakrát rozehrávat od vlastní brány.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí tým ještě před začátkem zápasu udělal vynucenou změnu v sestavě. V utkání se nakonec od prvních minut objeví Dominick Drexler.
     
    V Kolíně nad Rýnem už je pomalu vše připraveno na začátek dnešního utkání. Domácí celek nastupuje v bílých dresech, zatímco hostující Union Berlín bude hrát v dresech červených.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Schmitz – Schirí, Hector (C) – Kainz, Uth, Drexler – J. Córdoba.
    Náhradníci: Kessler – Leistner, Höger, Schindler, Rexhbecaj, Clemens, Lemperle, Thielmann, Modeste.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Friedrich, Schlotterbeck, Reichel – Trimmel (C), Prömel, Gentner, Bülter – Malli – Ingvartsen, Andersson.
    Náhradníci: Nicolas – Subotić, Hübner, Mees, Flecker, Kroos, Schmiedebach, Ujah, Abdullahi.

    Rozhodčí: Martin Petersen.
     
    Také tento zápas 31. kola Bundesligy se bude hrát bez diváků.
     
    Vzájemné utkání

    V podzimním utkání dokázal Union na domácí půdě vyhrát 2:0. Obě branky obstaral Andersson.
     
    1. FC Kolín nad Rýnem

    Domácí Kolín nad Rýnem na tom není o moc lépe. Ve třiceti duelech vybojoval třicet pět bodů a patří mu dvanáctá pozice. Kolín je tak pouhé tři body před svým dnešním soupeřem. V případě porážky se tak může pořádně namočit do bojů o záchranu. Po přestávce způsobené koronavirem navíc nedokázal zvítězit. V posledním kole remizoval 1:1 v Augsburgu.
     
    1. FC Union Berlín

    Nováček nejvyšší německé soutěže nakonec bude muset v závěrečných čtyřech kolech bojovat o přežití. Ve třiceti duelech totiž Union vybojoval třicet dva bodů a patří mu čtrnáctá pozice. Na šestnáctou příčku znamenající baráž o udržení má k dobru jen čtyřbodový náskok. Hlavně na hřištích soupeřů Union body nezískává. V patnácti duelech jich vybojoval jen jedenáct. V posledním utkání doma remizoval 1:1 se Schalke.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Bundesligy mezi 1. FC Kolín nad Rýnem a 1. FC Union Berlín. Výkop je stanoven na 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Daniel Fekets

    Góly: 90+2. J. Córdoba (Uth) – 39. Friedrich (Trimmel), 67. Gentner (Bülter)

    Karty:   44. Hector (KLN), 76. Schirí (KLN), 80. Leistner (KLN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:17.
    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – Ehizibue (63. Schindler), Bornauw, Czichos, Schmitz (46. Leistner) – Schirí (84. Höger), Hector (C) – Kainz (70. Rexhbecaj), Uth, Drexler (46. Modeste) – J. Córdoba.
    Náhradníci: Kessler – Leistner, Höger, Schindler, Rexhbecaj, Clemens, Lemperle, Thielmann, Modeste.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Friedrich, Schlotterbeck, Reichel (70. Hübner) – Trimmel (C), Prömel, Gentner, Bülter – Malli (63. Kroos) – Ingvartsen (89. Mees), Andersson (63. Ujah).
    Náhradníci: Nicolas – Subotić, Hübner, Mees, Flecker, Kroos, Schmiedebach, Ujah, Abdullahi.

    Rozhodca: Martin Petersen