Den 1: Červený tým (Sparta) – Žlutý tým (Spoje) 10:5 (kon.) | Den 1: Modrý tým (I.ČLTK) – Bílý tým (Prostějov) 6:9 (kon.)
koniec udalosti
Den 1: Modrý tým (I.ČLTK) – Bílý tým (Prostějov)

6:9

cz Štvrtok 11.06.2020, 10:00 • Tenisový areál Štvanice, Praha • Tenis – Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.
     
    Krásné čtvrteční dopoledne. Dnešním dnem začne v areálech na Štvanici a Spartě šestikolová soutěž smíšených družstev s názvem Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA. V rámci ní si proti sobě zahrají celkem čtyři výběry – Červený, Žlutý, Modrý a Bílý. Každý tým je veden kapitány a má ve svých řadách zajímavá jména. My budeme v rámci tohoto textového přenosu monitorovat měření sil mezi modrým a bílým týmem, které se uskuteční na antuce v tenisovém areálu Štvanice. Pojďme se blíže podívat na soupisky obou družstev.
     
    Modrý tým (kapitán Vladislav Šavrda)

    Muži – Václav Šafránek, Jan Šátral, Adam Pavlásek, Jonáš Forejtek, Robin Staněk, Ondřej Krstev, Martin Damm, Jiří Barnat, Vítek Horák, Mathias Musil, Vojtěch Petr, Lukáš Velík

    Ženy – Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Tereza Martincová, Lucie Hradecká, Denisa Hindová, Darja Viďmanová, Agáta Černá, Nikola Bartůňková, Amélie Šmejkalová
     
    Bílý tým (kapitán Jaroslav Navrátil)

    Muži – Jiří Veselý, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva, David Poljak, Jiří Lehečka, Jaroslav Pospíšil, Dalibor Svrčina, Petr Hájek, Daniel Siniakov, Hynek Bartoň, Ondřej Válek, Adam Jurajda

    Ženy – Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Tereza Smitková, Anna Sisková, Magdalena Pantůčková, Renata Voráčová, Linda Fruhvirtová, Linda Nosková, Brenda Fruhvirtová, Linda Klimovičová, Kristýna Tomajková, Sára Bejlek
     
    Termíny soutěže:

    1. kolo:
    11. a 12. červen (Červený – Žlutý, Modrý – Bílý)
    2. kolo:
    18. a 19. červen (Žlutý – Modrý, Bílý – Červený)
    3. kolo:
    2. a 3. červenec (Bílý – Žlutý, Červený – Modrý)
    4. kolo:
    9. a 10. červenec (Modrý – Žlutý, Červený – Bílý)
    5. kolo:
    23. a 24. červenec (Žlutý – Červený, Bílý – Modrý)
    6. kolo:
    6. a 7. srpen (Žlutý – Bílý, Modrý – Červený)
     
    Český tenisový svaz o pravidlech soutěže:
    Každé utkání se bude skládat z 29 zápasů. Utkání se hraje dvoudenní.

    První den se odehraje 6 mužských dvouher, 4 ženské dvouhry, 2 mužské čtyřhry, 2 ženské čtyřhry a 1 mix. Druhý den se hraje stejná porce zápasů, vyjma mixu.

    Tým, který získá 15 bodů vyhrává utkání. Za rozhodnutého stavu se dohrávají dvouhry, pokud se kapitáni nedomluví jinak.

    Kapitáni nominují dvouhry dle soupisky hráče a hráčky na pozice 1-6, resp. 1-4. První den se odehrají dvouhry takto: 5 vs 6, 3 vs 4, 2 vs 1. Druhý den 6 vs 6, 5 vs 5, atd. Čtyřhry se nominují do 30 minut po skončeních dvouher, na nominaci čtyřher mají kapitáni „volnou
    ruku.“ Mixa první den nominují kapitáni nejpozději do 15 minut po skončení čtyřher.
     
    Singlový program prvního hracího dne na pražské Štvanici, kde se proti sobě utkají Modrý a Bílý tým.

    Modrý tým – Bílý tým (Štvanice)
    10:00 Markéta Vondroušová (18.) – Linda Fruhvirtová (1100.)
    10:00 Adam Pavlásek (382.) – Jiří Lehečka (617.)
    10:00 Nikola Bartůňková (939.) – Linda Fruhvirtová (1100.)
    10:00 Denisa Hindová (939.) – Brenda Fruhvirtová (-)
    11:30 Jan Šátral (378.) – Jiří Veselý (65.)
    11:30 Václav Šafránek (322.) – Vít Kopřiva (320.)
    11:30 Ondřej Štyler (1960.) – Dalbor Svrčina (858.)
    11:30 Robin Staněk (645.) – Petr Hájek (973.)
    13:00 Karolína Muchová (26.) – Kateřina Siniaková (54.)
    13:00 Jonáš Forejtek (436.) – David Poljak (463.)
     
    10:12
    Hned na úvod programu dochází ke změně v nominaci. Markéta Vondroušová odehraje svůj první zápas od konce února proti teprve patnáctileté Lindě Fruhvirtové, která nahradila Barboru Krejčíkovou.
     
    10:24
    Chvíli po Spartě se rozjel také program na Štvanici. Markéta Vondroušová po více jak třech a půl měsících začala ve velkém stylu, Lindě Fruhvirtové dvakrát vzala servis a dostala se do vedení 4:0.
     
    10:30
    Markéta Vondroušová potvrzuje roli favoritky. První set proti Lindě Fruhvirtové získala za sedmnáct minut v poměru 6:0.
     
    11:25
    Markéta Vondroušová přehrála Lindu Fruhvirtovou 6:0, 6:4. Vondroušová ve druhé sadě šla rychle do vedení, mezi šestou a devátou hrou si obě tenistky vyměnily servis. Vondroušová následně dokázala zápas dopodávat.
     
    12:05
    Jiří Veselý zatím plní roli papírového favorita proti Janu Šátralovi, když získal první set poměrem 6:2. Česká jednička vzala soupeři dvakrát podání, sám příbramský rodák pak ve čtvrtém gemu při vlastním servisu čtyři brejkboly Šátrala odvrátil.
     
    12:13
    Patnáctiletá Linda Fruhvirtová po prohře 0:6 a 4:6 s Markétou Vondroušovou: "Abych byla upřímná, tak začátek byl hrozný. Dělala jsem spoustu chyb, neměla jsem ten potřebný rytmus. Ve druhé sadě jsem Markétu brejkla, to mě nakoplo, bylo to lepší. Dobře jsem se rozehrála začala jsem lépe švihat, škoda, že jsem tu sadu nedotáhla do vítězného konce."
     
    12:18
    Znám je konečný výsledek duelu mezi Adamem Pavláskem a Jiřím Lehečkou. Prvně jmenovaný měl duel dobře rozehraný, když získal poměrem 6:4 úvodní sadu. Další dvě dějství bral ale shodně Lehečka, který tak připsal na konto bílého týmu se základnou v Prostějově první bod.
     
    12:35
    Na nejlepší cestě za bodem pro prostějovský bílý tým je Jiří Veselý. Ten sice za stavu 4:2 ve druhé sadě neproměnil na příjmu brejkbol, stále ale má ale proti Šátralovi brejk k dobru. Připomínáme, že první sadu vyhrála česká jednička 6:2.
     
    12:58
    Jiří Veselý za stavu 5:3 nevyužil na returnu trio mečbolů, vše ale napravil o pár desítek vteřin později při svém podání, když doservíroval duel čistou hrou. Veselý tak porazil zástupce modrého týmu (I.ČLTK) Jana Šátrala 6:2, 6:4 a přidal na prostějovské konto druhý bod.
     
    13:22
    Teprve třináctiletá Brenda Fruhvirtová se v barvách Bílého týmu postarala o překvapení. Během čtvrtečního programu vyzvala o čtyři roky starší Denisu Hindovou, kterou smetla 6:0, 6:3.
     
    13:27
    Bílý tým se základnou v Prostějově jde do trháku. Linda Nosková se sice původně neměla objevit během čtvrtečních dvouher, nakonec však nahradila Barboru Krejčíkovou. Nosková zvládla třísetové drama s Nikolou Bartůňkovou po sadách 6:7, 7:6(5), 6:2.
     
    13:30
    Karolína Muchová aktuálně bojuje o snížení Modrého týmu. Aktuálně šestadvacátá hráčka žebříčku dvouhry o bod usiluje proti Kateřině Siniakové, proti které v úvodním setu vede 3:0 s náskokem jednoho brejku.
     
    14:15
    Tým Modrých se základnou na dvorcích I.ČLTK Praha je set od zisku druhého bodu. Karolína Muchová sice proti Kateřině Siniakové dvakrát přišla o náskok brejku, za stavu 6:5 ovšem přidala svůj třetí brejk, na který soupeřka nemohla již odpovědět.
     
    15:05
    Modrý tým získává druhý bod a snižuje na 2:4. Karolína Muchová po první vítězné sadě nad Kateřinou Siniakovou v poměru 7:5 vyhrála druhý set 6:4, ačkoliv si ve třetí hře ztratila podání. Na returnu naopak uspěla ve čtvrtém a desátém gemu.
     
    15:22
    Linda Nosková po obratu nad Nikolou Bartůňkovou: "První set nebyl podle mých představ, nebyla jsem úplně rozehraná. Poté už to bylo lepší, k závěru už i Nikole trochu docházely síly."
     
    15:34
    Na malém centrálním kurtu začal před několika minutami deblový souboj mezi Robinem Staňkem a Janem Šátralem na jedné straně a Jirky Lehečkou a Veselým na té druhé. Dvojice jmenovců vstoupila do zápasu bleskovým brejkem a vede 2:0.
     
    16:04
    Dobrý start do zápasu přišel pro Veselého s Lehečkou vniveč. Prostějovský celek za stavu 4:5 utekl z manka 0:40 a čtyř setbolů, přesto bylo v koncovce lepší domácí duo Staněk, Šátral. To vyhrálo 7:5 a má tak k triumfu podstatně blíže. Třetí bod by modrý tým alias I.ČLTK potřeboval jako sůl.
     
    16:52
    Lehečka s Veselým prohrávali ve druhém setu už 2:4, přesto si nakonec vynutili rozhodující supertiebreak. Ten na Štvanici právě začíná!
     
    17:08
    Velký obrat se nakonec nekonal. V dlouho vyrovnaném supertiebreaku se podruhé měnily strany za stavu 6:6, poté ovšem Staněk s Šátralem vyhráli tři míče v řadě a zadělali na tři mečboly. Nakonec tenisté modrého týmu využili druhou možnost a porazili tak Lehečku s Veselým 7:6, 6:7(2) a 10:7.
     
    17:53
    Z místa konání stále nepřicházejí informace o konečných výsledcích čtyř mužských dvouher. Snad se je dozvíme co nejdříve. Děkujeme za pochopení.
     
    20:10
    Vít Kopřiva (Prostějov) potvrdil slušnou letošní formu a zdolal ve dvou setech zkušenějšího krajana Václava Šafránka (I.ČLTK) 6:1 a 7:6(5).
     
    20:12
    Ze Štvanice dorazil i další konečný výsledek, tentokrát s lepším koncem pro modré. Bodoval za ně dvacetiletý Ondřej Štyler, jenž přehrál 7:5 a 6:3 o tři roky mladšího Dalibora Svrčinu.
     
    20:14
    Hodně zajímavý průběh měl singl mezi Robinem Staňkem (modrá) a Petrem Hájkem (bílá). Prvně jmenovaný ztratil poměrem 4:6 úvodní sadu, poté ale přepnul na vyšší výkonnostní stupeň a povolil ve zbytku zápasu svému sokovi už jen jediný uhraný gem! Staněk zvítězil 4:6, 6:1 a 6:0.
     
    20:17
    Překvapivý výsledek se zrodil v souboji mezi Jonášem Forejtkem (I.ČLTK) a Davidem Poljakem (Prostějov). Favorizovaný Forejtek, jenž platí za velký český talent, vyhrál první sadu 7:5, poté ale úplně vypadl z tempa a prohrál 7:5, 0:6 a 2:6. Poljak tak slaví po velkém obratu cenný skalp.
     
    20:18
    Sedmý bod získal Prostějov díky hvězdně obsazenému deblu. Grandslamové šampionky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou v něm zdolaly 7:6(4) a 6:4 Terezu Martincovou a Markétu Vondroušovou.
     
    20:22
    Známy jsou i poslední tři dnešní výsledky:

    Šmejkalová, Viďmanová – L. Fruhvirtová, Smitková 7:5, 2:6, 7:10
    Pavlásek, Šafránek – Kopřiva, Siniakov 6:3, 6:0
    Štyler, Hindová – Poljak, Krejčíková 2:6, 4:6
     
    20:23
    Čtvrteční program na Štvanici je u konce.
     
    Tenisté bílého týmu, jenž má základnu v Prostějově, tak půjdou do druhého hracího dne s tříbodovým náskokem. K vítězství potřebuje tým celkem patnáct bodů. Modrý tým, neboli I.ČLTK Praha, bude muset v pátek zabrat.
     
    Pro dnešek je to vše. Děkujeme vám za pozornost a přejeme krásný zbytek večera. Na viděnou. (20:24:37)

    Filip Lefenda

    Radek Štohl

    Program 1. hracího dne
    Modrý tým – Bílý tým (Štvanice)
    Markéta Vondroušová (18.) – Linda Fruhvirtová (1100.) 6:0, 6:4
    Adam Pavlásek (382.) – Jiří Lehečka (617.) 6:4, 2:6, 2:6
    Denisa Hindová (939.) – Brenda Fruhvirtová (-) 0:6, 3:6
    Nikola Bartůňková (-) – Linda Nosková (1100.) 7:6, 6:7(5), 2:6
    Jan Šátral (378.) – Jiří Veselý (65.) 2:6, 4:6
    Karolína Muchová (26.) – Kateřina Siniaková (54.) 7:5, 6:4
    Václav Šafránek (322.) – Vít Kopřiva (320.) 1:6, 6:7(5)
    Ondřej Štyler (1960.) – Dalibor Svrčina (858.) 7:5, 6:3
    Robin Staněk (645.) – Petr Hájek (973.) 4:6, 6:1, 6:0
    Jonáš Forejtek (436.) – David Poljak (463.) 7:5, 0:6, 2:6
    Staněk, Šátral – Lehečka, Veselý 7:5, 6:7(2), 10:7
    Martincová, Vondroušová – Krejčíková, Siniaková 6:7(4), 4:6
    Šmejkalová, Viďmanová – L. Fruhvirtová, Smitková 7:5, 2:6, 7:10
    Pavlásek, Šafránek – Kopřiva, Siniakov 6:3, 6:0
    Štyler, Hindová – Poljak, Krejčíková 2:6, 4:6
    Soupisky obou družstev
    Modrý tým (kapitán Vladislav Šavrda)

    Muži – Václav Šafránek, Jan Šátral, Adam Pavlásek, Jonáš Forejtek, Robin Staněk, Ondřej Krstev, Martin Damm, Jiří Barnat, Vítek Horák, Mathias Musil, Vojtěch Petr, Lukáš Velík

    Ženy – Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Tereza Martincová, Lucie Hradecká, Denisa Hindová, Darja Viďmanová, Agáta Černá, Nikola Bartůňková, Amélie Šmejkalová

    Bílý tým (kapitán Jaroslav Navrátil)

    Muži – Jiří Veselý, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva, David Poljak, Jiří Lehečka, Jaroslav Pospíšil, Dalibor Svrčina, Petr Hájek, Daniel Siniakov, Hynek Bartoň, Ondřej Válek, Adam Jurajda

    Ženy – Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Tereza Smitková, Anna Sisková, Magdalena Pantůčková, Renata Voráčová, Linda Fruhvirtová, Linda Nosková, Brenda Fruhvirtová, Linda Klimovičová, Kristýna Tomajková, Sára Bejlek